FORUM TV-SATВівторок
23.04.2024, 23:13

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 4 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Aналогове телебачення » Ефірне аналогове телебачення
Ефірне аналогове телебачення
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:24 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Ефірне аналогове телебачення

Стандарти аналогового ТБ


NTSC (National Television Standards Committee). Ця система була розроблена в США і прийнята для мовлення в 1953 р.
Стандарт забезпечує дозвіл в 525 рядків, оновлюється з частотою 30 кадрів в секунду (вірніше, 60 напівкадрів (полів) з урахуванням черезрядковості).
Основний недолік NTSC - висока чутливість до спотворень сигналу на рівні каналу передачі. В даний час цей стандарт використовується в більшості країн Північної та Південної Америки і деяких азіатських державах.

PAL (Phase Alternation Line) - використовується практично у всьому світі стандарт, прийнятий в 1967 р. Його головна перевага перед американською розробкою - висока стабільність інформації про відтіниу. Сигнал має дозвіл 625 рядків при 25 кадрах в секунду (50 полів).

SECAM (Sequential Color With Memor) почали використовувати в деяких країнах з 1969 р. Цей стандарт, як і PAL, має великий вертикальний дозвіл (625 рядків). При цьому передача двох кольорорознісних сигналів проводиться послідовно, а сигнал яскравості - безперервно, що дозволяє отримувати стійкий відтінок, стабільну насиченість зображення.
RATVODДата: Четвер, 30.08.2018, 16:34 | Повідомлення # 46
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Життя без телевізора - які телеканали

будуть відключені від
аналогового стандарту




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення припиняє
аналогове мовлення 40 телеканалів у зв'язку з переходом на цифрове.


Відповідне рішення Нацрада прийняла на засіданні 29 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Серед телеканалів, які будуть відключені від аналогового стандарту в ніч з 31 серпня на 1 вересня, - загальнонаціональні «Інтер», «Україна», «1 + 1», «2 + 2», ZIK, 5 канал (дві юридичні особи), НТН, К1, ICTV, СТБ, ТЕТ, «Новий канал», М1, «Мега», «24 канал», «Прямий канал», а також «33 канал» (Хмельницький), «Аверс» (Луцьк), «М -студіо (MS)» (Мукачево), «11 канал» (Дніпро), ОТБ (Івано-Франківськ), «41-Прилуки» (Прилуки), МАРТ (Миколаїв), «Рудана» (Кривий ріг), «Віта ТВ» (Вінниця), «Вінниччина» (Вінниця),«34 канал» (Дніпро), «21 Ужгород» (Закарпаття), «Візит» (Кременчук), «ВТВ плюс» (Херсон), «24» (Львів), «Репортер» (Одеса), А1 (Одеса), «Вікка» (Черкаси), «Перший міський» (Одеса), «Академія» (Одеса), «Рівне 1» (Рівне ), TV4 (Тернопіль), TV5 (Запоріжжя), «1 Подільський» (Хмельницький).

У той же час дискусійними виявилися питання щодо відключення аналогового мовлення для телеканалів «2+2» і «Відікон» (Суми). В кінцевому підсумку регулятор вирішив визнати ліцензію «2+2» такою, що втратила дію, за винятком частини, що стосується мовлення на Крим, у зв'язку з судовими процесами, які тривають у компанії з Російською Федерацією. Щодо ж телеканалу «Відікон» регулятор прийняв рішення перенести розгляд цього питання, враховуючи пояснення представника мовника.

«Мова йде про виконання постанови Кабміну: з 1 вересня ми відключаємо аналогові мовники. Ми залишаємо тільки тих мовників, які на сьогодні здійснюють мовлення в аналогу на території з особливим режимом мовлення - це Донецька, Луганська області та південь Херсонської, це прикордонні з Російською Федерацією (Сумська, Чернігівська та Харківська область)», - пояснив відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко.

Як повідомлялося раніше, Україна переходить на цифрове телебачення. Також "Вести" розповіли, як не залишитися без ТБ. Як підключити та налаштувати безкоштовне цифрове телебачення

29 серпня 2018

RATVODДата: Субота, 01.09.2018, 19:23 | Повідомлення # 47
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Вічний аналог в Молдові і в Україні.

Знайдіть 10 відмінностей




Україна не єдина країна, де відключення аналога постійно переноситься.


Молдова теж підписала в 2006 році Женевську конвенцію про відключення аналогового мовлення до 2015 року.

