FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 18:28

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Розмови на різні теми » Розмови на різні теми
Розмови на різні теми
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:17 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Розмови на різні теми

DMishaДата: Вівторок, 23.12.2014, 11:25 | Повідомлення # 106
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Поради експертів, на що витрачати гроші під час кризи



Експерти радять, на що вигідніше витратити гроші в складні часи

Триваюче падіння гривні, дефіцит валюти в обмінниках і ліміт Нацбанку на покупку дорогоцінних металів (на 3000 грн в руки в день, або менше 5 г золота, що невигідно економічно) змушують українців шукати інші шляхи порятунку заощаджень. У торгових центрах столиці вже спостерігаються натовпи покупців, які хапають з полиць техніку, одяг – і не тільки на подарунки. Наприклад, у багатьох інтернет-магазинах вже немає найновіших або популярних недорогих моделей смартфонів і телефонів. Як повідомили нам менеджери цих магазинів, ажіотаж на них виріс за останні тижні: люди поспішають зробити покупки, побоюючись, що гривня ще більше обвалиться, і ціни виростуть. Сегодня разом з експертами розібралася, у що варто і не варто вкладати гроші під час кризи (докладніше див. інфографіку праворуч і ліворуч). Виявляється, зараз краще вкладати в покупку меблів, бойлерів і літніх речей, а відмовитися – від ювелірки, уживаних авто і запасів круп.

Що варто робити

1 Купувати те, на що вже були відкладені "зайві" гроші, як у валюті, так і в гривнях. Наприклад, товари тривалого користування: меблі, кондиціонери та побутову техніку (яка була завезена за "старим" курсом долара і тому поки не подорожчала). Але важливо робити покупки за умови, що цей товар необхідний, а не припадатиме пилом (чому так – див. рубрику "Чого не варто робити"). Як розповів нам менеджер салону імпортних меблів Олег, у них на складі залишилися меблі для вітальні, кухні, спальні, передпокою, закуплені за курсом євро 16-17 грн. А в салоні кондиціонерів – знижки та акції: за словами менеджера Сергія, ціни вони поки не підвищували, так як немає попиту (не сезон), навпаки, при покупці кондиціонера дають у подарунок обігрівач. Монтаж можна зробити і навесні. Втім, обидва менеджери визнають, що ажіотажу у них поки немає. А ось бойлери російського виробництва вже подешевшали через падіння курсу рубля (але поки не в будмаркетах, а на ринках, де оборот товару швидший). "Продавали 50-літрові по 1300 грн, тепер по 1200, якщо рубль і далі впаде, скинемо ще 100 грн, нам важливіше зараз більше продати", – розповіла нам менеджер торгової точки на столичному ринку Лариса Савчук.

2 Можна вкласти гроші у власне здоров'я, наприклад відремонтувати зуби. Конкуренція серед стоматологів висока, і вони можуть вас пролікувати дешевше за рахунок матеріалів, закуплених за старою ціною. Наприклад, на імплантування одного зуба можна заощадити 1200-1500 грн, або 25-30% вартості, а вже через пару місяців такого шансу може не бути.

3 Купуйте річний абонемент у фітнес-центр, зараз знижки на них досягають 20-30%. До того ж сплачені гроші – відмінний стимул для заняття спортом і зміцнення здоров'я, що, в свою чергу, дозволить заощадити на ліках.

4 Вигідним може виявитися вкладення коштів в освіту – в кризу ціни на неї зазвичай не ростуть, а курси підвищення кваліфікації пропонують серйозні знижки. Ви зможете недорого освоїти нову професію, підвищити професійний рівень або вивчити мову.

5 На акції та знижки в магазинах одягу можна оновити літній гардероб – ціни на торішні літні колекції впали на третину. При цьому моделі одягу майбутнього сезону, як правило, не будуть серйозно відрізнятися від попередніх.

