FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 18:53

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Розмови на різні теми » Розмови на різні теми
Розмови на різні теми
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:17 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Розмови на різні теми

DMishaДата: Четвер, 25.10.2012, 21:51 | Повідомлення # 61
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Тимошенко «взяла на себе сміливість» дати українцям 5 порад.......

Тимошенко закликає українців голосувати виключно за Об’єднану опозицію «Батьківщина».


Юлія Тимошенко закликає "контролювати свої руки"

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликає українців не дати жодного голосу на цих виборах партії влади та проголосувати за опозицію....

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в листі Ю.Тимошенко до українців, зміст якого сьогодні оприлюднила її донька Євгенія Тимошенко під час прес-конференції.

«Скористайтеся своїм правом голосу та усуньте олігархів від влади. Не віддайте їм жодного голосу», - написала Ю.Тимошенко.

Крім того, Ю.Тимошенко зауважила, що парламентські вибори, які відбудуться, є особливими. «Це не окремий тактичний бій, який ви можете дозволити собі програти, це війна, яка може завершитися або вашою перемогою і шансом на зміни , або вашою повною історичною поразкою», - написала Ю.Тимошенко.

Екс-прем’єр зауважує, що бере на себе сміливість дати українцям 5 порад. Перша з них – «жодного голосу за Партію регіонів». Друга порада від Ю.Тимошенко – це голосування на мажоритарному окрузі за єдиного кандидата в депутати від опозиції. Лідер партії «Батьківщина» наголосила, що головну перемогу Віктор Янукович та його клани запланували отримати на мажоритарних округах. Ю.Тимошенко зауважила, що сьогодні мажоритарними від влади скуповують голоси людей, однак всі ці подарунки закінчаться одразу після виборів. «Рибу, перед тим як засмажити та з’їсти, теж годують наживкою. Не ковтайте її – там гачок і там закінчення життя. Ще раз наголошую, моя друга порада – проголосуйте на своєму окрузі за єдиного кандидата в депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина», навіть якщо він вам не дуже подобається», - додала Ю.Тимошенко.

Вона також зауважила, що сьогодні українцям намагаються нав’язати, що влада та опозиція – це одне й те саме. «Так, опозиція не ідеальна, не бездоганна, вона має вади… Але якщо б опозиція була такою, як правляча мафія, ми б сиділи не по тюрмах та засланнях, а на державних дачах, у VIP-ложах», - наголосила Ю.Тимошенко.

Тому третя її порада є проханням до журналістів та лідерів громадянського суспільства не сприяти поширенню неправдивої інформації щодо тотожності опозиції та влади.

«Моя четверта порада – не голосуйте за фальшиві опозиційні партії», - написала Ю.Тимошенко. Вона зауважила, що вже другі вибори підряд олігархія успішно створює для себе фальшиву опозицію, яка забирає голоси довірливих громадян, а після виборів «повертається з вашими голосами в свою зграю».

Ю.Тимошенко зауважила, що прикладом такої опозиції був Сергій Тігіпко та його партія «Сильна Україна». «Сьогодні влада веде декілька своїх опозиційних партій, які мають всі шанси потрапити до парламенту. Не віддайте свій голос фальшивим опозиційним партіям, навіть якщо дуже хочеться і рука сама тягнеться, контролюйте свої руки», – написала Ю.Тимошенко.

П’ятою її порадою є заклик до українців переконати всіх своїх рідних, знайомих та друзів не голосувати за Партію регіонів або створену ними фальшиву опозицію. «Це війна проти диктатури, проти несправедливості, яка потребує мобілізації кожного з вас», - написала Ю.Тимошенко.

Крім того, вона закликала всіх українців обов’язково прийти на вибори, навіть тих, хто не хоче йти на дільниці. «Бюлетені всіх, хто не прийде, заповнять та кинуть за Партію регіонів. Знайдіть в собі сили, та якщо вас усе дістало і ви все ж таки проти всіх, прийдіть на вибори та жирним хрестом перекресліть свій бюлетень, зіпсуйте його, але не залишайте свій чистий бюлетень для фальсифікації», – написала Ю.Тимошенко.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 25.10.2012, 21:52
DMishaДата: Субота, 27.10.2012, 00:56 | Повідомлення # 62
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Вiдомi українці з острахом чекають результатiв виборiв.....



Мабуть, уперше в iсторiї країни майбутнi вибори зроджують такi неоднозначнi очiкування. Повiтря наелектризоване недобрими передчуттями, хоча чому -- пояснити мало хто може.

