FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 07:25

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




RATVODДата: Субота, 09.11.2019, 09:43 | Повідомлення # 316
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Хто стане новим власником «Зеонбуду»,

буде відомо
до 29 листопада




У цей день набуває чинності закон про заборону іноземної власності
ефірного цифрового провайдера.


Закон про заборону іноземцям володіти цифровим ефірним провайдером із загальнонаціональним покриттям вступить в силу 29 листопада. Документ був опублікований у «Голосі України» 29 жовтня, він набуває чинності через місяць після публікації.

Нагадаємо, 3 жовтня парламент прийняв закон, який змусить «Зеонбуд» замінити іноземних власників українськими, інакше компанія втратить свою ліцензію. 4 жовтня його підписав голова Верховної Ради, а 25 жовтня – президент.

Як повідомлялося раніше, у квітні стало відомо, що у «Зеонбуду» з’явилося 4 нових власника: п’ять латвійців змінили трьох кіпріотів з часткою володіння 75%, решта 25% залишилися за британцем. Угода з латвійцями відбулася 11 листопада 2018 року.

Експерт ГО «Інформаційна безпека» Тетяна Попова припустила, що екс-президент Петро Порошенко міг стати одним з акціонерів провайдера після відключення ефірного аналога. Раніше компанію пов’язували з Рінатом Ахметовим, Валерієм Хорошковським і Олександром Януковичем, сірим кардиналом провайдера називали екс-регіонала, екс-нардепа «Оппоблока» Юрія Мороко, який є креатурою Рината Ахметова. Чотири провайдерські ліцензії «Зеонбуду» виходять 9 грудня 2020-го.

Від Telekritika

30.10.2019

RATVODДата: Субота, 09.11.2019, 20:21 | Повідомлення # 317
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Нацрада назвала переможців конкурсу

серед місцевих ТРК на 11 цифрових ліцензій




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу
на цифрові ліцензії для 11 місцевих телеканалів в п'яти областях України.


Про це сказано на сайті регулятора.

Повідомляється, що в зв'язку з відключенням аналогового мовлення в Україні під питанням опинилася робота багатьох місцевих мовників, які не мають цифровий ліцензії. В країні таких телекомпаній налічується 94. Було прийнято рішення провести конкурс на 11 цифрових ліцензій, про що повідомлялося ще в липні.

Так, за словами відповідального секретаря Нацради Олександра Ілляшенка, на сьогоднішньому засіданні були оголошені результати конкурсу для місцевих мовників у Дніпропетровській та Київській областях, а також в місті Запоріжжі, Харкові та Чернівцях. Всього в конкурсі брали участь 18 телерадіокомпаній.

«Сьогодні ми розглядаємо 11 населених пунктів, в яких здійснюють місцеве мовлення в аналоговому стандарті 23 телерадіокомпанії, 18 з них беруть участь в конкурсі, 5 мовників заяв не подавали», - зазначив Ільяшенко.

За результатами конкурсу, В Дніпропетровській області (44, 47 і 21 канали) цифрову ліцензію отримали: «Телевізійна компанія« Приват ТВ Дніпро» (логотип - «2+2 9 канал») в містах Вільногірськ, Дніпро, Жовті Води, Первомайськ, Нікополь і Покрова; «Телерадіокомпанія Регіон» (логотип - «D1») в Дніпрі, Жовтих Водах, Нікополі та Покрові; «Телерадіокомпанія« КВАРЦ» (логотип - «Плюсплюс») в Нікополі;
приватна регіональна ТРК «ДЮФОЛ» (логотип - «ТВП») в Первомайську; ТРК «Українсько-польське радіо «Співдружність» (логотип - «NOBEL TV») в Дніпрі; Телекомпанія «Автор ТВ» (логотип - «41») в Дніпрі; «ТРК «ТЕТ-Дніпропетровськ» (логотип - «Плюсплюс») в Дніпрі.

У Київській області (44 канал): ТОВ «Гравіс» (логотип - «Плюсплюс») в місті Переяслав і смт Макарове і ПП «АВІС» (логотип - «АВІС») в Макарові.

У Запоріжжі (44 канал): КП «Муніципальна телевізійна мережа» (логотип - «Z»), «Телерадіокомпанія« Алекс ТВ» (логотип - «Плюсплюс»), а також «Телерадіокомпанія «НБМ-Запоріжжя» (логотип - «НБМ- Запоріжжя»).

У Харкові (53 канал): «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «S-ТЕТ» (логотип - «Плюсплюс») і «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ПРАВО А/ТВК» (логотип - три смужки червоного, зеленого і синього кольору).

