FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 07:13

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
Цікава інформація
RATVODДата: Понеділок, 25.11.2013, 11:54 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
DMishaДата: Середа, 17.12.2014, 15:11 | Повідомлення # 46
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Цікаво знати про сало



В Україні сало – культовий продукт, національна страва. Та це й не дивно – сало не просто смачне, воно ще й корисне! Щоб зберегти його корисні властивості, сало треба вміти правильно зберігати та в міру вживати. Читайте пізнавальні факти про сало!

Задовго до появи сучасної дієтології, що оголосила війну «поганому» холестерину, у багатьох країнах світу їжу цінували за її жирність і поживність. Ці незамінні властивості надавав стравам національної кухні свинячий жир.

Важко точно сказати, коли цей цінний поживний продукт почали використовувати як їжу, але відомо, що людина одомашнила свиню приблизно 10 000 років до н. е в Центральній Азії. Звідти тварина потрапила в Китай, а потім у Європу та Африку. Розводити свиней виявилося нескладно, до того ж, можна було їсти не тільки м’ясо, а й жир тварин. Причому використовували й підшкірне сало, і внутрішній жир, і м’ясо з прожилками жиру. Підшкірне сало з підчеревини можна було варити, солити, коптити, додавати в ковбаси і сосиски. Внутрішній жир розтоплювали і використовували для смаження і випічки. Вважається, що найкраще сало виходить від півторарічної свині.

В Україні сало, як правило, солили в бочках або зберігали топленим в горщиках, використовуючи для приготування супів, каш, млинців. Використовували його і для консервації м’яса, при заготівлі шпинату тощо. Велику популярність сало отримало через те, що його можна довго зберігати, попередньо засоливши. І хоча для більшості народів світу традиційним є вживання сала у перетопленому вигляді – як смалець чи шкварки – українці полюбляють їсти його великими шматками разом з хлібом і солоними овочами.

Існує чимало різноманітних рецептів приготування сала – з нього роблять смалець, шкварки, його засолюють, коптять тощо. Віднедавна набуває популярності також сало в шоколаді, рецепт якого легко знайти в Ютубі чи Гуглі.

Італійці називають сало – лардо, заготовляють його в Тоскані і на півночі країни. Засолюють його з розмарином і травами. Традиція заготовлювати сало збереглася в Італії з часів Стародавнього Риму. Римляни називали сало петасо (petaso) і їли його з інжиром. Італійці, які захищають справжність продуктів харчування, включили тосканске lardo di colonnata в список продуктів, захищених за походженням.

Французи також широко використовували сало в стравах традиційної кухні. Ось що писав знаменитий гурман Грімо де ла Реньєрі: «Свиня – цариця нечистих тварюк, причому влада її всеохопна, а чесноти – найменш спірні: без свині немає сала, а без сала неможливо приготувати жодної страви». У Середні віки шматок хліба з салом, яке французи називають лард, був цілком звичайною закускою. Сало і сьогодні додають в супи, страви з птиці і кролика, ним змащують млинці-крепи тощо.

Сало широко використовували в середньовічній англійській кухні, наприклад, при приготуванні різдвяного пудингу за традиційним рецептом. Але в Англії, як і в США, велику любов завоював бекон – м’ясо, пронизане шарами сала. Без бекону важко уявити і традиційний англійський сніданок.

В Україні про сало складено безліч кумедних історій і висловів, в Англії вони стосуються бекону. Наприклад, існує вислів bring home the bacon. У буквальному перекладі це означає «принести додому бекон». Пов’язане воно зі звичаєм, який виник в XII столітті в британському містечку Данмоу, для зміцнення шлюбних уз. Місцева церква нагороджувала шматком бекону чоловіка, який міг поклястися перед Богом і громадою, що він протягом року жодного разу не посварився зі своєю дружиною.

Про шкоду і користь сала для здоров’я можна сперечатися нескінченно. Свинячий жир вважається важкою для перетравлювання їжею і його вживання пов’язували з розвитком атеросклерозу. Однак нещодавно для любителів сала з’явилися хороші новини. У ньому знайшли вітаміни А, Е і Д, а головне, арахідонову кислоту. Ця поліненасичена жирна кислота допомагає правильно працювати мозку і серця, так що споживання сала в обмежених кількостях (25-30 г на день) вважається навіть корисним для здоров’я.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 19.12.2014, 16:46 | Повідомлення # 47
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Цікаві факти про золото



Біле, зелене і навіть червоне, знайдене в корінному чи розсипчастому заляганні, різне за походженням та якістю – золото справді дивовижний метал! Головне, що ціна золота незмінна – воно необхідне як на фінансовому ринку, так і у сфері науки та технологій. Звісно, коштовності також завжди в моді. Читайте цікаві факти про золото – його історію, види, походження! Дізнавайтеся також про золото України – це ще цікавіше!

Людство видобуло за свою історію величезну кількість золота. Але, на думку вчених, використані запаси становлять лише п’яту частину від усіх наявних в надрах Землі.

Золото може бути і ліками, і продуктом, придатним для їжі. У 14-му столітті розплавленим золотом упереміш з меленими смарагдами намагалися лікувати чуму. Допомагало погано. Зате науково доведено, що солі золота здатні допомогти в лікуванні ревматоїдного артриту. Харчове золото включається до складу десертів і спиртних напоїв, а в Азії додається до фруктів.

Чисте золоте має жовтий колір. Однак, додавши до нього ще якийсь метал, можна отримати сплав білого, червоного, рожевого чи навіть зеленого забарвлення. Наприклад, щоб отримати біле золото, чисте золото змішують із металом білого кольору, зазвичай нікелем чи паладієм, ще один варіант – золото + мідь + срібло.

Україна славиться своїм багатством різних руд та металів. Золото України зосереджене в Карпатах (зокрема, в Закарпатті), Придніпров’ї, Донбасі та в Криму. До прикладу, 1966 року на невеликій річці Мокра Сура (Придніпров’я) у чотирьох свердловинах було знайдено в рази більше золота, аніж у золотоносних жилах славетної річки в Клондайку.

Найдавніше золото в світі теж українське, а саме - запорізьке. Йому понад 3 млрд років. Надзвичайно високої якості є кіровоградське золото, йому теж немає аналогів в світі.

