FORUM TV-SATСубота
20.04.2024, 02:38

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 7 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • »
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
Цікава інформація
RATVODДата: Понеділок, 25.11.2013, 11:54 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
DMishaДата: Неділя, 15.07.2018, 22:15 | Повідомлення # 91
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Нумерологи розповіли,

як остання цифра в даті народження впливає на долю




Більшість нумерологів стверджують, що особливе значення
в долі людини має остання цифра її року народження
.


Адже саме завдяки цій цифрі, можна визначити до якої стихії належить людина і як вона на неї впливає.

"Так, якщо рік народження закінчується на цифри 9 і 8, то вони народжені під стихією Земля. Такі люди відрізняються своєю терплячістю і надійністю. Крім цього, земні люди досить-таки реалістичні, тому завжди тверезо оцінюють ситуацію, і вибирають правильний підхід до вирішення проблеми.

Люди, що народилися в рік, який закінчується на цифри 7 і 6, відносяться до стихії Вогонь. Такі люди схильні до екстремальних видів спорту і пригод. Вогненні люди не звикли бути на самоті, адже вони дуже привабливі і вважають за краще завжди оточувати себе друзями. Єдиних їх недоліком є ​​надмірна агресивність.

Люди, що народилися в рік, який закінчується на цифри 5 і 4, відносяться до стихії Дерево. Виходячи з цього, такі люди, як і дерева дуже щедрі й доброзичливі. Крім цього вони мають рідкісний дар, завдяки якому вміють переконувати людей. При цьому вони відмінні командні гравці, так як на них завжди можна покластися. Недоліком їх можна назвати впевненість в своїх силах, яка не завжди такою є.

Люди, що народилися в рік, який закінчується на цифри 3 і 2, відносяться до стихії Вода. Такі люди відрізняються своєю чуйністю і вмінням співчувати. Люди цієї стихії дуже креативні, тому відмінно уживаються на будь-якій роботі. Недоліком є ​​їх надмірна скритність.

Люди, що народилися в рік, який закінчується на цифри 1 і 0, відносяться до стихії Метал. Люди цієї стихії відрізняються своєю самостійністю і незалежністю. Незважаючи на те, що вони дуже люблять і піклуються про себе, при цьому вони не забувають і про інших людей. Такі люди точно знають, чого хочуть від життя. При цьому, їх недоліком є ​​імпульсивність і впертість ".


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Неділя, 15.07.2018, 22:16
DMishaДата: Вівторок, 21.08.2018, 17:34 | Повідомлення # 92
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Вівторок, 21.08.2018, 17:36
DMishaДата: Середа, 22.08.2018, 11:40 | Повідомлення # 93
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 31.08.2018, 20:05 | Повідомлення # 94
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 17.02.2019, 13:42 | Повідомлення # 95
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Аномальні зони

Пропажа залізничного потяга та його пасажирів




У 1911 році сталося дивна подія, пояснення якому не знайдено досі.


Все починалося як завжди - група забезпечених туристів відправлялася в тур по Італії.

Їх поїздку організовувала компанія "Дзанетті". Подорож планувалося на поїзді "Дзанетті", який виходив з Риму. Всього було 3 вагони і 106 осіб, які виїжджали з відправної точки.

Поїздка розпочалася відмінно, поїзд вийшов вчасно за графіком. Однак все змінилося, як тільки вагони наблизилися до тунелю Ломбардії. Після того, як склад заїхав в тунель, ніхто ніколи не бачив ні поїзд, ні його пасажирів. Громадськість була вражена: почали термінові пошуки людей. Рятувальники пройшли через весь тунель, але так і нічого не знайшли.

Незабаром з'ясувалося, що двоє людей, що опинилися найбільш моторними і щасливими, все-таки змогли врятуватися і вижити. У одного з подорожніх італійська газета взяла інтерв'ю. Там він розповів про те, що ж сталося з поїздом. Як тільки склад увійшов в тунель, його охопив дивний білий туман. Пролунали гучні звуки, людей охопила паніка. Синьйор Саджіно швидко зорієнтувався і вирішив стрибати з вагона - він встиг втекти. Також він зауважив, що за ним вистрибнув ще один чоловік.

Після такого шокуючого інтерв'ю, жодна туристична фірма не наважувалася прокладати свої маршрути через прокляте місце. Довгий час тунель був просто замурований, а під час Другої світової війни він був підірваний і зруйнований. Згодом про випадок забули, і вже ніхто не сподівався почути про туристів ще раз.

Через 15 років після зникнення потягу в архівах однієї з італійських бібліотек були знайдені дивні записи з газет 1845 року. У них було сказано, що в Мехіко приїхали 100 італійців, які засвідчували про те, що вони з Риму. Всі вони були одягнені дуже дивно, зовсім не по моді того часу. Туристи говорили, що їх потяг вийшов в 1911-му, тобто більш, ніж через 25 років по тому часу. Всіх італійців оголосили психічно неврівноваженими і направили на лікування в клініку. У одного з подорожніх виявили табакерку з датою 1907 го року.

