FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 10:57

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
Цікава інформація
RATVODДата: Понеділок, 25.11.2013, 11:54 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
DMishaДата: Четвер, 06.07.2017, 00:19 | Повідомлення # 76
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Ученые назвали еду, которая предотвращает смерть

Особенно полезно употреблять орехи сердечникам, считают медики

Продукт питания, эффективнее всего предотвращающий наступление ранней смерти, был определен учеными из Института рака имени Чарльза Даны и Сидни Фабера в Бостоне, США. Согласно их заключению, таким продуктом являются орехи, пишет toneto.net.
"При ежедневном употреблении орехов риск смерти человека уменьшается. Особенно полезно употреблять орехи сердечникам", – таким вердиктом закончилось исследование, осуществленное бостонскими медиками.
Учеными была проанализирована информация о здоровье более 70 тыс. женщин и 40 тыс. мужчин за 30-летний период. Исследователей интересовало, как отражается на склонности людей к опасным заболеваниям и на их продолжительности жизни ежедневная диета. Выяснилось, что любители орехов отличаются наиболее позитивными показателями работы организма и самочувствия.
Как было установлено учеными, люди, которые регулярно ели орехи, демонстрировали наиболее здоровые привычки. Они имели лучшую фигуру, были более привержены к занятиям спортом, употребляли больше фруктов и реже курили по сравнению с теми, кто был равнодушен к орехам.
В итоге подтвердилось, что участники, употреблявшие орехи ежедневно, имели на 20% сниженный риск пострадать из-за угрожающих жизни болезней, а риск ранней смерти у них был уменьшен почти на 30%.
Отдельно ученые подчеркнули полезный эффект от употребления орехов для людей с проблемами сердца. У них присутствие орехов в рационе снижали вероятность умереть на 29%, при этом риск смерти от рака у данной категории пациентов понижался на 11%.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 06.07.2017, 00:20
DMishaДата: П`ятниця, 28.07.2017, 22:54 | Повідомлення # 77
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Дослідники навчились робити їжу... з електрики!

​Для процесу виробництва таких продуктів харчування потрібно тільки електрика, вода, вуглекислий газ і мікроби.



Фінські вчені виробили поживний білок, використовуючи систему, засновану на поновлюваних джерелах енергії. Отриманий в результаті продукт складається на 50% з білка і на 25% з вуглеводів.

Наступний етап - це оптимізація виробництва за часом. Зараз, щоб створити один грам білка, потрібно близько двох тижнів. Вчені вважають, що потрібно близько 10 років, щоб довести цю технологію до промислових масштабів.

Синтетична їжа була створена в рамках проекту Food From Electricity, який є результатом співпраці між Технологічним університетом Лаппеенранта і Технічним дослідницьким центром в Фінляндії.

Створення штучних продуктів харчування може в перспективі бути використано для боротьби з голодом в районах, які не підходять для ведення сільського господарства. Також це допоможе скоротити викиди в атмосферу за рахунок скорочення попиту на худобу та сільськогосподарські культури - в даний час на м'ясну промисловість припадає від 14-18% загальносвітових викидів парникових газів.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - П`ятниця, 28.07.2017, 22:58
DMishaДата: Неділя, 06.08.2017, 22:27 | Повідомлення # 78
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Чому не можна дивитися кішкам в очі?