Коли підійшли зазначені терміни, виявилося, що мовники і провайдери не готові перейти на цифру. Державна компанія радіокомунікацій побудувала цифровий мультиплекс, але більшість каналів не можуть оплатити його послуги, а грошей на організацію регіонального цифрового мовлення не знайшли. Тоді відключення перенесли спочатку на 2017 рік, а потім на 2020. Mediasat попросив прокоментувати ситуація Володомира Топала, Голови Патрональної Асоціації Телерадіомовників Молдови:

- Як і в Україні, в Молдові був запланований перехід на цифрове телебачення. Одним з ключових умов було те, що сума оплати за присутність в цифровому мультиплексі від кожного каналу повинна була складати 5800 євро на місяць. Не кожен телеканал, особливо регіональний, може собі таке дозволити, у деяких ця сума бюджету на півроку.

Європейський Союз, з метою забезпечення плюралізму і демократичних перетворень в країні, щоб всі мовники залишалися доступними і в подальшому для своїх клієнтів, виділив грошову допомогу для переходу Республіки Молдови на цифрове мовлення. На ці кошти можна було б придбати необхідне обладнання для того, щоб мовникам увійти в мультиплекси, а операторам - Distribuitor da service (дистриб'юторам сервісу) придбати абонентське обладнання яке має можливість приймати сигнал як з ефіру так і з кабелю одночасно, роздати його безкоштовно нашим абонентам .

Асоціацією «APRRM» було вжито заходів щодо з'ясування, куди були спрямовані ці кошти, можливо їх хтось вже отримав? На дане питання поки немає достовірної інформації між ким були розподілені дані кошти.

У жовтні плануємо зібрати всіх учасників ринку, обговорити подальші дії пов'язані з цим питанням.

Ще одна причина перенесення переходу на цифрове мовлення - це вибори які були намічені на вересень і перенесені на лютий 2019, необхідно провести певні роз'яснювальні роботи з клієнтами по переходу на DVB-T стандарт, люди до сих пір не розуміють, що робити з існуючими ДМВ антенами , і що для отримання та перегляду потрібен відповідний ТВ-приймач або додатковий пристрій, який підключається до існуючого і т.д. Думаю, після виборів питання знову стане актуальним.

Як виглядає молдавський провайдерский ринок?


Кабельні та IP оператори - Distribuitor da service потроху впроваджують цифровий стандарт, запускають цифрове кабельне ТБ відразу з інтернетом і додатковими послугами. Зараз навіть в селах Молдови якісний інтернет, хоча раніше він був дуже поганий. Провайдери мають можливість надавати різні IP-сервіси, але вони поки не так затребувані. Всього є три великих оператори, два з них представлені у всіх великих районних центрах, це "Moldtelecom" і "StarNet". "Moldtelecom", який покриває всю територію Республіки Молдови, в IPTV пропонує близько 200 каналів в різному дозволі.

У Кишиневі є кілька великих операторів, які конкурують між собою. Це компанія Suncommunication, яка тепер працюють як Orange - румунське представництво, Satelit Tv, Arax.

По районних центрах і селах є ще регіональні Distribuitor da service які конкурують між "Moldtelecom" і "StarNet". Всього операторів близько 140, дана цифра не точна так як багато хто об'єднується або закриваються.

Нагадаємо, сьогодні, 31 серпня 2018 року, останній день мовлення для більшості аналогових каналів в Україні. В ефірі залишаться тільки НСТУ, місцеві канали і передавачі на кордоні з Російською Федерацією.

Ірина Сахно

- 31 серпня, 2018



RATVODДата: Неділя, 02.09.2018, 07:18 | Повідомлення # 48
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Рішенням Уряду до 1 травня 2019 року буде збережене

аналогове мовлення на окремих територіях




31 серпня на Урядовому порталі і в газеті «Урядовий кур’єр» опубліковано постанову
Кабінету Міністрів № 667, якою внесено зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України.


У документі враховано пропозиції, які були надані Національною радою щодо відтермінування вимкнення аналогового мовлення на тимчасово окупованих територіях і тих, що межують із Російською Федерацією, а також для програм ПАТ “НСТУ” і телекомпаній місцевого мовлення, які не мають ліцензій на цифрове мовлення. Також уточнено дату, до якої триватиме використання аналогової технології для зазначених мовників, це – 1 травня 2019 року.