Чого не варто робити

1 Не скуповувати "на перепродаж" побутову техніку та електроніку, особливо комп'ютери, ноутбуки, планшети, смартфони, телевізори. Вигода від продажу техніки "з рук" сумнівна, так як можливий і відкат курсу долара і євро, а самі моделі швидко застарівають. Проте, як нам повідомили в інтернет-магазині rozetka.ua, українці зараз купують саме нові моделі телефонів і планшетів, які імпортували по 15-16 грн / $, їх навіть не встигають завозити. "З точки зору престижу, витрати на новомодну техніку виправдані, але економічно – ні, тому що торговці відразу ж накручують на новинках подвійну ціну, але скоро вони подешевшають", – вважає президент Украналітцентра Олександр Охріменко.

2 Купівля ювелірних виробів як засобів накопичення – свідомо програшна: продати з вигодою навіть нові, з биркою і пломбою, кільце, сережки, кулон і т. д. дуже важко, адже покупець побоюється придбати підробку. Тим більше що такий товар не в дефіциті. А здати їх в скупку дорогоцінних металів можна лише як брухт (втрачаєте на вартості роботи, яка може становити від 20-25% ціни у традиційних обручок до 50% у ажурних брошок, кулонів).

3 Не варто купувати старі автомобілі, насамперед іномарки, навіть якщо за машину б/в просять дешево. І не тому, що документи можуть виявитися не в порядку – розоритеся на її утриманні та обслуговуванні. Адже така машина незабаром напевно зажадає ремонту, оригінальні імпортні запчастини влетять в копієчку, а китайські замінники довго не прослужать.

4 Закупівля про запас круп та борошна "мішками" безглузда: в них заведуться жучки, і продукти доведеться викинути. Якщо вже зважилися – беріть з розрахунку не більше 1 кг кожного продукту на кожного члена сім'ї. Виняток становлять псувкі товари: можна закуповувати без побоювань мило, сірники, соду, сіль, каву та чай. Також можна закуповувати алкогольні та тютюнові вироби (з 2015 на них піднімуть акциз, і ціна зросте). Запасати можна і цукор, він стоїть зараз по 7,7-8 грн/кг. Експерти агроринку кажуть, що навесні цукор може бути 10 грн/кг, а влітку – 12 грн і більше. На мішку вийде економія 65-100 грн.

5 Хоч це і жорстоко, постарайтеся не давати в борг знайомим, бо велика ймовірність розпрощатися з грошима, навіть якщо попросите віддати борг у валюті і візьмете розписку, завірену нотаріусом.

6 І найголовніше: не треба витрачати всі гривні, наявні вдома, повинен бути недоторканний запас на випадок форс-мажору (хвороба, втрата роботи). Фінексперт радять тримати в заначці не менше трьох місячних доходів родини, але добре, якщо це буде навіть місячний запас (у середньому по країні – 3000 грн).

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 26.12.2014, 07:46 | Повідомлення # 107
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Підготовка до Нового року 2015



Як зустріти Новий рік 2015, щоб він приніс щастя й удачу? Щоб новорічні свята пройшли весело і залишили в пам'яті тільки приємні враження, готуватися до свята потрібно заздалегідь. І головне - приділити достатньо уваги талісману року. Адже якщо він залишиться задоволеним, то принесе вам удачу і благополуччя в Новому році. 2015 рік за східним календарем вважається роком Дерев'яної Кози або Синьої Вівці. Так як відзначити Новий рік 2015, щоб догодити Козі.

Новий рік 2015 рік Кози (Вівці) як зустрічати?

Де краще зустріти Новий рік? Як зустрічати і головне де? Адже від вибору місця будуть залежати і інші особливості урочистості. Тут доведеться трохи розчарувати тих, хто чекає чіткої відповіді, її немає. І пов'язано це з характером самої господині року. З одного боку Коза спокійна домашня тварина, дуже обережна і не любить різких змін. Тому цілком природно буде зустрічати цей Новий рік з рідними та близькими в скромній компанії.

Проведення Нового 2015 року.