У Чернівцях (25 канал): «Міська телерадіокомпанія «Чернівці» (логотип - стилізована літера «Ч» в колі) і «Телерадіокомпанія «ТВА» (логотип - «ТВА»).

Лада Васюкова

07 листопада, 2019



RATVODДата: Вівторок, 19.11.2019, 21:11 | Повідомлення # 318
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Регулятор замовить в УДЦР прорахунок телеканалів

у
166 населених пунктах для розбудови цифрової мережі МХ-6




Національна рада замовить прорахунок 166 телеканалів у ДП «Український державний центр радіочастот»
за ініціативою ТОВ «ТРК «ЕТЕР» для створення загальнонаціональної багатоканальної телемережі МХ-6.


Відповідне рішення ухвалив регулятор на засіданні 14 листопада.

Під час розгляду цього питання на засіданні відповідальний секретар Національної ради Олександр Ільяшенко наголосив, що це питання дуже довго обговорювалося і напрацьовувалося. Це подання для 166 населених пунктів для компанії «ЕТЕР», яка змінює свою технологію з DVBH на DVBT-2.

Національна рада звернеться стосовно замовлення прорахунку цифрових телеканалів у 166 населених пунктах 24 областей України і Автономної Республіки Крим, зокрема у таких:

Автономна Республіка Крим – 18,
Вінницька область – 5,
Волинська область – 6,
Дніпропетровська область – 12,
Донецька область – 7,
Житомирська область – 9,
Закарпатська область – 6,
Запорізька область – 5,
Івано-Франківська область – 4,
Київська область – 6,
Кіровоградська область – 6,
Луганська область – 9,
Львівська область – 4,
Миколаївська область – 5,
Одеська область – 9,
Полтавська область – 10,
Рівненська область – 3,
Сумська область – 5,
Тернопільська область – 5,
Харківська область – 6,
Херсонська область – 6,
Хмельницька область – 4,
Черкаська область – 8,
Чернівецька область – 2,
Чернігівська область – 6.


Також буде замовлено 4 частоти для розвитку місцевого звукового мовлення у Луцьку Волинської області і в 3-х населених пунктах Львівської області – Жовкві, Миколаєві й Новояворівську. Окрім того, для потреб тимчасового мовлення прорахують цифровий канал у Станиці Луганській Луганської області.

Окрім цього, за клопотанням КП «РС «Голос Києва», м. Київ, регулятор звернеться до УДЦР щодо зміни потужності передавача з 1 до 3 кВт на частоті 98,0 МГц у м Києві. Також буде замовлено заміну номіналу каналу мовлення для тимчасового мовлення у Скадовську, Чонгарі і Чаплинці Херсонської області.

ОПУБЛІКОВАНО, 14.11.2019

RATVODДата: Вівторок, 19.11.2019, 21:27 | Повідомлення # 319
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Мережа Т2 не буде кодувати

свій сигнал
в ефірі




Найбільші українські медіагрупи заявили про плани з 20 січня 2020 року
закодувати свої програми на супутнику і їх безкоштовний перегляд стане неможливим.


Це кодування не вплине на телеглядачів цифрової мережі Т2. Вони і надалі будуть мати можливість безкоштовно дивитися 32 канали, як це і передбачено ліцензійними умовами компанії, затвердженими Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

У 2020 році в мережі Т2, на додаток до 32 безкоштовних каналів, запланований пакет з 24 платних пізнавальних каналів. Телеглядачі будуть самостійно вирішувати, чи треба їм користуватися додатковою опцією.

Прес-служба ТОВ "Зеонбуд"

19.11.2019

RATVODДата: Четвер, 21.11.2019, 00:10 | Повідомлення # 320
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Нацрада без конкурсу пустила

канал
УНІАН у мультиплекс «Зеонбуду»




20 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дозволила телеканалу групи «1+1 медіа»
УНІАН (ТОВ «УНІАН-ТБ») мовити в загальнонаціональній цифровій ефірній мережі компанії «Зеонбуд».


Нацрада задовольнила заяву каналу про переоформлення його ліцензії та зміну мультиплексу МХ-4 на МХ-3.

Телеканал УНІАН мав ліцензію на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-4, який де-факто не існує, а ліцензія його провайдера – ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ) – була анульована кілька років тому. Ще один канал, який володіє аналогічною ліцензією, – М2 з групи StarLightMedia. Через те, що в мультиплексу МХ-4 немає провайдера, М2 та УНІАН не можуть вести цифрове ефірне мовлення. УНІАН уже вдруге звернувся до Нацради із заявою про переведення його з мультиплексу МХ-4 до одного з мультиплексів «Зеонбуду».

