FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 21:19

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 3 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Aналогове телебачення » Ефірне аналогове телебачення
Ефірне аналогове телебачення
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:24 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Ефірне аналогове телебачення

Стандарти аналогового ТБ


NTSC (National Television Standards Committee). Ця система була розроблена в США і прийнята для мовлення в 1953 р.
Стандарт забезпечує дозвіл в 525 рядків, оновлюється з частотою 30 кадрів в секунду (вірніше, 60 напівкадрів (полів) з урахуванням черезрядковості).
Основний недолік NTSC - висока чутливість до спотворень сигналу на рівні каналу передачі. В даний час цей стандарт використовується в більшості країн Північної та Південної Америки і деяких азіатських державах.

PAL (Phase Alternation Line) - використовується практично у всьому світі стандарт, прийнятий в 1967 р. Його головна перевага перед американською розробкою - висока стабільність інформації про відтіниу. Сигнал має дозвіл 625 рядків при 25 кадрах в секунду (50 полів).

SECAM (Sequential Color With Memor) почали використовувати в деяких країнах з 1969 р. Цей стандарт, як і PAL, має великий вертикальний дозвіл (625 рядків). При цьому передача двох кольорорознісних сигналів проводиться послідовно, а сигнал яскравості - безперервно, що дозволяє отримувати стійкий відтінок, стабільну насиченість зображення.
kozakuaДата: Субота, 04.02.2012, 12:54 | Повідомлення # 31
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Нацсовет отключит аналоговое ТВ до 2013 года

Национальный совет по вопросам ТВ и радиовещания намерена выключить аналоговое вещание до 2013 года. Об этом сообщил председатель регулятора Владимир Манжосов, передает корреспондент «proIT».

«Мы можем констатировать, что первый этап перехода на цифровое вещание пройден. То есть меньше, чем за год, а таких темпов незнала ни одна европейская страна, сигнал распространяется на всю территорию Украины, согласно условиям лицензии провайдера («Зеонбуд» - Авт.)»,- сообщил Владимир Манжосов.

Он напомнил присутствующим, что согласно взятым обязательствам в рамках резолюции Женева-2006 Украина должна полностью выключить аналоговое вещание и перейти на цифровое до 2015 года. «Однако, я думаю, что нам удастся это сделать значительно раньше, возможно, до 2013-го»,- сказал он.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Субота, 15.09.2012, 09:09 | Повідомлення # 32
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Представники телеканалів: Аналогове ТБ

треба відключати не поспішаючи


Сьогодні мовники платять двічі - і за аналоговий, і за цифровий сигнал. Незважаючи на це, вони не готові відмовлятися від аналогової аудиторії.

Відключення гарантовано


Відключення аналогового ТБ - це лише питання часу. У липні 2015 року аналогове мовлення буде виключено за своєю природою у відповідності з міжнародними зобов'язаннями, які взяла на себе Україна в Женеві в 2006 році. Як повідомляє кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, про це в ході конференції "Телебачення як Бізнес", що пройшла 13 вересня 2012 в рамках міжнародного форуму KIEV MEDIA WEEK, заявив голова національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Володимир Манжосов.


Глава Нацради Манжосов обіцяє: Україна остаточно попрощається з аналоговим ТВ в липні 2015-го


"Але ми сподіваємося, що це відбудеться раніше, і ви самі знаєте чому - сьогодні все мовники, які вели мовлення в аналоговому ефірному телебаченні та отримали ліцензію на цифрове ефірне телебачення, платять двічі - як за поширення свого аналогового ефірного сигналу і за розповсюдження цифрового сигналу . І сьогодні в умовах дуже складної фінансової ситуації таке навантаження є дуже великою для наших мовників, тому вони цей період паралельного мовлення хочуть зробити якомога коротшим ", - заявив Володимир Манжосов.

Переваг цифрового мовлення для мовників відзначив і головний експерт Європейської комісії Крістіан Хосп. "Вартість мовлення - це також досить важливий елемент у структурі витрат мовників. І тут, безумовно, є перевага цифрового телебачення. Якщо ми подивимося на країни члени-ЄС, то побачимо, що вартість цифрового мовлення становить всього 10% від вартості аналогового мовлення", - зазначив він.

Пошук варіантів


Представники великих телевізійних холдингів відзначили, що відключення аналогового сигналу - це не проста справа, і просто взяти і відключити частину людей від телеефіру - це не рішення.