Наразі 111 місцевих телекомпаній не мають ліцензій на цифрове мовлення. Водночас Національною радою оголошено 2 конкурси на мовлення у цифровому форматі – мовлення в багатоканальній цифровій мережі МХ-5 і в регіональному мультиплексі в Одеській області. Загалом це 93 канали.

Також регулятор закликав місцевих мовників звертатися із заявами про прорахунок частот для цифрового мовлення, яке може бути організоване локально.

ОПУБЛІКОВАНО, 31.08.2018

RATVODДата: Вівторок, 25.09.2018, 21:43 | Повідомлення # 49
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Щодо припинення аналогового мовлення

телеканалу
UA: ПЕРШИЙ з 25 вересня




Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (Концерн РРТ), що надає послуги трансляції
телевізійного сигналу Національній суспільній телерадіокомпанії України повідомив НСТУ
про припинення аналогової трансляції телепрограм каналу UA: ПЕРШИЙ з 6:27 ранку, 25 вересня 2018 року.


Про це йдеться в офіційному листі Концерну РРТ, що був направлений до ПАТ "НСТУ" 24 вересня 2018 року. У цьому ж листі Концерн РРТ повідомив, що заборгованість НСТУ за отримані послуги з трансляції телепрограм становить майже 69,4 млн грн.

З квітня 2018 року грошей на оплату аналогової трансляції в бюджеті, виділеному Верховною Радою для НСТУ, не передбачено зовсім. Це призвело до появи заборгованості перед державним Концерном РРТ .

Незважаючи на відсутність коштів у ПАТ "НСТУ", Концерн РРТ продовжував аналогову трансляцію телеканалу UA: ПЕРШИЙ. По мірі зростання заборгованості НСТУ, Концерн РРТ був змушений призупинити аналогову трансляцію телеканалу UA: ПЕРШИЙ у часові проміжки з 6:00 ранку до 18:00 вечора у кількох містах (Білопілля, Вінниця, Дніпро, Ізюм, Київ, Ковель, Одеса, Тернопіль та Чернігів) з 18 червня 2018 року, оскільки передавачі у цих містах дуже енерговитратні, а несплата НСТУ за послуги Концерну РРТ своєю чергою призводить до появи боргів Концерну перед енергопостачальними організаціями. Проте навіть попри цей крок борг Концерну РРТ перед енергопостачальними організаціями продовжує зростати, що може призвести до відключення об’єктів Концерну РРТ від мереж електроживлення. У випадку такого відключення припиниться трансляція не тільки телерадіопрограм НСТУ, а й великої кількості інших загальнонаціональних телевізійних і радіоканалів, зокрема й цифрове телебачення.

З огляду на таку загрозу і зростання заборгованості Концерн РРТ змушений припинити трансляцію телеканалу UA: ПЕРШИЙ з 25 вересня 2018 року.

Національна суспільна телерадіокомпанія України розуміє цей вимушений крок з боку Концерну РРТ і, на жаль, не має жодної фінансової можливості виконати свої зобов’язання та оплатити послуги трансляції.

НСТУ неодноразово зверталася до уряду з приводу критичної ситуації через незаконне недофінансування Суспільного та попереджала, що це може призвести до відключення аналогового мовлення.

У розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік зазначено, що фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України становить лише 776 563,1 грн, що вдвічі менше від суми, гарантованої Законом України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України".

Урізане вдвічі фінансування не передбачає необхідних коштів на оплату трансляцій.

Для оплати всіх трансляцій НСТУ необхідно 330 млн грн на рік, проте виділено і передбачено в плані бюджетних асигнувань лише 54,7 млн грн.

Наразі правління ПАТ "НСТУ" змушене констатувати небажання влади профінансувати суспільне мовлення, що спричинило призупинення аналогової трансляції телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

25 вересня, 2018.

RATVODДата: Неділя, 21.04.2019, 08:55 | Повідомлення # 50
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
До 31 грудня в аналоговому стандарті транслюватимуть свої програми

місцеві компанії, а також відбуватиметься мовлення на прикордонні




Національна рада на засіданні 18 квітня 2019 року розглянула і обговорила проект постанови
Кабінету Міністрів України«Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України»,
який надійшов від Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та, керуючись частиною
другою статті 24 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», погодила його без зауважень.


