FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 16:42

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




kozakuaДата: П`ятниця, 30.03.2012, 12:15 | Повідомлення # 166
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Украинцы купят более 1 млн. цифровых приставок за год: прогноз

В этом году ожидается, что украинцы купят порядка 1-1,3 млн. приставок для эфирного цифрового телевидения.

При этом, около 690 тыс. малообеспеченных семей, по прогнозу, получат бесплатные приставки для эфирной цифры. Об этом в интервью рассказал глава Государственного комитета телевидения и радиовещания Украины (Госкомтелерадио) Александр Курдинович.

"Мы надеемся, что в этом году будет продано не менее 1-1,3 млн. штук, помимо тех приставок, которые будут поставлены льготникам. По нашим оценкам, в этом году удастся обеспечить телеприставками около 685-690 тыс. малообеспеченных семей", - заметил он.

По его словам, приставки должны появиться в свободной продаже в ближайшее время по цене ориентировочно в 560 грн. с учетом торговых надбавок. Но за год, когда на рынок Украины выйдет больше производителей, цены могут значительно снизиться.

"Есть информация о том, что 4-5 крупных международных производителя рассматривают Украину как рынок для своей продукции по всем линейкам - как по бюджетным, так и по самым дорогим", - отметил он.

Напомним, по данным компании Зеонбуд, которая обеспечивает вещание в новой цифровой эфирной сети, первая партия приставок в 10 тыс. ушла в регионы Украины. По словам главы компании Виктора Галича, производители обязались поставлять приставки в розницу по цене около 490 грн.

В Украине осуществляется переход на цифровое телевизионное вещание. Провайдером сети эфирного цифрового вещания является компания Зеонбуд. Сейчас в сети Зеонбуда уже идет вещание тех телерадиокомпаний, которые победили в конкурсе на частоты. Всего в цифровом пакете будет доступно 32 канала - 28 общенациональных и 4 региональных.

Цифровой сигнал стандарта DVB-T2 будет кодироваться, и для просмотра эфирного ТВ понадобятся специальные тюнеры. Первая партия таких декодеров уже поступила в Украину.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Неділя, 01.04.2012, 12:26 | Повідомлення # 167
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Де українським пільговикам

отримати безкоштовний телетюнер ?




Минулого тижня Кабінет Міністрів України прийняв Постанову, відповідно до якого деякі пільговики можуть отримувати телетюнер.
Нагадаємо, це спеціальний пристрій, завдяки якому можна приймати сигнал цифрового телебачення. Поки в місцевих управліннях соцзахисту про Постанову Кабміну мало що відомо. Щоб розібратися з ситуацією, ми зв'язалися з Державним комітетом телебачення і радіомовлення України.

По телефону «гарячої лінії» Держкомтелерадіо нам повідомили, що в Управліннях соцзахисту поки дійсно можуть не знати про Постанову Кабміну «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення».

- Постанова була затверджена тільки 21 березня. Напевно, не всі керівники адміністрацій отримали ці вказівки, ще не обробили документ, - пояснив оператор «гарячої лінії». - Але вже з наступного тижня управління соцзахисту будуть приймати заяви пільговиків і оформляти їх на отримання телетюнер.

При цьому в Держкомтелерадіо відзначають, що термін оформлення заяви залежить від кожної конкретної установи соцзахисту. Однак не потрібно відкладати цю справу у довгий ящик. Кампанія з отримання телетюнерів буде проходити до 1 липня. І хто раніше подасть заяву, той швидше отримає пристрій. До речі, доставка телетюнера до абонента буде здійснюватися за рахунок держави поштою. Платити за користування цифровим телебаченням теж не доведеться.

Нагадаємо, в Україні починає активно працювати цифрове телебачення. Це означає, що через звичайну антену безкоштовно можна дивитися більше 32 українських телеканали у високій якості зображення і звуку. Як повідомили по телефону «гарячої лінії», до 2015 року в нашій країні буде відключено аналогове телебачення.

Довідка:

«Гаряча лінія» Держкомтелерадіо: (044) 239-61-09 (дзвінки безкоштовні тільки для жителів Києва).


Тут можна дізнатися про можливість безкоштовного отримання телетюнера.

Дзвонити з понеділка по четвер, з 9.00 до 18.00. В п'ятницю - з 9.00 до 16.45.