"Я вважаю, що перехід на цифровий сигнал повинен відбутися так, щоб у глядача, який дивиться телебачення не було негативних емоцій і поганого ставлення до тих, хто прийме рішення про перехід чи про відключення. І розмов про відключення при досягненні якогось відсотка глядачів , що перейшли на цифру я не розумію. Бо якщо в області, приміром, перейшли на цифру 70% то решта 30% це може бути 30 тис. людей. Питання: чи чесно в принципі цих людей залишити без телебачення? Відповідь - не чесно. З іншого боку ми зараз платимо і за аналоговий сигнал і за цифровий і треба якось форсувати перехід на цифру, але як це зробити, я поки не розумію. У нас є кілька ідей, але поки вони без належної підтримки ", - заявив директор телеканалу ICTV Олександр Богуцький. І додав, що зовсім не впевнений в тому, що і в 2015 році відбудеться глобальне відключення аналогового ТБ.

Підтримав колегу і голова правління телеканалу ІНТЕР Ярослав Порохняк. "Так, сьогодні ми платимо двічі, але відключати аналоговий сигнал можна тільки тоді, коли ми будемо впевнені, що частина глядачів не залишиться без сигналу взагалі", - підкреслив він.

Нагадаємо, в цьому році, за словами голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександра Курдіновича українцям продадуть як мінімум мільйон тюнерів для прийому ефірного цифрового ТБ. А рішення щодо відключення буде прийматися виходячи з рівня забезпечення громадян цими телеприставки. На думку чиновника, відключення буде проходити поетапно і в регіональному розрізі.

Олександр Винниченко



kozakuaДата: Четвер, 27.12.2012, 11:22 | Повідомлення # 33
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Нацрада запланувала початок вимкнення аналогового ТБ у 2013 році і розбудову локальних мультиплексів



Внесено зміни до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 26 грудня внесла зміни до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору.

За словами члена Нацради Миколи Фартушного, регулятор врахував пропозиції громадських організацій (зокрема, Незалежної асоціації телерадіомовників) і додав до плану окремий пункт про розбудову багатоканальних телемереж для потреб місцевого мовлення (так званих локальних мультиплексів) - після завершення розбудови загальнонаціональних мультиплексів і вивільнення частотного ресурсу.

Також у плані скориговано терміни впровадження цифрового ефірно мовлення. «Цього року не було можливості розпочати вимкнення аналогового мовлення, тому початок вимкнення перенесено на 2013 рік», - повідомив «Телекритиці» пан Фартушний.

На 2013 рік також заплановано паралельне мовлення в цифрі та аналогу та вивільнення частотного ресурсу. На 2014-2015 роки - розбудова загальнонаціональних мультиплексів МХ-4, -6, -7, -8. У 2015 році відповідно до угоди «Женева-2006» відбудеться повне вимкнення аналогового мовлення.

Нову редакцію Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору Нацрада обіцяє оприлюднити на своєму сайті найближчим часом.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Середа, 20.08.2014, 09:32 | Повідомлення # 34
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
«Еспресо TV» мовить в ефірі Слов'янська і Краматорська

на частотах місцевої телекомпанії




19 серпня, телеканал «Еспресо TV» почав мовлення в містах Слов'янськ та Краматорськ (Донецька область) на частотах телекомпанії, яка тимчасово не виходить в ефір. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат, засновник «Еспресо ТВ» Микола Княжицький. Його повідомлення цитує також сайт телеканалу.

«Еспресо TV почав мовлення в ефірі Слов'янська і Краматорська на частотах знищеної місцевої телекомпанії», - написав пан Княжицький.

У коментарях він також зазначив, що мова йде про аналоговий ефір.

Микола Княжицький заявив у коментарі «Телекритиці», що канал «ЕспресоTV» готовий до початку мовлення в усіх містах України, які будуть звільнятися від терористів. «Ми готові узгоджувати ці умови з Концерном РРТ і платити за можливість мовлення, тому що нам важливо, аби на сході були українські інформаційні канали», - заявив пан Княжицький.

Нагадаємо, 6 серпня Микола Княжицький повідомив, що телеканал «ЕспресоTV» можуть дивитись глядачі в Лисичанську, Рубіжному і Сєвєродонецьку (Луганська область).

