FORUM TV-SATСереда
17.04.2024, 02:25

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Розмови на різні теми » Розмови на різні теми
Розмови на різні теми
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:17 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Розмови на різні теми

DMishaДата: Неділя, 27.05.2012, 12:01 | Повідомлення # 46
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Учені створюють щось неймовірне

для міжзоряних перельотів....





Створення ядерної електрорухової установки дозволить людству в майбутньому добиратися до інших галактик.

Зараз Росія створює космічний транспортно-енергетичний модуль з електроруховою установкою, яка буде отримувати електроенергію від ядерної енергоустановки мегаватного класу.
Створення ядерної електрорухової установки дозволить людству в майбутньому здійснювати міжзоряні перельоти, вважає президент РКК «Енергія» Віталій Лопота, інформує Інтерфакс-Україна.

«Наша зірка Сонце обертається навколо центру галактики зі швидкістю близько 220 км/с. Тому, щоб долетіти до інших зірок нашої галактики, потрібно досліджувати нові технології руху, використовувати нові фізичні принципи. Хімічні двигуни здатні забезпечити викид робочого тіла зі швидкістю близько 4 км/с, електрореактивні двигуни дозволяють викидати робоче тіло зі швидкістю до 100 км/с ", — сказав він журналістам.

За словами Лопота, в даний час у Росії створюється космічний транспортно-енергетичний модуль з електроруховою установкою, яка буде отримувати електроенергію від ядерної енергоустановки мегаватного класу.

"Є, звичайно, певні труднощі, тому що ніхто ще не займався таким проектом. Були проекти космічних ядерних енергоустановок рівня потужності не більш 10-100 кіловат, а зараз ми замахнулися на 1 мегават», — розповів він.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Неділя, 27.05.2012, 12:02
DMishaДата: Вівторок, 05.06.2012, 14:35 | Повідомлення # 47
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Рада прийняла в першому читанні законопроект про регіональні мови (5 червня 2012, вівторок, 10:16)


Верховна Рада має намір встановити офіційне використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади за проживання мінімум 10% носіїв на територіях, на яких розповсюджено цю мову.

За прийняття в першому читанні законопроекту №9073 проголосувало 234 депутати при 226 мінімально необхідних.

Законопроектом передбачається, що в контексті Європейської хартії регіональних мов або мов меншин заходи, спрямовані на використання таких в Україні вживаються до 18 мов: російська, білоруська, болгарська, вірменська, гагаузька, їдиш, кримськотатарська, молдавська, німецька, новогрецька, польська, ромська (циганському), румунська, словацька, угорська, русинська, караїмська і кримчацька.

Відповідно до законопроекту, в окремих випадках за рішенням місцевої ради такі заходи можуть застосовуватися до мови, регіональна мовна група якої становить менш як 10% населення відповідної території.

Передбачається, що регіональна мова або мова меншин використовується на відповідній території в роботі місцевих органів держвлади, місцевого самоврядування, застосовується і вивчається в державних та комунальних навчальних закладах, а також використовується в інших сферах громадського життя в межах і порядку, обумовлених законопроектом.

Документ передбачає, що акти вищих органів держвлади приймаються українською і офіційно публікуються державною, російською та іншими регіональними мовами або мовами меншин.

Рада також має намір установити, що відомості про власника паспорта або документа, що його заміняє, вносяться українською мовою і на однією з регіональних мов або мов меншин.

Відповідно до законопроекту, потреба громадян у мові навчання визначається в обов'язковому порядку за заявами учнів або їх батьками під час ступу в державні та комунальні навчальні заклади.

Разом з цим передбачається, що навчальні заклади створюють окремі класи, групи, у яких навчання ведеться іншою мовою, ніж у навчальному закладі в цілому, за наявності достатньої кількості відповідних заяв про мову навчання.

Тести для зовнішнього оцінювання якості освіти складаються українською, але за бажання абітурієнта можуть видаватися і у перекладі регіональною мовою або мовою меншин (крім української мови та літератури).

Ініціатори законопроекту - депутати із фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов.

Як повідомляло агентство, 24 травня парламент розглянув законопроект №9073, але так і не поставив його на голосування.

Засідання було закрито через бійку між депутатами: опозиція прорвалася в президію, щоб перешкодити прийняттю законопроекту.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Вівторок, 05.06.2012, 14:39
DMishaДата: Середа, 06.06.2012, 19:38 | Повідомлення # 48
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
"Язичний" закон залишить українську державною лише в трьох областях .....



Науковці проаналiзували, що станеться, якщо буде ухвалений мовний законопроект регіоналів....