«Ми ще у 2015 році продовжили дію ліцензії мовника, у нього весь цей час було бажання мовити в цифрі, але не було змоги надати йому таку можливість. Наразі в нас є вільне місце в мультиплексі МХ-3 оператора “Зеонбуду”. Канал уже уклав договір з оператором. Тому нам ніщо не заважає внести ці зміни, щоб компанія могла мовити в цифрі», – повідомив відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко.

Представниця телеканалу УНІАН Ірина Стройко повідомила, що договір із «Зеонбудом» укладено 4 листопада.

Таким чином, у групи «1+1 медіа» буде вже чотири канали в загальнонаціональних мультиплексах «Зеонбуду» (у МХ-1 – «1+1», у МХ-2 – ТЕТ, у МХ-3 – канали «2+2» та УНІАН). Крім того, 7 листопада на останньому цифровому конкурсі канал «ПлюсПлюс» отримав низку місцевих цифрових ліцензій, на яких фактично розбудує свою цифрову мережу. Для порівняння: група «Інтер» має вісім загальнонаціональних цифрових каналів, StarLightMedia – чотири (+ один у не діючому мультиплексі), «Медіа Група Україна» – чотири.

У мультиплексі МХ-3 дійсно є вільне місце: влітку 2018 року Нацрада не продовжила ліцензію телеканалу Business (ТОВ «ТРК "Погода ТБ"»). Однак План розвитку національного телерадіоінформаційного простору передбачає, що «за наявності вільних каналів, передбачених для розповсюдження 32 телепрограм для публічного безкоштовного приймання… Національна рада проводить конкурс на отримання ліцензії на багатоканальне мовлення». Такого конкурсу проведено не було.

Водночас План розвитку передбачає, що в разі наявності в мультиплексах MX-1, MX-2, MX-3, MX-5 вільного ресурсу, не задіяного для потреб 32 безкоштовних каналів, провайдер «Зеонбуд» «може надавати програмні послуги після внесення Національною радою відповідних змін до ліцензій». Внесення до Плану розвитку цього пункту у 2019 році відкрило можливість для запуску «Зеонбудом» платного пакету каналів. 19 листопада «Зеонбуд» оголосив про наміри запустити платний пакет з 24 пізнавальних каналів у 2020 році.

На запитання «Детектора медіа», на яке саме вільне місце в МХ-3 зайшов канал УНІАН – чи йдеться про місце каналу Business, чи йдеться про збільшення кількості каналів у мультиплексі – Олександр Ільяшенко відповів, що просто «на вільне місце». «Яке саме місце – компанія це вирішить з провайдером», – додав він.

Олександр Ільяшенко також уточнив, що телеканал М2 не звертався із заявою про переведення з мультиплексу МХ-4 до МХ-3.

Нагадаємо, 2 квітня 2008 року М2 та УНІАН-ТБ здобули на конкурсі ліцензії на мовлення в МХ-4. Разом з ними в конкурсі перемогли ще 8 невідомих ринку телеканалів – «Берегиня», «Цукор», «Котигорошко», «5:0», «Класика, «Мандрівник», «К» і «Штепсель». 14 липня 2010 року Нацрада анулювала ліцензії 8 каналів, які так і не розпочали мовлення.

У жовтні 2014 року член Нацради Олег Черниш запропонував виділити додаткові місця в мультиплексах «Зеонбуду» для телеканалів М2 та УНІАН, але Нацрада не пристала на його пропозицію. 19 березня 2015 року Нацрада продовжила цифрові ліцензії телеканалів М2 та УНІАН.

Наприкінці 2018 року УНІАН та М2 подали до Нацради заяви з проханням записати в їхніх ліцензіях оператором телекомунікацій «Зеонбуд», який є провайдером цифрових мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5. Тоді члени Нацради більшістю голосів відмовили каналам, посилаючись на відсутність у них угод із «Зеонбудом» (УНІАН надавав угоду, яку сам «Зеонбуд» вважав такою, що не набрала чинності), а також на судовий спір між телеканалом Business і Нацрадою за місце в мультиплексі МХ-3. Члени Нацради Олег Черниш і Ольга Герасим’юк голосували проти відмови телеканалу УНІАН.

Канал УНІАН оскаржив відмову Нацради, але програв суд: 18 жовтня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні позову каналу.

Щодо ліцензії каналу Business на місце в МХ-3, то ТОВ «ТРК "Погода ТБ"», яке володіло ліцензією, змінило власників і перейменувалося на ТОВ «ТВі.Т2». Компанія оскаржила відмову Нацради в продовженні ліцензії, 28 серпня 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі і вирішив розглядати її за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін. Але рішення суду в справі досі немає.