8 серпня супутниковий телеканал «Еспресо ТВ» відновив мовлення на звільнених від терористів територіях Луганської області, використовуючи частоту телерадіокомпанії «Акцент» з міста Лисичанська Луганської області, устаткування якої було знищено внаслідок обстрілу її будівель.

19.08.2014



RATVODДата: Субота, 15.11.2014, 14:07 | Повідомлення # 35
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Аналогове телемовлення в Білорусі

буде припинено 15 травня 2015



13 листопада Міністерство зв'язку та інформатизації спільно з РУП "Белтелеком" провело прес-конференція на тему

"Про хід реалізації Державної програми впровадження цифрового телевізійного і радіомовлення в Республіці Білорусь до 2015 року".


Чиновники розповіли, що Білорусь активними темпами переходить з аналогового на цифрове телемовлення. За словами заступника директора РУП "Белтелеком" Вадима Шайбакова, повністю аналогове ТБ в Білорусі припинить своє існування 15 травня 2015, коли буде відключена головна радіотелевізійна передавальна станція країни в Колодищі.

Старий стандарт поступово змінює цифрове ТБ стандарту DVB-T2 / DVB-T.

Всього запущено 3 мультиплекси. Перший передає 8 безкоштовних "соціальних" каналів у стандарті DVB-T, цим мовленням охоплена практично вся територія Білорусі (на даний момент 97,8% населення).

2-й і 3-й мультиплекс - платні, кожен передає по 18 каналів у стандарті DVB-T2. Перші 18 каналів входять в "базовий" пакет, ще 18 розподілені по тематичним. На даний момент "базовий" пакет (2-й мультиплекс) доступний на території, де проживає 77% населення, тематичні (3-й мультиплекс) доступні у 64% населення Білорусі.

Для того, щоб дивитися програми "базового" і тематичних пакетів, необхідно замовити спеціальну приставку, або карту (для сучасних телевізорів), яка буде розшифровувати їх. В "Белтелекомом" обіцяють, що абоненти отримають приставки і карти безкоштовно (на термін дії договору). Приставки можна замовити вже зараз, карти будуть доступні в наступному році.

На даний момент послугами комерційного ефірного цифрового ТБ користуються більше 42 000 абонентів. Прогнозується, що до кінця року ця цифра виросте до 45-50 тисяч.

2014-11-13

9274051


RATVODДата: Субота, 15.11.2014, 14:08 | Повідомлення # 36
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Держоргани визначаться з підходами

до відключення
аналогового телесигналу




Члени міжвідомчої робочої групи з вирішення проблемних питань реалізації в Україні
програми впровадження цифрового телерадіомовлення домовилися остаточно узгодити підходи

до відключення аналогового сигналу. Таке рішення стало результатом
чергового засідання групи,яке відбулося 12 листопада, говориться на сайті Нацради.


Пропозиція визначити регіональний і поетапний аспекти в підході до відключення аналога і зафіксувати його письмово вніс заступник голови Національної ради Григорій Шверк. Тому на наступному засіданні учасники робочої групи розглянуть підготовлені матеріали і проголосують за них. Певні терміни і зони будуть внесені в План розвитку національного телерадіоінформаційного простору, робота над новою редакцією якого зараз проходить у Національній раді.

Також член регуляторного органу Олег Черниш зазначив, що чіткі терміни відключення аналогового телебачення повинні бути узгоджені з НКРЗІ та Адміністрацією Держспецзв'язку до 6 грудня. Паралельно проводитиметься робота з розробки пропозицій про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України.

Зі свого боку директор з радіочастотним присвоєнь УДЦР Євген Хаїров сказав, що не бачить особливих потреб у відтермінуванні переходу на цифру.
Він розповів про додаткові передавачі, які необхідно встановити в зв'язку з відключенням аналога. Представник Концерну РРТ підтвердив, що опори для цього є. Водночас представник Секретаріату Верховної Ради України Людмила Блищик внесла пропозицію провести пілотне відключення аналога в одній з областей і подивитися на проблемні питання, які можуть виникнути.

Під час зустрічі увагу приділили і питанням подальшого використання смуг I і II «цифрового дивіденду», метрового діапазону, забезпечення населення сет-топ-боксами.

2014-11-14

9274051
RATVODДата: Понеділок, 23.03.2015, 20:28 | Повідомлення # 37
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Аналогове ТБ 15 червня будуть відключати

в 1/3 областей України, - нардеп




Аналогове телебачення 15 червня будуть відключати в 1/3 областей України. Про це повідомив народний депутат України від "Блоку Петра Порошенка" Микола Томенко, передає прес-служба БПП.