Всесвітньо відомим є скіфське золото. Скіфи були видатними майстрами ювелірної справи, вони застосовували усі техніки обробки золота, відомі на той час. Особливістю скіфських прикрас є домінування звіриної тематики, так званий “скіфський звіриний стиль”. Найзнаменитішими пам’ятками ювелірного мистецтва скіфів є Золота пектораль (ІV ст до н.е.), знайдена в кургані Товста могила, а також Золотий гребінь з кургану Солоха.

Зазвичай, золото трапляється в розсипному чи корінному заляганні. Перше зумовлене природною руйнацією чи дробленням золота корінного залягання. У другому – від перепадів температур, дощів тощо золото вивітрюється. Однак в таких місцях іноді можна відшукати самородки. В Австралії, наприклад, в корінному родовищі знайшли найбільший самородок у світі (“Плита Холтермана”) – його вага 235 кг.

Цікаво, що якути радять шукати золото там, де ростуть червоні квіти. Це одна з їхніх традиційних прикмет. Насправді, способів пошуку золота існує кілька: від промивки річкового піску і до сучасних геофізичних методів.

Якщо ви купили золоту прикрасу (наприклад, сережки або ланцюжок), а вона викликає свербіння і подразнення вашої шкіри, значить вас обманули. Насправді, золото не виділяє хімічно шкідливих речовин і не здатне викликати алергію. Значить, виріб містить ще якісь домішки.

Сучасне чемпіонське золото - зовсім не таке «золоте», як здається. Медалі всього лише покривають тонким шаром металу, загальний обсяг якого не перевищує шести грамів.

Золото – один з найдавніших металів за часом виявлення людиною. Первісні люди знайшли його майже одночасно з міддю.

У давнину до золота ставилися з великою повагою. Інки вважали, що золотом плаче Сонце, і ці сльози – його подарунок людям. Стародавні єгиптяни вірили, що золоті злитки – не що інше, як шматочки плоті божества. А торкатися до божественного могли тільки фараони і жреці.

Дорогоцінному металу приділяється велика увага в Біблії. Там він згадується сотні разів, в тому числі і в переліку дарів, піднесених волхвами.

Перша золота монета з’явилася ще в 560 р. до н. е. Її викарбували в Стародавній Лідії, але золота на монету пошкодували, тому й змішали його із сріблом.

У стародавніх римлян існував варварський і дорогий вид страти: у горлянку людині заливали розплавлене золото. Через кілька століть це бузувірство охоче перейняла для розправи з неугодними іспанська інквізиція.

«Аурум» - назва золота як хімічного елемента – перекладається з латинської як «сяюче світло».

У Штатах аж до Великої Депресії виготовляли монети з чистого золота: номіналом п’ятнадцять, десять і два з половиною долари. У 30-ті роки від такої розкоші довелося відмовитись.

У ті ж 30-ті американцям заборонили накопичувати золото. Порушників наказу Рузвельта засуджували до виплати 10 000 доларів або до ув’язнення терміном 10 років.

У 2005 році вартість акцій компанії «Гугл» прирівнювалася за ціною до вартості золота. Проте в кризу зростання перших припинилося, а других – солідно підвищилося.

Під час сумнозвісної кризи 2008 року багато інвесторів, а також прості громадяни світу, що боялися обвалу національних валют, почали активно скуповувати найнадійнішу валюту в світі – золото. Вартість унції дорогоцінного металу зросла до рекордного показника і складала понад тисячу доларів.

Найбільш «золотим» банком планети вважається федеральний резервний банк, що знаходиться в Нью-Йорку. Чверть золотих злитків в світі, а в кількісному вираженні – півмільйона штук, зберігаються саме там.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Субота, 20.12.2014, 12:01 | Повідомлення # 48
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Цікаві факти про новорічних Дідусів



Кожен народ має свого чарівника, що у різдвяну або ж новорічну ніч ставить під ялинку чи у шкарпетку подарунки. І кожен з цих Дідусів має свою історію виникнення і свої способи прояву чарів. Але у всіх них є і спільне: вони приносять людям радість: як діткам, так і дорослим.Читайте цікаві факти про Святого Миколая, Діда Мороза, Санта-Клауса та інших Дідусів!

Варто зазначити, що до українців, поляків та білорусів, окрім Діда Мороза, традиційно приходить Святий Миколай. І приносить він подарунки на Миколая, а саме 19 грудня – у православних та греко-католиків, зокрема в українців, і 5 грудня – у католиків (поляків).

Наш Святий Миколай, на відміну від інших Дідусів, був реальною історичною постаттю. Він жив у ІІІ столітті у Малій Азії. Був дуже релігійним з самого дитинства. Миколай часто допомагав бідним, особливо опікувався подорожуючими та мореплавцями.

Святий Миколай приходить лише до чемних діток, неслухняним – чортик приносить різки. До того ж, з Миколаєм від ІХ століття подорожують янголи, адже святий теж живе на небі. Часто діти пишуть листа Святому Миколаю, прохаючи його про подарунки.

Саме Миколай є праобразом Санта-Клауса. Адже, одна легенда про Святого Миколая оповідає, що він, бажаючи допомогти дівчині і захистити її від лихого батька, кинув їй гроші через димохід. В результаті, подарунок опинився в шкарпетці, що сушилася над вогнем. Звідси й виникла традиція ставити подарунки у шкарпетки.

А от Дідусь Мороз набагато старший, ніж ми гадаємо. Йому виповнилося вже більше двох тисяч років! Причому він не завжди усміхався в бороду, носив в руках посох, а за плечима – мішок з подарунками. Перший Дід Мороз, який називався Зимником, тримав важку залізну булаву. І якщо йому щось не подобалося, застосовував її за призначенням.

Батьком Зимника вважався слов’янський бог Велес. Якщо Морозу було сумно, на дахах будинків виростали бурульки. Коли температура за вікнами знижувалася, люди думали, що це Зимник холодить всіх своїм диханням. Іній на землі і деревах вони сприймали як випадково кинуті ним слова.

На початку XVIII століття і в Україні (на територіях, що входили до складу імперії) по домівках почали ходити перші Діди Морози. Але подарунки від Дідуся отримували тільки слухняні і добрі діти. Хулігани, ледарі та інші «порушники дисципліни» замість приємного сюрпризу отримували палицею по дупі.

