FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 08:53

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Aналогове телебачення » Ефірне аналогове телебачення
Ефірне аналогове телебачення
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:24 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Ефірне аналогове телебачення

Стандарти аналогового ТБ


NTSC (National Television Standards Committee). Ця система була розроблена в США і прийнята для мовлення в 1953 р.
Стандарт забезпечує дозвіл в 525 рядків, оновлюється з частотою 30 кадрів в секунду (вірніше, 60 напівкадрів (полів) з урахуванням черезрядковості).
Основний недолік NTSC - висока чутливість до спотворень сигналу на рівні каналу передачі. В даний час цей стандарт використовується в більшості країн Північної та Південної Америки і деяких азіатських державах.

PAL (Phase Alternation Line) - використовується практично у всьому світі стандарт, прийнятий в 1967 р. Його головна перевага перед американською розробкою - висока стабільність інформації про відтіниу. Сигнал має дозвіл 625 рядків при 25 кадрах в секунду (50 полів).

SECAM (Sequential Color With Memor) почали використовувати в деяких країнах з 1969 р. Цей стандарт, як і PAL, має великий вертикальний дозвіл (625 рядків). При цьому передача двох кольорорознісних сигналів проводиться послідовно, а сигнал яскравості - безперервно, що дозволяє отримувати стійкий відтінок, стабільну насиченість зображення.
RATVODДата: Субота, 07.11.2009, 01:00 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
LNT і TV3 можуть піти з аналогового ефіру

Телеканали LNT і TV3 зважують можливість з 1 січня піти з аналогового ефіру, оскільки потрібні ДАТ "Латвійський державний центр радіо і телебачення" плата дуже велика, пише в четвер газета Diena.

Послуги телевізійної башти - дуже дорогі, неадекватні, і цими послугами користується дуже мала кількість глядачів, такі аргументи наводить керівництво найбільших комерційних телеканалів, які зважують можливість перейти лише на цифрове мовлення в Ризі вже з 1 січня 2010 року.

Це означає, що в Ризі і її околицях, але не на території всієї Латвії, телеканали TV3 і LNT без декодера не буде доступним, пояснює видання.

Нагадаємо, що з 1 січня майбутнього року в аналоговому мовленні більш не буде телеканалу LTV7.

tvradiocat.lv


RATVODДата: Субота, 07.11.2009, 01:02 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
LNT і TV5 можуть відключити за борги

Державний центр радіо і телебачення (LVRTC) загрожує за борги припинити мовлення телеканалів LNT і TV5. Про це портал Delfi повідомила представник LVRTC Ієва Ліне.

Згідно з рішенням центру, обом телеканалам даний певний термін на погашення боргів. Якщо вони не повернуть гроші, LVRTC припинить їх мовлення в аналоговому форматі і подасть заявку на визнання банкротства.

Як пояснили в LVRTC, навіть в "жирні роки" телеканали нерегулярний оплачували отримані послуги і нагромаджували борги.

Раніше повідомлялося, що обоє телеканалу з 1 січня можуть перейти на цифрове мовлення.

tvradiocat.lv


RATVODДата: Неділя, 15.11.2009, 19:38 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Роскомнагляд подовжує аналогові ТБ-ліцензії

Федеральна служба по нагляду у сфері зв'язку, ІТ і масових комунікацій (Роськомнагляд) знов почала подовжувати ліцензії альтернативним операторам зв'язки, які транслюють загальноросійські обов'язкові загальнодоступні теле- і радіоканали. При цьому з наступного року, згідно одному з останніх указів президента в області телемовлення, операторам доведеться погоджувати свої дії з ФГУП "Російська телевізійна і радіомовна мережа" (РТРС).