Мар'яна Закусило

20 листопада, 2019

RATVODДата: Середа, 11.12.2019, 08:15 | Повідомлення # 321
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Національна рада вирішила створити

7-й цифровий мультиплекс, який охопить 158 населених пунктів




Національна рада 5 грудня ухвалила рішення про створення 7-го цифрового мультиплексу
у смузі
частот метрового діапазону 174 – 230 МГц, у який увійдуть 158 населених пунктів.


Оператором загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7 визначено Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.

Національна рада для технічної розробки і побудови цієї телемережі має надати Концерну РРТ її технічні характеристики згідно з висновками ДП «УДЦР».

За п’ять місяців до введення в дію загальнонаціональної цифрової телемережі МХ-7 Концерн РРТ зобов’язаний поінформувати про це Національну раду для подальшого ухвалення нею рішення про оголошення конкурсу на мовлення в мережі МХ-7, окрім територій з особливим режимом мовлення.

В.о. генерального директора Концерну РРТ Сергій Мікрюков під час розгляду цього питання повідомив, що розрахунок цього мультиплексу здійснювався на 10 програм, тож у ньому зможуть працювати 10 мовників.

Член Національної ради Сергій Костинський зауважив, що «це – перший мультиплекс, де ми пропонуємо не тільки телебачення, а й радіо – «Українське радіо», «Радіо «Промінь», «Радіо «Культура».

ОПУБЛІКОВАНО, 05.12.2019

RATVODДата: Середа, 11.12.2019, 08:21 | Повідомлення # 322
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Оприлюднено покриття майбутнього

державного мультиплексу цифрового ТБ




Стало відомо, у яких населених пунктах установлять передавачі нової цифрової телемережі.


Новий сьомий загальнонаціональний мультиплекс (МХ-7) ефірного цифрового телебачення стандарту DVB-T2, оператором якого стане державний
Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ), охопить 158 населених пунктів України. Стали відомі повний перелік населених пунктів і потужність передавачів. Ці дані опублікували після оприлюднення тексту рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 5 грудня щодо запуску МХ-7.

МХ-7 буде працювати у діапазоні 174-230 МГц і не охопить території з особливим режимом мовлення (в ООС частоти даного діапазону вже зайняті).









Повний список населених пунктів, що знаходяться у мережі компанії “Зеонбуд“, доступний тут.

Нагадаємо, ємність мультиплексу МХ-7 складуть десять телеканалів. У Громадського мовника буде можливість транслювати, крім своїх телеканалів, також і радіостанції: «Українске радіо», «Радіо Промінь» і «Радіо Культура». Конкурс мовника буде оголошено за п’ять місяців до введення у дію МХ-7.

Зазначимо, у 2018-му повідомлялося, що бюджет будівництва нового мультиплексу становить 300 млн грн. Минулого року Концерну РРТ відмовляли у держдотації на будівництво мультиплексу.

Як відомо, інші мультиплекси зайняті провайдерами «Зеонбуд» (МХ1, МХ2, МХ3, МХ5) та «Ефір» (МХ6). 14 листопада регулятор ухвалив рішення замовити у Держцентру радіочастот прорахунок частот для компанії «Ефір» у 166 населених пунктах для мовлення у стандарті DVB-T2 у загальнонаціональному цифровому багатоканальному мультиплексі МХ-6. Ця компанія змінює застарілу технологію ефірного мобільного телебачення DVB-H на DVB-T2.

Від Telekritika

09.12.2019

RATVODДата: П`ятниця, 13.12.2019, 16:01 | Повідомлення # 323
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Держава створить собі ТВ-провайдера,

або Як Зе-влада може поховати Зеонбуд



Фото: pixabay.com

На телевізійному ринку назріває переділ. У наступному році "темну конячку" Зеонбуд
можуть спробувати виштовхнути з ринку. Закінчується строк ліцензії


В Україні з'явиться державний провайдер цифрового телебачення. Нацрада з питань ТБ і радіомовлення 5 грудня ухвалила рішення про створення нової мережі цифрового ефірного телебачення, повідомляє Liga.Tech.

Її оператором буде Концерн радіозв'язку, радіомовлення і телебачення. За це підприємство відповідає Держспецзв'язку, за реформу якого в свою чергу зараз взялося Мінцифри.

В.о. гендиректора Концерну РРТ Сергій Микрюков заявив на засіданні Нацради, що в новій мережі зможуть працювати 10 телеканалів. Керівництво концерну давно просило у держави добро на запуск власної мережі цифрового ТБ. Адже підприємство заробляло на поширенні аналогового сигналу. А після відключення цього виду телебачення в 2018 році втратила значну частину доходу.