Підрив статусу української мови як державної та витіснення її з ужитку в усіх сферах публічного життя у більшості областей України — такими можуть бути наслідки ухвалення законопроекту народних депутатів Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка “Про засади державної мовної політики”.
Про це у своєму зверненні до Верховної Ради заявила низка вчених. Вони закликали спікера та народних обранців відмовитися від ухвалення антиконституційного документа. Серед тих, хто поставив свій підпис під зверненням, -- лауреат Національної премії імені Т. Шевченка Євген Сверстюк, президент Українського ПЕН-клубу Мирослав Маринович, координатор програми Харківської правозахисної групи Василь Овсієнко, голова Київської міської організації товариства “Меморіал” ім. В. Стуса Роман Круцик, професор НУ “Києво-Могилянська академія” Лариса Масенко, старший науковий співробітник Інституту української мови НАН України Оксана Данилевська та інші.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 07.06.2012, 01:03
DMishaДата: Середа, 06.06.2012, 22:17 | Повідомлення # 49
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Підрахуєвий "язык" підтримали лише 172 нардепи. Решта - "мертві душі"

У Верховній Раді за ухвалення у першому читанні законопроекту про засади державної мовної політики проголосувало 172 депутати, а не 234, як було офіційно оголошено.
Про це у блозі на "Українській правді" написав журналіст Сергій Андрушко з посиланням на письмову реєстрацію депутатів за 5 червня, оприлюднену на сайті Верховної Ради.
Як з’ясувалося, один із депутатів, який голосував за законопроект, офіційно перебував в цей час у відпустці, ще один – був у відрядженні, ще один – хворів, інші 59 парламентаріїв, голоси яких були "за", на це засідання не були письмово зареєстровані.
Загалом незареєстрованих, чи тих, які хворіли або були у відрядженні на момент ранкового засідання 5 червня, виявилося 62 депутати (чиї голоси відображені електронною системою "за" ухвалення закону).
Якщо зайти, наприклад, на сторінку народного депутата Андрія Деркача, можна побачити, що він 5 червня проголосував "за" законопроект про засади мовної політики. Водночас, на його ж сторінці в розділі "письмова реєстрація" можна побачити, що він цього дня – в офіційній відпустці.
Олексій Плотніков, який теж проголосував "за" на ранковому засіданні 5 червня був у цей час у відрядженні.
А навпроти прізвища колишнього спікера парламенту з комуністичної фракції Олександр Ткаченка у письмовій реєстрації зазначено, що у день голосування за мовний закон він "хворіє", хоча його голос враховано.
Серед депутатів, які начебто "проголосували" за закон, але не були письмово зареєстровані – Ринат Ахметов, Віктор Янукович (син Президента України - УНІАН), Ірина Бережна, Інна Богословська, Таріел Васадзе – це лише з фракції Партії регіонів.
Колишній бютівець, а нині позафракційний Валерій Писаренко, який теж проголосував "за" – так само не зареєстрований на засіданні.
"Оскільки для того, щоб законопроект вважався ухваленим, потрібно 226 депутатів, даний законопроект можна вважати неприйнятим, оскільки, очевидно, що "за" нього особисто проголосували лише 172 депутати", - написав журналіст.
Як повідомляв УНІАН, 5 червня у ВР було прийнято у першому читанні законопроект «Про засади державної мовної політики», ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.
У пояснювальній записці, зокрема, зазначається, що в разі ухвалення законопроекту російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України (з 27-ми).
В опозиції пообіцяли, що не допустять ухвалення цього мовного законопроекту в цілому.
Лідери опозиційних партій оголосили масове безстрокове пікетування Верховної Ради на підтримку української мови.
Біля ВР 5 червня відбувся багатотисячний мітинг як противників, так і прихильників цього законопроекту. Коли представники опозиції намагалася прорватися через огорожу до ВР - «беркутівці» застосували проти них сльозогінний газ.

Скажеш мавпі- потанцюй,
Вона потанцює,
Скажш мавпі поцілуй ,
Вона поцілує.

А банана, як даси,
До стелі підскоче,
Розуміє голоси,
Говорить не хоче.

То пищить ,кричить, сопе
І все по свойому,
І не скажеж – що тупе!
Проблема не в тому.

Свої має звуки мов,
Тим не задовольняється,
Чує предків своїх- зов,
У «язики» пхається.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 07.06.2012, 01:04
DMishaДата: Четвер, 07.06.2012, 14:41 | Повідомлення # 50
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Відійшов в історію метр фантастики, що здобув славу завдяки...



