FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 13:00

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




RATVODДата: Четвер, 09.07.2009, 12:27 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Повний цифрец

Мазко Дармограй, для «Телекритики»

08-07-2009

Цей текст - суб'єктивний погляд на те, що відбувається у сфері переходу до цифрового телебачення автора, що має повне право називатися експертом в цій галузі (по поважних причинах він вважає за краще виступати під псевдонімом, проте редакції ТК добре знайомий). «Телекритика» готова опублікувати і інші думки із цього приводу.

Підходить до кінця черговий сезон активного політичного і ділового життя. Сезон невикористаних шансів, упущених можливостей і згасаючих надій. Надій на те, що в Україні є критична маса патріотів - управлінців, бізнесменів, професіоналів в різних сферах життєдіяльності, яким небайдуже майбутнє країни і своє власне в ній майбутнє.

Спонукою до написання цих заміток стало усвідомлення того, що в подіях, що відбуваються довкола цифрового телебачення, як в дзеркалі, відображувалися протиріччя і потворність, характерні для нинішнього стану суспільства, бізнесу, державного апарату, які зараз, до результату 18-го року незалежності, все більше ставлять під сумнів життєздатність української державності.

Спробуємо оцінити роль, яку протягом останнього сезону зіграли або не зуміли зіграти основні суб'єкти впровадження цифрового телебачення, а також спрогнозувати їх вірогідні наслідки.

Нацрада із телебачення і радіомовлення

Без сумніву, головний програвший. Зі всіх державних органів. А може, і серед всіх суб'єктів. І в цілому - як орган. І окремо - кожен з його членів, перш за все - колишні керівники.

І справді, ще рік тому це був вершитель доль у всіх, без виключення, питаннях цифрового телебачення. Борець, здавалося - небезуспішний, за очолюючу роль в процесі впровадження цифри. Придумує і « утверджувач » неординарних рішень, що наводять подив і жах на всіх, хто хоч трохи знається на телебізнесі. І що тепер? Після втрати колишніх можливостей впливу на Банковій?

Коли стало напевно відомо про невідворотність кадрових ротацій чиновників, що забезпечують надійність тилів, послідувала блискавична відставка керівництва Нацради. Причому гра на випередження була зіграна бездоганно - часовий лаг вийшов достатнім, так що навіть експертне середовище до цих пір не зв'язує ці події. Підкачав лише привід. Використовувати раніше ореол борців, що надійно спрацьовує, з російськими телеканалами було не з руки. Довелося задовольнятися «Радіо, що підвернулися, Алла», хоча з боку се і виглядало непереконливо.

Після цього - остаточна легітимізація Мінтрансзв"язку, як головне у впровадженні цифрове телебачення. Відхід з-під контролю дружнього Держтелерадіо Концерну РРТ. І ієзуїтські пасажі зв'язківців, повторювані, як заклинання, при кожній слушній і незручній нагоді: «Всім заправляє Нацрада... Мінтрансзв"язку лише виконує вирішення Нацради... Всі питання - до Нацради...». Ось вже і насправді, класика: з князів - в козли відпущення. І відмітьте, ця дорога пройдена Нацрадою менше, ніж за рік.

Втім, нарікати члени Нацради можуть хіба що на самих себе. І Ігор Курус, офіційно і що неофіційно замкнув на себе всі питання по цифрі. Як стверджують знаючі люди, - генератор і втілювач всіх нетривіальних ідей і рішень, з якими тепер незрозуміло що робити. І Віталій Шевченко, що ретельно тепер відмежовується від всіх цифрових рішень Нацради, - мов, дуже довіряв... І Юрій Плаксюк, що прилучився до них...

До речі, забавно спостерігати, як вищеназвана трійця намагається нині створити в Нацраді щось начеб чи то внутрішньої опозиції, чи то тіньового центру ухвалення рішень. Причому з таким захопленням, неначе вони переборщили з прочитанням невдалих історичних романів про закулісні інтриги - так, принаймні, це виглядає з боку.

Членам Нацради, кермо влади, що перебрали на себе, - Андрію Мірошніченко і Владиславу Лясовському, - що намагається розібратися в авгієвих стайнях спадку колишнього керівництва, не позаздриш.

По-перше, тому що більшість з прийнятих по цифрі рішень доведеться все-таки відміняти або, принаймні, дезавуювати. Рано чи пізно, тому як побудувати цифрове телебачення ним просто неможливо - в експертному середовищі про це не говорить хіба що ледачий. Переймаючи на себе весь негатив таких рішучих дій. Загалом, ситуація для нашої країни досить типова - обіцяють одні, забираючи на себе весь можливий позитив виданих обіцянок, а негатив доводиться відгортати іншим. Знайомо, чи не так?

По-друге, Нацрада - орган колегіальний, так що відповідальність за безцільно витрачені роки у впровадженні цифри, засоби з державного бюджету, втрата, нанесена розвитку телевізійного ринку, і інша - ділиться між всіма його членами. Адже склад-то не мінявся. Просто з керівництва спитають трохи суворіше .

А «звершень» на рахунку нинішнього складу Нацради - просто не порахувати. Та які! Не вдаючись до дрібних витівок, на зразок офіційного лобіювання сет-топ-боксів однієї окремо взятої австрійської фірми, назву лише самі знакові.

Перш за все, горезвісна історія із стандартом MPEG 2. Потім - історія з телекомпаніями-пустушками, визначеними як піонери цифрової ери в Україні, пропозиції з продажу яких, як говорять, мало не безпосередньо від самих членів Нацради розліталися по містах і селах - від Дніпра до самих до околиць колишнього «непорушного». Або історія з призначенням провайдера цифрової мережі, який незвісно що повинен робити, - чи то будувати цифрову мережу, чи то просто збирати гроші з телеканалів. Розібратися в цьому не може ні телеіндустрія, ні сама Нацрада, що вже більше року відкладає підведення підсумків оголошених конкурсів.

Мінтрансзв"язку

Безперечно, головний переможець і тріумфатор сезону. Повернути в своє лоно Концерн РРТ і легітимізувати на урядовому рівні Державну програму впровадження цифрового телебачення, та ще у такому вигляді, що під неї можна побудувати що завгодно - від власне цифрового телебачення до, скажімо, всеукраїнській мережі по випічці пиріжків, - це дорогий коштує!

Діяльність Іосифа Вінського у сфері транспорту була куди більш прилюдною і навіть послужила одним з приводів для його відставки. Напрям зв'язку, і зокрема цифрового телебачення, що курирувалося Олегом Прожівальським - за інформацією всезнаючих журналістів, давнім другом колишнього міністра і його партнером по мисливському релаксу, без зайвого шуму і пилу забезпечило надійний заділ на майбутнє. І в плані забезпечення інтересів бізнес-структур галузі зв'язку і телекомунікацій. І по частині фінансового забезпечення майбутніх політичних проектів самого Вінського.