Втiм, майже усi вiдомi люди, яких опитала газета "Експрес", чекають значного погiршення ситуацiї. Хтось вважає, що пiсля 28-го країна остаточно вiдмовиться вiд шляху до Європи. Хтось боїться рiзкого падiння гривнi та, як наслiдок, значного зниження рiвня добробуту простих людей. Хтось вважає, що права людей утискатимуть ще бiльше, свобода слова буде атакована, почнуться репресiї, а може, й арешти.
Найдивовижнiше, що всi цi прогнози роблять люди, якi мали б давати надiю iншим, -- представники того прошарку української iнтелiгенцiї, який важко запiдозрити в надмiрнiй заполiтизованостi, адже ми свiдомо спiлкувалися лише з тими, хто не бере участi у передвиборнiй боротьбi.
Одне слово, оптимiстiв у країнi щораз менше. I це, мабуть, один iз найгiрших пiдсумкiв виборiв, якi вiдбудуться цiєї недiлi, 28 жовтня.
Яким буде життя пiсля виборiв? Що здобудемо, а що втратимо? Сьогоднi над цим питанням замислюється кожен з нас. Але поки соцiологи i полiтологи ще роблять прогнози, оперуючи цифрами i фактами, ми вирiшили надати слово саме творчiй iнтелiгенцiї -- людям, якi звикли прислухатися до голосу свого серця, а не керуватись холодним розрахунком. Адже у митцiв iнтуїцiя розвинена надзвичайно гостро.
Тож вислухаймо думки, якi нинi ятрять душу вiдомих українцiв.

Вадим Скуратiвський, культоролог, iсторик, публiцист:
-- У мене якесь недобре передчуття. Я боюся, що проллється кров. На мою думку, цi вибори виграють опозицiйнi сили, проте влада сфальшує результат, i вийде так, що вона перемогла. I тодi певнi полiтичнi сили виведуть на вулицi людей. Але мирного Майдану 2004 року вже не буде, ми побачимо насильство, бо влада просто так не здасться. I вона, мабуть, переможе. Я дуже не хочу такого розвитку подiй, страшенно боюся насильства i смертей. Дай Боже, щоб я помилявся.

Сергiй Якутович, художник, лауреат Шевченкiвської премiї:
-- Менi чомусь здається, що на виборах виграє правляча партiя. Але навiть якщо я помиляюсь, прогресивних змiн для країни не варто очiкувати в будь-якому разi. У найближчi роки зросте iнфляцiя, простий українець заможнiшим не стане. Пiдвищаться комунальнi тарифи до такого рiвня, що у мiстах житимуть лише заможнi люди, а "середнячки" будуть змушенi продати житло i податися до провiнцiї, де життя дешевше.
Передбачаю черговий наступ на свободу слова i нову хвилю масової емiграцiї, особливо з числа науковцiв та митцiв. Одне слово, нiчого втiшного для простих людей. Добре буде тiльки тим, хто має
вдачу "рвача" i не вельми переймається способом отримання прибутку.

Андрiй Курков, письменник:
-- Можу сказати однозначно: пiсля виборiв ставлення влади до народу стане гiршим. Чомусь представники влади вважають, що зробили багато добрих справ, а люди цього не оцiнили, слiпi, вони не бачать "покращення".
Упевнений, що влада не зможе проконтролювати вибори скрiзь. Є регiони, де вибори будуть контрольованi владою, а є такi, де бiльшiсть проголосує проти неї. Звичайно, це зумовить конфлiкт влади
i суспiльства. Логiчно, що влада мститиме суспiльству.

Iрена Карпа, письменниця:
-- Ми ще бiльше вiддалимося вiд Європи, бо там побачили наше "варварське" обличчя на державному рiвнi i висновки зробили. Тепер нiяка влада не врятує пiдмочену репутацiю України i не вiдновить довiру. Так що у найближчi кiлька рокiв вiдносини з ЄС у нас будуть бiльш нiж прохолодними. Але при тому з Росiєю "подружитися" теж не вдасться -- нам продаватимуть дорожчий газ i, можливо, навiть запровадять вiзовий режим.
Хочеться думати, що Тимошенко i Луценко побачать волю, але "шосте чуття" пiдказує, що Юрiй Вiталiйович вiдсидить повний термiн, а Юлiя Володимирiвна -- принаймнi половину. Юлю таки звiльнять пiд тиском громадськостi, але суспiльство дозрiє до конкретних дiй не ранiше як за 2,5 -- 3 роки. Не знаю, чому, але отаке число у мене в головi крутиться...

Юрiй Андрухович, письменник:
-- Мене непокоїть, що опозицiйнi сили нинi дуже розпорошенi, немає мiж ними єдностi... На iнстинктивному рiвнi вiдчуваю, що наслiдки цих виборiв можуть бути страшними для мого народу. Зрiє режим, тиранiчний i нещадний. Вслiд за першими полiтичними в'язнями-полiтиками за грати можуть потрапити неугоднi владi письменники, просто чеснi люди. Це страшно.

