FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 18:56

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




RATVODДата: Субота, 02.01.2016, 13:10 | Повідомлення # 241
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Аналогове телебачення

відключать у новорічну ніч-2018




Нацрада з питань телебачення і радіомовлення остаточно визначилася з кінцевою датою відключення аналогового телебачення. Це станеться 31 грудня 2017. Регулятор виявив, що існує постанова Кабміну, що зобов'язує вже в цю новорічну ніч повністю відключити аналогове телебачення по всій Україні. Змінити дату раніше ніхто не намагався - не помічали.

Йдеться про «Плани використання радіочастотного ресурсу», затвердженому Дерджспецзв"язку (через постанови Кабміну), яким наказано зупинити використання РЧР під аналогове ТБ 1 січня 2016-го. Раніше регулятор пропонував відключити аналог 31 червня 2018-го, що суперечило планам іншого телекомрегулятора - НКРЗІ, яка пропонувала відключити аналогове ТБ 31 червня 2017-го, посилаючись на указ президента про запуск 4G (використовує частину частот аналогового ТБ). Весь рік регулятори сперечалися. Держспецзв'язок, приймаюча рішення з відключення аналогового ТБ, НКРЗІ і Нацрада прийшли до компромісного варіанту - відключення відбудеться 31 грудня 2017-го.

Ініціатором компромісного варіанту відключення аналогового мовлення був член Нацради Олександр Ільяшенко (несподівано, враховуючи його зв'язок з «Зеонбудом», який хоче відключення в 2016-м). За словами члена Нацради Олега Черниша, відключення аналогового ТБ може статися і раніше - регулятор лише вказав кінцеву дату повного відключення мереж. Свої рекомендації Нацрада направила до Дерджспецзв"язку, яке повинне внести зміни до Плану використання РЧР через постанову Кабміну.

У сухому залишку постраждали користувачі інтернету - 4G нам не бачити ще три роки. Зате у телеглядачів буде цифрове ТБ.

25.12.2015

RATVODДата: Понеділок, 15.02.2016, 15:34 | Повідомлення # 242
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Концерн РРТ хоче витратити

1,1 млрд грн на цифрове телебачення




Відбулося перше засідання Міжвідомчої робочої групи з впровадження в Україні цифрового телебачення. До її складу увійшли представники всіх органів влади в галузі телебачення і зв'язку, а також народні депутати, СБУ, РНБО і Генштаб, пише Капітал.

Головною темою засідання стала презентація Володимира Іщука, генерального директора Концерну РРТ, з питання бажання Концерну побудувати новий цифровий мультиплекс.

Були озвучені наступні ключові параметри проекту:
- Один мультиплекс з 434 передавачів потужністю від 50 Вт до 10 КВт
- Терміни будівництва 1 рік від моменту початку фінансування;
- На проект необхідно 812 млн гривень.


Планується отримати кредит ЄБРР під державні гарантії з виплатою відсотків банку в розмірі 255 млн гривень. Таким чином, на будівництво одного мультиплексу піде 1,1 млрд гривень.

В учасників засідання виникло багато питань до презентації, в тому числі про доцільність такого рішення і економіці проекту.
434 передавача в одному мультиплексі, ця цифра викликала подив. В Україні працює три аналогових мережі з заявленим покриттям 95-97% (НТКУ, Інтер і Плюси). Таке покриття забезпечують 430 передавачів, половина з яких малопотужні - до 50 Вт. У той же час цифрові передавачі значно ефективніше аналогових і їх зона покриття більше в 4 рази, при однаковій потужності.

Виходить парадокс, або покриття у НТКУ, Інтера і Плюс не 95, а 35%, що нереально, або плановане Концерном кількість передавачів завищено в рази.
Про тарифи в презентації Концерну прозвучала лише коротка фраза - не вище, ніж зараз у Зеонбуду. Але якщо взяти не тариф, а вартість послуги, то виходить зовсім інша картина. У Зеонбуду 166 передавачів, а у Концерну буде 434, при цьому ще й їх планована потужність в 5 разів вище, значить фактична вартість послуги Концерну в місяць для однієї телекомпанії вийде під 10 млн гривень, при 850 тисячах у Зеонбуду. Стало зрозуміло, навіщо завищуються кількість і потужність передавачів.

