FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 12:42

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Друзі наші меньші
Друзі наші меньші
RATVODДата: Четвер, 09.10.2014, 08:41 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Друзі наші меньші

RATVODДата: Четвер, 09.10.2014, 09:04 | Повідомлення # 136
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Мені залиш ... !!!-))))

DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 09:04 | Повідомлення # 137
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Це міні-собака, спеціально навчена знаходити всяке потрібне в жіночій сумочці :)

RATVODДата: Четвер, 09.10.2014, 09:04 | Повідомлення # 138
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Хтось тут зайвий))

DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 09:04 | Повідомлення # 139
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 09:05 | Повідомлення # 140
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Чотирилапі герої війни...

Друзі, пам’ятаєте, ми на нашому блозі розповідали про маленьку, але дуже відважну Жужу. Вона в пункті пропуску «Довжанський», завдяки своєму чуттю та відданості, врятувала не одне життя.

Існує також багато історій про собак, які проявляли героїзм, витримку в складні часи. Так, під час Другої світової війни німецька вівчарка Джульбарс, котрий служив у штурмовій інженерно-саперній бригаді, виявив 7468 мін і більше 15-ти снарядів. У післявоєнний період чотирилапий допомагав у розмінуванні замків Праги, соборів Відня і палаців над Дунаєм. В 1945-му пес був нагороджений медаллю «За бойові заслуги».

А чотирилапа Діна підірвала цілий німецький ешелон, висмикнувши чеку капсуля-запальника зубами. Причому сам собака встиг утекти в ліс. Інший собака – Норка тільки в період 1942-1943 років доставив 2398 бойових донесень. Чотирилапий зв’язковий – пес Бульба на фронті передав понад 1500 депеш і проклав десятки кілометрів телефонного кабелю. Також він доставляв боєприпаси на передову.

Безстрашний Рекс 3 рази під артилерійським та кулеметним вогнем перепливав широкий і холодний Дніпро для того, щоб доставити важливі документи. Сильна течія і вітер далеко віднесли пса. Але він все-таки передав бойове повідомлення в потрібні руки.

Шотландська коллі Дік за роки Другої світової знайшов більше 12-ти тисяч мін, виявив 2,5-тонний фугас із годинниковим механізмом за годину до вибуху. Пес-санітар Мухтар допоміг врятувати життя понад 400 поранених солдатів.

Ангел з лисячої нори..



Мужня Смокі – йоркширський тер’єр. Маленька тендітна. А ось під час Другої світової війни вона служила в 26-му розвідувальному авіаполку п’ятої армії ВПС США. І навіть дослужилася до звання капрала, заробивши аж цілих 8 бойових зірок. У чому її заслуги?

Цей маленький собачка захищав зенітні установки під час боїв. Смокі пережила майже 200 повітряних атак, рятувала від загибелі свого господаря і його товаришів по службі. Брала участь у бойових польотах, стрибала з парашутом. Допомогла американським солдатам протягти провід через вузьку і темну трубу, що знаходиться під землею. Це, між іншим, заощадило 3 дні на риття траншей.

Але головна заслуга американської Смокі була в тому, що вона, так само як і українська Жужа, завжди гучним гавкотом попереджала про наближення ворога.

До речі, Смокі також допомагала пораненим солдатам, супроводжувала військових медсестер, працювала першим собакою-терапевтом.

Звідки взялася на фронті маленька Смокі?

Одного разу Вільям Уінні – капрал з Австралії купив за 2 австралійських фунти (6,5 долара) собаку породи йоркширський тер’єр. Раніше пес був знайдений в лисячій норі в джунглях Нової Гвінеї. Звідки там узявся – невідомо. Але господар так і називав надалі свою улюбленицю – «Ангел з лисячої нори».

Смокі була насправді незвичайним собакою. Є відомості, що вона вміла навіть читати букви і складала з них своє ім’я. Після війни подорожувала разом з господарем по світу, брала участь у більш ніж 40 телепередачах.

У 2005 році в Америці в День ветеранів було відкрито пам’ятник, присвячений військовим собакам. На його вершині сидить Смокі, зображена в натуральну величину. Вона нагадує нам про героїзм, відвагу та силу духу, які є в серці кожного чотирилапого друга. І навіть у найменшому собаці криється величезний потенціал відваги та сміливості, особливо якщо мова йде про захист свого господаря.

Джерело:
RATVODДата: Четвер, 09.10.2014, 09:05 | Повідомлення # 141
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Щаслива сім'я!

RATVODДата: Четвер, 09.10.2014, 09:05 | Повідомлення # 142
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
- Не сумуй, я скоро приїду!

DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 09:05 | Повідомлення # 143
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Собаки здатні омолодити та продовжити вік людині...

Експерти з’ясували, що жодна інша тварина не здатна віддавати стільки тепла і любові, як собаки. Саме тому літні власники псів енергійніші та менше піддаються депресіям, ніж ті, хто собак не має.



«Експеримент, який провели шотландські вчені, доводить, що коли людина перебуває в контакті з собакою, він почуває безпосередню любов. Жодна інша тварина не може дати людині стільки тепла, скільки собака, – пояснює психолог. – На відміну від кішок, які більш самодостатні, собака може жертвувати собою. Він вторинний для себе, якщо живе в тісному контакті з людиною, у нього в пріоритеті господар. І якщо людина відчуває недостатність любові, собака здатний її компенсувати. А в літніх людей така ситуація не рідкість», – каже експерт.

Разом з тим, пенсіонери, які мають псів, стверджують, що відчувають себе молодшими за свій справжній вік.

Важливо, що максимальний зв’язок з чотирилапим та віддачу відчувають ті господарі, які люблять своїх собак і піклуються про них. Адже таким чином відновлюється енергетичний та життєвий баланс і люди справді отримують задоволення від життя, переконують експерти.