Ще довгий час з'являлися люди, які розповідають про те, що вони бачили таємничий поїзд. Його помічали в Європі, СРСР і навіть Індії. Всі очевидці бачили білий туман і птяг, який раптово з'являвся і так само раптово зникав. Все збігалося з описом "Дзанетті" - у потягу також було три вагони і на них були залишені записи латинською. Примітно, що ніхто зі свідків не бачив в поїзді машиніста або пасажирів - говорили, що вікна наглухо закриті шторами.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Неділя, 17.02.2019, 13:49
DMishaДата: Неділя, 17.03.2019, 10:25 | Повідомлення # 96
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Паліть собі на здоров'я:

Сенсаційна заява британських вчених "Нікотин нікого не вбиває"




За заявою британських вчених, жодне з смертельних захворювань, обумовлених палінням, не викликане в першу чергу споживанням нікотину.

Вчені з Британського Королівського терапевтичного коледжу встановили, що нікотин не є основною причиною смертельних захворювань, пов'язаних з курінням. Про це пише видання Русский Еврей, передають Патріоти України. Продовжуємо мовою оригіналу.

Как показали результаты исследования «Никотин без курения. Сокращение вреда здоровью от потребления табака», никотин вызывает привыкание и в целом небезопасен для здоровья, но при этом его нельзя отнести к тяжелым наркотикам и канцерогенным веществам. Главным фактором опасного воздействия при курении являются другие вещества, содержащиеся в табачном дыме.

Наиболее эффективной альтернативой традиционному курению, которая помогает не только сократить вред для здоровья, но и постепенно отказаться от потребления никотина, представители Королевского колледжа считают электронные сигареты. Они заявляют, что опасность для здоровья, возникающая при постоянном курении вейпов, не превышает 5% от вреда, который наносит курение табака.

Согласно отчету, опубликованному колледжем в 2016 году, чрезмерное потребление никотина способствует развитию гипертонии, учащению сердечных сокращений и оказывает ряд локальных раздражительных воздействий на организм. Однако он не повышает риск возникновения злокачественных опухолей.

В докладе «Никотин без курения…» ученые подчеркивают, что полностью отрицать вред никотина нельзя. Поговорка о том, что капля никотина убивает лошадь, все-таки не беспочвенна. По сравнению с другими алкалоидами, такими, как кокаин, никотин обладает высокой токсичностью. Он достаточно легко всасывается через кожу и при высокой концентрации может вызвать сильную интоксикацию и даже привести к летальному исходу. Тем не менее, доза, считающаяся смертельной для лошади, значительно превышает количество никотина, которое может содержаться в одной фармацевтической капле (примерно 0,05 мл) — 50 мг. Согласно данным британского сайта, посвященного здоровью животных, летальная доза никотина, от которой погибло 50% испытуемых лошадей, составляет 100-300 мг (2-6 капель).

По заявлению британских ученых, ни одно из смертельных заболеваний, обусловленных курением, не вызвано в первую очередь потреблением никотина. Главная причина рака легких — прямое воздействие канцерогенов, которые содержатся в табачном дыме. Другое смертельное заболевание, связанное с курением, — хроническая обструктивная болезнь легких — может стать следствием раздражительного и провоспалительного эффекта дыма. Что касается сердечно-сосудистых заболеваний, то они поражают организм человека из-за воздействия дыма на сосудистую коагуляцию и стенки сосудов.

По словам доктора медицинских наук, президента Противоракового общества России Давида Заридзе, никотин действительно не является канцерогеном. «Курение считается причиной 15 форм злокачественных опухолей. Главную роль в их развитии играют канцерогенные вещества, которые содержатся в смоле — в основном те, которые образуются в результате горения табака. Это полициклические ароматические углеводороды (бензпирен и другие) и табак-специфичный нитрозамин. Тем не менее, никотин вызывает привыкание, и поэтому многим курильщикам так сложно отказаться от этой вредной привычки. У него есть ряд побочных эффектов: он влияет на функцию сердечнососудистой системы, в частности, на сердечный ритм, от него учащается пульс, сужаются сосуды».

Одна из главных задач ученых, занимающихся вопросами табакозависимости, — провести четкую грань между курением и потреблением никотина. «Пришло время развеять страшные мифы о никотине», — подчеркивает Анна Макклейн, профессор Института психиатрии, психологии и неврологии в Королевском колледже Лондона. Как сообщает информационный портал «Общественное здоровье», по результатам опроса, проведенного другим британским исследовательским институтом, Королевским обществом по вопросам общественного здравоохранения (RSPH), 9 из 10 человек уверены в том, что никотин очень вреден для здоровья. Тем не менее, никотин опасен не более чем кофеин, который содержится в одной чашке кофе. Намного больший ущерб здоровью наносит курение табака, который при сгорании выделяет смолы, токсины, мышьяк и другие вредные вещества.

Кроме того, исследования показали, что никотин, как и кофеин, может иметь даже положительный эффект. Например, он может использоваться в качестве стимулятора, который повышает частоту сердечных сокращений и скорость обработки сенсорной информации, а также снижает общую напряженность организма.

Идея о том, что никотин, содержащийся в сигаретах и ассоциирующийся с удовольствием, по большому счету практически безвреден, занимала ученых еще в 70-е годы. По словам британского психиатра Майка Рассела, «люди курят ради никотина, а умирают из-за смол».

