FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 12:01

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Розмови на різні теми » Розмови на різні теми
Розмови на різні теми
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:17 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Розмови на різні теми

viskomДата: Неділя, 14.10.2018, 12:08 | Повідомлення # 166
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн


Sat-Integral S-1237 HD Able
DMishaДата: Середа, 07.11.2018, 04:59 | Повідомлення # 167
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
КОРОВЫ, БОБРЫ И ДРУГИЕ СКОТЫНЯКИ.

ВЕСЬ ОЛЕГ ЛЯШКО В 13 ЦИТАТАХ


Похоже, на президентских выборах 2019 года лидер Радикальной партии Олег Ляшко сосредоточится не столько на милых его сердцу простых людях, сколько на животных



Кроме абстрактных "скотыняк", которые мешают нам жить, особое место в риторике Ляшко последнее время занимают собаки, коты, свиньи, бобры и, конечно же, его самая любимая животина - корова.

В рамках проекта "Выборы-2019. Какой нам нужен Президент" и "Такая разная Украина" предлагаем вашему вниманию 13 ярких цитат Олега Ляшко, которые во многом характеризуют "радикального" кандидата в президенты.


Цитата
-Я поверну корову в українське село, тоді заживемо, як у Швейцарії.

-Проти підвищення зарплат для трудівників виступають або дураки, або корупціонери.

-45 років живу, а як правильно різати огірок - не знав.

-Можу цілий день сам не їсти - але собак голодними не лишу.

-І хоч я більше люблю собак, ніж котів, але головне моє завдання - захистити людей.

-Подорожчання транспорту змусить багатьох ходити пішки.

-Ото якби замість бобрів чиновників в зоопарк переселити, повісити замки і ключи загубити.

-Вони своїм х.єм керувать не вміють, а вони державою хочуть керувати!

-Юлєчка, на любі дебати приходь дорогенька, зозулечка моя, приходь і ми з тобою подебатуємо, і я тебе кончу.

-Ти чого досі не в тюрмі, скотиняка?

-Я в декларацію запишу всі гроші, які в мене є, ті які я десь колись заробив, украв, знайшов...

-Більше корів у селі, менше свиней у владі.

-Хто вам, голожопим, щось дасть, крім подачок.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Середа, 07.11.2018, 05:50
DMishaДата: Неділя, 11.11.2018, 10:43 | Повідомлення # 168
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
"Завжди, наче беззмінний вартовий!":

Могилу підполковника НГУ, який загинув на Донбасі, охороняє кіт




Вперше пухнастика побачили у день похорону Геннадія Хитрика.
Родичі загиблого звернули увагу на дивний збіг - кіот мав рани на тілі у тих самих місцях,
що і загиблий герой.


Протягом чотирьох років могилу загиблого підполковника Національної гвардії України Геннадія Хитрика охороняє кіт. Про це повідомляє сайт міста Тернопіль.

Геннадій Хитрик разом із бійцями врятували Маріуполь від жахливого теракту. Того ранку, чотири роки тому, досвідчені військові на блокпосту звернули увагу на підозрілий автомобіль із "гуманітарною допомогою", котрий якраз прямував до Маріуполя. Згодом терористи, які з безпілотника відслідковували рух машини, підірвали її дзвінком з мобільного телефона, привівши у дію вибухівку.

"Коли Геннадія проводили у останню путь, до жалобної процесії прийшов великий смугастий кіт. Теж скривавлений, із роздертими грудьми. Так само, як вибухом пошматувало груди Геннадія… Цей поранений кіт теж прощався із Геною. Нині щороку - на Проводи, день народження, поминки, роковини - розумний звір, який видужав, приходить на могилу. Щойно ми приходимо, він тут як тут! Годинник можна звіряти. Ми не знаємо, чий він, бо у селі цього кота ніколи не бачили. Лише у Гени він завжди наче беззмінний вартовий! Не лякаючись йде до нас, до друзів Геннадія. Може, то душа Гени у цьому котові приходить до нас у гості… Бо коли 2 листопада 2018 року Геннадія пом’янули одночасно у рідному селі Клекотині Шаргородського району та на сільському кладовищі у Стрижавці - похованні біля могили мого тата, теж військового, який теж загинув у 38 років у аварії, кіт прийшов знову…", - розповіла вдова загиблого Оксана.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Неділя, 11.11.2018, 10:45
DMishaДата: П`ятниця, 30.11.2018, 18:15 | Повідомлення # 169
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
------------------------------------------------------
Річниця "Першої Полтави" Петра Першого:

Як московський деспот зазнав ганебної поразки

від крихітного війська Карла Дванадцятого




"30 листопада 1700 р. царське військо Петра І, що налічувало від 34 до 40 тис. вояків при 195 гарматах, атакувала дев’ятитисячна шведська армія Карла ХІІ, яка мала 37 гармат. До армії Карла можна долучити залогу Нарви - це ще 1 900 бійців", - пише на своїй сторінці в Фейсбук Юрій Гарматний, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Втрати. Шведи: 677 убитих (31 офіцер), 1247 поранених (66 офіцерів). Москвини: 8 тисяч загиблих (кількість офіцерів не відома), поранених ніхто не лічив. Крім того потрапили в полон 700 московитів (10 генералів, 56 офіцерів). Трофеї: московство втратило усі 195 гармат, 210 прапорів, 20 штандартів".


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - П`ятниця, 30.11.2018, 18:42
DMishaДата: Субота, 08.12.2018, 10:01 | Повідомлення # 170
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
"Християнський обов'язок і совість зобов'язують":

Митрополит УПЦ МП звернувся до Путіна із закликом




Митрополит Анатолій звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням звільнити українських моряків, захоплених у полон російськими прикордонниками у Чорному морі.


"Мій християнський обов'язок як архієрея православної церкви, об'єднаних одним Христом двох сусідніх народів і держав, зобов'язує мене, як і моя християнська совість, співчувати постраждалим морякам та їхнім родинам, і не мовчати, коли страждають люди та їхні близькі, враховуючи, що один з моряків родом із Полісся", — йдеться у зверненні, опублікованому на сайті Сарненської єпархії, передають Патріоти України.

Анатолій наголосив, що дана подія є продовженням військових дій, які ведуться вже протягом чотирьох років, від яких втомилися народи України і Росії.

"Цей біль зобов'язує мене звернутися до вас, пане президенте, з проханням про звільнення наших моряків з полону, щоб вони змогли зустріти Різдво Христове зі своїми рідними", — написав він. Митрополит додав, що в Україні немає такої родини, яку не зачепила б ця війна.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 17.12.2018, 09:29 | Повідомлення # 171
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
"Склоним головы. В великий день обретения единой независимой

Украинской православной церкви на Донбассе пал выдающийся украинец", - Бутусов




Колишній директор юридичної фірми, активний учасник Революції Гідності
загинув у бою як снайпер батальйону "Донбас".