У зв'язку з цим, учасники задали непросте питання - а де взяти 8 телекомпаній, які будуть платити за мовлення в такий дорогий мережі? Всі провідні медіа групи вже заявили, що їх повністю влаштовує розмір мережі Зеонбуд. У НТКУ немає фінансування, вони зараз ведуть мовлення в цифрі не менше 8 годин з 24 по ліцензії.
Було запропоновано запросити на наступне засідання представників телеіндустрії. Треба зрозуміти, хто готовий платити за таку послугу, перш ніж брати мільярдні кредити.

Пролунало і питання - а навіщо взагалі треба будувати ще один мультиплекс?

Технічна ємність цифрової мережі Зеонбуд вже 52 каналу, якщо додати 13 в новому мультиплексі, отримаємо 65 загальнонаціональних каналів. І це тоді, коли в галузі телебачення глибоку кризу і найближчим часом через фінансові проблеми з ринку може піти цілий ряд діючих телекомпаній.

І як бути з ліцензіями телекомпаній на мережу Зеонбуду? Силою їх не забрати, а який резон каналах добровільно переходити в мультиплекс Концерну за нинішньої безпрецедентно низькій вартості послуг Зеонбуду? Та й традиційне щорічне підвищення Концерном тарифів на 15-17% не викликає у телекомпаній великого ентузіазму.

На аргумент - відсутність державного оператора, це потенційна загроза інформаційній безпеці, учасники засідання запропонували більш ефективний варіант вирішення цієї проблеми. За гроші ЄБРР викупити 50% Зеонбуду, в результаті держава відразу отримає необхідний контроль, і не над одним мультиплексом, а над усіма чотирма Тим більше, що гроші від ЄБРР в рази легше отримати на викуп діючої мережі, ніж на будівництво нової малорентабельної.

15.02.2016



RATVODДата: Понеділок, 15.02.2016, 19:59 | Повідомлення # 243
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Компанія «Телесистеми України» виграла суд у Нацради



Приватна компанія «Телесистеми України» через суд примусила Нацрада з питань телебачення і радіомовлення розглянути питання про видачу їй ліцензії цифрового провайдера четвертого мультиплексу МХ-4 (DVB-T, DVB-T2). 1 лютого у Львівському апеляційному адміністративному суді компанія частково виграла апеляцію у Нацради. Суд зобов'язав регулятор заново розглянути питання видачі ліцензії, але відмовив в клопотанні компанії зобов'язати видати ліцензію. Про це йдеться в тексті рішення суду, доступного в держреєстрі.

У минулому році компанія «Телесистеми України» подала до Нацради заяву на ліцензію всеукраїнського провайдера четвертого мультиплексу (МХ-4), мотивувавши це тим, що рішення про конкурс на мультиплекс є, а провайдера після анулювання ліцензії попередника «Зеонбуду» - компанії УЦТМ, яка володіла ліцензією на 4-й мультплекс - немає. У травні 2015 року регулятор залишив заяву «Телесистем України» без розгляду.

Директор Петро Семерей, раніше пропрацював на держпосади, не зміг пояснити, звідки у компанії гроші на будівництво мережі. У статутному фонді компанії, згідно з даними держреєстру, зазначено 200 тис. Грн. Семерей числиться власником 40% компанії, інші 60% належать Світлані Шаховий з Луцька. Втім, на ринку компанію пов'язують з «Волею», яка не раз публічно критикувала «Зеонбуд». Цифрова мережа, побудована «Зеонбудом», обійшлася в $ 100 млн.

Нагадаю, на ліцензію загальнонаціонального цифрового провайдера, крім «Телесистем України», претендує державний Концерн РРТ. Останній відкрито заявляє, що готовий побудувати цифровий мультиплекс з 434 передавачів потужністю від 50 Вт до 10 КВт за 1 рік, що обійдеться в 812 млн грн: гроші планують отримати як кредит ЄБРР під державні гарантії з виплатою відсотків в розмірі 255 млн грн.

Таким чином, на будівництво одного мультиплексу піде 1,1 млрд грн. За таку ж суму компанія «Зеонбуд» у 2011 році побудувала 4 мультиплекси (МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5).

Нагадаю, альтернативу «Зеонбуду» в Одеській області хоче створити Одеський РТПЦ - держструктура, яка працює на ринку окремо від Концерну РРТ. Однак Нацрада двічі залишав заяву компанії без розгляду.

Автор: МедіаНяня

15.02.2016.