Для більшості людей прямий погляд в очі — ознака того, що співрозмовник щирий і уважний. Звичайно, вимога "Дивись мені в очі!" здатна викликати бажання відвести погляд від наполегливого опонента і взагалі сховатися з його поля зору. Однак з природним зоровим контактом у людини зазвичай все ж пов'язані приємні асоціації.
Але ми говоримо про людей. А що ж кішки? Напевно, кожен з нас хоча б раз у своєму житті помічав, що уважний погляд, звернений в очі кішці, викликає у останньої дискомфорт, а то й спонукає її впитися пазурами в руку спостерігача, який її розглядає. І цьому є свої причини.
На світі існує чимало речей, які люди трактують двояко. Виною тому той факт, що при недоліку наукових знань людина прагне пояснити те чи інше явище, виходячи зі свого досвіду і, багато в чому, своєї фантазії. Тому в питанні, чому не можна дивитися в котячі очі, ми теж стикаємося з двома основними поясненнями.
Пояснення перше — містичне. Ще давньоєгипетські тексти приписували кішкам надприродні здібності, ототожнюючи їх з втіленнями божества. А встановлювати прямий зоровий контакт з таким створінням, безумовно, було лякаюче.
Також відомі міфи про те, що котячий погляд здатний загіпнотизувати. Тут можна згадати хоча б і казки, в яких чорні, як смола, коти, віддані друзі чаклунок та відьом, ухитрялися заворожити героя своїм поглядом.
Легенди, які оповідають, що існує незримий зв'язок між кішками та потойбічним світом, живі й донині. Якщо вірити містиці, ці таємничі тварини виступають провідниками знання між нашою реальністю і астральними сферами. Мабуть, у подібне і справді можна повірити, вдивляючись у заворожливу безодню котячих очей, проте ми перейдемо до більш правдоподібних пояснень.

Чому не можна дивитися в очі кішці?

Наукові вишукування підтвердили ідею, що задивлятися в котячі очі не варто, але причини висвітили зовсім інші. Кішки — хижаки, нехай декоративні, чарівні і звичні. А для будь-якого хижака погляд в очі сигналізує про загрозу.
Придивіться, і ви виявите, що коти перед бійкою витримують зоровий контакт. Тому і ваш пильний погляд очі в очі ваш пухнастий улюблениц, швидше за все, розцінить як агресивні наміри. У такому разі не варто дивуватися, якщо на те, що ви з ніжністю вдивляєтеся в його мордочку, кіт почне тікати, нервувати, або навіть відповість за допомогою гострих кігтиків.
Котячі міміка і пластика досить виразні, і якщо ваша киця напружена, вам не складе великих труднощів це розпізнати. Її очі небезпечно звузилися, вушка тиснуться до голови, і вона також пильно на вас дивиться? Відведіть погляд, не провокуйте ласкаву улюбленицю перетворитися на дикого хижака.
Примітно, що якщо вам заманеться налагодити зоровий контакт з вуличним котом, він навряд чи розцінить це як загрозу власній безпеці і особистому простору. Ми не можемо встановити єдиної вірної причини цього, але великою загадкою це не здається. Наприклад, звір може трактувати ваш звернений до нього погляд як наміри запропонувати щось їстівне. Крім того, на відміну від вашого власного кота, його вуличному побратиму нема чого з вами ділити, і він не бачить у вас конкурента. А ось домашня кішка в силу своєї природи вважає вас та інших членів сім'ї суперниками: за їжу, за затишне місце і, в кінцевому рахунку, за верховенство в будинку. Тому, взаємодіючи з нею, постарайтеся все ж уникати довгих і пильних поглядів очі в очі.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 25.09.2017, 01:22 | Повідомлення # 79
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Фахівці нагадали про забуті нами корисні властивості господарського мила

​Ще кілька десятиліть тому господарське мило використовувалося і для прання одягу, і для миття рук, і

для багатьох інших цілей, проте зараз, через велику пропозицію різної косметики і побутової хімії, про

цей продукт забули.



Багато фахівців наполегливо рекомендують купувати господарське мило, оскільки воно має унікальні

властивості. Наприклад, воно допомагає зняти запальні процеси після гоління - досить намилити ті ділянки

тіла, на яких була проведена депіляція.

Крім того, регулярне миття голови господарським милом позбавить від лупи власників волосся жирного типу.

А ще це мило допомагає боротися зі зморшками, стверджують фахівці. Досить один раз в день

використовувати мило для вмивання.

У лазні за допомогою господарського мила можна очистити всі пори на обличчі і на тілі, а під час нежиті

мильним розчином медики рекомендують промивати ніс. На думку фахівців, господарське мило набагато

безпечніше і корисніше для шкіри, ніж різні гелі для душу, а також косметичне або рідке мило.


