FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 05:51

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




RATVODДата: Понеділок, 18.03.2019, 10:07 | Повідомлення # 301
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» запевняє, що не має боргів,

а відключення
ефірної цифри називає шантажем



Фото: pexel

Єдиний провайдер ефірного цифрового телебачення

заявляє про маніпуляції з боку Концерну РРТ.


Компанія «Зеонбуд» повідомляє, що у неї немає боргу перед Концерном РРТ і стверджує, що оплатила наперед «усі передбачені договором авансові платежі». Про це провайдер повідомив у своєму релізі у відповідь на публікації про можливе відключення ефірного цифрового телебачення 18 березня.

У «Зеонбуді» акцентують на необґрунтованості підвищення тарифів КРРТ на послуги, через що не підписаний контракт на 2019 й: «Концерн РРТ хоче підняти в рази вартість своїх послуг, а всі загальнонаціональні канали і« Зеонбуд »вважають таке підвищення надмірним і необгрунтованим . Всі наполягають на тому, щоб Концерн РРТ надав розрахунки і обґрунтування для такого підвищення, як це передбачено законом «Про телекомунікації». З серпня 2018 року Концерн РРТ всіляко ухиляється від виконання цих законних вимог. Замість професійного діалогу керівництво Концерну вибрало стратегію погроз і шантажу», - повідомляє провайдер.

Компанія відзначає, що Концерн РРТ був зобов'язаний до кінця січня провести робочу нараду і обговорити нові тарифи спільно з телеканалами і «Зеонбудом», але держпідприємство не виконало цієї домовленості.

На зустрічі в Нацраді 14 березня, де КРРТ, «Зеонбуд» і Держспецзв'язку домовились про новий етап переговорів, «Зеонбуд» повідомляє, що «заявив про незаконність дій Концерну РРТ». «З незрозумілих нам причин на зустріч не допустили представників провідних медіагруп. За підсумками зустрічі було прийнято розумне рішення продовжити професійний діалог. Щочетверга при Держспецзв'язку буде проводитися нарада за участю телеканалів з обговорення тарифів Концерну», - зазначає компанія.

За підсумками зустрічі було прийнято розумне рішення продовжити професійний діалог. Щочетверга при Держспецзв'язку буде проводитися нарада за участю телеканалів з обговорення тарифів Концерну

У релізі провайдер також в деталях викладає своє бачення перебігу подій, з яким «Телекритика» пропонує читачам ознайомитися повністю:

«" Новина "про відключення цифрової мережі 18 березня 2019 року - це яскравий приклад того, як в нашій країні політики примудряються своїми «жартами» втягувати в паніку десятки мільйонів співгромадян.

13 березня 2019 року на засіданні Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар, голова комітету, зробила гучну заяву про те, що «Зеонбуд» має великі борги перед Концерном РРТ і останній має намір 18 березня відключити телевізійну мережу Т2, якщо до цієї дати борги не будуть погашені . Народний депутат Григорій Шверк поспішив проявити свою обізнаність і розмістив цю «новину» на сторінці в Facebook. Її тут же підхопили ЗМІ, їх зрозуміти можна, адже мова йде про відключення телебачення 14 мільйонам телеглядачів в самий розпал передвиборної кампанії.

Весь парадокс в тому, що у «Зеонбуду» взагалі немає боргу перед Концерном РРТ, більш того, оплачені наперед всі передбачені договором авансові платежі. Цю інформацію народні депутати могли уточнити одним дзвінком, але визнали, що для їхнього іміджу краще гучна сенсація. Ми не маємо наміру давати оцінки діям політиків, це справа виборців, наше завдання дати об'єктивну інформацію про ситуацію.

Всім відомо про проблему з підписанням договору на 2019 рік між Концерном РРТ і «Зеонбудом». Вона викликана тим, що Концерн РРТ хоче підняти в рази вартість своїх послуг, а всі загальнонаціональні канали і «Зеонбуд» вважають таке підвищення надмірним і необгрунтованим. Всі наполягають на тому, щоб Концерн РРТ надав розрахунки і обґрунтування для такого підвищення, як це передбачено законом «Про телекомунікації». З серпня 2018 року Концерн РРТ всіляко ухиляється від виконання цих законних вимог. Замість професійного діалогу керівництво Концерну вибрало стратегію погроз і шантажу.