Однако, по словам Юрия Удалова, врача-терапевта высшей категории, заведующего терапевтическим отделением ГКБ №40, «для того, чтобы окончательно доказать, что никотин не вызывает смертельных заболеваний, ученые должны провести многоцентровое исследование, т.е. этим вопросом должно заниматься не одно учреждение и не одна страна, а ученые по всему миру».

Потребление никотина без вредных и потенциально вредных компонентов, содержащихся в табачном дыме, может значительно сократить вред, наносимый здоровью. Так, распространение жевательного табака, известного как снюс, в Швеции и других скандинавских странах доказало востребованность и положительный эффект подобной альтернативы для здоровья населения. За 10 лет (с 1995 года) потребления жевательного табака число курящих людей в Швеции снизилось на 3,7% .

Еще одной альтернативой традиционному курению для общественного здоровья является никотинозаместительная терапия (НЗТ) — использование жевательных резинок и пластырей, которые доставляют никотин в организм человека без участия табака. На данный момент НЗТ считается самым безопасным и изученным методом терапии никотиновой зависимости. Однако многие курильщики, попробовавшие перейти на НЗТ, возвращаются обратно к сигаретам. По мнению ученых, это обусловлено тем, что при использовании НЗТ скорость поступления никотина в организм человека значительно ниже, чем при курении.

Более эффективной альтернативой курению табака британские ученые считают электронные сигареты. Их первый прототип был разработан в 2003 году китайским фармацевтом Хон Ликом: он запатентовал устройство, которое внешне напоминало сигарету, но вместо горения табака производило пар на основе смеси жидкого никотина, воды, пропиленгликоля и ароматизаторов. Целью изобретения было симулировать внешний вид и ощущения от курения сигареты, изменив метод «доставки» никотина в организм. Потребление никотина в виде пара позволило избежать отравления токсичными веществами — продуктами горения табака, которые обычно вдыхаются вместе с дымом тлеющей сигареты.

По мнению Давида Заридзе, на данный момент опыта использования электронных сигарет не достаточно для того, чтобы полностью оценить, какой долгосрочный эффект они оказывают на здоровье человека, для этого нужно больше времени и исследований. «Электронные сигареты доставляют в организм определенную дозу никотина, т.е. представляют собой инструмент для никотинзаместительной терапии. Однако очевидно, что они способствуют отказу от курения, что, в свою очередь, приводит к снижению риска развития заболеваний, связанных с курением сигарет. Как известно, существуют фармацевтические никотинсодержащие препараты, которые также способствуют отказу от курения. Но у электронных сигарет, на мой взгляд, есть небольшое «преимущество», с точки зрения поведенческой (не фармакологической) привычки курильщика. Электронные сигареты имитируют процесс курения сигарет, поэтому, насколько я знаю, они получили большее «признание» у курильщиков, чем фармацевтические препараты», — добавил президент Противоракового общества России.

Представители Королевского терапевтического колледжа подчеркивают, что не следует полностью отрицать возможность причинения вреда здоровью от долгосрочного использования электронных сигарет. Однако это связано не с потреблением никотина, а с вдыханием других компонентов, входящих в состав жидкостей. Тем не менее, вред от этих веществ может быть минимизирован при правильном использовании вейпов — если не допускать перегрева жидкости. По результатам исследований, проведенных учеными из института здравоохранения Сан Диего, высокая температура нагрева при курении может стать причиной опасного химического воздействия на организм человека. Те же последствия могут быть после использования «просроченных» сигарет с остатками жидкостей. Во всех остальных случаях опасность для здоровья, возникающая при постоянном курении вейпов, не превышает 5 % от вреда, который наносит курение табака.

Королевский терапевтический колледж (Royal College of Physicians) — британский исследовательский институт, занимающийся вопросами совершенствования медицинских практик. Он был основан в 1518 году и известен тем, что разработал первый в мире международный стандарт классификации заболеваний. Сегодня деятельность RCP направлена на снижение заболеваемости и улучшение ухода за пациентами. Одним из важнейших направлений работы Колледжа является разработка концепции снижения вреда от потребления табака. Первый доклад о вреде курения был опубликован исследователями в 1962 году. В нем ученые впервые высказали предположение о том, что курение напрямую связано с возникновением раковых опухолей.



Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 04.09.2019, 12:48 | Повідомлення # 97
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Будьте обережні:

Комаровський застеріг від серйозної небезпеки




Доктор розповів, до чого може призвести банальна необережність при грі з кішками.


Євген Комаровський розповів, до яких наслідків можуть призвести ігри з тваринами, а також поділився важливими рекомендаціями, слідуючи яким можна уникнути купи неприємностей. Про це експерт розповів у соцмережі Instagram.

Перш за все, якщо кішка подряпала або вкусила, слід промити рану з милом. Так ризик зараження стане значно менше. Проте навіть в цьому випадку є небезпека попадання в організм бактерії бартонелла.

"Щоб знизити ризик зараження, добре б застосувати антибактеріальну мазь. Це саме той випадок, коли вона не завадить. Здоровий організм швидко впорається з цією бактерією і сам, але якщо спостерігається імунний дефіцит від народження або особа після тяжкої хвороби, то можливий наступний етап - збільшення найближчих до місця пошкодження лімфовузлів", - застерігає Комаровський.

