FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 09:15

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Розмови на різні теми » Розмови на різні теми
Розмови на різні теми
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:17 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Розмови на різні теми

viskomДата: Понеділок, 15.03.2010, 08:10 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Quote (Buroman)
Друзі, допоможіть з вибором HD тюнера.

на мою думку цей цікавий і перспективний тюнер Globo (Opticum) HD TS 9600

також все для нього є тут

і ще додам безплатних HD каналів є дуже мало.

kozlowskiДата: П`ятниця, 02.04.2010, 18:18 | Повідомлення # 17
новачок

Країна:
повідомлень: 3
Статус: Оффлайн
При автоскануванні супутника Amos 2\3 також появилися транспондери супутника Atlantic Bird 3
Ці супутники розташовані поряд 4W , 5W і сигнал достатній для прийому двох супутників на одну головку
Kozlowski Закарпаття 4W- 5E- 13E- 53E
PREDATORДата: Субота, 19.03.2011, 23:46 | Повідомлення # 18
новачок

Країна:
повідомлень: 11
Статус: Оффлайн
Не нашёл на форуме тему по своему вопросу. Подскажите какой диаметр офсетной антенны нужен для стабильного приёма HD каналов с 36°(НТВ+;Триколор) тюнер Ferguson Ariva 100E живу в Крыму. 23 Где то читал что желательно использовать для приёма HD каналов зеркало не меньше 1.0м но хотелось бы знать наверняка, заранее спасибо за ответы.

mykolak
Ещё раз спасибо.


Мало кто знает, как много надо знать для того, чтобы знать, как мало мы знаем...

Повідомлення відредагував PREDATOR - Неділя, 20.03.2011, 18:37
mykolakДата: Неділя, 20.03.2011, 09:50 | Повідомлення # 19
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Quote (PREDATOR)
Не нашёл на форуме тему по своему вопросу
Тоді ця тема для Вас " Не знаєте де запитати ? - пишемо тут"
Quote (PREDATOR)
Подскажите какой диаметр офсетной антенны нужен для стабильного приёма HD каналов с 36°(НТВ+;Триколор) тюнер Ferguson Ariva 100E живу в Крыму.

А ось це питання можна задати в темі Загальні питання, щодо установки супутникової антени
Для вашої місцевості 0.9м повністю вистачить і буде запасом на погану погоду (головне вірно налаштувати антену)!
viskomДата: Субота, 06.08.2011, 12:54 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Сумні реалії українського телебачення.

На початку становлення української незалежності існувало три телеканали. І незважаючи на це глядачі "от мало до велика" задовольняли свою потребу, адже телебачення, яке не було таким високотехнологічним як у наш час, було цікавим, корисним, не таким кримінальним, заангажованим і залежним від політиків та власників. А що ми бачимо тепер? Канали сконцентровані у руках українських міліонерів, олігархів, чиновників, які телебачення використовують для маніпулювання громадською думкою, збагачення власних активів та кишені.

Зараз на теренах українського телепростору доступно більше 50-ти вітчизняних телеканалів, однак, на жаль, дивитись там немає чого. Ефір телеканалів заполонили нікому непотрібні серіали, фільми, що кочують із каналу на канал по 5 разів на рік, як цигани по світу, розважальних проектів уже майже стільки, скільки поганих доріг в Україні, а про новини взагалі говорити не хочеться.

Кому належать українські телеканали?


джерело


Sat-Integral S-1237 HD Able
viskomДата: П`ятниця, 11.11.2011, 17:06 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Заглянути у майбутнє

Михайло Дубинянський, УП _ П'ятниця, 11 листопада 2011, 12:59



Осенью 1824 года скончался король Людовик XVIII, и французский престол перешел к его младшему брату и законному наследнику Карлу X. Казалось бы, заурядное событие, но оно примечательно своей заурядностью.