RATVODДата: Вівторок, 03.04.2012, 12:23 | Повідомлення # 168
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Першу партію приставок для цифрового ТБ

розкупили за 4 дні




Близько 10 тис. приставок для прийому цифрового ефірного мовлення стандарту DVB-T2 були продані в регіонах країни

Минулого тижня, 26 березня, в регіони Україна була відправлена перша партія приймачів цифрового ефірного ТБ-сигналу від виробників Strong і Romsat.
Про це ЛІГАБізнесІнформ повідомив Віктор Галич, генеральний директор компанії Зеонбуд, провайдера цифрової ефірної мережі мовлення.

На сьогоднішній день першу партія приставок повністю розпродано. Цю інформацію підтвердили і представники фірм - постачальників приймачів.
"Так, дійсно, за перші 4 дні продажів нами реалізовано 5090 штук приймачів" - сказав Андрій Жолдак, керівник українського офісу компанії Strong.

За словами директора з розвитку компанії Romsat Максима Водолазка, минулого тижня вдалося реалізувати 4950 шт. приставок.

Нагадаємо, в Україні здійснюється перехід на цифрове телевізійне мовлення. Провайдером мережі ефірного цифрового мовлення є компанія Зеонбуд.
Зараз в мережі Зеонбуду вже йде мовлення тих телерадіокомпаній, які перемогли в конкурсі на частоти.
Всього в цифровому пакеті буде доступно 32 каналу - 28 загальнонаціональних та 4 регіональних.

Цифровий сигнал стандарту DVB-T2 кодується, і для перегляду ефірного ТБ знадобляться спеціальні тюнери. Перша партія таких декодерів вже надійшла в Україну і була розпродана. За попередніми прогнозами, українці куплять близько мільйона пристроїв в цьому році.

Крім поширення через роздрібну мережу, в 2012 році планується забезпечити ТВ-приставками близько 695 тис. малозабезпечених сімей. Для цього в бюджеті на 2012 рік передбачено близько 350 млн.грн. Постачальника пристроїв для пільговиків, який переможе у тендері, Держкомтелерадіо оголосить у першій декаді квітня.



RATVODДата: Середа, 04.04.2012, 14:50 | Повідомлення # 169
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Цифрове ТБ для регіонів України обійдеться

від 240 тис. до 1,4 млн гривень




Чергова ОДТРК уклала угоду з ТОВ «Зеонбуд» на послуги трансляції в режимі цифрового сигналу. Нею стала Донецька ОДТРК, а сума договору на 2012 рік - 973 тис. гривень, повідомляє ресурс «Наші гроші». Раніше аналогічний договір уклали в Автономній республіці Крим (на 1,4 млн грн.), В Запоріжжі (714 тис. грн.), Івано-Франківську (240 тис. грн.), Кривому Розі (293 тис. гривень).

Закупівля послуг мовлення цифрового сигналу відбувається в умовах фактичної монополії: з 2011 року у «Зеонбуду» - монопольна ліцензія на цифрове телемовлення в Україну. Власником «Зеонбуду» виступає кіпрська офшорна компанія «Планбрідж лімітед», уточнює «НГ».

Ситуація з монополістом і його високими тарифами відбилася, за даними ресурсу, на роботі медіа-групи Віктора Пінчука «StarLightMedia», де вже кілька місяців не оплачують «Зеонбуду» за трансляцію цифрового сигналу, а рівень боргу досяг декількох десятків мільйонів гривень.

RATVODДата: Середа, 04.04.2012, 16:34 | Повідомлення # 170
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Безкоштовне цифрове ТБ в Україні

можна буде дивитися з травня




Заявку на безкоштовне отримання тюнера для прийому ефірного телесигналу пільгові верстви населення можуть подати до 1-го липня в управління соціального захисту населення за місцем проживання. Про це під час прямої лінії в газеті «Известия в Україне» заявив голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олександр В'ячеславович Курдінович.

«В середньому після оформлення заявки на тюнер і формування списків на місцях доставка в регіони займає близько місяця. Зараз ми розгорнули масштабну інформаційну кампанію серед населення. Так що перші тюнери пенсіонери та інваліди, які вже подали заявки, зможуть отримати вже на початку травня », - пояснив експерт.