Як наголошується, що Україна має міжнародні зобов'язання до 17 червня 2015 року перейти від аналогового до цифрового мовлення. Міжвідомча робоча група з вирішення проблемних питань реалізації в Україні програми впровадження цифрового телерадіомовлення визначила 4 етапи відключення аналогового сигналу:

1-й етап - до 15.06.2015: Київська, Чернігівська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Львівська, Закарпатська, Харківська, Сумська області та Автономна Республіка Крим;

2-й етап - до 31.12.2015: Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Чернівецька, Одеська області;

3-й етап - до 30.06.2016: Полтавська, Тернопільська, Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська, Запорізька області;

4-й етап - до 31.12.2016: Луганська, Донецька.


"Отже, вже 15 червня цього року планується відключити аналогове мовлення приблизно в 1/3 областей України, а потім поетапно вимкнуть аналогове мовлення по всій Україні", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацрада блокує перехід України на цифрове телебачення.

23.03.2015

RATVODДата: Середа, 01.04.2015, 08:56 | Повідомлення # 38
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Канал ATR відновив мовлення в аналоговому ефірі



Перший кримськотатарський телеканал ATR відновив мовлення в аналоговому ефірі, яке було відсутнє протягом декількох годин.

Як передає "Крим. Реалії", ефір каналу можна також спостерігати через супутник і на сайті ATR.

Слідчі дії тривають, повідомила генеральний директор ATR Ельзара Іслямова.

Раніше силовики, які прибули 26 січня на телеканал з обшуками, вилучили сервер з відеоархівом.
26 січня на єдиний кримськотатарський телеканал ATR прибули силовики і почали проводити обшук. В ефірі ведуча телеканалу зазначила, що озброєні люди прибули з метою вилучити комп’ютерний сервер, на якому зберігаються відеоматеріали подій річної давнини, зокрема, масштабного мітингу під стінами кримського парламенту 26 лютого між прихильниками відокремлення Криму – проросійськими силами і тими, хто виступав за єдність України, основну масу яких представляли кримські татари.

Заступник генерального директора з інформаційної політики кримськотатарського телеканалу ATR Ліля Буджурова звернулася в прямому ефірі до народу і засудила дії місцевої "влади", з дозволу якої силовики увірвалися на телеканал.

Біля будівлі телекомпанії зібралися телеглядачі, шанувальники АТR. Заступник голови Меджлісу кримських татар Ахтем Чийгоз назвав ситуацію, що склалася на телеканалі, елементом залякування кримських татар. "Поліція" намагається розігнати людей, через гучномовець звертаючись до присутніх, що вони порушують закон, зібравшись на несанкціонований мітинг. Присутнім погрожують штрафом.

Читайте також: Захоплення ATR може бути підготовкою до депортації татар – фундація "Крим"

У той же час окупантська влада заявила про непричетність до подій, що відбуваються на телеканалі. Як заявив "міністр внутрішньої політики, інформації і зв’язку анексованого Криму" Дмитро Полонський, керівники і журналісти ATR "фактично намагаються перекласти відповідальність на владу за власні дії".



RATVODДата: Вівторок, 05.01.2016, 09:59 | Повідомлення # 39
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Поза законом:

Хто "вкрав" українське ТБ у новорічну ніч




До першого січня держава сама собі підготувало дивний сюрприз.

Термін використання частот під аналогове ефірне телебачення закінчився.


Всі радіочастоти в Україні використовуються згідно з спеціальним планом їх використання, затвердженим Кабміном. Якщо технологія застаріває або навпаки з'являється нова, уповноважений орган - Держслужба спеціального зв'язку та захисту інформації - має підготувати і подати в Кабмін необхідні зміни. Але в минулому році цього так і не сталося. І фінальна дата використання технології аналогового ТБ в країні залишилася колишньою - 1 січня 2016. Хоча дуже велика кількість українців як і раніше продовжує приймати телесигнал з звичайних антен. Згідно з даними GfK і Satellite Monitor на кінець 2014 року, 4,6 млн глядачів приймають сигнал в застарілому аналоговому, і тільки 0,98 млн - в "цифрі".

Хто винен у тому, що як і раніше затребувана технологія опинилася поза законом? Редакція ЛІГА.net розібралася в цьому питанні.