Планом було передбачено припинення використання аналогової технології мовлення 1 травня 2019 року. Зміни ж стосуються подовження терміну використання аналогового стандарту мовлення для окремих мовників. Так, проектом постанови передбачено:

«викласти графу «Строк припинення використання радіотехнології» позиції 38 розділу І у такій редакції: «31 серпня 2018 року, крім територій з особливим режимом мовлення (відповідно до Закону України від 7 грудня 2017 року № 2244-VІІІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України»); для м. Києва та Кіровоградської області 31 липня 2018 р.; для визначених Національною радою з питань телебачення і радіомовлення каналів мовлення, що межують з Російською Федерацією та тимчасово окупованими територіями, та каналів мовлення телерадіоорганізацій місцевого мовлення, які не мають ліцензій на цифрове мовлення, 31 грудня 2019 р.»

Відповідальний секретар Національної ради Олександр Ільяшенко повідомив на засіданні, що Громадська рада, яка діє при Національній раді, звернулася до Кабінету Міністрів України з пропозицією подовжити термін вимкнення мовлення для зазначених мовників. Регулятор повністю підтримав їхнє звернення, Держспецзв’язок розробив відповідний проект, який Національна рада погоджує без зауважень.

ОПУБЛІКОВАНО, 18.04.2019

RATVODДата: П`ятниця, 13.12.2019, 17:26 | Повідомлення # 51
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Нацрада перенесла терміни

повного відключення
аналогу в Україні



Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжив
термін повного відключення аналогового мовлення в Україні.


Тепер «цифра» в Україні повинна з'явитися не пізніше 30 червня наступного року , передає Українська Правда.

Згідно з даними, на засіданні 12 грудня Нацрада погодила проект постанови Кабінету міністрів «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України», розроблений адміністрацією Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Документ передбачає перенесення крайньої дати запуску цифрового мовлення в Україні з 31 грудня 2019 року на 30 червня 2020 року. За словами відповідального секретаря Нацради Олександра Ілляшенка, відстрочка необхідна мовникам, які працюють на прикордонних з Росією територіях.

Нагадаємо, в квітні Нацрада вже продовжувала термін відключення аналогу ряду мовників. На той момент в Плані використання частотного ресурсу була вказана кінцева дата посилання - 1 травня 2019 року.

Лада Васюкова

12 грудня, 2019.



RATVODДата: Субота, 14.12.2019, 14:06 | Повідомлення # 52
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Повне відключення ефірного аналогового телебачення

відбудеться
30 червня 2020-го




Термін змістили на півроку через невирішене питання регіональних аналогових телеканалів,
яким не дісталися цифрові ліцензії.


12 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення погодила новий кінцевий термін використання в Україні ефірного аналогового телебачення. Повне відключення аналога буде зміщено на півроку з 1 січня на 30 червня 2020-го. Причина − невирішене питання регіональних аналогових телеканалів, які залишилися без цифрових ліцензій.

Нацрада погодила без зауважень проєкт постанови Кабінету міністрів «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України», розроблений адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. За цю постанову повинен проголосувати уряд, після чого вона набуде чинності.

Член Нацради Олександр Ілляшенко пояснив, що продовжуватимуть вести мовлення в ефірному аналогу ті мовники, які працюють на територіях, що межують із Російською Федерацією − на півночі країни і у Херсонській області, на лінії розмежування і тимчасово окупованих територіях, а також місцеві телерадіокомпанії, які мають ліцензії на мовлення у цифрових мультиплексах. Регулятор очікує, що незабаром будуть прораховані вільні частоти і в регіонах для того, щоб охочі місцеві компанії до літа могли перейти на мовлення у цифровому стандарті.

Про те, що термін повного відключення аналога буде зміщений на півроку, «Телекритика» повідомляла у жовтні. Це питання обговорювалося на міжвідомчій робочій групі з переходу на ефірну цифру, яка проводиться при Держспецзв’язку.

Зазначимо, відключення в ефірному аналогу загальнонаціональних телеканалів сталося 1 вересня 2018-го за винятком прикордонних територій із Росією і окупованих нею територій Донбасу і Криму. В аналоговому ефірі інших регіонів залишилися тільки місцеві і регіональні телеканали, у яких немає цифрових ліцензій.

Нагадаємо, всього в Україні 94 місцевих аналогових телеканали залишилися без цифрових ліцензій. Нацрада в кінці 2018-го і в 2019 році звернулася у Держцентр радіочастот для прорахунку місцевих цифрових мультиплексів у 65 населених пунктах і отримала висновки за першим 11 населеними пунктами, частоти у яких були роздані на конкурсі 7 листопада. Це був конкурс на альтернативне «Зеонбуду» місцеве ефірне цифрове мовлення.