"Склоним головы. Сегодня в великий день обретения единой независимой Украинской православной церкви, в бою наДонбассе пал смертью храбрых один из выдающихся украинцев нашего времени - херсонец Денис Лошкарев. Бывший директор юридической фирмы, активный участник Революции Достоинства, который выезжал постоянно в Киев, в Мариинском парке 18 февраля 2014-го он с товарищами стоял в первом ряду, защищал Майдан, затем был один из лидеров Самообороны Херсона,давшей отпор пророссийскому движению в области, затем война - более четырех лет на фронте, и вот сегодня... он погиб
в бою как снайпер батальона НГУ "Донбасс", - пише український журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у соцмережі"Фейсбук",

та продовжує:

"Денис ничего не говорил о своей боевой работе, еще до войны он стал прекрасным охотником, отличным спортсменом. В 2014-м он пошел на фронт в батальон Нацгвардии "Донбасс", и продолжал воевать в составе этой части. Чтобы выходить на фронт и бить врага после отвода Нацгвардии с передовой, Денис как отличный стрелок многое сделал для организации боеспособного подразделения, и получал боевые задачи в составе Сил специальных операций АТО и ООС. Работа была организована масштабно - фото, видео отчеты точных выстрелов, современное вооружение, ночная, дневная оптика, Денис с помощью волонтеров, своих личных средств и помощи государства оснастил снайперов "Донбасса" всем необходимым. Он стал настоящим военным профессионалом.

В июле Денис приехал ко мне на встречу, пообщаться о войне, и чтобы выяснить, почему его группу вывели с передовой,если там продолжают работать снайперы противника? Почему говорят, что война закончилась, если она продолжается? Что делать и как повлиять на это? Я позвонил в руководство ООС, мне отметили, что вывести снайперов Нацгвардии с передовой - решение высшего командования, под предлогом, что "на фронте все тихо".

Я сказал Денису тогда, что война продолжается и затишье временное. Что российские снайперы продолжают действовать иу нас будут новые потери. И тогда снова Денис получит боевое задание.

Его беспокоила война, старый боевой товарищ с 14-го года, который заболел онкологией и надо было собрать средства, он переживал, что Россия может атаковать, и надо их бить прямо сейчас. А личной славы и известности он не искал, говорить о херсонской политике не хотел...

Большой, могучий телом и духом человек, мотивированный и целеустремленный. Осталась семья, жена и трое детей... Спи спокойно, Герой и Гражданин, ты отдал свою жизнь за свободную Украину...".


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 23.12.2018, 12:34 | Повідомлення # 172
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Москва в ауті, її посол влаштував істерику:

Генасамблея ООН прийняла третю, дуже жорстку резолюцію по Криму




Непересічна дипломатична перемога України.

Крим та Севастополь всюди мають писатись українськими та окупованими. Росія - агресор та країна тортур. Олега Сенцова прирівняли до легендарного Нельсона Мандели


Пізно ввечері в суботу, 22 грудня, Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна". "За" проголосували 65 держав-членів, "проти" - 27, 70 делегатів утрималися, зазначають Патріоти України.

Це вже третя ініційована України резолюція ООН про стан прав людини в Криму за останні три роки. Перші дві були прийняті Генасамблеєю 2016- го і 2017 го року. У цьому році документ містить цілий ряд нових статей. Наприклад, чітко визначається, як правильно зараз називати Крим у всіх документах ООН.

"(Генеральна асамблея.-ред.) Закликає всі міжнародні організації та спеціалізовані агентства Організації Об'єднаних Націй користуватися формулюванням "Автономна Республіка Крим і місто Севастополь, Україна, тимчасово окуповані Російською Федерацією" коли мова йде про Крим в їх офіційних документах, комунікаціях і публікаціях, включаючи ті, в яких йдеться про статистичних даних РФ", - сказано в документі.

У резолюції також поіменно згадуються політв'язні Олег Сенцов, Володимир Балух та Емір-Усейн Куку.

"(Генеральна асамблея, висловлюючи.-ред.) Глибоке занепокоєння повідомленнями про те, що з 2014-го року влада Росії використовує тортури, щоб одержати подальші показань в політично мотивованих переслідуваннях, включаючи справою українського режисера Олега Сенцова, висловлюючи глибоке занепокоєння наступними затриманнями і арештами Росією українських громадян, включаючи Володимиром Балухом і Еміром-Усеін Куку", - йдеться в документі.

Зазначається, що резолюції ООН вкрай рідко містять імена політв'язнів. Серед останніх відомих випадків в історії організації - згадка дисидентів Нельсона Мандели (ПАР) і Аун Сан Су Чжі (М'янма).

Резолюція також закликає забезпечити права людини і базові свободи незаконно ув'язнених в окупованому Криму і на території Росії політв'язнів, включаючи право на медичну допомогу, доступ лікарів та фахівців міжнародних організацій, зокрема, Червоного Хреста і Європейського комітету з питань запобігання катуванням, для перевірки стану здоров'я затриманих .

Вперше резолюція ООН закликає дотримуватися Правил Нельсона Мандели щодо українських політв'язнів в РФ і окупованому Криму.

"(Генеральна асамблея закликає - "Апостроф".) Дотримуватися, відповідно до міжнародного права, прав українських в'язнів і заарештованих в Криму і Російської Федерації, до їх звільнення, особливо тих, які оголосили голодування, закликає поважати Мінімальні стандартні правила поводження з в'язнями (Правила Нельсона Мандели)", - йдеться в резолютивній частині документа.

Документ також закликає надати, відповідно до Віденської Конвенції, доступ до всіх українських політв'язнів в окупованому Криму і РФ Український консулам і омбудсмену.

У свою чергу заступник постійного представника Росії при ООН Геннадій Кузьмін, виступаючи на засіданні ГА, назвав цей документ "суто антиросійським, фальшивим, лукавим і безглуздим за своїм змістом", передає ТАСС.

Як повідомляв "Апостроф", 18 грудня Генеральна Асамблея ООН прийняла ініційовану Україною резолюцію "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Україна, районів Чорного та Азовського морів".


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Неділя, 23.12.2018, 12:44
DMishaДата: Вівторок, 25.12.2018, 02:42 | Повідомлення # 173
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
У Запорізькій області під час похорону кота

знайшли старовинний скарб




Валентина Мамай несподівано виявила цілу валізу старовинних дрібничок, прикрас і годинників.


Зоозахисниця Валентина Мамай знайшла скарб з коштовностями та антикварною Біблією, коли хоронила власного кота. Про це вона написала у Facebook, передають Патріоти України.

"Пішла я ховати кота, копнула землі і натрапила на скарб, якщо так можна сказати. Старовинну Біблію, що прогнила від довгого лежання в землі, і цілу валізу старовинних дрібничок, брошок, прикрас і годинників. Можливо вони навіть представляють якусь історичну цінність. Навряд чи, хтось сперечатиметься з тим, що кіт - корисна тварина в будь-якій сім'ї. Але щоб в такому сенсі – несподівано", - написала зоозахисниця.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Вівторок, 25.12.2018, 02:43
DMishaДата: Середа, 26.12.2018, 11:35 | Повідомлення # 174
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
"Путін мусить вторгнутися в Україну.

Він ще не готовий. Але є чіткі свідчення про підготовку": Британський військовий експерт вказав на стратегічні прорахунки керівництва ЗСУ




Необхідно розділіть обов’язки Муженка на три окремі посади: Начальника сил оборони, начальник Генерального штабу та Начальника операцій (в об’єднаному штабі). Жодна людина не може одночасно виконувати всі три завдання належним чином.

