FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 19:37

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення HD TV » Новини телебачення HDTV
Новини телебачення HDTV
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:25 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн
Телебачення HDTV

Що таке HDTV ?

ТВЧ ( HDTV англ. High-Definition Television - телебачення высокої чіткості ), або телебачення підвищеної чіткості, також телебачення у високому дозволі - набір стандартів телевізійного мовлення підвищеної якості за допомогою цифрових каналів зв'язку (кабельні, супутникові мережі, цифрові носії).

Стандарти

Передача на далекі відстані

Передача відеосигналу HDTV на далекі відстані (від мовної станції до приймача кінцевого користувача) здійснюється, як правило, в стислому цифровому вигляді. Стискування відео на порядок знижує вимоги до ширини каналу передачі (з 250 Мбіт/сек до 15-25 Мбіт/сек), при цьому якість зображення залишається прийнятною.

Загальноприйнятий стандарт кодування відео в HDTV-форматі - кодек H.264.

Для передачі HDTV в основному використовуються канали цифрового телемовлення (DVB), у тому числі:
Цифрове супутникове телебачення (DVB-S, DVB-S2)
Цифрове кабельне телебачення (DVB-C)
Цифрове ефірне телебачення (DVB-T)

Оскільки мовлення HDTV здійснюється в цифровому вигляді, то для передачі контента годиться практично будь-який цифровий канал з достатнім рівнем якості (QOS), тобто достатньої ширини (15-25 МБіт/сек, залежно від міри стискування) і гарантуючий певний прийнятний рівень затримки сигналу (1-10 секунд, залежно від розміру буфера приймального пристрою і вимог до затримки сигналу).

Передача на короткі відстані

Передача HDTV-сигнала на короткі відстані (від приймача користувача до дисплея) здійснюється в нестислому вигляді через цифрові інтерфейси (кабелі) HDMI і DVI-D. Використання цифрових інтерфейсів дозволяє повністю позбавитися від цифро-аналогових перетворень на всій дорозі проходження сигналу. Проте допускається підключення і по компонентних аналогових інтерфейсах (RGBHV і YPbPr).

Носії

Для поширення HDTV-контента на носіях були створені два нові формати - HD DVD і Blu-Ray. Дані формати несумісні один з одним через різну довжину хвилі лазера. Їх ємкість (до 100 ГБ) дозволяє зберігати HDTV-фильмы. В кінці лютого 2008 року Toshiba припинила підтримку і розвиток технології HD DVD, що означає перемогу Blu-Ray.

[

size=13]Формати[/size]

Найбільш популярні формати стандартів HDTV:
720p: 1280 x 720 px, прогресивна розгортка, відношення сторін 16:9, частота - 24, 25, 30, 50 або 60 кадрів в секунду;
1080i: 1920 x 1080 px, чересстрочная розгортка, відношення сторін 16:9, частота - 50 або 60 полів в секунду;
1080p: 1920 x 1080 px, прогресивна розгортка, відношення сторін 16:9, частота - 24, 25 або 30 кадрів в секунду.

Захист контента

Захист видеоконтента здійснюється за допомогою технологій AACS і HDCP.

Розвиток технології

Розробка телебачення високої чіткості ведеться, починаючи з 1940-х років. В середині 1950-х років були створені перші прототипи.

Проте для того, щоб висока чіткість телебачення стала помітна неозброєним оком, необхідний дисплей з великою діагоналлю екрану. Висока вартість таких дисплеїв гальмувала розвиток HDTV впродовж десятиліть.

Стрімкий розвиток HDTV почався в середині 2000-х років, одночасно з широким поширенням плазмових і рідкокристалічних дисплеїв.

Для перегляду сигналу HDTV були розроблені спеціальні HDTV-тюнеры, дисплеї з дозволом HDTV, цифрові інтерфейси HDMI і DVI-D, а також носії HD-DVD і Blu-Ray.

Мовлення фільмів і телепередач в стандарті HDTV в США, Європі, Японії ведеться вже декілька років, по платних кабельних і супутникових каналах.

Розвиток HDTV вСРСР і СНД.

У 1958 році в СРСР фахівцями МНІТІ була розроблена система «Трансформатор», що дозволяє передавати зображення дозволом в 1125 рядків (більше, ніж максимум в 1080 рядків сучасного стандарту HDTV).
У 2006 році в СНД сталі доступні домашні HDTV-плееры (формати HD DVD і Blu-ray).
З 27 квітня 2007 року телекомпанія «НТВ-плюс» веде мовлення у форматі HDTV на територію Росії, України і Казахстану.
До 2015 Росія повинна повністю перейти до цифрового формату телемовлення, що зробить HDTV доступнішим.

RATVODДата: Середа, 20.01.2010, 21:40 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Подробиці розширення

румунського мовлення HD

Телевізійний ринок Румунії збирається стати ще більш конкурентоздатним, за рахунок того,
що її ведучі кабельний і супутниковий оператор
- RCS / RDS збирається вже в найшвидшому часі
додати
HD канали в свою пропозицію.

На думку агенства ZF, воно може бути розгорнуте спільно з мобільними послугами компанії. Спочатку, швидше за все, послуга буде випробувана в р. Орадя, який є батьківщиною владелеца RCS/RDS - Zoltan Teszari і де він почав свою комерційну діяльність, а потім розповсюдив її в інших крупних містах по всій країні.

Проте, клієнти вже у всю пишуть і говорять на форумах про те, що такі канали, як: Digi Sport, Eurosport і Discovery в HD дозволі вже можуть бути незабаром доступні саме в р. Орадя, а також є непрямі ознаки того, що і в інших містах (включаючи Бухарест), тепер абоненти компанії також зможуть дістати доступ до деяких HD каналів.

RCS/RDS є основним конкурентом місцевих UPC і Romtelecom, які вже додали HD канали в свої пропозиції (перший згаданий - з осені минулого року).

sat-digest.com


RATVODДата: Четвер, 21.01.2010, 13:14 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Белтелерадіокомпанія придбала

новітню ПТС для трансляцій в HDTV

Напередодні проведення в нашій країні таких крупних міжнародних заходів як дитяче «Євробачення»
і двох - юнацького і дорослого - чемпіонатів світу по хокею,
Белтелерадіокомпанія придбала новітню пересувну телевізійну станцію (ПТС) Sony.

По своєму оснащенню і технічним характеристикам ПТС не має аналогів в Східній Європі і відповідає найсучаснішим вимогам виробництва контента у форматах високої чіткості (HD).

Станція, що є унікальним комплексом, оснащеним новітнім устаткуванням для ведення телетрансляцій з високим рівнем якості зображення і звуку, отримала назву «Александріна».

Вона має 16 відеокамер (у тому числі 4 камери для високоякісної сповільненої зйомки і 2 безпровідних камери), 4 телемовних сервера, сучасну монтажну станцію, іншу цифрову теле- і аудіоапаратуру. ПТС дозволяє формувати одночасно відразу дві програми. Все це забезпечує універсальність використання станції.

ПТС гарантує безперебійну роботу і дозволяє задовольняти найвищі вимоги при відеовиробництві і телемовному процесі на спортивних змаганнях, концертах і інших масових заходах.

