FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 12:59

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
Цікава інформація
RATVODДата: Понеділок, 25.11.2013, 11:54 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
DMishaДата: Субота, 10.01.2015, 13:17 | Повідомлення # 61
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Фермери знайшли барана з півметровою шерстю. Він тягне на світовий рекорд



Австралійські фермери Пітер і Нетті Хейзел зловили барана породи мерінос, вага вовняного покрову якого становила понад 20 кілограмів, повідомляє портал ПІНУ з посиланням на abcNews.

Пара впевнена, що тварина все життя провела серед дикої природи, а її вік становить близько шести років. Баран погано бачив через те, що шерсть закривала йому очі.

Фермери розповіли, що збираються обстригти мериноса, товщина вовняного покрову якого за роки без стрижки сягнула півметра. Хейзели сподіваються, що тварина зможе побити рекорд і отримати звання барана з найважчою вовною в світі.

Вовну мериносів цінують за м'якість і високу якість. Самі тварини зазвичай дрібніші від овець інших порід, однак за рясним вовняним покровом цього не помітно. Найбільше поголів'я мериносів мешкає в Австралії.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 15.01.2015, 00:49 | Повідомлення # 62
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Цікаві факти про Інтернет




Уявлення про те, що таке Інтернет, – має принаймні кожен юзер. Як же з’явився Інтернет? Коли в Інтернеті запустилу рекламу та відколи почалося піратство? Цікаві факти про Інтернет – у статті!

Зауважимо, що Інтернет – це фізично існуюча структура, що складається з тисяч комп’ютерних мереж і т.д. Ці мережі утворюють єдиний інформаційний простір.

Як же з’явився Інтернет? Виявляється, що цей простір було задумано, як систему передачі даних для працівників міністерства оборони США. Агентство передових дослідницьких проектів США (ARPA) розробило створення цієї системи комп’ютерну мережу ARPANET (англ. Advanced Research Projects Agency Network). Перший сервер ARPANET встановили 1 вересня 1969 року в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі. Проект для науковців і війскових з часом переріс у глобальну павутину, якою користуються мільйони людей.
Приблизно третина користувачів Всесвітньої павутини заходять в Інтернет, щоб розважитися, 20% - шукають людину для стосунків, по 15% - вчаться, заробляють або просто спілкуються.
Перший смайлик був «сліпим» і складався тільки з тире-носа і дужки-усмішки. Двокрапка-очі, з’явилася пізніше.
Про характер людини може дуже багато чого розповісти письмова мова, навіть якщо ви читаєте коротке повідомлення в мікроблозі або листуєтеся по ICQ. Наприклад, чим більше трикрапок ваш співрозмовник ставить в реченні, тим більше він схильний до зневіри. Хоча якщо його тексти рясніють орфографічними помилками, можливо, він просто намагається приховати свої прогалини в пунктуації.
Сьогодні важко знайти ПК, не оснащений веб-камерою. А колись цей пристрій придумали кембриджські програмісти, щоб контролювати одну-єдину кавоварку і бачити, коли в ній закінчується кава.
Банерна реклама, що сьогодні зустрічається часто-густо, вперше з’явилася в мережі в 1994 році, а піратство в Інтернеті стало процвітати тільки в 1998-му, коли з’явилися перші файлообмінники.
Щохвилини на YouTube заливають відеозаписів на 20 годин. Але тільки 1% його контенту становить реальну цінність. Решта 99% цікаві лише тим, хто їх викладає.
Якщо ви захочете переглянути профілі всіх користувачів мережі «ВКонтакте», запасайтеся вічністю: на це вам буде потрібно мінімум 1000 років. А користувачі все прибувають …
Чиї сторінки в «Facebook» відвідують найчастіше? За підсумками опитування трирічної давності, перше місце посіла компанія «Кока-Кола», на другому опинився Барак Обама, на третьому - «солодка» сторінка компанії «Nutella».
Як дізнатися, скільки літрів міститься в одному мілілітрі? Або скільки кілометрів - в міліметрі? Гуглівський калькулятор може відповісти навіть на такі божевільні питання.
Одним з найбільш затятих ненависників глобальної павутини є Елтон Джон. На думку співака, саме Інтернет винен у тому, що неякісної музики стає все більше, а тому його треба ліквідувати.
Найдорожчою річчю, будь-коли проданою на веб-аукціоні eBay, став справжній реактивний літак. Він пішов з віртуального молотка за 40 млн. доларів.
Найбільше повідомлень під час онлайн-інтерв’ю прийшло Полу Маккартні, коли він представляв свою нову роботу «Flaming Pie». Музиканту поставили 3 000 000 питань. Він відповів тільки на 200 найбільш вагомих. Цікаво, скільки часу йому знадобилося б, щоб відповісти на всі? ..
Найжорсткіші обмеження для інтернет-користувачів існують в Пакистані. Місцевим любителям блукати мережею закритий доступ майже до півсотні сайтів - наприклад, до Facebook і YouTube. Причина - невідповідність цих ресурсів нормам ісламської моралі. Дивно, але доступ до багатьох “відвертих” сайтів при цьому залишається відкритим …
Якщо ви зберетеся підкорити Еверест, то зможете підключитися до Інтернету навіть на вершині найвищої в світі гори. Про це завбачливо подбала невелика компанія «Ncell». І увійшла-таки в історію Інтернету!
30 вересня – День Інтернету.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 15.01.2015, 00:52
DMishaДата: П`ятниця, 29.04.2016, 13:33 | Повідомлення # 63
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Американські вчені винайшли вічні батарейки