Матеріал був написаний британським полковником у відставці, військовим експертом УІМ Гленом Грантом, колишнім радником міністра оброни України. Він працює в Україні з 2010 року, а на постійній основі в якості радника — з 2014. Основні тези цього листа написані два роки тому і нещодавно передані вищому військовому керівництву нашої держави, зазначають Патріоти України. Пропонується стислий переказ.
Склалася неприпустима ситуація. Нещодавна згода Сполучених Штатів щодо постачання оборонних озброєнь створює в країні атмосферу злочинної безкарності серед військового керівництва держави. У цьому Грант і деякі інші радники бачить стратегічну небезпеку.

Прекрасно, що в Україні буде більше сучасної зброї. Але головне не це, а стратегічна і оперативна можливість експлуатації даних засобів.

Нещодавні успіхи збройних сил на Донбасі тільки додали відчуття беспечності до навколишньої атмосфери. Адже багато людей завдяки їм помилково повірили, що українська армія реформована і розвинена в достатній мірі, щоб протистояти російській агресії.

Таке переконання далеке від реального стану справ.

Завдання цієї статті не перераховувати всі можливі проблеми, а вказати на проблеми оперативного і стратегічного характеру, щоб, якщо Україні доведеться відбивати російську агресію, вона могла це зробити найбільш ефективно. Мої погляди, як і погляди багатьох інших професійних офіцерів і військових радників, з якими я консультувався під час написання, з того часу не змінились.

Цей документ не має на меті дати повний перелік проблем, а скоріше, підкреслити стратегічні та оперативні потреби армії задля перемоги у разі майбутнього зіткнення з російською армією.


Головною проблемою нинішніх Збройних сил України є те, що вони все ще фундаментально розбудовуються та підтримуються за принципами радянської армії. Це неправильно, тому що такий підхід руйнує і вбиває дух вільної людини в оновленій Україні, що буде вирішальним фактором виграшу в будь-якому конфлікті. Зміна цієї застарілої філософії має вирішальне значення для нації, оскільки «невелика радянська армія не може виграти війну проти великої радянської армії». Щоб перемагати, Збройні Сили України повинні перетворитися на мобільні та гнучки, бути сильними там, де Росія слабка.

Це означає, що Збройні сили України повинні зосередитись на молодших командирах та розвивати спроможності з точки зору доктрини, навичок, методів, обладнання та підготовки задля швидкого пересування до будь-якого місця призначення і здатності нанести сильний удар. Цей документ визначає ключові сфери, які цьому заважають та вказує основні напрямки розвитку.

Путін мусить знищити таку Україну, яка існує зараз. Залишити її — означає знищення його і його амбіцій. Він мусить виграти війну також через свої військові злочини: масові поховання, тортури на Донбасі і в Криму та збиття літака рейсу МН-17. Все це є для нього вірним шляхом до Гааги як військового злочинця. Він мусить виграти, тому що українська нація розквітає. На цьому тлі він виглядає невдахою. Він мусить здобути перемогу, тому що правда знищить його і Росію.

Путін мусить вторгнутися в Україну. Він ще не готовий. Але є чіткі свідчення про його підготовку. Він продовжує воювати і вбивати людей на Донбасі; продовжує війну і випробовування нової зброї, людей і методів в Сирії; посилює угруповання військ і сил в Криму; посилює Калінінград для блокування західного підкріплення; залишає військове обладнання в Білорусі; продовжує переоснащувати армію, особливо танками та сучасними технологічними системами.

Все це виходить далеко за межі будь-яких потреб мирного часу. Він витрачає обмежені національні ресурси на військових, замість того, щоб задоволольнити інші потреби своєї країни; продовжує готуватись до війни на заході. А це означає, що Україна не зможе уникнути нападу і стане його головною метою. Російське Міністерство Оборони у ЗМІ відкрито говорить, що вони потребують ще три роки для переозброєння армії на заході, зокрема танками, та завершення навчання. Україна має не втрачати цей час..

Що зараз Путін стратегічно робить щодо України? По-перше, він зв’язав Збройні Сили України в одному місці, через що вони повільно втрачають бойовий дух і боєприпаси. Він хоче посіяти почуття безпорадності; грає в політичні ігри з Заходом навколо Мінська та миротворців, що відволікає інші країни від його справжньої гри. Інші країни, напевно, це розуміють, але надто перелякані політичними та фінансовими наслідками переозброєння своїх країн. Лише США, Польща і країни Балтії серйозно ставляться до цієї загрози. Інші чекають і сподіваються, що все вирішиться само собою. Навіть НАТО працює лише впівсили, що вказує на його нездатність вирішити проблеми військової слабкості таких країн як Болгарія.

На жаль, сподівання не є дієвою військовою доктриною. Путін також намагається розділити Захід як політичну групу, зменшуючи шанси політичної підтримки та підкріплення, коли він вирішить діяти. І в цьому він досяг успіхів.

На сьогодні думка, котру словом і ділом демонструє керівництво держави про те, що «війна йде на Донбасі, і вона йтиме лише на Донбасі», є найнебезпечнішою політичною та військовою проблемою для України. Путін хоче і потребує, щоб це було так. Європа та США хочуть і потребують цього ж. Путін не без задоволення витрачає український людський капітал на Донбасі з обох сторін, поки він готує свою армію для великої гри. Нещодавні російські навчання, під час яких літаки ВКС РФ сідали просто на міські дороги, свідчать про серйозність намірів РФ, з якими можуть зрівнятися лише серйозність деяких країн НАТО.

Сепаратисти — це просто гарматне м’ясо. Їхнє завдання — відтягувати час, поки Росія готується. Вони також є частиною російської стратагії. Високопосадовці Збройних Сил України вважають, що вони перемагають, бо сконцентровані на дуже обмежених успіхах тактичної війни. Вони і Міністерство Оборони України втрачають шанси, тому що не готуються достатньо швидко до стратегічної та оперативної війни, яка, швидше за все, розгорнеться не на Донбасі і не дозволити задіяти готові сили. Внаслідок цього Україна втрачає позиції у більшій грі. І поки що вона стає сильнішою тактично у статичній війні, але загалом Росія рухається швидше і набуває стратегічних переваг.

Фіксація військ в одній оборонній позиції, як вимагають Мінські домовленості, є невірною, тому що це надає супротивнику стратегічну перевагу. Росія щодня користується цим фактом. Втрата стратегічної переваги — це найбільша поразка будь-якого національного чи військового керівництва (можна читати будь-яких військових стратегів, всі вони говорять про те ж саме, що фіксована оборона суперечить військовим правилам).

Росія може визначити, де війська є слабкими і пройти наскрізь або обійти навколо. Військові позиції України на Донбасі перебувають під критичним ризиком оточення, що є типовим стратегічним маневром Росії. Російські війська практикують цю тактику регулярно під час вправ. Окопна війна також породжує окопний менталітет серед солдатів і штабів, який суперечить всім правилам війни, якщо Україна справді хоче перемогти. У політичному плані не може бути альтернативи Мінську, але він повинен бути прийнятий як те, чим насправді є — стратагією, спрямованою на фіксації Збройних Сил України на одному місці. Тут Росії все вдалося дуже добре.

Українська армія покращується, але в цілому вона не є однією з найкращих у Європі, оскільки має деякі критичні организационі недоліки. Поставка Україні Джавелін цього не виправить, а може зробити лише гірше.