Справа в тому, що щоб подати в Кабмін будь-які зміни в план використання радіочастот, Держспецзв'язку має погодити їх з усіма зацікавленими органами. Але як раз в цьому році бачення подальшого розвитку спектру телевізійного регулятора і телеком-регулятора сильно розійшлися. По ідеї аналогове ТБ дійсно повинно було бути повністю відключено до кінця минулого року. Такі зобов'язання взяла на себе Україна ще в 2006 році, підписавши з іншими країнами міжнародну угоду в Женеві. Але в 2015 році виявилося, що цифровий ефір компанії Зеонбуд (монопольний провайдер) можуть приймати далеко не всі українці. Змусити його добудувати мережу теж ніхто не зміг, також як і забезпечити приставками незаможних громадян.

Тому Нацрада з питань ТБ і радіомовлення в серпні розробила підсумкові пропозиції зрушити дату відключення аналогового сигналу на 30 червня 2018 - тобто на 3 роки. Але Національну комісію з питань регулювання зв'язку та інформатизації новий термін не влаштовував. Регулятор намагається встигнути виконати указ президента і оголосити до кінця 2017 конкурси на зв'язок четвертого покоління (4G). А для їх проведення потрібно обов'язково звільнити телевізійні частоти. Першого грудня Кабмін підписав план заходів з підготовки до запуску 4G. Згідно з цим документом, частоти повинні бути повністю звільнені від аналогового ТБ до 30 червня 2017 року - тобто тобто на рік раніше, ніж того хоче Нацрада.

У департаменті правового забезпечення НКРЗІ ЛІГА.net повідомили, що в останньому проекті Держспецзв'язку про зміни в план радіочастот, який повинен бути винесений на голосування регулятора 29 грудня, було зазначено, що експлуатація аналогового мовлення завершується з 2017 року. Але в останній момент, за інформацією департаменту, прийшов лист від голови Держспецзв'язку Леоніда Євдоченко, в якому він попросив почекати з розглядом питання, так як він потребує доопрацювання. Офіційна причина: "у зв'язку з необхідністю проведення додаткових погоджувальних заходів щодо остаточного визначення терміну відключення каналів телерадіомовлення".

У чому підступ


Дати чіткої відповіді на запитання, які можуть бути юридичні наслідки через те, що чиновники так і не змогли внести зміни в план радіочастот, ніхто поки не може. "Ми тут насправді жартуємо, що було б непогано, якби аналогове ТБ закінчилося саме так", - говорить виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету Ігор Коваль.

"Думаю, це тема просто на поговорити, ні на що не вплине. І сенс визначати винуватого відсутній", - додає народний депутат Григорій Шверк (екс-член Нацради). Хоча деякі медіа-юристи висловлюють стурбованість ситуацією. За словами керуючого партнера юридичної компанії Jurimex Юрія Крайняка, ліцензії телеканалам, звичайно, анулювати не можна, навіть якщо термін дії технології офіційно сплив. Але ось складності з присвоєнням частот на передавачі виникнути можуть. "У мене був вже випадок, коли припинення терміну присвоєння частот Український державний центр радіочастот сприйняв як підставу для відмови видачі дозволу", - згадує він. Більше того, суд проти УДЦР у двох інстанціях був теж програний. Йдеться про канал Tvi. Суд послався при ухваленні рішення на все той же план використання радіочастот, згідно з яким терміни присвоєння деяких частот минули.

У нинішньому випадку закінчився термін дії цілої технології. "Починаючи з 2 січня будь-яка перевірка підтвердить, що передавач використовується всупереч статті 21 Закону про використання радіочастотного ресурсу та Плану", - пише Крайняк. "Теоретично з нового року повинні" злетіти "всі дозволи на передавачі. Але не думаю, що це відбудеться", - міркує Ігор Коваль.

Гендиректор телеканалу M1 Валентин Коваль вже пожартував з цього приводу в Facebook під постом Юрія Крайняка: "Один плюс - можна не платити податок на радіочастотний ресурс". Крайняк тим часом не жартує. Він пише, що тепер доля забороненого аналогового ТБ опинилася в руках "товаришів з важелями" впливу. Мовляв, як вони захочуть використовувати сформовану ситуацію, так і буде.