Від Telekritika

13.12.2019



RATVODДата: П`ятниця, 20.12.2019, 21:45 | Повідомлення # 53
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Живіший за всіх живих: аналітики завили

про живучість
ефірного телебачення




У 70-ті роки ефірні телевізійні антени були
невід'ємною частиною пейзажу по всьому світу.


У 2020, на думку експертів Deloitte, ситуація може повторитися.

Здивовані? Тримайтеся за стільці: в агентстві Deloitte прогнозують, що в 2020 році щонайменше 1.6 мільярда чоловік, що представляють 450 мільйонів домогосподарств з різних куточків світу, будуть отримувати як мінімум частину телевізійного контенту з наземного ефіру. І це за найскромнішими підрахунками: екстраполяція з використанням перевірених даних вказує на те, що число таких людей може досягти позначки в 2 мільярди людей. Паралельно з сектором відео за запитом з фінансуванням за рахунок реклами (AVOD) телевізор з ефірною антеною буде сприяти зростанню світової індустрії телебачення - навіть на тлі скорочення часу телеперегляду і, на низці ринків, збільшення кількості користувачів, які відмовляються від підписки на послуги платного ТБ.

Хто ж платить за все це безкоштовне телебачення? Рекламодавці. За прогнозами Deloitte доходи від телевізійної реклами по всьому світу виростуть в 2020 році більш ніж на 4 мільярди доларів, досягнувши до 2021 року позначки в 185 мільярдів доларів (при 181 мільярдах доларів в 2019). Якщо говорити про цифри, що характеризують зміну доходів, то тут в цілому спостерігається консенсус - розбіжності стосуються лише того, в який бік буде йти зміна. Деякі вважають, що в період з 2018 по 2021 обсяги ринку реклами зменшаться на 4 мільярди доларів, ми ж дотримуємося думки, що вони все-таки виростуть на цю величину.

Згідно з інформацією, наявною в розпорядженні експертів Deloitte, ніхто ніколи не публікував дані, що характеризують розміри аудиторії та інші показники ефірного телебачення в глобальних масштабах. Можна знайти дані по окремих країнах. Регуляторні органи публікували інформацію, що охоплює різні варіанти переходу від аналогового ефірного телебачення до цифрового (інформація, важлива для перерозподілу частотного спектру), однак, схоже, не існує будь-яких глобальних досліджень, що стосуються підрахунку аудиторії, яка хоча б періодично дивиться програми ефірного телебачення.

Експерти Deloitte прогнозують, що до 2020 року загальна аудиторія ефірного телебачення складе 1.6 мільярда глядачів - такий прогноз був зроблений на підставі аналізу даних, отриманих з 83 країн світу з загальною кількістю населення в 6.6 мільярда чоловік. Згідно з цим прогнозом, найбільша кількість глядачів ефірного телебачення буде проживати в таких країнах, як Індонезія, Індія і Нігерія. Якщо допустити, що країни, з яких не отримані перевірені дані, за ступенем проникнення ефірного телебачення нагадують своїх сусідів, то ми можемо припускати, що до 2020 року глобальна аудиторії ефірного телебачення виросте до 2 мільярдів. Слід зазначити, що ця оціночна цифра приблизно на 50% вище, ніж загальна кількість глядачів, які в 2020 році заплатять за послуги кабельного телебачення, IPTV від провайдерів телекомунікацій та DTH-платформ.

Борис Скуратівський

19 грудня, 2019.

RATVODДата: Субота, 25.01.2020, 19:34 | Повідомлення # 54
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Уряд не переніс остаточного

вимкнення
аналогу на 30 червня



Фото: zerkalo.mk.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення сподівається, що ці зміни будуть
внесені до Плану використання радіочастотного ресурсу України на найближчому засіданні уряду
.


15 січня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 15, якою вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу. Але серед внесених змін немає перенесення дати остаточного вимкнення аналогового телебачення в Україні з 31 грудня 2019 року на 30 червня 2020 року.

Таким чином, наразі залишається чинною та редакція Плану використання радіочастотного ресурсу, яка забороняє використання технології аналогового телебачення після 31 грудня 2019 року.