Дуже часто дивовижну хоробрість і незначні тактичні успіхи приймають за оперативні та стратегічні спроможності.

Оперативна спроможність — це здатність проектувати силу в будь-яке місце і виграти битву. Украина на разі не може цього робити. Стратегічні спроможності мають чітку національну мету, яка, в свою чергу, створює засоби для проведення операцій там, де вони потрібні для досягнення цієї мети.

Українский уряд поки що не має такого мислення, як на національному рівні, так і в рамках Міністерства Оборони України та серед військового персоналу. Військові не можуть робити активних дій на оперативному рівні, оскільки для цього вони не структуровані, і, звичайно, не практикують це. Однак сьогодні Росія практикує операції мобільних батальйонних груп. Та поточна військова позиція, в якій Збройні Сили України наразі залишаються, гарантовано призведе до поразки, якщо війна стане мобільною, якою вона, вочевидь, і стане. Армія повинна набути стратегічних, оперативних та структурних змін.

Що це означає? Збройні Сили України дуже добре справляються із сьогоднішніми завданнями, але вони не мають можливості перейти на інший стиль війни, оскільки відсутні доктрини, оснащення та підготовка до цього. Бачення мобільної армії відсутнє на всіх рівнях керівництва Збройних Сил України. Армія є слабкою з точки зору якості старших командирів та штабів, а також критично слабкою в галузі зв’язку, логістики та медичних послуг. Також між військами та командувачами спостерігається низький рівень довіри. Ще менша довіра — до роботи штабів. Їх зневажають активні військові. І часто з поважних причин. Є ще кілька підрозділів, які до сих пір не отримують запчастин і таких простих речей, як батареї для ліхтарів, навіть після чотирьох років війни. Це злочин. Логістична система працює, але не має стійкості та запасу міцності для забезпечення підтримки рухомих військ. Вона буде повністю перевантажена, якщо виникне потреба підтримки двох або більше фронтів.

Прикладом може служити забезпечення продовольством, яке постачається на лінію фронту на контрактній основі. Тоді ця система не зможе витримати таку операцію як Іловайськ або Дебальцеве, якщо вона триватиме два-три тижні. Війська будуть голодувати. Штаби секторів слабкі по кожному з аспектів. Будучи статичними, вони розвинули менталітет «чекати, спостерігати і нічого не робити» або «спостерігати, доповідати, без наказу вогонь не відкривати» .

Така ідеологія взагалі не пристосована до будь-якої майбутньої війни.


Штаби повинні бути активними і готовими контролювати оперативну битву у будь-який момент. Штаб АТО такий саме недолугий і, таким чином, ще більш небезпечний для країни. Сподіваюся, що новий командувач перетрусить це все.

Що робити?

По-перше, необхідно дати наказ військам проявляти більшу активність, тому що пасивність знищує бойовий дух. Необхідно створити новий пакет стратегічних наказів, який спонукатиме підрозділи до цілодобового домінування над простором перед ними. Заохочуйте їх знищувати будь-яке заборонене Мінськом озброєння, яке знаходиться в зонах безпеки, і знищувати будь-які російські підрозділи, які нападуть на них у межах зони їх відповідальності. Домінуйте вночі. Реорганізуйте системи управління, зв’язку та артилерію, щоб стати супершвидкими, миттєво реагуючи, коли ворог атакує. Самооборона — найвище юридичне право, доступне будь-якій країні. Тому активна оборона є юридичним правом кожного солдата. Дайте загальні накази про те, що після кожного російського нападу має бути сильна контратака у місці нападу чи в іншому місці на фронті. Ворог скрізь один і той самий, тому захист не може бути обмежений географічно. Захоплюйте нові території і створюйте нові передові позиції.Переконайтеся, що військові інженери готові до таких дій. Просувайтесь невеликими кроками і давайте відсіч будь-яким проявам російської агресії. Наразі від поточної ситуації вигоду отримує лише Росія.

Надайте наказ на підготовку ВМС України до потоплення всього Чорноморського флоту в Севастополі, знищення російських танкерів в українських водах та знищення Керченського мосту будь-якими комбінованими засобами. До виконання може ніколи не дійти, але підготовка та навчання необхідні для підтримання бойового духу.Підготуйте морську піхоту, щоб захистити від вторгнення з моря міста Одесу та Маріуполь. Їм потрібні чіткі військові задачі з підготовки, щоб підтримати їх бойовий дух до того часу, поки буде вирішене питання з їх розквартируванням.

ВПС повинні регулярно тренуватися разом із сухопутними бригадами. Кожна бригада повинна мати засоби зв’язку з літаками ВПС та персонал для співпраці з ВПС.

Переконайтесь, що всі бригади готують плани оборони у разі відступу та ведення бою в інших районах бойових дій. Бригади повинні навчитися робити це як єдиний підрозділ, не потребуючи детальних наказів з Генерального штабу. Повинні бути розроблені нові райони бойових дій та плани, а бригади мають регулярно тренуватися за ними, включаючи командирів військових з»єднань, підрозділів та штабів. Всі командири повинні знати, що робити у надзвичайних ситуаціях під час наступу, відступу або повної передислокації за надзвичайних обставин. Повинні бути підготовлені логістичні плани, щоб підтримувати динамічний бій, а не просто стабільний стан траншейної війни.

Генштаб є небезпечно слабким і має обмежене військове мислення, розуміння та уяву. Вони абсолютно застрягли в радянському минулому, зокрема у питаннях того, як командувати та організовувати оперативні структури та проводити навчання (я бачив це на кожному засіданні Офісу Реформ); не розуміють сучасні технології і те, що можуть зробити для війська. Навіть цивільні волонтери більше розуміють сучасне поле бою, ніж вони. У ГШ майже немає справжніх військових експертів.

Структурні зміни


Мобільне поле бою потребує мобільних штабів. Сектори та штаби АТО статичні і, отже, є високо пріорітетними цілями для російського удару. Штаби повинні перетворитися із статичних на мобільні штаби на колесах. Вони повинні змінювати позиції кожного тижня. Начальниками штабів повинні бути лише ті офіцери, які успішно командували бригадою. Їх слід залишити в якості командирів підрозділів до перемоги або поки вони не будуть підвищені по службі. Персонал військових штабів повинен бути замінений на молодих офіцерів (капітанів і майорів) та командирів з батальйонного рівня з досвідом бойових дій. Реорганізуйте штаби як дивізії.

Штаб АТО також повинен стати повністю мобільним і повинен переміщуватись кожні 2-3 тижні на нове місце. Командиром АТО повинен завжди бути той, хто успішно командував бригадою та штабом. Його слід залишити командувати до тих пір, поки він не досягне успіху або не виявиться непридатним. Командири будь-якого рівня не повинні призначатися, якщо вони не командували військами в бою. Персонал штабу АТО повинен бути змінений на молодих активних офіцерів (майорів та підполковників) з бойовим досвідом та найкращих офіцерів, які зараз перебувають у штаті тилових штабів або навіть тих, хто звільнився раніше. Зробіть штаб АТО дійсно об’єднаним штабом Сухопутних військ, Військово-повітряних сил, флоту, СБУ та Національної Гвардії. Штаб АТО слід назвати штабом Корпусу.