Для виключення неправомірних кроків з боку Концерну РРТ та налагодження цивілізованого діалогу була створена робоча група при Держспецзв'язку за участю представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, провідних медіагруп, Концерну РРТ і «Зеонбуду».

11 січня 2019 року всі учасники, в тому числі Концерн РРТ, підписали протокол, згідно з яким Концерн був зобов'язаний до кінця січня провести робочу нараду з обговорення нових тарифів спільно з телеканалами і «Зеонбудом». Концерн РРТ не виконав ці домовленості.

14 березня в Нацраді з телебачення відбулася робоча зустріч за участю керівника Держспецзв'язку, Концерну РРТ і «Зеонбуду», де ми заявили про незаконність дій Концерну РРТ. З незрозумілих нам причин на зустріч не допустили представників провідних медіагруп. За підсумками зустрічі було прийнято розумне рішення продовжити професійний діалог. Щочетверга при Держспецзв'язку буде проводитися нарада за участю телеканалів з обговорення тарифів Концерну.

Ми сподіваємося, що у всіх учасників процесу вистачить професіоналізму і терпіння для того, щоб знайти компромісне рішення в законодавчому полі без залучення в цей процес мільйонів телеглядачів. З нашої точки зору, їм і без цього вистачає проблем в житті».


Нагадаємо, екс-гендиректор КРРТ Петро Семерей в січні запевняв «Телекритику», що на початку грудня він домовився з нардепом від «Опоблоку» Юрієм Мороко, якого називають сірим кардиналом "Зеонбуду», про зростання оплати в 1,6 рази - з 10 до 15 млн гривень в місяць до 1 травня і до 18 млн гривень - після 1 травня. На момент дії аналогу діяла знижка 50%. У телегрупи StarLightMedia в конфлікті КРРТ і «Зеонбуду» публічно стали на бік провайдера. Громадський мовник, не дочекавшись закінчення переговорів між КРРТ і «Зеонбудом», підписав у лютому угоду з останнім за новими цінами.

Від Telekritika

15 березня, 2019.

RATVODДата: П`ятниця, 22.03.2019, 10:35 | Повідомлення # 302
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Нові терміни: КРРТ і «Зеонбуд» повинні

погодити тарифи до
травня




«Зеонбуд» і Концерн РРТ повинні узгодити тарифи до 1 травня.


Про це пише Телекритика.

За словами голови Нацради з питань радіомовлення і телебачення Юрія Артеменка, в Держспецзв'язку повинна відбутися зустріч представників сторін, на якій учасники галузі повинні знайти компроміс.

Раніше Концерн РРТ попередив про відключення «Зеонбуду» 18 березня через відсутність договору. Однак Артеменко виключає таку можливість, оскільки в період виборів відключати телебачення, за його словами, недоцільно.

Нагадаємо, питання встановлення тарифів «Зеонбуд» і КРРТ повинні були вирішити ще до 1 лютого поточного року. Однак проблема так і залишилася відкритою через безліч спірних моментів.

Зокрема, «Зеонбуд» спільно з загальнонаціональними каналами висловили невдоволення зростанням цін на послуги Концерну, оскільки вважають його необґрунтованим. У свою чергу Концерн запевняє, що встановив мінімальну оплату, яка виключає всі невиробничі витрати.

Лада Васюкова

- 21 березня, 2019



RATVODДата: Четвер, 28.03.2019, 11:51 | Повідомлення # 303
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Населення на Закарпатті після відключення аналога

втратило доступ до
українського ТБ




Телеканал «Настоящее время» зняв спецрепортаж про жителів Карпат, які після відключення аналога
залишилися без ефірного телебачення України, незважаючи на наявність вежі Концерну РРТ.