Это была единственная мирная, спокойная и ординарная смена власти за всю французскую историю XIX века. Всех последующих монархов успешно свергали, а ни один из президентов не досидел в Елисейском дворце до конца срока – кто со скандалом ушел в отставку, кого настиг анархистский кинжал, кто скончался от инсульта в объятиях любовницы…

В общем, веселая страна, веселое время, веселые нравы.

Украина XXI века вполне может повторить это достижение. В текущем столетии наша страна пережила одну тихую и спокойную смену власти – в ходе президентских выборов 2010 года. И, очевидно, следующая смена власти таковой не будет.

Оранжевую пятилетку часто ассоциируют с политической нестабильностью. На самом деле единственное, с чем худо-бедно справлялась импотентная украинская демократия, – это стабилизирующая функция. Все противоречия и кризисы, сотрясавшие политикум и общество, обретали форму безобидных универсалов, коалиционных торгов, досрочных выборов и кастинга новых лиц. Пар благополучно выходил из дырявого чайника, не нанося никому серьезных увечий.

Настоящая нестабильность пришла в Украину вместе с долгожданной "сильной рукой". В отечественной политике торжествует новый формат: победитель получает все, побежденному достается уютное место на нарах.

Как бы мы ни относились к Юлии Тимошенко, она села за решетку не потому, что злоупотребляла властью, а потому, что потеряла власть. Ее пример – другим наука. Теперь за власть будут держаться руками, ногами и зубами. Цена высоких кресел резко возросла.

А поскольку нынешние хозяева страны не могут опереться на реальную народную поддержку, нас ждет много интересного.

Лев Николаевич утверждал, что все счастливые семьи похожи друг на друга, а каждая несчастливая семья несчастлива по-своему. То же самое можно сказать и о политике. Все благополучные демократии скроены по одному шаблону: свободные выборы, проигрыш непопулярных деятелей, победа популярных, мирный переход правящей команды в оппозицию.

Сегодняшняя Украина избавлена от этого тошнотворного однообразия. Наше неблагополучное будущее поливариантно – от многолетней диктатуры до скорого бунта и полного краха системы.



Sat-Integral S-1237 HD Able
RATVODДата: Середа, 16.11.2011, 11:59 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Онлайн
Пул Віктора Януковича -

коштом платників податків




Сергій Лещенко, «Українська правда» 15-11-2011

Адміністрація президента перетворила місця в пулі Януковича на своєрідну валюту, якою розплачуються
з лояльними до влади журналістами, щоб вони могли подорожувати світом за казенний рахунок


Банкова перетворила висвітлення діяльності президента Януковича на преміювання лояльних журналістів за кошти платників податків.

Як відомо, Віктор Янукович регулярно здійснює закордонні поїздки. У кожній з них главу держави супроводжують журналісти, об'єднані у своєрідний пул. Подорожі цих кореспондентів оплачуються коштом бюджету.

Усі роки включно з епохою Ющенка журналісти пулу літали на одному борту з президентом. Таким чином, ці подорожі не створювали особливого навантаження на бюджет: оскільки президент все одно подорожував чартерним рейсом авіакомпанії «Україна» (зазвичай це був Іл-62 або Ту-134), то журналістський супровід не вимагав додаткових видатків.

Але минулого року на обслуговування президента Януковича надійшов Аеробус-319, який має обмежену кількість місць. Тому для журналістів, яких Банкова відібрала для висвітлювання його візитів, стали купувати квитки на рейсові літаки до тієї точки призначення, куди летить президент. Звісно, коштом напівпорожньої казни.

Таким чином, кожне відрядження Віктора Януковича за кордон стало коштувати не лише видатки на переліт і проживання першої особи, але і на квитки для журналістів.

Розмови про те, що Януковича за кордоном супроводжують одні й ті ж самі журналісти, переважно лояльні до нього, точаться давно.

«Українська правда» зацікавилася, як Банкова розподіляє квоти в журналістському пулі, який існує за кошти платників податків. Ми звернулися до адміністрації президента із запитом надати інформацію, які журналісти були включені до супроводу Януковича під час усіх його закордонних відряджень протягом 2011 року.

Побачена картина здивувала.


