FORUM TV-SATСубота
20.04.2024, 16:13

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Народна медицина (Рецепти наших бабуль)
Народна медицина
RATVODДата: Понеділок, 06.10.2014, 22:49 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Народна медицина



Рецепти наших бабусь
DMishaДата: Понеділок, 20.02.2017, 09:34 | Повідомлення # 16
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Выздоровление начинается с того момента, когда вы начинаете любить и принимать себя. Принимать себя абсолютно!

Как гласит мудрость: «Нет неизлечимых болезней, есть неизлечимые больные».

http://zenslim.ru/content/не-излечимых-заболеваний-нет

Каким бы банальным это Вам сейчас не казалось, главная причина всех болезней в современном мире - это... недостаточная любовь и неумение принимать себя!
Задумайтесь, 80% наших мыслей о себе - это негативные мысли. А негативные мысли разрушают Ваше тело и создают болезни. Болезнь тела — сигнал неблагополучия не только тела, но и нашей души. Здесь самое время позаботиться о мире внутри нас. Наше тело разрушают грусть, обиды, агрессия, зависть… Исцеляет — любовь.

Хотите проверить? Подойдите прямо сейчас к зеркалу, посмотрите себе в глаза и скажите с чувством: «Я ненавижу тебя! Ты плохая, глупая и ничего не можешь!». А теперь обратите внимание на ощущения в своем теле. А сейчас снова посмотрите в глаза самой себе и скажите, чувствуя это: «Я люблю тебя! Ты прекрасна, ты талантлива и ты можешь все!». Как в этом случае отличаются ощущения в теле?

«Ученые доказали, что мысли о любви укрепляют иммунную систему, а обиды, обвинения и злость ее разрушают».
Не удивительно, что большинство людей больны. Ведь они намного чаще думают и говорят о себе негативно. И тело реагирует соответствующим образом. Болезнями!


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 16.06.2017, 19:21 | Повідомлення # 17
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Достатньо понюхати квіти цієї рослини і тиск знизиться



Як пахне жасмин! Аромат цієї ніжної білої квітки знайомий кожному. Але не всі знають, що вона не лише приносить насолоду, а й додає здоров'я. 

Загалом цей простий кущ, що росте і у садах, і обабіч доріг, може стати у пригоді при лiкуваннi багатьох недуг. Бо засоби з цiєї  рослини регулюють гормональний стан і тиск, знімають кольки у животі.

-- Жасмин -- це справді чудова цiлюща рослина, -- каже Олена Баклюкова, травознай, дослідник народних засобiв терапії. -- У народній медицині застосовують і листя, і квіти. Наприклад, настої та відвари листя використовують як протигарячковий засіб, для збільшення грудного молока в період лактації, для лікування виразок на шкірі. Але найбільш популярний, звісно, жасминовий
чай.

-- А чим він корисний?

-- Пелюстки жасмину не просто надають звичайному чаю запаху, але й збагачують його вітамінами та мікроелементами. Крім того, чай з жасмином здатний очистити печінку, кров, поліпшити зір. Якщо не передозувати, напій не буде надто терпким. Раджу змішувати пелюстки жасмину і чай у пропорції 2 чайні ложки сухих квітів
жасмину і 4 чайні ложки чорного чаю. Усе це слід залити 4 склянками окропу, дати настоятися до 5 хвилин. Гармоніює жасмин і з зеленим чаєм, у такому поєднанні він допомагає знизити тиск. Це відбувається завдяки дії рослинних поліфенолів і катехинів, що покращують стан судин. При підвищеному тиску навіть вдихання
жасминового букета здатне дещо знизити тиск.

А ще чай із жасмином -- м'який антидепресант. Річ у тім, що ефірна олія, що є у пелюстках, здатна стабілізувати нервову систему людини та усувати відчуття тривоги, неспокою, страху, поліпшувати настрій, пiдсилювати чуттєвість,
статевий потяг.     

-- А чим ще корисна жасминова олія?

-- Її застосовують для відновлення еластичності шкіри, усунення слідів від розтягнень і шрамів, у разі алергійних висипiв, запалень. Як косметичний засіб жасмин здатен поліпшувати та омолоджувати шкіру, полегшувати стан у разі захворювань нейроендокринного характеру (екзем, дерматозів тощо). Жасминова
олія м'яко відбілює, усуває сухість, подразнення. Таку олію можна виготовити самому, настоявши жасминові пелюстки в очищеній олії. Але увага: концентрована олія жасмину -- це зовнішній засіб, її не можна вживати внутрішньо!

-- Коли найкраще збирати квіти жасмину?