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення «Детектору медіа» повідомили, що пропозиції щодо перенесення дати остаточного відключення аналогового мовлення уряд може розглянути сьогодні, 24 січня. Це питання включено до порядку денного засідання уряду.

Мова йде про продовження роботи в аналоговому стандарті передавачів телеканалів на територіях, що межують з Російською Федерацією та тимчасово окупованими територіями України, а також передавачів місцевих телеканалів, які не мають цифрових ліцензій.

«Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації готувала декілька проектів про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу (Постанова № 815 від 09.06.2006). Спочатку були зміни що стосувалися наданню смуг частот 700-800 МГц Рухомій службі (впровадження технології LTE). Згодом – зміни стосовно аналогової технології. Усі зміни погоджувалися Національною радою, вони заходили в різний час і зараз почергово вносяться на розгляд Уряду. Тому зміни, що ухвалені 15 січня, не включають пропозицій по аналогу. Зазначене питання заплановано на розгляд Уряду, зі слів Держспецзвязку, на п’ятницю, 24 січня», - йдеться в повідомленні Нацради, яке отримав «Детектор медіа».

Нагадаємо, в ніч з 31 серпня на 1 вересня 2018 року було вимкнено аналогове телебачення по всій території України, крім територій з особливим режимом мовлення. Крім цього уряд зберіг до 1 травня 2019 року аналогове мовлення каналів Національної суспільної телерадіокомпанії України, місцевих мовників, які не мають цифрових ліцензій, і передавачів на кордоні з Російською Федерацією. 8 травня уряд продовжив до 31 грудня 2019 року остаточне вимкнення аналогового ТБ.

У грудні 2019 року Нацрада погодила проєкт постанови уряду, де вимкнення аналогового телебачення в Україні планувалось перенести з 31 грудня 2019 року на 30 червня 2020 року.

24 січня 2020.



RATVODДата: Понеділок, 27.01.2020, 19:26 | Повідомлення # 55
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Концерн РРТ поки не планує

відключати
аналогове мовлення



Фото: Digital system of Nepal

Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) не поспішає відключати
аналогове мовлення в тимчасово окупованих і межуюючих з Росією територіях України.


При тому що законодавчо заборона на використання аналогової технології телебачення діє з 31 грудня 2019 року, передає Детектор Медіа.

Як повідомив генеральний директор Концерну РРТ Сергій Микрюков, в КРРТ поки не планують відключати аналог і сподіваються, що незабаром вийде відповідне розпорядження про продовження термінів використання даної технології. Йдеться про продовження роботи аналогового мовлення на територіях, що межують з РФ і тимчасово окупованих областях.

А на решті території України дійсною залишається редакція Плану використання радіочастотного ресурсу, що забороняє використання аналогового ТБ після 31 грудня 2019 року.

Лада Васюкова

27 січня 2020.



RATVODДата: Субота, 09.05.2020, 20:02 | Повідомлення # 56
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Національна рада пропонує перенести термін

вимкнення
аналогу в Україні на 31 грудня 2020 року




Національна рада на засіданні 7 травня проголосувала
за висловлення зауважень до проєкту постанови Кабінету Міністрів України
«Про внесення зміни до розділу I Плану використання радіочастотного ресурсу України».


Регулятор запропонував продовжити термін використання аналогової радіотехнології до 31 грудня цього року.

Проєкт цього нормативно-правового акта надійшов до регуляторного органу повторно, повідомив член Національної ради Олександр Ільяшенко.

Чинна редакція Плану використання радіочастотного ресурсу України передбачає, що на територіях, які межують з Російською Федерацією і тимчасово окупованими територіями, а також для телерадіоорганізацій місцевої категорії мовлення, які не мають ліцензій на цифрове мовлення, аналогова технологія може використовуватися до 30 червня 2020 року.

12 грудня 2019 року Національна рада погодила проєкт Плану заходів щодо вивільнення смуг радіочастот у діапазонах 790 – 862 МГц, 694 – 790 МГц від радіоелектронних засобів радіомовної служби (телебачення) для впровадження радіотехнології LTE. Пункт 13 цього Плану заходів передбачав, що Український державний центр радіочастот у квітні цього року має надати Національній раді результати розрахунків місцевих цифрових каналів мовлення. Щоб виконати це завдання, УДЦР попередньо провів роботи з перерахунку мережі DVB-H у стандарт DVB-T2 і з перепланування МХ-1,2,3,5 для вивільнення цифрових дивідендів.