Як відомо, нинішня влада вважає найбільш потужним інструментом пропаганди своїх досягнень саме телебачення. Тож з'ясувалося, що президента Януковича у подорожах супроводжували одні й ті самі телеканали. Їх п'ятеро: Інтер, 1+1, «Україна», НТКУ і ICTV.

При цьому двоє з цих п'яти, «Інтер» Хорошковського і державний НТКУ, ведуть узгоджену інформаційну політику під проводом радника Банкової Ігоря Шувалова, а канал «Україна» перебуває у власності найвпливовішого регіонала Ріната Ахметова.

Водночас канали, які відомі своїм неупередженим ставленням до президента, до пулу не потрапляють. Лише в одній поїздці з 14 візитів Януковича за кордон протягом 2011 року був канал СТБ, новини якого вважаються найзбалансованішими.

«5 канал», який намагається дистанціюватися від нинішньої політичної боротьби, потрапив у два пули з чотирнадцяти. І, як не складно було здогадатися, в жодну поїздку не взяли канал TVi, який не приховує критичного ставлення до Януковича. Хоча бюджет України наповнюється людьми різних поглядів, і опоненти президента також мають право, щоб за їхні гроші їм показували не тільки компліментарні сюжети про главу держави.

Загалом ситуація з присутністю телеканалів у пулі Януковича протягом 2011 року виглядає так
(інформацію сформованона підставі відповідей керівника Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації
адміністрації президента України Дениса Іванеска):




Ще цікавіша ситуація з потраплянням до пулу Януковича друкованих та інтернет-медіа.

Виявилося, що президента у його відрядженнях за кордон, профінансованих бюджетом України, не супроводжує жодне (!) україномовне видання.

Ця дивна, на перший погляд, закономірність має цинічне пояснення. Оскільки виборці Януковича живуть на сході та півдні, то в пул включають видання, які орієнтовані на ці регіони - наприклад, «Комсомольську правду в Україні».

Згідно з дослідженнями ТNS, понад 50% читачів «Комсомольської правди» проживають на території шести областей: Сумської, Харківської, Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Запорізької.

Тобто за рахунок державного ресурсу Банкова намагається підтримувати «правильне» уявлення про президента в його базових областях. Але інакше, ніж адмінресурсом, не назвеш таке бажання пропагувати свої досягнення за кошти бюджету.

Отже, з офіційних відповідей адміністрації президента ми дізналися, хто входить до ескорту Віктора Януковича.

Так, постійно супроводжує нинішнього президента в закордонних відрядженнях газета «Ізвестія в Україні». Її кореспонденту були придбані за кошти державного бюджету квитки на 12 з 14 поїздок Януковича.

Сама по собі ситуація є парадоксальною, оскільки «Ізвестія в Україні» - це спільний проект Ігоря Коломойського та російських «Ізвестій». У такому разі незрозуміло, чому українські платники податків мають фінансувати російський медіа-бізнес?

Чому для цього видання створено такі преференції? Чи може «Ізвестія в Україні» для Банкової є взірцем серйозної журналістики в Україні? Чому тоді газета «Комерсант-Україна», яка має не меншу аудиторію, протягом року лише двічі була присутня в пулі?

Така регулярна поява «Ізвестій» у пулі Януковича дозволяє краще зрозуміти причину деяких матеріалів на шпальтах цього видання. Наприклад, публікації В'ячеслава Піховшека із завуальованими погрозами вбивством журналісту «Української правди». Після чого газета відмовилася друкувати статтю у відповідь. Або нова практика «Ізвестій» - вони почали оприлюднювати уривки з книги екс-заступника генпрокурора Миколи Обіхода з подробицями справи проти Тимошенко.

До речі, участь Піховшека в пулі президента була не менш щедро профінансована платниками податків. Так, судячи з відповідей адміністрації президента, Піховшек брав участь у 11 з 14 поїздок Януковича за кордон. В ескорті Януковича він представляє сайт lb.ua.