Відомий американський письменник-фантаст Рей Бредбері помер у Каліфорнії у віці 91 року.
Його вважали метром фантастики і основоположником багатьох традицій жанру, пише Коммерсант.
У молодості Рей Бредбері продавав газети, кілька років жив за рахунок дружини, поки в 1953 році в перших номерах журналу Playboy не опублікували його роман "451 градус за Фаренгейтом", який зробив письменника всесвітньо знаменитим.
Його останній роман вийшов у 2006 році, майже щорічно виходили збірки нових оповідань.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 07.06.2012, 14:42
DMishaДата: Четвер, 11.10.2012, 23:54 | Повідомлення # 51
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Вадим Колесніченко пригрозив Галичині карою....

Якщо на Тернопільщині, Львівщині та Івано-Франківщині не виконають норми мовного закону, ініціатори будуть притягнуті до адміністративної чи карної відповідальності.
Про це в інтерв’ю севастопольському телеканалу "НТС" сказав співавтор закону, регіонал Вадим Колесніченко, повідомляє ВВС.

Він зазначив, що обласні ради вже відхилили протести місцевих прокуратур з цього приводу і тепер прокуратури звертатимуться до суду.

"Але головне – в іншому: з 10 серпня закон діє по всієї території Україні. І якщо хоч один обласний паночок спробує не виконати норму закону - а ми там все передбачили - посадові особи притягуватимуться до відповідальності: від адміністративної до карної", - сказав Колесніченко.

Як відомо, Львівська обласна рада визнала закон про основи мовної політики нечинним на території області. Ініціатор рішення, депутат облради Ірина Фаріон, пояснила це "антидержавною сутністю закону та грубими порушеннями при його прийнятті".
Раніше подібні рішення ухвалили облради в Тернополі та Івано-Франківську.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 14.10.2012, 09:55 | Повідомлення # 52
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
На Волині відзначили свято тих, пам’ять про яких повинна бути святою.

14 жовтня 1942 року на теренах нашої держави було створено Українську повстанську армію. Сімдесяту річницю від дня її заснування в Луцьку відзначили урочистою академією.

На заході були присутні як ветерани УПА, так і місцеві владці та представники духовенства. Усі гості прослухали Державний гімн, а учні обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою поклали квіти до пам’ятних знаків борцям за волю.

Першим слово взяв віце-канцлер Волинської єпархії УПЦ КП отець Олександр. Він привітав присутніх не тільки з річницею заснування УПА, але й зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, яке православні віряни відзначатимуть завтра. За словами священика, майже кожне українське військо обирало Божу Матір як свою покровительку.

«Це - армія, яка боролася за правду», - висловився про УПА отець Олександр і додав, що її вояки по-мученицьки віддавали своє життя за Україну, національну мову та культуру. «Низько схиляємо перед вами голови», - звернувся він до ветеранів і побажав їм, насамперед, здоров’я.

Короткий екскурс в історію Української повстанської армії зробив голова Волинського братства ветеранів ОУН-УПА імені Клима Савури Василь Кушнір. Він розповідав про причини та передумови створення армії, її склад, здобутки та невдачі. У своїй промові ветеран цитував вірші Шевченка, а насамкінець закликав присутніх вшанувати пам'ять полеглих воїнів хвилиною мовчання.

Привітати колишніх воїнів прийшов і заступник голови Волинської обласної ради Валентин Вітер. «Сьогодні ми з великою шаною та повагою згадуємо всіх патріотів», - зауважив він і наголосив, що пам'ять про УПА повинна бути святою. Він також привітав ветеранів армії з перемогою. За його словами, перемогла їхня віра. А опісля заступник голови облради нагородив колишніх воїнів відзнаками.

Ветерани отримали нагороди і від міської ради. Вручав їх заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук. Він зазначив, що вояки УПА – приклад для сучасної молоді, додавши, що, на його думку, Українську повстанську армію офіційно визнають воюючою стороною Другої світової війни. «Це дасть шанс утвердитися в тому, що Україна є, була і буде», - заявив заступник мера.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 14.10.2012, 18:15 | Повідомлення # 53
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Якби не було УПА?

У 70-ту річницю створення УПА як історик можу відповісти на питання, що було сімдесят років тому, і не як історик – спробую уявити, що було б, якби не було УПА.

Історики однаково не люблять обидва питання: "що буде" і "що було б, якби". Історія має справу тільки з об'єктивною реальністю і тому намагається відповісти лише на питання "що було".

Для цього дослідники викопують приховані та забуті факти, намагаються зв'язати їх між собою і таким чином не лише відтворити минуле, але й відповісти на питання "чому було саме так". У сімдесяту річницю створення УПА як історик можу відповісти на питання, що було сімдесят років тому.

Доведений до відчаю різними окупантами український народ взявся за зброю, аби захистити себе.