-- Найкраще -- рано-вранці (о 4 -- 5 годині, коли вміст ефірної олії у квітах збільшується) і в суху погоду. Відразу після збору квіти сушать, щоб вони не потемніли, не втратили аромату і лікувальних властивостей.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Субота, 05.08.2017, 22:17 | Повідомлення # 18
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
ЯК ПРИБРАТИ ЖИРОВИК ПІД ОКОМ У ДОМАШНІХ УМОВАХ



ДОПОМОГА НАРОДНИМИ ЗАСОБАМИ

Якщо новоутворення має невеликі розміри і не росте, то є можливість позбутися від жировик під очима в домашніх умовах за допомогою нетрадиційних методів. Однак при цьому слід дотримуватися обережності, і лікувати їх такими способами тільки після консультації з фахівцем. Не слід самостійно розкривати ліпому голкою або видавлювати її. Така маніпуляція може привести до погіршення ніжної шкіри навколо ока, до того ж в нестерильних умовах можна занести інфекцію.

1.Позбутися від ліпом можна за допомогою нанесення по 2-3 рази на день спиртового розчину календули, йоду, а також саліцилової або борної кислоти. Робити це потрібно довго, і намагатися не потрапляти на здорову шкіру.

2.Існує засіб для нанесення на нижню повіку. Для його приготування слід узяти лляне масло (одну частину) і змішати з трьома частинами теплого молока. Тримати суміш на маленькому вогні до її загусання. Після охолодження мазь поміщають на марлю і прикладають до уражених ділянок.
як лікувати жировик в оці

3.Ще один простий побутової спосіб полягає в тому, щоб змішати печена цибуля з простим господарським милом, покласти в марлю, і прикладати до жировик. Можна використовувати кашку з печеного лука окремо.

4.Лікування жировика у дітей можна проводити за допомогою соку або подрібненого свіжого листа алое або каланхое. У вигляді примочки засіб прикладається до ураженого століття і тримається протягом двох годин до трьох разів на день. Тривалість такої допомоги для досягнення позитивного результату - 2 тижні.

5.Також допомагає мазь Вишневського або Іхтіолова мазь. Їх слід прикладати щодня, і вже через кілька днів жировик розкриється і зникне.

6.Дитині можна зробити кашку з пшениці з додаванням соняшникової олії. Цю суміш потрібно покласти в марлю, і щодня прикладати по 15 хвилин, тричі на день. Результат буде швидким - вже через 2 дні жировик розкриється.

Прибирати жировик самостійно слід тільки при повній впевненості в діагнозі і відсутності його активного росту та інших ускладнень. Тому, перш ніж слідувати рекомендаціям народних цілителів, необхідно пройти обстеження і отримати дозвіл у свого лікаря.
========


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 05.08.2017, 22:18
DMishaДата: Четвер, 02.11.2017, 21:10 | Повідомлення # 19
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Три народных рецепта здоровья на основе калины

Калина поможет справиться с простудой, наладить сон, победить отеки и кожные заболевания



Калина обладает противовоспалительными свойствами

Калина ценна не только большим количеством витамина С – мощного антиоксиданта, который защищает организм от болезней и преждевременного старения. В плодах растения содержатся разные виды сахара, дубильные вещества, флавоноиды, а также валериановая, аскорбиновая, пальмитиновая и каприловая кислоты.
Калина прекрасно снимает судороги и помогает при бессоннице. Она лечит ангину, гипертонию, заболевания печени, помогает при бронхиальной астме. Содержащееся в плодах калины железо повышает гемоглобин, нормализует состояние кровеносных сосудов, очищает их от холестерина.

А слегка размятые косточки калины являются великолепным природным сорбентом, который очищает кишечник, укрепляет его микрофлору, тренирует кишечную мускулатуру и ферментную систему.
Противопоказания. Калину лучше не применять при повышенной кислотности, язвенной болезни желудка и 12-перстной кишки. Также не рекомендуется пить чай из калины натощак. А при повышенной свертываемости крови калину не стоит пить постоянно.

Рецепты народных лекарств из калины


1. При простуде пейте чай из калины: 1 ст. ложка ягод на стакан кипятка с добавлением 1 ч. ложки сливочного масла или масла какао.
2. При бронхите, глубоком тяжелом кашле. Разотрите по столовой ложке ягод калины без косточек, сливочного масла и меда. Добавьте в эту смесь 1 ст. ложку медицинского спирта. Принимайте по 1 ч. ложке в течение дня, запивая теплым молоком.
3. При воспалениях на коже, экземе, рана и язвах смазывайте пораженные места свежим калиновым соком.
Напомним, калина является одним из лучших источником витаминов осенью.
-------------------------


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 02.11.2017, 21:12
DMishaДата: Субота, 23.06.2018, 12:23 | Повідомлення # 20
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Як швидко підняти АТ?