04.01.2016

Стас Юрасов




RATVODДата: Понеділок, 15.02.2016, 15:27 | Повідомлення # 40
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Аналогове телемовлення

пропонується вимкнути 30 червня 2017 року




Національна рада на засіданні 11 лютого погодила проект постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу, в якому кінцевою датою використання аналогової технології телерадіомовлення в Україні запропоновано 30 червня 2017 року.

Як відомо, регулятор двічі визначав дати остаточного вимкнення аналогового мовлення, остання дата, що пропонувалася в Плані використання радіочастотного ресурсу, – 31 грудня 2017 року. Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НРКЗІ) цей термін не влаштовував, зокрема і через потребу якнайшвидшого вивільнення першого цифрового дивіденду, необхідного для впровадження мобільного зв’язку 4G. Після низки консультацій та узгоджень обидва державні органи знайшли порозуміння, заявив під час обговорення цього питання член Національної ради Олександр Ільяшенко, і визначили датою вимкнення аналогової технології 30 червня 2017 року.

Рішення про погодження проекту постанови буде передано Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України, яка підготувала зазначений проект для ухвалення Кабінетом Міністрів України.

11.02.2016



RATVODДата: Середа, 04.10.2017, 10:13 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Чому українські медіагрупи проти відключення

аналогового телемовлення?




Спецрепортаж каналу «Україна»


Рівно через півроку - 30 березеня 2018 року - Україна повинна перейти на сучасне цифрове телебачення. Але деякі великі медіахолдинги чомусь проти відключення аналогового мовлення.

Хто заробляє на застарілому стандарті?

Які переваги у цифрового стандарту?

Хто буде платити за канали?

Відповіді на ці та багато інших питань спробували знайти журналісти програми «Сьогодні», яка виходить в ефірі каналу «Україна».

- 03 жовтня, 2017

Редакція


DMishaДата: П`ятниця, 11.05.2018, 21:24 | Повідомлення # 42
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
У червні у частині областей України можуть

відключити аналогове телебачення




Цифрові експерименти можуть перетворити ваші телевізори на зайвий аксесуар - вони просто згаснуть назавжди.

Першою відключать Київщину.

А от наступною у списку запланована Кіровоградщина, бо, за словами голови Нацради з питань телебачення Юрія Артеменка, вона найбільш підготовлена до переходу.



Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Вівторок, 19.06.2018, 12:54 | Повідомлення # 43
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Телеканал "UA:Перший" призупинив аналогове мовлення в Києві та ще 8 містах



Телеканал "UA:Перший" із 18 червня призупинив аналогове мовлення в містах Білопілля, Вінниця, Дніпро, Ізюм, Київ, Ковель, Одеса, Тернопіль та Чернігів через брак коштів на оплату послуг трансляції Концерном радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ), йдеться в повідомленні на сайті Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ).

Концерн РРТ поінформував НСТУ, що призупинення аналогової трансляції "UA:Перший" відбуватиметься щодня з 6:00 до 18:00 і триватиме до моменту погашення боргу.

"З квітня 2018 грошей на оплату трансляції у бюджеті, виділеному Верховною Радою Суспільному телебаченню, не передбачено зовсім. Це призвело до появи заборгованості перед КРРТ у сумі 75,12 млн грн", - йдеться в повідомленні НСТУ.

У НСТУ наголошують, що в розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік зазначено, що фінансова підтримка НСТУ вдвічі менша від суми, гарантованої законом України "Про суспільне телебачення і радіомовлення".

Урізане удвічі фінансування не передбачає необхідних коштів на оплату трансляцій.

"Для оплати всіх трансляцій НСТУ необхідно 340 млн грн на рік, проте виділено і передбачено в паспорті бюджетної програми лише 51 млн грн", - заявляють у компанії.

Раніше НСТУ неодноразово заявляла про критичну ситуацію через поточне недофінансування і попереджала, що це може призвести до відключення аналогового мовлення.

"Наразі правління ПАТ "НСТУ" вимушене констатувати небажання влади профінансувати суспільне мовлення, що спричинило призупинення аналогової трансляції телеканалу "UA:Перший".

Від відключення аналогових трансляцій, на думку НСТУ, найбільше постраждають глядачі в невеликих населених пунктах - маленьких містах та селах, оскільки там не представлені мережі кабельних операторів.