За даними Олександра Курдіновича, зараз на території України ефірний сигнал приймають 55% домогосподарств, кабельний - 35%, а супутниковий - 10%.

«Під час цієї кампанії ми будемо вивчати попит серед пільгових категорій населення. В основному, цікавляться самотні пенсіонери, інваліди або сім'ї, в яких росте дитина-інвалід. В разі чого, будемо просити прем'єр-міністра виділити гроші на нову партію тюнерів для українських громадян », - пообіцяв глава Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, до 2015 року Україна переходить на цифрове телебачення. Це означає, що подивитися телевізор можна буде тільки за допомогою ТV-тюнера.

RATVODДата: Вівторок, 10.04.2012, 09:56 | Повідомлення # 171
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Пільговикам куплять «німе кіно»

за бюджетні гроші




Державі не вдалося проконтролювати ціни на приставки цифрового ефірного телебачення. У регіонах пристрої продаються вище рекомендованої ціни

Таким чином, встановити супутникову антену стає дешевше.

Вчора були розкриті пропозиції з постачання цифрових телевізійних приставок в рамках тендера Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Надійшло всього 2 пропозиції від компанії «Ромсат» і «Стронг України». Перша компанія запропонувала сет-топ-бокс виробництва китайського заводу Skyworth (ТМ Trimax) за ціною 487 грн. Друга компанія запропонувала дві моделі китайських заводів «Прайм Електронікс» і «Діджитал Телемедіа Компанії» за ціною 486,80 грн.

«Незавершені» медіаплеєри


Примітно, що всі пристрої оснащені USB-портом і позиціонують себе не тільки як телеприставка, але і як медіаплеєр. Однак у зв'язку з тим, що пристрої бюджетні, в них «заблоковані» преміум-функції. Так, у запропонованих моделях Strong не можна повноцінно переглядати фільми зі звуком в одному з найбільш популярних форматах - AC3 Dolby Digital. Це означає, що більшість контенту, який доступний для скачування в інтернеті, буде «програватися» на приставки, як німе кіно.

Представники «Ромсат» заявили, що в їх пристроях не доступний перегляд відео в форматі MKV. Ця функція буде відкрита тільки в преміум-моделях пристроїв, які будуть поставлені на ринок. Втім, пільговики можуть задовольнятися переглядом відео в інших форматах - AVI, MP4 та інше. Також можна доглядати фото і слухати цифрову музику через підключену флешку.

Перемога за 20 копійок


Протягом місяця буде визначений постачальник-переможець. А до початку липня Держкомтелерадіо збере заявки з пільговиків, які до цього часу звернулися в районні управління праці та соціального захисту. Після цього 685 000 приставок будуть розіслані поштою за вказаними адресами. Відзначимо, що в бюджеті на забезпечення населення цифровими сет-топ-боксами передбачено 350 млн грн.

Представник «Зеонбуду» (єдиний національний оператор цифрового ТВ) зазначає, швидше за все, тендер виграє «Стронг України». Його слова підтверджує недавня заява голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександра Курдіновича - на основним критерієм оцінки наданих пристроїв буде ціна. А у «Стронг» вона виявилася на 20 коп менше.

«Зеонбуд» випадково пропіарив супутникове ТБ


В умовах, коли безкоштовні приставки для пільговиків з'являться тільки до кінця літа, а цифрове мовлення включено ще з осені минулого року, на ринку утворився дефіцит пристроїв. У результаті, держава не може стримувати роздрібні ціни на сет-топ-бокси, як планувалося, на рівні 560 грн за штуку.

«Нам вдалося домовитися з постачальниками (« Ромсат »і Strong), що вони будуть постачати сет-топ-бокси продавцям за ціною не більше 487 грн / штука. Крім того, нам вдалося досягти угоди з великими роздрібними мережами електроніки - Comfy, «Ельдорадо», «Фокстрот» і «Технополіс» - про те, що вони виставлять ціну не більше 560 грн. », - Зазначає представник« Зеонбуду ».

Інші можуть встановлювати на продукцію такі ціни, які заманеться. Істотно дорожче приставки, як видно, виявляться в регіонах, де немає великого ритейла. Наприклад, у Рівному їх вже продають по 600 грн.