Доброта-вище всіх якостей.
RATVODДата: П`ятниця, 03.11.2017, 20:56 | Повідомлення # 80
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
10 старовинних прикмет про воду



Розшифровуємо популярні міфи і забобони про воду.


Ще в давні часи наші предки називали воду «красною дівицею», «матінкою», «царицею». Про воду складали пісні і легенди, вона була об'єктом поваги і поклоніння.

У зв'язку з цим виникло безліч цікавих прикмет і повір'їв, що стосуються води і водойм в цілому. Вірити в них чи ні, справа кожного, але редакція Smak.ua поділиться самими цікавими з них.

Народні прикмети про воду:


1. Якщо розповісти річці про свої проблеми і печалі, вона понесе їх. Точно також вода «змиє» сварку між закоханими, якщо підійти до водойми.
2. Побачити людину з відрами, наповненими водою, - до великої удачі.
3. Вода, яка тече з заходу на схід (назустріч сонцю, що сходить), - жива. Нею можна вмиватися для продовження молодості і краси.
4. Не можна передавати стакан з водою через поріг - це до бідності.
5. Якщо вам наснився страшний сон, потримайте руки під проточною водою, згадуючи його деталі. Потік понесе бачення і захистить вас від його негативного впливу.
6. Добра прикмета - дати води волоцюзі або жебракові, але тільки не зі своєї посуди.
7. Не можна брати грошей за воду - це гріх.
8. Якщо незаміжня дівчина проллє воду, набрану в святому джерелі або освячену в церкві, то вона буде ходити в дівках ще довгий час.
9. Вдавитися водою в своєму будинку - до гостей.
10 Не можна давати кому-небудь воду вночі, поки не проспівали перші півні, інакше розпрощаїтеся із сімейним благополуччям і достатком.

- 01.11.2017.

DMishaДата: Четвер, 10.05.2018, 18:38 | Повідомлення # 81
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Обережно, змії!: Перші "жертви" в столиці та поради експертів

Джгути після укусів в жодному разі накладати не можна, це лише погіршить стан потерпілого.



Багато киян намагаються провести свій відпочинок на природі, однак потрібно бути обережним, щоб гуляючи біля водойми або в лісі, не нарватися на змію, зазначають Патріоти України з посиланням на "Обозреватель". Такі зустрічі не обіцяють нічого хорошого і сумні прецеденти вже є. Протягом декількох останніх днів в столичні лікарні з укусами гадюк звернулися вже три людини.

29 квітня в київську лікарню швидкої медичної допомоги звернувся чоловік, якого "вжалила" змія, коли той перебував у селищі Коцюбинське під Києвом. Потерпілий був госпіталізований в реанімацію і після закінчення лікування був відпущений додому.

2 травня в ту ж лікарню поступив 25-річний хлопець. Зустріч з гадюкою сталася, коли молодий чоловік відпочивав в гранітному каньйоні біля Коростишева Житомирської області. На сьогоднішній день потерпілий знаходиться в відділенні токсикології.

В той же день, 2 травня, в одну зі столичних лікарень звернулася 53-річна жінка. Медикам постраждала розповіла, що гадюка атакувала її на березі Дніпра біля Канева, де жінка відпочивала з друзями. На сьогоднішній день потерпіла йде на поправку.

За три десятиліття жодної смерті

На території Київської області з отруйних змій живе гадюка звичайна. Як розповів нашим журналістам головний токсиколог міського департаменту охорони здоров'я КМДА, кандидат медичних наук, доцент Сергій Недашківський, загибель людини від укусу гадюки велика рідкість. Принаймні з 1985 року, летальних випадку в Києві не було.

У той же час наслідки дії гадючого отрути на організм людини можуть бути серйозними і все залежить від місця укусу. Найнебезпечніше, якщо змія "вжалить" людини за шию або голову, але це відбувається рідко і частіше людина отримує укус в руку або в ногу.