За його словами, між отриманням подряпини і збільшенням лімфовузла може пройти від півтора місяців до півроку. Вузли можуть залишатися збільшеними теж кілька місяців і приходити в норму самі, але, якщо з'являються ознаки запалення, то потрібно лікування антибіотиками.⠀

Крім того, лікар при будь-якому збільшенні лімфовузлів настійно рекомендує відвідати лікаря, оскільки цей симптом може бути ознакою дуже серйозних захворювань, у тому числі онкологічних.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Середа, 04.09.2019, 12:49
DMishaДата: Четвер, 19.09.2019, 20:14 | Повідомлення # 98
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Здоров'я:

1. Пийте багато води.
2. Снідайте по королівськи, обідайте, як принц і вечеряйте, як жебрак.
3. Їжте більше продуктів, рослинного походження і їжте менше їжі, яка виробляється на заводах.
4. Більше грайте в ігри.

5. Прочитайте більше книг
6. Посидьте в тиші, принаймні 10 хвилин кожен день.
7. Сон - 7-8 годин.
8. 10-30 хвилин ходьби в день. Під час ходьби, посміхатися.

Про особистості:

1. Не порівнюйте своє життя з життям інших. Ви поняття не маєте, що вони пережили і не знаєте весь їхній шлях.
2. Не тримайте негативні думки або речі, які ви не можете контролювати .Замість цього вкладайте свою енергію в позитивне цього.
3. Не більше ніж просто робіть. Знайте свої межі.
4. Не судіть себе занадто суворо.
5. Не витрачайте свою дорогоцінну енергію на плітки.
6. Більше мрійте під час неспання.
7. Заздрість є марною тратою часу. У вас вже є все, що вам потрібно.
8. Забудьте проблеми минулого. Не нагадуйте вашій коханій людині його/її помилки минулого. Це зіпсує ваше справжнє щастя.
9. Життя надто коротке, щоб витрачати час на ненависть. Не ненавидьте інших.
10. Ніхто не відповідає за ваше щастя, крім вас.
11. Зрозумійте, що життя - школа, і ви тут, щоб пізнати її. Проблеми - просто частина навчальної програми,
які з'являються і зникають, як алгебра якогось класу, але уроки, які ви дізнаєтеся, запам'ятаються на все життя.
12. Більше посмішок та сміху.
13. Ви не повинні вигравати кожен спір.

З людьми:

1. Частіше телефонуйте своїм рідним.
2. Кожен день робіть щось хороше для інших.
3. Пробач за все, всіх.
4. Проводьте більше часу з людьми старше 70 і молодше 6.
5. Спробуйте посміхатися принаймні трьома людям в день.
6. Що інші люди думають про вас - не ваша справа.
7. Ваша робота не буде піклуватися про вас, коли ви хворі. Ваші друзі - так.Залишайтеся на зв'язку.

Життя:

1. Позбавтеся від усього, що не є для Вас корисним, красивим і радісним.
2. Гарна чи погана ситуація, вона зміниться.
3. Незалежно від того, як ви себе почуваєте, вставайте, одягайтеся і йдіть.
4. Найкраще ще попереду.
5. Десь усередині ви завжди щасливі. Так що, будьте щасливі :)



Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 21.09.2020, 09:06 | Повідомлення # 99
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Названо групу крові, власники якої

живуть довше за всіх і менш схильні до важких захворювань




"Ученые давно изучают связь группы крови и продолжительности жизни, поэтому стало известно,
какая группа крови самая сильная и почему ее обладатели живут дольше всех",


Цитуємо далі:

"Группа крови – это способ классифицировать кровь в соответствии с тем, что в ней содержится: антигены, включая резус или резус-фактор. Антигены – это тип белка на эритроцитах. В зависимости от типа антигена кровь будет классифицироваться как I, II, III и IV группа.



Резус-фактор также является веществом на эритроцитах. Именно здесь в игру вступают знаки + и — рядом с группой крови. Если у человека есть резус-фактор, то он считается резус-положительным (+), а если нет, то – резус-отрицательным (-).

Согласно исследованиям, люди с I группой крови наименее подвержены различным заболеваниям, поэтому обычно живут дольше. А у людей со II группой крови риск заболеть тяжелыми болезнями более высокий, чем у других.
Группа крови передается от родителей. Есть много комбинаций, которые могут быть сделаны, поэтому если у родителей одна и та же группа крови, то это не означает, что у ребенка будет такая же. Например, родители, которые оба имеют I группу, всегда будут передавать именно ее. Однако родители, у которых III группа, могут иметь ребенка либо с I группой, либо с III группой, а родители, у которых II группа, могут иметь ребенка либо с I группой, либо со II группой. Сочетание у родителей группы крови II и III может привести к любой группе крови у ребенка.

Группа крови – это всего лишь один из факторов, влияющих на риск развития определенных заболеваний. В то время как группа крови может подвергать человека более высокому риску для определенных условий, ничто не является окончательным. Знание того, как группа крови может повлиять на здоровье – это хорошее начало, но также важно регулярно посещать своего врача и поддерживать здоровый образ жизни.

Сердечный приступ и болезни сердца


Может показаться очевидным, что группа крови связана с сердцем, так как этот орган перекачивает кровь к остальной части тела. Но группа крови на самом деле может указать на более высокий риск для таких состояний, как сердечный приступ и болезни сердца. Это происходит из-за гена, называемого геном ABO-ген, который присутствует у людей с группами крови II, III и IV. Единственная группа крови, в которой нет этого гена – это группа I.