Вежа на станції «Красна», яка розташована на вершині гори Кінець, біля села Красна Тячівського району Закарпатської області, більше не передає телевізійний сигнал. Компанія «Зеонбуд» не розмістила на ній цифрові передавачі. Міжнародний російськомовний телеканал «Настоящее время» підготував спеціальний репортаж про жителів села Красна та околиць, які залишилися без українського ТБ.

Веежа вважається однією з найбільш важкодоступних. Вона стоїть на висоті 1300 метрів. Сьогодні на ній немає передавачів українських телеканалів. З радіостанцій місцеві жителі можуть зловити тільки румунські та угорські. У селі проживає 3 тисячі людей. У результаті не всі селяни знають, що 31 березня – вибори президента. Тячівський район з населенням 170 тисяч осіб є другим найбільшим районом у області після Рахівського.

Місцеві жителі закидали листами Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з проханням вирішити ситуацію – в регуляторі розводять руками. Член Нацради Олександр Ільяшенко, відповідальний в регуляторі за перехід на ефірну «цифру», про «білу пляму» «Зеонбуду» знає, але не знає, коли провайдер добудує свою мережу.

Теперь у селі шириться інформація про закриття вежі. У матеріалі розповідається історія Володимира Золотника, який пропрацював на вежі 27 років, його батько працював там з моменту її відкриття понад півстоліття тому. У сім'ї п'ятеро чоловіків працює на станції «Красна». Щомісяця чоловіки, які обслуговують станцію, збирають рюкзак із продуктами і необхідними речами та вирушають на вершину гори. Через відключення аналога і можливого закриття вежі Володимир боїться втратити роботу.



Нагадаємо, Нацрада 13 грудня 2018-го ухвалила рішення звернутися до Українського державного центру радіочастот для обчислення додаткових частот для розширення багатоканальної телевізійної мережі МХ-1 компанії «Зеонбуд» в 41 населеному пункті. У списку вказано 8 населених пунктів Закарпатської області, села Красна в списку немає. У «Зеонбуді» навесні 2018 року на міжвідомчій робочій групі з переходу на ефірне цифрове телебачення погодилися з наявністю «білих плям» у їхньому покритті та пообіцяли до 1 січня 2019 року добудувати цифрову мережу першого мультиплексу МХ-1 в 47 населених пунктах у 19 областях Україна, але цього не сталося. Список населених пунктів було складено учасниками індустрії, в його формуванні брали участь, зокрема, телегрупи. «Зеонбуд» погодився витратити 93 млн гривень власних коштів – саме в цю суму провайдер оцінив вартість добудови мережі.

Від Telekritika

25 березня, 2019.

RATVODДата: Субота, 06.04.2019, 18:28 | Повідомлення # 304
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Заява Медіа Групи Україна щодо відключення

передавачів
Концерну РРТ






Медіа Група Україна вважає неприпустимим відключення телевізійного мовлення,
особливо у період, який визначає долю країни, та закликає Кабінет міністрів України
звернути увагу на позицію Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ).


Вчора, 4 квітня, були повністю відключені від цифрового та решток аналогового мовлення кілька районів Луганської області. І досі передавачі Концерну КРРТ не працюють. Такі відключення стали системними останнім часом. Раніше зафіксовані відключення передавачів у Полтавській і Сумській областях (Красногорівка, Полтавська обл. – 18.03, Білопілля, Сумська обл. – 22.03). Передавачі у цих населених пунктах не працювали впродовж не менше, ніж двох діб.

Відключення передавачів відбувається через значну заборгованість Концерну енергетичним компаніям у різних областях країни. Основне завдання Концерну РРТ – забезпечувати безперебійну діяльність передавачів, але в період, коли українці особливо потребують доступу до інформації, керівництво державної установи постійно допускає відключення. Після запровадження нової технологічної моделі існування ринку (перехід з аналогового на цифрове мовлення) Концерн РРТ мав більше, ніж півроку для того, щоб оптимізувати свою діяльність, домовитися про реструктуризацію боргу і привести свої витрати у відповідність свої з доходами, але, замість налагодження бізнес-процесів, очільники Концерну намагаються довести необхідність підвищення тарифів на свої послуги. Закликаємо Кабінет міністрів України звернути увагу на відверто неринкову позицію Концерну, яка ще і загрожує інформаційній безпеці країни.