Мирослав Маринович, дисидент, правозахисник:
-- Недавно я летiв лiтаком над найглибшим прiсноводним озером свiту - росiйським Байкалом. I от коли з висоти вдивлявся у темiнь цих вод найглибшої закритої водойми, несподiвано мене переповнили якiсь
тривожнi передчуття.
Менi згадався мiй табiрний шлях тут, у Сибiру, i я задумався над тим, яка жорстока i пiдла сила проти нас дiє. I ця сила не буде вiдступати так, як вiдступила 2004 року.
Народу нiхто не вiддасть владу i вплив. Народ їх може тiльки вiдiбрати. Зло нiколи не зупиняється саме. Передчуваю, що цi вибори ця влада спробує використати як вирiшальний крок на шляху до
здiйснення своєї програми-максимум. Вони захочуть сформувати конституцiйну бiльшiсть, i тодi справи пiдуть просто блискавично -- змiнять без вагань конституцiю, заженуть опозицiю на маргiнес, обиратимуть президента у парламентi, як казна-скiльки часу молдавани обирали в парламентi президентом комунiста Воронiна.
Якщо народ в якiйсь формi рано чи пiзно не пiднiметься, то буде велика бiда.

Опитувала Iрина ЛЬВОВА.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 27.10.2012, 00:57
DMishaДата: Субота, 27.10.2012, 20:45 | Повідомлення # 63
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Лікарі розповіли, як підготуватися до переведення стрілок.....

Перехід на «зимовий час» може впливати на людей з поганою вегетативною регуляцією.


Україна переходить на “зимовий час”

Як повідомив в інтерв'ю УНІАН лікар-фітотерапевт Борис Скачко, в період адаптації організму до «зимового часу» необхідно бути обережними людям з вегето-судинною дистонією, гіпертонією, схильним до депресій.

«Також реагувати на зміну часу можуть хворі з панкреатитом, виразкою, жовчнокам'яною хворобою, тобто люди з проблемами шлунково-кишкового тракту. Ця система також зав'язана на регуляції організму», - сказав Б.Скачко.

Водночас він наголосив, що переведення стрілок годинника на здорових людей не впливає негативно.

«Потрібно тільки пристосуватися. Зокрема, в цей період приділіть особливу увагу режиму харчування – їжте 4-5 разів на день. Якщо немає ритму харчування (людина снідає нерегулярно, наїдається на ніч), на це дуже погано реагує підшлункова залоза, жовчний міхур, шлунок», - зазначив лікар.

Він наголосив, що гармонізувати стан організму найкраще через мозок – найголовніший регулятор в організмі людини.

«Найпростіший метод – контрастний душ. Ще один ефективний спосіб тренування мозку – споглядальний. Дуже корисно дивитися по черзі, по 5 хвилин на картинки одного кольору. Дуже корисний зелений колір – він гармонізує обмін речовин, червоний - синтезує, фіолетовий, – заспокоює. Таким чином можна потренувати мозок, відрегулювати роботу мозку і відповідно всього організму», - сказав Б.Скачко.

Як повідомляв УНІАН, у неділю, 28 жовтня, о 4.00 за київським часом на території України скасовується дія «літнього часу» шляхом переведення годинникової стрілки на 1 годину назад.



Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 27.10.2012, 20:46
DMishaДата: Середа, 31.10.2012, 21:44 | Повідомлення # 64
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
ЦВК опрацювала майже 99% протоколів...



ЦВК опрацювала близько 99% протоколів. Продовжує лідирувати Партія регіонів – 30,1%. В Об’єднаної опозиції “Батьківщина” більш 25,4%.

УДАР – 13,9%, комуністів 13,2%. Свобода набирає майже десять з половиною відсотків 10,4%.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 01.11.2012, 04:01 | Повідомлення # 65
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
ЦВК опрацювала ще 0,08% протоколів: ПР втрачає, "Удар" добирає...

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Згідно з результатами 99,25% опрацьованих протоколів на парламентських виборах в Україні, Партія регіонів набрала 30,07%, голосів виборців, "Батьківщина" - 25,47%, "УДАР" - 13,93%, КПУ - 13 , 2%, "Свобода" - 10,42%, передає кореспондент УНН.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 01.11.2012, 04:02
DMishaДата: П`ятниця, 02.11.2012, 13:52 | Повідомлення # 66
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
У Львові святкують 94-ту річницю від дня створення ЗУНР.



У Львові святкують 94-ту річницю від дня створення Західноукраїнської Народної Республіки та вшановують пам'ять героїв Листопадового чину (військового перевороту з метою утворення ЗУНР). Члени українського скаутського руху "Пласт" урочистого підняли прапор на площі Ринок і вишикувалися, щоб створити символічний напис "94".