Як і личить Мавру, що блискуче зробив свою справу, Прожівальський не став чекати призначення нового міністра і, послідувавши прикладу шефа, пішов відразу ж услід за ним. І тепер уже неважливо, хто буде новим міністром, а хто очолить Держадміністрацію зв'язку, бо збудована система надійно забезпечить інтереси її творців. А зберегти кардинальний вплив на ухвалення рішень в області зв'язку Прожівальський - або повернувшись на колишнє місце роботи в структуру одного з найбільших мобільних операторів, або з іншої позиції - зможе зберегти через Олександра Баранова, що вважає за краще знаходитися в тіні, який традиційно контролюватиме безперебійність роботи системи.

Держтелерадіо

Планово програвший. Утримати у себе Концерн РРТ в умовах відсутності легітимного керівника спочатку було справою нереальною.

Держтелерадіо взагалі перетворюється на тему для анекдотів - чистіше відомої моральної комісії. Наприклад, про те, як керівники його підрозділів з ранку завзято займаються втіленням державної інформаційної політики, а до вечора пописували в інтернет талановиті журналістські статті, в яких гнівно звинувачують державу ст.. відсутності все тієї ж державної інформаційної політики. У психіатрії подібне роздвоєння душі, здається, кваліфікують як шизофренію.

Отже куди там Анатолію Мураховському, що перебуває в черговому звичному статусі «в.о.», що став, змагатися з пропаленими зубрами біляцифрових інтриг, йому спершу хоч би впоратися з наведенням елементарного ладу у власному відомстві.

Уряд

Сповідало політику бездіяльності і невтручання, що стала візитною карткою для всіх очолюваних Юлією Тимошенко структур, коли питання стосуються стратегічних напрямів розвитку країни.

Прагматично прорахувавши, що в нинішніх умовах жодних дивідендів - ні фінансових, ні політичних - від впровадження цифри отримати не вдасться, уряд по максимуму гальмував цей процес. Аби уникнути критики з боку президентських структур, а також професійного середовища, врешті-решт, затвердило Державну програму - так, щоб зараз виконувати її не було необхідності.

Розрахунок простій - або, прийшовши до влади на грядущих виборах, вибудовувати схеми побудови цифрового телебачення, виходячи з нових реалій, або - у гіршому разі - спихнути її виконання на подальші уряди. Підхід абсолютно безпрограшний, з точки зору власних політичних і фінансових інтересів. Про інтереси країни, як повелося, ніхто і не згадує. Злегка засмутило відступництво Вінського, на відкуп якого була цілком віддана цифра. Проте оточення Тимошенко впевнено, що ситуацію в потрібний момент удасться підім'яти під себе. Наївні...

Президентські структури

При попередньому керівництві Секретаріату цілком підтримувалися і лобіювалися вищевикладені позиції Нацради. Після відходу спершу Віктора Балоги, а потім його зама, що безпосередньо лобіював інтереси Нацради, здавалося, можливості значно ослабіли. Проте нове призначення Андрія Кислінського у поєднанні з його можливостями прямого доступу до Віктора Ющенка злегка підняли зовсім упавший дух колишніх керівників Нацради.

Намагався внести свій внесок до цифрових питань колись грізний СНБО. Кілька разів навіть анонсувалося проведення окремого засідання на цю тему. Проте навіть нині ослаблених можливостей лобіювання у противників розгляду питання на такому рівні виявилося цілком достатньо, аби перешкодити його проведенню.

Як не дивно, на підтримку засідання СНБО виступило об'єднання телемовців. Цікаво, що міг запропонувати цей орган, в якому Президент не так давно ліквідовував профільний департамент по інформаційній безпеці, - напевно, за непотрібністю дотримуватися цієї самої інформаційної безпеки України ?

RATVODДата: Четвер, 09.07.2009, 12:27 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Повний цифрец

Продовження:

Телемовці

Їх програш в нинішньому сезоні залишається доки неявним для широкої публіки, проте найближчими роками загрожує перевершити по своїх масштабах поразки всіх останніх сторін і, що найприкріше, може зіграти істотну роль для майбутнього української державності.

Посудіть самі. Вичікувальна позиція телемовців, що хворобливо переживають скорочення всіх видів доходів від економічної кризи, в умовах бардаку державної влади, яка ніяк не може сформулювати хоч трохи зрозумілі правила впровадження цифри, на перший погляд здається єдино вірною.

Проте саме в сезоні 2008/2009 в телемовців був чи не останній шанс закласти основи справжньої медійної незалежності і гарантій свободи слова на багато років вперед. Адже залежно від результатів майбутніх президентських виборів Україна може отримати в особі глави держави далеко не такого поборника ідеалів демократії і свободи слова, як Віктор Ющенко. Або всі вже забули, чого саме побоювалися в 2004 році журналісти всіх мастей від вірогідного приходу до влади Віктора Януковича?

А чого коштують прямі заклики Юлії Тимошенко не дивитися телеканал « Інтер » ? Можна як завгодно відноситься до того, що і як робить «Інтер», але в будь-якій демократичній країні подібні вислови діючого прем'єр-міністра, спричинили б грандіозний скандал і неминучу відставку політика, що відкрито призвав до знехтування принципів свободи слова.

Відносні старожили медійного ринку можуть ще сподіватися, що їх патронам, що вже мають подібний досвід, удасться забезпечити більш-менш безхмарне майбутнє при будь-якій новій владі. А ось відносним новачкам сидіти біля моря і чекати від держави цифрової погоди вельми ризиковано і недалекоглядно.

Шанс медіабізнесу об'єднати зусилля і змусити держструктури до реальних кроків до цифрового телебачення не використаний - боязкі наміри ІТК в цьому напрямі виглядають доки непереконливо. Інший шансу може більше і не представитися.

Чим цифра заспокоїться ?

Виходячи з реалій, що склалися, варіантів переходу до цифрового телебачення в Україні залишилося, за великим рахунком, два, від сили три.

Фантастичний

Всі зацікавлені сторони, перш за все бізнес і держава, сідають за стіл переговорів і знаходять компромісну дорогу впровадження цифри. Бізнес дістає з далеко захованих від кризи кубушок необхідні засоби, взамін отримуючи гарантії на багато років вперед. Бо, як показує досвід, відібрати діючий бізнес, з надійним юридичним прикриттям куди складніше, ніж перегородити розвиток нових напрямів діяльності. Принаймні, на всеукраїнському рівні, окрім історії з «Криворіжсталю», нічого більш-менш значного нікому відібрати доки не вдавалося.

Фантастичність криється в українському менталітеті - навіщо домовлятися сьогодні про шматочок чого-небудь, якщо є шанс завтра здобути все? Та і часу на реалізацію такого сценарію залишилося катастрофічно мало - від сили 2-3 місяці.