Морозом Івановичем Дідуся стали величати тільки в 1840 році, коли письменник Володимир Одоєвський видав збірку «Дитячих казок дідуся Іринея».

А ось самотнім Дід Мороз залишався аж до радянських часів. Саме тоді, щоб раз і назавжди відокремити Мороза від Санта-Клауса, для нього і придумали внучку – Снігуроньку.

Де адреса Діда Мороза – точно невідомо. Хтось пише йому в Лапландію, хтось – в Устюг.

Крім Діда Мороза і Санта-Клауса в світі існує чимало інших новорічних символів. Наприклад, фіни вважають головним персонажем Нового Року козла, оскільки саме в нього перевтілюється добрий чарівник Йоулупуккі. Дітей та онуків у Йоулупуккі немає, зате він офіційно одружений. Однак, на кому – загадка, і ніхто ніколи його дружини не бачив.

У різних країнах Діда Мороза і називають по-різному. Наприклад, на Кіпрі його кличуть цілком звично – Василем. До шведських дітлахів приходить Кріса Крінгл, до японських - Одзи-сан, до чеських – дід Микулаш, до французьких – Пер Ноель, до італійських – Бабо Наттале. А в Норвегії взагалі немає Діда Мороза: його роль в різдвяні свята виконують кумедні домовички Ніссе.

Зовні Дід Мороз і Санта-Клаус дещо відрізняються. Мороз, на відміну від Санти, одягнений у шубу до п’ят, а в руках завжди має посох. А ось Санта-Клаус, напевно, погано бачить, тому іноді зображується на різдвяних листівках в окулярах.

А хто Вам ставить подарунки під ялинку, подушку чи в шкарпетку?

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 21.12.2014, 19:46 | Повідомлення # 49
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Цікаві факти про математику



“Математика – цариця наук”, – цю фразу чуємо з дитинства. Читайте історію математики, а також цікаві факти про математику та цікавинки про математиків! Отож, до Вашої уваги – пізнавальна та цікава математика!

Рахувати люди почали ще в глибоку давнину. Спочатку на пальцях рук і камінчиках, потім додумалися в’язати на мотузках вузли. Стародавні єгиптяни і греки успішно користувалися дощечкою з камінцями на кшталт рахівниці, яку називали абаком. Це, на перший погляд, примітивне пристосування використовувалося до 18 ст, а сучасні рахівниці подекуди використовують і досі.

Найперший математик, ймовірно, жив у Свазіленді. Саме там, у містечку Лембобо, археологи виявили кістку бабуїна, на якій чітко видно позначки у вигляді рисок. Реліквія пролежала в землі більше 37 000 років. Подібний артефакт – вовчу кістку, якій понад 30 000 років – розкопали у Франції. Перші істинно математичні записи людини – у вигляді груп простих чисел – написані на так званій кістці з Ішанго, що нараховує близько 19 000 років. А перші повноцінні математичні тексти залишили після себе жителі Древнього Вавилону. Це глиняні таблички, яким не більше 2 000 років.

Попри те, що математика – одна з найдавніших наук, у ній досі існують нерозв’язані завдання. Наприклад, за вирішення гіпотези Ходжа чи гіпотези Пуанкаре один інститут математики пропонує мільйон доларів.

Знак “=” вперше ввів Роберт Рекорд у 1557 році.

Є факти, дізнавшись про які, мимоволі вважаєш математику містичною наукою. У минулому столітті математик де Муавр, що проживав в Британії, помітив дивну тенденцію: кожен день, лягаючи спати, він просинається на чверть години пізніше. Як щирому вченому, йому стало цікаво, в яку календарну дату тривалість його сну складе власне добу – тобто, повні 24 години. Після нехитрих підрахунків Муавр вивів число 27.11.1954 р. Саме в цей день він і помер.

Якщо Ваш вік помножити спершу на 7, а потім на 1443, то результатом буде ваш вік, написаний тричі поспіль.

Ортодоксальні євреї вилучають з повсякденного обігу будь-які християнські символи. Навіть займаючись математикою, вони відмовляються від накреслення прийнятого у всьому світі знака «плюс», недописуючи його. В результаті виходить перевернута буква «т».

А чи звертали Ви увагу, що нуль не можна записати римськими цифрами?

Один з найпоширеніших наукових міфів пов’язаний з тим, чому все-таки Альфред Нобель позбавив математиків можливості отримувати премію свого імені. Побутує версія, що дружина вченого нібито зрадила йому з математиком. Але річ у тім, що Нобель ніколи не був одружений і взагалі зробив вибір між наукою і жінками на користь першої … Більш правдоподібна версія пов’язана з тим, що на момент появи Нобелівської премії у математиків вже була «своя» схожа нагорода, що вручається шведським королем. Є також думка, що Нобель не вважав математику повноцінною наукою, оскільки вона складається лише з теоретичних розмірковувань.

Захоплення Софії Ковалевської наукою почалося ще з раннього дитинства, коли через брак шпалер батьки обклеїли кімнату дівчинки листками з лекціями вченого-математика. Так Софія познайомилася з диференціальним й інтегральним численням.

Найпростішим з математичної точки зору пасьянсом вважається «Солітер». Ймовірність випадання потрібної комбінації в ньому практично стопроцентна.

Американський вчений Джордж Данциг, навчаючись в університеті, немало здивував тамтешніх професорів. Одного разу, запізнившись на лекцію, він застав тільки порожню аудиторію зі списаної дошкою. Студент подумав, що на ній залишено домашнє завдання, акуратно переписав його і пізніше приніс готовий розв’язок. Виявилося, це були два рівняння статистики, які доти ще ніхто не розв’язував.

Ми знаємо про Лермонтова як про блискучого поета і прозаїка. Але, крім літератури, він захоплювався ще й математикою. І у вільний від творчості час любив вирішувати завдання з вищої математики та аналітичної геометрії.

18 – єдине число, сума цифр якого вдвічі менша від нього самого.

Число Пі було вперше обчислив індійський математик Будхайян ще в VI столітті нашої ери.