Вхід до Ратуші та центральну частину міста патрулюють солдати у військовій формі 1918-х років: це активісти громадської організації "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" влаштували театралізоване військово-історичне дійство. Річницю створення ЗУНР у Львові планують святкувати протягом чотирьох днів.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 02.11.2012, 17:07 | Повідомлення # 67
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
ЦВК опрацювала 99,63% протоколів. Кількість місць у новому парламенті...

Станом на 07.55 опрацьовано 99,63% протоколів дільничних виборчих комісій з підрахунку голосів на виборах народних депутатів, що відбулись 28 жовтня, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Таким чином, представництво у новому парламенті:

Партія регіонів - 186 (п:72, м:114) - 41.33%

Батьківщина - 104 (п:62, м:42) - 23.11%

Самовисування - 44 (п:0, м:44) - 9.78%

УДАР - 40 (п:34, м:6) - 8.89%

Свобода - 37 (п:25, м:12) - 8.22%

КПУ - 32 (п:32, м:0) - 7.11%

Єдиний центр - 3 (п:0, м:3) - 0.67%

Народна партія - 2 (п:0, м:2) - 0.44%

Партія Олега Ляшка - 1 (п:0, м:1) - 0.22%

Союз - 1 (п:0, м:1) - 0.22%

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 04.11.2012, 22:22 | Повідомлення # 68
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
ВР зможе працювати і без "обнуленої опозиції - голова КВУ......
04.11.2012

Політична ситуація в Україні зайде в правову безвихідь, якщо опозиція здійснить свою погрозу "обнулити" партійний список і список мажоритарників.

Таку думку висловив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, якщо до цього дійде, буде чергова правова безвихідь, і я не знаю, як з неї можна вийти, тому що один з варіантів розвитку подій - поточний склад Верховної Ради просто не буде призначати нові вибори і продовжить працювати", - заявив Черненко.

При цьому він допускає можливість того, що опозиція таки здійснить свій намір. "Історія, яка вже тиждень тягнеться в певних округах, незважаючи на те, що на 90% округів все нормально пораховано, дає додаткові козирі опозиції в тому, що вибори брудні, сфальсифіковані. І тут мова йде не про те, щоб завоювати додатково п'ять або десять мандатів на користь опозиції - мова йде про дуже сильну моральну перемогу опозиції над владою, яка не може швидко порахувати голоси", - пояснив він. "Думаю, саме це змусило опозицію до того, щоб з'явилася така ініціатива - просто анулювати ці вибори і йти на нові, тому що психологічно зараз опозиція виграє", - вважає експерт.

"Я не знаю, наскільки це буде реально, бо треба розуміти, що є заява лідерів, а є мажоритарники або списочники, які вклали мільйони доларів, у тому числі від опозиції, в цю перемогу. Наскільки вони погодяться на такий розвиток подій? Але сьогодні такий сценарій виглядає досить реальним", - зазначив Черненко.

На його думку, якщо новий склад Верховної Ради не зможе зібратися через те, що там не буде конституційної більшості - 300 голосів - то буде черговий колапс, тому що позачергові вибори необхідно буде призначати нинішньому складу Верховної Ради, в якому - провладна більшість.

Як повідомлялося, один з лідерів Об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко висловив пропозицію провести з'їзд партії, "обнулити списки" і відмовитися йти у Верховну Раду у зв'язку з фальсифікацією результатів виборів.

У партії "УДАР Віталія Кличка" також розглядають можливість на з'їзді політичної сили відмовитися від партійного списку і мажоритарників і не визнавати парламентські вибори.

ВО "Свобода" також оголосило про готовність до "обнулення" списків і відмови йти в нову Верховну Раду, але поки що не отримувало офіційних звернень з даного питання від своїх партнерів по опозиції і вивчає можливі юридичні наслідки такого кроку.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 08.11.2012, 11:37 | Повідомлення # 69
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Запах свіжоспеченого хліба робить нас добрішими......



Він такий домашній, затишний і практично для всіх нас такий солодкий. Мова йде про запах свіжоспеченого хліба, який здатний зробити нас добрішими.

Учені провели дослідження і з’ясували, що покупці частіше допомагали перехожим, якщо проходили повз пекарні, звідки йшов апетитний запах випічки.

Вся справа в тому, що певні запахи підвищують настрій і більше сприяють прояву альтруїзму і турботі про оточуючих.

Численні дослідження демонстрували, що приємні запахи змушують нас відчувати себе щасливіше. Психологи з Університету Південної Бретані у Франції вирішили перевірити, як запахи впливають на ставлення до оточуючих.

В експерименті взяло участь 8 жінок і чоловіків, які стояли або біля булочної, або біля магазину одягу.

Добровольці повинні були зображувати, ніби вони щось шукають в сумці, а потім як би ненароком ронили перед минаючими покупцями рукавичку, хустку або серветки.