Оптимістично реальний

Після президентських виборів декілька років піде на те, аби нова влада освоїлася на новому місці і сформувала систему пріоритетних напрямів діяльності. До «Євро-2012» в питаннях цифри продовжиться товкотнеча води в ступі.

І лише коли смажений півень почне стукати по тім'ячку - року так в 2013-м, - держава, розуміючи, що в 2015-му Європа реально змусить вимкнути аналогові передавачі, знайде необхідні бюджетні кошти. Після чого за рік-два Україна, героїчно долаючи створені власними силами трудності, погано-бідно наперекосяк таки побудує цифру.

Як завжди в подібних випадках, грошей знадобиться на порядок більше. Тому як в авральному порядку все коштуватиме на порядок дорожче - відповідно збільшаться і відсотки, і суми належних відкотів. Всю передавальну і приймальну апаратуру, у тому числі десятки мільйонів сет-топ-боксів, доведеться в авральному порядку купувати за кордоном, залучати зарубіжні фірми на будівництво нових веж.

А на той час велика частина нинішніх веж Концерну РРТ просто зникне з лиця землі, адже обслуговувати стометрові монстри, які зв'язківцям просто ні до чого, набагато накладніше, чим разово витратитися на їх розбирання. Отже вежі доведеться будувати нові - може навіть зовсім нові, тобто без Концерну РРТ.

Радіочастотного ресурсу, що вцілів після дерибана залишків, ледве вистачить на десяток тих, що залишатьтся в живих, загальнонаціональних каналів. Отже про розвиток нових проектів або сервісів доведеться забути.

Песимістично реальний

Практично не відрізняється від попереднього. За винятком того, що до 2013 року власне українських каналів в Україні не залишиться. Вітчизняний медіабізнес потихеньку буде перекуплений бізнесом російським.

Причому з екранів телевізорів ті ж люди, які не зуміли захистити інформаційний простір України, переконано доводитимуть, що нічого страшного в цьому не немає. Адже і справді - заправляємо ж ми автомобілі на заправках, що належать «Лукойлу» і ТНК, зберігаємо гроші в «Альфа-банку» і Ощадбанку Росії, п'ємо молокопродукти торгівельних марок «Вімм-Білль-Данн» і «Простоквашино»...

Але при цьому напередодні чергових виборів український народ визначатиме свої симпатії між парою-трійкою кандидатів, які пройшли попередню співбесіду в Кремлі, - інших на телебачення просто не пустять.

Ось тоді залишки цивільного суспільства і пригадають останній сезон упущених надій української державності - 2008 / 2009 політичний рік...


RATVODДата: П`ятниця, 04.09.2009, 19:49 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Кому воно взагалі потрібне - цифрове мовлення ?

Навмисно назвав першу статтю, присвячену ІІІ Міжнародному форуму «Цифрове мовлення в Україні», саме так.
На жаль, сьогодні саме так можна визначити відношення до цього питання майже на всіх рівнях. Це відчувається абсолютно скрізь - від простого глядача і до керівництва держави. І найголовніша проблема: навіть середня ланка фахівців, тих, хто ще полгода назад обговорював цю тему, сьогодні просто «вимкнулися».

Проте, ця чаша нас не мине. І надія, що кожен з нас, хто сьогодні так чи інакше пов'язаний з цією проблеой, через шість років буде вже далеко - слабка втіха. Адже телебізнес все одно залишиться, глядачі - теж. Навіть держава Україна - я сподіваюся - теж залишиться. Проте велика частина її громадян буде позбавлена телебачення. Взагалі.

Це виглядає досить публицистично, але сьогодні, за шість років до відключення аналогових передавачів, ми все ще проходим публіцистичну фазу обговорення: на питання «як це буде?» ми відповідаємо точно так, як і три роки тому, в кінці червня 2006-го, коли керівництво Укрчастотнадзора робило презентацію результатів «Женеви-2006». Адже з того часу не з'явилося жодного додаткового, і при тому актуального на даний час, документа. Ми все ще працюємо з картою покриттів зразка травня-2006, і навіть розрахунки вартості переходу втратили свою актуальність у зв'язку з економічними реаліями.

У нас і так немає «лідера процесу». Тобто згідно із законом він є - це Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення. Але чи є в Національної Ради фахівці, гроші і важелі тиску, аби рухатися вперед ? Справа не в членах Нацради, не в апараті Нацради. Просто коли писали той закон, навіть не уявляли собі рівень завдання, понадіялися, що згодом внесуть зміни, уточнять, перероблять.

Є лідер по факту і за профілем - Концерн РРТ, але, не маючи законодавчої основи і керуючись якимись миттєвими імпульсами, Концерн будує експериментальні мережі, які викликають у фахівців більше питань, чим відповідей.

Біда в тому, що державні «лідери процесу» сьогодні не уявляють, на які гроші будувати мережі. І дивляться вгору. І при цьому розуміють, що цей «верх» через півроку зміниться, і немає сенсу щось робити зараз - все одно переробляти. Говорити про «європейськість» України на цьому фоні взагалі не хочеться.

Ще є загальнонаціональні мовці, які начебто свою пропозицію (вже у котрий раз!) зробили, і цю пропозицію начебто почули, проте відповіді немає. Тобто він є (принаймні, був), але оскільки він не озвучений - вважаємо, що його немає.

Моє відношення до проведення III Міжнародного форуму «Цифрове мовлення в Україні» було таким: якщо найближчим часом ми все одно не розраховуємо на якісь рішучі кроки з боку держави, навіщо витрачати гроші індустрії на форум? Проте думка, що хоч би хтось повинен хоч би щось робити, перемогла, і форум відбудеться. Ми вважаємо, що необхідно консолідувати фахівців, дізнаватися більше про досвід колег з інших країн, демонструвати і далі свою рішучість брати участь в процесі переходу.

Принаймні, ми таким чином створюємо команду, яка буде готова до дій, коли держава «дозріє». Адже саме держава повинна дати відповідь на питання в заголовку.

Джерело - МедіаБізнес


RATVODДата: П`ятниця, 04.09.2009, 20:09 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Запущено багатомовну версію сайту
ІІІ Міжнародного Форуму
« Цифрове мовлення в Україні »

В четвер, 20 серпня 2009 року, був анонсований запуск
трьохмовної версії сайту
ІІІ Міжнародного Форуму
«Цифрове мовлення в Україні» www.dtvforum.org.ua.

Сайт запущено українською, російською та англійською мовами. Ці зміни були ініційовані постійно зростаючим інтересом до інформації та даних, які фігурують в рамках програми Форуму з боку міжнародних партнерів, спікерів та учасників.

Серед користувачів мультимовного сайту організатори ІІІ Міжнародного Форуму «Цифрове мовлення в Україні» розрізняють топ-менеджерів та керівників телеканалів, технічних спеціалістів телевізійної галузі, виробників індустріального обладнання та споживчої технікі, медіа-інвесторів та науковців з країн ЕС, країн-сусідів та США.