Рішення про пролонгацію ТБ-ліцензій на аналогову трансляцію обов'язкових телеканалів (термін дії яких витікає або вже витік) керівник Роськомнадзора Сергій Ситников прийняв ще в кінці жовтня на нараді за участю представників загальноросійських теле- і радіоканалів, РТРС і альтернативних операторів зв'язку, що надають послуги з телерадіомовлення. Тоді учасники наради вирішували, як забезпечити безперебійне мовлення загальноросійських обов'язкових загальнодоступних теле- і радіоканалів, затверджених указом президента від 24 червня 2009 р. Цим указом був затверджений список каналів, які увійшли до складу першого мультиплексу цифрового телебачення.

Згідно червневому указу президента, ефірна наземна трансляція загальноросійських обов'язкових загальнодоступних теле- і радіоканалів по всій Росії, а також створення і розгортання цифрових наземних мереж для ефірної трансляції цих теле- і радіоканалів здійснюються РТРС. Власне, документ і став причиною, по якій Роськомнадзор перестав подовжувати минулі або ось-ось витікаючі ТБ-ліцензії всім іншим операторам, які транслюють телеканали в аналоговому форматі.

У результаті тепер ті оператори, яким раніше відмовлялося в продовженні ТБ-ліцензій "по формальних підставах", можуть знову звернутися в Роськомнадзор. Як пояснює прес-служба відомства, ліцензії будуть пролонговані, аби дотримати конституційні права громадян на здобуття інформації і безперервності мовлення цих теле- і радіоканалів.

Роськомнадзор нагадує, що по червневому указу президента РФ "О загальноросійських обов'язкових загальнодоступних телеканалах і радіоканалах", з 2010 р. фінансування аналогової трансляції в населених пунктах з чисельністю менше 200 тис. чоловік прямуватиме мовцями в РТРС. "Тому альтернативним операторам необхідно знайти з РТРС прийнятні форми взаємодії", - передає слова пана Ситникова прес-служба Роськомнадзора.

ТЕТЯНА ЗОЛОТОВА
© ComNews


RATVODДата: Понеділок, 07.12.2009, 12:25 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Норвегії відключили аналогове мовлення

Після 50-ти років епоха аналогового телебачення в Норвегії закінчена.
1 грудня 2009 року в 13:30 були вимкнені останні два аналогові передавачі в Тромсe і Фіннмаркe.

Мережа наземного цифрового телебачення в Норвегії складається з 430 передавачів і представляє 25 телевізійних каналів і 16 радіостанцій. Oператор платного ТБ має 435 тисяч клієнтів, і додаткові 100 тисяч дивляться некодовані канали суспільного телебачення.
На деяких територіях Норвегії жителі не могли приймати телебачення як через супутник, так і наземною дорогою, їм були потрібні додаткові передавачі. У багатьох господарствах, що користуються цими передавачами, можна було приймати єдиний канал NRK. Зараз ці жителі мають доступ до 3-х телевізійних каналів і 12-ти радіостанціям.

era-tv.ru


RATVODДата: Четвер, 10.12.2009, 20:09 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
TV3 не хоче в « цифру »

Телекомпанія TV3 наступного року вирішила продовжувати аналогове мовлення.

У свою чергу, керівництво телеканалу LNT домовилося з Lattelecom про включення каналу в безкоштовний пакет цифрового мовлення. Це означає, що в безкоштовному пакеті будуть обоє каналу Латвійського телебачення і LNT.

Раніше підприємство Lattelecom за включення в безкоштовний пакет цифрового мовлення запрошувало з телеканалів 650 тис. латів в рік. Комерційний директор Lattelecom Керлі Габріловіча відзначила, що компанія пішла назустріч мовним організаціям, запропонувавши в знижки на час перехідного періоду.

У свою чергу директор TV3 Latvia Байба Зузена вказала, що перехід на цифрове мовлення обійдеться каналу в «копієчку», і доведеться шукати додаткові засоби. «TV3 не хоче ризикувати і погіршувати якість, скоротивши вкладення у вміст, який створюється на місці, - новини, місцеві серіали і шоу», - пояснила Зузена позицію телекомпанії.

Марія КОБИЗЕВА
Diena.lv
telegraf.lv


RATVODДата: Четвер, 10.12.2009, 20:49 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Аналоговому телебаченню прийшов кінець

Латвійське телебачення прийняло рішення з 1 березня повністю перейти на цифрове мовлення.
Аналогове телебачення припиняє існування.