Опубликовано вчора,

05 квітня, 2019, 20:40


RATVODДата: Середа, 10.04.2019, 22:58 | Повідомлення # 305
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Знову не домовилися: «Зеонбуд» не хоче

приймати проміжні тарифи
КРРТ




Концерн РРТ встановив проміжні тарифи для представників телевізійного ринку.


З усіх учасників останнього координаційних зборів не погодив нові ціни і не підписав відповідний договір тільки «Зеонбуд», передає Телекритика.

Згідно з даними, КРРТ пішов на такий крок, сподіваючись одночасно задовольнити вимоги сторін (медіахолдингів і оператора), встановивши мінімально можливі тарифи, а також вирішити власні питання щодо виробничих витрат і не піти в мінус.

Відзначається, що рішення КРРТ було задовільним для обох сторін. Як заявляв раніше «Зеонбуд» за таких умов він буде згоден з будь-якими розрахунками. Однак, за словами в.о. генерального директора Концерну РРТ Сергія Мікрюкова, «Зеонбуд» на даний момент «саботує підписання договору».

Нагадаємо, представники Нацради з питань телебачення і радіомовлення повідомляли раніше, що «Зеонбуду» та Концерну РРТ необхідно узгодити тарифи до травня. В іншому випадку КРРТ пригрозив оператору відключенням мовлення.

Більш того, питання встановлення тарифів «Зеонбуд» і КРРТ повинні були вирішити ще до 1 лютого поточного року. Однак проблема довгий час залишалася відкритою через безліч спірних моментів.

Лада Васюкова

- 10 квітня, 2019

RATVODДата: П`ятниця, 19.04.2019, 11:12 | Повідомлення # 306
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» змінив власників



Оператор національної цифрової телемережі «Зеонбуд»
перейшов до латвійських власників.


П'ять громадян Латвії отримали 75% компанії, пише Ліга.Tech.

Раніше три чверті акцій «Зеонбуду» належали трійці кіпріотів. Однак в кінці минулого року був укладений контракт з латвійцями, після чого провайдер перейшов в їх володіння.

Решта 25% компанії як і раніше належать Adisson Trading Ltd, яку через офшори контролює британець Томас Адріан Девід Міллз.

Нагадаємо, нещодавно чотири українські телегрупи підписали з «Зеонбудом» контракт на 300 тисяч доларів, який зобов'язує провайдера кодувати сигнал на супутнику.

Лада Васюкова

- 18 квітня, 2019



RATVODДата: Понеділок, 22.07.2019, 10:39 | Повідомлення # 307
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Нацрада розширила локальну

цифрову мережу
Києва на три канали




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення додала
в локальну цифрову мережу Києва ще три телеканали.


Тепер в цьому списку канали «ОЦЕ», «Центральний» та «8 канал», пише Телекритика.

Згідно з даними, телеканал «ОЦЕ», що належить StarLightMedia, «Центральний», який перейшов до дочки співвласника «АТБ-маркету» Ганні Рибалці, увійшли в компанію «Ера продакшн». А «8 канал», який пов'язують з губернатором Запорізької області Костянтином Брилем, став частиною «Експрес-інформ».

Таким чином ємність мережі кожної компанії була збільшена з 10 каналів до 12. У цілому, кількість каналів в ефірній цифрі Києва зросла до 56.

Нагадаємо, нещодавно у полтавського телеканалу «Центральний» з'явився новий власник. Їм стала Ганна Рибалко - дочка співвласника «АТБ-маркет» Геннадія Буткевича.

Лада Васюкова

17 липня, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 23.08.2019, 09:00 | Повідомлення # 308
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» і IRDETO займуться кодуванням

транспортного супутникового сигналу




«Зеонбуд» закодує транспортний супутниковий сигнал вже цієї осені.


Оператор уклав угоду з компанією IRDETO, яка візьме на себе технічну частину кодування, пише Телекритика.

Як відомо, на даний момент сигнал, який надходить із супутника Astra 4A, знаходиться у відкритому доступі. Таким чином телеконтент не може бути захищений від незаконного поширення.