В кінці 19 століття розлючені нескінченністю числа Пі законодавці штату Індіана намагалися ввести білль, який дозволяв офіційно округлити його до 3,2. Але на святе не дав зазіхнути професор місцевого університету.

Андре Ампер більше відомий нам як фізик, однак його математичні пошуки не менш цікаві. Ще з 13 років Ампер займався математикою. До речі, про неуважність вченого складено чимало анекдотів. Одного разу, щоб попередити випадкових візитерів про свою відсутність, Андре залишив на дверях власного будинку запис крейдою (мовляв, я відлучився, приходьте ввечері) і пішов. Після повернення додому, вчений прочитав залишений ним же напис, розвернувся і пішов геть. А повернувся тільки ввечері.

Льюїса Керролла ми знаємо передусім як автора двох “Аліс” – в Країні Чудес і в Задзеркаллі, хоча про себе ця людина говорить передусім як про вченого. І був досить відомим у наукових колах професором математики, чим дуже розчарував англійську королеву. Прочитавши тільки-но видану «Алісу», королева була в захваті і звеліла принести їй інші роботи талановитого автора. Яким же ж було її здивування, коли ними виявилися праці з математики! До слова, крім виконання обов’язків викладача математики і логіки при Оксфордському університеті, Керролл працював ще й університетським дияконом.

Німець Ернст Куммер – великий знавець теорії чисел, що оперував складними математичними поняттями, – не міг виконати найпростіші арифметичні дії.

Сума всіх цифр в рулеті – число диявола – 666.

Працездатність іншого відомого математика – Пала Ердеша – багато в чому була пов’язана з його захопленням амфетаміном. Якось учений навіть посперечався з колегою, що зможе відмовитися від наркотичної речовини рівно на місяць. Він стійко витримав випробування, але цей місяць виявився для нього абсолютно безрезультатним з точки зору науки. Раніше, поставивши перед собою білий аркуш, він бачив його наповненим ідеями. А без вживання амфетаміну він бачив і справді лише чистий аркуш .

Один з найзагадковіших математиків – Евклід. Його праці дійшли до нащадків, а ось будь-які біографічні факти про самого вченого – ні. Зокрема, невідомо, коли він народився і в якому віці помер. Відомо лише те, що Евклід проживав в Олександрії в третьому столітті до нашої ери.

Багато майбутніх відомих математиків погано поводилися в школі і не відрізнялися хорошою успішністю. В аутсайдерах значилися, наприклад, Джеймс Максвелл, Рамануджан Срініваса і Василь Цингер. Плентався позаду ледь-ледь успішних й Ісаак Ньютон. Причому взявся він за розум тільки після того, як один з його однокласників-відмінників назвав його дурнем.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 22.12.2014, 14:12 | Повідомлення # 50
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
ФОРМУЛА ПІФАГОРА



Складіть всі цифри (не числа) свого дня народження. Приклад: виродилися 25.08.1970 року. Складаємо всі цифри: 2 +5 +0 +8 +1 +9 +7 +0 = 32. Теперьсложім цифри в отриманій сумі (3 +2) = 5. Потім першу цифру дня рожденіяумножім на два: (2х2 = 4). Після чого від першої суми (32) віднімемо полученноепроізведеніе (4): (32 - 4) = 28. Тепер складемо цифри в цьому отриманому числі: (2 +8) = 10. Оскільки число вийшло двозначним (що буває не завжди), що доводяться до простого числа: (1 +0) = 1. Якщо ж в останній дії число получілосьоднозначним, то на цьому ваші розрахунки будуть закінчені. Випишіть отримані цифри два ряди: 25 08 1970 32 5 28 1

Отже, ми маємо дві 1, три 2, одна 3, 4 немає, дві 5, 6 немає, одна 7, дві 8, одна 9.

Тепер накресліть таблицю, куди вставте отримані цифри, начинаяс одиниці, зверху вниз і зліва направо.

11 222 3 55 7 88 9

Значення цифр, вписаних в квадрат.

1 - визначає характер. Кількість одиниць говорить подужаю характеру. Чим їх більше, тим жорсткіше характер. Але якщо одиничка одна-характер у вас м'який, гнучкий, поступливий. Наявність трехчетирех одиниць Говорити потенційного лідера, людину рішучу і сильному духом.

2 - свідчить про ваш біополе. Якщо у вас, Кпрімеру, три двійки, це означає, що ви володієте сильним біополем і можетепрітягівать до себе людей з більш слабким біополем. Ті, у кого біополе нерозвинене, легко потрапляють під вплив оточуючих. Тому не поспішайте що-лібоделать «за компанію», подумайте, наскільки це необхідно.

3 - визначає вашу схильність до гуманітарних наук. Тріі більш трійок свідчать про ваш талант в цій галузі. Одна-дві тройкіговорят про те, що ви можете розвивати ваші творчі здібності вгуманітарном напрямку (особливо це стосується тих, хто за допомогою цього тестаісследует своєї дитини). Відомо, що багато видатних особистостей развілісвоі здібності завдяки наполегливій праці і стали шановані в усьому світі, в товремя як багато обдаровані юні генії зникають невідомо куди.

4 - говорить про стан вашого здоров'я. Чим большечетверок, тим міцніше ваше здоров'я. Наявність двох-трьох четвірок говорить також в.о. те, що поряд з міцним здоров'ям, від природи добра, гарна фігура. (Якщо насправді це не так, то тут можуть мати вплив наследственниекарміческіе хвороби: струнка, пропорційна фігура, що б ви не робили , обростає жиром; добре складений чоловік раптово падає і в нього вирастаетгорб або всихає нога, іноді карма дістає нас ще в утробі матері.) Якщо жечетверок немає взагалі, вам слід уважніше поставитися до свого здоров'я.

5 - показник інтуїції. Якщо у вас кілька п'ятірок, ваша інтуїція навряд чи коли-небудь вас підводила. Але якщо у вас немає ні однойпятеркі - не засмучуйтеся, просто ніколи не покладайтеся на авось. І якщо ви, знаючи свою слабкість, навчитеся прораховувати ситуації на кілька кроків вперед, то скоро зарекомендуєте самим прозорливим людиною.