При різкому падінні тиску людина в повному обсязі відчуває всі неприємні симптоми відхилення. В цьому випадку потрібно швидко нормалізувати показники. Традиційно для підвищення артеріального тиску радять пити каву. Дійсно цей напій здатний підвищити показники за лічені хвилини. Однак потрібно знати, що ефективна тільки та кава, яа готується з мелених зерен.

Якщо додати в каву ложку коньяку, ефект буде швидше.

Розчинні напої малоефективні в боротьбі з низьким тиском. Однак не всі знають, що не тільки каву можна використовувати для швидкого підвищення артеріального тиску. Розглянемо найефективніші методи, як підвищити низький тиск народними засобами.

Сіль

Як підвищити артеріальний тиск швидко? Швидко підняти тиск допоможе звичайна кухонна сіль. Потрібно взяти дрібку солі і розсмоктати її. При розсмоктуванні сіль не можна запивати водою. З таким же успіхом можна з'їсти солоний огірок або випити склянку круто солоного томатного соку.

Холод

Підвищення тиску народними засобами - холодна вода. Для звуження судин і підвищення тиску можна використовувати змочений в холодній воді рушник. Тканинну серветку потрібно намочити в холодній воді і помістити в холодильник. Через кілька хвилин серветку дістати і прикласти до скронь і щік. Такий метод допомагає відчути себе краще на 1-2 години.

Лавровий лист

Як підняти тиск народними способами? Для швидкого підвищення артеріального тиску в народній медицині широко використовується лавровий лист. При поганому самопочутті потрібно взяти один листок лавра, подрібнити його і покласти під язик. Через 5-7 хвилин лист випльовують. Цей рецепт діє моментально.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 27.06.2018, 12:06 | Повідомлення # 21
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Підшлункова залоза любить голод, холод і спокій



Як запобігти загостренню панкреатиту Гострий панкреатит (запалення підшлункової залози) сьогодні вийшов на третє місце серед хірургічних захворювань після апендициту і холециститу. Звідки береться ця хвороба і що робити, якщо у вас стався раптовий приступ?

Взагалі, з приступом гострого панкреатиту люди зазвичай потрапляють у стаціонар по "швидкій", тому що терпіти це "задоволення" часто немає сили. Уявіть, що у вас почало сильно боліти "під грудьми", віддаючи в ліве підребер`я, або немов обручем здавлюючи всю верхню половину тулуба. І такий біль триває годинами. При цьому у вас починається блювота, спочатку тим, що ви з`їли, а потім просто слизом і жовчю.

Тут вже анальгетики не допоможуть, і рука сама тягнеться до телефону. На щастя, потрапляння до лікарні далеко не завжди закінчується на операційному столі. Проте, пильна увага саме хірургів вам у майбутньому забезпечена.

"Панкреатит формується в результаті підвищення тиску у вірсунговому протоці - протоці, через який секрет, зібраний зі всієї підшлункової залози, поступає в 12-персту кишку, - говорить лікар-гастроентеролог профілактичної медицини Ірина Бородіна. - Коли тиск підвищується, в цій протоці розвивається так званий аутоліз - самопереварювання тканин підшлункової залози, що призводить до пошкодження органу".

Як правило, гострий панкреатит ми собі робимо самі. Тобто, спочатку дуже добре випиваємо, потім закушуємо жирненьким і смаженим, а потім - їдемо в лікарню. Причому, якщо одним достатньо одного “гуляння”, то інші йдуть до фіналу довго, але упевнено, заливаючи в себе все нові і нові літри спиртного.

× Що ж можна зробити, якщо вас скрутило, а до лікарні далеко, або її немає зовсім? Перше правило при приступі гострого панкреатиту - голод, холод і спокій. Можна покласти грілку або пляшку з холодною водою на епігастральну частину (на ділянку сонячного сплетення). Прийняти спазмолітичний засіб (но-шпу, наприклад). Нічого не їсти 2-3 дні, а пити найкраще гідрокарбонатнохлоридні мінеральні води.

Коли загострення почне проходити, рекомендується помірно щадна дієта зі збільшенням білка, за рахунок включення до раціону нежирних сортів вареного м`яса, сиру, риби, із зменшенням вмісту жирів і вуглеводів. Краще невеликими порціями 4-6 разів на день. Їжа повинна бути не гаряча і не холодна, щоб не викликати новий спазм.

Про алкоголь, жирну і гостру їжу, консерви, газовану воду і кислі соки доведеться забути. Також виключити з раціону наваристі бульйони, копченину, маринади і спеції типу хрону, часнику, оцту і гірчиці. Надалі людина може в принципі їсти все, але в дуже помірних кількостях. І тоді з панкреатитом можна жити.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Середа, 27.06.2018, 12:14
DMishaДата: Субота, 30.06.2018, 09:15 | Повідомлення # 22
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Доступний всім! Названо продукт, який рятує від інсульту

Експерти рекомендують людям будь-якого віку не забувати про вживання горіхів.