Если у человека есть ген АВО и он живет в районе с высоким уровнем загрязнения, то может быть подвержен большему риску сердечного приступа, чем те, у кого этого гена нет. Ген АВО также может увеличить риск развития ишемической болезни сердца (ИБС). ИБС развивается, когда артерии, которые снабжают кровью сердце, твердеют и сужаются, что может вызвать сердечный приступ, если они будут заблокированы.



Функция мозга и потеря памяти


Ген АВО связан с функцией мозга и потерей памяти. Люди, имеющие группы крови II, III и IV, имеют до 82% больше шансов развить проблемы с когнитивными способностями и памятью, что может привести к деменции, по сравнению с людьми с группой I.

Одной из возможных причин такой потери памяти является тот факт, что группа крови может привести к таким вещам, как высокое кровяное давление, высокий уровень холестерина и диабет. Эти состояния могут вызвать когнитивные нарушения и слабоумие.



Виды раковых заболеваний


Существует множество факторов, которые были связаны с более высоким риском развития рака, причем иногда бывает трудно понять, какие из них следует рассматривать более серьезно, чем другие. Однако было обнаружено, что люди с группой крови II имеют более высокий риск развития рака желудка, в частности, по сравнению с теми, кто имеет другие группы крови.

Ген АВО также может играть определенную роль в повышении риска развития рака. Этот ген был связан с другими видами рака, включая рак легких, молочной железы, прямой кишки, простаты, печени и шейки матки. Эта корреляция изучается уже более 60 лет, и хотя исследования продолжают показывать корреляцию, нет окончательного объяснения, почему ген ABO может подвергать человека более высокому риску развития некоторых видов рака".


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Понеділок, 21.09.2020, 09:09
DMishaДата: П`ятниця, 23.10.2020, 16:38 | Повідомлення # 100
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Корисні поради:

Ніколи не садіть ці дерева на своєму подвір'ї




За народними повір'ями вони можуть накликати біду.


Навколо приватних будинків завжди росте безліч дерев, найчастіше плодових. Але більшість садівників намагаються посадити ще якісь листяні і хвойні. Перед тим, як робити вибір, варто ознайомитися з народними прикметами, які розкажуть, які дерева садити на ділянці не можна, передають Патріоти України з посиланням на Ukr.Media.

Береза

З давніх-давен береза символізувала чистоту і була потужним захисним засобом, але не варто поспішати висаджувати її поруч з будинком. За переказами наших предків, у коренях цього дерева мешкають лісові духи, здатні не по злому наміру завдати шкоди людині.

Щоб уникнути таких випадковостей, березу рекомендують висаджувати неподалік від будинку, але за парканом.

Інформація для тих, хто все ж вирішить посадити цю красуню поруч з будинком:

постійними гостями в будинку будуть печаль, туга і самотність;
між подружжям почнуться конфлікти, можливі зради;
жінкам береза обіцяє гінекологічні захворювання, і навіть безпліддя;
і найстрашніше повір'я: життя господаря будинку буде недовгим.

Верба

З одного боку, гілки верби пов'язують з прибуттям Ісуса в місто Єрусалим, а з іншого — вважають символом скорботи.

За старих часів вірили, що посадивши вербу поруч з будинком, господар помре протягом року. З цієї нагоди існувала приказка: "Хто вербу садить, той на себе заступ готує", тобто покине цей світ, коли з гілки дерева можна буде зробити держак для лопати.

Категорично заборонялося садити це дерево на честь народження дітей. Вважалося, що воно несе смерть і нещастя.

Більше того, якщо планується покупка житла і поруч з обраним будинком росте верба, відповідно до прикмет, від такого варіанту краще або зовсім відмовитися, або пересадити дерево куди-небудь подалі.

Туя

Туя здавна вважається цвинтарною рослиною і асоціюється зі скорботою і смертю.

За повір'ями, покійні дуже люблять хвойне дерево, що створює ауру спокою і печалі.

Попри високу декоративність рослини, її не радять вирощувати поблизу будинку через негативний вплив на оточуючих. Тую, що підноситься над дахом будинку, вважають передвісником раптової смерті когось із домочадців.

Дерево, що росте під вікном — до регулярних конфліктів у родині і відчутних неприємностей. У щасливе життя мешканців будинку увірветься сумна подія. Незаміжніх дівчат хвойник позбавляє шансів одружитися. Зробивши невірний вибір, що дівчина на все життя залишиться одна. Енергетика туї приваблює злодіїв, здатних викрасти все нажите за довгі роки.

Осика

За переказами, хрест Ісуса Христа, на якому після розп'яття повісився Юда, був осиковим. Відтоді дерево почали вважати проклятим.

Осику вважають потужним енергетичним вампіром, здатним харчуватися як позитивною, так і негативною енергією. Перебуваючи поруч з тремтячим деревом, людина знесилюєтьмя, відчуває слабкість, апатію і мігрені.

Осика на ділянці передрікає хвороби і сімейні проблеми. Щоб не накликати біду, не можна топити піч або камін осиковими дровами і будувати з неї будинок.