Також, враховуючи популярність соціальних інтернет-сервісів за кордоном в сайт було вбудовано прямий перехід до соціальних мереж та інші способи прямого зв'язку з організаторами. Крім того, значно спрощено процес реєстрації на захід іноземних користувачів.

Міжнародний Форум «Цифрове мовлення в Україні» проводиться 3 рік поспіль у Києві. Цього року Форум проходитиме 25 вересня у конференц-залі Radisson SAS.
Організатори: Незалежна Асоціація телерадіоМовників та Індустріальний Телевізійний Комітет.

17.08.2009
Відкрито реєстрацію учасників на сайті
Розпочалась реєстрація учасників ІІІ Міжнародного форуму «Цифрове мовлення в Україні»

23.07.2009
Оголошено тендер на PR-супровід III Міжнародного форуму "Цифрове мовлення в Україні"
Заявки на участь у тендері приймаються з 23 липня по 1 серпня 2009 року.

29.01.2009
Прес-курси "Цифрологiя". Етап Перший.

20.10.2008
Вiдео-звiт: II Мiжнародний форум "Цифрове мовлення в Українi

23.09.2008
В Києві пройшов II Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» Підсумки та наступні кроки
19 вересня у Києві відбувся ІІ Міжнародний Форум «Цифрове мовлення в Україні», організований Індустріальним Телевізійним Комітетом(ІТК) та Незалежною Асоціацією телерадіоМовників(НАМ).

17.09.2008
Інтерв'ю з Ольгою Большаковою
До ІІ-го Міжнародного Форуму «Цифрове мовлення в Україні» (Київ, 19 вересня) залишилося два дні. Журнал «Телерадіокур'єр» звернувся з кількома запитаннями з тематики форуму до відомого фахівця з проблем впровадження цифрового мовлення на регіональному і місцевому рівні Ольги Большакової (Незалежна Асоціація телерадіоМовників).

16.09.2008
Консультант з питань медіа та комунікацій компанії «Делойт» візьме участь у ІІ Міжнародному форумі «Цифрове мовлення в Україні»

Київ, 16 вересня 2008 року, консультант компанії «Делойт Технолоджіз» з питань медіа та комунікацій Олександр Шелковніков візьме участь у ІІ Міжнародному форумі «Цифрове мовлення в Україні», який відбудеться 19 вересня в Києві у конференц-залі готелю «Radisson SAS».

16.09.2008
Представник Міністерства освіти, культури та науки Нідерландів Бастіаан де Конінг візьме участь у ІІ Міжнародному форумі «Цифрове мовлення в Україні»

Київ, 16вересня 2008 року, старший стратегічний консультант з питань медіа Міністерства освіти культури та науки Нідерландів Бастіаан де Конінг візьме участь у ІІ Міжнародному форумі «Цифрове мовлення в Україні», який відбудеться 19 вересня в Києві у конференц-залі готелю «Radisson SAS».

15.09.2008
Представники Центру «Укрчастотнагляд» візьмуть участь у II Міжнародному форумі «Цифрове мовлення в Україні»

15 вересня 2008 р., Київ, перший заступник начальника Центру „Укрчастотнагляд" Євген Хаїров та начальник відділу радіомовної служби «Укрчастотнагляду» Олександр Бондаренко візьмуть участь у ІІ Міжнародному форумі «Цифрове мовлення в Україні», який відбудеться 19 вересня в Києві у конференц-залі готелю «Radisson SAS».


RATVODДата: Вівторок, 15.09.2009, 11:08 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Приватні українські канали

можуть допомогти модернізувати ТБ

Частина витрат на впровадження цифрового телебачення готові узяти на себе самі телекомпанії,
заявив
в п'ятницю на засіданніРади нацбезпеки і оборони (СНБО) голова цифрового комітету
"Індустріального телевізійного комітету" (ІТК; найбільше галузеве об'єднання),
генпродюсер каналу М1 Валентин Коваль.

"Ми готові створити консорціум, який профінансує будівництво
двох мультиплексів на 8-10 цифрових каналів кожен
за умови, що ця інфраструктура залишиться в нашій власності", - відзначив він.

За словами продюсера, якого цитує газета "Комерсант", проект зажадає близько 0 млн., які можуть бути інвестовані протягом трьох-чотирьох років.

Нагадаємо, відповідно до угоди країн-членів Міжнародного союзу електрозв'язку ("Женева-2006") до 2016 року Україна повинна перейти на цифрове мовлення, відмовившись від аналогового. Реалізація програми доручена Держконцерну по радіомовленню, радіозв'язку і телебаченню (КРРТ). На впровадження цифрового телебачення необхідно близько 4 млрд. грн. Цього року з держбюджету на реалізацію програми виділено всього 7 млн. грн.

Гарантією захисту інвестицій телеканалів може послужити пайова участь компаній в капіталі КРРТ, відзначає В.Коваль. Його позицію на засіданні Совбеза підтримав заступник секретаря СНБО Степан Гавріш, що запропонував приватизовувати 49% концерну. "У бюджеті не було, немає і не буде грошей на фінансування переходу до цифрового телебачення. Ситуацію може виправити лише прихід інвестора", - заявив він.

Втім, для приватизації держконцерну є перешкоди - він входить в список об'єктів, приватизація яких заборонена.

З планами ІТК не згодні в Нацраді по питаннях телебачення і радіомовлення. "Інвестора потрібно шукати під проект в цілому, а не фінансувати будівництво окремих мультиплексів крупними мовцями", - вважає член Нацради Ігор Курус. Річ у тому, що пропозиція ІТК має на увазі виділення частот для 16-20 каналів і не враховує інтересів невеликих мовців. "Це поширена європейська практика, коли індустрія бере на себе якусь частину витрат. Але поважно, аби держава створила умови, при яких були б враховані інтереси всіх учасників ринку", - говорить виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовців (представляє інтереси регіональних теле- і радіокомпаній) Катерина Мясникова. Раніше ще одним джерелом фінансування програми називалися кредитні засоби. Зокрема, переговори велися з Європейським банком реконструкції і розвитку. Але і досі угоди з банком не були досягнуті.

У Нацраді по питаннях телебачення і радіомовлення пропонують залучити як інвестора програми впровадження цифрового ТБ одну з іноземних компаній, що володіють досвідом побудови відповідної інфраструктури. Зокрема, по словах І.Куруса, переговори велися з французькою "TDF Group" і британською Б-б-си. В.Коваль заперечує: на його думку, прихід такого інвестора приведе до того, що послуги з поширення сигналу будуть дуже дорогими. "Інвестор захоче повернути інвестиції і заробляти гроші, в його руках буде ціноутворення. Якщо його апетити будуть на рівні розрахунків КРРТ, то сума платежів 40 каналів складе 2 млрд. грн. в рік. Для порівняння, це стільки ж, скільки цього року складе об'єм всього ринку телереклами", - пояснює він.