Видавець журналу Mediasat Олександр Глущенко зазначає, що така вартість приставок мимоволі провокує попит на конкурентну послугу - супутникове ТБ. «Багато українців, зацікавившись ТВ-рекламою про нову цифрової ефірної мережі, звертаються до продавців і консультують і з подивом дізнаються, що комплект для супутникового ТБ їм обійдеться дешевше - від 400 грн», - розповідає Глущенко. За його словами, якщо установка й підключення супутникової «тарілки» з урахуванням її покупки зараз обходиться в 600-800 грн, то ефірного ТБ - 800-1000 грн.

У «Зеонбуд» прогнозують, що ажіотаж підутихне до травня, коли в Україну буде поставлено близько 400 тис. сет-топ-боксів в цілому

Нашестя бабусь


Наступна загроза, яка виникне ближче до другої половини року - це обвал ринку через перепродажі сотень тисяч приставок, які соціально незахищені верстви населення отримають за бюджетні гроші. У «Зеонбуд» визнають, що механізм захисту від спекуляцій серед пільговиків поки не передбачений. Так, якщо людина отримала приставку від держави, він запросто може перепродати її на ринку. «Ми очікуємо, що таких випадків буде не багато - близько 10% від загального обсягу поставки», - говорить співрозмовник у компанії.

«Враховуючи той факт, що соціальний ресивер буде практично ідентичним за технічними параметрами тюнерам які пропонуються в роздробі, на ринку може відбутися обвал цін. Так як аналогове ефірне мовлення буде існувати паралельно цифровому, як мінімум, до 2015 року, для пільговиків подаровані ресивери особливої цінності поки не надають. А компанії «Стронг» і «Ромсат» можуть виявитися заручниками ситуації, коли цифрова приставка за 500-600 грн у дистрибутора буде менш приваблива, ніж практично ідентична за 100-200 грн у бабусь з рук », - резюмує Глущенко.

Станіслав Юрасов

RATVODДата: Вівторок, 10.04.2012, 14:26 | Повідомлення # 172
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Уряд пропонує додатково виділити 100 млн грн

на забезпечення населення цифровими ТВ-приймачами




Кабінет міністрів пропонує збільшити витрати на забезпечення населення цифровими ТВ-приймачами на 100 млн грн.

Така ініціатива міститься в пояснювальній записці до проекту поправок до держбюджету (№ 10317), внесеного урядом до парламенту в понеділок і оприлюдненим у вівторок.

Державним бюджетом на 2012 рік передбачена сума в 350 млн грн для закупівлі приймачів цифрового телесигналу для незахищених верств населення. Розпорядником коштів є Державний комітет з телебачення і радіомовлення.

Крім того, уряд вирішив додатково направити в розпорядження комітету 257700000 грн, з них 154 600 000 грн буде направлено на функціонування української версії Euronews; 103 600 000 грн - на підтримку постійної трансляції телепрограм, виготовлених для державних потреб, 51 млн грн - на впорядкування умов оплати праці працівників державних телерадіокомпаній.

RATVODДата: Середа, 11.04.2012, 19:50 | Повідомлення # 173
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Український виробник «пролетів» з поставками

ТВ-тюнерів через «Зеонбуд»




Київський завод «Меридіан» не зміг взяти участь в тендері на поставку цифрових телевізійних приставок, так як не зміг узгодити використання системи кодування телесигналу з провайдером цифрової мережі - компанією «Зеонбуд», пише «Комерсант Україна».

«Для того щоб виробляти пристрої, необхідно отримати технічні умови від« Зеонбуду »і замовити чіпи з підтримкою кодування. А «Зеонбуд» не відповідав на наші листи протягом декількох місяців », - говорить заступник гендиректора« Меридіана »Анатолій Мар'єнко.

У «Зеонбуд» отримати коментарі не вдалося, але джерело видання, близьке до компанії, стверджує, що найближчим часом «Меридіан» отримає всю необхідну документацію.

Джерело зазначає, що в компанії були сумніви в тому, що «Меридіан» здатний забезпечити необхідний рівень якості пристрою і сервісного обслуговування.

«Меридіан» розраховує почати виробництво пристрою, незважаючи на відсутність держзамовлення, хоча зробити це буде набагато складніше, каже Мар'єнко.

«Зараз ми можемо виробляти пристрій невеликими партіями - максимум 24 тис. на рік - і його роздрібна вартість буде на рівні ціни конкурентів - $ 61-62. Але якщо б у нас був держзамовлення, ми могли б знизити ціну за рахунок більшого обсягу виробництва », - говорить він.