Джерело:
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 09:05 | Повідомлення # 144
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Собака володіє одною прекрасною душевною якістю - вона пам'ятає добро.

RATVODДата: Четвер, 09.10.2014, 09:05 | Повідомлення # 145
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У дрyга 14 цуценят і коли він прибирається домa,
то звалює їх в купу у ванній, щоб нe заважали


RATVODДата: Четвер, 09.10.2014, 09:06 | Повідомлення # 146
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Красень!

RATVODДата: Четвер, 09.10.2014, 09:06 | Повідомлення # 147
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Мама дивиться телевізор)

DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 09:06 | Повідомлення # 148
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
День вчителя....



Сьогодні, в першу неділю жовтня, ми вітаємо наших улюблених вчителів. Бажаємо вам, дорогі наші, побільше сил, енергії та вдячних учнів!

До речі, сьогоднішнє свято також збігається із Всесвітнім днем вчителя (святкується 5 жовтня). Одним словом, сьогодні грандіозний день. І відзначають його в більш ніж в 100 країнах.

«Шкільні вчителі мають таку владу, про яку прем’єр-міністр може тільки мріяти»

У. Черчилль

Так, це правда! Особливо якщо вчителями є… собаки.

Чотирилапі давно завоювали репутацію відмінних фахівців у багатьох сферах життя: медицина, психологія і, звичайно ж, педагогіка.

Мало який вчитель може прищепити любов до знань так само, як і собака. Чотирилапі сприяють успішному навчанню. Причому так, що їхні досягнення деколи нас навіть дивують.

Чотирилапий помічник вчителя ..

Експерти з берлінського університету Карлсруе впродовж 5 років проводили цікавий експеримент. У школі на заняттях присутня вівчарка на ім’я Пола. Собака працював помічником вчителя: подавав крейду, коли треба було щось написати на дошці. Якщо діти давали правильні відповіді на питання, за командою вчителя він розносив учням невеликі заохочувальні подарунки.

З часом учні цієї школи були визнані кращими, порівняно з учнями інших шкіл міста. А потім дітям навіть дозволили приводити на заняття своїх вихованців.

Німецькі фахівці одностайні в думці: всі учні молодших класів, у яких вдома живуть чотирилапі, шкільну програму засвоюють швидше ніж ті, у кого немає вдома тварини. А ще маленьким власникам тварин краще дається математика. Ті, у кого немає собаки, гірше запам’ятовують матеріал і частіше запізнюються, прогулюють уроки та отримують погані оцінки.

Іди сюди, песику, я тобі почитаю..

Схожі дослідження проводилися фахівцями школи ветеринарної медицини при університеті Тафтса у США. Всіх школярів розділили на 2 групи. Перша група дітей протягом 30 хвилин читала вголос дорослим, друга група читала собакам. Вгадайте, хто читав краще? Звичайно ж, ті, кого слухали собаки!

Більше того, у дітей, котрі читали вголос дорослим, погіршилися показники, а 33% з них навіть перервали експеримент. Причому ті діти, слухачами яких були чотирилапі, прочитали все до кінця.

Сучасні учні стають більш усвідомленими, кмітливими, але разом з тим менш слухняними і не схильними підкорятися, особливо якщо педагог використовує «силові» методи впливу. Минув той час, коли всі діти боялися вчителів і «ходили по струнці». Для того, щоб впливати на дитину, треба викликати до себе повагу, а не страх. Для того, щоб учень засвоїв матеріал, важливо вміти його зацікавити. Треба бути хорошим педагогом. А для цього теж варто вчиться, в тому числі й у собак.

Джерело:
DMishaДата: Четвер, 09.10.2014, 09:06 | Повідомлення # 149
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Рецепт мудрого лікаря...

6 жовтняі ми вітали наших шановних працівників медицини з Міжнародним днем лікаря! Бажаємо вам, друзі, успіхів у роботі, сил і побільше таких пацієнтів, які по-справжньому хочуть бути здоровими.



А в подарунок вам ця невеличка історія про мудрого лікаря.

Одного разу людина прийшла до лікаря зі скаргою на те, що не відчуває своєї душі. Та й взагалі нічого не відчуває. А ще хворий був стурбований тим, що не вмів говорити «люблю» і дихати на повні груди.

Лікар був мудрим і досвідченим, тому швидко визначив причину хвороби:

- Ви боїтеся відкритися. Почуття в собі затискаєте. Ви боїтеся любити і просто радіти життю.

Хворий погодився з лікарем, але що робити для того, щоб одужати, так і не зрозумів.

І тоді доктор взяв аркуш паперу і виписав хворому рецепт. Трохи незвичний. І складався він усього з 5-ти слів. Ось як він виглядав:

Рецепт...

Брати приклад зі свого собаки.

Хворий дещо здивувався, але вирішив дотримуватися рецепту. Він спостерігав, як його вихованець проявляє свої емоції, радіє життю, і намагався брати з нього приклад. Чоловік став більш відкритим, життєрадісним. І вже через кілька днів усі його хвороби як «хвостом змело».

Друзі, всім нам, у кого виникають такі ж, як у героя нашої історії, «симптоми», рекомендуємо взяти на озброєння рецепт мудрого лікаря. Адже для чотирилапих бути відкритими, любити, просто радіти життю так само природно, як дихати. Собаки показують свою радість, безпосередність, йдуть назустріч світу. А світ їм посміхається і також йде назустріч.

Ось і весь секрет здоров’я. Не вірите? А ви перевірте. І почніть вже сьогодні!

Джерело:
RATVODДата: Четвер, 09.10.2014, 09:06 | Повідомлення # 150
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Блоха, чи що ???

Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Друзі наші меньші
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024