Для вирішення питання фінансування програми впровадження цифрового ТБ найближчим часом при СНБО буде створена робоча група за участю представників держорганів і мовців. Позиція Кабміну з цього питання доки неясна. Але, за словами Степана Гавріша, Віце-прем'єр Іван Васюник, присутній на засіданні СНБО, проти пропозицій ІТК не заперечував.

Моніторинг ЗМІ
smi.liga.net


RATVODДата: Середа, 23.09.2009, 23:12 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Про Форум

« Цифрове мовлення в Україні »

Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» -головний професійний майданчик
для спілкування фахівців, причетних до процесу впровадження
цифрового телебачення (ЦТВ) в Україні.

Форум є відправною точкою для руху галузі вперед: щороку восени учасники ринку підводять підсумки роботи з підготовки до переходу на «цифру» за рік минулий і обговорюють виклики і потенційні проблеми наступних періодів, а також мають можливість звірити свої досягнення і плани з міжнародною практикою впровадження ЦТВ.

До участі у Форумі запрошені керівники і співробітники телекомпаній, представники компаній-виробників техніки, представники органів державної влади і всі, хто зацікавлений в цивілізованому впровадженні ЦТВ в Україні. Також до участі у Форумі запрошені іноземні фахівці з країн, які вже завершили цей процес або знаходяться на якомусь з його етапів.

Оргкомітет Форуму розглядає пропозиції від медіапартнерів і спонсорів. По питаннях спонсорства просимо звертатися за адресою: sponsorship@dtvforum.org.ua . По питаннях медіапартнерства звертайтеся за адресою: pr@nam.com.ua або по тел. (044) 254 55 56, контактна особа - Наталія Тютюненко.

Реєстрація для участі у Форумі обов'язкова. Реєструватися можна на сайті www.dtvforum.org.ua

Місце і час проведення Форуму: 25 вересня 2009 р.,
конференц-зал готелю «Radisson SAS», вул. Ярославов вал, 22; початок реєстрації - 9:30



RATVODДата: Субота, 26.09.2009, 23:57 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Від переходу України на цифрове

ефірне мовлення виграють всі

Від переходу України з аналогового на цифрове ефірне мовлення виграють всі:
галузь виросте і разнообразиться, а глядач отримає набагато більшу кількість програм і сервісів, ніж зараз.

Про це заявив на III Міжнародному форумі "Цифрове мовлення в Україні"
координатор Цифрового комітету асоціації "Індустріальний телевізійний комітет" Денис Гурський.

За його словами, ще в 2006 році Україна узяла на себе міжнародні зобов'язання до липня 2015 р. вимкнути аналоговий сигнал і сміло назвати себе країною з цифровим мовленням. "Цифра - це вигідно, це просто необхідно, якщо країна не хоче залишитися нецивілізованою "білою плямою" на європейському просторі. Введення цифрового мовлення дає можливість вивести вітчизняний телерадиорынок на якісно новий рівень і отримувати від цифри непогані дивіденди".

Фахівець вважає, що організований перехід країни на цифрове мовлення - це симбіоз нових технологічних тенденцій, бажання вичавити з наявного ресурсу максимальну кількість вигод, а також, варто віддати належне, спроба максимально забезпечити населення доступом до можливо ширшого круга каналів, а, відповідно, і до інформації.

"Після того, як аналогове мовлення стане в нашій країні вчорашнім днем все - держава, галузь і населення отримають певні вигоди. Перш за все, це підвищення якості зображення і звуку. Крім того, завдяки цифровій обробці сигнали стискуються в розмірах настільки, що на частоті, на якій до цього віщав один канал, стає можливою передача до 5 (при стандарті стискування MPEG-2) або до 10 і навіть більш (в разі MPEG-4) телепередач і декількох радіоканалів. Таким чином, відбувається колосальна економія частотного ресурсу", - пояснив координатор Цифрового комітету асоціації "Індустріальний телевізійний комітет".

На його думку, ця ж економія в умовах обмеженості і практично абсолютної заповненої на сьогоднішній день частотного ресурсу наводить до появи в ефірі певної кількості нових телеканалів, або ж тих, які раніше були доступні лише на супутникових платформах і кабельних мережах. "Посилювання конкуренції на ринку означатиме підвищення якості вироблюваних або таких, що купуються телеканалами програм, а також розвитку нишевого телебачення. В умовах рівного покриття, коли рейтинг телеканалу залежатиме не від кількості привласнених йому частот, а від його контента, виграє, перш за все, глядач", - додав Денис Гурський.

Крім того, чималою перевагою цифрового мовлення є можливість надання глядачам нових сервісів і послуг. Серед них, наприклад, та ж можливість багатомовного звукового супроводу, яка означає, що телеканал може одночасно віщати відразу на декількох мовах, надаючи глядачеві можливість самому вибирати, на якій мові він хоче чути ту або іншу програму. "Нові технології також дозволять глядачеві дивитися саме ті передачі, які він хоче і саме тоді, коли йому зручно", - уклав координатор Цифрового комітету асоціації "Індустріальний телевізійний комітет" Денис Гурський.

ukrinform.ua


RATVODДата: Понеділок, 28.09.2009, 16:50 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Андрій Мірошніченко:
«Населення не знає, що таке цифра і як на неї переходити»

На Цифровому форумі, 25 вересня, Андрій Мірошніченко -
в.о. глави Нацради
висловився з приводу переходу України на цифрове телебачення.

«Основна проблема переходу на цифрове ТБ - це неузгоджені дії учасників процесу »,
- відзначив пан Мірошніченко.

За його словами, учасники процесу не змогли оперативно переглянути умови переходу під економічну ситуацію, що змінилася. Одній з головних проблем, за словами пана Мірошніченко, також є те, що одна із сторін цього процесу - населення - по суті не втягнуто в процес.
«Вони не знають, що таке цифра і як на неї переходити », - відзначив він.