Планується, що станція буде введена в експлуатацію на початку майбутнього року після оформлення всіх необхідних документів і навчання технічного персоналу.

Прес-служба Белтелерадіокомпанії
TV.TUT.BY


RATVODДата: Вівторок, 16.02.2010, 20:56 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
HDTV завойовує світ

У сучасному магазині цифрової і споживчої електроніки відвідувачам

відкривається картина з величезного числа широкоформатних телевізорів.

Це не дивно, оскільки саме крупні моделі і висока якість картинки невпинно завойовують будинки росіян. Одночасно з цим на вітчизняну арену семимильними кроками виходить телебачення високого дозволу (High Definition Television, HDTV), не дивлячись на очевидні складнощі і високу вартість як інфраструктури доставки сигналу, так і приймальних пристроїв. Кількість HD-телеканалов зростає, збільшується число компаній-мовців і, звичайно, розширюється модельний ряд телевізорів з підтримкою HDTV. Якщо набувати HDTV сьогодні, то можна бути упевненим, що воно не стане уставревшим завтра, тим більше в Росії. Самий час розглянути основні преимущетства, недоліки і перспективи даного формату, аби допомогти споживачам прийняти правильне рішення при виборі телевізора.

"Голі" факти

HDTV є новим стандартом телебачення, що забезпечує набагато кращу якість зображення в порівнянні з існуючими аналоговими і цифровими ТБ-стандартами мовлення. Стандартним для HDTV є дозволом 1920 x 1080 (1080i) і 1280 x 720 (720p), а передача картинки проходит виключно у форматі 16:9. У всіх традиційних форматах ефірного телебачення співвідношення сторін картинки складає 4:3, тому HD-телевізори спотворюватимуть пропорції.

Також можна масштабувати картинку, втрачаючи шматки зображення, або зробити так, щоб на екрані відображувалися порожні чорні смуги по краях.

Існує три типи дозволу: 1080p, 1080i і 720p. Така диференціація обумовлена тим, що в одних регіонах застосовується прогресивний спосіб формування зображення (тобто прогресивна розгортка), в інших - чересстрочный (чересстрочная розгортка). Останній будує зображення із швидкістю 50 або 60 напівкадрів в секунду, що дозволяє понизити потік даних при передачі відео. Прогресивна розгортка забезпечує показ відео на швидкості 24, 25, 30, 60 повних кадр/с, а сама картинка виглядає природнішою. Мінусом є недостатня швидкість під час показу динамічних сцен. Формат 1080p використовується в Blu-Ray і в перспективі саме такий дозвіл здатний стати загальноприйнятим світовим стандартом. Дозволи 1080i і 720p застосовуються для мовлення телебачення високій чіткості по супутнику, кабелю або безпровідним мережам. Існуюче твердження про вищий дозвіл у форматі 1080i відносно 720p є помилковим, не дивлячись на те, що в останньому менше кількість пікселів. Хоча полеміка про преумеществах і недоліки даних форматів відбуватиметься ще довго, тому треба залишити тонкощі професіоналам, тим більше що більшість сучасних телевізорів підтримують всі три дозволи.

Для перегляду телепередач у форматі HDTV необхідні спеціальний ресівер, супутникова тарілка, підписка на відповідні канали і сам телевізор формату Full HD. Звичайно, можна дивитися канали і на звичайному моніторі, але йому не удасться повною мірою розкрити потенціал фільмів високого дозволу. Ще один поширений спосіб - перегляд HD-видео на комп'ютері, обладнаному відеокартою з HDMI-выходом. Завдяки передовим алгоритмам стискування відео, HD-фильмы займають в середньому від 4 до 8,5 гігабайт дискового простору. До речі кажучи, ринок все більше заповнюють кінофільми Blu-Ray якості, тому багато хто замислюється про покупку HDTV-телевизора.

На шляху до загальної "HDTVзації"

Формат HDTV вперше був продемонстрований в Європі 26 років тому, але із-за високої вартості великих панелей не ставав популярним і почав свій активний розвиток після того, як монітори і телевізори почали дешевшати. Поки абсолютними лідерами продажів є країни США і Японії. Згідно з останніми статистичними даними, кожна п'ята американська сім'я придбала собі телевізор високої чіткості. Європейці також вже давно освоїли HD-рынок, в Росії ж він вступає у фазу активного розвитку і просування. Аналітики JupiterResearch схильні вважати, що до 2011 року HDTV-телевизоры з'являться практично в 63% будинках і квартирах по всьому світу.

Супутникове (сателіт) телебачення є найпривабливішою альтернативою, надаючи оптимальний пакет каналів і кращу якість картинки. Супутник - це головна рушійна сила HDTV і, по прогнозах Евроконсульта, в 2011 році він увірветься в 41% всіх домашніх господарств, оснащених HDTV. На цифрову мережу припаде лише 4% загального числа домашніх систем HDTV.

Вочевидь, що за HDTV - майбутнє. Виробники електроніки і мовні компанії інвестують великі засоби в розвиток і популяризацію технології. Що коли-небудь приймається простій антеной сигнал видаватиме зображення високої чіткості, але доки любителі хорошої картинки можуть дивитися передачі з супутників, знайти кабельний канал з HDTV-программами або користуватися можливостями сучасного інтернет-телебачення.

У чому сіль ?

Платформа HD дає безліч переваг для перегляду улюблених телепередач і фільмів не лише дійсним цінителям якості, але і простим обивателям. HD (High Definition), в перекладі означає "високий дозвіл", який в кілька разів вище дозволи звичайного TV, що дозволяє значно підвищити рівень якості і деталізації зображення. У кадр потрапляє безліч дрібних деталей, які раніше побачити було неможливо.

Чіткість картинки п'ятикратно перевищує традиційні DVD, насичений колір і соковитість фарб дає неповторні відчуття при перегляді, повністю занурюючи глядача в події, що розвертаються на екрані. Додаткова установка спеціального аудіоустаткування для відтворення реалістичного звуку Dolby Digital 5.1 підсилить ефект присутності. Таким чином, завдяки HDTV можна організувати у себе удома міні-кінотеатр. Особливо вражає перегляд спортивних трансляцій і документальних фільмів про природу і навколишній світ. Якісна відмінність між форматами DVD і HDTV помітно трохи на звичайному моніторі або телевізорі, але на моделях з діагоналями більше 25 дюймів різниця істотна.

Телебачення стандарту HDTV - є пізнішою модифікацією сучасного цифрового ТБ, проте, враховуючи темпи розвитку технолгий, можна з упевненістю сказати, що не останньою. Цифрове телебачення якісним чином відрізняється від аналогового. Проходячи через ретранслятори, підсилювачі і кабелі, аналоговий сигнал дуже залежить від зовнішніх чинників, що впливає на якість картинки. Цифрове мовлення відбувається в двійковому коді, тому зображення або зберігає оригінальну якість, або при слабкому сигналі відсутній взагалі. Для того, щоб насолоджуватися телебаченням високої чіткості, потрібно поклопотатися про покупку хорошого і, що важливе, якісного телевізора, благо сьогодні на ринку їх скупчилася пристойна кількість.