У коментарі для Liga.Tech Микрюков зазначив, що фінансування обговорюється в Офісі президента. Є кілька варіантів. Влада, за його словами, зацікавлена ​​в появі державного ТВ-провайдера.

Державний гравець стане конкурентом єдиному на даний момент комерційному провайдеру - Зеонбуд (Т2). Його мережа розрахована на 32 канали.

ДАНІ: За даними BigDataUA, на початку року цифрове ТБ (Т2, Зеонбуд) брало 4,5 млн домогосподарств. Це найпопулярніший вид сигналу в Україні. На супутникові тарілки телебачення приймають 4 млн, а в кабелі дивляться і зовсім 3,5 млн.

"Цифра" в 2020 році повинна тільки зміцнити позиції. Адже з початку року медіа-групи кодують безкоштовний супутниковий сигнал. Глядачі почнуть шукати альтернативу. В 1 + 1 очікують, що після кодування сигналу 1,2 млн з 4,4 млн нинішніх абонентів незакодованого супутникового ТБ перейдуть саме на цифрове ефірне ТБ. На "цифру", за прогнозом медіа-групи, перейде більше, ніж на інші види мовлення (кабель, супутник або ж IPTV).

І почнеться війна за глядача


КРРТ складе Зеонбуду конкуренцію. Як говорить Микрюков, державних і громадських каналів не вистачить для заповнення всіх місць під мовників в новій мережі. "Рада, UA: Перший, Культура, може, бути військові свій канал зроблять", - міркує він.

Чи підуть комерційні медіа-групи в державну мережу? Микрюков відповідає, що нею вже цікавилася одна медіа-група - вона зробила попередній запит. Поки директор КРРТ не розголошує, хто це був.

Керівник КРРТ вважає, що нова мережа буде сильнішою і могутнішою Зеонбуду, так як вона буде працювати в метровому, а не в дециметровому діапазоні, що автоматично розширить її покриття. "Дециметровий діапазон поступово переходить під нові технології", - підкреслює він.

І це правда. Якщо майбутній КРРТ буде працювати на частотах 174-230 МГц, то під Зеонбуд відведені більш високі частоти, частина з яких відійде під мобільний зв'язок нових поколінь.

"Дециметровий діапазон потихеньку будуть обкусувати для мобільного зв'язку, а метровий - ніхто не чіпатиме", - підтверджує співрозмовник Liga.Tech в Нацраді.

Очевидно, що мовників може зацікавити метровий діапазон. Особливо тих, хто в ньому працював аж до недавнього часу. Адже у того ж 1 + 1 та Інтер аналогове ТБ якраз поширювалося "в метрі" і вони мали перевагу перед іншими каналами - більш широке покриття. Але відключення аналогу всіх зрівняло. Всі канали почали поширюватися через єдину мережу Зеонбуду, де охоплення у всіх однакове.

Що думають телевізійники?


Самі мовники поки не готові висловлювати інтерес до майбутньої мережі КРРТ. Вони хочуть відкритої дискусії щодо перспектив мовлення з державою. "Для того, щоб у 1 + 1 media виник попит, нам потрібно розуміти, що буде відбуватися з поточним провайдером - Зеонбудом"
, - зазначає Ярослав Пахольчук, виконавчий директор 1 + 1 медіа та керівник напрямку платного телебачення.

"Кожен раз коли ми обговорювали ідею створення державного мультиплексу (мережі - Ред.), вартість для медіагруп у нього виходила вище, ніж поточна у Зеонбуду", - пише СЕО Starlight Digital Sales Юлія Трибушна. Вона теж говорить про те, що важливо на старті відкрито обговорити всі умови: які канали опиняться в новій мережі, чому їх буде десять, що буде з нинішньої мережею.

"Нехай це буде відкрито і всім зрозуміло ... інакше це виглядає, як частина чиєїсь прихованої повістки", - підкреслює Трибушна.

Добурить до Зеона


У цього рішення може бути політична складова. Зеонбуд продовжує ховати своїх реальних власників. На початку року замість кіпріотів його номінальними власниками стали латвійці. А зовсім недавно компанія була передана у власність українцям - співробітникам самого ж провайдера, у відповідь на нові норми закону, згідно з якими його власниками можуть бути тільки громадяни країни.

Поки реальні безіменні власники Зеонбуду продовжують лавірувати "між крапельок", на ринку поповзли чутки, що є ймовірність непродовження його ліцензії в наступному році.