RATVODДата: П`ятниця, 19.02.2016, 15:02 | Повідомлення # 244
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Методика визначення

зони покриття мережі DVB-T2




Розроблено і затверджено Методику визначення зони покриття мережі цифрового наземного телевізійного мовлення стандарту DVB-T2


За інформацією, яку отримала Національна рада від ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів», методику «Метрологія. Визначення зони покриття мережі цифрового наземного телевізійного мовлення стандарту DVB-T2», розроблену ДП «Український державний центр радіочастот», внесено до Державного реєстру методик виконання вимірювань та реєстру організаційно-методичних документів з метрології наказом від 31.12.2015 № 636 з позначенням МВУ072/09-2015.

Методика застосовується для оцінювання зон покриття території та охоплення населення України цифровим наземним телевізійним мовленням стандарту DVB-T2 з метою визначення реального стану надання послуг цифрового телевізійного мовлення операторами цифрових багатоканальних телемереж.

Методика призначена і забезпечує виконання вимірювань рівня сигналу від передавачів цифрового наземного телевізійного мовлення і перевірки його відповідності нормам міжнародних рекомендацій.

Методику «Метрологія. Визначення зони покриття мережі цифрового наземного телевізійного мовлення стандарту DVB-T2» буде опубліковано на сайті Національної ради після її офіційного отримання Національною радою.



RATVODДата: Четвер, 24.03.2016, 09:23 | Повідомлення # 245
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Проект Плану заходів щодо впровадження

цифрового телерадіомовлення в
Україні




В кінці минулого року була сформована Міжвідомча координаційна група з впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення, в яку увійшли представники Адміністрації Держспецзв'язку, апарату Ради національної безпеки і оборони (РНБО), головного управління зв'язку та інформаційних систем Генштабу Збройних сил України, Державного комітету телебачення і радіомовлення ( Держкомтелерадіо), Міністерства інформаційної політики, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), Служби безпеки України, а також представників Концерну РРТ, державних підприємств «Український науково-дослідний інститут радіо і телебачення »(ДП« УНДІРТ ») і« Українського державного центру радіочастот »(ДП« УДЦР »).

Міжвідомча робоча група по закінченні трьох засідань підготувала проект Плану заходів, який незабаром буде переданий до Кабінету Міністрів для схвалення. В даний момент державні відомства узгоджують проект і вносять в нього свої доповнення і пропозиції.

Проект плану передбачає отримання Концерном РРТ ліцензії провайдера (оператора) цифрової багатоканальної телемережі, а також її побудова, вартість якої складе 31 мільйон євро. Концерн РРТ планує отримати на ці цілі кредит під державні гарантії.

До червня 2016 року, згідно з планом, буде обраний оптимальний (поступовий або одноразовий) спосіб переходу на цифрове мовлення, а до жовтня - підготовлений план поетапного відключення аналогового телерадіомовлення.

У 2016-17 роках повинно відбутися перепланування частотних виділень для наземного телебачення, їх міжнародне координування і звільнення смуги частот 790-862 МГц (І цифровий дивіденд).

Також заплановано проведення контрольних вимірів покриття мережами цифрового телебачення компанії «Зеонбуд», які дадуть можливість визначити, де відсутнє покриття. На такі прорахунки необхідно 4 мільйона 250 тисяч гривень. Планується, що кошти надійдуть від Єврокомісії або іншого джерела.

В травні 2017 року мають бути розподілені місця в мультиплексах «Зеонбуду» МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5.

Ліцензування місцевого цифрового наземного телерадіомовлення і переведення регіональних аналогових мовників на цифровий стандарт планується в І кварталі 2018 року.

Проектом плану передбачено затвердження стандарту цифрового телевізійного мовлення DVB-T2 та пов'язаних з його впровадженням стандартів (загальна вартість - 1,4 мільйона гривень); розробка плану заходів з інформування населення про перехід на «цифру»; підтримка національного виробництва обладнання для прийому цифрового сигналу і пошук шляхів забезпечення населення цифровими приймачами.

17 березня Національна рада погодила проект Плану заходів, але з однією поправкою. Регулятор пропонує внести зміни до Плану радіочастотного ресурсу, щоб дати можливість місцевим телерадіокомпаніям довше віщати на своїх частотах в смузі 470-694 МГц після 30 червня 2017 року. Саме цю дату зацікавлені відомства запропонували Кабінету Міністрів зафіксувати в Плані використання радіочастотного ресурсу як кінцевий термін використання аналогового телебачення.