Повідомляється, що співпраця «Зеонбуду» і IRDETO посприяє поступовій реалізації плану з кодування для українських медіагруп. До слова, найбільші телеканали планують це зробити вже з початку 2020 року.

Важливо відзначити, що близько третини українських глядачів дивляться телебачення через супутникову тарілку. Тому їм вже зараз рекомендують придбати тюнер-декодер супутникового сигналу, щоб уникнути ажіотажу, коли кодування вступить в силу.

Лада Васюкова

26 липня, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 23.08.2019, 09:00 | Повідомлення # 309
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» встановить нові передавачі

в
14 населених пунктах



Фото: ЛІГА Бізнес

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення
ухвалила рішення про переоформлення ліцензії «Зеонбуду».


Провайдер збільшить кількість передавачів багатоканальної телемережі МХ-1 в 4 областях України, повідомляється на офіційному сайті регулятора.

Згідно з даними, «Зеонбуд» встановить нові передавачі в 14 населених пунктах на території Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської та Луганської областей.

Нові передавачі буде встановлено у таких населених пунктах:

Волинська область
Ратнівський район, с. Кортеліси;

Закарпатська область
смт Великий Бичків;
Воловецький район, смт Воловець;
Тячівський район, с. Глибокий Потік;
Іршавський район, урочище Буськовець;
Тячівський район, смт Дубове;
Тячівський район, с. Калини;
Перечинський район, м. Перечин;
Міжгірський район, с. Сойми;


Івано-Франківська область
Верховинський район, смт Верховина;
м. Калуш;
Косівський район, с. Річка;
Яремчанський район, м. Яремче;


Луганська область
Троїцький район, смт Троїцьке.


Члени Нацради дали провайдеру термін до одного року на встановлення передавачів з їх подальшим запуском.

Нагадаємо, цієї осені «Зеонбуд» закодує транспортний супутниковий сигнал. Оператор уклав угоду з компанією IRDETO, яка візьме на себе технічну частину кодування.

Лада Васюкова

22 серпня, 2019



RATVODДата: Середа, 11.09.2019, 08:48 | Повідомлення # 310
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд»може перейти

у володіння виключно
українців




Депутати партії «Слуга народу» ініціювали зміни до законодавства, згідно з якими
власниками провайдера цифрового ефірного ТБ «Зеонбуд» виступали виключно громадяни України.


За недотримання цієї вимоги провайдеру можуть не продовжити ліцензію, а то і зовсім анулювати, пише Детектор Медіа.

Повідомляється, що законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж з загальнонаціональним покриттям» зареєстрували минулого тижня нардепи Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук та Павло Сушко.

Документ забороняє створення і участь в діяльності всіх провайдерів програмної послуги органам державної влади і місцевого самоврядування, а також особам, які є резидентами країни-агресора.

Що стосується провайдера цифрового ефірного ТБ (в Україні таким виступає «Зеонбуд»), були введені додаткові обмеження, що встановлюють, що кінцевими бенефіціарними власниками компанії можуть виступати виключно громадяни України.

За недотримання вимог Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має право відмовити провайдеру в продовженні ліцензії, або ж повністю її анулювати у судовому порядку.

Нагадаємо, в квітні поточного року «Зеонбуд» змінив власників - п'ять громадян Латвії отримали 75% компанії. Раніше провайдер належав трійці кіпріотів.

Лада Васюкова

10 вересня, 2019



RATVODДата: Субота, 21.09.2019, 08:59 | Повідомлення # 311
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Законопроект, що забороняє іноземцям володіти

національними провайдерами цифрового телемовлення,

пройшов перше читання




Проект закону №2035 пройшов перше читання і прийнятий за основу 290 голосами нардепів.


Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект про забезпечення прозорості власності загальнонаціональних провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж. Про це пише видання # Букви.

Суть цього закону - зобов'язати єдиного провайдера ефірного цифрового телебачення, компанію «Зеонбуд», розкрити структуру власності.