"На місці укусу з'являється набряклість, крововилив, почервоніння лімфатичних судин. Можуть бути серйозні ускладнення такі як некроз м'язів. Також може статися виражений набряк з тиском судин або нервів - це може загрожувати інвалідністю", - розповів експерт.

Найважче укус змій переносять алергіки. Зміїна отрута - це набір певних білкових речовин, які можуть запускати анафілактичну реакцію, яка може закінчиться анафілактичним шоком.

Допомога при укусі

Перше - потрібно обробити рану антисептиком (йод, спирт, зеленка). Якщо укус прийшовся на руку або ногу, кінцівку потрібно знерухомити, наклавши на неї шину.

"Чим більше м'язових скорочень, тим активніше отрута просувається по лімфатичних судинах", - зазначив Сергій Недашковський.

Експерт радить покласти потерпілого в горизонтальне положення, а "ужалену" гадюкою руку або ногу зафіксувати вище рівня тулуба. Можна спробувати видавлювати отрута самому, сильно стиснувши місце укусу, але це може бути ефективним в перші п'ять хвилин. Також допоможе пиття великої кількості води.

"Тим самим потерпілий стимулює власний діурез, в результаті чого будуть виводитися токсини, які могли потрапити в кров при укусі. Також наводнення організму попереджає всі судинні реакції, які можуть бути пов'язані з падінням артеріального тиску після укусу змії. Це як альтернатива внутрішньовенного введення інфузійного розчину", - розповів Сергій Недашковський.

До речі, ніякі джгути накладати не можна, це лише погіршить стан потерпілого.

Після надання першої допомоги необхідно звертатися в лікарню. Відзначимо, що при лікуванні постраждалих медики можуть і не застосовувати протизміїну сироватку, так як є цілий комплекс ефективних альтернативних заходів, які в столичних лікарнях з успіхом використовують більше 15 років.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 11.05.2018, 01:56 | Повідомлення # 82
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Домашні тварини та психічні захворювання: Вчені зробили несподівану заяву

Мікроорганізми, що передаються від домашніх тварин господарям, роблять людину більш пристосованою до стресу.



Фахівці з Ульмського університету (Баден-Вюртемберг, ФРН) і Колорадського університету в Боулдері (США) заявили, що домашні тварини допомагають запобігти стресу і психічним розлади. Результати дослідження опубліковані на сайті журналу Proceedings of the National Academy of Sciences, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Наводимо повний текст матеріалу:

"В эксперименте участвовали люди в возрасте 20-40 лет, половина которых выросла на ферме в окружении животных, в то время как другие все время проживали в городе и редко контактировали с животными.

Испытуемым предложили решить несложную математическую задачу на время. Для изучения реакции их иммунитета у мужчин брали пробы крови и слюну за пять минут до теста, а также через 15, 60, 90 и 120 минут после. Оказалось, что у второй группы в крови фиксировался повышенный уровень моноядерных клеток периферической крови, которые являются основным компонентом реакции иммунитета на стрессовые ситуации.

"Даже через два часа после задания у городских жителей было повышенное содержание интерлейкина-6 и снижена активность интерлейкина-10, что говорит о противовоспалительном процессе в стрессовой ситуации. А у людей, которые выросли на ферме, реакция организма на стресс была спокойнее, а это, в свою очередь, может снизить риск развития у них психических заболеваний в будущем", - говорится в исследовании.

По мнению ученых, микроорганизмы, передающиеся от домашних животных хозяевам, делают человека более приспособленным к стрессу, поскольку под воздействием бактерий иммунной системе удается достичь баланса в противовоспалительных процессах и предотвратить риск развития аллергии, аутоиммунных заболеваний, а также психических расстройств".


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 14.05.2018, 17:53 | Повідомлення # 83
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 20.05.2018, 18:48 | Повідомлення # 84
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 23.05.2018, 16:08 | Повідомлення # 85
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Субота, 26.05.2018, 20:23 | Повідомлення # 86
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Кольоротерапія

Синій колір (дух справедливості)

Синій колір полегшує перебіг захворювань ендокринної системи. Крім того, він впливає на кісткову систему, особливо на хребет. Мозок, очі і носові пазухи також лікують синім кольором.