Нагадаємо, в чинному Плані використання радіочастотного ресурсу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів № 815 від 9 червня 2006 року 1 січня 2016 року - це кінцева дата використання аналогового телерадіомовлення. Виходячи з цього, в даний момент використання технологій аналогового телерадіомовлення незаконно.

Також хочемо зазначити, що відповідно до указу Президента України та розпорядженням Кабінету Міністрів від 11 листопада 2015 року, смуги в діапазоні 790-862 МГц (перший цифровий дивіденд - 61-69 ТВК) повинні бути звільнені для впровадження 4G-мереж в країні.

Аліса Стоянова

23.03.2016.



RATVODДата: Четвер, 07.04.2016, 06:37 | Повідомлення # 246
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Цифровим ТБ-провайдером Зеонбуд володіють

три кіпріота і британець




Структура власності компанії, яка володіє єдиною український цифрової ефірної мережі, розкрита


Кінцевими власниками монопольного цифрового провайдера ефірного ТБ Зеонбуд є три громадянина Кіпру і британець. Такі дані опублікувала компанія на своєму сайті.

Згідно з наданою інформацією, кінцевими бенефіціарами провайдера є кіпріоти Деметріс Феллас, Ренас Мічалак Янго, Дякоу Грегоріс і британець Томас Адріан Девід Майлс.



Вони контролюють офшори на Британських Віргінських островах, Белізі і Сейшелах.



Зеонбуд був заснований в 2008 році. Через два роки Нацради з теле- і радіомовлення наділила його ексклюзивними правами провайдера чотирьох цифрових мереж стандарту DVB-T2 ємністю на 32 національні мережі. На будівництво ефірної цифрової мережі компанія витратила $ 134 млн. Офіційно компанією володіє кіпрський офшори. Народний депутат Микола Томенко реальними власниками раніше називав Ріната Ахметова, Олександра Януковича і Валерія Хорошковського, якого в 2013-му замінив Дмитро Фірташ (до речі, основний власник групи Інтер).

Відповідно до Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації та реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення", до 31 березня всі телерадіокомпанії в Україні зобов'язані опублікувати на своїх сайтах відомості про структуру власності станом на 31 грудня звітного року, відомості про зміни в структурі власності, які відбувалися протягом звітного року та відомості про всіх осіб, які володіють або володіли протягом звітного року прямою або опосередкованою істотною участю.

Стас Юрасов

05.04.2016

ЛIГАБiзнесIнформ


RATVODДата: Четвер, 07.04.2016, 06:49 | Повідомлення # 247
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Уряд на рік відклав перехід

на
цифрове телебачення




Стець зазначив, що для переходу на цифрове ТБ необхідно вирішити питання з майбутнім "Зеонбуду"


Кабінет міністрів України відклав на рік, до 30 червня 2017 року, повний перехід з аналогового на цифрове телебачення. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 6 квітня 2016 року, в ході засідання Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того, щоб впровадити державне цифрове телебачення в Україні, необхідно мати відповідний частотний ресурс, який на сьогодні задіяний компанією", - сказав голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Леонід Євдоченко.

При цьому міністр інформаційної політики України Юрій Стець зазначив, що для переходу на цифрове ТБ необхідно вирішити питання з майбутнім "Зеонбуду" (оператор цифрового телебачення в Україні - ред.) і зробити це може Верховна Рада.

Нагадаємо, запуск цифрового радіомовлення в Україні може повною мірою відбутися не раніше 2025 року.

Нагадаємо, напередодні "Зеонбуд" "розкрив" схему своїх власників.

06.04.2016

РБК-Україна


RATVODДата: Четвер, 05.05.2016, 21:18 | Повідомлення # 248
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» відключив два телеканали за борги



Монополіст ефірного цифрового телебачення, схоже, вирішив почати новий сезон нескінченного «серіалу» про боротьбу з боржниками. Якщо з боргами телеканалу НТН «Зеонбуд» розібрався просто, списавши мовнику половину заборгованості, то для каналів «Вінтаж» та «Бізнес», які володіють, як і НТН, національними ліцензіями, цифровий провайдер придумав більш радикальний метод. 1 травня «Зеонбуд» відключив ефірне мовлення «Вінтаж» та «Бізнесу», змусивши глядачів дивитися «матрац».