Тисячі юнаків і дівчат кидали своє звичне буденне життя і "йшли до лісу" захищати Україну. В цьому слові для них злилися їх рідна хата, село, весь рідний край, врешті, мрія про життя у вільній незалежній державі.

Порив підхопили ті, хто не побоявся взяти на себе відповідальність у цей страшний момент — члени Організації українських націоналістів.

Вони багато говорили і писали про необхідність піднятися на боротьбу за створення своєї держави, вони виховали на цьому ціле покоління молоді.

І, коли настав час перейти від слів до справ, вони здійснили перехід, який чітко розділяє політикана від того, хто може стати національним провідником.

Їх рішучість і організованість перетворили народне збурення у чіткий механізм підпільного руху на передньому краю якого була Українська повстанська армія.

Механізм, який діяв ефективно понад десять років і протистояв найпотужнішим імперіям того часу. Сто тисяч вояків УПА, сотні тисяч тих, які забезпечували їх боротьбу, мільйони тих, хто їм співчував та підтримував – це те, що було, т,е що почалося сімдесят років тому у волинських лісах.

А тепер не як історик спробую уявити, що було б, якби не було УПА. Очевидно, шалена німецька окупаційна політика все одно штовхнула б на стихійний спротив чимало українців.

Проте без розгалуженої підпільної мережі ОУН його швидко зламають: люди без досвіду організаційної роботи та підпільної діяльності — легка мішень для нацистських каральних органів.

Придушення спротиву було б по-німецьки страшним, щоб інші назавжди запам'ятали безглуздість таких спроб. І ті, інші, напевно, таки запам'ятали б: найкращий спосіб вижити – це не висовуватися, найкращий спосіб захистити себе і своїх рідних — це покірність окупантові.

А тому здавали б на потребу німцям останній шматок хліба, відібраний у власної дитини, спокійно сідали у вагони, що відправляли східних рабів на роботи до Райху. Так краще, так можна вижити.

А потім, коли прийдуть інші окупанти, нічого не доведеться змінювати, адже покірність оцінять і совєти. Для остаточного доведення новій владі своєї лояльності періодично треба буде здавати когось зі своїх, українців.

Та хіба ж це проблема? Адже за таких умов вже немає своїх – кожен сам за себе. Тим паче, немає якихось українців, а якщо є, то всі вони зрадники і колаборанти. "А я не такий, я ваш, совєтський! І на доказ своїх слів можу показати вам тих, інших".

Поодинокі вияви спротиву та особистої гідності легко ламаються репресивною машиною, виправляються всесильним ГУЛАГом, якому тепер не загрожує страшна бандерівська бацила спротиву.

Не було УПА, то ж не буде повстань Норильска, Кенгіру, Воркути, які переламали хребет табірній імперії. І "черный флаг с кровавой полосою" не майорітиме над табірною вишкою як символ тріумфу силу духу.

Через роки, коли ті ж табори поповняться новим поколінням інакодумців-дисидентів (якщо вони з'являться), їх буде перемелено у попіл, як їх попередників з генерації Розстріляного відродження.

І навіть, якщо у 1991 році Радянський Союз таки розвалиться через внутрішню слабкість і на його руїнах постане незалежна держава під назвою Україна, її сприйматимуть лише як геополітичне непорозуміння, яке слід усунути.

Україна без УПА, без бандерівців, які стримували нацистський та сталінський терор, а згодом розвалили імперію ГУЛАГу, без дисидентів, які від них підхопили естафету боротьби за незалежність, без масового національно-демократичного руху кінця 1980-тих – початку 1990-тих, без Шухевича, Стуса, Чорновола – така Україна буде лише тимчасовою країною.

Без пам'яті про повстанців 1940-вих років до наших днів не дожила б пам'ять про повстанців 1920-тих, про Холодний Яр та спротив напередодні Голодомору — ми мали б лише довгу історію покори нашого народу.

Точніше не мали б ні історії, ні народу.

Тому тим, кому заважає демократична сильна незалежна Україна так важливо знищити історію УПА, розірвати неперервний ланцюг боротьби українців за свободу.

Тому так важливо для нас зберегти цю історію. Влада може викреслити повстанців із підручників історії, але якщо вони житимуть в нашій пам'яті, вони не зникнуть з історії.

Вони повернуться в країну, яка буде варта їх подвигу. В країну, яку нам ще лише належить збудувати. В країну, яку ми зможемо гордо вітати повстанським привітом "Слава Україні!"

Володимир В'ятрович.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 17.10.2012, 15:35 | Повідомлення # 54
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
В Україні запрацювала система відеоспостереження за виборами.....



В середу, 17 жовтня, почала роботу система відеоспостереження на парламентських виборах в Україні.