Новий прототип акумулятора може витримати до 200 000 циклів зарядки.



Новий прототип акумулятора може витримати до 200 000 циклів зарядки. Фото: ЖЖ.

Вчені з Університету Каліфорнії в Ірвіні провели дослідження та розробили батарейки, довговічність яких значно перевищує показники звичайних літій-іонних аналогів, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Використовуючи золото та новітні матеріали, команда створила з нанодроту батарею, що зберігає свою ефективність навіть після сотень тисяч циклів зарядки. У порівнянні з існуючою технологією літій-іонного акумулятора, це дослідження може зрушити майбутнє зберігання енергії назавжди.

Нові батарейки містять крихітні електропровідні нитки або нанодроти, здатні зберігати і переміщати електрони. Саме по собі це не заслуговує на особливу увагу – такі нитки утворюють основу сучасних літій-іонних батарей. Однак у той час, як більшість з них руйнується після 5-7 тисяч циклів зарядки, новий прототип може витримати до 200 тисяч циклів.

Причина такої міцності полягає в покритті. Дослідники виявили, що при екрануванні внутрішнім шаром діоксиду марганцю і тонкою зовнішньою оболонкою електроліту на нитках не утворюються розриви і тріщини, характерні для тривалого використання батареї. Як правило, під впливом електричного струму нанодріт розширюється і стає крихким, через що на ньому утворюються тріщини. Вкрита новою оболонкою нитка тримає форму набагато краще.

Джерело:
DMishaДата: Понеділок, 16.05.2016, 09:44 | Повідомлення # 64
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
16 травня: це цікаво знати



В українській трагедії достатньо підстав для агресивного оптимізму.
Роман Коваль

За церковним календарем, 16-го травня вшановують мучеників Тимофія і Маври, преподобного Феодосія, преподобного Петра Чудотворця.

У народі 16-го травня колись казали, що «з Тимофія є вже всім велика надія» – надія на тепло та гарний врожай. А також підмічали: якщо цього дня сонячно й тепло, то така погода буде і в кінці місяця. «Коли на Мавру цвіте черемха — зажди холод живе». Наші пращури вважали, що цвіт черемхи холод приносить.

Іменинниками 16 травня є:

Мавра, Тимофій, Петро, Феодосій.

16 травня народились:

1817 — Микола Костомаров, український історик, поет-романтик, мислитель, громадський діяч. Автор «Книги буття українського народу».

«Бо не хотіла Україна іти услід язиков, а держалась закону божого, і всякий чужестранець, заїхавши в Україну, дивувався, що ні в одній стороні на світі так щиро не молються богу, ніде муж не любив так своей жони, а діти своїх родителей». (Микола Костомаров)

Події 16 травня:

1686 — У Москві між Московією та Річчю Посполитою підписано «Вічний мир».
1836 — Едгар По одружився зі своєю 13-річною кузиною Вірджинією Клем.
1920 — Жанну д’Арк канонізовано римською католицькою церквою.
1929 — У США відбулася перша церемонія вручення «Оскарів».
1975 — Японка Юнко Табеї стала першою жінкою, яка підкорила Еверест.
1985 — Підписаний Указ Президії Верховної Ради СРСР «Про посилення боротьби з пияцтвом».
2004 — українська співачка Руслана Лижичко здобуває
перемогу в музичному конкурсі «Євробачення 2004», здобувши переможних 280 балів на підставі телеопитування, яке проводилось в 36 країнах.
2008 — Україна стала 152-м членом Світової організації торгівлі.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Вівторок, 05.07.2016, 19:21 | Повідомлення # 65
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Відкриття вчених: Вівсянка - порятунок від смертельної хвороби

Лікарі рекомендують всім людям починати день з великої тарілки вівсяної каші.