У 10 поїздках Януковича за кордон з 14, здійснених протягом 2011 року, була присутня газета «Сегодня», яка входить до медіа-холдінга його партійного соратника Ріната Ахметова.

Так само часто в пулі була присутня газета «Комсомольская правда в Украине», популярна в базових областях Партії регіонів. За інформацією адміністрації президента, «Комсомолка» супроводжувала Януковича в семи з 14 його подорожей. Щоправда, уже після виходу даної публікації представники видання повідомили, що наведена Банковою інформація не відповідає дійсності - вони були присутні не у всіх із названих відряджень.

Сім з 14 разів брав участь у пулі сайт «Обозреватель», який належить урядовому чиновнику Михайлу Бродському. Саме видання також активно співпрацює із владою, наприклад, відмиваючи Януковича від скандалу з плагіатом.

Журнал «Профіль» був присутній в чотирьох поїздках Януковича за кордон - серед них дві подорожі на Далекий Схід, авіаквитки куди коштують понад тисячу доларів.

При цьому нещодавно журнал «Профіль» було закрито через збитковість. Тобто читачі проголосували грошима стосовно запропонованого ним інформаційного продукту. Після чого редактор видання Олена Громницька перейшла працювати до медіа-холдінга Ахметова.

Водночас успішний журнальний бізнес, найпопулярніший журнал «Кореспондент» жодного разу не був представлений у пулі Януковича. Причина - це видання ставиться до «досягнень» нинішньої влади значно більш тверезо, ніж постійні учасники президентського супроводу.

Тричі в пул Януковича була включена газета «2000». Сталося це ще в період, коли журналістів для Януковича відбирала Ганна Герман. Після того, як радницю президента усунули, і прес-служба перейшла в підпорядкування Дарки Чепак, «2000» більше не присутня в пулі.

До речі, такий зв'язок Герман з газетою «2000» дає додаткове пояснення, чому саме це видання брала участь у кампанії з написання сумновідомої книги Януковича, а потім - у намаганнях переконати читачів, що жодного плагіату не було.
RATVODДата: Середа, 16.11.2011, 12:07 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Онлайн
Пул Віктора Януковича -

коштом платників податків


ПРОДОВЖЕННЯ:


Ще одна цікава деталь - до пулу Януковича цього року двічі був включений журналіст газети «Киевский телеграф», яка належить депутату-регіоналу Андрію Деркачу. Ідеться про подорож до Польщі 3-4 лютого 2011 року, а також візит до В'єтнаму, Сінгапуру та Брунею 24-31 березня 2011 року.

При цьому виявляється, що газета «Київський телеграф» була закрита... ще в грудні 2010 року, тобто за декілька місяців до згаданих вояжів. Після ліквідації друкованого видання на його місці залишився лише веб-сайт «Київського телеграфу», який входить до другої сотні рейтингу Bigmir та має мінімальну аудиторію.

Але найбільш цинічним було побачити у списку журналістів, які подорожували з Януковичем коштом бюджету, назву «Фонд вільних журналістів».

Насправді під такою назвою діє Дмитро Понамарчук, який зареєстрував «Фонд вільних журналістів імені В'ячеслава Чорновола». Сам Понамарчук працює не журналістом, а політтехнологом, що обслуговує Партію регіонів, а також часто супроводжує Ганну Герман в її поїздках.

Під час останніх виборів президента Понамарчук очолював прес-центр Януковича. Таким чином, його подорожі в пулі Януковича до Японії, В'єтнаму, Сінгапуру та Брунею виглядають просто як високовитратний туризм за кошти державного бюджету. Адже жодних статей, написаних Понамарчуком після його поїздок в Азію, знайти не вдалося.

Загальна картина присутності друкованих видань у пулі Януковича протягом 2011 року виглядає так
(інформацію сформовано на підставі відповідей керівника Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації
Адміністрації Президента України Дениса Іванеска):




Цікаво, що у адміністрація президента повідомила на запит «Української правди», що місця в пулі серед друкованих видань вони розподіляють «згідно з рейтингом TNS».