До відновлення аналогового мовлення глядачі, які проживають у зазначених областях, зможуть дивитися "UA:Перший" виключно в цифровому форматі (DVB-T2), а також у кабельних каналах та в Інтернеті на офіційному сайті.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Вівторок, 19.06.2018, 13:01
RATVODДата: Середа, 01.08.2018, 20:40 | Повідомлення # 44
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
В Україні стартувало відключення

аналогового телебачення




31 липня було відключено аналогове мовлення в Києві та Кіровоградській області.


Повний перехід на цифровий сигнал постійно відкладався, і навколо нього було багато обговорень і дискусій. Учасники ринку до останнього моменту не були впевнені, що відключення почнеться в заявлені терміни згідно з Постановою Кабінету Міністрів від 13 червня 2018 № 509.

Цей документ вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України щодо строків використання аналогової технології телевізійного мовлення.

Тож 31 липня 2018 року аналогове телевізійне мовлення припиняється в Києві та Кіровоградській області, 31 серпня 2018 - на всій території країни.



Ірина Сахно

- 01 серпня, 2018



RATVODДата: Понеділок, 06.08.2018, 18:10 | Повідомлення # 45
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
На ринок вийшли вільні абоненти аналога

- хто забере їх ?




9 і 10 серпня - спеціальний модуль Академії зростання для провайдерів платного ТБ від StarLight Digital,
присвячений відключенню аналогового телебачення


Є багато визначень маркетингу. Але в серпні 2018 на ринку платного телебачення України маркетинг означає тільки одне: БОРОТЬБА ЗА АБОНЕНТА при відключенні АНАЛОГА.

«У вас пропав сигнал? Зателефонуйте нам". Такі оголошення висять зараз повсюдно на під'їздах багатоповерхівок.

Ми запитали експертів ринку, куди перейдуть аналогові домогосподарства. Загальна думка - в більшості своїй це буде той чи інший оператор платного ТБ. Але хто саме, яку пропозицію вибере абонент, і, головне, як на це вплинути?

Про інструменти залучення нових абонентів провайдери платного телебачення зможуть дізнатися на спеціальному модулі Академії зростання від StarLight Digital, присвяченому відключенню аналогового телебачення. Він відбудеться 9 та 10 серпня 2018 року.

Керівник відділу продажів освітньої платформи LABA і власник OnlyTop Ілля Рейниш охопить тему «Побудова відділу продажів, або Як за місяць збільшити оборот в 2 рази».

Оксана Слюсарчук, бізнес маркетинг менеджер компанії Philips посилить цю тему знаннями про те, як стати вибором №1 для споживача. Тут ви дізнаєтеся основи роботи сервісної компанії.

Щоб в цей критично важливий для бізнесу період вся команда спрацювала максимально ефективно, її потрібно правильно налаштувати. Про те, як це зробити, розповість експерт по персональній ефективності та організаційний коуч Микола Сапсан. «Як СТАВЛЕННЯ співробітників до роботи впливає на маркетинг» - так звучить тема тренінгу Миколи. За плечима Миколи 26 років підприємництва і 40 тисяч годин тренінгової практики. Що вкладається в поняття «ставлення до роботи», як воно впливає на продуктивність кожного співробітника і команди в цілому. Як управління ставленням до роботи і корпоративною культурою збільшує результативність маркетингових програм і впливає на всі бізнес процеси.

Директор зі стратегії Havas Group Ukraine Наталія Деянова ще раз прочитає свій зоряний тренінг «"Холодна війна" за абонентів: звичні тактики наступу і неочевидні можливості комунікаційних стратегій для своєчасного" підігріву "». У ньому будуть враховані питання учасників попереднього тренінгу.

Ситуація «зміни споживчої звички» на ринках відбувається нечасто. Споживач інерційний і на більш «коротких» покупках, типу продуктів харчування. Що вже говорити про провайдера телебачення. Тому ситуація, що склалася унікальна, і нею потрібно користуватися.

Резюмуючи. Вітаю, колеги: звільнився ринок в більше 2 мільйонів покупців. Вони точно будуть перемикатися на інший тип прийому телесигналу. Але на який? І, головне, як зробити так, щоб їх вибором бренду платного ТБ став ваш бренд? Про це - на Академії зростання.

Реєстрація на тренінг: https://goo.gl/forms/oi6jWFaKmOQy7Aan2

Виростимо ринок платного телебачення разом.

- 06 серпня, 2018

Редакція


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Aналогове телебачення » Ефірне аналогове телебачення
  • Сторінка 3 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024