Згідно з забобонами, осика стала притулком нечистої сили, яка може захопити членів сім'ї на свій бік. Якщо дерево виросло поруч з будинком, то, керуючись прикметами, його потрібно викорчувати і спалити.

Ялина

З давніх часів ялина має жахливу репутацію і славиться деревом, що приносить смерть.

Самогубців ховали між двома ялинами, повернувши обличчям вниз. А традиція встеляти шлях похоронної церемонії ялиновими гілками існує і донині.

Смерть чекає на людину, коли ялина, нею посаджена, виросте вище неї. Ялина, що росте поблизу будинку, буде заважати самотнім зустріти другу половинку, а подружжя розсварить аж до розлучення. Ялинка — вампір, висмоктує позитивну енергію і позбавляє домочадців життєвого тонусу. Поруч з цим деревом людина завжди буде пригнобленою і неспокійною. Хвойник, висаджений поруч з будинком, обіцяє бездітність і притягує в будинок хвороби.

Дуб

Кряжистий дуб — найбільш небажане дерево на ділянці. Споконвіку він символізує мудрість і довголіття та володіє велетенською життєвою силою. Потужне дерево любить сильних і здорових людей, а слабких і хворих послаблює ще більше.

Вірять, що посадка дуба перед будинком — вкрай погана прикмета, яка передбачає смерть глави сім'ї. На думку предків, дуби наділені магічною силою через те, що в них живуть душі померлих.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Субота, 14.11.2020, 20:04 | Повідомлення # 101
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Справжнє перехрестя цивілізацій:

На острові Хортиця виявили поховання скіфського богатиря




Високі на зріст та сильні воїни завжди займали особливе місце у стародавніх армія, коли перемога діставалася переважно тим, хто в змозі пересилити ворога у важкій рукопашній битві, де велетень-богатир торував шлях до перемоги як танк

На острові Хортиця археологи знайшли останки поховання скіфа, яким може бути близько 2500 років, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайті заповідника “Хортиця”

Поховання було виявлено в земляній катакомбі глибиною близько 3 метрів. Вхід туди був завалений великою кількістю важких гранітних валунів для захисту решток від грабіжників.

]


Зазначається, що за мірками того часу, похований воїн був дуже високим – його зріст становив приблизно 1,8 м. У похованні археологи також виявили залізний ніж з кістяною рукояткою, залишки колчана з бронзовими стрілами і жертовну їжу.

Над похованням був зведений кромлех – коло з гранітних каменів, який символізував сонце і відомий у багатьох віруваннях і культурах древніх народів.

У 2000-х роках на цьому місці археологи вже знаходили скіфські поховання і жертовники, в яких були предмети побуту, посуд, прикраси і навіть бронзове дзеркало.

Подібні знахідки на Хортиці говорять про те, що острів був важливим скіфським городищем, повз якого проходили переправи і місце торгівлі з грецькими купцями.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 20.12.2020, 05:46 | Повідомлення # 102
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Будьте здорові!

У мережу виклали список препаратів, які нічого не лікують




Несподівано там опинилася популярні препарати.


В мережу "злили" список ліків, які нічого не лікують, передають Патріоти України.

1. Арбидол

Діюча речовина: арбідол.

Інші назви: «Арпетолід», «Арпефлю», «ОРВІтол НП», «Арпетол», «Імустат».

Радянський винахід 1974 року народження, не визнана Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Клінічні випробування препарату при захворюваннях людини проводилися тільки в СНД і Китаї.

Це нібито противірусний препарат з імуномодулюючою ефектом для лікування безлічі різних захворювань, включаючи грип, проте його ефективність до сих пір не доведена.

2. Есенціале

Діюча речовина: поліенілфосфатіділхолін.

Інші назви: «Ессенціале форте», «Ессенціале Н», «Ессенціале форте Н».

Цей популярний препарат для захисту печінки, як і всі інші так звані «гепатопротектори», ніяк не захищає печінку. Наукові дослідження не виявили позитивного ефекту при прийомі «Ессенціале», зате виявили дещо інше: при гострих і хронічних вірусних гепатитах він може сприяти посиленню застою жовчі і активності запалення.

По суті, це харчова добавка.

3. Пробіотики

Діюча речовина: живі мікроорганізми.

Популярні препарати: «Хілак форте», «Ацилакт», «Бифилиз», «Лактобактерин», «Біфіформ», «Споробактерін», «Ентерол».

Мало того, що ефективність пробіотиків не доведена; судячи з усього, більшість мікроорганізмів, що містяться в цих препаратах, ще й не є живими. Справа в тому, що процес пакетування знищує 99% всіх потенційно корисних бактерій і суперечка. З тим же успіхом можна випити склянку кефіру. У Європі та США пробіотики не призначають.

4. МЕЗИМ ФОРТЕ

Діюча речовина: панкреатин.

Інші назви: «Біофесталь», «Нормоензім», «Фестал», «Ензістал», «біоза», «Вестал», «Гастенорм», «Креон», «Мікразім», «панзе», «Панзинорм», «панкреаз» , «панцитрат», «Пензітал», «Уні-Фестал», «Ензибене», «Ерміталь».

За даними досліджень, панкреатин може бути ефективний хіба що при нетравленні шлунка. Діабет, панкреатит, грижа і справжні розлади травного тракту він не лікує.