«Українська правда» отримала рейтинги TNS «ММІ Україна» за перше півріччя 2011 року, які показують, що оцінки цієї соціологічної служби насправді не використовувалися при підборі супроводу Януковичу.

Так, серед щоденних видань з найбільшою аудиторією окрім «Фактів», «Сегодня» та «Комсомольської правди» четверте місце посідає газета «Експрес», яка жодного разу (!) не була включена до пулу. Хоча це видання має щоденну аудиторію майже півмільйона читачів.

Далі в рейтингу іде «Газета по-українськи», яка також жодного разу не супроводжувала Януковича.

Наступна сходинка - в газети «Коммерсантъ», яка була лише в двох поїздках. Натомість всі рекорди за кількістю подорожей в пулі побила газета «Ізвестія в Україні», яка взагалі не бере участі в рейтингу TNS.

Аналогічна ситуація серед щотижневиків. Так, серед суспільно-політичних газет найбільшу аудиторію за рейтингом TNS «ММІ Україна» за перше півріччя 2011 року має «Дзеркало тижня». Вони жодного разу не були включені до пулу.

Серед інформаційних і ділових журналів перша позиція в журналу «Корреспондент», який також жодного разу не супроводжував Януковича. Далі - газета «Комментарии». Вона теж не потрапляла в президентський пул.

Натомість в пулі був щотижневик «2000», який взагалі не рейтингується TNS, та журнал «Профіль», який в 2011 році пас задніх та зрештою закрився.

Причина, чому адміністрація президента не бере «Корреспондент» або «Газету по-українськи», лежить на поверхні. Бо ці видання не дозволяють собі бути банальними «інформаційними спонсорами» Банкової.

Таким чином, очевидно, що адміністрація президента перетворила місця в пулі Януковича на своєрідну валюту, якою розплачуються з лояльними до влади журналістами, щоб вони могли подорожувати світом за казенний рахунок. Про жодні професійні якості цих репортерів або рейтинговість видань мова не йде. Головне - це готовність вірно обслуговувати Банкову.

Незрозуміло лише, чому на це повинні погоджуватися громадяни України, які своїми податками утримують недешевий пересувний табір друзів адміністрації президента.

Сергій Лещенко, «Українська правда»


DMishaДата: Понеділок, 23.01.2012, 15:51 | Повідомлення # 24
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Знайдений напій в 10 разів корисніше зеленого чаю.....
Гранатовий сік...



Чудовий напій приємний на смак і на колір. А головне - антиоксидантних властивостей в ньому в 10 разів більше, ніж у зеленому чаї. У гранатах містяться білки - флавоноїди, які не дають шкідливому холестерину закупорювати судини. І ось результат. Кровоносна система працює на «п'ятірку», серце - як полум'яний мотор, а шкіра - кров з молоком навіть на ранок після тривалої корпоративної вечірки. Якщо випивати щодня по склянці гранатового соку в день, то вже незабаром можна відчути, як тонус починає неухильно підвищуватися.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 29.01.2012, 10:56 | Повідомлення # 25
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
5 речей, які небезпечно робити на морозі ....



Температура повітря в країні стрімко знижується. «Коментарі» за допомогою рекомендацій Міністерства охорони здоров'я склали основні правила безпечного перебування на морозі.

Що робити категорично забороняється:

1. Не можна торкатися до металу голіруч і язиком, щоб не «прилипнути» до металевої поверхні. Адже метал дуже добре проводить тепло, миттєво забираючи його в людини. А в місці зіткнення шкіри з поверхнею може виникнути обмороження.

2. Не можна вживати спиртне. Ефект зігрівання, який дає алкоголь, медики називають хибним. Спочатку спиртне дійсно змушує кров рухатися швидше і створюється враження, що організм зігрівся. Але алкоголь розширює судини на поверхні тіла, а це призводить до швидкої втрати тепла. Так що замість зігрівання організм, навпаки, охолоджується.