При цьому ні на сайтах каналів, ні на сайті провайдера немає повідомлень про відсутність сигналу в мережі «Зеонбуд». Втім, сайт телеканалу «Бізнес» взагалі не працює, а сайт «Вінтаж» існує умовно. Небагатослівні і менеджери мовників. Директор «Бізнесу» Сергій Амелічев пояснив відсутність мовлення, залишивши коментар в Фейсбуці:

Зеонбуд, Вінтаж, Бізнес, Сергій Амелічев, Андрій Карпій

Директор і власник «Вінтаж» Андрій Карпій розповів мені, що формальна причина нинішнього відключення - борги, назвавши попередні відключення несправедливими. «Стандартна виховна ситуація, - пояснив Андрій. - Вирішили відключити «Вінтаж» і дивляться, що буде. Чекають реакцію. Буде потрібно, вимкнуть який завгодно канал в майбутньому. Причина - нібито заборгованість по послугах, хоча вона є у всіх каналів. Так що потрібно спокійно розібратися. На мій погляд, така поведінка «Зеонбуду» - не ділове і не партнерська. Але все буде добре, в будь-якому випадку ».

Нагадаю, нинішнє відключення в мережі «Зеонбуд» - не перше для обох мовників. 1 квітня 2015 року монополіст вже відключав за заборгованість три телеканали із загальнонаціональною ліцензією ( «Вінтаж», «Бізнес» та «Добро») і сім регіональних. Через кілька днів провайдер повернув деяких мовників в мережу, а через два місяці Нацрада, провівши перевірку, виніс «Зеонбуду» попередження. На думку регулятора, такими діями монополіст порушив умови ліцензії, по якій не має права відключати телеканали без узгодження з Нацрадою. Ще через два місяці - 21 серпня - суд за позовом «Зеонбуду» назвав попередження протиправних і зобов'язав Нацраду скасувати його, пославшись на договір телеканалів з провайдером, яким передбачено право компанії відключати боржників протягом 15 днів.

Те, що «Зеонбуд» по-різному ставиться до своїх боржників, не секрет. Так, нещодавно монополіст погодився зменшити борг НТН (група «Інтер») майже в два рази - з 122 млн грн до 65 млн грн. Правда, через суд. А влітку 2015 го провайдер намагався стягнути з телеканалу «Тоніс» понад 60 млн грн, але відкликав цей позов і подав новий, на 20 млн гривень, мотивувавши тим, що попередній спір уже вирішено. Справа завершилося мирно в кінці вересня: «Тоніс» зобов'язався сплатити заборгованість за період з 1 квітня 2013 року по 1 лютого 2015 го на суму 45,4 млн грн протягом 2016- го і 2017 року, отримавши розстрочку на рівні щомісячні суми .

Як відомо, в 2014 році телегрупи StarLightMedia та «1 + 1 медіа», а також «5 канал» разом з регіональними мовниками (від імені НАМ) нібито домовилися про негласне бойкот «Зеонбуду» і перестали оплачувати послуги монополіста. Восени минулого року цифровий провайдер пішов на поступки і погодився зменшити тариф в два рази, додавши додаткову 50% -ву знижку, після чого місяць мовлення в мережі «Зеонбуд» для національного каналу склав 700 тис. Грн.

05.05.2016



RATVODДата: Четвер, 05.05.2016, 21:30 | Повідомлення # 249
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Нацрада готова і далі експериментувати

з регіональної «цифрою» в
Києві




Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на минулому засіданні втретє перенісла розгляд питання продовження специфічної ліцензії багатоканального експериментального цифрового мовлення в Києві в форматі DVB-T для компаній «Ера продакшн» Андрія Деркача, «Гамма-консалтинг» Петра Симоненка і «Експрес-інформ» Петра Порошенко. Всі три компанії, по суті, є регіональними цифровими провайдерами, але відповідних ліцензій не мають.

І все могло б піти за планом, якби не Олег Черниш: у нього виникла низка питань до тексту рішення - зокрема, до третього пункту «особливих умов». На думку члена регулятора, умова ретрансляції тільки за конкурсом некоректно, оскільки є ряд київських мовників з аналогової регіональної ліцензією, яким законодавство дозволяє отримати цифрову ліцензію «автоматично» - за допомогою заяви. Як приклад було наведено столичний канал «Купол» (телеканал «100+»). В результаті Нацрада перенесла розгляд питання ще на два тижні - на 12 травня.