Законопроект також передбачає введення ряду вимог до засновників, учасників, власникам провайдерів, виконання яких дозволить забезпечити прозорість структури власності і запобігти потенційному протиправний вплив держав-агресорів на телерадіоінформаційний простір України.

Для провайдера послуги багатоканальної цифрової ефірної телемережі з загальнонаціональним покриттям законопроект пропонує встановити ряд додаткових вимог:

> кінцевими бенефіціарними власниками таких компаній можуть бути виключно громадяни України;
> юрособам і фізособам-підприємцям, зареєстрованим в офшорних зонах, перелік яких затверджений Урядом, а також особам
без громадянства забороняється брати участь в таких компаніях на всіх рівнях ланцюга володіння корпоративними правами.


Раніше повідомлялося, що проект закону №2035 був зареєстрований 3 вересня чотирма народними депутатами Олександром Ткаченком, Микитою Потураєва, Євгеном Кравчуком і Павлом Сушко, що представляють партію «Слуга народу».

У квітні поточного року «Зеонбуд» змінив власників - п'ять громадян Латвії отримали 75% компанії. Раніше провайдер належав трійці кіпріотів.

Відзначимо, напередодні законопроект про скасування ліцензування телеком-послуг пройшов друге читання.

19 вересня, 2019.

Редакція


RATVODДата: Четвер, 26.09.2019, 23:04 | Повідомлення # 312
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
У "112 Україна" відбирають ліцензії на цифрове мовлення:

Трансляція засідання
Нацради з ТБ




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проводить засідання
щодо цифрових ліцензій на мовлення для телеканалу "112 Україна".


У підсумку Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила безпрецедентне рішення – позбавила телеканал "112 Україна" цифрових ліцензій на мовлення.



На жаль, в негативному для "112 Україна" рішенні практично немає сумнівів, особливо з огляду на політичну ангажованість Нацради і її готовність прислужувати будь-якій владі. Так, у низки членів Нацради з липня 2019 року закінчилися повноваження, що де-факто визнала Верховна Рада, і прийняттям будь-яких рішень вони перевищують свої повноваження, а сама Нацрада не є правомочною. А заяви члена Нацради Костинського про те, що Нацрада "закриє гештальт", позбавивши "112 Україна" ліцензій, вкотре підтверджують, що рішення в Нацраді приймаються заздалегідь, без будь-якої демократичної процедури, що є нонсенсом для демократичної держави.

Прийняти таке рішення раніше Нацраді забороняв суд. Однак суд скасував своє ж рішення після прямого впливу на суддів з боку влади, про що неодноразово писали в ЗМІ.



Крім того, як стало відомо "112 Україна", влада для прикриття незаконних дій Нацради з ТБ організовує "мітинг" за участю більш ніж 300 проплачених "активістів", які вже неодноразово погрожували телеканалу. І після однієї з таких погроз будівлю телеканалу "112 Україна" було обстріляно з гранатомета.

26.09.2019

RATVODДата: Понеділок, 07.10.2019, 09:14 | Повідомлення # 313
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
ВР прийняла закон, який не допускає іноземців

до володіння
цифровим ефірним провайдером




Іноземці більше не можуть володіти ефірним цифровим провайдером України.


Відповідний закон ухвалила Верховна Рада 3 жовтня, передає Детектор Медіа.

Законопрект №2035 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірні телемереж із загальнонаціональним покриттям» підтримали в другому читанні 248 нардепів.

Документ забороняє створення і участь в діяльності всіх провайдерів програмної послуги органам державної влади і місцевого самоврядування, юрособам і фізособам-підприємцям, зареєстрованим в офшорних зонах, перелік яких затверджений Урядом, особам без громадянства, а також особам, які є резидентами країни-агресора.

Що стосується провайдера цифрового ефірного ТБ (в Україні таким виступає «Зеонбуд»), були введені додаткові обмеження, що встановлюють, що кінцевими бенефіціарними власниками компанії можуть виступати виключно громадяни України.

Нагадаємо, проект закону №2035 був зареєстрований 3 вересня народними депутатами Олександром Ткаченком, Микитою Потураєва, Євгеном Кравчуком і Павлом Сушко, що представляють партію «Слуга народу».