3. Не можна курити. Вплив нікотину на організм людини схоже з впливом алкоголю. Так що медики рекомендують на морозі утриматися від куріння.

4. Не можна працювати до знемоги. Втомлена людина швидше піддається переохолодженню. Як правило, люди, відчувши, що починають замерзати, починають рухатися дуже активно. І при цьому витрачають ще більше енергії. Так що після напруженого трудового дня не варто стрімголов мчати по вулиці, щоб зовсім не впасти від виснаження.

5. Не можна виходити на вулицю з порожнім шлунком. Не варто залишати затишний теплий будинок голодним. Перед виходом на вулицю потрібно добре поїсти (найкраще - щось висококалорійне), а в сумку покласти невеликий перекус.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 30.01.2012, 05:42 | Повідомлення # 26
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Пам'яті тридцяти..

На Аскольдовій могилі
Поховали їх -
Тридцять мучнів українців
Славних, молодих...

На Аскольдовій могилі
Український цвіт! -
По кривавій по дорозі
Нам іти у світ.

На кого посміла знятись
Зрадницька рука?
Квітне сонце, грає вітер
І Дніпро-ріка...

На кого завзявся Каїн?
Боже, покарай! -
Понад усе вони любили
Свій коханий край.

Вмерли в Новім Заповіті
З славою святих. -
На Аскольдовій могилі
Поховали їх.

Вірш присвячений бійцям київського Студентського Куреня, що в кількості 300 чоловік полягли у нерівнім бою під Крутами з 6000 війська Совєтської Росії 29 січня 1918.
30 знайдених пізніше тіл полеглих поховано 19 березня 1918 року на Аскольдовій Могилі над Дніпром у Києві.

Павло Тичина (1891 - 1967)


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Понеділок, 30.01.2012, 05:43
DMishaДата: Четвер, 02.02.2012, 15:13 | Повідомлення # 27
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Українці тримайтеся!Харківський сурок прорік ранню весну...



Доброта-вище всіх якостей.
mykolakДата: Четвер, 02.02.2012, 19:20 | Повідомлення # 28
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Quote (DMisha)
Харківський сурок прорік ранню весну.

за останні три роки з пророцтв бабака ще не одно не збулося! Просто задовбали вже тваринку...Не дають нормально поспати
borisДата: Четвер, 02.02.2012, 20:08 | Повідомлення # 29
V.I.P

Країна:
повідомлень: 187
Статус: Оффлайн
Quote (mykolak)
Не дають нормально поспати

Я здогадуюсь,що він думає коли його будять!!!


GI 8120 HD,SI 1210S-Aron HD,Opticum 4060 CX.
4W,5E,9E,13E,31.5E,36E,73E,85.2E,90E.
DMishaДата: П`ятниця, 03.02.2012, 22:24 | Повідомлення # 30
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Феномен українського патріотизму....

Кожна країна має свою форму політкоректності. І якщо білим американцям має бути соромно за те, що вони білі, то українська політкоректність вимагає відчувати сором за любов до України. Іншими словами, за патріотизм.

У більшості країн, де таке явище, як патріотизм, існує, його намагається монополізувати держава. І справа не тільки в тому, що партія влади хоче закріпитись на троні — певний мінімум патріотизму підтримує кожна політична партія по-справжньому демократичної країни. Насправді неконтрольований патріотизм може перейти у форми, що становлять небезпеку для самої держави. На жаль, наша держава надто юна для розуміння цього.

Держава постійно намагається чимось підмінити український патріотизм. Спершу в ролі такої підміни виступала ідея добробуту. Чому ця підміна не сприймалась всерйоз, зрозуміло: між добробутом та Батьківщиною нема безпосереднього зв'язку. Можна виїхати кудись за кордон (і ті, кого хвилює добробут, так і роблять), забувши про те, ким ти є, звідки родом, а в разі необхідності взяти участь у війні проти екс-Батьківщини на стороні ворога — але при цьому жити в добробуті й достатку. І можна бути аскетом, обмежуватись тим, що маєш, радіти кожній крихті хліба насущного — але любити рідний край, бути готовим покласти за нього життя... То що таке добробут для патріота? В ідеї загального матеріального благополуччя нема величі, і єдиний можливий внесок держави в цю справу — не заважати людям працювати. Зрештою, покращення власного життя не сприймається як діяльність на благо суспільства. Патріотично?