У коментарі «Медіабізнесу » Андрій Мірошніченко сказав, що поважно втягнути галузь в процес, і тоді вона сама забезпечить необхідну інформаційну підтримку переходу на цифру. Перший крок - створити бизнес-модель, яку схвалять всі сторони процесу. Після її створення, коли з'явиться економічна підоснова і стануть зрозумілі вигоди, процес зрушиться з мертвої точки.

mediabusiness.com.ua


RATVODДата: П`ятниця, 30.10.2009, 15:37 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Цифрове ТБ закликає на допомогу

мобільних операторів

Нацрада по питаннях телебачення і радіомовлення
пропонує українським мобільним операторам взяти участь
в проекті по впровадженню
в Україні цифрового ТБ

Як повідомив «ДЕЛУ» перший заступник глави Нацради Андрій Мірошніченко, держрегулювальник вже обговорив з телекомунікаційними компаніями можливість установки передавачів для трансляції цифрового сигналу на базових станціях мобільних операторів. «Технологічно це цілком можливо. В компаній-операторів є вся необхідна інфраструктура для будівництва мережі цифрового ТБ і навіть персонал, який може її обслуговувати. Використання базових станцій операторів може в рази здешевити проект впровадження цифрового ТБ», - упевнений Андрій Мірошніченко. По оцінках Нацради, для запуску одного мультиплексу (каналу мовлення цифрового телебачення, в якому працюватиме близько 20 телерадіокомпаній) необхідно -80 млн. Ще в 0 млн. обійдеться покупка цифрових декодерів для населення.

Головна проблема, яку чиновники вирішують вже не перший рік, - де взяти всі необхідні кошти на впровадження цифрового ТБ. Існує два варіанти: за рахунок абонплати або на засоби мобільних операторів і телеканалів. «Щомісячної абонплати в розмірі з одного домогосподарства досить, аби повністю окупити проект. В той же час є маса виробників устаткування, готових надати товарний кредит устаткуванням для будівництва мережі», - стверджує Мірошніченко.

У свою чергу мобільні оператори готові проспонсировать перехід України на цифрове телебачення. Першим таку ідею озвучив генеральний директор «Вимпелкома» (ТМ Beeline) Олександр Торбахов. За його словами, мобільні оператори готові запропонувати державі інвестувати в будівництво інфраструктури, а також в покупку декодерів для населення, необхідних для запуску цифрового ТБ. Взамен мобільні оператори хочуть отримати частоти, на яких сьогодні віщає аналогове телебачення. Частина з них звільниться в процесі переходу на цифрове мовлення, оскільки воно вимагає меншої ширини смуг, чим аналогове ТБ. Нові частоти необхідні операторам для розгортання мереж четвертого покоління (LTE). Оператори готові піти на це за умови, що механізм буде чітко прописаний. «Особливість LTE полягає в тому, що ширина смуги частот повинна складати не менше 20 Мгц. Якщо говорити про частоти, які використовуються телебаченням, в Україні їх недостатньо для розвитку повноцінного LTE. Частково вони знаходяться у розпорядженні військових і інших спецкористувачів. Їх очищення з високою мірою вірогідності може повторити ситуацію з частотами для 3G», - стверджує начальник відділу впровадження проекту UMTS «Мтс-Україна» Герман Смирнов.

Що стосується залучення інфраструктури мобільних операторів до процесу, тут також є стримуючі технологічні чинники. «По-перше, телевізійні передавачі мають набагато більшу потужність випромінювання, чим мобільні базові станції, через що

ТБ-сигнал створюватиме перешкоди для мобільного зв'язку. По-друге, частенько навантаження на існуючі щогли граничне, і установка додаткових передавачів вимагатиме їх посилення», - пояснюють в «Мтс-Україна».

Цифрове телебачення - спосіб передачі телевізійного сигналу, що використовує цифрову модуляцію і стискування для передачі даних. Головна перевага цифрового телебачення - вища якість зображення і звуку в порівнянні з аналоговою. Ефірне цифрове телебачення в найближчі декілька років повинне повністю витіснити технологію аналогового ефірного ТБ, що діє.

Станіслав Яблонський
delo.ua


RATVODДата: Вівторок, 10.11.2009, 19:52 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Держкомзв'язку вважає за доцільне

розвиток цифрового телебачення

на базі мережі "Укртелекому"

Державна адміністрація зв'язку має намір запропонувати план розвитку ефірного цифрового телебачення в Україні з використанням первинної мережі ВАТ "Укртелеком". Про це повідомив голова Держзв'язку Микола Гончар на прес-конференції в Києві у вівторок. "Використання транспортної мережі "Укртелекому" може дозволити набагато дешевше і швидше реалізувати проект створення мережі цифрового ТБ. На даний момент для будівництва мережі заплановані витрати на рівні близько 4 млрд грн. З використанням волоконно-оптичних мереж "Укртелекому", які доходять практично до кожного райцентру, ця сума може бути зменшена до 360 млн-400 млн грн.", - пояснив він.

По словах Н.Гончара таку схему планується випробувати найближчим часом у ряді регіонів України в тестовому режимі. При цьому він назвав доцільним використовувати як фіксовану мережу державного оператора так і радіоінфраструктуру.

"У концерні РРТ зараз є 560 веж. Ще 160 - в первинній мережі "Укртелекому". Це чималий ресурс для прискорення і здешевлення створення мережі українського цифрового мовлення", - додав глава відомства.

Н.Гончар також назвав необхідним здобуття Концерном радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (Концерн РРТ) ліцензії на телерадіомовну діяльність, що за його словами підвищило б ефективність участі концерну в програмі переходу на цифрове телебачення.

"Одна з проблем, в тому, що сьогодні Концерн не є ні оператором, ні провайдером, а лише структурою інформації, що забезпечує передачу. Ми хочемо бачити Концерн державною структурою, що є повноцінним учасником ринку, що забезпечує доставку контента телерадіомовлення до споживачів", - відзначив він, додавши, що відповідні переговори з Національним радим з питань телебачення і радіомовлення вже ведуться.

Як повідомлялося, уряд прийняв програму переходу на цифрове ТБ в листопаді 2008 року. Орієнтовна сума фінансування програми складає 4,3 млрд грн., при цьому з державного бюджету планується виділити лише 8,95 млн грн. в період з 2010 по 2015 роки, а за рахунок інвестицій і інших джерел - 4,292 млрд грн. в 2009-2015 роки.
Основна сума витрат падає на Концерн РРТ у веденні якого знаходиться практично вся мережа теле- і радіотрансляції.

Розуміючи неможливість самостійного вирішення Концерном РРТ проблеми фінансування переходу, держчиновники називали різні варіанти виходу з проблеми фінансування - від залучення кредитів Європейського банку реконструкції і розвитку до часткової приватизації концерну.

В цілому в рамках програми передбачається створення телерадіомовної мережі з використанням стандарту мовлення DVB-T і стандарту стискування сигналу MPEG-4, що дозволить передавати в одному частотному каналі до 10 телеканалів.