Нагадаємо, що 9 квітня в присутності тендерної комісії були розкриті пропозиції з постачання цифрових телевізійних приставок в рамках тендера Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Усього надійшло 2 пропозиції від компанії «Ромсат» і «Стронг України». Перша компанія запропонувала сет-топ-бокс виробництва китайського заводу Skyworth (ТМ Trimax) за ціною 487 грн (загальна партія на 333 595 000 грн). Друга компанія запропонувала дві моделі китайських заводів «Прайм Електронікс» і «Діджитал Телемедіа Компанії» за ціною 486,80 грн (загальна партія - 333, 450 млн грн.).

kozakuaДата: П`ятниця, 13.04.2012, 21:18 | Повідомлення # 174
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Strong став переможцем тендеру Держкомтелерадіо на постачальника сет-топ-боксів


Перемогла ціна, яка була на 20 копійок нижча, ніж у «Ромсату»

ТОВ «Стронг Україна» (Strong Ukraine) перемогло в тендері Державного комітету телебачення і радіомовлення з відбору постачальника засобів прийому цифрового телесигналу (сет-топ-боксів) для забезпечення незаможних верств населення на суму 350 млн 120 тис. грн. Про це на брифінгу 13 квітня оголосив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович.
Таке рішення ухвалив комітет з конкурсних торгів Держкомтелерадіо, провівши оцінку тендерної документації і відповідності наданих зразків сет-топ-боксів технічним вимогам.
У тендері, як писала «Телекритика», брало участь дві компанії - Strong Ukraine і «Ромсат». Strong переміг як такий, що запропонував телетюнер за нижчою ціною: 486 грн 80 копійок проти ціни «Ромсату» 487 гривень.
За словами пана Курдіновича, відбулися технічні тести всіх приладів, які показали, що тюнери відповідають вимогам і технічним стандартам. «Головне, що ми перевірили їхню здатність приймати сигнал стандарту DVB-T2. зауважень з технічної точки зору не було, вони всі працюють», - сказав він.
За умовами тендеру буде закуплено 685 тисяч пристроїв після того, як буде укладено договір (це станеться не раніше травня, уточнюють у Держкомтелерадіо). Загальна ціна партії - 333 млн 450 тис. грн., при цьому близько третини цих коштів повернуться до державного бюджету у вигляді ПДВ і митного збору. Тюнери мають поставити населенню протягом травня-грудня 2012 року.
Наступного тижня Держкомтелерадіо планує розпочати процедуру вибору оператора поштового зв'язку, який доставлятиме посилку. «Ми проведемо переговори з "Укрпоштою" щодо можливості закупівлі в одного учасника. Оскільки "Укрпошта" - єдина компанія, що регулюється постановою Кабміну про правила надання послуг поштового зв'язку і чиї тарифи регулюються державою», - уточнив заступник голови Держкомтелерадіо Дмитро Кравченко.
На доставку з передбачених державним бюджетом 350 млн 120 тис. грн. після укладання угоди зі Strong залишається 16 млн 670 тис. грн.
Відзначимо, що Strong Ukraine представив на тендер дві моделі сет-топ-боксів виробництва китайських заводів «Прайм Електронікс» і «Діджитал Телемедіа Компані». Це моделі 8500 і 8502. За словами пана Кравченка, вони відрізняються лише тим, що один з пристроїв - із вбудованим блоком живлення (8500), інший - із зовнішнім (8502), решта технічним характеристик однакові. Крім того відрізняється дизайн: у моделі 8502 відкритий картоприймач і вхід USB на передній панелі, у 8500 - закритий. Модель 8502 важить близько 550 грамів, 8500 - 560-570 грамів.
Яка саме модель Strong постачатиметься населенню за державні кошти - ще вирішується. «Принципової різниці між ними немає, але будуть ще додаткові переговори з постачальником», - зауважив пан Курдінович. У Держкомтелерадіо не виключають, що можуть обрати пристрій, який менше важить, щоб зменшити вартість доставки посилки.
Олександр Курдінович також заперечив інформацію джерел «Телекритики» про те, що запровадження системи умовного доступу Irdeto Cloaked CA здорожчало ціну кожного пристрою на $8-10. за його словами, роялті з кожного телетюнера становить лише $2,15.
У Держкомтелерадіо сказали, що тендерну документацію в них запитували ще дві компанії (українська та литовська), які, втім, не подали своїх конкурсних пропозицій. Їхні назви керівники комітету не змогли назвати.
Що стосується українського заводу «Меридіан», який не зміг взяти участь у тендері, оскільки не отримав сертифікації Irdeto, Дмитро Кравченко зауважив, що виробнича потужність цієї компанії становить лише 24 тис. приймачів на рік, і це теж одна з причин, чому вони не могли подаватися на торги. «Є ще українська компанія Квант-ефір, яка готова виробляти тюнери і просунулася набагато далі в цьому плані», - зауважив він.
Якщо Верховна Рада внесе до державного бюджету на 2012 рік зміни про додаткове виділення на закупівлю сет-топ-боксів 100 млн грн, Держкомтелерадіо оголосить ще один тендер на постачання близько 200 тис. пристроїв і вважає, що в ньому братимуть участь більше учасників. Наприклад, за даними Олександра Курдіновича, компанії Duna (Москва) та D-Link уже планують розпочати виробництво телетюнерів DVB-T2.
Що стосується роздрібного продажу сет-топ-боксів, то, зі слів пана Курдіновича, на ринку вже є 15 тис. телетюнерів (Strong і «Ромсат»), протягом двох тижнів надійде ще 40 тис., а надалі щомісяця надходитимуть близько 60 тис. пристроїв. У роздріб вони коштують дорожче, ніж ціна, за яку закуповує Держкомтелерадіо. «У великій роздрібній мережі Технополіс, де наступного тижня вони вже будуть у продажі, ціна становитиме від 560 грн за штуку», - зазначив він.
Нагадаємо, що безкоштовно сет-топ-бокси від держави отримають малозабезпечені громадяни, які до 1 липня 2012 року звернутися до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення із відповідною заявою. Це такі категорії громадян:

- усі інваліди першої та другої групи (у тому числі інваліди війни цих груп);

- інваліди війни третьої групи;

- особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»;

- особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.
Якщо до 1 липня не набереться стільки заяв, скільки телетюнерів закуплено за кошти держбюджету, термін прийому заяв буде продовжено, пообіцяв пан Курдінович. Однак, на його думку, комітет матиме іншу проблему: заяв буде більше, ніж пристроїв, на які поки що передбачено кошти.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Четвер, 17.05.2012, 17:55 | Повідомлення # 175
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Кабмин закупил 700 тысяч китайских ТВ-тюнеров для бедных



Государственный комитет телевидения и радиовещания Украины 8 мая по результатам тендера заключил договор с ООО "Стронг Юкрейн" на поставку 685 тысяч телетюнеров для цифрового вещания на сумму 333,46 миллиона гривен. Об этом сообщают "Наші гроші" со ссылкой на информацию в "Вестнике государственных закупок".

Стоимость ТВ-тюнеров китайского производства DVB-t2 с кодировкой Irdetto составила 487 гривен. Единственный конкурент ООО НПП "Ромсат" предлагал тюнеры на 20 копеек дороже.

Приобретенные тюнеры предназначены для безвозмездной передачи малообеспеченным украинцам, которые должны до 1 июля представить в местные органы соцзащиты соответствующие заявления.

Тюнеры позволяют принимать цифровой телесигнал. Украина переходит на цифровое вещание с 2015 года, и тогда аналоговое телевидение прекратит существование.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
mykolakДата: Понеділок, 28.05.2012, 01:14 | Повідомлення # 176
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
таблиці частот і розміщення передавачів для мультиплексів MX-1, MX-2, MX-3 та MX-5
kozakuaДата: Четвер, 07.06.2012, 12:26 | Повідомлення # 177
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Незабаром українців змусять купувати нові декодери, аби подивитися телевізор


Незабаром українці бутуть змушені купувати дорогі декодери, аби вільно дивитися телепрограми, передає незалежна агенція телерадіомовлення.