"Портал www.vybory2012.gov.ua дозволить користувачам мережі Інтернет в реальному часі спостерігати за виборами у Верховну Раду України з будь-якої точки світу", - говориться в прес-реліз компанії "СІТРОНІКС ІТ".

З 18 жовтня система почне функціонувати в режимі реєстрації користувачів. Для роботи на порталі можна авторизуватися через популярні ІТ-сервіси: Google, "Яндекс", Mail.Ru, соціальні мережі "ВКонтакте", Facebook, Twitter і LinkedIn, а також OpenID або пройти нескладну процедуру реєстрації на порталі.

На порталі www.vybory2012.gov.ua можна буде формувати список виборчих дільниць для перегляду трансляції виборів 28 жовтня. "Для цього в пошукове поле у верхній частині сайту треба ввести номер дільниці або назву населеного пункту. Залежно від запиту будуть знайдені населені пункти за їх назвами або виборчі дільниці за номерами. Також з допомогою інтерактивної карти можна буде знайти потрібні адреси ділянок і додати їх у список перегляду", - наголошується в прес-релізі.

У день виборів, 28 жовтня, можна буде бачити зображення з двох камер, розташованих на виборчій дільниці.

Зі службою підтримки порталу www.vybory2012.gov.ua можна буде зв'язатися по телефону 0-800-506-012 або з допомогою форми зворотного зв'язку на сайті.

Проект реалізований компанією "СІТРОНІКС ІТ" в Україні, головними партнерами проекту виступали "Укртелеком", "Датагруп", "МТС Україна", "Інтертелеком", Wireless Development Alliance, а також "Укрпошта".

// Інтерфакс-Україна

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Середа, 17.10.2012, 15:58
DMishaДата: Середа, 17.10.2012, 23:55 | Повідомлення # 55
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
На Прикарпатті криївки УПА вже відтворюють просто на подвір'ях.....

http://www.youtube.com/watch?v=-BXYle61iCY&feature=player_embedded

Повстанську криївку на території своєї садиби відтворив прикарпатець Василь Савчук. У селі Спас, що на Коломийщині, чоловік облаштував землянку за усіма правилами конспірації. У самому сховку автентичні речі - лампада, машинка для друку, автомат та форма вояків УПА, образок тощо.

Щоб створити криївку, Савчук багато спілкувався з колишніми повстанцями.Василь Савчук: "Копнули, а тут показались кістки, черевики - все, у чому загинув вояк, як розповідали люди. Все воно було не в дуже якісному стані, але збереглося".

На людські останки в однострої воїна УПА Василь Савчук натрапив, коли почав зводити будинок. Потому з`ясував: загиблий - 22 річний односелець - Дмитро Дідущик на псевдо "Погиба". Василь Савчук: "Тоді я зрозумів, що я повинен все зробити, аби цю людину перезахоронити".

Згодом останки Дідущика перепоховали усім селом. Саме тоді пан Василь і вирішив створити на подвір`ї музей-криївку. З експонатами допомагали односельчани. Від одного з них отримав раритетний фотоапарат. Василь Савчук: "Він був у відділі пропаганди, він з цим фотоапаратом ходив. У цій книжці всі фотографії, зроблені оцим фотоапаратом".

На зведення та облаштування сховку пішло 2 роки.

Оксана Дудій, "5 канал": "Кожна криївка мала своє призначення. Були криївки-сховки, криївки - шпиталі. А це криївка - боївка. Саме тут упівці-підпільники розробляли схеми та план наступного бою".

Справжній сховок воїнів УПА розташовувався в іншому місці Спаса - уточнює 82 річна Параска Гоєнюк, колишня зв`язкова "Розалія". За підпільницьку діяльність вона отримала 10 років радянських таборів. Параска Гоєнюк, зв'язкова УПА: "Закуповувала штафетний папір, носила в село ці брошури, прокламації. Ліпили ми ці агітки навіть на інформаторі на Ратуші. Була спецкур`єром до Бориса, до Сталя - до провідників окружних. Потім була зв`язковою не цілий рік. Мала дівчат - котра йде в Коломию, інша - в Броди".

Параска Гоєнюк разом із чоловіком Василем стали першими відвідувачами сховку. З експонатів, каже колишній воїн УПА, йому усе добре знайоме, особливо зброя.

А над музеєм-криївкою Василь Савчук встановив пам`ятний знак загиблим воїнам УПА. Напередодні Покрови сховок показали селянам. Саме тут тепер проводитимуть вшанування героїв визвольних змагань.

Оксана Дудій, Андрій Шкварла, Прикарпаття, "5 канал".

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 19.10.2012, 09:33 | Повідомлення # 56
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
У росiйськомовних регiонах крадуть бiльше....