Поточна практика комплектування штабу АТО з тилових штабів є недосконалою, оскільки створює дві армії: бойову армію східного фронту та штабну армію Муженка. Вони не мають однакових етичних або ціннісних засад. Я чую це від військових кожен день. Це небезпечно для країни, оскільки цю ситуацію експлуатує Путін, тому її потрібно терміново змінювати.

Поточна система бойової логістики не була належним чином реформована. Існуюча система територіальної оборони у такому стані, що велика частина бригадної підтримки вже знята та ще не була замінена на щось інше. Особливо це стосується таких речей, як продовольча система, паливо, боєприпаси та медичне обслуговування на передовій. Поточна система не може підтримувати мобільну битву у будь-якому вигляді. Неможливо належним чином матеріально підтримувати бій зі штабу, який знаходиться за 400 км від місця ведення бойових дій. Це так не працює. Оперативне, матеріально-технічне забезпечення та планування повинні бути близькими до поля бою та підпорядковані командиру, який відповідає за ведення бойових дій. Це загальний військовий принцип. Повинна бути відповідна посада заступника командувача АТО з логістики, з належним логістичним штабом і персоналом, створеним у Дніпрі для підтримки зони бойових дій.

Командир, що відповідає за матеріально-технічне забезпечення повинен мати контроль за усіма боєприпасами, логістичним транспортом та запасними частинами, медичними, ремонтними підрозділами та підрозділами військової поліції Корпусу та усіх запасів в зоні бойових дій або поблизу неї. Він повинен мати чіткі розпорядження та повноваження постачати і підтримувати військові сили та мати право вимагати негайної закупівлі та постачання критичних запасів, не звертаючись по дозвіл до ГШ та МОУ. Кожен сектор повинен мати належну логістичну організацію для підтримки бригад. Слід звернутись до США із проханням створити курси з військової логістики для українських офіцера та забезпечити, щоб усі батальйони та бригади мали когось, хто їх пройшов.

Об’єднаний штаб в Міністерстві Оборони повинен бути якнайшвидше реорганізований до належного формату бойового штабу з найкращим Стратегічним командуючим. Президент повинен надати йому повну свободу дій на ведення війни. Ця людина повинна підпорядковуватись не Генеральному штабу, а лише керівництву держави. Він повинен вести війну постійно, а не коли має час як зараз НГШ. НГШ, у свою чергу, повинен консультувати та забезпечувати загальний нагляд, а не воювати. Об’єднаний штаб повинен стати центром планування та ведення бойових дій 24/7, і ця роль повинна бути повністю забрана у ГШ. Об’єднаний штаб повинен бути укомплектований зрілими офіцерами та людьми, які воювали в зоні АТО, а також тими, що отримав поранення або вийшли на пенсію, і які мають великий досвід ведення війни. Цей штаб має бути належним чином об’єднаний з офіцерами ВПС, ССО, Національною Гвардією, СБУ та офіцерами ВМС, а не тільки Сухопутними військами. Він повинен бути координаційним центром усіх розвідувальних даних, що надходять до та з району бойових дій.

Залучення Генштабу до операцій на Донбасі не залишає йому часу для виконання його належної ролі формування військ та розвитку їх можливостей. Інакше кажучи, вони нехтують завтрашнім днем для отримання короткострокової вигоди сьогодні. Генеральний Штаб повинен зосередитись на плануванні майбутнього розвитку війська та довгострокової стратегії на майбутнє. Їх слід змусити правильно використовувати бюджет та оптимізувати витрати, особливо на непотрібний персонал. Вони повинні мати суворі бюджетні обмеження, і їхні плани мають розглядатися щороку Президентом і обговорюватися в Парламенті. Інакше кажучи, їхнє завдання повинно бути у вдосконаленні військової системи для наступної битви, а не втручання в нинішню.

Необхідно створити та навчити мобільний резерв командувача корпусу щонайменше у розмірі бригади та розмістити його у Дніпрі.

Слід розглянути можливість створення аеромобільного піхотного батальйону швидкого реагування з протитанковим резервом на основі наявних гелікоптерів як національного стратегічного резерву. Це потрібно для того, щоб у разі раптової атаки або несподіваного прориву виграти час.

Добробати повинні бути відповідно обладнані та навчені як національні військові підрозділи, а не на основі самозабезпечення, як це є сьогодні. Цей метод індивідуального самозабезпечення був дискредитований багато років тому на підставі військового досвіду багатьох країн світу. Індивідуальні резерви рідко можуть вписуватися у діючі бойові підрозділи, якщо вони не служили в цьому підрозділі протягом останніх 1-2 місяців. Додані до нових підрозділів, вони потребують 3-4 місяці тренування, щоб бути повною мірою боєздатними. Резервісти, які у великій кількості приєднуються до підрозділу, послаблюють його, а не посилюють, оскільки їм потрібен додатковий час тренування, щоб засвоїти особливості методів управління та традиції підрозділу. Грузинська армія намагалась це зробити і програла. Бо, як говорять англійці, те, чого ти не навчаєшся у часи миру, не спрацює в часи війни.

Підрозділи в районі бойових дій повинні бути реорганізовані таким чином, щоб всі бригади були пов»язані із різними військовими підрозділами: власним штабом, запасним штабом, підрозділом зв’язку (включно зв’язок з ВПС), 3 — 4 бойовими батальйони з 350-550 людей, інженерною службою, артилерією (включно БПЛА), ППО, власною логістичною підтримкою та військовою поліцією. Переконайтеся, що бригади є повністю укомплектованими на передовій та залишаються такими, а потім тільки здійснюйте ротацію цілої бригади в зону бойових дій та з неї.

Необхідно розмістити національний резерв у розмірі двох бригад біля Києва.


Усі частини в Збройних Силах України, які сьогодні не використовуються на передовій, повинні бути перетворені на бойові підрозділи або підрозділи бойової підтримки. Всі підрозділи, які не є життєво важливими, мають бути переформатовані переважно за рахунок резервів та строковиків, а контрактники перепідготовлені для служби в бойових підрозділах.

Всі батальйонні та бригадні підрозділи повинні мати підготовлений штат розвідки та відповідну командну організацію J2 (служба розвідки), від штабів підрозділів до Міністерства оброни включно. Проходження розвідувальних даних має бути двостороннім процесом, а не одностороннім, як це є зараз.

Системні зміни

Система підтримки Збройних Сил України, яка забезпечує персонал та навчання, не змінилася настільки, наскільки це необхідно. Питання «Чому це так» є політичним питанням і темою іншого документу. Але поки мислення в штабах залишається радянським, необхідні фундаментальні зміни ніколи не розпочнуться.

Основна необхідна зміна системи — це зміна лідерства. Радянський менталітет вимагає контролю та покарання винних. Це потрібно замінити делегуванням, мотивацією та винагородою. Система, що базується на застосуванні влади, є застарілим похміллям радянської епохи і не підходить для нової сучасної України. Це вбиває Збройні Сили України. Офіцери, які покладаються на застосування влади і контроль, повинні бути відсторонені, тому що вони ніколи не матимуть інтелектуальної спритності або мудрості, щоб навчати війська та воювати у динамічній війні. У військових навчальних закладах досі викладаються радянські бойові практики.