Експерименти, які повторили близько 400 разів, показали, що, коли добровольці ронили речі біля булочної, 77 відсотків перехожих зупинялися і допомагали їм підібрати предмет, що впав, повертаючи його власнику. Біля магазину одягу тільки 52 відсотки перехожих пропонували свою допомогу.

Учені прийшли до висновку що запахи, які вважаються приємними, викликають аналогічну доброзичливу поведінку.

Найприємніші запахи:

Запахи, які нас оточують, мають психологічний вплив. Так наприклад, запах лимона покращує наші здібності у вирішенні розумових завдань, а запах м’яти робить той же ефект, але на виконання фізичної роботи.

Які запахи вважають найприємнішими? Тут, як мовиться, на смак і колір товаришів немає. Це залежить від вашого індивідуального досвіду. Якщо в однієї людини запах лаванди викликає приємні спогади з обіймами улюбленої бабусі, в іншого він може асоціюватися з запахом в приймальні стоматолога.

Однак є запахи, які багато людей вважають приємними. До них відноситься запах дитячої присипки, аромат квітів і спецій, таких як кориця і ваніль, асоціюються з їжею, яку готують з особливих випадках або на свята.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 09.11.2012, 10:23 | Повідомлення # 70
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Бунтар, батько української демократiї.....



Минуло 105 рокiв вiд народження знаменитого генерала Петра Григоренка.

Спитайте студентiв унiверситету -- що знають вони про цю людину? Упевнена, що бiльшiсть навiть iменi такого не чула. А про школярiв я вже мовчу. Ось це i мучить, адже такi люди - гордiсть нацiї, на їхньому прикладi треба виховувати молоде поколiння
українцiв.

Вiн свого часу зробив блискучу вiйськову i партiйну кар'єру. Син небагатого селянина iз Запорiзької областi, пiдлiтком пiшов з дому, вивчився на офiцера, пройшов командиром дивiзiї Другу свiтову вiйну, отримав орден Ленiна. А по її закiнченнi став генерал-майором i створив власну кафедру у найпрестижнiшому вiйськовому закладi -- Московськiй вищiй академiї iм. Фрунзе. На пiдручниках Григоренка вивчились тисячi радянських офiцерiв, а його, як свiдомого комунiста, постiйно делегували на високi партiйнi з'їзди.

А потiм в один момент усе змiнилось. У 1961 роцi генерал Григоренко виступив проти влади - вiн посмiв критикувати самого генсека Хрущова за повторення сталiнських методiв правлiння. Його вигнали з Москви, та вiн не припиняв боротьбу з режимом: виступав на захист кримськотатарських повстанцiв, вимагав звiльнення академiка Сахарова. I влада жорстоко вiдомстила непокiрному офiцеровi i чеснiй людинi.

Петро Григорович був одним з перших, до кого в СРСР застосували метод каральної психiатрiї. Дисидентам, засудженим на табори, мабуть, ще пощастило, якщо порiвняти пережите ними з пеклом, через яке пройшов Григоренко.

Адже його, здорового чоловiка, сiм рокiв "лiкували" сильнодiйними препаратами, якi прописують шизофренiкам! Та попри старання медикiв-садистiв, генерал зберiг здоровий глузд, гострий розум i не зламався у боротьбi з тиранiєю.

Ким була ця людина для українського народу - у розмовi з дисидентами Василем Овсiєнком, iсториком, громадським дiячем, та Семеном Глузманом, лiкарем-психiатром i правозахисником, який єдиний в СРСР насмiлився висловитися проти псевдодiагнозу генерала.

"Та вiн божевiльний!"

В. Овсiєнко: - Генерал Григоренко -- перший представник верхiвки влади, який насмiлився пiти проти неї. Здавалося б, досконала бiографiя взiрцевого комунiста. Вiн був учасником боїв на рiчцi Халхин-Гол 1939 року, а Другу свiтову вiйну пройшов з двома пораненнями i закiнчив її на посадi начальника штабу дивiзiї. Серед нагород -- орден Ленiна, два ордени Червоного Прапора, Червоної Зiрки i сила-силенна медалей. Потiм вiн пише майже сотню пiдручникiв для вiйськових кафедр i викладає у Вiйськовiй академiї iм. М.В. Фрунзе.

I раптом 1969 року на партконференцiї Ленiнського району Москви генерал Григоренко рiзко критикує курс партiї! Вiн вiдкрито каже, що назрiває новий культ особи Хрущова i що країнi потрiбнi кардинальнi змiни.

- Можливо, Григоренко сподiвався, що до нього прислухаються, адже був шанованою i авторитетною особою?

В. Овсiєнко: - Нi, вiн не плекав iлюзiй, чудово знав, якою буде реакцiя режиму. Просто, як людина чесна, не мiг мовчати. Григоренка пiсля того вислали з Москви на Далекий Схiд - командувати оперативним вiддiлом штабу армiї. Але тут вiн продовжує розпочату справу, створює органiзацiю "Союз боротьби" i розповсюджує листiвки антикомунiстичного змiсту.