Але з іншого боку Коза дуже любить прогулянки. Так що можна сміливо вирушати в гості, нічний клуб, і навіть перенести проведення Нового 2015 року на курорт чи просто в село, талісман не буде в образі. Але запам'ятайте, святкувати необхідно мирно і тільки на суші, вода і повітря Козі не до вподоби. І ще один нюанс - постарайтеся обійтися без занадто галасливих і екстремальних варіантів. В силу природної обережності Кізка не переносить небезпеки і ризику, так що краще її не лякати, щоб удача не втекла.

Підготовка до Нового року 2015.

Готуємо дім до свята. Підготовка до Нового 2015 року, як і зазвичай починається з прикраси будинку. Господинею 2015 року буде синя Коза, значить, і оформлення повинно бути витримано у відповідній кольоровій гамі. Основні кольори - синій і зелений, але не варто захоплюватися. Занадто багато теж не добре. Достаток цих відтінків може викликати відчуття дискомфорту, а Коза любить затишок. Тому краще розбавити основну кольорову гаму м'якими бежевими або пастельними відтінками.

Ну а далі все залежить від можливостей і бажання. Можна повністю змінити інтер'єр кімнати, але в принципі досить прикрасити кімнату якими-небудь синіми елементами. Це можуть бути декоративні серветки, вази, подушки, яскраві кулі синього кольору, дощик і т. п. Все залежить від вашої фантазії.

Обов'язковим елементом наступного року стане дзвіночок. Щоб зрозуміти чому, досить згадати будь-яку картинку з дитячих казок, де намальована кізка. Його вішають на двері або на ялинку. Також вітаються різноманітні дерев'яні прикраси, статуетки, фігурки овечки і т. п. Простенькі фігурки цілком можна зробити самому, вирізавши їх з фанери і розфарбувавши.

Як завжди актуальні серпантин, дощик та гірлянди. Перевагу слід віддати прикрасам синього, блакитного і зеленого кольору, що уособлює небо і зелень. Зелень обожнюють як Коза, так і Вівця, але так як взимку знайти її неможливо, то прекрасно підійде і штучна. Є ще непоганий варіант - можна прикрасити приміщення кімнатними рослинами. Це обов'язково сподобається талісману року і приверне удачу.

Як відзначити Новий рік?

Як весело відзначити Новий рік? Звичайно ж, проявивши максимум фантазії при підготовці до нього. Оригінальна прикраса, хвойні букетики, можна зробити своїми руками. Для цього однаково хороша натуральна і штучна хвоя. Візьміть гілочки і злегка змастіть їх клеєм, а потім посипте роздрібнений пінопластом. Вийде ефект снігу. Перев'яжіть букетики яскравою стрічкою. Їх можна поставити або повісити в будь-якій кімнаті і навіть в офісі. Невелика рада, букети із штучної ялини можна збризнути ароматичною олією із запахом хвої.

Що одягнути на святкування Нового року 2015?

Наступне, але не менш важливе питання - у чому зустрічати прихід Нового року. Тут немає строгих вимог. Який би варіант ви не вибрали, шикарне вечірнє плаття або скромний домашній наряд, головне, щоб вони виглядали вишукано і забезпечували вам відчуття повного комфорту. Колірна гамма теж досить різноманітна. В першу чергу це, звичайно, сині та зелені відтінки, під колір талісмана. Також підійдуть кольори, відповідні його природньому забарвленню. Вівці бувають білі або чорні, тому можна спокійно вибирати вбрання цих квітів.

У цю Новорічну ніч забудьте про люрекси і палетки, якщо не хочете викликати гнів господині року. І основне - матеріал, з якого пошитий наряд, повинен бути натуральним.

Накриваємо стіл на Новий рік 2015.

Для кожної господині актуальне питання: наближається Новий рік 2015, як зустрічати, завжди перегукується з іншим питанням - що ставити на стіл? Обмежень за складом страв у цьому році не буде, але от про достаток зелені на столі слід подбати. Салати, овочеві страви, гілочки зелені для прикраси страв будуть дуже до речі і порадують Козу.

Як провести Новий рік 2015?