Вони такі різні

Сучасний споживач має стереотип при виборі телеизора або камери - чим більше дозвіл, тим краще. Приходивши за фотокамерою, більшості цікаво лише дозвіл матриці і пару стандартних функцій, на зразок стабілізації зображення. Також відбувається і з телевізорами. Безумовно, дозвіл впливає на якість зображення, а у випадку з HDTV реалістична картинка будується із понад мільйона пікселів. Але, на думку авторитетної організації Imaging Science Foundation (ISF), що спеціалізується на оцінці якості зображення в електронних пристроях, найбільш важливим аспектом при показі картинки є контрастність кольорів, далі експерти ставлять насиченість, третє місце віддане точності перенесення кольорів і лише лише четверте місце удостоєне дозволу. Експерти рекомендують приділяти особливу увагу саме цим чотирьом характеристикам в порядку їх дотримання.

На сучасному споживчому ринку представлений широкий асортимент HDTV-телевизоров, що мають як схожі характеристики, так і уинкальные особливості, що визначають підсумкову якість зображення кожної моделі.

Від слів до справи

Зараз в магазинах можна побачити три основні види HDTV-телевизоров: рідкокристалічні, плазмові і проекційні. Варто трохи роз'яснити кожну технологію, оскільки саме вони лежать в основі вартості телевізора.

Тонкі і ергономічні ЖК-телевизоры заслужено є найпопулярнішими HDTV сьогодні і оптимальні при співвідношенні ціни і якості. Основними достоїнствами LCD є відмінна деталізація і дозвіл, соковитість кольорів, низький рівень "шуму", а також висока яскравість дисплея для експлуатації в освітленим місцях. Любителі спортивних трансляцій і динамічних фільмів по гідності оценять багатство кольорів і високу деталізацію. Проте ж LCD-телевизоры мають явний недолік в порівнянні з плазмою - недостатню контрастність і глибину чорного кольору. В результаті абсолютні чорні місця кажутеся сірими плямами, що, загалом, інколи затьмарює враження про перегляд. Привабливою для користувачів, як було відмічено вищим, є ціна ЖК-моделей. На ринку вона варіюється в діапазоні 200 - 8000 доларів, а самі телевізори представлені в асортименті від 13 до 65 дюймів. Одна з найпопулярніших діагоналей є 32-дюймова. Вона забезпечує хороший компроміс між видимою площею екрану і дозволом. За такий телевізор доведеться викласти приблизно 500 доларів.

Плазмові екрани рідко зустрічаються з невеликими діагоналями і ринковий мінімум знаходиться на 42 дюймах. Не дивлячись на те, що плазма поступово скидає ціну, вона все ще залишається досить дорогою в порівнянні з тими ж ЖК. Проте в плазмових телевізорах вирішена проблема контрастності, глибини чорного кольору і недостатньої чіткості в тінях. PDP-модели (Plasma Display Panel) є безпечнішими, оскільки не випускають шкідливих електромагнітних випромінювань. Зображення відрізняється дивною чіткістю і яскравістю, хоча останній показник частенько поступається "рідким кристалам", а підвищення яскравості спричиняє за собою збільшення потужності і вартості виробу. Невелика товщина екрану і повна відсутність мерехтіння зображення також є гідністю плазми. На тлі всіх переваг плазмові ТБ мають два прикметні недоліки - це висока ціна і виражені "шуми", коли помітна піксельна структура дисплея. Хоча для моделей крупних виробників Sony, Samsung, Philips і інших ця проблема неактуальна. Плазмові телевізори все активніше проникають в маси як основні елементи домашнього кінотеатру.

Окрім актуального питання про термін служби сучасних плазмових телевізорів, неприємним моментом може стати вигорання екрану, що, як заявляють виробники, є прямим наслідком неправильної експлуатації панелі. Тривале статичне зображення на панелі, неправильое виключення, тривалі паузи при перегляді DVD і багато що інше можуть стати причиною вигорання дисплея. Інколи ефект проходит сам собою, а може і назавжди зіпсувати перегляд. Про запобіжні засоби розповідається досить багато, про це можна знайти інформацію на просторах інтернету.

У природі також існують проекційні HDTV, побудовані на технології цифрової обробки світла (DLP), рідких кристалах на кремнієвій підкладці (LCOS) або рідких кристалах. Всі перераховані модифікації відрізняє порівняно недорога вартість широкоформатного HDTV, проте дані телевізори мають свої підводні камені. Це можливість появи ефекту ширми, коли сітка пікселів стає видимою. В порівнянні з ЖК-экранами кульгає яскравість кольорів, і кут огляду в проекційних ТБ не настільки хороший. Крім того, оскільки зображення формує падаючий потік світла, рівень енергоспоживання значно підвищується, а заміна ламп потрібна не рідше, ніж раз в чотири роки.

Взагалі, на тему протистояння плазми і рідких кристалів говорилося вже багато що. Плазмова технологія вважається технічно більш здійсненою і просунутою, проте використання світлодіодного фонового підсвічування повертає LCD статус найпривабливішої архітектури для плоских дисплеїв. Багато топовые ЖК-телевизоры, випущених в 2009-2010 роках, мають окрім високих технічних показників і великі діагоналі, тим самим залишивши для плазми сегмент надвеликих дисплеїв.

DailyComm


RATVODДата: Субота, 20.02.2010, 10:58 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Телебачення високої чіткості

завойовує свої позиції в Росії.

Про телебачення високої чіткості сьогодні хто лише не говорить.

У декількох словах: ТВЧ - телебачення нового покоління. Досконаліше, якісніше, таке, що має вищу чіткість зображення. Чіткість або дозвіл - найважливіша характеристика будь-якого зображення. Чим більше дрібних елементів воно містить, тим більше чітким є. Так само і в телебаченні - ніж дрібніші деталі здатний відтворити на своєму екрані телевізор, тим більше високу чіткість має телевізійне зображення, тим воно привабливіше.

Вперше про підвищення якості телевізійного зображення заговорили, коли в телебачення прийшли цифрові системи обробки зображення. До того моменту все устаткування, включаючи відеомагнітофони в студіях, телекамери і монтажні пульти, було аналоговим. Цифрові технології принесли з собою нові можливості, недосяжні для аналогових систем, а слово "цифровий" швидко стало синонімом якості.

Першим під цифровий ніж попало супутникове мовлення. Цифра принесла йому вигоду в збільшенні кількості програм. Раніше аналоговий канал доставки дозволяв передавати лише одну програму, а цифра дозволила розмістити в нім до десятка і більше програм. Правда, збільшення кількості програм негативно позначається на якості зображення, оскільки їм доводиться ділити між собою один загальний ресурс. Та зате і обходиться дешевшим.

Цифровий парадокс

Трансляція програм високої чіткості можлива виключно на основі цифрової структури мовлення. Величезна кількість інформації, що міститься у відеопотоці програми високого дозволу (чим більше деталізація зображення, тим більше місця потрібно для її зберігання і товще має бути канал передачі), можливо передати лише по цифровому каналу. Оскільки, на відміну від аналогового, він володіє однією чудовою здатністю - уміє стискувати відеопотік, економлячи ресурси каналу доставки.