Інтерфакс-Україна


RATVODДата: Неділя, 15.11.2009, 20:03 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Харкові з'явилося цифрове телебачення

Харків став одним з перших українських міст, в якому звичне кабельне ТБ стало доступне в цифровому форматі. Тепер харківські телеглядачі зможуть дивитися в цілому більше 130 програм зі всього світу, з яких 68 вже доступно в цифровій якості зображення і звуку.
За словами керівника відділу PR-компании «Воля» Аліни Сигди, головна перевага нового сучасного цифрового формату в порівнянні із застарілою аналоговою технологією - це висока якість зображення і звуку, без спотворень, в тому вигляді, в якому вони вийшли із студії телеканалу. Ще один істотний плюс - розширення вибору пакетів для формування свого індивідуального плану підписки. Крім того, цифровий формат забезпечує телеглядачам нові додаткові можливості. Наприклад, завдяки електронному телегідові (EPG) абоненти можуть у будь-який момент поглянути програму і опис телепередач по каналу, що цікавить, а наявність в окремих програмах декількох мов трансляції і субтитрів дає можливість глядачеві вибирати мовний супровід.

Перехід на цифровий формат передачі сигналу в кабельних мережах компанії «Воля» в Харкові здійснюватиметься поступово, при збереженні аналогового формату. З вересня цього року ТОВ ««Харьковские телекомунікаційні системи» (колишні ЗАТ «Прітекс» і ТОВ «Альфа-медиа», які сьогодні об'єднуються в одне підприємство) представляє в Харкові цифрове телебачення в тестовому режимі - до кінця року з абонента, що підключився до послуги в цифровому форматі, не стягуватиметься жодна додаткова плата.

Для того, щоб переглядати програми в цифровому форматі, необхідний цифровий ТБ-тюнер, в кожному з таких тюнерів є ряд додаткових функцій. Зокрема, абоненти можуть створити списки улюблених каналів для кожного члена сім'ї, користуватися «батьківським замком», тобто встановлювати обмеження на перегляд дітьми окремих програм. Компанія також запропонує і тюнери з такими можливостями, як функція «перемотування» (наприклад, рекламних блоків) при перегляді передач і програмування запису передач і фільмів для перегляду в інше, слушний час (відкладений перегляд).

За словами керівника відділу маркетингу і комунікацій ТОВ «Харківські телекомунікаційні системи» Георгия Лаговського, будь-який абонент може вже сьогодні замовити підключення до цифрових пакетів, купивши за 250 гривень або узявши в користування за 12,90 грн../мес. цифровий ТБ-тюнер.

- Для цього необхідно поводитися з паспортом і ідентифікаційним кодом в будь-який з контакт-центрів компанії. Якщо абонент підключений до нашої мережі, то при замовленні послуги в цифровому форматі він просто підписує протокол, куди вписуються номери картки і тюнера, які заносяться в нашу базу даних. Якщо людина, що бажає отримати послугу, до цього не був нашим абонентом, він повинен їм стати, - говорить Георгій Вікторович.

Досьє
Компанія «Воля» є національним українським провайдером і надає комплекс сучасних телекомунікаційних послуг - кабельне цифрове телебачення, високошвидкісний доступ в Інтернет, відео-по-запиту, голосовий зв'язок, а також послуги найбільшого в Україні дата-центру. ТОВ «Харківські телекомунікаційні системи» - один з 18 регіональних українських провайдерів, які в майбутньому носитимуть ім'я компанії «Воля».

© Вечірній Харків


kozakuaДата: Вівторок, 17.11.2009, 20:40 | Повідомлення # 27
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Цифра покроет 13 регионов Украины

В следующем году цифровое эфирное телевидение заработает еще в 10 регионах страны. Но из-за отсутствия средств финансирования покрытие будет обеспечено минимальное. Механизма их привлечения, как считают заинтересованные в цифре лица, пока нет.

Как сообщил «i» первый заместитель главы Госадминистрации связи Владимир Смоляр, в следующем году на развитие эфирного цифрового ТВ в стране предполагается выделить из бюджета всего 1,650 млн. грн. По его словам, этих денег хватит только на разработку проектов и документации по общенациональной ТВ-программе. Отметим, что программа внедрения цифры в Украине предполагает инвестиции в размере 4,3 млрд. грн. в 2009-2015 гг., из которых государство должно выделить только 8,95 млн. грн. Остальные деньги предполагается привлекать извне.

Как рассказал господин Смоляр, в следующим году планируется запустить цифру еще в 10 областных центрах на базе Концерна радиовещания, радиосвязи и телевидения (КРРТ). Отметим, что на сегодняшний день, по его словам, уже запущено около 20 передатчиков цифрового ТВ в Киевской, Житомирской и Одесских областях. На покрытие новых регионов КРРТ планирует, по словам господина Смоляра, выделить минимум 12 млн. грн. собственных средств, чтобы обеспечить хотя бы минимальное покрытие.

Отметим, для того чтобы сэкономить на внедрении цифры, Госсвязь планирует использовать для передачи сигнала транспортную сеть «Укртелекома», которая состоит из 91 тыс. км первичной сети и имеет 37 тыс. км волоконно-оптических линий связи. «На данный момент для строительства сети запланированы затраты на уровне около 4 млрд. грн. С использованием волоконно-оптических сетей «Укртелекома», которые доходят практически до каждого райцентра, эта сумма может быть уменьшена до 360-400 млн. грн.»,— сообщил недавно в интервью «Интерфакс Украина» глава Госадминистрации связи Николай Гончар. По его словам, у Концерна РРТ сейчас есть 560 вышек. Еще 160 — в первичной сети «Укртелекома».

Естественно, чтобы реализовать программу внедрения цифры даже при уменьшенных в несколько раз за счет «Укртелекома» затратах, государству придется найти инвестиции коммерческих компаний. Здесь пока просматриваются два пути:
1) проинвестировать часть программы внедрения цифры за счет заинтересованных телеканалов, которые уже выражали свою готовность в участии;
2) привлечь средства беспроводных операторов связи в обмен на совместное использование частот под цифровое ТВ.

Дело в том, что мобильщикам в перспективе будет выгодно получить лицензии на так называемый цифровой дивиденд — частоты, предназначенные для цифры в диапазоне 790-862 МГц. В Европе на уровне Еврокомиссии уже принято решение по использованию этих полос операторами сотовой связи. А в некоторых странах Европы, например, в Германии, уже готовятся к проведению тендеров и занимаются изучением спроса.

Господин Смоляр дает понять, что договориться с телевизионщиками и мобильщиками будет не так просто. Отметим, что первыми из операторов связи о возможном участии в телевизионном проекте заговорили в «Украинских Радиосистемах» (ТМ Beeline). Вчера гендиректор этой компании Александр Баринов сообщил, что пока происходит только обмен информацией с госведомствами по этому вопросу, но конкретные шаги не предпринимаются.

«О привлечении внебюджетных средств можно будет говорить тогда, когда для этого госорганами (Нацсоветом по вопросам ТВ и радиовещания) будет разработан четкий механизм и инвесторы поймут, во что они вкладывают свои деньги. Мы надеемся, что он появится в ближайшей перспективе»,— подытожил заместитель гендиректора КРРТ Александр Пивнюк.