Про це безпристрасно свiдчить статистика. На сходi та пiвднi країни найбiльш небезпечними у кримiнальному планi є Крим, Запорiзька, Луганська та Донецька областi.

Натомiсть найменше злочинiв скоюють в Iвано-Франкiвськiй, Тернопiльськiй i Закарпатськiй областях.

Ще контрастнiшою ситуацiя виглядає щодо важких злочинiв.

Чому рiвень злочинностi так iстотно вiдрiзняється на заходi та пiвднi i сходi країни?

Вiдповiдь на це питання ми знайшли з Альфредом Роєм - фахiвцем Унiверситету Стонi-Брук, який свого часу разом з Асоцiацiєю психiатрiв України дослiджував причини та масштаби поширення алкоголiзму, наркоманiї i психiчних хвороб у рiзних регiонах України, а також вiдомим iсториком, професором Київського нацiонального унiверситету iменi Тараса Шевченка, академiком Володимиром Сергiйчуком.

- Як, на вашу думку, можна пояснити такi розбiжностi, що вражають?

А. Рой:

- Свого часу ми обговорювали результати наших спiльних дослiджень i дiйшли такого висновку: очевидно, ця контрастнiсть пов'язана з тим, що Захiдна Україна зумiла зберегти такi важливi суспiльнi цiнностi, як релiгiйнiсть, сiмейна етика тощо. А у схiдних регiонах України переважно тi, хто оселився тут волею обставин. Це не лише нащадки кримiналiтету. Думаю, проблема не в цьому. У Австралiї, наприклад, бiльша частина населення - нащадки колишнiх ув'язнених, але ж ситуацiя там зовсiм iнша. Думаю, оcновна причина -- вiдсутнiсть стабiльної культури, зокрема культури сiмейних вiдносин, вiри в Бога в населення цих регiонiв.

В. Сергiйчук:

- Важливо розумiти iсторичне пiдгрунтя цього явища. Наслiдки Голодомору 1932 -- 1933 рокiв стали очевидними з лiта 1933-го, коли в Україну, у степовi райони, де найбiльше лютував голод, почали масово, ешелонами, завозити родини з Бiлорусi та Росiї на мiсця вимерлих українцiв. Їм наобiцяли, що тут, в Українi, теплiше, дуже багатi землi. I справдi, для чужинцiв були створенi якнайкращi умови. Тобто наводнення на мiсце вимерлих українцiв росiян та бiлорусiв призвело до збiльшення росiйськомовного елемента в середовищi українцiв. Тим паче, що багато українцiв повтiкало вiд голоду в мiста чи на будови, аби врятуватися, i таким чином зменшилася кiлькiсть корiнного населення.

Вiдомо також, що схiд країни завжди притягував кримiнальний елемент. У шахтах Донбасу переховувалось чимало злочинцiв.


Карта з показниками злочинiв, що припадають на 1 мiльйон населення.

- Тобто проблема в менталiтетi?

А. Рой:

- Авжеж. Коли ми проводили дослiдження щодо поширення психiчних хвороб, то побачили дуже велику рiзницю мiж, так би мовити, двома Українами. Цi результати опрацьовували в унiверситетi Стонi-Брук у Нью-Йорку i спершу просто вжахнулися. Навiть телефонували до Києва - мовляв, у дослiдження вкралась серйозна помилка. Адже виявилось, що проблема алкоголiзму та наркоманiї значно яскравiше притаманна пiвдню та сходу України. Заспокоїлись лише пiсля того, як нам пояснили iсторичне пiдгрунтя.

Крiм того, схiд "показував" i значно бiльшу кiлькiсть депресiй, самогубств, суїцидальних настроїв, анiж захiд. Тобто важкi депресiї на сходi країни просто запивають горiлкою. Що може бути з цього страшного коктейлю? Звiсно, лише вибух злочинностi.


Карта прихильностi надання державного статусу росiйськiй мовi. (зелений - проти, червоний - за).

- Чи можемо ми стверджувати, що носiї росiйської мови є своєрiдним фактором ризику для України?

А. Рой:

- Насправдi, я думаю, рiч тут не так у мовi, як в етнiчному походженнi. Бо якщо б навiть цi люди завтра раптом заговорили українською, то навряд чи вони стали б iншими.

В. Сергiйчук:

- Тут є ще один фактор. 60 рокiв тому рiвень злочинностi на заходi та сходi країни був майже однаковим. Але у 1950-х роках засуджених за серйознi злочини перестали вiдправляти на Крайню Пiвнiч. Замiсть цього їх скеровували на примусовi роботи на промислових об'єктах iндустрiально розвиненого пiвденного сходу України. Це стало ще однiєю причиною формування на цiй територiї кримiнальної субкультури.