Після трирічної американської та британської підтримки розвитку боєздатності України, досі залишається серйозна проблема стандартизації процедур, тренувань і тактики персоналу. Це особливо важливо для будь-яких майбутніх мобільних боїв, тому що всі батальйонні та командири менших підрозділів повинні мати спільну теоретичну і практичну базу для успішних операцій. Цієї системи ще немає, і, мабуть, було небагато спроб її створити. Іноземних радників просто не просили допомогти створити її.

Наразі в армії існує великий некомплект офіцерів. Молоді люди без досвіду і з сумнівною освітою беруть на себе командування ротами, а іноді навіть вище (заступник командира батальйону, командир батальйону тощо). Система набору, просування та навчання не змінилася, щоб задовольнити реальну потребу у лідерах. У той же час якісні офіцери звільняються, оскільки їх не заохочують залишитись служити в Збройних Силах. Один радник навіть згадав приклад, коли офіцер став командиром батальйону на другий рік після закінчення навчання, без бойового досвіду. Це злочин, і хтось за це повинен сісти у в’язницю. Всі курси професійних військових офіцерів повинні бути скорочені до 8 місяців бойової підготовки на місцях, щоб як можна швидше набрати молодих офіцерів в бойові підрозділи, використовуючи модель JROTC / ROTC (підготовчий корпус офіцерів молодшого резерву). Слід закрити академії, а кошти перенаправити. Навчальні команди США та Великобританії повинні бути використані для підготовки всіх молодих офіцерів та командирів рот. Деякі найкращі офіцери повинні бути повернуті з фронту на короткі періоди, щоб очолити тренувальних груп, а також для проведення лекцій для курсантів.

Мобілізація має бути переосмислена. Вона має стати набагато більш узгодженим процесом. Поточна радянська система не працює. Набір повинен проводитись до окремих бригад та батальйонів, а не лише для Збройних Сил в цілому. Керівництво бригад повинно залишатися незмінним, але кожна ротація має супроводжуватись появою нових молодих солдат та молодших офіцерів. Бригади повинні здійснювати ротацію всередині Корпусу та національного резерву, щоб вони могли тренуватися для мобільних операцій та відповідно до сучасних стандартів. Бригади повинні зберігатися як цілісні бойові одиниці.

З точки зору підготовки та бойових стандартів не повинно бути різниці між військовими підрозділами Збройних Сил, добровольців, поліції та Національної Гвардії. Потрібна гнучкість у використанні персоналу. Поки Україна не виграла війну, усі повинні просто мати один стандарт. Командири з різних сил оборони час від часу повинні бути відкомандировані до інших підрозділів для набуття більшого досвіду. Більшу частину Національної Гвардії слід віднести до бойових підрозділів. (Більшість їх військових не роблячи нічого корисного, втрачаючи бойовий дух).

Слід обрати кращих командирів, щоб очолити підрозділи, незалежно від того, хто вони. Приберіть командирів бригад та батальйонів, які позбавлені бойового духу або були помічені у неетичній або злочинній поведінці.

Проведіть аудит сил і зніміть або різко зменшіте штаби, підрозділи та військовослужбовців, які не беруть участі у бою. Незадіяний персонал з’їдає кошти. Використайте гроші для інший більш потрібних речей, адже Вам потрібна кожна копійка. Будьте безжалісними у скороченні витрат.

Переконайтеся, що увесь обсяг справ контролюється безпосередньо командуючими, а не штабами. Змініть номенклатуру відповідно до західних стандартів. Називайте когось не «начальником ВМС», а «Командуючим флотом» і дайте йому/їй бюджет та повноваження діяти. Командири не повинні покладатися на вказівки Генерального штабу. Така сама логіка стосується і Командуючого Збройних Сил, який повинен мати повноваження та завдання вести армію у бій. Якщо він не в змозі це робити, замініть його. Дайте їм бюджет та відповідальність за залучення, підготовку і підтримку військ на місцях. Генеральний штаб вбиває Збройні Сили та ваше національне майбутнє. Вони не змінилися та радикально не покращилися, як повинні були це зробити з початку війни, тому замініть їх на молодших офіцерів та більш активних молодих цивільних службовців. Вони мали шанс та не використали його. Будьте безжальними у цих речах — безпосередньо від цього залежить збереження вашого суверенітету.

Розділіть обов’язки начальника штабу Муженка на три окремі посади: Начальника сил оборони, начальник Генерального штабу та Начальника операцій (в об’єднаному штабі). Жодна людина не може одночасно виконувати всі три завдання належним чином. І Муженко не має бути змушений це робити. Це надто забагато для однієї людини і стратегічно небезпечно для країни.

Висновки


Глен Грант вважає, что це прості зміни, але вони потрібують термінових політичних рішень уряду, оскільки їх імплементація займе достатньо багато часу. Час витрачається даремно, а це — найважливіший національний ресурс у війні. Причина відсутності змін у тому, що Генеральний Штаб контролює все, але має обмежений військовий досвід та небагато навичок, як втілювати та проводити зміни. Дії, які повинні тривати від трьох до чотирьох днів, займають місяцями. Якщо взагалі відбуваються. Більше того, уряд України у своєму нестриманому бажанні отримати додаткові політичні бонуси за рахунок маленьких перемог у реформуванні сфери міноборони наразі відволікає увагу громадськості від необхідності проведення величезних і життєво необхідних для армії і держави кроків.

------------------------------


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Середа, 26.12.2018, 14:14
DMishaДата: Вівторок, 01.01.2019, 10:04 | Повідомлення # 175
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Як у воду дивився:

Віщі слова Уінстона Черчиля про сьогоднішню Росію




"... я понял, что умру от смеха", так висловився про Росію
відомий політик Сэр Уинстон Леонард Спенсер-Черчилль.


Цитату відомого політика розмістив у спільноті порталу Патріоти України на Фейсбук користувач Taras Sandyk


«…Я думал, что умру от старости. Но когда Россия, кормившая всю Европу хлебом, стала закупать зерно, я понял, что умру от смеха. Сталин захватил аграрную страну и превратил ее в сырьевой придаток и ядерную помойку…

Через пару поколений они еще деградируют и не смогут самостоятельно даже добывать полезные ископаемые. Народ будет вымирать, а диктаторы и их слуги будут жить, покупая у нас предметы роскоши и продавая соседним странам концессии; для русских лидеров это самый выгодный бизнес. Кроме того, за символическую плату в Россию можно будет сбывать ядерные отходы. Достаточно остановить советскую экспансию, и они уничтожат себя сами без каких бы то ни было активных действий с нашей стороны...»

Сэр Уинстон Леонард Спенсер-Черчилль


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Вівторок, 01.01.2019, 10:27
DMishaДата: Вівторок, 01.01.2019, 12:18 | Повідомлення # 176
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
10 передбачень Нострадамуса:

Яким буде 2019 рік




Загадкові чотиривірші Нострадаумса пророкують світові Третю світову війну,

крах західного світу і падіння астероїда.

Французький астролог і провидець, лікар і алхімік Мішель де Нострдам почав передбачати майбутні події в ХVI столітті. Публікував їх у формі чотиривіршів катренів. Прихильники провидця вважають, що він точно передбачив прихід до влади Адольфа Гітлера, вбивства Джона і Роберта Кеннеді, Другу світову війну і багато іншого, передають Патріоти України.

Багато хто також вважає, що загадкові чотиривірші Нострадаумса пророкують світові Третю світову війну, крах західного світу і падіння астероїда. Поки жодне з цих прогнозів не збулося, але деякі фахівці вважають, що 2019 рік стане першим кроком на шляху до глобальних змін.