С. Глузман: - Влада розумiє, що то не просто бунтар, а небезпечний борець iз системою. Його позбавляють генеральського звання, пенсiї, усiх нагород. Але визнають... неосудним! Ще б пак, людина, яка стiльки зробила для радянської держави не може враз стати її ворогом. Отже, це шизофренiя! I у серпнi 1964 року Григоренка помiщають до Ленiнградської спецiальної психiатричної лiкарнi. Зважте, що надворi не сталiнiзм, а нiбито "вiдлига"...

- Взагалi, дивно, як така волелюбна людина пережила сталiнськi часи, не потрапивши до катiвень НКВД пiд час розправи над Тухачевським та iншими червоними командирами...

В. Овсiєнко: - Григоренка врятувало те, що вiн спочатку учився в академiї, а потiм воював аж на Далекому Сходi, за тисячi кiлометрiв вiд Москви. Проте був момент, коли на нього намагалась донести рiдна дружина, вiддана комунiстка. Жiнцi не сподобалося листування Григоренка з братом Iваном, вона злякалась, що тi листи знайдуть i покарають всю сiм'ю. Петро Григорович якимось дивом зупинив дружину, i це його врятувало.

- Важко уявити, як лiкарi, котрi давали клятву Гiппократа, могли знищувати здорову людину сильнодiйними препаратами...

С. Глузман: - Вони не мали вибору. Дiагноз, написаний у високих кабiнетах ЦК КПРС, нiхто не насмiлився спростовувати. Для лiкаря це означало в кращому разi звiльнення з роботи, у гiршому - суд.

- Але ви не злякались! Як сталось, що вчорашнiй випускник медунiверситету, киянин, раптом проводить психiатричну експертизу опального генерала, найнебезпечнiшого ворога i особливого в'язня, якого ретельно охороняють?

С. Глузман: - Це була вже друга диспансеризацiя Григоренка у психiатричнiй лiкарнi, у 1972 роцi. Вiд друзiв я почув, що є людина, яку нiзащо мучать. I обов'язок i лiкаря, i людини пiдказав, що треба щось робити. Друзi зв'язались з адвокатом Петра Григоровича, вона зумiла переписати його картку. Я вивчав, побував проконсультуватись зi старшими колегами, але на мене дивились як на прокаженого. Врештi я сам склав експертизу, а двох iнших експертiв - так треба було для протоколу - просто вигадав.

- Цей вчинок вартував вам сiм рокiв таборiв i п'ять - заслання. Нiколи про нього не шкодували?

С. Глузман: - Нi. Я жив, як пiдказувала совiсть. Лише гiрко було вiд того, що не змiг допомогти Петровi Григоровичу.

Таран проти тиранiї

- З iменем Григоренка пов'язують створення Української Гельсiнської групи. Який її внесок в iсторiю демократiї на наших землях?

В. Овсiєнко: - Спочатку така органiзацiя з iнiцiативи Григоренка з'явилась у Москвi, у травнi 1976 року. Вона об'єднала рiзних свободолюбнивх людей, не згiдних з режимом. Але Петра Григорович завжди залишався українцем i переживав за свiй народ, вiн мав тут багато друзiв. Власне у розмовi з Миколою Руденком вiн висловився за створення такої ж органiзацiї в Українi. I вона з'являється в нас уже в листопадi. Григоренко пiдкреслював, що українська спiлка, на вiдмiну вiд московської, не тiльки боронить права людини, але й обстоює iнтереси нацiї.

Взагалi, опальний генерал з великою повагою ставився до кожного народу. Не сдiд забувати, що перший його арешт був спровокований виступом у 1967 роцi, коли вiн захищав активiстiв кримськотатарського руху. Григоренко вважав, що в СРСР порушують права "малих" народiв, i не мiг з цим миритися.

- Як дiяла Гельсiнська група?

В. Овсiєнко: - Цi групи стали легальними, адже, за статутом, створювались для сприяння радянськiй владi у виконаннi нею гуманiтарної частини Пiдсумкового акта Гельсiнської наради. З погляду держави, цiлком законна i благородна мiсiя. Активiсти мали б збирати докази порушення постанов про права люджини i скарги потерпiлих, доводити факти порушення до вiдома громадськостi, до урядiв держав, якi пiдписали Пiдсумковий акт.