Цікаво в цій історії ось що: в минулий раз регулятор був готовий продовжити ліцензію тільки «Експрес-інформ», а компаніям «Гамма-консалтинг» та «Ера продакшн» планувалося відмовити, причому для відмови «Ері» навіть є підстави - попередження за порушення списку телеканалів. Тоді члени відомства перенесли розгляд через «брак документів», а в цей раз питання порушень не піднімався. Згідно з проектом, Нацрада був готовий змінити список трансльованих телеканалів «Гамма-консалтинг» - компанія вирішила транслювати в київській «цифрі» не тільки телеканал «Гамма», як раніше, а й канали М1, «Перший діловий» і PRO ВСЕ, тоді як отримувала ліцензію на ретрансляцію каналів М1, ICTV і «Новий канал». Дві інші компанії внесення змін не просили. Компанія «Експрес-інформ», як і раніше, крім «5 каналу» вказала NewsOne, ЕU Music, OTV і ICTV, а канал іномовлення UATV, який транслює самовільно, не згадувала. «Ера продакшн» просила залишити ті ж мовники, що і раніше: «Перший / Ера», К1, «Київ» і «Рада», хоча раніше самовільно ретранслювала NewsNetwork, UBR, «ПравдаТУТ», «Сонце» і «Бутік ТВ» .

Примітно, що питання раптової появи нового переліку телеканалів у «Гамма-консалтинг» не підняв жоден з членів регулятора, як, втім, і питання самовільної ретрансляції «Експрес-інформ» каналу іномовлення UATV, що, на хвилиночку, заборонено законодавством. Питання, як це в'яжеться з тим, що, згідно з «особливими умовами», список нових телеканалів повинен затвердити Нацрада на конкурсі, а не шляхом переоформлення, повис у повітрі.

Зазначу, що термін дії ліцензії трьох перерахованих вище компаній закінчується вже сьогодні, але за законодавством вони зможуть вести мовлення і далі, поки Нацрада не винесе остаточного рішення. Втім, з огляду на нові обставини, боятися їм нічого - регулятор вже висловив готовність продовжити експеримент з київської цифровий. До слова, трансляції ці компанії здійснюють на платній основі, а оператором послуги при цьому є Концерн РРТ. Тобто Нацрада дає «зелене світло» для заробляння грошей тільки їм трьом. Для звичайного столичного глядача це, в свою чергу, означає, що, підключивши цифрове телебачення, крім каналів «Зеонбуду» в DVB-T2 форматі, він додатково отримає сім мовників в DVB-T форматі: NewsOne, ЕU Music, OTV, «Перший діловий », PRO ВСЕ,« Київ »і« Рада ».

Якщо Нацрада не хоче пояснювати, чому «Експрес-інформ», «Гамма-консалтинг» та «Ера продакшн» отримують перевагу перед іншими конкурентами, то не зайвою була б дискусія про те, які мовники повинні ретранслювати ці компанії. І так, дбаючи про столичних ліцензіатів, можна було згадати не тільки канал «Купол», а й КДТРК: той увійшов в систему «Громадського мовника» і зараз працює без ефірних частот.

05.05.2016



RATVODДата: Четвер, 09.06.2016, 09:28 | Повідомлення # 250
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Канал БТБ відмовиться від цифрової ліцензії



Телеканал, створений з ініціативи Національного банку України, відмовиться від місця в багатоканальній ефірній мережі МХ-5.

Про це повідомив глава міністерства інформаційної політики Юрій Стець на прес-конференції в прес-центрі Кабінету Міністрів.
У заході також брали участь голова Національної ради Юрій Артеменко і гендиректор НТКУ Зураб Аласанія.

Стець заявив, що міністерство передасть займані каналом БТБ частоти регулятору в сфері телерадіомовлення для того, щоб він незабаром провів цифровий конкурс. Глава МІП висловив надію, що місце в мультиплексі буде віддано телеканалу «Культура».

Також він повідомив, що в даний момент відбувається передача від БТБ технічного обладнання каналу іномовлення «UA TV».

Голова Нацради Юрій Артеменко зазначив, що українському телерадіопросторі не вистачає телеканалу, який висвітлює теми культури і освіти . За його словами, якщо «Культура» буде брати участь в конкурсі з видачі цифрової ліцензії, то він буде одним з претендентів на перемогу.

Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія підтвердив готовність держканалу «Культура» брати участь в конкурсі. Але він також і не заперечує наявність у мовця проблем фінансового характеру. У вирішенні цього питання пообіцяв свою допомогу Юрій Стець.

Аліса Стоянова

- 8 червня, 2016




RATVODДата: П`ятниця, 25.11.2016, 18:59 | Повідомлення # 251
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
«Корона Санрайс» і «Зеонбуд»

отримали попередження від Нацради




Нацрада оголосила попередження ТОВ «Зеонбуд» і ТОВ «Корона Санрайс»,
повідомляє Інтерфакс.


Причина полягає в тому, що моніторинг Національної ради не зміг зафіксувати мовлення «Корона Санрайс» в телемережі MX-5.

У прес-службі регулятора пояснили, що в.о. директора «Зеонбуд» Ірина Аляб'єва вже давала коментар з цього питання. За її словами, ретрансляція сигналу «Корона Санрайс» була зупинена оператором у зв'язку з неоплаченими послугами. Було винесено судове рішення, виходячи з якого, такі дії повністю правомірні.

Відзначимо, що засновник звинуваченої сторони Андрій Карпій в обмін на тимчасове послаблення послуг і судовий позов звинуватив «Зеонбуд» у маніпуляціях і вельми невиразно висловився з приводу фінансового питання.

Як підсумок - обидві сторони отримали від регулятора попередження і термін в один місяць, щоб привести справи в порядок.

Микита Наумов

- 25 листопада, 2016




RATVODДата: Середа, 07.12.2016, 19:27 | Повідомлення # 252
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Громадське ТБ і радіо почнуть роботу

влітку 2017 року




Суспільне мовлення запуститься в червні 2017 року,
повідомляє міністр інформполітики Юрій Стець Інтерфаксу.


«Я впевнений, що суспільне телебачення і радіо буде запущено на початку 2017 року. Я впевнений, що свої зобов'язання ми виконаємо, і більше ніяких зволікань не буде », - заявив міністр.

У той же час Х'югу Мінгареллі, глава представництва Євросоюзу в Україні, заявив, що запуск громадського мовлення в Україні посприяє у відкритті ЗМІ в цілому.

Микита Наумов

- 07 грудня, 2016




RATVODДата: Неділя, 25.12.2016, 21:05 | Повідомлення # 253
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Нові умови трансляції телеканалів

поглиблюють монополізм на
ТВ-ринку України




У 2017 році вступлять в силу зміни в законі «Про телебачення і радіомовлення», які послужать
більш широкою монополізації ринку, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на прес-службу Інтернет-асоціації України.


Відтепер комерційний продаж телевізійного контенту провайдерам може здійснюватися без політичного втручання - сторони можуть просто домовлятися про комерційні взаємодії між собою.

«Провайдери вважають, що мають право, як і ефірний« Зеонбуд », на частину рекламних доходів медіагруп, так як вони забезпечують істотну частку дистрибуції контенту за рахунок значних власних інвестицій в розвиток своїх мереж. Медіагрупи мають протилежну точку зору, і вже направили провайдерам розцінки за поширення пакетів своїх програм. Це виглядає як лібералізація і торжество ринкових підходів, а насправді ініціатори змін маскують з реформою механізм поглиблення монополізму », - прокоментували в прес-службі ІнАУ.

Також пояснюється, що тепер канали не будуть розраховувати на дохід від провайдерів. На думку фахівців, сумарний додатковий дохід може становити в середньому 1%. При цьому, нішеві телеканали взагалі не чекають платежів від провайдерів.

«Провайдери кабельних мереж втратять частину абонентів і будуть змушені взяти на себе частку фінансових витрат. Але великі кабельники мають шанс виграти: вони отримують більш сприятливі ціни від медіагруп », - підкреслили в Інтернет-асоціації.

«Задумана реформа повинна зачистити телеефір, як від неконтрольованих дрібних провайдерів, так і від незалежних нішевих телеканалів, яким не знайдеться місця в заповнених« пакетами »пропозиціях кабельних провайдерів», - поділилися думкою фахівці.

Також експерти стверджують, що монополізацію ринку може зупинити тільки ліберальна реформа.

«Технологічні можливості цифрових мереж здатні забезпечити коректний і прозорий білінг перегляду телепередач кожним споживачем. Необхідне впровадження моделі a la carte, коли споживач за встановленим тарифом платить провайдерові за час перегляду кожного обраного ним каналу, а далі провайдер передає кошти телеканалу за вирахуванням своєї комісії. Пакетне нав'язування контенту стане неможливим. Така модель чесна, прозора і враховує бізнес-інтереси всіх учасників процесу », - резюмували в ІнАУ.