«Ми попросимо Національну пораду по радіо і телебаченню з 1 березня перекласти LTV1 і LTV7 на цифрове мовлення», - сказав гендиректор Латвійського телебачення Едгар Котс.

Котс підтвердив, що це означає відмову від колишнього наміру зберегти мовлення LTV1 в аналоговому режимі до передбаченого директивами ЄС повного переходу на цифрове мовлення з 2012 року. Відповідальність за це рішення повинні узяти на себе автори бюджету 2010 років - парламент і уряд, відзначив Котс.

Грошей на збереження обох видів мовлення в LTV немає - якщо їх зберегти, не залишиться грошей на програми.

Після переходу, тобто з 1 березня, без мовлення можуть залишитися близько 50 тис. домогосподарств, що не користуються послугами кабельного і супутникового телебачення.

Марія КОБИЗЕВА
LETA
© «Telegraf.lv»


RATVODДата: П`ятниця, 15.01.2010, 17:36 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Телеканал LNT не відключить

аналогове мовлення

Телеканал Latvijas Neatkarīgā Televīzija (LNT) відключить аналогове мовлення
лише в тому випадку, якщо його забезпечення стане взагалі неможливим
.

LNT вказує, що Національна порада по радіо і телебаченню (НСРТ) відправив на розгляд Кабінету міністрів директиву, згідно якої такі канали як LTV-1, LTV-7, TV-3 і LNT повинні перейти на цифрове мовлення 1 квітня в Ризі, 1 липня в Латвії.

Телекомпанія TV-3 наступного року вирішила продовжувати аналогове мовлення. У свою чергу керівництво телеканалу LNT домовилося з Lattelecom про включення каналу в безкоштовний пакет цифрового мовлення. Це означає, що в безкоштовному пакеті будуть обоє каналу Латвійського телебачення і LNT.

Раніше підприємство Lattelecom за включення в безкоштовний пакет цифрового мовлення запрошувало з телеканалів 650 тис. латів в рік. Комерційний директор Lattelecom Керлі Габріловіча відзначила, що компанія пішла назустріч мовним організаціям, запропонувавши знижки на час перехідного періоду.

У свою чергу директор TV-3 Latvia Байба Зузена вказала, що перехід на цифрове мовлення обійдеться каналу в копієчку і доведеться шукати додаткові засоби. «TV-3 не хоче ризикувати і погіршувати якість, скоротивши вкладення у вміст, який створюється на місці, - новини, місцеві серіали і шоу», - пояснила Зузена позицію телекомпанії.

Марія КОБИЗЕВА
Телеграф.lv


RATVODДата: Четвер, 04.02.2010, 17:12 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Росії буде два телебачення

До тих пір, поки більшість громадян Росії не дістануть доступу до цифрового телебачення,
в країні збережеться як цифрове, так і аналогове телемовлення.

Про це заявив міністр зв'язку і масових комунікацій РФ Ігор Щегольов.

"Поки у більшості наших громадян в тому або іншому регіоні не з'являться такі приставки і зона покриття не відповідатиме тому, що у нас є зараз в аналогу, телебачення віщатиме в двох форматах. У колишньому і в цифровому", - заявив Ігор Щегольов в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

За його словами, виробничі потужності Росії готові до того, аби забезпечити все населення цифровими приставками для прийому цифрового ТБ-сигналу. "У нас є виробництва здатні виробляти мільйони приставок в рік, за ціною до 1,5 тис. за штуку. Чим більше вироблятимемо, тим дешевше вони будуть, - пояснює Ігор Щегольов. - Технічно ми повністю готові. І антени наші, і передавачі наші, і приставки наші, і в принципі телевізори теж наші. Ми розраховуємо на те, що соціальну підтримку ряду категорій населення забезпечать місцеві власті".