"Я був проти (створення альтернативної цифрової мережі - Ред.), Але після натяку на непродовження Зеон (ліцензії - Ред.) навіть зрадів," - повідомив Liga.Tech один з членів Нацради на умовах анонімності. Чий був натяк, він говорити відмовився.

"Все може бути", - заявляє ще один член Нацради, відповідаючи на те ж питання.

Ліцензія у Зеонбуду закінчується в 2020 році. Вона була видана на 10 років.

"Дивно, але за законом не має жодних шансів її продовжити", - стверджує керуючий партнер ЮК Юрімекс Юрій Крайняк. Тому що він проліцензований як провайдер програмної послуги, а, за його словами, така ліцензія не продовжується. "Просто потрібно отримати нову", - підкреслює юрист.

Як говорить співрозмовник в Нацраді, якщо нову мережу КРРТ встигнуть побудувати за рік, "непродовження ліцензії Зеонбуду не означатиме катастрофи для країни". "Зрозуміло, Зеонбуд нікуди не дінеться, але точно буде більш поступливими, ніж зараз", - тут же додає він.

На "Плюсах" виступають за зменшення кількості каналів в національному цифровому ефірі до 16-24. А зараз в Зеонбуд 28 місць, і ще 10 буде у КРРТ. Тобто 38 каналів національного телебачення! "Але, в той же час, хочемо, щоб послуги цифрових ефірних провайдерів були стабільними, не залежали від політичних настроїв і надавалися на ринкових принципах", - резюмує Ярослав Пахольчук.

Від Liga.Tech

11.12.2019

RATVODДата: Понеділок, 16.12.2019, 17:27 | Повідомлення # 324
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
В Україні з'явиться державне телебачення.

Що буде з Т2




Держава вирішила створити власного телевізійного провайдера.
Що станеться з приватним провайдером?


5 грудня на засіданні члени Національної ради України з питань ТБ і радіомовлення члени регулятора прийняли рішення про створення в Україні 7-го мультиплексу (мережі - Ред.) Цифрового ефірного телебачення - МХ-7, повідомляє Liga.Tech.

Мовлення відбуватиметься в другому метровому діапазоні МВ-2 в смузі частот 174 - 230 МГц. Оператором виступить державний Концерн РРТ. Ємність мережі - 10 телеканалів. Кількість населених пунктів - 158.

Нацрада обіцяє провести конкурс на мовлення в мережі Концерну РРТ за п'ять місяців до введення її в експлуатацію.

На місця в мережі сватають телеканали:

- UA: Перший

- UA: Культура

- UA: Регіон

- Рада

Радіостанції:

- UA: Українське радіо

- UA: Промінь

- UA: Культура

- Армія FM

Плюси розвитку МХ-7:

- держава почне виконувати свою основну функцію щодо інформування населення та захисту інформаційного простору;

- в складі мультиплексу зберуться телеканали, які фінансуються громадянами і / з бюджету;

- зрозуміла і прозора структура власників цифрового оператора, платники податків не фінансують актив з «невідомими» бенефіціарами;

- використання метрового діапазону дозволить розширити зону покриття цифровим сигналом;

- Концерн РРТ отримує додаткові кошти для розвитку і функціонування.

Мінуси впровадження МХ-7:

- для мовлення буде використовуватися метровий діапазон, що спричинить за собою модернізацію приймальної антени у споживача, або установку окремої антени. І не факт, що спрямована вона буде на ту вишку, звідки ведеться мовлення в Т2 від Зеонбуд.

На тлі закінчення у оператора цифрового ефірного ТБ компанії Зеонбуд ліцензії в 2020 году¸- новина більш ніж позитивна. Україна чи не єдина країна в Східній Європі, де держава, маючи всі ресурси, інфраструктуру і фінанси, які не подужало побудова цифрової мережі, пустивши приватну компанію, яка стала посередником між державним Концерном РРТ, власником антенно-опорного господарства, і телеканалами, як замовниками послуг, в тому числі і державними.

Ситуація з Зеонбудом


Представники оператора кілька разів обіцяли добудувати мережу, потім обіцяли добудувати і розширити перший мультиплекс. На момент написання матеріалу в публічній площині інформації про будівництво і розширення немає.

З періодичністю раз на рік, як правило, це відбувається в листопаді-грудні, погрожують запустити платний пакет, одночасно викликаючи обурення у правовласників та учасників ринку платного телебачення.

Ємність мережі на відсотків 40% простоює, з точки зору Зеонбуду вона зарезервована під пакет платних телеканалів. Але у регулятора можуть виникнути питання, так як 10 телеканалів отримували ліцензії на мовлення в мережі Зеонбуд в форматі HD і не ведуть мовлення.