Є в програм ТВЧ ще одна властивість. Для мовлення у форматі HDTV був прийнятий інший, ніж при аналоговому, формат кадру. Співвідношення його сторін складає 16:9, тоді як звичайний ящик має більш "квадратні" пропорції - 4:3. Таке широке зображення було вибране як найбільш відповідне особливостям нашого зору - для нас воно комфортніше, дозволяє відображувати більше деталей. Майже як в кіно, оскільки там пропорції - 21:9. Не випадково одночасно з процесом просування плоских телевізорів системи домашніх кінотеатрів знайшли друге дихання. Чим більше екран, стверджували виробники, тим більше кіношним є зображення.

З плоскими большеэкранными телевізорами взагалі сталася парадоксальна ситуація. Мабуть, ніколи ще досягнення науки і індустрії побутової електроніки не розповзалися так далеко один від одного, як це сталося з телебаченням високої чіткості і виробниками телевізорів. Тоді як полиці магазинів, торгуючих електронікою, ломилися від моделей телевізорів, здатних відтворювати HD-передачі, дивитися на них, окрім програм в стандартній якості, було нічого.

Виник парадокс причини і наслідку. Частково виручали DVD-фільми - вони дійсно виглядали на екрані чисто, без шумів і перешкод, з ефіром не порівняєш. Але навіть їх картинка не дотягувала за якістю до можливостей тільки що куплених HD-телевізорів.

Тут треба зробити пояснення. Цифровий телевізор потенційно здатний на дуже високу якість зображення. Але лише за умови, що весь тракт передачі телесигналу - від об'єктиву телекамери до екрану телевізора в нашій квартирі - відповідає стандарту ТВЧ. При прийомі звичайного ефіру системи обробки зображення, вбудовані в телевізор, вимушені пристосовувати низьку якість стандартного телебачення до дозволу HD-екранів.

Хоча в процесі вдосконалення систем адаптації їх часто називають апскейлерами (тобто пристроями, що масштабують сигнал зображення стандартного дозволу в сигнал високого дозволу, HD), багатьом виробникам удалося досягти певних успіхів. І часто підсумкове зображення, прошедшее таку обробку, виглядає на екрані набагато краще, ніж початкове (правда, рівно до того моменту, як ви побачите якість дійсного HD-сигналу). Багато виробників роблять упор на наявність в телевізорах таких систем.

Супутник, ефір або кабель

HD-формат потихеньку прокладає собі дорогу. У багатьох країнах розвивається супутникове HD-мовлення, зростають його об'єми. Багато провайдерів кабельних мереж, у тому числі і у нас в країні, все більш охоче віддають перевагу ТБ високого дозволу. Основних причин тому дві. Перша - підріс парк телевізорів, здатних приймати сигнал ТВЧ. Друга - почали відбиватися гроші, вкладені в нові технології власниками телеканалів кілька років тому, а значить, зріс об'єм HD-контенту.

Частково позитивному зрушенню убік більш високоякісного мовлення ми зобов'язані плеєрам формату нового покоління - Blu-ray, чиї достоїнства можна бачити виключно на екранах HD-телевізорів підстебнули перехід на HDTV і урядові рішення в багатьох країнах, що зобов'язали мовців відмовитися від застарілих систем мовлення. Але більшою мірою впливає на потенційного глядача і заставляє його платити за можливість перегляду HD-програм чинник эксклюзивності, надякості.

Ми підійшли до моменту, коли можна відповідати на питання, а що ж у нас можна дивитися в цьому прогресивному форматі ТВЧ. Як і раніше, каналів доставки HD-програм як і раніше всього три. Це супутникові канали, ефірне мовлення і кабельне мовлення. Супутниковий прийом вважається найбільш просунутим по кількості таких програм. Навіть у Росії, вимушеній задовольнятися переважно зарубіжними трансляціями, оскільки наших власних HD-каналів катастрофічно мало.

У Росії прийом зарубіжних HD-трансляцій можливий лише з європейських супутників. Їх всього п'ять: Eutelsat, Thor, Astra, Hotbird і Eurobird (під однією назвою може ховатися ціла група). З цих супутників ведуть трансляції мовці Швеції, Німеччини, Австрії, Польщі, Франції, Великобританії, Італії, Угорщини і Туреччини, а також з України і Албанії. З російських супутникових HD-мовців можна відзначити "НТВ Плюс" і "Платформу HD" - кожен з них транслює по п'ять HD-програм.

Переважна частина передаваних через ці супутники програм платна, вимагаюча придбання карти доступу і подальшої абонентської плати. Загальна кількість платних HD-программ невелика і в десятки і навіть в сотні разів поступається по кількості програмам стандартного телебачення. Їх контент - нові фільми, культові серіали, ексклюзивні спортивні трансляції, науково-популярні програми. Безкоштовних програм і того менше, до того ж вони є в основному розважальним контент: мода, проморолики, музичні ролики, рідше - культурні програми і зовсім рідко - спортивні трансляції.

Окрім супутникових існують також наземні і кабельні канали доставки HD-программ. Але ефірна трансляція навіть стандартних ТБ-програм не відрізняється масовістю. Так, наприклад, найпоширеніший стандарт DVB-T в Австралії, деяких європейських, азіатських і африканських країнах є стандартом для передачі цифрового телебачення і радіо. У Росії мовлення в цьому стандарті ведеться в Челябінську і Мордовії, в АТ Ханти-Мансійська, Свердловською, Курганною областях і Татарстані, розрізняючись лише кодуванням. Негусто, не говорячи вже про передачу по цих каналах HD-контенту.

Кабельні мережі надають куди більше можливостей по трансляціях програм ТВЧ. Проте в Росії, де в кабельних мережах переважає трансляція центральних каналів, кількість HD-программ наближається до нуля в масштабах країни і більш-менш порівнянно із зарубіжними показниками в крупних містах. Так, наприклад, в Москві кабельний оператор "Акадо" надає можливість прийому 12 HD-каналов - від спортивних трансляцій Eurosport HD і Rush HD до науково-пізнавальних National Geo HD і "Телеподорожей HD". У його HD-обоймі також є розважальні, фільмові і музичні канали. Вартість послуги без врахування вартості устаткування складає 300 руб./мес. за умови, що ви вже підписані як мінімум на базовий пакет з 98 каналів в стандартній якості (290 руб./мес.).

Інший московський оператор, "Стрім", теж пропонує програми в HD-якості. Правда, їх всього три. І обійдуться вони в 110 руб./мес. за базовий пакет з 71 каналу стандартної якості плюс 200 руб./мес. за три HDTV-канала. Сюди також не входить вартість устаткування (порядка 7,5 тис. рублів, можлива оренда). На відміну від "Акадо", що використовує радіочастотні кабельні мережі, "Стрім" транслює передачі через IP-мережі, використовувані для доступу в інтернет.

До речі, IP-мережі потихеньку стають серйозним конкурентом всім останнім каналам доставки ТВ-контенту, включаючи HD-програми. Вони дозволяють використовувати єдиний канал для інтернету і ТБ.