Вівсяна каша врятує від рак.

Щоденне споживання вівсяної каші може вберегти від раку. Про це заявили вчені з Гарварду

Так, вчені проаналізували 12 великих досліджень, в яких містилися дані про 800 тис. осіб.

В результаті з'ясувалося, що у людей, які щодня вживали 70 грамів цільного зерна, ризик смерті від будь-яких захворювань знижувався на 22%, а від смерті в результаті рака- на 20%.

Крім того, на 20% знижувався ризик смерті в результаті серцево-судинних захворювань.

Лікарі рекомендують всім людям починати день з великої тарілки вівсяної каші. Вони запевняють, що вівсяна каша містить набагато більше корисних властивостей, ніж макарони або білий рис.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
RATVODДата: Вівторок, 19.07.2016, 19:40 | Повідомлення # 66
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Перестаньте купувати
воду в пляшках!




Є небагато речей на цій планеті, які Фактрум ненавидить більше, ніж воду в пляшках.
Ми перестали пити її давним-давно, і ось чому ви повинні зробити те ж саме
.


Нещодавно генеральний директор Nestle привів у відчай купу людей, заявивши, що не припинить розлив води на заводі, що належить компанії, заводі, який знаходиться неподалік від того місця, де пересихають криниці і джерела води місцевих жителів. Він сказав, що розливав б набагато більше води, якщо б міг, тому що люди ніколи не перестануть купувати її. У відповідь на цю заяву в соцмережах піднявся протест з закликом бойкотувати всю бутильовану воду цієї марки. І всі інші бренди води в пляшках теж.

Бойкотування бутильованої води означає, що ви прихильник ідеї, що доступ до чистої, безпечної води відноситься до основних прав людини. Забезпечення вільного доступу до питної води — єдиний спосіб гарантувати збереження цього ресурсу протягом довгих років. Чиста, безпечна питна вода, вільно тече з наших кранів — це прорив інженерної думки, яку люди удосконалювали протягом двох тисячоліть. Це наріжний камінь цивілізації.

Компанії, розливають воду в одноразові пляшки, не піклуються про майбутнє. Вони не цікавляться довгостроковим впливом кліматичних змін на водозбірний басейн, і вони не зацікавлені в тому, щоб мегаполіси були готові до неминучої природної катастрофи. Єдине, в чому вони зацікавлені, це продаж «здорового» продукту протиставлення іншим напоям їх виробництва, на зразок кока-коли. Причому продаж за цінами, які в 240-10000 разів вище, ніж ви платите за воду з крана.

Пити водопровідну воду — означає приєднатися до місцевої водопровідної системи, яка зберігає природні ресурси, поповнює локальні водоносні шари і створює відмовостійку інфраструктуру для доставки води населенню.

Пити воду в пляшках — означає вступити в змову з корпорацією, яка не зобов'язана оприлюднити інформацію про те, як вона планує скорочувати витрати, експлуатувати робітників, бурити свердловини або використовувати паливо в ланцюжку поставок, щоб доставити у ваші руки пляшку води за неймовірно завищеною ціною.

Кількість питної води на планеті з кожним роком зменшується. При цьому виробництво бутильованої води розширюється з неймовірною швидкістю. У минулому році її оборот склав сто мільярдів доларів — сума, яка, як очікується, подвоїться протягом наступних п'яти років.

А тепер задумайтеся над тим фактом, що для виробництва однієї пляшки потрібна кількість води, еквівалентну трьом пляшках. Кожен ковток, зроблений заради зручності з пластикової пляшки, наближає нас до світу без чистої води взагалі.


DMishaДата: Середа, 21.09.2016, 20:02 | Повідомлення # 67
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Чому не можна дарувати ножі?

Оскільки ви зайшли на цю сторінку, то ви швидше за все вже чули про таку прикмету, яка стверджує, що дарувати людині ножі не бажано. Так, це вірно, така прикмета справді є і вірять у неї, на щастя чи на жаль, багато людей. Якраз про це ми зараз і поговоримо у цій невеличкій статті.
Давно вже відомо і багато хто знає, що дарувати ножі, наприклад, на будь-яке свято, припустимо, на день народження або новий рік, не можна. Але чому? А вся справа в тому, що існує повір'я, що подарований ніж, кинджал або набір ножів може нести в собі погану енергетику. І нести її ножі можуть у разі, якщо їх або його вам подарували, а не купили ви собі самі.
Крім того, вважається, що подаровані ножі можуть вселити в людину відчуття агресії, негатив і навіть злість. Бувало й так, що недавно подарованими ножами чоловік, наприклад, міг вбити того, хто проживає з ним в одній квартирі. Загалом, у народі кажуть, що ножі, які вам подарували, ні до чого доброго не ведуть.