Прес-служба Мінкомсвязі уточнила, що питання про терміни відключення аналогового ТБ в кожному регіоні розглядатиметься лише тоді, коли до прийому цифрового ТБ будуть готові не менше 95% домогосподарств.

"У ФЦП передбачені засоби на інформаційну підтримку переходу Росії на цифрове телемовлення, і для цих цілей ми залучатимемо як електронні ЗМІ, так і центральні телевізійні канали, - говорить керівник ФГУП "Російська телерадіомовна мережа" (РТРС) Олексій Малінін. - Я вважаю, що допомога центральних телеканалів в інформуванні громадян необхідна". За його словами, для мовлення в аналоговому форматі будуть задіяні ті технічні засоби, які існують зараз. "Але мовлення відразу в двох форматах - витратна для держави справа", - визнає він.

"При проведенні інформаційно-роз'яснювальної кампанії провідна роль відводиться електронним ЗМІ, і в першу чергу державним теле- і радіоканалам, - підтверджує прес-служба Мінкомсвязі РФ. - Передбачається організувати включення блоків соціальної реклами в програму загальноросійських обов'язкових загальнодоступних телеканалів і радіоканалів, заплановано створення спеціалізованого порталу в мережі Інтернет. Для оперативної відповіді на запити населення по питаннях цифрового телерадіомовлення передбачається відкрити телефонну "гарячу лінію" (call center)".

© ComNews


RATVODДата: Неділя, 21.02.2010, 10:05 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
СМЕ придбала болгарський канал bTV за $ 400 млн.

Незабаром після продажу за $ 300 млн українських активів - телеканалів 1+1 і Кіно
- медіакомпанія Central Media Enterprises повідомила про покупку болгарського ефірного телеканалу bTV.

CME купила bTV, а також кабельні телеканали bTV Cinema, bTV Sport, і декілька радіостанцій, в корпорації Руперта Мердока News Corporation. По рейтингах телесмотрения bTV в Болгарії, що є першим частным загальнонаціональним телеканалом в країні, на першому місці. Як повідомляється на сайті телеканалу, зараз його глядацька доля складає 37%.

Нагадаємо, лише в кінці січня стало відомо про те, що CME продає свій український бізнес - долі в телеканалах 1+1 і Кіно. Після закриття операції єдиним власником цих телеканалів стане бізнесмен Ігор Коломойський. CME отримує $ 300 млн.

Керівник CME Адріан Сирбу підтверджує, що покупка болгарського телеканалу стала логічним для медіакомпанії кроком після продажу збиткових українських активів. "Тепер ми зосередилися на побудові високоприбуткової медіакомпанії в Євросоюзі", - цитує його слова прес-реліз на сайті CME.

Для News Corporation продаж bTV став "завершуючим кроком компанії у виході з бізнесу аналогового телебачення в Центральній Європі", говориться в офіційному повідомленні компанії Мердока.

Компанії вже належить декілька болгарських телеканалів - Pro.bg і спортивний Rng.bg. Крім того, на сьогодні CME має в своєму розпорядженні активи в Хорватії, Чехії, Румунії, Словаччині і Словенії. Загальна аудиторія медіаресурсів холдингу, за власними даними - близько 97 млн чоловік.

Нагадаємо, незабаром після отримання повного контролю над 1+1 бізнес Коломойського поповнився ще одним медіаактивом - він за $ 4 млн викупив в холдингу Главред-медиа долю партнера, Олександра Третьякова.

Кореспондент.net


RATVODДата: Понеділок, 01.03.2010, 19:02 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
LTV7 припинив аналогове мовлення

В понеділок 1 березня телеканал LTV7 припинив аналогове мовлення,
повністю перейшовши на мовлення в цифровому форматі.

Про це портал Delfi повідомила представник Латвійського телебачення.

У свою чергу, канал LTV1 перейде на цифрове мовлення 1 квітня в Ризі і в радіусі 70 км. від столиці,
а 1 червня - по всій Латвії.