Більшість українців про цифрове телебачення взагалі нічого не знають. Як і не уявляють, чим існуюча технологія телемовлення відрізняється від цифрової і що їх чекає у зв'язку з переходом на "цифру".
Перш за все замість дешевої, практично безкоштовної послуги ми отримуємо більш дорогу і складну. Технологічне переозброєння вимагає витрат від оператора. Але бізнес операторів вимагає прибутку! Значить, тяжкість витрат оператора зобов'язана лягти на когось іншого. У світі є два підходи до вирішення цієї проблеми. У цивілізованих країнах - США і Великобританії - уряд зобов'язався компенсувати телеглядачам з бюджету вартість додаткового абонентського обладнання. Оператор інвестує в розвиток мережі, а держава оплачує громадянам можливість почати цією мережею користуватися, наприклад, у формі купонів на купівлю спеціальних цифрових приймачів-декодерів.

Але навесні 2011 року Нацрада з питань телерадіомовлення самостійно змінила технологічні параметри майбутнього цифрового телебачення, замінивши встановлений Кабміном формат DVB-T на не сертифікований в Україні DVB-T2.

Враховуючи те, що ці стандарти не сумісні один з одним, всі без винятку декодери, які були вбудовані в телевізори, виявилися не придатними. Тобто, незалежно від того, купили ви декодер (як окремий апарат, так і вбудований в телевізор), вам все одно доведеться купувати ще один, з новими параметрами, налаштованими під новий технічний стандарт DVB-T2.

У Законі про Державний бюджет на 2012 рік окремою статтею виділено 350 120 000 гривень на закупівлю мільйона декодерів для малозабезпечених сімей. Згідно з відповідною постановою в 2012 році телетюнер будуть забезпечені:
- Всі інваліди першої та другої групи (в тому числі інваліди війни цих груп);
- Інваліди війни третьої групи;
- Особи, які виховують дитину-інваліда, за умови, що дитина проживає з батьками
- Особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»;
- Особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

Безкоштовне надання сет-топ-боксів відбуватиметься за правилом: один телетюнер - на одне житлове приміщення. Для отримання безкоштовно сет-топ-боксу малозабезпечені громадяни повинні до 1 липня 2012 року звернутися до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення з відповідною заявою.

До 1 серпня 2012 Держкомтелерадіо збере на підставі заяв списки громадян, яким будуть надавати телетюнер. Після цього почнеться доставка пристроїв. А всім іншим українцям потрібно буде купувати сет-топ-бокси.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
DMishaДата: Субота, 09.06.2012, 13:55 | Повідомлення # 178
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Триває технічна модернізація державних телерадіокомпаній....

КИЇВ. 8 червня. УНН. З 1 січня 2012 р. майже всі державні телерадіокомпанії перейшли на цілодобове цифрове ефірне мовлення. На сьогодні мовлення ведеться як у аналоговому, так і в цифровому форматах. Частка аудиторії ОДТРК за останні 1,5 року збільшилась в 1,9 разів. Про це УНН повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо України.

Завдяки рішенням Уряду в останні два роки розпочато технічне переоснащення державних телерадіокомпаній. Зокрема, здійснено технічну модернізацію НТКУ: запущено в роботу новий комплекс з виробництва новин, створено комплекси з використанням серверних технологій для цілодобової трансляції цифрового каналу "Перший" з метою його розповсюдження територією України у форматі DVB-T2 та через супутник. Вже діє спеціалізований комплекс з 6 коментаторських місць для коментаторського супроводу в прямому ефірі та на запис, повністю обладнано три нові апаратні нелінійного монтажу, забезпечено мовлення НТКУ в ІР-форматі в мережі Інтернет.

Цього року планується завершити роботу над створенням ПТС для Чернівецької ОДТРК, придбати нову ПТС для Кіровоградської ОДТРК, провести часткове оновлення технічного парку для ДТРК "Культура", Київської ДРТРК, ДТРК "Всесвітня служба УТР", Вінницької ОДТРК. Також у планах - вперше запустити державне телевізійне мовлення в Івано-Франківській області.

ДОВІДКА: В Україні сьогодні нараховується близько 800 теле- та радіокомпаній різних форм власності. Кількість державних телерадіоорганізацій складає 4%від загальної кількості телерадіомовників. Це, зокрема, 4 загальнонаціональні мовники (Національна телекомпанія України, Національна радіокомпанія України, ДТРК "Всесвітня служба УТР", ТРК "Культура") та 28 обласних та регіональних державних телерадіокомпаній....