В середині вересня Верховна Рада України прийняла законопроект у першому читанні.

Лада Васюкова

03 жовтня, 2019



RATVODДата: Вівторок, 22.10.2019, 08:01 | Повідомлення # 314
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
1+1 media повідомляє, що національний оператор «Зеонбуд»

закодував свій супутниковий сигнал




Сьогодні, 21 жовтня, стало відомо про те, що національний оператор
ефірного цифрового телебачення «Зеонбуд» закодував свій супутниковий сигнал.


Здійснення цього критично важливого для індустрії кроку відбулось у рамках проекту кодування супутникового сигналу, повна реалізація якого відбудеться у січні 2020 року. Для кодування супутникового сигналу використовується система умовного доступу «IRDETO», у відповідності до угоди, підписання якої було анонсоване у липні.

Так, за інформацією прес-служби ТОВ «Зеонбуд», сигнал супутникового зв’язку, який розміщений на супутнику Astra 4A і за допомогою якого «Зеонбуд» здійснює доставку телевізійного сигналу телеканалів від своєї головної станції до більш ніж 140 станцій наземного ефірного мовлення, відтепер транслюється у закодованому вигляді.

Для його коректного прийому та подальшої ретрансляції приймальне супутникове обладнання наземних передавальних станцій трьох цифрових мультиплексів (МХ-1,2,3) вже укомплектовано пристроями декодування супутникового сигналу, що забезпечують повний захист від незаконного доступу та перегляду. У той же час, телеглядачі, які приймають сигнал цифрової мережі Т2 з ефіру, будуть і надалі мати можливість безкоштовного перегляду телепрограм у відкритому, незакодованому вигляді.

Наступним кроком у проекті кодування супутникового сигналу стане інтенсивна інформаційна кампанія та короткочасні маятникові відключення сигналу супутникового телебачення, які розпочнуться з 4 листопада. Мета відключень – ще раз звернути увагу абонентів супутника на факт невідворотності кодування сигналу, а також нагадати абонентам про те, аби вони завчасно спланували сімейний бюджет та придбали або замінили свої супутникові приймачі (декодери супутникового сигналу) на сертифіковані приймачі із підтримкою системи кодування «VERIMATRIX», які розповсюджуватимуться у роздрібних мережах під торговою маркою «УТБ».

Крім того, абонент супутникового прийому може обрати інші сучасні способи прийому та перегляду телевізійних каналів: ефірне мовлення (Т2), кабельне ОТТ або IPTV телебачення.

«Наша медіагрупа рада, що настільки довгоочікуваний крок нарешті відбувся. Це справді визначна подія, на яку чекала вся індустрія протягом кількох років. Ми вітаємо дотримання «Зеонбудом» визначених ринком термінів кодування, адже лише завдяки спільним та уніфікованим діям усіх учасників ми можемо ефективно розвивати ринок платного телебачення в Україні», − прокоментував Андрій Мальчевський, директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення 1+1 media.

21 . 10 . 2019

RATVODДата: Субота, 02.11.2019, 08:54 | Повідомлення # 315
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Нацрада анулювала ліцензію

телеканалу
Рабиновича




Регулятор не продовжив ліцензію київському
регіональному цифровому телеканалу
«Всі новини».


Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 30 жовтня відмовила у продовженні строку дії ліцензії київському регіональному телеканалу «Всі новини» (ТОВ «Медіамережі»), який знаходиться у сфері впливу народного депутата партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадима Рабиновича. Мовник не вклався у відведені законом терміни подачі документів на продовження ліцензії. Також у телеканалу було дві непогашені санкції від Нацради у формі попередження.

За рішення не продовжувати ліцензію проголосувало п’ять членів Нацради. Під час голосування утрималися Олександр Ільяшенко (пропонував пробачити мовнику порушення і продовжити ліцензію) і Максим Онопрієнко (свою позицію не висловлював). Також на засіданні був відсутній Валентин Коваль.