Жителям, які до цих пір дивилися LTV, використовуючи кімнатну або зовнішню антену, зможуть дивитися цифрове ТБ за допомогою телевізорів нового покоління зі вбудованими декодерами, або використовуючи окремий декодер.

LTV завіряє, що цифровий формат забезпечує кращу якість мовлення.

Як повідомлялося, перехід з аналогового на цифрове мовлення в Латвії здійснює Lattelecom спільно з Латвійським державним телевізійним і радіоцентром (LVRTC).

DELFI


RATVODДата: П`ятниця, 09.04.2010, 00:01 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Російський канал "ТБ-центр"

повернувся на українські екрани

Віктор Ющенко всі роки свого правління вів антиросійську політику,
одним з ключових моментів якої була заборона на мовлення
російських каналів;

декілька десятків мільйонів українців було позбавлено можливості дивитися канал «ТБ-центр»

На Україні все помітніше зміна політичного курсу із західного на східний. Міністр освіти в новому уряді Дмитро Табачник виступив за відміну дублювання українською мовою іноземних, тобто, перш за все, російських - фільмів і телепередач.

І ще одна хороша новина. Після дворічної перерви поновилося мовлення на Україні нашого телеканалу.

Знову в ефірі! Саме під таким девізом на українських телеекранах з'явився російський канал «ТБ-центр».

Наталія Колесникова, мешканка Києва:
- Коли 2 роки тому, українські власті відключили і заборонили цей канал, ми дуже розстроїлися і були, звичайно невдоволені, і ось зараз стало приємним сюрпризом знов побачити емблеми, і ми дуже раді, наприклад дитя дивиться мультфільми, і ми готові дивитися канал цілий день.

Для сходу України «ТБ-центр» був невід'ємною частиною звичайного життя. Наприклад, в Луганської області глядацька аудиторія телеканалу складала більше 90%.

Родіон Мірошник, Генеральний директор Луганського обласного телебачення:
- Бути відрізаними впродовж декількох років від інформації з сусідньої держави, але на мій погляд це і не політично невірно і культурологічною недопустимо. На наш погляд можна лише вітати, тому що цілий ряд каналів ми повинні отримувати альтернативну інформацію, як об ситуації в Україні і оцінні критерії дій сусідньої Росії, і також точку зору Російської Федерації. Для нас особливо коштовне те, що відновлюється мовлення телеканалу «ТБ-центр», враховуючи давні стосунки Луганської області і Москви, це поважно і інформація про те, що відбувається в столиці Російської Федерації для нас принципово поважно, тому що ми сподіваємося на активне відновлення взаємин нашої території і міста Москви.

У киян, особливе відношення до «ТБ-центру». Саме програма «Лицем до міста», що транслюється на каналі, багато в чому допомогла киянам побудувати діалог зі своїм мером. Дивлячись, як на телеканалі «ТБ-центр» мер Москви Юрій Лужков спілкується з жителями російської столиці, як він відповідає на непростих і деколи каверзні питання, кияни звернулися до свого градоначальника з проханням зробити на місцевому каналі «Київ» аналогічний проект.

- Я думаю, що якщо у нас демократія, російські канали мають бути присутніми.
Багато українців побачивши в ефірній сітці знайомий логотип, тепер просять одного, аби ведучі новин «ТБ-центру», вітаючись, говорили - «Добрий вечір Москва, Добрий вечір Україна".

www.tvc.ru


RATVODДата: Вівторок, 18.05.2010, 16:05 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
TV3 залишиться на аналоговій сітці

і після 1 червня

Телекомпанія TV3 прийняла рішення залишитися на аналоговому мовленні і після 1 червня,
повідомила порталу Nozare.lv генеральний директор TV3 Latvia Байба Зузена.

Це означає, що канал буде доступний без декодера і після 1 червня, коли на території Латвії передбачений перехід до цифрового мовлення.

TV3 вказує, що цю послугу, як і надалі, забезпечуватиме Латвійський державний телерадіоцентр.