- На вашу думку, у майбутньому гранi мiж заходом i сходом якось згладжуватимуться?

А. Рой:

- Я боюся, що не в кращий бiк. Якщо ми проводитимемо нашi дослiдження через рокiв десять, то картина може бути значно сумнiшою - передусiм у Захiднiй Українi. Адже масовий виїзд галичан на роботу за кордон та пов'язане з цим не надто ретельне виховання дiтей, розпад сiмей тощо обов'язково впливатимуть на ситуацiю.

Юрiй ГРИЦИК

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 21.10.2012, 20:47 | Повідомлення # 57
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Школярів тримали під дощем заради агітації за партію.....


Жодна подія у Черкаській області не проходить без участі агітаторів від Партії регіонів, активно залучають до них і школярів.

Серед зразкових заходів варто назвати відкриття у Річковому порту м. Черкаси (194 округ) дошки морякам-підводникам, які загинули у Великій Вітчизняній війні.

Серед учасників на святі були лише агітатори від провладної партії та школярі десятих класів, яких спеціально привели на дійство, та лише декілька ветеранів.

Перед самим початком неочікувано розпочалася злива, тому діти всі дуже намокли. Дощ припинився і свято розпочалося. Батьки телефонували своїм дітям, які були абсолютно мокрі, проте їх не відпускали, тому вони повинні були стояти на холоді мокрі й далі.

Як інформує громадська мережа ОПОРА, активісти Партії регіонів роздали школярам агітаційні набори: газети, брошури, буклети, ручки і олівці, а ветерани отримали CD-диски.

Уже традиційно на заході майоріло більше прапорів від провладної партії, ніж державних прапорів. Окрім цього, прапороносці обох стягів навіть крокували одночасно в одній шерензі.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Вівторок, 23.10.2012, 09:17 | Повідомлення # 58
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Вчені створили замінник бензину з повітря і води...



Компанія сподівається протягом найближчих двох років побудувати завод.

Британські вчені розробили унікальну технологію виробництва пального з... повітря. Це обіцяє вирішити енергетичну кризу і скоротити частку вуглекислого газу в атмосфері Землі, пише Сегодня.

Невелика британська компанія Air Fuel Synthesis з міста Стоктон-він-Тіс на північному сході Англії змогла з серпня цього року виготовити п'ять літрів палива, синтезованого з атмосферного вуглекислого газу і водяної пари. Зараз процес синтезу перебуває на ранніх стадіях і потребує електроенергії з національної електромережі, проте в подальшому розробники сподіваються отримувати енергію з поновлюваних джерел.

"Ми взяли діоксид вуглецю з повітря і водень із води і звернули ці елементи у пальне. Ніхто раніше ні в нашій країні, ні, наскільки мені відомо, за кордоном не робив цього. Рідина виглядає і пахне, як бензин, але це набагато чистіший продукт, ніж бензин, отриманий з нафти", - розповів глава компанії Пітер Харрісон, який представив своє відкриття в лондонському Інституті механічної інженерії.

Компанія сподівається протягом найближчих двох років побудувати завод комерційного масштабу, який зможе виробляти тонну пального на день. "Все це звучить занадто добре, щоб бути правдою, але це правда... Процес використовує добре відомі всім компоненти, але що чудово - це те, що вони зуміли звести воєдино весь цей процес і показати, що він може приносити результати", - заявив глава департаменту енергетики і навколишнього середовища Інституту механічної інженерії Тім Фокс.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 24.10.2012, 20:40 | Повідомлення # 59
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Відійшов у Вічність Володимир Шевченко – легендарний український дресирувальник, генеральний директор-художній керівник Національного цирку України.....

Міністерство культури з глибоким сумом сповіщає про непоправну втрату, яку понесло циркове мистецтво України. Сьогодні, 24 жовтня 2012 року, відійшов у Вічність великий Майстер, легендарний дресирувальник, чиє ім`я знайомо кожному українцю з дитинства, людина, життя якої від самого народження пов`язано із Цирком – Володимир Дмитрович Шевченко, генеральний директор-художній керівник Національного цирку України.

Більшу частину свого життя Володимир Дмитрович разом із дружиною Людмилою дресирували левів та тигрів. Через їхні руки пройшли близько 160 хижаків. Протягом декількох десятиліть подружжя Шевченків було визитівкою Київського цирку, брендом, знаним у всьому світі. Їхні шоу були вивірені за секундами, захоплювали публіку цікавими трюками й віртуозністю їхнього виконання. Їхнім тріумфальним виступам аплодувала публіка Італії, Франції, Сполучених Штатів Америки, Японії та багатьох інших країн світу.