Олексій Павлов
ИЗВЕСТИЯ


RATVODДата: Четвер, 25.02.2010, 00:21 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Германії число проданих HD-приставок

вперше перевершило число проданих

пристроїв формату SD

Німецький супутниковий ринок випробовує величезний інтерес до телебачення високої чіткості (HDTV).
У грудні минулого року було вперше продано більш HD сет-топ-боксів, ніж пристроїв SD.

Тенденції вказують на вищі об'єми продажів High-End PVR HD приймачів.
Зростаючий інтерес німецьких домогосподарств до HDTV в основному пов'язаний з початком мовлення платформи HD+, яка вже включає п'ять програм в кодованому вигляді німецькою мовою (RTL HD, HD Vox, Pro Sieben HD, Sat.1 HD і kabel eins HD). Разом з ними глядач може прийняти ряд FTA HD каналів, включаючи ARD HD і ZDF HD, які почали мовлення з відкриття у Ванкувері Олімпійських ігор 2010.
Німеччина ще не повністю перейшла на цифрове супутникове мовлення. Цей процес буде завершений в 2012 році. За даними SES Astra Germany, до цих пір 1,9 млн. домашніх господарств має аналоговий приймач. Знадобиться два роки, аби замінити їх цифровими. Після відключення аналогових телепередач будуть створені умови для запуску нових програм і станцій, що працюють у форматі HD.

Ера-Лайн


RATVODДата: Вівторок, 18.05.2010, 15:20 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Як з'явився російський стандарт HD-телебачення

До кінця цього року в Росії почне діяти перший національний стандарт
для
цифрового телебачення високої чіткості, або HDTV (High Defenition Television).

Розробляючи свій стандарт HD-мовлення, Росія вважала за краще не слідувати рекомендаціям ITU
(International Telecommunications Union) що запропонувала для всіх країн
уніфікований формат кадру
16:9.
Переважним форматом для російських мовців вибрана унікальна пропорція 15:9,
що ніде, окрім Росії, ще не існує.

Розробники Госту для російського HDTV з петербурзького НДІ телебачення пояснюють, що формат 15:9 оптимальний для відтворення форматом 4:3, в якому знята основна частина російського телевізійного контента. Мовці побоюються, що вживання такого національного стандарту збільшить витрати виробників контента.

Ілюстрація © Едуард Катихин, «Маркер»

Що написано в ГОСТі

Пункт 4.7 національного стандарту для цифрового ТБ високої чіткості свідчить: «Переважним є відтворення зображення високої чіткості уніфікованим растром з форматом відображення 15:9 і числом елементів, що відображуються, 1920 на 1152 з полем відображення додаткової інформації внизу растру для відображення мовного або іншомовного супроводу в цифро-буквенном вигляді або повного відображення зображення з форматом кадру 4:3».

Тобто російський формат HD-телебачення з кадром 15:9 вийде в результаті додавання до екрану додаткової смуги внизу екрану (див. малюнок). Внаслідок чого російський стандарт HD-вещания став унікальним не лише по співвідношенню сторін кадру, але і по числу елементів, що відображуються, у нас воно буде найбільшим в світі.

ГОСТ для телебачення високої чіткості затверджений наказом Ростехрегулювання і почне діяти до кінця цього року.

Навіщо так зробили

Керівник розробки Госту, головний науковий співробітник НДІ телебачення Леонід Полосин розповів «Маркеру», що російський національний стандарт HD-мовлення прийнятий з урахуванням того, що основна частина контента зроблена у форматі 4:3: «Якщо виробляти переклад на рекомендованый ITU формат високої чіткості 16:9, то весь архів у форматі 4:3 доводиться кашетировать, тобто обрізувати. Аби цього не робити, ми запропонували додати до 1080 рядків, які виходять при відтворенні формату 4:3, ще 72 рядки і зробити їх видимими. Тоді виходить, що формат 4:3 можна відтворювати в ТВЧ практично без спотворень. А при мовленні програм, знятих у форматі 16:9, це додаткове поле використовується для субтитрів, які зараз накладаються прямо на кадр».

Що говорять мовці

З проблемами в ході реалізації національного стандарту HD-мовлення можуть зіткнутися виробники контента.
«З точки зору мовлення тут проблем немає, заявив „Маркеру“ генеральний директор ФГУП РТРС Олексій Малінін. - А ось з точки зору виробництва програм тут будуть складнощі. Не упевнений, що даний ГОСТ підтримується устаткуванням, що виробляє картинку, тобто камерами, відеомагнітофонами, монтажними. Тут потрібна експертиза. Взагалі, дивно, що, приймаючи такий ГОСТ, не порадилися з мовцями і Мінкомсвязі. Я, наприклад, перший раз чую про такий Гост. Мені незрозуміло, як він так міг пройти без обговорення».
Переформатування під новий ГОСТ означатиме додаткові витрати, говорить фахівець. Якщо зараз більшість мовців можуть брати HD-канал прямо з супутника і доставляти його споживачеві, доповнюючи перекладом, то тепер треба буде брати з супутника оригінальну версію, переформатувати її, потім знову піднімати на супутник і вже у такому вигляді доставляти російському споживачеві. «Це ціла історія», - запевняє Малінін.

Іван Чеберко
Газета «Маркер»


RATVODДата: П`ятниця, 28.05.2010, 16:47 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
HDTV в Росії поступиться місцем 3D

За даними аналітиків, в 2009 році 58% постачань устаткування для цифрового
і супутникового телебачення
до Східної Європи припало на Росію.

Дослідники вважають, що великий інтерес до HDTV
серед російських користувачів підстібає попит на подібне устаткування.
Російські експерти вважають, що в тривимірного телебачення в Росії великі перспективи.

Ресівери для супутникового, цифрового і IP-телевидения украй зажадалися на російському ринку. 58% східноєвропейських постачань відповідають 15% здійснених в 2009 році постачань у весь регіон EMEA (Європа, Близький Схід, Африка). За даними аналітиків дослідницької компанії IMS Research, Росія очолює першу п'ятірку країн Східної Європи по динаміці зростання постачань подібних пристроїв, випереджаючи Польщу, Чехію, Румунію і Угорщину.

За словами співавтора дослідження Ребеки Курлак, в четвертому кварталі минулого року декілька російських операторів платного телебачення в переліках доступного для своїх абонентів устаткування анонсували появу цифрових ресіверів з функцією запису сигналу високої чіткості (HD DVR), що сприяло істотному просуванню ринку платного телебачення в цілому.

«Оператор супутникового телебачення «Оріон експрес» і компанія «Вимпелком» першими стали пропонувати своїм абонентам HD DVR і розраховують на істотний приріст абонентів, - цитує Ребеку Курлак мережеве видання Eetindia. - «Оріон експрес» розраховує на приріст на 10,5%, «Вимпелком» - на 39% до кінця 2010 року».

Дослідники відзначають зростання інтересу російських користувачів до послуг, які не в змозі надавати ефірне телебачення, - HDTV (телебачення високої чіткості), DVR (можливість запису цифрового сигналу) і VOD (відео за запитом). По словах Курлак, російський ринок платного телебачення увійшов до стадії дорослості, і витрати операторів на розгортання мереж, оновлення інфраструктури і просування нових послуг нарешті почнуть окупатися.