Кізка не любить нудьги, тому головне зустрічати свято весело та оригінально. Побільше сміху і радості. Вірші, пісні, танці, феєрверки - імпонують вишуканій і екстравагантній Козі. Щоб зустріч Нового року пройшла без нудьги, заздалегідь складіть сценарій свята і придумайте цікаві ігри та конкурси. І тоді саме свято, і весь рік пройдуть так само приємно і вдало.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Субота, 03.01.2015, 15:56 | Повідомлення # 108
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Визначено країну, де пенсіонерам живеться найкраще



Американський журнал International Living оприлюднив у п'ятницю щорічний рейтинг найкращих країн для проживання на пенсії. Лідером вже не в перший раз став Еквадор, передає УНІАН.

Під час складання рейтингу International Living враховує такі показники, як вартість життя, ціни на нерухомість, клімат і якість медичного обслуговування.

Як зазначає журнал, вартість життя в Еквадорі приблизно в два рази нижча, ніж у США. В цій південноамериканській країні, що межує з Колумбією і Перу, можна прожити на $1,5 тис. на місяць, включаючи оренду квартири. Похід до еквадорського лікаря обходиться в $10, а пообідати в ресторані можна за $2,5. Крім того, люди старше 65 років отримують знижки на авіаперельоти, громадський транспорт і культурні заходи.

"Квартиру з двома спальнями на березі океану в Еквадорі можна купити менш ніж за 100 тис. доларів. Проте останнім часом ціни на нерухомість стали зростати через велику кількість повернень у країну експатів і пенсіонерів", - наводить журнал слова американця Дена Прешера, який переїхав шість років тому зі штату Небраска в місто Котакачі. Крім того, в Еквадорі надзвичайно різноманітний клімат: можна жити як на узбережжі Тихого океану, так і в Андах.

Всього у рейтинг International Living потрапили 25 країн. Друге місце займає лідер минулого року Панама, третє - Мексика. У першу десятку входять також Малайзія, Коста - Ріка, Мальта, Іспанія, Колумбія, Португалія і Таїланд.

Таким чином, у десятці опинилося по дві країни Південної Америки та Азії, і по три - з Центральної Америки і Європи.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Вівторок, 06.01.2015, 14:37 | Повідомлення # 109
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
У Росії закликають знищити Україну, Білорусію і Казахстан



Головний редактор популярного в Росії націоналістичного ресурсу «Супутник і погром» Єгор Просвірнін вважає, що Росія повинна захопити або знищити Україну, Білорусь і Казахстан.

Про це він написав у своїй статті «За що ми стоїмо, чого ми хочемо, що буде і чого не буде», зазначає Белорусский партизан.

«Нашою метою є ... російська національна держава як єдина форма колективного життя, що сприяє збереженню росіян в числі народів Першого світу. Частиною побудови російської національної держави є повернення Новоросії, Малоросії, Білорусії і Південного Сибіру (т.зв. «Північний Казахстан»), де досі проживають десятки мільйони російських людей», - упевнений Єгор Просвірнін.

«Т.з. «Україна», «Белорусія» і «Казахстан» (штучні державні утворення, створені більшовиками) є чужими національними державами, що реалізують чужі національні проекти, і рано чи пізно росіяни в них будуть асимільовані в чужі нації», - написав один з ідеологів російського імперського націоналізму.

Ці заклики до захоплення Білорусі не здаються фантастичними, враховуючи війну в Україні. Нещодавно один з найвідоміших російських політологів і політтехнологів, який багато років пропрацював на кремлівських проектах, Гліб Павловський передрік Білорусі долю України, а Лукашенку те, що його скине Кремль.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 06.05.2016, 10:25 | Повідомлення # 110
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Розпочався сезон збору равликiв - за день можна заробити до тисячi гривень!



Цей порiвняно новий спосiб заробiтку стає щораз популярнiшим. Тож нинi чимало людей iз самого ранку йдуть до лiсу, щоб зiбрати якнайбiльше равликiв, пише газета "Експрес".