В одному зі своїх інтерв`ю у 2008 році Володимир Шевченко сказав: «Ми з Людмилою нерозлучні вже 45 років… За радянських часів на афішах писали: «Виступають артисти Московського цирку», але в кожному інтерв’ю ми говорили закордонним журналістам, що ми українські артисти з Києва (я тоді був директором Українського циркового колективу)…

Дресирувальник — екстремальна професія. Її можна порівняти з роботою каскадера, гонщика... Коли мене колеги запитують: «Ти не боїшся?», — я чесно відповідаю: «Звісно, боюся»... Той, хто займається екстремальною професією, реагує швидше, ніж звичайна людина, на несподіванки й ситуації, що виникають у процесі роботи».

Так само по-бойовому й оперативно реагував Володимир Дмитрович на будь-які несподіванки та ситуації, що виникали у його роботі художнього керівника-генерального директора Національного цирку України. Цирк був його рідним домом, радощами та проблемами якого він жив цілодобово.

Володимир Шевченко належить до тих постатей, яким важко знайти заміну. Його енергії та завзяття, з якими він брався за справу – чи як Артист цирку, чи як його Керівник – вистачило б не на одну людину…

Міністр культури Михайло Кулиняк, колектив Міністерства культури висловлюють щирі співчуття дружині Людмилі, рідним та близьким Володимира Дмитровича, артистам та всім працівникам Національного цирку України.

ВІЧНА ПАМ`ЯТЬ ВАМ, ВЕЛИКИЙ МАЙСТРЕ…



Володимир Дмитрович Шевченко народився 31 липня 1946 року у м. Омськ у родині артистів цирку: і мати, і батько були дресирувальниками.

У 1966 році закінчив Державне училище естрадно-циркового мистецтва у Москві за спеціальністю «Артист цирку - гімнаст». Того ж року був прийнятий на роботу до «Союзгосцирка» як артист – дресирувальник хижих тварин. З 1968 року артист –дресирувальник, керівник атракціону «Левиці», потім атракціонів «Леви і левиці», «Левиці і тигри», «Тигри - вершники на конях».

У 1985 році закінчив Державний інститут театрального мистецтва ім. Луначарського за фахом «Режисер цирку і театру».

З 1970-го по 1996-й – художній керівник і директор Українського циркового колективу в системі «Союзгосцирка».

З 2000 року –художній керівник, а з 2007-го – генеральний директор-художній керівник Національного цирку України.

За досягнення в галузі циркового мистецтва удостоєний почесних звань: Народний артист України, Народний артист СРСР. За проведені гастролі в Німецькій демократичній республіці нагороджений орденом «Дружби» НДР (срібний), медаллю ім. В. Дурова, «Срібною гілкою» (Італія), «Золотою медаллю Парижа», «Золотий орел» (Японія), «Золотою медаллю Міжнародної ліги артистів цирку вар’єте » (Париж, Франція). Кавалер орденів князя Ярослава Мудрого IV та V ступенів.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Середа, 24.10.2012, 20:40
DMishaДата: Четвер, 25.10.2012, 12:52 | Повідомлення # 60
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
За небажання голосувати за регіоналів уже почали карати.....
25.10.2012

У місті Новий Буг Миколаївської області суд оштрафував пенсіонерку за публічну відмову голосувати за "Партію регіонів" на виборах 28 жовтня.
Про це на своїй сторінці Facebook пише правозахисник Дмитро Гройсман, зазначає Українська правда.

За його словами, місцевий суд у складі судді Васильченко при секретарі Кузьміній визнав пенсіонерку Ольгу Репихович винною у здійсненні адміністративного правопорушення і оштрафував на 510 гривень.

"Суть обвинувачень: під час зустрічі з депутатами обласної й районної рад від опозиції обвинувачувана заявила, що не буде голосувати за Партію регіонів після того, що ця політсила зробила з пенсіонерами", - пише Гройсман.

Він додав, що, за словами судді, факт критики пенсіонеркою Репихович Партії регіонів "зафіксований аудіозаписом".

Раніше Новобугський суд уже штрафував місцевих жителів за критику Партії регіонів.

Зокрема 1 жовтня суд оштрафував Василя Луценка на 510 гривень за те, що той привселюдно закликав своїх земляків не голосувати за Партію регіонів.

Як відзначається в постанові, своє рішення суддя обґрунтував тим, що Луценко висловив свою думку про результати дворічного правління Партії регіонів 6 серпня, а офіційна агітація була дозволена тільки з 9-го, то він, таким чином, порушив закон " Про вибори народних депутатів".

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 25.10.2012, 12:53
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Розмови на різні теми » Розмови на різні теми
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024