Далі буде вирішуватися питання про створення діалогу між усіма учасниками ринку, щоб адаптувати їх до нових правил і змін.

Нагадаємо, вже з 1 січня майбутнього року перелік обов'язкових до трансляції телеканалів суттєво скорочується - серед них залишаться лише державні. Канали, що належать медіагрупам, вимагатимуть плату від провайдерів за їх ретрансляцію.

Микита Наумов

- 23 грудня, 2016




RATVODДата: Середа, 18.01.2017, 14:14 | Повідомлення # 254
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Суд дозволив «Зеонбуду» припинити

мовлення
«Вінтаж ТВ»




Провайдер національної ефірної цифрової телемережі має право на відключення телеканалів,
якщо ті мають заборгованості з оплати.


Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позовне звернення компанії «Зеонбуд» до Національної ради України з питань телерадіомовлення, тим самим визнавши законність відключення провайдером сигналу компанії «Корона Санрайс» (телеканал «Вінтаж ТВ»). Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Суть судового позову «Зеонбуд» проти регулятора полягала в проханні Феміди визнати рішення Нацради про санкції до провайдера за відключення «Вінтаж ТВ» неправомірними.

Нагадаємо, «Вінтаж ТВ» був відключений в мережі цифрового ефірного мовлення через систематичні борги. Загальна сума заборгованості каналу перед провайдером станом на 1 грудня 2016 року склала 53 мільйони гривень.

Після вивчення типового договору між провайдером і каналом, який затверджувався Нацрадою, суд прийшов до висновку, що «Зеонбуд» мав право відключити телеканал за несплату. Крім того, в своєму рішенні суд спирався на існуюче рішення Вищого адміністративного суду України, який надав право відключати телерадіоорганізації від обслуговування в разі наявності заборгованості.

Таким чином, позов компанії «Зеонбуд» був повністю задоволений окружним адміністративним судом, а рішення регулятора про застосування санкцій до провайдера - анульовано.

Раніше Нацрада переоформила ліцензію «Зеонбуду», виключивши з переліку програм для ретрансляції ТОВ «Банківське телебачення» і ТОВ «Телерадіокомпанія« Акцент », при цьому відмовивши у вилученні зі списку каналу «Вінтаж ТВ».

- 18 січня, 2016

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 20.01.2017, 20:25 | Повідомлення # 255
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
«Інтер» і «1 + 1» просять продовжити

термін переходу на
цифрове телемовлення




Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення розповів про прохання телеканалів «Інтер» та «1 + 1»
перенести дату відключення аналогового наземного телемовлення на більш пізній термін,
тим самим продовживши і без того тривалий процес переходу на «цифру».


Телевізійні холдинги «1 + 1 медіа» і «Інтер Медіа Груп» попросили уряд відкласти відключення аналогового телебачення в Україні до 2019 року. Таку інформацію в інтерв'ю виданню ЛІГА.net озвучив голова Нацради Юрій Артеменко.

«Питання відключення аналога дійсно дуже дискусійне. І цьому сприяють різні причини різних телегруп і сил, що впливають на зміщення термінів переходу на цифрове телебачення. Буквально на днях прийшов лист з Кабміну: «1 + 1 медіа» і група каналів «Інтер» хочуть відкласти відключення аналога до 2019 року», - розповідає пан Артеменко.

На думку голови Нацради, найбільш вірогідною версією, що пояснює таке прохання, є боязнь медіагруп втратити з переходом на цифру не тільки аудиторію, а й її вік.

«Телебачення в цифровому форматі більше молоді люди будуть дивитися. А літня аудиторія - це електорат», - уточнює Артеменко.

Відзначимо, «1 + 1» і «Інтер» мають найширше покриття територій України аналоговим телевізійним сигналом, поступаючись тільки каналу UA: Перший. Саме цим каналам дісталися аналогові частоти від УТ-1, УТ-2 і УТ-3.

Нагадаємо, датою відключення аналогового телемовлення в Україні і остаточного переходу на цифрові стандарти значиться дата 30 червня 2017 року. Вивільнені аналогові частоти будуть використані для потреб зв'язку четвертого покоління (4G).

- 20 січня, 2017

Редакція


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024