"Тiльки-но починає свiтати, як ми сiм'єю вирушаємо до лiсу, - розповiдає Iван Шевчук, житель селища Млинiв. - Рiч у тiм, що поки роса, то винограднi равлики на виднотi, а як стане припiкати сонечко, слимаки вiдразу ховаються. А ще їх дуже добре збирати пiсля дощу - вони тодi вилазять зi своїх схованок. Якщо працювати швидко, то за день можна назбирати до 25-30 кiлограмiв! А за кiлограм платять вiсiм-десять гривень. Щоправда, заготiвельники ставлять умову: дiаметр мушлi равлика має становити не менш як три сантиметри. Далi наших слимакiв везуть до Австрiї, де обробляють, чистять i продають французам, якi дуже люблять цей делiкатес".

Тим часом Iванна Мороз на заробiтки йде з трьома дiтьми та батьками. Жiнка розлучена, тому доводиться багато працювати, щоб утримувати дiтей. "Ми вже готували слимакiв i куштували. Потрiбно ретельно промити їх свiжою водою та варити чверть години. Додати оцту й залишити на десять хвилин. Тодi перекласти у сковорiдку та пiдсмажити разом iз цибулькою. Посолити, посипати сумiшшю перцiв, полити майонезом - i страва готова. Смакота, скажу я вам. Чимось нагадують бiлi гриби.

А ще страва дуже калорiйна та ситна: декiлька штук з'їси - i вже досить. Тож не дивуюся, що в столичних ресторанах равлики входять до категорiї дорогих страв. За день ми з дiтьми та батьками збираємо в середньому 100 кiлограмiв равликiв, а це 800 -- 900 гривень. Для нас це чималi грошi. Завдяки слимакам ми позаминулого року зробили невеличкий ремонт у будинку, торiк оплатили лiкування батька. А цього року збираємо дiтям на ноутбук i на машину дров. Зрештою, це значно легше, нiж гнути спину на заробiтках за кордоном. Потрiбно лише добре знати мiсцевiсть", - пiдсумовує Iванка.

А в хлiвi Ярослава Семчука вже стоять рядами ящики з равликами. Зверху накритi дошками, бо слимаки так i хочуть втекти. "Коли маю двi-три тонни, то вiдвожу до Рiвного, де у спецiальних
холодильних камерах їх зберiгають, а тодi вiдправляють до Європи, - каже заготiвельник iз Млинова. - Я працюю на державному пiдприємствi, та в останнi роки в сезон збору слимакiв завжди беру вiдпустку, бо за цi декiлька тижнiв заробляю стiльки, скiльки на роботi не зароблю й за пiвроку!"

До речi, у країнах ЄС равликiв споживають бiльш як 100 тисяч тонн за рiк, а в нас ця смакота ще тiльки завойовує свого споживача.

Олеся МАКСИМЕЦЬ

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 01.07.2016, 18:40 | Повідомлення # 111
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
"Эрдоган не стал ждать и прижал Пу к ногтю": У мережі стали відомі подробиці телефонної розмови президентів РФ та Туреччини

Реджеп Ердоган пообіцяв, що лідери кількох країн утворять коаліцію, яка впритул займеться деконструкцією путінської Росії.



Реджеп Ердоган.

У розпорядженні редакції New Rush Word опинився текст від джерела, яке заслуговує на довіру. Керуючись журналістською етикою, а також тим, що джерело живе в Росії, ми не вказуємо ім'я автора. Висновки робити тільки нашим читачам. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із наведеним текстом повністю, зі збереженням орфографії оригіналу.

Звонил знакомый из администрации Вовочки. Рассказал о разговоре с Эрдоганом - говорит, что моль ещё никогда не была такой бледной. Если коротко, то Эрдоган, да простят меня дамы, вставил гебистской крысе по самые гланды. И за вброс об «извинениях», и - что важнее - за вчерашний теракт в аэропорту Стамбула.