Нострадамус вважав 2019 рік роком справедливості, в якому кожен отримає те, що заслуговує, за власні вчинки в минулому. За його словами, хоча в наступному році не буде фінансового процвітання, це повинно підштовхнути нас розробити стратегії, які поліпшать ситуацію.

Пророцтва Мішеля Нострадамуса:

1. Відповідно до катренів Нострадамуса у 2019 році, деякі європейські країни очікують повені небувалих масштабів. Найбільше постраждають Угорщина, Італія, Чехія та Велика Британія.

2. І європейські країни, і США будуть вирішувати проблеми не тільки імміграції, а й частими терористичними атаками.

3. За словами Нострадамуса, посилення релігійного екстремізму на Середньому Сході і в різних країнах і регіонах світу призведе до розладу і воєн, що змусить багатьох людей покинути свою батьківщину і намагатися знайти притулок в Європі.

Цитата
"Звідки будуть боятися приходу голоду,
Звідти з'явиться насичення,

Око моря з собачою жадібністю

Одному та іншому дасть масло і пшеницю "


Тут текст посилається не на органічний голод, а на духовний голод. "Море" людей вирішить прийняти християнство.

4. Нострадамус пророкував, що кліматичні зміни будуть продовжувати впливати на нашу планету, і політичні лідери дійдуть згоди, вирішивши питання скорочення шкідливих викидів, які забруднюють атмосферу.

Цитата
"Ми побачимо, як піднімається вода, і земля падає під неї", передбачав пророк на 2019 рік.


5. Також пророк попереджав про хвилю ураганів, які торкнуться різних регіонів Америки, і залишать після себе похмуру картину. Урагани першої категорії наздоженуть США в 2019 році, і люди повинні готуватися до руйнівних катаклізмів.

6. Початок Третьої світової війни, в яку будуть залучені дві наддержави, триватиме 27 років. Вважається, що Третя світова війна почнеться після смерті останнього Папи, який буде убитий антихристом.

Цитата

Побачать, як Авентинський пагорб вночі загориться,

Небо раптом потемніє у Фландрії,

Коли монарх прожене свого племінника,

Їх церковники учинять скандали.


Йде посилання на Святого Авентина, який вважався захисником всіх, хто страждав від психічних хвороб, а також Авентином - одному з семи пагорбів, на яких розташований Рим. Крім того, сонячне затемнення в липні 2019 року може покласти початок катастрофи, яка торкнеться не тільки католицької церкви, але і деяких християнських церков. Вбивство глави католицької церкви посіє хаос у всьому світі.

7. На думку деяких фахівців, людству також потрібно готуватися до падіння великого астероїда. Катаклізм може збігтися з ядерною війною та іншими катастрофами.

Цитата
"Момент великого насильства співпаде з появою комети в небі"


8. Нострадамус писав і про те, що люди зможуть розмовляти з тваринами.Він стверджував, що тварини стануть ближчими і відданішими людям, ніж їх побратими. "Свині стануть братами людині". Деякі вважають, що люди перестануть жорстоко поводитися з тваринами, інші ж вважають, що технології дозволять нам зрозуміти мову тварин.

9. Медицина просунеться вперед, а нові відкриття допоможуть продовжити життя людей. Ті, хто читав передбачення Нострадамуса, стверджують, що в своїх пророцтвах він писав про те, що люди будуть жити до 200 років.

10. А також і те, що "Після появи нового механізму, світ буде таким, як за часів до Вавилонської вежі". Багато хто вважає, що цим механізмом є Інтернет, і технології створять нову універсальний мову.

Опублікував: Олег Устименко


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Вівторок, 01.01.2019, 12:22
DMishaДата: П`ятниця, 18.01.2019, 12:33 | Повідомлення # 177
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Сценарій для України, про який мріє Путін



Президент України Петро Порошенко може стати жертвою власного успіху

(Рубрика «Точка зору»)

Олександр Мотиль

Проблема України не в тому, що вона недостатньо змінилася. Навпаки, вона змінилася дуже сильно та дуже швидко, що підвищило очікування населення, підірвало вже існуючі моделі поведінки, створило невизначеність, і тим самим збільшило популярність популістів, які стверджують, що потрібно повертатися до старих часів.

Фактично, Україна за останні чотири роки змінилася більше, ніж за попередні два десятиліття з часів здобуття незалежності у 1991 році. Розглянемо вісім найбільш вражаючих досягнень:

Україна побудувала висококонкурентну армію та військово-промисловий комплекс, а також зупинила російську агресію на південному сході – це видатне досягнення, враховуючи, що у 2014 році Україна мала лише близько шести тисяч готових до бою військовослужбовців.

Україна також рішуче почала рухатися у напрямку інтеграції із Заходом і світом, у той час як торгівля з Росією різко впала, а прямі іноземні інвестиції, більшість з яких – китайські, зросли. Україна вже не є задвірками Росії, особливо коли раціоналізували ціноутворення на газ, а залежність України від прямого імпорту російського газу різко впала.

За останні кілька років економіка України зростала приблизно на 3,5%. Сільське господарство та сфера ІТ процвітають. Інвестиції в альтернативні джерела енергії також зростають (прогнозують, що поновлювані джерела енергії становитимуть 25% виробництва української енергетики в 2035 році), навіть коли Україна визначила кілька величезних газових родовищ, які могли б зробити її експортером енергії протягом наступних десяти років. Мільярди були спрямовані на ремонт та розширення інфраструктури. Банківська система налагоджується, і в цілому спостерігається досягнення макроекономічної стабільності.

Місцева влада отримала більше повноважень і значні ресурси. Тим часом продовжується і місцева громадська активність, що іноді дає відсіч впливовим особам, і зазвичай призводить до видимих змін. Такі необхідні реформи наразі реструктурують застарілу систему охорони здоров’я держави, хоча українці і скаржаться на те, що ці реформи йдуть не так.

Освіта також зазнала реформування на всіх рівнях: університети та коледжі отримали більшу автономію. Українська мова та культура наразі переживають відродження, подібне до золотих 1920-х років. Книговидання швидко зростає, кінематографічна індустрія відроджується, мистецтво, музика, танці та театр – як традиційні, так і авангардні – є настільки ж інноваційними, як і будь-що на Заході.

Православна церква України стала автономною, що зміцнило розрив України з Росією. На тлі того, як екзархи та парафії церкви, яка підпорядковується Москві, змінюють табори, темпи цих переходів зростатимуть після досягнення певної межі.

Були зроблені і важливі кроки для подолання корупції. Усі функціонери тепер повинні звітувати про свої активи. Створено антикорупційне агентство та український еквівалент ФБР. В процесі – також створення Антикорупційного суду. Бізнесмени повідомляють, що в Україні стало легше вести бізнес.

Україні вдалося також зберегти енергійну, хоча й недосконалу демократію, зі жвавою пресою, яка відображає всі думки, сильним громадянським суспільством і загальноприйнятими демократичними інститутами та процедурами. Крайні ліві та крайні праві – це маргінальні явища в Україні і не є подібними до їхніх еквівалентів у таких усталених демократіях, як Великобританія, Франція, Німеччина, Австрія та Нідерланди. Антисемітизм також маргінальний.