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Понеділок, 23.11.2009, 21:28 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Україна до 2010 р. перейде на цифровий формат ТБ

Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ заявляє,
що
Україна до 2010 року перейде на цифровий формат телемовлення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це віце-прем'єр-міністр заявив сьогодні під час вручення почесних грамот Кабінету міністрів працівникам телебачення, радіо і зв'язку з нагоди їх професійного свята.

«Україна зможе перейти на цифровий формат телемовлення наступного року. Це серйозний крок, серйозний внесок у розвиток комунікації в Україні», - сказав А.ТУРЧИНОВ.

За його словами, впровадження цифрового формату телевізійного мовлення дозволить заощадити мільярдні бюджетні ресурси.

«Більш того, я сподіваюся, що наступного року тема суспільного телебачення з гасел багатьох політиків перейди в площу практичної реалізації», - сказав він.

УНІАН


RATVODДата: Четвер, 10.12.2009, 19:11 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Частоти в обмін на декодери

Перехід на цифрове ТБ запропонували фінансувати мобільщикам.

Нацрада по питаннях телебачення і радіомовлення шукає підходи до мобільних операторів для залучення їх в проект впровадження цифрового телебачення. Головним чином йдеться про залученні засобів під закупівлю призначеного для користувача телевізійного устаткування в обмін на коштовні частоти під нові технології зв'язку.

Член Нацради по питаннях телебачення і радіомовлення Ігор Курус запропонував компромісний варіант виділення радіочастот під зв'язок четвертого покоління LTE (Long Term Evolution, 4G) в діапазоні 700-800 Мгц, який призначений в нашій країні під цифрове ТБ. Він заявив про готовність сідати з членами Національної комісії з питань регулювання зв'язку за стіл переговорів і обговорювати можливість залучення інвестицій в проект цифри від мобільних операторів. За його словами, основні фінансові витрати в проекті доводяться на забезпечення глядачів декодерами для прийому цифрового сигналу. Це і повинно стати предметом субсидування з боку стільникових компаній.

Пан Курус оцінює, що якщо абонентами ефірного мовлення є 11 млн. домогосподарств, то витрати на технічне переозброєння їх телеприймачів можуть скласти приблизно 0 млн., враховуючи знижку, яку можна отримати при масовій закупівлі призначеного для користувача устаткування.

Як писали «i», наступного року на розвиток ефірного цифрового ТБ в країні передбачається виділити з бюджету всього 1,65 млн. грн. Ще мінімум 12 млн. грн., за даними представників Держадміністрації зв'язку, може виділити концерн РРТ на первинне покриття цифрою ще в 10 областях (зараз перші декілька десятків передавачів цифрового ТБ вже працюють в Київській, Житомирській і Одеській областях). Відзначимо, що залежала програма впровадження цифри в Україні в загальному об'ємі передбачає вкладення у розмірі 4,3 млрд. грн. в 2009-2015 рр., з яких держава повинна виділити лише 8,95 млн. грн. Останні гроші передбачається залучати ззовні. Механізм залучення не визначений.

Пан Курус оцінює, що якщо удасться налагодити діалог, то за рік можна буде переоснастити глядачів і почати віддавати мобильщикам радіочастоти, що цікавлять їх.

Ігор Курус відзначив, що Держадміністрація зв'язку тим часом підготувала проект державної програми ефективного розподілу радіочастотного ресурсу для винесення в Кабмін, в якому передбачено виділення частот під мобільний зв'язок в частині телевізійного діапазону. Пан Курус виразив свою незадоволеність таким підходом, оскільки в такому разі проблеми цифрового ТБ знову відходять на другий план. Перший заступник глави Держадміністрації зв'язку Володимир Смоляр відзначив, що проект подібного документа дійсно був представлений недавно, але схвалення від інших міністерств і держустанов, в т.ч. Нацради, не отримав. Тому в Кабмін він не попав. В результаті розгляд питання вирішено було зрушити на пізніший термін.

Як Ігор Курус, так і Володимир Смоляр відзначили, що з мобільними операторами ще не ведеться наочний діалог з приводу вивільнення «цифрового дивіденду». Поки інтерес виражається лише на рівні декларації про наміри. Член НКРС Володимир Олійник вважає, що говорити про виділення нових телевізійних частот під мобільний зв'язок доки передчасно, оскільки цей процес ще не визначений на державному рівні. І крім того, за його словами, оператори до цього не готові.

Нагадаємо, що про свою зацікавленість в українському «цифровому дивіденді» заявляв восени гендиректор «Вимпелкома» (Beeline) Олександр Торбахов, Він підкреслив, що Beeline готовий запропонувати Кабміну своє сприяння в програмі впровадження цифрового телебачення. Зокрема, інвестувати в будівництво ТБ-інфраструктури, а також в забезпечення малоімущого населення цифровими декодерами для прийому сигналу. Взамен оператор розраховує отримати від держави сприяння в питаннях виділення економічно ефективних частотних смуг в діапазоні 700-850 Мгц для розвитку LTE. Інші оператори доки не робили конкретних висловів з цього питання.

Варто відзначити, що в Македонії минулого місяця на засіданні Єврокомісії по телекомунікаціях було прийнято рішення про те, що частотний діапазон 791-862 Мгц (61-69 каналів) використовуватиметься для потреб нових технологій мобільного зв'язку. Цей діапазон раніше був призначений виключно для розвитку цифрового ТБ за планом «Женева-2006», під яким підписалася і Україна.

Підкреслимо, що частина вищезазначеного діапазону в нашій країні вже виділена під мобільний зв'язок CDMA (65,66,67 каналів). У Нацраді завжди відносилися до цього, м'яко кажучи, критично. Відзначимо, що в передбачуваному «цифровому дивіденді» у нас працюють ще аналогове телебачення і засоби зв'язку військових.

Станіслав ЮРАСОВ
© "Економічні вісті"


RATVODДата: Понеділок, 14.12.2009, 23:35 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
"Перший Діловий" включили

в цифровий ефір Києва

Починаючи з грудня "Перший Діловий" телеканал почав трансляцію в цифровому.

Як повідомляє прес-служба телеканалу, цю можливість надав один з провайдерів цифрового ТБ на Україні ТОВ "Гамми-консалтингу".

Покриття цифрового сигналу провайдера "Гамма-консалтинг" поширюється на Київ і Київську область (у окремих напрямах на 137 км. від столиці).

Нагадаємо, з весни 2009 р. канал включений в пакет IPTV провайдерів.

"Перший Діловий" - український медіа-проект для бізнес-співтовариства. Це ділове телебачення, яке надає ділові новини і аналітичну інформацію цілодобово. Канал з'явився 31 березня 2004 року як ТРК "Заграва. 18 січня 2007 був перейменований на "Перший діловий". Власник ТОВ "Іліташ", м. Донецьк. Супутник: "HellasSat-2", поляризація горизонтальна.

smi.liga.net


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024