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 09.06.2012, 13:57
RATVODДата: Середа, 27.06.2012, 18:35 | Повідомлення # 179
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У другому тендері Держкомтелерадіо на закупівлю

сет-топ-боксів з’явився новий учасник


Компанія «РКІ – Консалтинг»запропонувала тюнер за дешевшою, ніж у Strong, ціною


Державний комітет телебачення і радіомовлення розпочав процедуру закупівлі сет-топ-боксів (телетюнерів для прийому цифрового сигналу) в кількості 200 тис. одиниць на суму 100 млн грн, виділених додатково з державного бюджету. Про це йдеться в повідомленні Держкомтелерадіо.

25 червня відбулося розкриття конкурсних пропозицій, поданих учасниками процедури закупівлі. У тендері взяли участь дві компанії: Strong Ukraine, яка перемогла в попередньому тендері, та новий учасник - ТОВ «РКІ - Консалтинг» (минулого разу другим учасником була компанія «Ромсат»).

Ціна телетюнера, запропонованого Strong, не змінилася - 486,80 грн за одиницю. Тим часом «РКІ - Консалтинг» запропонувала пристрій вартістю 485,94 грн. за одиницю - тобто на 86 копійок дешевше, ніж у Strong.

Минулого разу різниця в ціні 20 копійок дозволила Strong перемогти «Ромсат» у тендері на закупівлю 685 тис. сет-топ-боксів на суму 333,450 млн грн. Голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович повідомив «Телекритиці», що ціна є фактором номер один і в поточному тендері.



Strong - 486,80 грн.


«РКІ - Консалтинг» запропонувала тюнер торгової марки Trimax - тієї самої, що минулого разу пропонував «Ромсат». Чи це така ж модель, Олександр Курдінович поки уточнити не може, оскільки зараз фахівці тендерного комітету Держкомтелерадіо якраз вивчають технічні характеристики представлених пристроїв.



«РКІ - Консалтинг» - 485,94 грн.


Визначення переможця тендеру, швидше за все, відбудеться вже наступного тижня, прогнозує Олександр Курдінович.

Оголошення щодо проведення конкурсу були опубліковані у «Віснику державних закупівель» (бюлетень № 63/1 (665/1) від 25.05.2012р., оголошення № 213207 (ТЕХ) та в міжнародному інформаційному виданні з питань державних закупівель Мінекономрозвитку України Announcer of the Public Purchasing (№ 23 (97) від 05.06.2012р., оголошення № 13102).

У листопаді 2011 року ТОВ «РКІ - Консалнтинг» виграло тендер на створення та впровадження центрального посту керування системами відеоспостереження в адмінбудинку парламенту по вул.Грушевського, 5. Вартість угоди склала 199 тис. грн.



RATVODДата: Середа, 04.07.2012, 13:29 | Повідомлення # 180
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» можуть визнати монополістом

і змусити зменшити тарифи




АМКУ провів дослідження на предмет дотримання ТОВ «Зеонбуд» вимог конкурентного законодавства, зокрема, при встановленні тарифів на свої послуги. Про це «proIT» повідомив перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін.

«Ми опитали уповноважені органи державної влади в сфері телекомунікацій і телерадіомовлення, суб'єктів господарювання, які діють на ринках цифрового телебачення, а також безпосередньо ТОВ« Зеонбуд ». Отримана інформація аналізується »- сказав він.

Нагадаємо, інформація про початок розслідування тарифів «Зеонбуду» з'явилася ще восени минулого року. Метою дослідження є можливість визнання «Зеонбуду» монопольним оператором або оператором з домінуючому становищем на ринку. Якщо буде визначено, що він користується становищем, встановлюючи тарифи, то компанії можуть встановити штраф та винесено припис у визначений термін привести тарифи у відповідність з економічно обгрунтованим рівнем.

«Зеонбуд» - єдиний оператор цифрового ефірного ТБ в країні, що обслуговує 4 мережі, в яких отримали в минулому році ліцензії 28 загальнонаціональних каналів і сотні регіональних мовників.

На початку року між «Зеонбуд» і групою каналів Віктора Пінчука StarLightMedia (Новий канал, СТБ, ICTV, М1, М2, QTV) виник конфлікт щодо плати за мовлення за існуючими тарифами. Остання відмовилася платити. Як повідомив «proIT» джерело в «Зеонбуд», компанії до цих пір знаходяться в переговорному процесі.



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024