Підміна №2 виглядала хитріше, хоча й надто наївно. Садок вишневий коло хати, українська сім'я в вишиванках, духмяно пахне мед у трипільських глечиках… «Слава Україні! — Героям слава!» «Христос ся рождає! — Славімо Його!» «Здарова, кума! — Здаровимся!» Але чи не затісні для нас ці шаровари? Патріотизм слова без патріотизму діла нічого не вартий.

Ні, звичайно, я не стверджую, що без усього цього взагалі можливо обійтись. Українська мова — це та річ, без якої Україна перестає бути Україною, а український патріот — патріотом; приблизно таку ж роль (хоч і в меншій мірі) виконує й решта архетипних українських образів. Але це обличчя України, а не спосіб виявити любов до неї. Виявити україноненависництво через зовнішню атрибутику досить легко: спаліть прапор, принципово відмовтесь розуміти українську мову, перекрутіть вірші Шевченка й напхайте туди побільше матюків, підіть на якийсь заполітизований іміджборд і розмістіть там власноруч нагуглені карикатури зі свиньми у вишиванках. А ось виявити любов... В кращому разі, це для вас природьо, і ви не бачите якогось особливого патріотизму в тому, що говорите мовою своїх батьків і своєї країни. В гіршому — це просто патріотизм на показ, чи то щоб виділитися з маси, чи то для заспокоєння власних нереалізованих патріотичних поривань. Добре, якщо ці поривання є — погано, коли їх вияв обмежується епізодом «Говорив сьогодні з друзями українською. Всі були в шоці.» — і не йде далі.

Можливо, в гаслі «підтримаймо вітчизняного виробника» значо більше патріотизму. Ну хіба не хочеться помріяти — таврія стане крутішою за мерседес, українська промисловість підніметься, Україна знов стане житницею Європи, ми станемо могутніми, і іноземні економісти ставитимуть нашу Батьківщину за приклад всьому світу?.. Ось тільки гасло так і залишилось гаслом. Вітчизняні заводи ріжуться на металобрухт, вітчизняні підприємства стають другорядними філіалами транснаціональних корпорацій, де діють місцеві уставчики, що забороняють під страхом звільнення навіть розмовляти на роботі українською мовою. Ми програли без бою економічну війну, капітулювали, розбіглись, як боягузи. Вітчизняного виробника вже, по суті, і нема. Це створює фінансові проблеми, і ми їдемо за кордон, заробляємо там копійки, які в нас стають реальними грошима... То що там з вітчизняним виробником? Держава не намагається підтримати навіть цей різновид патріотизму. Хоча могла б.

Ще одна підміна — радянський патріотизм замість українського. Ну, це задоволення для мазохістів — накручувати себе, «яку країну розвалили». І хоча Україна є, фактично, новою формою існування УРСР, хоча наші діди воювали за Радянський Союз, хоча українська владна еліта вийшла з радянської компартії та комсомолу, та всі ми чудово розуміємо: заклики відродити СРСР для нашої держави є антисистемною, руйнівною діяльністю. Може бути щось одне: або незалежна Україна, або Україна в складі наддержави.

Бути патріотом - це любити свою країну.

Патріотизм — це сила. Ми вже навчились любити свій прапор, герб, мову… І ми не знаємо, як втілити це почуття в реальність. Наш патріотизм — стояча вода, що вже переливається через греблю. Це енергія, якою можна крутити турбіни. А можна просто чекати, доки не збереться критична маса, що вирветься на свободу й позносить хисткі будівлі на своєму шляху. Але це вже буде не патріотизм, а щось протилежне йому.


Доброта-вище всіх якостей.
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Розмови на різні теми » Розмови на різні теми
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024