У світлі розширення і запуску в Україні мобільного зв'язку 4-го покоління згідно «Плану заходів щодо вивільнення смуг радіочастот в діапазонах 790 - 862 МГц, 694 - 790 МГц для впровадження радіотехнології LTE (4G)» гряде велике перепланування частот під цифрове ефірне ТБ і перенесення їх в діапазон 470 - 694 МГц. Помістяться чи в смузі між 21 і 49 ТВК 6 мультиплексів з використанням архітектури многочастотной мережі після проведення конверсії і прорахунків УДЦР - питання відкрите.

Але хто буде платити за конверсію? За рахунок бюджету або мобільними операторами оплачується звільнення каналів загальнонаціональних цифрових мереж МХ-1, 2, 3, 5 і звільнення каналів у смугах цифрових дивідендів загальнонаціональної мережі МХ-6?

Яке майбутнє може чекати «Зеонбуд» у 2020 році?


Варіантів кілька:

Зеонбуд здійснює роботу в 4-х мультиплексах, за винятком телеканалів, які перейдуть в МХ-7, можливий варіант зменшення кількості телеканалів до 16, для мовлення яких вистачить 2 мультиплексу;

Зеонбуд впроваджує систему умовного доступу і на 100% стає оператором платного ТБ, існуючи за ринковими законами, виконуючи роль провайдера програмної послуги, який набуває права у правовласників, формує пакет і перепродує абонентам, живучи на маржу;

Зеонбуд зникає з телевізійної карти України як непотрібний посередницький елемент між Концерном РРТ і правовласниками.

Якщо з державою і функціонуванням цифрового оператора як інструментарію донесення інформації до громадян все зрозуміло, то яку модель виберуть в 2020 році «власники» приватного провайдера, - невідомо. Очевидно лише одне: протягом наступних 10 років вплив ефірного мовлення буде зменшуватись, а аудиторія, з розвитком доступу до мережі інтернет, через кілька років катастрофічно знизиться.

Олександр Глущенко, медіа-експерт

15.12.2019

RATVODДата: Четвер, 02.01.2020, 17:45 | Повідомлення # 325
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Дитячий телеканал «плюсів»

розпочав мовлення в мережі «Зеонбуду»



Фото: 1 + 1 media

1 січня 2020 року в мультиплексі МХ-3 загальнонаціональної мережі цифрового телемовлення Т2 компанії «Зеонбуд»
розпочав мовлення дитячий телеканал
«Плюсплюс», що входить в портфель каналів медіахолдингу 1 + 1 media.


Трансляція сигналу в наземної мережі цифрового телебачення стала можлива завдяки тому, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення погодила обмін логотипами телеканалів «Плюсплюс» і «УНІАН ТБ».

Іванна Найда, генеральний продюсер нішевих каналів 1 + 1 media, каже, «що завдяки початку мовлення українського дитячого каналу в Т2 тепер ще більша кількість дітей буде мати доступ до якісного телебачення, яке не тільки розважає нашого глядача, а й вчить».

Нагадаємо, на початку минулого року «Плюсплюс» представив новий проект «Говоримо українською».

02 січня, 2020

Редакція


RATVODДата: Четвер, 09.01.2020, 22:52 | Повідомлення # 326
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Нацрада визначила переможців на мовлення

в регіональному мультиплексі в
Харкові і Запоріжжі



Фото: Arrow Electronics

9 січня Національна рада України з питань телерадіомовлення підвела підсумки конкурсу
на дві програми в багатоканальній телемережі стандарту DVB-T2 (MPEG-4) в Запоріжжі і Харкові.


Про це йдеться на офіційному сайті держрегулятора.

На цифровий конкурс для місцевого мовлення, рішення про яке було прийнято 10 жовтня, були виставлені два канали - по одному в Запоріжжі і Харкові. Вимоги до програмної концепції мовлення полягали в показі соціально важливих та інформаційних програм місцевої тематики.

За підсумками конкурсу право мовлення в цифрі на 44 ТВК у Запоріжжі отримала компанія «Запорізька незалежна телерадіокомпанія «ТВ-5»,
м. Запоріжжя (логотип «tv 5 інфо»), а в Харкові на 53 ТВК - «Телерадіокомпанія «Регіон», м . Харків (логотип «Р1»)

09 січня, 2020

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 07.02.2020, 15:38 | Повідомлення # 327
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» не може розширити MX-1 в Одеській області

через недомовленість з каналами



Фото: ЛІГА.Бізнес

«Зеонбуд» не може запустити передавачі для розширення MX-1 в Одеській області.


Причина в тому, що вісімка телеканалів до сих пір не підписали додаткові угоди, пише Детектор Медіа.