Російське HD

У Росії майбутнє телебачення бачать не стільки в HD, скільки в 3DTV. В ході круглого столу «Нові стандарти телевізійної якості в Росії: перспективи HDTV і 3D», що відбувся в середу в російському агентстві міжнародної інформації «Новини», учасники ринку платного телебачення (супутникового, кабельного і цифрового) поділилися своєю думкою про стан і перспективи російського ринку HD-телевидения. З'ясувалося, що, навіть не дивлячись на те, що практично всі сучасні моделі домашніх плазмових і рідкокристалічних телевізорів оснащені можливістю відображувати HD-картинку, масового попиту на HD-продукты доки немає. За словами технічного директора «НТВ-плюс» Олега Колесникова, з 560 тис. абонентів компанії пакети HD-каналов купують приблизно 25 тис. Генеральний директор холдингу «эр-телеком» (найбільший регіональний оператор кабельного телебачення) Андрій Семеріков розповів, що в регіонах, згідно з результатами експериментів, що проводилися компанією деякий час назад, попиту на HD-продукты практично немає.

Як причину такої ситуації Андрій Семеріков відзначив відсутність в регіонах відповідної інфраструктури, високу вартість доставки HD-контента і невисокий (відносно абонентів з крупних міст) рівень домагання регіональних користувачів. Іншими словами, провінція доки задоволена картинкою в стандартному дозволі. Зате в крупних містах попит на контент у високому дозволі спостерігається в операторів і супутникового, і цифрового телебачення.

Проте, на думку експертів, ховати російське масове HDTV рано, оскільки з переходом телевізійного мовлення в цифровий формат все може змінитися. Російське цифрове телебачення використовуватиме стандарт MPEG4, а не MPEG2, як в більшості країн. Одна з переваг MPEG4 - істотна економія пропускної спроможності мовного потоку. Якщо HD-видео, стисле в MPEG2, вимагає пропускної спроможності 20 30 Мбіт/сек. на канал, то MPEG4 потрібний всього 6 10 Мбіт/сек. Можливо, вибір стандарту MPEG4 для національного цифрового телебачення був обумовлений саме його економічними властивостями, що дозволяють у тому числі просувати масові HD-продукты.

Від HD до 3D

Експерти, присутні за круглим столом, також відзначили, що HDTV - перехідна технологія, за якою послідує тривимірне телебачення.

За словами президента Асоціації кабельного телебачення Росії Юрія Пріпачкина, перехід від HD до 3D займе п'ять-сім років. Експерт передбачив, що HD може не встигнути охопити масовий ринок і поступиться ним 3D.

На думку незалежного експерта по сучасних цифрових технологіях Михайла Геніна, 3D сьогодні дуже популярна технологія і користувачі в найближчі декілька років купуватимуть телевізори з підтримкою 3D, навіть не замислюючись про те, чи є відповідний для цього формату контент. На користь 3D говорить ще і той факт, що більшість телевізорів, оснащених такою функцією, одночасно підтримують і HD. Тобто для переходу від однієї технології до іншої користувачам не доведеться докупати додаткове устаткування.

Найбільшою проблемою, що не дозволяє доки 3D телебаченню стати масовим, на думку експертів, є контент. Зйомки в об'ємі вимагають абсолютно нового підходу і набагато дорожчого устаткування. На переоснащення виробникам контента потрібно витратити багато часу і засобів, так що 3D - це не дуже віддалене, але і не дуже близьке майбутнє російського телебачення.

Олег Колесников повідомив, що кіно і спорт - основний контент, за HD-версію якого готові платити абоненти «НТВ-плюс». Успіх стереокіно і спортивних трансляцій в 3D вказує на те, що з тривимірним телебаченням ситуація може повторитися.

Саме фільми і спорт стануть основними драйверами ринку 3DTV, вважають фахівці телевізійної індустрії.

Іван Шадрін
Новинний проект INFOX


RATVODДата: Неділя, 04.07.2010, 10:09 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Непотрібна чіткість.

Росіянам доки нічого дивитися

на своїх HD-телевізорах

Лише 60-70 тис. росіян сьогодні дивляться платні телеканали
у
форматі високої чіткості HD (High Definition).

Такі цифри за даними власних досліджень привів в бесіді з РБК daily генеральний директор телекомпанії "Перший ТВЧ" Микола Орлов. На думку учасників ринку, зростанню числа абонентів HD-каналів в нашій країні заважає слабкий розвиток мереж операторами.

У 2009 році в Росії продажу ЖК-телевізорів перевищили продажі кінескопів. За підрахунками експертів, необхідно ще близько двох років, аби телевізорами з підтримкою HD обзавелася велика частина росіян.
Проте, окрім перегляду дорогих дисків Blue Ray, багатьом співвітчизникам просто нічого дивитися на своїх HD-телевізорах. Гендиректор "NBC Universal Глобальна мережа" Мераб Габунія вважає, що проблема в розвитку каналів високої чіткості в нашій країні пов'язана з неготовністю мереж операторів - більшість з них використовує аналогові канали зв'язку. Сьогодні в столиці лише оператори "НТВ-плюс", "Акадо-столиця" і "Стрім" надають можливість перегляду каналів формату високої чіткості.

"Зараз в "Акадо" порядка 14 тис. абонентів HD, при тому що, за нашими даними, близько 30% користувачів наших цифрових послуг мають HD-телевізори, - розповідає Денис Лобанов, керуючий директор ЗАТ "Акадо-столиця". - Попит на HD серед москвичів поступово зростає". Причому зростання інтересу, за його словами, прямо пропорційне збільшенню числа цікавих телеканалів, що віщають у форматі HD. "Принциповим є і питання якості картинки - хто одного разу дивився трансляцію у форматі HD, відчує різницю в порівнянні із звичайним зображенням, - упевнений пан Лобанов. - Проте ми продовжуємо вкладатися в просування самої категорії HDTV, пояснюючи абонентам переваги телебачення високої чіткості".

"Для будівництва нових цифрових мереж необхідні солідні інвестиції", - пояснює пан Габунія. Як тільки держава створить привабливі для інвесторів умови, вони будуватимуть необхідні для формату HD мережі доступу, що приведе і до зростання об'ємів контента. Поки ж в нашій країні все навпаки: росіяни купують телевізори форматів високої чіткості, але не знають, що ж на них дивитися. Тим більше що вартість одного диска Blue Ray приблизно відповідає місячній абонентській платі кабельного оператора".

Одним з основних драйверів розвитку HD-телебачення є спорт, вважають в компанії "Акадо-столиця". Саме на прикладі спортивних трансляцій глядачі можуть найчіткіше відчути всі переваги HDTV. Прикладом може служити проходящий зараз в ЮАР чемпіонат світу по футболу, матчі якого транслюються в HD-формате. У "Акадо-столица" відзначають, що із старту чемпіонату 25% від загального числа абонентів, що користуються послугою HDTV, придбали права на новий канал "2спорт2".

АНТОН БУРСАК, РБК DAILY

www.comnews.ru


RATVODДата: Середа, 20.04.2011, 15:11 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Під HD-телемовлення

в національній мережі виділять 10 каналів

З вільних каналів телемовлення в національній цифрової мережі буде виділено 10 каналів, де оператор багатоканальної мережі, компанія "Зеонбуд" зможе поширювати програми загальнонаціональних мовників у стандарті як SD-"Standart Definition", так і в HD-"High Definition", як повідомили на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в п'ятницю, 15 квітня 2011 року.