Цифрова ліцензія телеканалу на регіональне мовлення у Києві вийшла 3 жовтня 2019-го, вона була видана мовнику 3 жовтня 2012-го, після виграшу на регіональному цифровому конкурсі, який проводила Нацрада. Згідно із законом ліцензія мовника залишається дійсною (після закінчення терміну її дії зокрема) до моменту прийняття регулятором рішення про продовження або непродовження ліцензії. Таким чином, телеканал зобов’язаний призупинити мовлення у цифровій мережі «Зеонбуд» після набуття рішенням чинності (зазвичай рішення Нацради вступають у силу наступного після публікації).

У Нацраді зазначають, що канал «Всі новини» подав заяву на продовження терміну дії ліцензії на мовлення із запізненням на 173 дні, також у мовника є два попередження від 29 серпня 2018-го і 28 березня 2019-го. Вони не скасовані у судовому порядку, а тому діють. Згідно із законодавством, телерадіомовники зобов’язані подати заяви на продовження своїх ліцензій у встановлені терміни – не раніше 240 днів і не пізніше 180 днів до закінчення строку дії ліцензії.

На засіданні Нацради телеканал представляв член редакційної ради телеканалу Андрій Дегтярьов – цивільний чоловік екс-члена Нацради Лариси Мудрак, а також юрист мовника. Обидва намагалися переконати членів Нацради, що документи про продовження ліцензії були подані в строк, але не були доставлені поштовим сервісом. Дізнавшись про недоставку документів від представника апарату Нацради, телеканал подав їх знову, запізнившись з терміном. Хто саме повідомив про початкову недоставку документів, представники телеканалу не змогли пояснити членам Нацради.

Останній рік «Всі новини» ретранслював супутниковий новинний телеканал News Network, який також входить в орбіту впливу Вадима Рабиновича, формально замінивши логотип News Network на «Всі новини». Юридична особа «Всі новини» – ТОВ «Медіамережі» – належить ТОВ «Концерн «Українські захисні технології»»(99,99%), який, зі свого боку, безпосередньо належить Йосипу Аксельруд – виконавчому директору Всеукраїнського єврейського конгресу і помічникові Вадима Рабиновича на громадських засадах у попередньому скликанні Верховної Ради. Він також значиться директором телеканалу і його компанії-власниці. Ще 0,01% каналу записаний на Андрія Альошина – помічника Вадима Рабиновича і його бізнес-партнера, який також володіє половиною музичного телеканалу OTV (друга половина – у екс-нардепа БПП Олександра Бригинця).

У сфері впливу Вадима Рабиновича знаходяться також такі медіаактиви: новинний портал MIGnews, 50% супутникового музичного телеканалу OTV і 50% супутникового новинного телеканалу News Network (другою половиною офіційно володіє житель Києва Юрій Олексієнко).

Відзначимо, в 2013-2017 роках київський цифровий канал «Всі новини» разом зі львівським цифровим каналом-двійником «Захід новини» входили в медіахолдинг «Вести Україна», який пов’язували з екс-міністром доходів і зборів часів Віктора Януковича Олександром Клименком. Після канали були продані. Спочатку телеканали отримали місця в регіональній «цифрі» на конкурсі Нацради у вересні 2012 року: тоді вони належали холдингу ESG Юрія Каплуненко – чоловіка екс-члена регулятора Оксани Головатенко. ЗМІ тоді писали про ознаки корупції даного конкурсу, телеканали до моменту продажу вели так зване тестове мовлення, не проводячи власного продукту.

З огляду на непродовження київської цифровий ліцензії «Всі новини», Нацрада зобов’язана провести новий конкурс на місце телеканалу в київській цифровій мережі «Зеонбуд». Серед місцевих телеканалів Києва без цифрових ліцензій залишилися два аналогових телеканали – «Перший київський» (ТОВ «ТРК «Купол»), який пов’язують з одеським забудовником Володимиром Галантерніком і «Правда тут Київ»(ТОВ «ТРК «Академія» / ТОВ «ТРК «Сатурн») легкоатлета Івана Гришина і власника Ірпінського провайдера «Бест та місцевого медіахолдингу «Погляд» Олексія Зіневича.

Від Павло Мандрик

30.10.2019

Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024