6 - це найзагадковіша цифра. Вона вказує на вашусвязь з космосом. Чим більше шісток, тим міцніше зв'язок. Відсутність шестерокговоріт про те, що ви закінчений скептик і прагматик. Але не лякайтесь, якщо увас вийде число 666. Число Диявола свідчить про дуже міцного зв'язку скосмосом, а також про те, що в минулому житті ви могли бути або слугою сатани, або ... атеїстом. Люди, які мають число 666, часто мимоволі становятсяпрічіной-яких лих. Однак таке поєднання зустрічається вкрай рідко.

7 - найщасливіший число. Воно говорить про те, що у васесть ангели-хранителі. Три (і більше) сімки свідчать про те, що випросто народилися в сорочці, ваші ангели охороняють вас з усіх боків. Еслісемеркі немає зовсім, вам доведеться у всіх екстремальних ситуаціях покладатися насам себе і Господа Бога. Втім, тільки так і виковується настоящійхарактер, і згодом Небеса обов'язково дають людині ангела-хранителя.

8 - ця цифра говорить про вашу відповідальність. Еслівосьмерок немає, то цілком можливо, що ви легковажний человек.Парадоксально, що люди можуть дуже відповідально ставитися до роботи або навчання, але пускають на самоплив особисте життя і зовсім не дбають про свій духовний іфізіческом здоров'я, що в результаті може погубити і долю, і кар'єру.

9 - повідомляє про ваш розумовий розвиток. Одна-дві девяткіговорят про норму розумового розвитку, три і більше - свідчать про те, чтоеслі ви не геній, то дуже розумна людина.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Вівторок, 23.12.2014, 09:04 | Повідомлення # 51
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Цікава новорічна реклама

Новий рік уже не за горами, тому ми підібрали для Вас найкращі рекламні ролики за останні роки: від історії про пінгвіна та хлопчика до традиційного “Свято наближається”! Історія новорічної реклами розпочалося ще в 1931 році, коли компанія Coca-Cola розмістила зображення Санти на плакаті. Відтоді новорічна реклама – невід’ємна частина святкового настрою. Отож, дивіться та насолоджуйтесь!

Різдво для ведмедя

https://www.youtube.com/watch?v=XqWig2WARb0

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 24.12.2014, 13:46 | Повідомлення # 52
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Паралельно з Марсом NASA вирішило досліджувати й Венеру


Науковці NASA працюють над розробкою станцій для дослідження Венери

Згідно із задумом вчених, вони будуть схожі на дирижаблі і літатимуть в атмосфері планети на безпечній для людини висоті, передає Еспресо.TV з посиланням на DT.UA.

Як повідомляє The Independent, на борту кожної венеріанської станції буде по два астронавти. Експедиція триватиме 30 днів, після чого дослідники будуть повертатися на Землю.

Науковці NASA пояснюють, що дослідження Венери значно перспективніше, ніж марсіанська програма, оскільки хімічний склад планети більш подібний до земного. Планета також розташована ближче до Землі, ніж Марс.

Водночас, температура на поверхні Венери сягає 462 градусів за Цельсієм, а атмосферний тиск в 92 рази вищий, ніж земний. Тому спускатися на поверхню планети люди не можуть. Але летюча станція дозволить астронавтам безпечно досліджувати Венеру. Вчені вирахували, що на висоті 48 кілометрів над поверхнею температура буде прийнятною для життя людини. Крім того, гравітація на такій висоті буде трошки слабшою за земну.

Проект летючих станцій для Венери лише на стадії розробки. Його робоча назва – Havoc. Однак розробники концепції сподіваються, що їхню роботу затвердять, і астронавти з Землі полетять на Венеру.

Нещодавно в NASA заявили, що на Марсі виявлено джерело органіки. За словами вчених, виявлені органічні молекули в пробі грунту і викиди метану, в сукупності можуть говорити про присутність раніше життя на Марсі.

У NASA також провели пробний політ космічного корабля Orion, який вже через сім років зможе доставити на Марс шість астронавтів.

https://www.youtube.com/watch?v=0az7DEwG68A

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 26.12.2014, 09:38 | Повідомлення # 53
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
На Марсі знайшли ділянку вкриту інеєм



NASA виклало знімок поверхні Марса, на якому можна побачити вкриту інеєм ділянку кам'янистого схилу.

Знімок отримали 30 листопада з камери HiRISE апарату Mars Orbiter, який перебуває на орбіті планети.

Підморожений схил залишився лише у південній частині, а в північній лід розтанув. Площа викладеного знімка дорівнює 1,5 × 3 км, пише mediahouse.com.ua.

Раніше ми повідомляли, що Марсохід NASA Curiosity виявив нові докази існування води на Червоній планеті.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 29.12.2014, 19:58 | Повідомлення # 54
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Цікаві факти про собак



Вони живуть з нами пліч-о-пліч вже більше ніж 30 тисяч років. Ми піклуємося про них, вони люблять і тішать нас. Дізнайтеся більше про своїх домашніх улюбленців: цікаві породи собак, найбільші собаки, відомі і багаті, а також цікаве про собак – вони вміють співпереживати і навчатися!

Собаки вміють розпізнавати людські емоції

Собаки – єдині тварини, які можуть розпізнавати наші емоції. Їм достатньо погляду, щоб зрозуміти, радієте ви або сумуєте. Вони здатні навіть співпереживати людям, відчуваючи ті ж емоції, що їхні господарі.

У собак потіють лапи

Виявляється, собаки теж пітніють. Але, на відміну від людей, у яких піт виділяється через шкіру по всій поверхні тіла, у собак він проступає через лапи. Ви можете переконатися в цьому, поспостерігавши за собакою в спекотний літній день. Характерною ознакою буде солонуватий запах.

Відбитки носів собак так само унікальні, як і відбитки пальців людини

Відбитки собачих носів унікальні, тому вони використовуються для ідентифікації тварини, також як відбитки пальців використовуються для ідентифікації людини. Криміналісти нерідко користуються цією обставиною при розслідуванні злочинів за участю тварин та їх господарів.

Серед собак є багатії

Багато господарів дуже люблять своїх вихованців, і навіть включають їх в свій заповіт як спадкоємців, в тому числі за наявності спадкоємців серед людей. Тільки в США кількість собак, які є основними спадкоємцями, більша мільйона.
Собаки можуть запам’ятовувати сотні слів
Середньостатистична собака навчається так само легко , як дитина, і може вивчити від 200 до 500 слів. Більше того, собака здатна освоїти основи математики, наприклад, навчитися рахувати і впорядковувати цифри за зростанням.