Турецкий президент - человек прямой и церемониться не стал. Как только поступили первые сведения от своих и дружественных спецслужб (информация предварительно подтверждена СБУ) о том, что за организацией теракта стояли Вовочкины холуи из ФСБ, Эрдоган не стал ждать и прижал Пу к ногтю.

Итак, что предварительно известно:

Базу «Хмеймим» в ближайшее время разнесут с воздуха. Пленных брать не будут. После всего того, что принесли кремлевские вояки сирийцам и туркам - их будут просто выжигать с воздуха, методично и с удовольствием.
Все счета Кремля в Турции блокируются в течение 24 часов, средства будут направлены на компенсации пострадавшим и родственникам погибших в терактах. Такие же меры готовы предпринять Румыния и Украина.
В июле состоится саммит с участием Эрдогана, Порошенко, Грибаускайте, Тимофти (это только те, кто уже согласился участвовать), на котором будет сформирована мощная коалиция по деконструкции путинской России на национальные республики и привлечению к ответственности всех функционеров режима гебешной крысы. Это будет новый Нюрнберг.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 11.07.2016, 22:17 | Повідомлення # 112
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Гадюки атакують Київ: Просто посеред натовпу відпочиваючих жінку вжалила змія

Що спровокувало змію на напад – невідомо.



У Києві з'явилися гадюки.

Під час фестивалю Atlas Weekend у Києві на території Національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ) жінку вкусила гадюка. Про це розповіли в лікарні, куди була госпіталізована постраждала

Інцидент стався в суботу, 9 липня, близько 20:00. Жертвою нападу змії стала 28-річна жінка, яка була доставлена в клінічну лікарню швидкої медичної допомоги до відділення токсикології. За яких обставин змія напала на людину, не повідомляється.


Доброта-вище всіх якостей.
tatisДата: Вівторок, 26.07.2016, 14:41 | Повідомлення # 113
новачок

Країна:
повідомлень: 2
Статус: Оффлайн
Підкажіть будь ласка якщо є такі хто замовляв двері по інтернету, потрібні двери папа карло, ось звідси не брали superdveri.ua/brands/papa-karlo/ ? чи можна їм довіряти?

Цитата DMisha ()
До речi, у країнах ЄС равликiв споживають бiльш як 100 тисяч тонн за рiк, а в нас ця смакота ще тiльки завойовує свого споживача.


Заробляти собі на життя збором равликів? Я в шоці, вперше таке чую, щоб цих тваринок збирали і продавали на м'ясо, чи як вірно сказати - на мушлі). Я завжди їх акуратно оминаю при зустрічі. Шкода тваринок якось стало..
DMishaДата: П`ятниця, 20.01.2017, 20:25 | Повідомлення # 114
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Народ нічим не брезгує, заради наживи 056

Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 13.02.2017, 19:15 | Повідомлення # 115
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
В Італії пробуджується вулкан, здатний знищити всю Європу, - вчені

Останнім часом земна кора не активна, швидше за все, готуючись до чогось глобального, вважає міжнародна група вчених, які досліджували сплячий вулкан Сольфатара.



Флегрейські поля.

Вчені з Італії та Франції вивчили сплячий вулкан, розташований недалеко від Неаполя, на території Флегрейських полів, і виявили перші ознаки неминучого пробудження, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Виявилося, що під жерлом вулкана скупчилася велика кількість газів, які знаходяться під тиском. Виверження може назавжди змінити європейський континент.

Останнє виверження найбільшого вулкана в Європі відбулося 39 тис. років тому, стерши з лиця Землі неандертальців.

Нагадаємо, 30 січня учні та викладачі середніх шкіл, що знаходяться в італійських містечках Рагална, Ніколозі і Бронте поруч з діючим вулканом Етна на Сицилії, були евакуйовані після серії підземних поштовхів.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 15.02.2017, 13:08 | Повідомлення # 116
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Франківський школяр усі свої заощадження передав на потреби військових

В Івано-Франківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням англійської мови навчається чудовий хлопчик, справжній громадянин незалежної України – Анатолій Котіль.