"Як свідчать розрахунки TV3, перехід до цифрового телебачення був повільнішим саме в регіонах, що пов'язане з нижчою платоспроможністю жителів і меншим числом глядачів, які вже раніше перейшли на цифрове або платне ТБ", - сказала Зузена.

Вона вважає, що від цього рішення виграють певні групи населення, і особливо малозабезпечені жителі регіонів, яким таким чином будуть доступні новини і інші передачі на рідній мові.
DELFI


RATVODДата: Вівторок, 25.05.2010, 12:08 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
TV3 - немає такої цифри !

Трансляція програм телеканалу TV3 в аналоговій мережі буде відключена
разом з відключенням
аналогової мережі по всій Латвії з 1 червня,

повідомила представник Латвійського державного телерадіоцентру по суспільних стосунках Ієва Ліне .
За словами голови правління Lattelecom Юріса Гулбіса, TV3 не буде доступний
і в
цифровому наземному мовленні, оскільки договір з Lattelecom не заключений.

За словами міністра Каспарса Герхардса, процес відключення аналогового мовлення безповоротний і TV3 потрібно прийняти рішення, як діяти. TV3 буде як і раніше доступний абонентам кабельного і супутникового телебачення, проте, аби зберегти статус національного, каналу необхідно віщати на 50% територій Латвії.

ГОДИНА


RATVODДата: П`ятниця, 06.05.2011, 12:52 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нацрада приймає заявки на конкурс

на аналогове ТБ і радіо з 6 червня

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення опублікувала у газеті «Голос України» оголошення про конкурс на вільні телерадіочастоти.

Нагадаємо, рішення оголосити конкурс на вільні аналогові телеканали і радіочастоти Нацрада прийняла 6 квітня. Згодом, 27 квітня, Нацрада ухвалила окреме рішення про суми конкурсної гарантії. Це стало можливим після затвердження відповідної Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору в Кабміні.

Згідно з оголошенням, на конкурс виставлено 21 телевізійний канал і 11 радіочастот (раніше на брифінгу оголошувалося про 20 телевізійних каналах і 10 радіочастот).

Серед них, зокрема, є львівська і полтавська частоти з мережі радіо «Мелодія», що залишилися з попереднього конкурсу.

Заяви на участь у конкурсі приймаються з 6 червня по 5 липня.

Граничний термін підбиття підсумків конкурсу - 3 вересня.

Джерело: «Телекритика» 06/05/2011


RATVODДата: Понеділок, 14.11.2011, 02:38 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
"Закарпатське телебачення ближче до людей,

ніж
загальноукраїнське…"




Керівник ТРК «Даніо» Алла Петрова про регіональне ТБ, боротьбу за глядача та про те, коли в області буде «цифра»


16 листопада вся країна святкує День працівників радіо, телебачення та зв’язку. З цього приводу зазвичай згадують тих, хто лишається поза кадром та поза ефіром – операторів, монтажників, інженерів. Навіть керівників, яких глядачі не впізнають в обличчя, на відміну від їхніх підлеглих. А саме від очільників багато чого залежить. Як, зокрема, від Алли Петрової – директора телеканалу «Даніо», більш відомого як «21 канал». Саме вона змогла підняти цю невеличку студію до рівня знаного та улюбленого каналу ужгородців. А зараз планує вивести його у Всесвітню мережу та перевести в цифрове мовлення. Детальніше про це – в нашому інтерв’ю.

«Головне, що нас дивляться…»


– Алло Олександрівно, 16 листопада керівники телерадіокомпаній зазвичай підводять підсумки своєї роботи. Отже, чим сьогодні може похвалитися ТРК «Даніо»?

– Так, сьогодні ми підвели підсумки нашої попередньої роботи, намагалися провести аналіз, врахувати помилки та перенести досвід минулого в майбутнє. Адже незабаром переходимо на цифрове мовлення – ми отримали ліцензію на область. Згадую всі ті перипетії, які відбувалися навколо «Даніо» за останні 10 років, і роблю висновок – досягли чимало хорошого. Хвалитися не хочу, бо не люблю. Просто знаю, чого ми варті. Звісно, є й недоліки, без них не обходиться…

– Про які саме йде мова?