5. Корвалол

Діюча речовина: фенобарбітал.

Інші назви: «Валокордин», «Валосердін».

Фенобарбітал є небезпечним барбітуратів з яскраво вираженим наркотичним дією.

При регулярному вживанні у великих дозах викликає серйозні неврологічні і когнітивні порушення (розлади короткочасної пам’яті, порушення мови, хиткість ходи), пригнічує сексуальну функцію, через що він і заборонений до ввезення в США, ОАЕ і багато країн Європи.

6. ПІРАЦЕТАМ

Інші назви: «Луцетам», «Мемотропіл», «Ноотропил», «Піратропіл», «церебро».

Як і всі інші ноотропні препарати, відомий в основному в СНД. Ефективність пирацетама не доведена, зате є дані про небажані побічні ефекти. У більшості розвинених країн не зареєстрований.

7. Циннаризин

Діюча речовина: діфенілпіперазін.

Інші назви: «Стугезін», «Стугерон», «Стунарон».

Циннаризин в даний час проводиться в основному в Бангладеш, тоді як на Заході його заборонили до використання ще 30 років тому. Чому? Список побічних ефектів зайняв би надто багато місця, тому згадаємо лише, що вживання циннаризина може привести до гострої формі паркінсонізму.

8. ВАЛИДОЛ

Діюча речовина: ментиловому ефір ізовалеріанової кислоти.

Інші назви: «Валофін», «Ментовал».

Застарілий препарат з недоведеною ефективністю. Ні в якому разі не покладайтеся на нього при проблемах із серцем! Він нічого не дає, а при інфаркті можна гаяти жодної хвилини!

9. НОВО-ПАССИТ

Діюча речовина: гайфенезін.

Цей нібито антіксіолітіческій препарат містить безліч різних трав’яних екстрактів, але його єдине діюча речовина є відхаркувальний засіб.
Воно часто входить до складу препаратів від кашлю, але ніяк не може надавати заспокійливого ефекту, що приписується «Ново-Пассітом».

10. Геделікс

Інші назви: «Гедерін», «Гелісал», «Проспан».

Національний інститут охорони здоров’я США провів масштабне дослідження і прийшов до наступного висновку: незважаючи на популярність, екстракт листя плюща неефективний в лікуванні кашлю. Випийте чаю з лимоном, чи що.

11. Гліцинія

Гліцин – це взагалі не ліки, а найпростіша амінокислота. По суті, це чергова біоактивна добавка, що не приносить організму ні шкоди, ні користі. Клінічна ефективність гліцину не те що не доведена, але навіть і не досліджена.

12. Синупрет

Діюча речовина: екстракт лікарських рослин.

Інші назви: «Тонзипрет», «Бронхипрет».

Популярний в Німеччині фітопрепарат, ефективність якого підтверджується лише дослідженнями, проведеними компанією-виробником. Ви можете приготувати його будинку, заваривши корінь тирличу, квітки первоцвіту, щавель, квіти бузини і вербену. Бачите, яка економія!

13. Троксевазином

Діюча речовина: флавоноїди рутина.

Інші назви: «Троксерутин».

Ефективність підтверджена тільки двома російськими дослідженнями, які жорстко критикувалися західними вченими. На думку останніх, «Троксевазин» надає лише ледь помітне дію на організм.

14. БУДЬ-ЯКА ГОМЕОПАТІЯ

Діюча речовина: відсутній.

Популярні препарати: «Анаферон», «Антигриппин», «Афлубін», «Вібуркол», «Галстена», «Гингко білоба», «Меморія», «Окулохеель», «Палладіум», «Пумпан», «Ременс», «Ренітал», «Сальвія», «Тонзипрет», «Траумель», «Успокой», «Енгістол»… тисячі їх!

Перераховуючи псевдолекарственние препарати було б нечесно не згадати про гомеопатичних засобах.

Будь ласка, запам’ятайте раз і назавжди: гомеопатичні засоби в принципі НЕ МІСТЯТЬ ніяких діючих речовин. Вони не роблять ні найменшого впливу ні на організм людини, ні на бактерії, віруси і хвороби, які покликані лікувати.

Ефективність гомеопатії не відрізняється від ефективності плацебо, ніж вона і є.


Доброта-вище всіх якостей.
RATVODДата: Вівторок, 19.01.2021, 12:57 | Повідомлення # 103
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
МЕДИКИ РОЗПОВІЛИ, ЯКИЙ АЛКОГОЛЬ

НАЙМЕНШЕ ШКОДИТЬ ОРГАНІЗМУ ЛЮДИНИ



Фото: pixabay.com

Спиртні напої негативно впливають на ментальне і фізичне здоров'я людей.


Не секрет, що будь-який алкоголь не дуже корисний для організму людини, але є напої, які в помірній кількості шкодять нам не так вже й сильно. Однак, це не означає, що потрібно піддаватися спокусам.

Безліч досліджень показують, що спиртні напої негативно впливають на ментальне і фізичне здоров'я людей. При цьому, є алкоголь, який в помірних дозах не такий вже і шкідливий.

Британські вчені з Університету Глазло опитали 309 тисяч здорових людей, середній вік яких становив 56 років. Варто зауважити, що зі списку респондентів виключили тих, хто взагалі не вживає алкоголь, п'є дуже рідко або має з цим проблеми.