Що робити, якщо вам дарують ножі?

Щоб ножі, подаровані вам, не принесли невдач і злоби у життя, вам потрібно (під час вручення цього подарунка) дати людині незначну суму грошей — 1-5-10-20 гривень, не має значення, головне — дати. Начебто ви їх купили у нього. Тоді, так би мовити, закляття, спаде і все буде добре.
Хоч і можна, звичайно, взяти або дати грошей, коли даруєте або отримуєте в подарунок ніж або ножі, все ж краще уникати подібних ситуацій. Якщо ви самі хочете подарувати ножі, наприклад, братові або чоловікові, не варто цього робити, щоб уникнути зайвих розчарувань у житті цієї людини. Навіть якщо людина любить ножі та займається їх колекціонуванням, все одно краще обрати що-небудь інше, адже подарунків у світі безліч.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Субота, 01.10.2016, 20:39 | Повідомлення # 68
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Браконьєри з міста Київ виловили рибу на заборонену приманку

По данным правоохранительных органов на 15.09.2016, в районе города Киев, были задержаны четверо мужчин, подозреваемых в браконьерстве. Во время задержания мужчины имели при себе 237 киллограмм выловленной рыбы.

Рыбинспекторов удивил тот факт, что у задержанных не оказалось абсолютно никакого браконьерского снаряжения (сети, электрошок, взрывчатка и т.д.). На вопрос, каким образом им удалось наловить столько рыбы, мужчины отшутились "хорошим клёвом". Но при досмотре личных вещей, один из инспекторов обратил внимание на упаковку с иностранной этикеткой. В ней содержалось порошкообразное вещество неизвестного происхождения.

После экспертизы выяснилось, что вещество способно очень сильно влиять на рыбу благодаря дествию специальных ферментов. Основное свойство данного вещества - пробуждение у рыбы чувства голода небывалой силы. Во время экспериментов даже сытая рыба под воздействием ферментов, становилась очень активной и проявляла небывалый аппетит.

После допроса выснилось, что мужчины и правда никакие ни браконьеры, а обычные любители рыбалки. Один из задержанных приобрел приманку в интернете, на одном из сайтов. Задержанные сами были в небольшом шоке, ведь такой крупный улов они даже представить себе не могли. После выяснения всех обстоятельств мужчин отпустили, не найдя юридического основания для задержания, или правонарушения.

Следственный комитет сильно заинтересовала найденная приманка. Было инициировано и проведено тщательное расследование по этому делу. Оказалось, что данное средство было придумано в 2011 году канадскими учеными. Сразу же после изобретения эта приманка была добавлена в черный список рядом Европейских стран и в большинстве является строго запрещенной и по сей день. В нашей же стране такой закон отсутствует (на текущий момент подготавливается обращение для регистрации жалобы), и благодаря бюрократическим заморочкам примут его судя по всему еще не скоро.

Мы собственными силами отыскали в интернете сайт, который абсолютно легально продает присловутую приманку всем рыбакам на радость. Пока законопроекта о запрете нет и всё происходит в рамках закона.



Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 12.01.2017, 12:17 | Повідомлення # 69
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 15.01.2017, 14:52 | Повідомлення # 70
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Водоспад Бігар у Румунії - один з найкрасивіших водоспадів світу.





Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 23.01.2017, 17:32 | Повідомлення # 71
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Где вы на этом дереве?

Автор этого теста — известный британский психолог Пип Уилсон (Pip Wilson). Он был создан для школьников с целью проверить, как они освоились в школе за первые три года. Однако позже выяснилось, что он актуален и для взрослых. Тест помогает человеку определить его настоящее и желаемое эмоциональное состояние и даже в какой-то степени осознать свое положение в обществе.



У каждого из этих человечков на дереве разное настроение, и они занимают различное положение. Для начала определите, какой из них больше всего похож на вас. После этого выберите человечка, на которого вы бы хотели быть похожи.

Расшифровка результатов теста:

Если вы выбрали позицию № 1, 3, 6 или 7, то это характеризует вас как целеустремленного человека, который не боится никаких препятствий и преград.

Если ваш выбор пал на один из следующих номеров: 2, 11, 12, 18 или 19, то вы общительный человек, который всегда окажет любую поддержку друзьям.