I вони це робили чесно й активно! А крiм того, влаштовували акцiї протесту, виходили на мiтинги, писали звернення до європейських органiзацiй. Тобто вiдкрито висловлювали невдоволення "найгуманнiшою" i "найдемократичнiшою" владою робiтникiв i селян! Не дивно, що чи не всi члени УГГ згодом пройдуть в'язницi, табори, заслання. Але свою справу вони зробили, ставши потужним тараном, який розхитав основи тиранiчної держави. Василь Стус, Левко Лук'яненко, В'ячеслав Чорновiл, Стефанiя Шабатура i десятки iнших патрiотiв-дисидентiв -- це тi люди, який об'єднав довкола високої iдеї Петро Григоренко.

Геть з СРСР!

- Мене вразили рядки автобiографiчної книги генерала: "З пiдпiлля вийшли щури, що захопили владу над людьми. Щури домоглися вигнання мене з Батькiвщини. Але майбутнього у щурiв немає. Ми повернемося на Батькiвщину i побачимо наш звiльнений вiд щурячої пошестi народ!"

В.Овсiєнко: - Цю книжку "У пiдпiллi можна зустрiти лише щурiв" вiн писав у США у 80-х роках. Але на жаль, на батькiвщину, звiдки вигнала його радянська влада, повернутися не довелося. Серце Петра Григоренка перестало битися 25 рокiв тому в Нью-Йорку. А на похорон борця за свободу з'їхались люди з усього свiту.

- Як бунтiвний генерал зумiв виїхати до США?

С. Овсiєнко: - Пiсля психiатричних клiнiк його здоров'я було пiдiрване. I партiйнi чиновники вдали, що хочуть допомогти героєвi вiйни - його скеровують у 1977 роцi на операцiю до США. I вже за кiлька днiв видають указ про позбавлення Григоренка радянського громадянства. Дiзнавшись про це, Петро Григорович сказав: "Шкода. Тепер я не можу померти вдома".

Але вiн прожив ще десять рокiв. Хворий i слабий, Петро Григоренко не здавався. Зустрiчався з чiльними представниками уряду США, з президентом Рейганом, керiвниками Європейських країн. Вiн поставив український нацiональний iнтерес на мiжнародну основу, у контекст протиборства демократичного Заходу з тоталiтарним Сходом. Пiсля свiдчень Григоренка та iнших правозахисникiв СРСР був змушений вийти з Мiжнародної асоцiацiї психiатрiв. Але лише з розпадом СРСР каральна психiатрiя була подолана.

У рiзних країнах Григоренко домагався, аби Гельсiнськi групи чинили тиск на свої уряди, а тi -- на тоталiтарну систему СРСР. Щоб вимагали дотримання демократичних прав у країнi. До речi, вiдомий вислiв Ронадльда Рейгана про "iмперiю зла" виник пiд впливом листiв Григоренка.

С. Глузман: - Знаєте, що найперше зробив Петро Григорович у США? Вiн письмово звернувся до Американської психiатричної асоцiацiї, аби його обстежили. Вiдповiдь була такою -- експертизу проведуть, але її результати оприлюднять. Навiть у тому випадку, якщо хвороба пiдтвердиться. I Григоренко без вагань на це погоджується. Бо знає, що цiлком здоровий. I ось пiсля ретельного обстеження американськi професори дають висновок: Григоренко цiлком психiчно здоровий i адекватний.

Вся тривала робота медикiв з генералом ретельно фiксувалась на плiвку. Я переглянув її у 1989 роцi, в офiсi американської асоцiацiї. I знаєте, що мене обурює? Минуло стiльки рокiв, а Україна так i не звернулась до США, щоб отримати копiї запису! Невже в демократичнiй країнi, якою ми себе називаємо, це нiкому не потрiбно? Чому цi матерiали не цiкавлять нi мiнiстерство охорони здоров'я, нi iсторикiв, нi полiтологiв?

Життя Григоренка - яскравий приклад людяностi та стiйкостi за будь-яких умов. Його, мабуть, без перебiльшення можна назвати
християнським мучеником.

- Чи повернули Петровi Григоренковi звання i нагороди?

- Так, посмертно. Указом президента РФ Бориса Єльцина його визнали полiтв'язнем, скасували неправдивий дiагноз, а також поновили генеральське звання, усi регалiї та нагороди.

Iрина ЛЬВОВА.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 09.11.2012, 20:23 | Повідомлення # 71
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Рідна мова населення України втрачає свої позиції майже в усіх сферах.....



КИЇВ. 9 листопада. УНН. В Україні вперше за роки незалежності зменшилась частка школярів, що вчаться українською мовою, а книг українською надруковано менше половини від загального тиражу. На телебаченні, радіо, пресі та в сфері послуг домінує російська мова, а в кінопрокаті – українська. Такі дані аналітичного огляду "Становище української мови в України в 2012 році" були оприлюднені сьогодні з нагоди Дня української мови рухом "Простір свободи", передає кореспондент УНН.

Згідно аналітичного огляду за 2012 рік, котрий проводився у всіх 29 містах України з населенням понад 300 тис. жителів, рідна мова населення держави складає: 67,5% - українська, 29,6 – російська та 2,9 – інша. В той же час, національний склад населення України становить 78% українців, 17% росіяни та 5% інші.