Так, якщо загальна кількість вільних каналів мовлення в багатоканальних телемережах (мультиплексах) складає 28 каналів, то в 10 каналах оператор мережі зможе поширювати програми загальнонаціональних мовників, які виграли конукрс, як в стандартному (SD), так і у високому (HD) дозволі.

У решти 18 каналах оператор мережі буде розповсюджувати програми тільки в стандарті SD.

У мережі МХ-5 для регіональних і місцевих мовників передбачено 4 канали для 167 населених пунктів, де будуть встановлені передавачі.

Нагадаємо, в п'ятницю, 15 квітня, на засіданні Нацради було оголошено конкурс на мовлення в багатоканальних телемережах загальнонаціональних для загальнонаціональних, регіональних та місцевих мовників.

Джерело:


satBuffonДата: П`ятниця, 22.04.2011, 09:51 | Повідомлення # 25
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
HDTV буде активно розвиватися в Україні


Попит на HD-телевізори, поступове зниження їх вартості і зниження правовласниками вартості HD-каналів стануть основними драйверами розвитку HDTV в Україну в найближчі роки. Про це ЛІГАБізнесІнформ заявили в компанії "Воля".

"Телевізори останнього покоління з порівняно великою діагоналлю розроблені під високу якість зображення, - говорить президент компанії Сергій Бойко. - І тому бажання максимально використовувати їх якісні можливості є природним прагненням їх володарів".

Свою роль у розвитку послуг HD-телебачення, на думку президента компанії, грає і цінова політика правовласників. За останні три роки вартість ліцензійних відрахувань їм, яка становлять приблизно половину вартості самої послуги, зменшилася в кілька разів і стала набагато більш прийнятною для українського ринку.

"Це дозволить збільшити кількість каналів, - переконаний С. Бойко. - Поки в Україну в HD-форматі їх транслюється тільки п'ять. Для порівняння, Європі - 15, а в США - вже близько 100 каналів".

За прогнозами експерта, на темпи розвитку HDTV вплинуть і зовнішні чинники. Зокрема, проведення в Україні Євро-2012 обіцяє розширити сегмент користувачів такого телебачення.

Нагадаємо, з вільних каналів телемовлення в національній цифрової мережі буде виділено десять каналів, де оператор багатоканальної мережі, компанія "Зеонбуд", зможе поширювати програми загальнонаціональних мовників у стандарті як SD-"Standart Definition", так і в HD-"High Definition".

Джерело:

RATVODДата: Четвер, 05.05.2011, 12:56 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
"Таттелеком" зачекав з чіткістю

ТЕТЯНА Золотова
© ComNews
04.05.2011

Найбільший оператор зв'язку Татарстану "Таттелеком" введе в сітку мовлення перші п'ять каналів в HD-форматі в тестову експлуатацію в кінці цього літа, в комерцію проект буде запущений з осені. Раніше оператор планував запустити HD-мовлення до кінця 2010 р., але через затримки поставок необхідного обладнання запуск послуги довелося перенести на цей рік.

Як повідомив репортерові ComNews начальник управління маркетингу "Таттелекома" Олександр Смирнов, зараз встановлюється необхідне обладнання, і сервіс проходить внутрішнє технічне тестування: "Для запуску проекту необхідно провести збільшення потужності головної станції IPTV-комплексу".

За словами Смирнова, запуск HD-мовлення пересунувся з кінця 2010 р. на другу половину 2011 р. (в кінці серпня - у тестовому режимі, з початку вересня - у комерцію) через затримки по термінах поставки необхідного обладнання для головної станції IPTV і "складного процесу інтеграції нового обладнання". Ім'я постачальника обладнання Смирнов не розкриває.

Нагадаємо, що до кінця 2010 р. оператор планував запустити в тестовому режимі три HD-канали: Eurosport HD, "Телепутешествія HD" і один канал з сімейства "Кінопоказ HD". Три цих каналу в звичайному режимі вже є в пакеті IPTV (бренд "Літай ТБ") "Таттелекома" (див. новина ComNews від 29 листопада 2010 р.). Тепер оператор планує запустити в сітку мовлення вже пакет з п'яти HD-каналів. Дивитись цей пакет зможуть абоненти, підключені за технологією "оптика до будинку" і мають в комплекті підключення приставку, підтримуючу формат HD (ITAD 85).

Всього в рамках IPTV оператор надає 84 каналу. Згідно з фінансовим звітом "Таттелекома" за минулий рік, у послуги було 8,005 тис. абонентів, у минулому році до IPTV підключилися шість тис. нових абонентів. На початок травня 2011 IPTV дивляться вже більше 16 тис. клієнтів.

Керівник аналітичного агентства TelecomDaily Денис Шматків відзначає, що IPTV - це хороший інструмент для підвищення загального ARPU операторів, але поки ця послуга не особливо популярна серед споживачів, перш за все із-за необхідності купувати set-to-box. Усього за підсумками 2010 р. по всій Росії налічується трохи більше 500 тис. користувачів цієї послуги. "До того ж" Таттелеком "доводилося практично одноосібно просувати цей продукт, так як не було конкуренції з боку інших операторів. Поволзький" Вимпелком "і" Ростелеком-Поволжя "почали розвивати цю послугу зовсім недавно. У будь-якому випадку, послуга IPTV зможе привносити хорошу складову в виручку "Таттелекома", лише коли їй буде користуватися не менше 10-15% всіх абонентів послуги доступу в Інтернет. Поки підсумки по IPTV "Таттелекома", скоріше, досить стримані, ніж оптимістичні ", - говорить Денис Шматків.

"Таттелеком" не приховує, що його частка на ринку послуг платного телебачення незначна, так як комерційна експлуатація IPTV була запущена в кінці 2009 р., а кабельного ТВ - в кінці 2010 р. Дохід від IPTV в минулому році склав 36,4 млн руб .

Що стосується "Ростелеком-Поволжя", то про запуск IPTV в усіх регіонах присутності компанії (тоді ще "ВолгаТелеком") оператор повідомив в середині січня 2011 р. "Ростелеком-Поволжя" пропонує для перегляду більше 100 каналів, включаючи федеральні, регіональні і супутникові . Вони об'єднані у сім тематичних пакетів, серед яких є і HD-пакет.

"Вимпелком" ж включив IPTV в Поволжі в листопаді 2010 р. Глядачам Уфи і Саратова "Білайн" запропонував пакет, що включає понад 80 російських і зарубіжних телеканалів. Тут є й шість HD-телеканалів (див. новина ComNews від 2 листопада 2010 р.).

Ще один великий учасник телекомунікаційного ринку Поволжя - "ЕР-Телеком" - запустив пакет телевізійних каналів в HD-якості в Самарі і Пермі на початку лютого 2011 р. До кінця поточного року - початку 2012 р. послуга HDTV повинна з'явитися у всіх містах присутності компанії (див. новини ComNews від 7 лютого 2011 р.).