Хорти – двічі знаменита порода

Хорти – це не лише найшвидші собаки, здатні розганятися до 72 км / год, це також єдина порода собак, що згадується в Біблії (Книга притч Соломонових 30:31; версія Короля Джеймса).

Температура тіла собак вища, ніж температура тіла людини

Середня температура тіла у собак варіюється від 38,3 до 39,4 ° C. Більш висока температура тіла привертає увагу бліх і кліщів, тому собаки частіше страждають від їхніх укусів, ніж люди.

Піт Буль – це не порода

Насправді породи Піт Буль немає. Піт Буль – це збірна назва таких порід, як американський пітбультер’єр, американський стаффордширський тер’єр, бультер’єр, американський дог, японський тоса, бордоський дог, бульдог.

Шум дощу шкідливий для собачих вух

Собаки не люблять виходити на вулицю під час дощу не тому, що бояться промокнути, а тому, що шум дощу може пошкодити їхні чутливі вуха.

Собаки вміють визначати рак та інші хвороби

Якщо у людини рак, діабет, епілепсія, її собака може стати першою, хто дізнається про це. Дослідження показали, що собак можна натренувати на визначення раку конкретного органу, наприклад, легеней, грудей, шкіри, сечового міхура і простати. Вчені вважають, що собаки можуть відчути навіть дуже слабкий запах злоякісних новоутворень.

Нюх у собак в 100 000 разів кращий, ніж у людей

Люди мають близько 5 мільйонів нюхових рецепторів в носі, а собакиі – до 300 мільйонів. Від них не сховаєш кісточку!

Наявність собаки в будинку може захистити господарів від астми та застуди

Дослідження показують, що діти, які жили в сім’ях з собаками, рідше мають алергію, і взагалі рідше хворіють, ніж діти, які виховуються в сім’ях без домашніх тварин.
Салукі – найдавніша з відомих порода собак
Салукі вважаються найдавнішою породою собак. У Стародавньому Єгипті вони належали сім’ям правителів. Цих собак дуже поважали і навіть муміфікували їх після смерті разом з фараонами.

Собаки можуть страждати від депресії

Собаки можуть страждати від сезонного афективного розладу так, як і люди. Якщо у вашого вихованця сезонна депресія, пограйтеся з ним або виведіть його на прогулянку

Сибірський хаскі – найвитриваліша порода собак

Як ми уже зазначили, хорти – найшвидші серед собак, а от хаскі – найвитриваліші. Упряжка з хаскі може проїхати більше ніж 60 км в день, рухаючись зі швидкістю більше 17 км / год.

Собаки можуть закохуватися

Коли собака контактує з людьми або з іншими собаками, в її мозку виділяється окситоцин – гормон любові, цей процес ідентичний тому, що відбувається в мозку людини, коли вона обіймається або цілується.

Пол Маккартні писав пісні для свого собаки

Пісню гурту Бітлз «День у житті» Пол Маккартні закінчив “собачим свистом” (сигнал, який людина не сприймає, а собаки прекрасно чують) на честь своєї вівчарки, Марти. Так само він написав на її честь пісню «Моя дорога Марта», яка увійшла у “Білий альбом” 1968-го року.

Найрозумніші і найдурніші породи собак

Найрозумнішими вважаються собаки бордер-коллі - звичайний пудель і німецька вівчарка. Афганська гонча і басенджі, навпаки, є найбільш нерозумними собаками.

Батьківщина французького пуделя – не Франція

Батьківщиною пуделя є Німеччина. Слово «пудель» утворено від німецького «pudel» або «pudelhund», що означає «собака, яка плюскається». Відома на весь світ стрижка пуделів тому, що мисливці стригли цих собак, щоб їм було зручно плавати, залишаючи лише трохи вовни для збереження тепла.

Собака – перша тварина, що побувала на орбіті Землі

Лайка стала першою живою істотою, що побувала на орбіті Землі. Її політ на Супутнику-2 відбувся в 1957 р. Хоча сама вона загинула під час польоту, її дочка, Пушинка народила 4-х щенят від тер’єра Чарлі, власником якого був президент США Джон Кеннеді.

Найбільша собака – англійський мастиф

Англійський мастиф Зорба, народжений в 1981 р, був найбільшою собакою в історії. Його маса складала більше 155 кг, а довжина від кінчика носа до кінчика хвоста – 251,5 см.

У Середньовіччі собаки звинувачувалися в чаклунстві
У Середньовіччі собак нерідко піддавали тортурам і покаранням разом з їхніми господарями. Так, відомий випадок, коли собака була повішена в м. Салем на території сучасного штату Массачусетс у 1692 р за чаклунство.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 01.01.2015, 12:56 | Повідомлення # 55
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Рідкісні та незвичайні банани



Виявляється, що бувають жовті, зелені, розові та навіть чорні банани. Важко повірити, що десь росте таке диво. До Вашої уваги огляд рідкісних і незвичайних сортів бананів.

Дикий банан

На відміну від культивованих сортів, в ньому є насіння.

Оранжеві банани

Незвичайні помаранчеві банани на смак, щоправда, цілком звичні.

Kluay

Всі, хто думають, що вже бачили великі банани в супермаркеті, – помиляються. Найбільший банан – це Kluay (або Rhino). Його м’якоть не дуже щільна, а середня довжина – 35 см.

Señorita

Найменші банани в світі, довжина яких 2,5- 5 см. Зате вони одні з найсолодших.

Банани Ае Ае

Звичайні банани, ось тільки забарвлення у них – смугасте. На смак вони злегка гіркуваті, та й вирощувати їх складно. Можливо, тому їх і немає в наших магазинах.

Зелені банани

Зелений колір банана найчастіше асоціюється з незрілим фруктом. В даному випадку, такий банан вже можна і потрібно їсти.

Чорні банани

Деяким людям надзвичайно подобаються чорні банани, вони вважають, що це справжній колір стиглого фрукта.

Рожеві банани

Рожеві банани можна виростити і вдома із насіння, однак коштує це багато грошей та зусиль.