Це найбільш сильний болезаспокійливий колір спектра. Він здатний знизити наслідки забруднення повітря, води та їжі, а також негативні вібрації, які впроваджуються в підсвідомість. Оскільки у поле його впливу входять вуха, очі і ніс, синій колір добре допомагає при гострих запаленнях носових пазух і катаральних явищах.

Синій колір використовується при бронхіті, астмі, для лікування люмбаго, мігрені, екземи, ударів і запалень, в малих дозах – при гіперфункції щитовидної залози і хворобах нирок.

Синій колір може виявити пристрасті будь-якого роду – до наркотиків, алкоголю, сигарет. Подібні шкідливі звички зазвичай вказують на те, що у людини щось не в порядку. Цей колір зцілює від хворобливих спогадів, допомагає впоратися з емоційними потрясіннями, сприяє натхненню



Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 26.05.2018, 20:23
DMishaДата: Вівторок, 05.06.2018, 21:50 | Повідомлення # 87
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 11.06.2018, 10:06 | Повідомлення # 88
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Неймовірно! 80-річний українець перетворив подвір'я багатоповерхівки на яскраву копію Львова (відео)

Ідея створити дворик у дідуся з’явилася, коли на стінах будинку стало нестерпно багато лайливих слів – їх чоловік замалював.



80-річний дідусь зробив копію Львова на подвір'ї багатоповерхового будинку. Як йдеться в сюжеті ТСН, на стінах будинку чоловік намалював архітектурні пам’ятки, та навіть цілі вулиці, передають Патріоти України.
А поруч звів міні-містечко з фортецями й замками. Матеріали для такої творчості здебільшого шукає на смітниках, за виключенням дошок, фарби та кераміки. Інколи ж дідусю допомагають сусіди, адже завдяки йому про будинок знає увесь Львів. Щоб викликати сюди таксі, мешканці будинку вже давно не називають адрес, орієнтир для водіїв – ­розмальований дворик.

Ідея створити дворик у дідуся з’явилася, коли на стінах будинку стало нестерпно багато лайливих слів – їх чоловік замалював.

https://1plus1.ua/1plus1v....erhivki


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 13.06.2018, 09:09 | Повідомлення # 89
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Китаєць виловив рибу-мутанта з головою голуба

У результаті чоловік пожалів спійману дивну рибу і випустив її назад у річку.



У китайському місті Гуйян місцевий рибалка зловив крупненьку рибу з головою голуба. Свій незвичайний улов він зняв на відео.

Здивовані свідки також почали фотографувати рибу-мутанта на смартфони. Імовірно, що китаєць виловив Білого амура - прісноводну рибу, яка водиться в Азії і Північній Америці.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Середа, 13.06.2018, 09:10
DMishaДата: Вівторок, 03.07.2018, 19:56 | Повідомлення # 90
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Життя після смерті: Вчені виявили докази раю

Грунтуючись на квантовій теорії поля, вчені припустили ймовірність існування раю і пекла.



Професор космології і фізики Каліфорнійського технологічного інституту Шон Керролл навів докази існування загробного життя.

"В частности, Ланц утверждает: человек после смерти не исчезает, а просто начинает существовать в другом виде. По его словам, душа, скорее всего, представляет собой ряд атомов, электронов или других субатомных частиц.

Отмечается, что они никуда не исчезают после гибели тела, их просто перестает сдерживать внешняя оболочка и элементы возвращаются в свои поля. Согласно квантовой теории поля, для каждого типа частиц есть одно поле во Вселенной: одно для всех фотонов, другое для электронов и так далее.

Таким образом выходит, что все составляющие просто разлетаются по своим местам, но не исчезают совсем. Такое поведение частиц может подтверждать и существование других нематериальных вещей, таких как Рай или Ад.

В контексте теории они могут быть невидимыми квантовыми объектами нашей Вселенной, где, по оценке ученых, видимой материей является лишь малая часть".


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Вівторок, 03.07.2018, 19:57
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024