ComNews


kosoleg5Дата: Четвер, 05.05.2011, 16:02 | Повідомлення # 27
користувач

Країна:
повідомлень: 20
Статус: Оффлайн
ПлатформаSky DE додасть до 30 нових каналів HD

телеканал Sky DE Німецька супутникова платформа Sky Deutschland значно розширить свою пропозицію HD.

До кінця 2011 року клієнти німецької платформи Sky будуть мати доступ до 30 телеканалів HD, у тому числі 15 каналів виключно для Sky. Наступним етапом розвитку буде співпраця з платформою HD +, яка набирає чинності 1 червня 2011 року. Це дозволить клієнтам Sky з картами доступу NDS і приймачі Sky HD отримати доступ до ще 8 каналах HD.

На початку нового сезону німецької Бундесліги, 5 серпня 2011 платформа Sky запустить третій телеканал Sport HD - Sky Sport HD 3. Sky Sports News HD, перший цілодобовий, спортивний інформаційний канал буде запущений взимку. Обидві послуги будуть доступні із супутника, в деяких кабельних мережах і в Sky Go.

З минулого року, більше одного мільйона клієнтів з декодерами HD-Ready можуть насолоджуватися пропозицією HD в Sky без будь-яких додаткових витрат, так як основний пакет Sky Welt вже передбачає чотири HD каналу: Discovery HD, National Geographic HD, History HD і Eurosport HD .


мир всим
RATVODДата: Четвер, 04.08.2011, 12:13 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Абоненти розглянули HDTV



За даними дослідження "Стан ринку HDTV-каналів в Росії на червень 2011 р.", проведеного асоціацією HD Union, в Росії налічується 15 каналів високої чіткості вітчизняного виробництва. Всього в пакети основних операторів входять 27 HDTV-каналів, з них 12 - іноземні. Абонентська база HDTV в Росії, за даними HD Union, становить 296 тис. передплатників.

Згідно з дослідженням асоціації, на російському ринку HD-контент виробляють кілька компаній: "НТВ-Плюс" ("HD Кіно", "HD Спорт", "HD футбол"), ВГТРК і Перший канал ("Спорт HD"), "Ред Медіа "(HD Life), ЗАТ" Ейч Ді Медіа "(" Перпетуум мобіле "," Світ естетики "," Терра інкогніта ")," Перший ТВЧ "(" Кінопоказ HD-1 "," Кінопоказ HD-2 "," Телепутешествія HD ", High Life HD)," Століття "(" Жіночий світ HD "), медіахолдинг" Експерт "(" Експерт-ТВ HD ") і медіахолдинг" Дощ "(" Дощ HD ").

Абонентська база платних HDTV-каналів в Росії, за даними асоціації HD Union, становить 139 тис. клієнтів. Так, "НТВ-Плюс" підключив до HD-пакетам 28 тис. абонентів, супутниковий оператор "Платформа HD" - 42 тис., "Акадо" - 19 тис. Ще 31 тис. абонентів дивляться HD-канали в IP-мережах (NetbyNet - 21 тис., "Білайн-ТВ" - 7 тис., "Іскрателеком" - 3 тис.). Ще 19 тис. абонентів підключені до платних НD-пакетам інших операторів, говориться в дослідженні асоціації.

Абонентська база безкоштовних HD-каналів складає 157 тис. передплатників. HDTV-канали Luxe TV HD, Fashion TV HD, що транслюються через супутник, дивляться 35 тис. абонентів. В інтернет-мовленні лідирує ЗАТ "Ейч Ді Медіа", що набрало 54 тис. абонентів, а в локальних мережах - 33 тис. абонентів.

"Разом абонентів платних і безкоштовних каналів HDTV - 296 тис.", - резюмують автори дослідження.

Згідно з підрахунками HD Union, до 2016 р. в Росії буде налічуватися близько 21 млн абонентів HD-каналів. "Інтернет-ТВ залишиться переважаючою середовищем HDTV-мовлення до кінця 2015 р.", - вважають експерти HD Union.

Директор з маркетингу "НТВ-Плюс" Олексій Журавльов вважає, що прогноз HD Union сильно завищений. "Якщо всі оператори замінять всі ресивери на HD, тоді прогнози асоціації будуть вірні, - зазначає він, припускаючи, що зростання абонентської бази HD-каналів складе близько 15-25%. - Все буде залежати від розвитку технології". За словами директора з маркетингу "НТВ-Плюс", до кінця року компанія запустить мовлення ще двох HD-каналів. "Це буде дитячий HD-канал Nickel Odion, чого немає ні в одного оператора в Росії, і канал, присвячений подорожам", - зізнався репортерові ComNews Олексій Журавльов.

"Зараз у нас три HD-канали, які ми транслюємо блоками в рамках одного. До кінця року, можливо, нам вдасться їх розділити. Ми зараз набираємо контент для цього, - повідомив репортерові ComNews глава ЗАТ" Ейч Ді Медіа "Герасим Гадіїв. - HD в Росії не пішло швидкими темпами, оскільки плата за HD-пакет може відрізнятися від звичайного в десять разів. Однак зараз шаленими темпами розвивається 3D, а воно поширюється тільки на HD-платформі ".

ТЕТЯНА КАПУСТІНА
© ComNews


slavasamДата: Понеділок, 20.02.2012, 12:34 | Повідомлення # 29
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
HDTV: підсумки 2011 року



Аналітика компанії DisplaybanK представили щорічний звіт про стан телевізійного ринку за підсумками продажів в 2011 році. Судячи з цими даними, південнокорейські виробники продовжують лідирувати за обсягами продажів, частка ринку японських компаній ще досить велика) поступово скорочується, бурхливе зростання демонструють китайські виробники. Samsung по-, як і раніше лідирує, захопивши 20% ринку плоскопанельних телевізорів. Слідом за ним йдуть LG і Sony, частки яких становлять 13% і 9%відповідно.

Якщо розглянути окремо плазмові телевізори, лідерство далі у Panasonic, який продав 5,7 млн. плазмових моделей, Samsung - 5,2 млн., LG - 4,3 млн. Китайська Changhong продемонструвала 158% зростання з продажу плазмових HDTV і вийшла на рівень півтора мільйона плазм в рік.

За прогнозами на 2012 рік китайські компанії продовжать свій наступ, корейські збережуть лідерство, а японські будуть втрачати свою частку ринку за обсягами продажів.
джерело
slavasamДата: Середа, 14.03.2012, 10:10 | Повідомлення # 30
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Samsung починає продажу HDTV серії ES8000




Вчора компанія Samsung оголосила про початок продажів РК телевізорів флагманської серії 2012 року. Серія почала продаватися в деяких роздрібних магазинах Америки і Європи, включає три моделі: UN46ES8000 , UN55ES8000 і UN60ES8000 з екранами в 46, 55 і 60 дюймів по діагоналі. Всі телевізори серії ES8000 підтримують Full HD (1920 x 1080) дозвіл і динамічну контрастність 3 0000000:1. Вони оснащені технологіями 3D, Smart TV, можуть розпізнавати жести, обличчя і голос. Телевізори мають цифровий веб-камеру, встановлену над екраном, щоб розпізнавати жести управління і передавати зображення через Skype.
джерело
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення HD TV » Новини телебачення HDTV
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024