Голубі банани

Їх вирощують на спеціальних фермах, тому дістати такі банани дуже складно.

Червоні банани

Солодкі плоди зі смаком малини, в яких міститься калію в 10 разів більше, ніж у звичайних жовтих бананах.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 01.01.2015, 12:58
DMishaДата: П`ятниця, 02.01.2015, 19:49 | Повідомлення # 56
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Цікаво знати про зуби

Крім того, що зуби треба регулярно чистити, ми мало що про них знаємо. А між тим, з цією анатомічною особливістю пов’язано багато дивовижного. Читайте цікаві факти про зуби у дітей, зуби мудрості, брекети та багато іншого – це Вас здивує!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Те, чого Ви не знали про свій організм!

1. Деякі немовлята народжуються з зубами



Одна дитина з двох тисяч народжується із зубами. Зуби, з якими малюк з’явився на світ, зазвичай розташовані на нижніх яснах і у них слабкі коріння. У більшості випадків їх видаляють, щоб уникнути проблем при годуванні грудьми, і щоб дитина випадково їх не проковтнула. Сам факт народження з зубами може бути симптомом медичного захворювання. Цікаво, що з зубами народилися Наполеон і Юлій Цезар.

2. Молочні зуби випадають не у всіх

Ріст і випадання молочних зубів – природний процес. Зазвичай у три роки дитина вже має близько 20 зубів. Молочні зуби згодом випадають, оскільки починають прорізуватися постійні, розташовані під ними. Це, як правило, відбувається у 5-6 років. Проте, якщо у людини замість молочного зуба не прорізався постійний, то у неї так і залишиться молочний зуб.

3. У деяких людей не випадають зуби

Більше корінних зубів – більше проблем? Це залежить від того, кому ви поставите це питання. Якщо людям, що страждають на гіперодонтію (надмірну кількість зубів), то вони напевно дадуть відповідь, що так! Більшість таких зубів сховані під пришийковою частиною ясен. Однак іноді ці зуби можуть прорізатися і перекривати собою інші зуби. Якщо зайві зуби заважають людині, то дантист видаляє їх. Але якщо ці зуби виявляться не зайвими, то лікар-ортодонт акуратно вибудує їх в рівний ряд.

4. Із зубів роблять прикраси

Цікаво, що робить Зубна фея з усіма зубами, які вона збирає? Може перетворює зуби у мистецькі твори і продає їх на аукціонах? Жарти жартами, але насправді є люди, які зі своїх корінних або передніх зубів роблять чудернацькі прикраси. Навіть актриса Скарлетт Йохансон замовила золоте намисто з одним із її власних зубів мудрості і подарувала своєму колишньому чоловікові Райану Рейнольдсу.

5. Пухлина також може вирости у вигляді зуба

Тератома (тип пухлини, що складається з нетипової тканини або навіть органу) особливо винахідлива і підступна. Ембріони ракових клітин можуть містити кілька видів тканин, у тератому можуть входити тканини зубів або волосся. На щастя, багато видів тератом успішно видаляють за допомогою хірургічної операції.

6. Зуб в оці – це не так вже і погано

Звичайно, всі чули вислів «Зуб даю!». Одна 60-ти річна жінка буквально віддала зуб, щоб відновити свій зір. Шерон Торнтон не бачила через синдром Стівена-Джонсона, внаслідок якого були зруйновані клітини поверхні ока. Через 9 років жінка зважилася на незвичайну операцію. Їй видалили зуб, а тоді у цей зуб вставили штучну лінзу і вживили її в ліве око. Вже наступного дня сліпа жінка знову побачила світ.

7. Брекети стали набагато кращими

Раніше в ортодонтії піком креативності вважався вибір кольору гумки на брекетах. Сьогодні вибір набагато багатший. Можна, наприклад, скористатися методикою вирівнювання зубів Invisalign (Інвізілайн), при якій лінгвальні брекети ховаються уздовж внутрішньої поверхні зубів. Можна також вибрати звичайні брекети, які світяться в темряві, або брекети зі світлодіодами.

8. Не у всіх культурах прямі зуби вважаються красивими

Більшість з нас звикли вважати прямі білі зуби привабливими. Однак є країни, в яких привабливими вважаються зуби неправильної форми. У Японії криві зуби, так звані «АІБА» (yaeba), є дуже популярними. Жінки з ідеальними зубами спеціально викривлюють їх, щоб «поліпшити» свою посмішку.

9.http://tv-sat.at.ua/sneg/0.png Людство може остаточно позбутися зубів мудрості

Зараз 35% населення народжуються без зубів мудрості. Більшість з нас видаляють ці зуби, оскільки порожнина рота у нас занадто мала, аби їх вмістити. Коли ж якийсь орган або його частина не використовуються протягом тривалого періоду, то він стає рудиментарним і, зрештою, зникає. На думку вчених, у майбутньому у нас не буде апендикса, зубів мудрості і, можливо, навіть мізинців на ногах.

10. Родзинки більш шкідливі для зубів, аніж карамель

Не всі солодощі однаково шкідливі для наших зубів. Якщо порівняти фаст-фуд (снеки, чіпси і сухофрукти), який постійно застрягаєє в зубах з тією їжею, яка швидко тане у роті (шоколад, карамель тощо), то менш шкідливою їжею є саме солодощі. При цьому краще відразу з’їдати солодке, ніж перекушувати ними впродовж дня, постійно підживлюючи бактерії, що руйнують зуби.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Субота, 03.01.2015, 15:28 | Повідомлення # 57
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
На Місяці відкрили перше поштове відділення



До того часу, як Місяць буде заселений, ще досить довго, але перший крок в освоєнні місячного простору вже зроблено. Американська компанія Astrobotic відкрила на Місяці поштове відділення.

Відтепер кожен може надіслати на місяць бандероль. Але за умови, що вам не шкода мільйон двісті тисяч доларів. Новину повідомляє «Преса України».

Такий експрес приймає посилки не важче 270 кілограмів, пересилати можна будь-що.

Компанія Astrobotic – це партнер НАСА в проекті Lunar CATALYST.

Плюс у тому, що вантажі, які вже досягли Місяця, можуть століттями очікувати на своїх власників, адже жодних строкових обмежень тут не існує.