– Конкретизувати не буду, всі ми робимо помилки. Але той факт, що «Даніо» знають люди, і те, що ми – незалежна телестудія, яка намагається кожну новину подавати об’єктивно, – оце головне досягнення. Все інше – дрібниці.

– То хіба «Даніо» сам на себе заробляє?

– Так, заробляємо самостійно – в основному за рахунок реклами, замовлених програм, проектів.

– Як боретеся за глядача із загальноукраїнськими каналами?

– Дуже просто: регіональне ТБ нині має більшу увагу, на відміну від загальноукраїнських каналів, адже саме місцеві програми відповідають на питання: чим живе регіон, які проблеми існують, що робиться для їхнього вирішення, наскільки конструктивним є діалог між владою та населенням?

– Як визначаєте, наскільки успішна ваша робота? За відгуками глядачів? Чи за присутністю реклами?

– Ми орієнтуємося як на відгуки наших телеглядачів, так і на рекламодавців. Таким чином намагаємося вдосконалюватися.
Головне, що нас таки дивляться і є результат нашої роботи.

– Що сьогодні можна побачити цікавого на «Даніо»?

– У першу чергу, це новини. Наразі ми випускаємо їх один раз на тиждень, плануємо робити це щодня. Стартував новий проект «Депутат» із Ларисою Липкань. У програмі знайомимо телеглядачів із народними обранцями. Також є програми «Про головне» (аналізуємо останні резонансні події), відома «Формула успіху» про людей, які чогось досягли в житті. Задумок багато, сподіваюся, вдасться їх втілити в життя...

«Журналісту легше бути депутатом…»


– Знаю, що почали ви керувати каналом не за хороших обставин. Розкажете цю історію?

– Так… Каналом займався мій чоловік. Так вийшло, що він рано пішов із життя. І ця справа лягла на мене. Знаєте, багато хто говорив, що в мене нічого не вийде, казали, навіть не пробуй. Але в мене не той характер. Вирішила всім довести, що зможу. Змогла. І за це, звичайно, дуже вдячна своєму колективу. І хоча пройшло більше 10 років, ота фраза «ти не зможеш» досі стимулює до роботи.

– Як вчилися керувати? Що було найскладнішим?

– Вчуся досі. Намагаються до кожного знайти індивідуальний підхід. Із людьми мені легше знайти спільну мову, ось із технічним забезпеченням складніше.

– Як формували творчий колектив?

– Запрошували всіх – і професіоналів, і людей із вулиці. Всім говорили: «Ми починаємо з нуля, отже, робота є – грошей нема. Якщо маєте бажання реалізовуватися – будь ласка». І так стали працювати. Зібрали кістяк – колектив, який працював як єдине ціле. Завдяки цим людям «Даніо» стали впізнавати.

– Знаю, що в Києві запланували перевести всі канали на цифрове мовлення. Яка ситуація з вашим ТРК? Вдалося здійснити перехід? За рахунок чого?

– До 2015 року всі канали мають перейти на цифрове мовлення. Ми отримали ліцензію і зараз триває процес переходу «аналога» на «цифру».

– Крім того, що керуєте каналом, ви й ще депутат обласної ради. Як встигаєте це поєднувати?

– Професія журналіста дає більше можливостей спілкування з людьми. Відтак знаємо, що потрібно громадянам і як слід ту чи іншу проблему вирішити. Ми ж володіємо всією інформацією, а для депутата це важливо. Тепер я можу брати участь у розв’язанні тих проблем, які є в області, у краян.

Спілкувався Денис ФАЗЕКАШ, "Закарпатська правда"



P.S. Колектив «Закарпатки» вітає працівників радіо, телебачення та зв’язку з професійним святом і бажає успіху, творчого натхнення, вірних друзів та надійних партнерів.

13 листопада 2011,


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Aналогове телебачення » Ефірне аналогове телебачення
  • Сторінка 2 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024