Хлопчик усі свої заощадження вирішив віддати солдатам, які, як він вважає, потребують їх більше.

Тому до Міжнародного дня волонтера Міністерство оборони України нагородило Котіля Анатолія Васильовича грамотою за значний особистий внесок в організацію та надання всебічної допомоги особовому складу військових частин і підрозділів Збройних сил України, активну громадську позицію.

“Освітяни міста Івано-Франківськ висловлюють слова щирої вдячності Анатолію за його безкорисливий вчинок та батькам учня за гідне виховання сина”, – йдеться у повідомленні прес-служби департаменту освіти і науки.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 15.02.2017, 19:42 | Повідомлення # 117
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Кабмін ввів надзвичайний стан в енергетичній сфері

Введення надзвичайного стану в енергетичній сфері викликано блокадою постачання вугілля з ОРДЛО.



Кабінет міністрів України підтримав постанову про запровадження надзвичайного стану в енергетиці України через блокаду на Донбасі. Відповідне рішення було прийнято на екстреному засідані Кабміну

"Проблема створена абсолютно штучно, внаслідок перекриття колій в АТО сьогодні заблоковано постачання українського вугілля, бо воно добувається із українських надр, до ТЕЦ і ТЕРЦ, які виробляють електроенергію і тепло", - сказав Гройсман.

За його словами, такі перекриття можуть привезти до відключення електроенергії, і тепла по Україні.

"Такі дії є абсолютно неприпустимі, постачання необхідного вугілля має бути розблоковано. Для цього ми і зібрали уряд, щоб прийняти рішення про запровадження надзвичайних заходів в енергетичній системі нашої країни. Цей дифіцит вугілля створено абсолютно штучно", - сказав прем'єр.

"Блокада сьогодні це злочин, саме в частині вугілля, все інше я не беруся судити", - додав Гройсман.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 16.02.2017, 10:52 | Повідомлення # 118
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Пентагон заявив про військову допомогу Україні

У Пентагоні також закликали Київ продовжувати реформи для покращення роботи оборонних підприємств.

У Пентагоні заявили, що США будуть надалі підтримувати нарощування військового потенціалу України. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті відомства за підсумками зустрічі очільника МЗС України Павла Клімкіна із першим заступником міністра оборони США Боба Ворка, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що Ворк заявив про готовність США продовжувати надавати допомогу Києву для нарощування військового потенціалу.

"Ворк підкреслив, що США як і раніше рішуче підтримують суверенітет і територіальну цілісність України і зміцнення потенціалу сил України. Крім того, він закликав Україну продовжувати реалізацію реформ, які зроблять роботу оборонних підприємств більш ефективною і дієвою", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше сенатор-республіканець Джон Маккейн закликав надати Україні летальну зброю. "Так, він (Обама - ред.) був занадто м'яким. Давайте виберемо інший курс разом: надамо Україні оборонне летальне озброєння і збережемо санкції проти Росії", - написав він у Twitter.

Глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що з Росією треба вести переговори "з позиції сили". Меттіс підкреслив, що, як і в "темні дні "холодної війни", США продовжують тримати відкритими політичні канали співпраці та деескалації розбіжностей.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 17.02.2017, 11:09 | Повідомлення # 119
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
"Вони тебе вичислюють і вбивають твоїх родичів": Хто і як нищить українських дітей через інтернет

Інтернет вбиває українських підлітків. У ті хвилини, коли батьки нічого не підозрюють, їх дитина може копирсатися в соцмережі та обирати квести в так званих групах смерті. Небезпечна гра вже вбила сотні дітей.



Групи смерті «Синій кит»

У поліції переконують: гра, що доводить підлітків до самогубства, це не вигадки. Небезпечні психологічні забави можна знайти в так званих групах смерті: «Синій кит», «Тихий дім» «Розбуди мене о 4.20». Назви можуть бути різні, фінал – завжди один.

«Я навіть не думала, що це може закінчитися такими проблемам. Боюся, щоб не дізналися батьки», - розповідає школярка Оксана, яка не показує свого обличчя.