В ході експерименту випробувані повинні були розповісти про свої алкогольні пристрасті, коли саме вони насолоджуються напоями та їдять під час подібних "бенкетів".

Результати показали, що найбезпечнішим видом алкоголю є саме червоне вино, а найбільш небезпечними є сидр і пиво. Негативний ефект від вживання спиртного знижується, якщо перед цим людина добре поїсть.

19 січня 2021



RATVODДата: Понеділок, 15.02.2021, 21:51 | Повідомлення # 104
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
МЕДИКИ НАЗВАЛИ ТРИ ВПРАВИ

ДЛЯ ЕФЕКТИВНОГО УСУНЕННЯ
БОЛЮ В ШИЇ



Фото: pixabay.com

Він добре знайомий всім офісним працівникам
.

Робота в сидячому положенні і великі навантаження протягом всього дня нерідко призводять до болів в спині і шиї. Саме тому шийні хребці потрібно постійно розминати, але багато хто не знає, як це зробити правильно. Кілька цих простих вправ допоможуть вам побороти біль в шиї.

Повороти з руками


Для цієї вправи необхідно поставити ноги на ширині плечей і розвести прямі руки в сторони. Стисніть кисті рук в кулаки, показуючи при цьому великим пальцем знак «клас». Повільно повертайте голову вліво, піднімаючи великий палець лівої руки вгору, а великий палець правої руки опускайте вниз. Зупиніть погляд на великому пальці лівої руки і залишайтеся в такому положенні декілька секунд. Повторіть дію, але вже в інший бік. Вправу потрібно робити по п'ять підходів за раз.

Розтяжка шиї


Лікті і кисті під час виконання цієї вправи повинні бути на столі. Нахиліться так, щоб шия і спина трохи прогнулися вперед. Одночасно притисніть підборіддя до грудей і розпрямляйте хребет. Залишайтеся в такому положенні пару секунд. Виконувати вправу потрібно 3-4 рази.

Підйом голови


Ляжте на тверду поверхню. Для цього прекрасно підійде килимок для фітнесу. Трохи відірвіть голову від поверхні, залишивши плечі на місці. Пробудьте в такому положенні декілька секунд і опустіть голову. Повторіть вправу 5 разів, поступово збільшуючи час утримування голови в піднятому положенні.

15.02.2021



RATVODДата: Середа, 17.03.2021, 17:36 | Повідомлення # 105
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Пішов з життя Лу Оттенс - винахідник аудіокасети


Фото: Jerry Lampen / EPA

Голландський інженер Лодевайк Фредерік Оттенс або ж просто Лу Оттенс, який свого часу
винайшов компакт-касету і був одним з творців компакт-диска, помер у віці 94 років.


Про це повідомляє видання DutchNews.

Батько легендарної аудіокасети


Голландський інженер Лу Оттенс - винахідник компакт-касети - одного з найпоширеніших носіїв інформації на магнітній стрічці і автор багатьох передових ідей в сфері аудіотехніки, який відкрив перед людством нові можливості для прослуховування музики.

Народжений в Беллінгволде, Нідерланди, Оттенс почав свою роботу у відділенні компанії Philips по розробці продуктів в 60-х роках минулого століття. Команда інженерів, якою керував Оттінс, розробила і представила нову технологію, яка дозволила здійснювати запис і відтворення музики з використанням компактних носіїв, що, в свою чергу, відкрило нові можливості для поширення музики в глобальних масштабах.

З ім'ям Оттінса пов'язано безліч найбільших досягнень і розробок в сфері аудіо-технологій, завдяки яким люди отримали можливість самостійно записувати музичні треки на носії звуку, не вдаючись до послуг студій і не використовуючи складне устаткування.

Мета, яку поставив перед собою Оттінс, полягала в створенні компактного механізму в пластиковому корпусі, який був би більш простим в експлуатації, ніж звичні на той час котушкові магнітофони. Так в світі з'явилася легендарна компакт-касета.


Фото: Gettyimages / BBC


Звукова революція


Проста у використанні і доступна за ціною компакт-касета, вперше представлена ​​на проходячій в 1963 році радіовиставці в Берліні, стала каталізатором звукової революції. До цього часу в світі ніколи не приділялося стільки уваги питанням створення можливостей для самостійного запису і масового поширення аудіоматеріалу. Тому нова розробка дуже швидко змогла завоювати ринки по всьому світу, завдяки чому рахунок проданим касет пішов на мільярди.

Після величезного успіху компакт-касети Оттенс повернувся до роботи. Співпрацюючи з інженерами з компанії Sony, він зіграв досить вагому роль у створенні компакт-диска (більш відомого як CD), який був представлений в 1982 році, ставши ще одним неймовірним досягненням в світі аудіозапису.

Незважаючи на те, що з появою CD, MP3 і інших цифрових технологій продаж компакт-касет почав стрімко скорочуватися, значення даної технології як і раніше велика. Бо сам факт розробки компакт-касети став важливим феноменом у розвитку аудіо-технологій і поворотним моментом, який відкрив і зміцнив можливості для виробництва портативних пристроїв для відтворення музики.

Борис Скуратівський

17 березня, 2021.



Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
  • Сторінка 7 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024