Выбор человечка под номером 4 определяет вас как человека с устойчивой жизненной позицией и желающего добиться всевозможных успехов без преодоления трудностей.

Номер 5 — вы часто бываете утомлены, слабы, у вас небольшой запас жизненных сил.

Выбор пал на человечка под номером 9 — вы веселый человек, любящий развлечения.

Номер 13 или 21 — вы замкнуты, часто подвержены внутренним тревогам и избегаете частого общения с людьми.

Номер 8 — вы любите уходить в себя, размышлять о чем-то своем и погружаться в собственный мир.

Если вы выбрали номера 10 или 15 — у вас нормальная адаптация к жизни, вы находитесь в комфортном состоянии.

Номер 14 — вы падаете в эмоциональную пропасть, скорее всего, подвержены внутреннему кризису.

Позицию номер 20 обычно выбирают люди с завышенной самооценкой. Вы прирожденный лидер и хотите, чтобы люди прислушивались именно к вам и ни к кому другому.

Выбор пал на человечка № 16? Вы ощущаете себя уставшим от необходимости поддерживать кого-то, но, возможно, вы увидели на этой картинке, что номер 17 вас обнимает — в таком случае вы склонны расценивать себя как человека, окруженного вниманием.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 13.03.2017, 13:49 | Повідомлення # 72
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Несподівано: Найдешевша їжа очолила список продуктів довголіття

Вживання квасолі завдяки вмісту в ній заліза сприяє формуванню еритроцитів, надходженню кисню в усі клітини організму, підвищенню імунітету.



Квасоля.

Тим, хто мріє поповнити ряди довгожителів з міцним здоров'ям, слід звернути увагу на висновки, зроблені співробітниками Американського інституту по вивченню раку. Найкращим продуктом, що сприяє продовженню життя, ці фахівці назвали доступну всім дешеву квасолю...

"Квасоля знаходиться на вершині списку продуктів, що безпосередньо впливають на довголіття людини", - заявили дослідники з США. Вони склали перелік з 10 продуктів харчування, вживання яких безпосередньо впливає на стан організму і на його схильність до тривалого існування. Квасоля, на думку авторів списку, має бути присутня в кожному прийомі їжі.

При цьому для зміцнення здоров'я, як вважають медики, підходить навіть консервована квасоля, яку вони рекомендують додавати практично в усі страви. Корисні властивості квасолі, відзначають лікарі, обумовлені її складом: в ній міститься така безліч цінних нутрієнтів, що конкуренції з квасолею не витримують навіть очевидно корисні продукти.

Цей вид бобових містить в собі крохмаль, вуглеводи, амінокислоти, каротин, майже всі необхідні людині вітаміни (A, K, E, B1, B2, PP, B6, C) і мінерали (Ca, Fe, K, Cu, Zn, S ), а також легкозасвоювані білки, що перевершують за харчовою цінністю багато сортів риби і м'яса.

"Вживання квасолі, завдяки вмісту в ній заліза, сприяє формуванню еритроцитів, надходженню кисню в усі клітини організму, підвищенню імунітету", - повідомили представники Американського інституту по вивченню раку. Експерти вказують, що при проведених раніше наукових дослідженнях були знайдені докази того, що вживання квасолі допомагає при багатьох захворюваннях - наприклад, при ревматизмі, кишкових інфекціях, захворюваннях шкіри, бронхів.

Крім цього, аргінін, присутній у складі квасолі, знижує рівень цукру в крові і надає інсуліноподібний ефект на процес обміну речовин, що захищає від розвитку діабету і ожиріння. Відзначимо, що наступними в списку продуктів довголіття виявилися ягоди, червона капуста, гриби, зелень, насіння льону, горіхи, кукурудза, чай і цільне зерно.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 01.06.2017, 14:16 | Повідомлення # 73
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 02.06.2017, 04:07 | Повідомлення # 74
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 15.06.2017, 21:05 | Повідомлення # 75
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
В Германии утверждают, что нашли, где спрятана Янтарная комната и начали раскопки

​Археологи с разрешения властей проводят исследования в Тюрингии.



Нескучные новости сообщают, что в настоящее время у подножия горы Конштайн вблизи Нордхаузена начались раскопки секретного подземного завода Миттельверк по сборке ракет Фау-1 и Фау-2, в котором располагалась Янтарная комната.

По словам одного из сотрудников завода, которому посчастливилось выжить, в 1945 году солдаты вермахта закапывали под землю большие по размерам контейнеры.

Эксперты считают, что место нахождения Янтарной комнаты находится именно в Тюрингии. К слову, местная администрация "дала добро" на проведение исследования.


Доброта-вище всіх якостей.
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024