4 травня Національна рада отримала попередні результати підбору цифрових каналів для місцевих мовників.

Станом на 6 травня 2020 року Національна рада отримала від УДЦР нові прораховані у стандарті DVB-H канали мережі МХ-6 (166 каналів) і нові перераховані в діапазон 470 – 594 МГц канали мереж МХ-1, 2, 3, 5 (223 канали).

Олександр Ільяшенко поінформував, що попередньо Національна рада зверталася до УДЦР щодо прорахунку каналів мовлення у 65 населених пунктах для місцевих телерадіоорганізацій. Щодо 12 з них уже були отримані висновки, і ці частоти були виставлені на конкурс. Зараз ще 35 радіоелектронних засобів (РЕЗ) отримали погодження Генштабу і будуть надані регулятору для подальшого проведення конкурсів. 10 РЕЗ – направлені на погодження до ЗСУ, 3-м РЕЗ доцільно перенести місцезнаходження, а щодо 5-ти РЕЗ було отримано негативну відповідь Генштабу. Це стосується таких населених пунктів: Рокосово Закарпатської області, Івано-Франківськ, Одеса та Бережани, Підзамочок Тернопільської області.

Після отримання від УДЦР актів виконаних робіт і копій висновків УДЦР для місцевих цифрових каналів, регулятор зможе оплатити проведені УДЦР роботи. Отримавши оригінали висновків, Національна рада зможе розпочати процедуру ліцензування місцевого цифрового мовлення. Зважаючи на вимоги статті 25 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо термінів проведення конкурсів на мовлення, ліцензування місцевих компаній завершити до 30 червня 2020 року не вдасться, наголосив Олександр Ільяшенко.

Саме тому Національна рада пропонує у Плані використання радіочастотного ресурсу України датою завершення використання аналогової радіотехнології визначити 31 грудня 2020 року. До цього часу всі охочі телерадіокомпанії зможуть взяти участь у конкурсах Національної ради і отримати можливість мовити у цифровому стандарті.

Також цього дня на засіданні Національна рада розглянула проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів щодо впровадження в Україні в 2020 році системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління». Цей проєкт акта надійшов до регуляторного органу повторно, його було погоджено без зауважень.

Рішення Національної ради будуть надіслані розробнику нормативних актів – Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

ОПУБЛІКОВАНО, 07.05.2020

RATVODДата: Субота, 24.07.2021, 07:59 | Повідомлення # 57
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У США відключені останні передавачі NTSC



13 липня 2021 року відбулася важлива подія в історії технологій,
яке пройшло так тихо, що його практично не помітили
.


У США відключені останні кілька наземних передавачів в системі NTSC. Це настав кінець більш ніж 70-річного американського аналогового телемовлення. Про це повідомив ресурс hackaday.com.

NTSC - це стандарт американського аналогового телебачення, розроблений Національним комітетом телевізійних систем. Крім США він застосовувався в деяких інших країнах. Зокрема, в Мексиці, Канаді, в Японії. Любителі супутникового телебачення "першої хвилі" могли приймати в аналогу програми японського телебачення, які транслювалися в цій системі кольоровості.

Перше мовлення в NTSC відбулося в грудні 1953-го року, більшість передавачів було відключено в 2009-му році, а останні - тільки в липні цього року. Якщо порівнювати ситуацію з аналоговим телемовленням в Росії, то можна припустити, що останні аналогові передавачі тут будуть відключені тільки через 12 років після відходу "в цифру" основних федеральних телеканалів.

Цікаво, що читачі hackaday.com віддали належне аналоговому телебаченню, тому що воно приймалося навіть при слабкому рівні сигналу і дозволяло розгледіти "картинку" (правда, з безліччю перешкод), в той час як цифровий сигнал більш примхливий і може відбуватися розсипання зображення або його повне зникнення.

Автори hackaday.com також відзначають, що перехід на цифровий стандарт вже зараз може виявитися анахронізмом в століття бурхливого розвитку потокового і забезпечення інтерактивного віщання, коли той чи інший контент можна подивитися в будь-який зручний час. Проте, ефірне та кабельне телебачення продовжує поки утримувати лідируючі позиції - 64% глядачів у США дивляться відеопрограми і передачі саме таким способом.

19.07.2021.



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Aналогове телебачення » Ефірне аналогове телебачення
  • Сторінка 4 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024