Мета такого сервісу – передача людям майбутнього різноманітних предметів із нашого часу.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 05.01.2015, 21:22 | Повідомлення # 58
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Цікаво знати про куріння



Кожні 6 секунд у світі помирає один “справжній” курець. А кожен рік - 600 тисяч пасивних, які ніколи не торкалися до тютюну, а просто дихали сигаретним димом. Але незважаючи на всі законодавчі заборони і вмовляння лікарів, в світі, як і раніше, палять більше ніж мільярд людей.

Грошей, витрачених на сигарети за 10 років, середньостатистичному українцю вистачило б на новеньку іномарку середнього класу: наприклад, на «Форд Фокус» або «Ауді А4». Прикро?

Під час пожежі 1634, коли згоріла значна частина Москви, влада провела розслідування. Однією з причин лиха була необережність при курінні. Якщо до пожежі курець платив великий штраф або отримував 10 ударів батогами, то після 1634 він міг втратити і голову: настільки суворими стали закони.

Привезений до Європи з Америки тютюн спочатку приживався погано. Щоб збільшити його продажі, торговці говорили про користь куріння для здоров’я тіла і духу. Їх підтримували лікарі та священнослужителі: може, через переконання, а може, і за хорошу винагороду. Вважалося, що тютюном можна вилікувати близько 40 захворювань, а крім того – вигнати нечисту силу.

Сьогодні тільки ледачий акушер не попереджає вагітну жінку про шкоду куріння для плоду. А ось на початку минулого століття тютюн навіть прописувався майбутнім мамам – щоб вони не набирали зайвих кілограмів.

Якщо ви кидаєте курити, відмовтеся від м’ятної жувальної гумки: її смак так і спонукає курця порушити дане собі слово …

Куріння шкідливе не тільки саме собою. Воно стає вірним союзником інших шкідливих звичок. Якщо людина захоплюється ще й алкоголем – сигарети «б’ють» по її печінці і по стравоході. Чимало п’яниць і одночасно курців помирають від раку саме цих органів.

Сигарети, як і раніше, входять до числа найпопулярніших товарів у світі.

У Великобританії рекламу тютюну на ТБ заборонили в 1965 році, в США – в 1970-му.

Затягуючись сигаретним димом, ми впускаємо в свій організм свинець, формальдегіди, чадний газ, миш’як, синильну кислоту і ще більш ніж 40 сполук, багато з яких сприяють появі злоякісних пухлин.

Купити сигарети в Японії можна тільки з 20 років. В інших країнах діє обмеження з 18-ти.

В США найбільш збалансована кількість курців серед жінок і чоловіків: це співвідношення приблизно рівне, але чоловіків все-таки більше. А ось в ісламських державах палять 44% чоловіків і лише 4% жінок.

Купуючи “легкі” сигарети, курець завдає собі нітрохи не менше шкоди, а іноді й більше. Адже він відчуває тютюновий голод і біжить в курилку набагато частіше, ніж любитель більш «міцних» сигарет.

В сигаретному димі є аромати ванілі, гвоздики, лаванди, лаврового листа, какао, рому і навіть оцту.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Субота, 10.01.2015, 01:18 | Повідомлення # 59
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Цікаве про квіти



Кожна квітка – таємниця. Вона чарує ароматом і милує око. Що ж таїться за її пелюстками? Цікаві факти про квіти читайте далі!

Ще 4000 років тому древні єгиптяни почали вирощувати квіти.

У часи Середньовіччя займатися садівництвом і вирощування квітів було дуже почесно, а особу, що виявляла неповагу до квітників і садів, жорстоко карали.

Насправді, Голландія – не батьківщина тюльпанів, до 16-го століття вони там взагалі не росли. Тюльпани привезли купці з Туреччини, і спочатку ці квіти цінувалися дорожче дорогоцінних каменів і металів.

Найстарший трояндовий кущ росте в Німеччині. Його вік – понад 1000 років.

Одна з квіток, над якими особливо «познущалися» селекціонери, – орхідея. Квітникарі вже вивели рослину з чорними і навіть із зеленими пелюстками, а ось сині у них поки не виходять.

Рослина Puya raimondii, яку можна зустріти тільки в горах Південної Америки, цвіте всього раз – коли їй виповнюється півтораста років. А після цвітіння відразу в’яне.

Деякі квіти допомагають геологам виявити в надрах землі корисні копалини. Квітучі галявини адонісів говорять про те, що в грунті, швидше за все, багато вапна, а фіалки люблять рости на землях, які багаті цинком.

Капелюх в якомусь сенсі слова походить від троянди. Жінки середньовічної Франції носили на головах вінки з цих квіток. «Живий» головний убір називався Шапель. За однією з версій, це прародич сучасного капелюшка.

Бджоли розрізняють квіти не тільки за ароматами, але і за забарвленням. Правда, бачать не всі кольори, а тільки обрані: краще за інших – жовтий, фіолетовий і синій. А ось червоний не сприймають зовсім.

Коли рослина хворіє, вона поводиться як живий організм: зокрема, у неї підвищується температура і частішає дихання.

Ефектний і витончений кореопсис носить досить немилозвучне ім’я: його назва перекладається з латинської як «схожий на блощицю». При цьому сама квітка не має з комахою нічого спільного, а ось її насіння – дійсно викапані блохи.

Найбільші естети – японці – передусім цінують в квітці не аромат, а «зовнішність». Тому трохи не всі їхні улюблені квіти красиві, але не пахнуть.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Субота, 10.01.2015, 01:21 | Повідомлення # 60
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Найвища і найнижча людина світу



З нагоди 60-річчя Книги рекордів Гіннеса в Лондоні пройшов святковий захід за участю рекордсменів, представлених у Книзі. На цьому заході зустрілися найвища людина у світі – турок Султан Кесен (Sultan Kosen) і найменша людина – непалець Чандра Бахадур Данг (Chandra Dangi).

Унікальні жителі планети обговорили, як їм живеться в сучасному світі з особливостями їхніх тіла. Султан Кесен став рекордсменом ще в 2009 році з ростом 251 сантиметр. Данді в свою чергу в 2012 році з ростом 54,6 сантиметрів.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 10.01.2015, 02:50
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024