У прайм-тайм 8 найрейтинговіших телеканалів у жовтні 2012 року лише 28% ефірного часу займають програми українською мовою, 44% російськомовні і 28% двомовні програми.
На 6 найрейтинговіших радіостанціях пісні українською мовою становлять лише 3,4% від загальної кількості пісень у пройм-тайм, водночас пісні російською мовою – 60% від їх загальної кількості.

Російською мовою в Україні видається понад 60% сумарного тиражу газет: 83% журналів, продається близько 87% книг (переважна частина яких - імпорт з Росії). Вперше за багато років сумарний тираж книг, що друкуються українською мовою в Україні, становить менше половини від усіх книг надрукованих в Україні.

Лише у кінопрокаті домінує українська мова. 68% фільмів у легальному кінопрокаті дубльовані або озвучені українською, решта 32% мають українські субтитри.

Автори огляду звертають увагу на те, що правове становище української мови у 2012 році катастрофічно погіршилося завдяки скандальному прийняттю Закону «Про засади державної мовної політики», який запустив процес руйнування мовно-культурного простору України.

"Зараз в Україні знову постає та сама проблема, що і за радянських часів, коли усьому населенню СРСР насаджувалася, що російська мова більш солідніша за інші. Вперше за роки історії з часів незалежності Україна втрачає свої позиції, що є фактором механізму русифікації", - прокоментував закон один з організаторів руху "Простір свободи" тарас Шамайда.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 12.11.2012, 11:09 | Повідомлення # 72
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Нова Рада: опозиція, тимчасово "нічиї", а всі решта - "група у блакитних купальниках"



ПОВНИЙ СПИСОК депутатів нової Верховної Ради .....

ЦВК визнала обраними депутатами 220 кандидатів за мажоритарними округами і ще 225 за партійними списками. Ще у 5 мажоритарних округах (94, 132, 194, 197, 223) Верховна Рада рекомендувала ЦВК провести повторні вибори.

Отже, Партія регіонів отримала у новому парламенті 185 місць (за списками - 72, мажоритарників - 113); Об'єднана опозиція "Батьківщина" - 101 місце (62 за списками, 39 мажоритарників), "УДАР Віталя Кличка" - 40 місць (34 за списком, 6 мажоритарників), ВО "Свобода" - 37 місць (25 за списком, 12 мажоритарників), Компартія – 32 місця (всі за списком).

Крім того, за мажоритарними округами до нової Ради пройшли 3 представники партії "Єдиний центр", 2 – Народної партії, 1 – Радикальної партії Олега Ляшка, 1 – партії "Союз".

Іще 43 депутати пройшли до парламенту як самовисуванці.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Субота, 24.11.2012, 15:47 | Повідомлення # 73
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 09.12.2012, 15:56 | Повідомлення # 74
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Відвідування храму знижує тиск у гіпертоніків - вчені.....



Візити в церкву добре впливають не тільки на душу, але й на тіло, стверджують норвезькі дослідники із групи клінік Sykehuset Innlandet, пише newsru.com.

Так, наприклад, перебування в храмі знижує підвищений кров'яний тиск, і чим частіше там буваєш, тим нижчим буде тиск.

Раніше до подібного ж висновку прийшли американські вчені, але їхній висновок був оголошений чистим збігом, тому що в США церкву регулярно відвідує до 40% населення. У Норвегії ж у храми ходить не більше 4% громадян, так що проведене в цій країні дослідження виявилося більш точним.

У цілому під спостереження лікарів потрапили 120 тисяч людей, з яких церкву відвідували всього близько 5 тисяч. З'ясувалося, що в них якраз і відзначається найнижчий (і найздоровіший) кров'яний тиск у порівнянні з усіма іншими.

Тепер необхідно провести подальші дослідження, щоб зрозуміти, наскільки релігійні погляди людини впливають на її загальний стан здоров'я й чи виявляються цілющими всі світові релігії, чи ж тільки якісь певні.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 14.12.2012, 14:52 | Повідомлення # 75
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Подумай про це.......

Quote
Жизнь - бумеранг. К тому и ведётся:
что отдаете, то и вернется.
То, что посеешь - то и пожнешь,
ложью пробьется ваша же ложь.

Каждый поступок имеет значение;
только прощая, получишь прощенье.
Вы отдаете - вам отдают, вы предаете - вас предают,
вы обижаете - вас обижают, вы уважаете - вас уважают...

Жизнь - бумеранг: все и всем по заслугам;
черные мысли вернуться недугом,
светлые мысли - Божественным светом...
Если не думал - подумай об этом.



Доброта-вище всіх якостей.
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Розмови на різні теми » Розмови на різні теми
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024