Вживання порції горіхів тричі на тиждень скорочує ризик розвитку смертельно небезпечної аритмії. Саме це порушення ритму серця відповідає за безліч інсультів.



Велике за масштабами дослідження показало, що люди, які регулярно вживають невелику кількість горіхів мають знижений ризик розвитку аритмії, яка відповідає за велику кількість інсультів. Вчені з'ясували, що для зниження ризику аритмії на 18% необхідно вживати горіхи не рідше трьох разів на тиждень. Причому в цьому випадку зменшується небезпека миготливої аритмії, яка вважається найбільш важким різновидом порушень ритму серця. У Росії від миготливої аритмії страждає понад два мільйони пацієнтів, і ще близько мільйона мають її, але не знають про це.

Також дослідження показало, що дві порції горіхів в тиждень пов'язані зі зниженням ризику серцевої недостатності. Дослідники з Каролінського інституту в Швеції спостерігали за здоров'ям більше 60 000 дорослих жителів країни, порівнюючи показники в роботі їх серця з кількістю горіхів в раціоні. Результати дослідження спочатку припускали, що вживання горіхів може бути також пов'язане зі зниженням ризику інфарктів і інсультів. Однак учасники дослідження частіше виявлялися здоровими і фізично активними, мали здорову вагу, не зловживали алкоголем і вживали велику кількість фруктів і овочів. Після того, як всі ці чинники взяли до уваги, зв'язок між горіхами, інфарктами та інсультами зник.

Але нікуди не зникла доведений зв'язок між вживанням горіхів і зниженням ризику розвитку миготливої аритмії, а також, трохи в меншій пропорції, і серцевої недостатності. Саме тому автори дослідження рекомендують людям будь-якого віку не забувати про ці корисні продукти.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 30.06.2018, 09:32
viskomДата: Субота, 26.01.2019, 19:29 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Ось що буде з вашим тілом,

якщо пити
оливкову олію натщесерце




Оливкова олія екстра вірджин (нерафінована екстра-класу) – відмінне джерело
здорових жирів і поживних речовин, які корисні для вашого здоров’я.


Але, може бути, ви ще не думали про те, щоб пити на порожній шлунок ! За словами фахівців, ця звичка приносить багато користі для здоров’я!

Ось основні причини випивати чайну ложку оливкової олії натщесерце:

Оливкова олія корисна для товстої кишки і є відмінним засобом для людей, які страждають від закрепів.

Дослідження показують, що оливкова олія, випита на порожній шлунок, захищає клітини від мутацій, які можуть привести до раку.

Оливкова олія корисна для шкіри, волосся, нігтів і кісток. Ця звичка надає на них благотворний вплив, надаючи їм здоровий вигляд і блиск.

Вона відома, як незамінний інгредієнт в масках для волосся або шкіри, але оливкова олія набагато ефективніше при введенні всередину.

Оливкова олія очищає печінку. Якщо ви п’єте оливкову олію натщесерце, можете бути впевнені, що всі внутрішні органи працюють нормально і видаляють токсини.

Зокрема, оливкова олія корисна для печінки, оскільки вона стимулює його детоксикацію. Для кращого результату, змішайте 2 столові ложки оливкової олії з однієї чвертю лимонного соку і випивайте вранці натщесерце.

Оливкова олія допомагає вам скинути вагу. Вона містить велику кількість жирів омега-3, тобто корисних жирів, які викликають відчуття ситості і важливі для здоров’я.

Крім того, корисні жири стимулюють обмін речовин.

Оливкова олія є гарною заміною будь-якого іншої олії, оскільки зміцнює імунну систему.

Оливкова олія захищає серце від хвороб. Існує два типи холестерину, “хороший” (ЛПНЩ) і “поганий” (ЛНП), а оливкова олія рясніє здоровими жирами, які підвищують рівень “хорошого” холестерину.

Включайте оливкову олю в свій раціон разом зі збалансованою дієтою – цільними зернами, овочами і фруктами для захисту вашої серцево-судинної системи.

Оливкова олія зменшує запалення в організмі. Це одна з кращих ліків з протизапальною дією.

Це масло контролює рівень глюкози в крові. Дослідження показують, що оливкова олія знижує рівень холестерину і рівень глюкози в крові. Ця властивість корисна людям, що страждають діабетом.

Оливкова олія захищає мозок . Оливкова олія екстра вірджин і холодного віджиму захищає мозок від серйозних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера, знижує ризик депресії та покращує пам’ять.

14.11.2018

Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Народна медицина (Рецепти наших бабуль)
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024