Батьки досі не знають, що вона – одна з колишніх учасниць небезпечної гри «Синій кит». Чим можуть закінчитися креативні квести, Оксана зрозуміла не одразу.

«Мені прийшло завдання написати листа. Я не встигла цього зробити. Пройшов певний час і мою сторінку було заблоковано», - розповіла дівчина.

Вона не пройшла першого завдання. Тепер Оксана розуміє: їй тоді поталанило. Бо інша школярка після наступного квесту опинилася в лікарні.

«До нас зателефонували з лікарні. Про те, що в них знаходиться дівчина, на руці якої є напис «Синій кит», - розповіла співробітниця Головного управління поліції Івано-Франківщини Алла Бойчук.



Напис на руці 13-річної дитини був вирізаний лезом. Дівчинка – із заможної сім'ї, навчається в елітній школі, відмінниця та активістка. Але після загадкової гри їй потрібна допомога психологів.

«Протягом 50 днів доводять дитину до такого стану, що якщо їй поставлять завдання – сьогодні ти вистрибнеш з 8 поверху – вона готова це буде зробити», - каже Алла Бойчук.

Смертельна гра прийшла в Україну з Росії. Півроку тому кіберполіцейські зафіксували першого учасника небезпечної групи. А нині їх – сотні, як і самих спільнот.

Тільки на Прикарпатті вже відомо про два трагічні випадки через небезпечну гру. В Росії «Синій Кит» убив уже понад 130 дітей.

«Підбирають потенційного потерпілого ,і з ним професійно працюють. Це відбувається у вигляді квестів, під час етапів якого вивчають особу учасника, його слабі сторони, мотивації. Якщо ми говоримо про групи смерті, то працюють професійні психологи», - позповів керівник управління кіберполіції Івано-Франківщини Іван Канюс.

Зіскочити з групи смерті можна: треба заблокувати свою сторінку чи поскаржитися на спільноту адміністраторам соціальної мережі. Щоправда, таких випадків поки зафіксовано обмаль. Чому діти бояться скаржитися? Знає чи не кожен школяр.«Вони тебе вичислюють і вбивають твоїх родичів», - розповідають Артур і Роман.

«Для того, щоб отримати перше реальне завдання, треба надати реальну адресу, куди звичайним листом прийде завдання. І в подальшому, коли учасник хоче відмовитись від участі в квесті, йому починають погрожувати, знаючи, де він живе», - каже Іван Канюс.

Психологи б'ють на сполох. Адже більшість учасників, які постраждали від гри, з благополучних сімей. Вони мали практично все. Але дітям бракувало основного – батьківського спілкування.

«Якщо дитині багато купують всього, задовольняють всі її капризи, але не задовольняють основного – доброго батьківського, людського, люблячого спілкування – то такі діти в групі ризику», - пояснює психолог Наталя Чаплинська.

Деяких адміністраторів небезпечних груп кіберполіцейські вже вирахували. Але затримати їх майже нереально, бо жорстокі зловмисники працюють за межами України.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 17.02.2017, 11:52 | Повідомлення # 120
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Сегодня во всем мире отмечают День спонтанного проявления доброты



Сегодня, 17 февраля, - в Украине и в других странах мира отмечают День спонтанного проявления доброты (Random Acts of Kindness Day).

Этот праздник, отмечаемый по всему миру ежегодно 17 февраля.

Праздник учредили международные благотворительные организации, чтобы объединить людей всей планеты, независимо от их гражданства, вероисповедания и национальной принадлежности.

Этот праздник ведет свою историю из США, но сегодня уже имеет общемировое значение и празднуется вне зависимости от гражданства, национальности и религиозных убеждений.

Наиболее известен он в странах Западной Европы и в США, где в этот День во многих городах традиционно проходят благотворительные мероприятия и марафоны, в которых принимают участие известные актеры, общественные и политические деятели.


Доброта-вище всіх якостей.
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Розмови на різні теми » Розмови на різні теми
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024