Як не парадоксально, але незважаючи на такі вражаючі та явно помітні зміни, більшість українців все одно наполягатимуть на тому, що «нічого не змінилося», і що держава рухається в «неправильному напрямку». Ці погляди суперечливі – якщо нічого не змінилося, Україна не може рухатися в неправильному напрямку, але ці погляди відображають широку нетерпимість українців, підживлену перебільшеними очікуваннями внаслідок революції Євромайдану у 2014 році. Насправді ж, «все змінилося» і країна рухається в «правильному напрямку».

Зрозуміло, що українці хочуть жити так, як західні європейці – не завтра, не післязавтра, а вже сьогодні. Природно, що цього не сталося з тієї простої причини, що це неможливо. Зрештою, єдиний спосіб змусити Україну наблизитися до Західної Європи – це продовжувати запроваджувати надзвичайно болісні реформи. Саме це й було зроблено – і це було болісним, оскільки українці намагаються звести кінці з кінцями, у той час, як підвищення цін на газ скоротило їхню зростаючу зарплату.

При цьому здається, що олігархи постраждали несуттєво (насправді, війна з Росією суттєво зменшила їхні активи), корупція залишається проблемою, а політики, відповідальні за масові розкрадання епохи Януковича, або втекли закордон, або ж залишилися безкарними.

Не дивно, що популістські заклики не без резонансу можуть вплинути на результат майбутніх виборів. Президент України Петро Порошенко заслуговує перемоги на президентських виборах у березні, але, напевно, не переможе, оскільки люди вважають його відповідальним за те, що нібито «нічого не змінилося», і що Україна рухається в «неправильному напрямку».

Юлія Тимошенко, палка колишня прем’єр-міністр, співорганізатор Помаранчевої революції і політичний в’язень часів режиму Януковича, очолює популістський наступ, обіцяючи відвернути реформи і запровадити «соціальну справедливість». Вона є лідером в усіх опитуваннях громадської думки. Другий за рейтингом опитувань – актор Володимир Зеленський, який прославився завдяки телевізійній ролі, де він грає людину з народу і стає президентом-реформатором України. Деякі опитування свідчать про те, що він переможе Тимошенко у другому турі.

Перемога Порошенка означала б продовження позитивних тенденцій в Україні. Перемога Тимошенко може бути дестабілізуючою, особливо якщо вона вирішить напасти на «істеблішмент» і почати шукати швидкої угоди з Росією. Перемога Зеленського може змінити «все», особливо якщо він запроваджуватиме некомпетентну політику, яка дозволить олігархам відновити контроль над економікою, посилити інфляцію, підвищивши зарплати і пенсії, і відчинити двері російському вторгненню, нехтуючи безпекою і обороною.

Не дивно, що російський президент Володимир Путін сподівається, і може зробити все можливе для того, щоб домогтися поразки Порошенка, що може стати найкращою причиною для переобрання чинного президента. Для Путіна Тимошенко була б кращою за Порошенка, але, будучи непередбачуваною, могла б стати й причиною для занепокоєння. Перемога Зеленського взагалі була б сценарієм, про який Путін мріє.

За іронією долі, саме через нездатність визнати, що все насправді змінилося, українці можуть потрапити до найгіршого з усіх можливих світів – повернення до попереднього стану і до обіймів Росії.

Олександр Мотиль – американський політолог в Ратґерському університеті, Ньюарк.

Оригінал публікації – на сайті «Атлантичної ради». Переклад: Тетяна Савчук.

Матеріал передруковано із дозволу проекту Ukraine Alert «Атлантичної ради».

Думки, висловлені в рубриці «Точка зору», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - П`ятниця, 18.01.2019, 12:40
DMishaДата: Субота, 26.01.2019, 14:47 | Повідомлення # 178
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Нещастя в Українських Карпатах:

Лавина накрила групу туристів




У суботу, 25 січня, під вечір у Рахівському районі Закарпаття троє 28-річних мешканців Києва,
котрі проходили туристичний маршрут біля гори Стіг, потрапили під снігову лавину.


"Перед сходженням на гору хлопці зв’язувалися з рятувальниками й питали, наскільки безпечний цей маршрут, – повідомив Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль. – Їм відповіли дослівно так: «Не йдіть, бо похорони дуже дорого обходяться!» Незважаючи на попередження, всі троє вирішили піти в гори".

"Уже під час спуску вони зірвали першу лавину, яка засипала їх до пояса. А потім зірвали другу, яка засипала їх повністю. Один із хлопців зумів самотужки вибратися з-під-снігу й допоміг відкопати свого товариша. Після чого обидва відкопали третього. На жаль, молодий чоловік задихнувся під снігом і загинув.

Хлопцям довелося переночувати зі своїм загиблим товаришем у наметі, тільки вранці вони змогли зв’язатися з аварійно-рятувальним загоном. Залишивши тіло загиблого на місці, обоє вирушили до бази відпочинку й на півдорозі зустрілися з рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зараз життя киян у безпеці, разом із групою рятувальників вони повернулися на місце сходження лавини, щоб відшукати тіло товариша. Обласна державна адміністрація висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого…

У Карпатах у розпалі гірськолижний сезон, тому вкотре звертаємося до туристів із проханням бути максимально обережними й слухатися рекомендацій рятувальників. Гори помилок не прощають".


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 17.02.2019, 13:32 | Повідомлення # 179
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
17 лютого:

Що потрібно знати про цей день




Головним призначенням цього дня є заклик бути добрими і милосердними завжди.

17 лютого - День спонтанного прояву доброти - свято, створене з ініціативи благодійних організацій США, яке поступово поширюється по всьому світу, передають Патріоти України.

В цей день у багатьох містах традиційно проходять благодійні заходи і марафони, в яких беруть участь відомі актори, громадські та політичні діячі. Але все ж головним призначенням цього дня є заклик бути добрими і милосердними завжди, поза будь-яких акцій і заходів.

Іменини 17 лютого: Олександр, Олексій, Андрій, Анна, Аркадій, Борис, Василь, Георгій, Дмитро, Євагрій, Євстафій, Катерина, Іван, Йосип, Ісидор, Кирило, Марія, Мефодій, Михайло, Микола, Петро, Рафаїла, Серафим, Сергій, Федір, Юрій.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 31.03.2019, 17:32 | Повідомлення # 180
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Голосують навіть песики: На виборчій дільниці стався курйозний випадок

Один з виборців прийшов на голосування разом зі своїм вихованцем.



Песик теж прийшов голосувати. .

В Україні активно проходять президентські вибори-2019, на виборчих дільницях відбулася пара курйозів. До голосуючих, крім знаменитостей, приєднався пес, проте за кого він "голосував" невідомо. Про це написав кореспондент інформаційної служби BBC Джон Фішер в Twitter..

Судячи з фотографій, опублікованих кореспондентом, один з виборців прийшов на голосування разом зі своїм вихованцем. Знімки зроблені під час голосування, коли виборець перебуває в кабінці разом з твариною. Журналіст пожартував з приводу того, що пес знаходиться в кабінці не просто так, а теж віддавав свій голос за майбутнього гаранта.

"Не зрозуміло, за кого голосував собака", - лаконічно помітив Фішер.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Неділя, 31.03.2019, 17:32
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Розмови на різні теми » Розмови на різні теми
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024