Повідомляється, що провайдер цифрового ефірного телебачення запропонував каналам, які ведуть мовлення в MX-1 ( «Інтер», «Україна», «1 + 1», НТН, К1, «UA: Перший», ICTV, «Ентер-фільм»), підписати додаткові угоди. Ці угоди стосуються запуску передавачів в семи населених пунктах Одеської області: Балті, Болграді, Великій Михайлівці, Кілії, Кодимі, Петровську, Рені.

Однак телеканали підписувати відповідні документи поки не поспішають. «Зеонбуд» вже звертався з цією проблемою до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в жовтні, а також до керівництва телеканалів в листопаді минулого року.

Оскільки ситуація не змінилася, провайдер знову подав у Нацраду прохання посприяти в розширенні MX-1 в Одеській області. У зв'язку з цим члени Нацради прийняли рішення публічно звернутися до керівників телеканалів через офіційний сайт регулятора.

Нагадаємо, в серпні минулого року Нацрада прийняла рішення розширити покриття «Зеонбуду» в 21 населеному пункті. Таким чином сім передавачів визначалося на Одеську область і ще 14 - на Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську та Луганську області.

Лада Васюкова

06 лютого, 2020



RATVODДата: Вівторок, 26.05.2020, 19:39 | Повідомлення # 328
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд»: чи є Національна рада

командою Президента?




Як стало відомо в четвер 21 травня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення
(Національна рада) прийняла рішення про проведення позапланової перевірки
компанії «Зеонбуд» - оператора цифрової телемережі Т2.


За офіційною версією регулятора, при проведенні моніторингу 12 травня були виявлені ознаки порушення ліцензіатом вимог умов ліцензії, а саме - зафіксовано відсутність поширення в мережі тестової інформації Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), в якій остання просить телеглядачів залишатися вдома у зв'язку з COVID- 19.

Це офіційна версія Національної ради, а що ж відбувалося насправді.

Так, дійсно, 8 травня ми отримали лист ДСНС з пропозицією провести тестування обладнання цифрової мережі, за допомогою якого може проводитися оповіщення населення про надзвичайні ситуації, і з цією метою розмістити певну тестову інформацію 12 травня в період часу з 03 по 6:00 ночі.

В той же день, 8 травня, «Зеонбуд» направив ДСНС відповідь про те, що виконати пропозицію ДСНС неможливо без порушення норм чинного законодавства, адже запропонований формат передачі інформації передбачав внесення «Зеонбудом» змін в аудіовізуальний ряд програм телеканалів, що категорично заборонено законом «Про телебачення і радіомовлення».

У листі нами також було відзначено, що система оповіщення цифрової мережі має технічну можливість виконати пропозицію ДСНС без внесення змін до програми телеканалів, а саме за допомогою системи умовного доступу (CAS) приймачів телеглядачів, але ще в жовтні 2014 року Національна рада своїм рішенням № 296 заборонила «Зеонбуду» використовувати в своїй мережі систему умовного доступу і таким чином переважна більшість телеглядачів втратила можливість прийому інформації в такому форматі. Ми неодноразово звертали увагу Національної ради на те, що таке рішення суперечить питанням безпеки на державному рівні, але наші аргументи залишилися непочутими.

Копія листа в ДСНС була спрямована і до Національної ради. Таким чином, регуляторному органу було точно відомо, що 12 травня не буде відбуватися трансляції тестової інформації в цифровій мережі, тому проведення моніторингу було фактично фарсом.

Більш того, вже 15 травня «Зеонбуд» направив в ДСНС ще один лист з власною пропозицією організувати проведення тестового сповіщення в форматі, який дозволяє уникнути значних протиріч з чинним законодавством. Копія листа також отримала і Нацрада.

Таким чином, на сьогоднішній день, між ДСНС і «Зеонбудом» йде конструктивний діалог з пошуку оптимального варіанта організації взаємодії в питанні оповіщення населення про можливі надзвичайні ситуації за допомогою ресурсу цифрової мережі.

Все це прекрасно відомо і членам Національної ради. Але це не заважає їм в терміновому порядку, з голосу, без попереднього обговорення і з грубим порушенням чинного законодавства, приймати рішення про призначення позапланової перевірки «Зеонбуд».

Такі дії Національного ради не співвідносяться із заявами Президента України, що дерегулювання і створення сприятливих умов для ведення бізнесу є одним із пріоритетів команди Президента.

Виникає питання, а чи є Національна рада командою Президента ?! Адже очевидно, що вона в своїй роботі керується зовсім іншими пріоритетами.

Прес-служба ТОВ «Зеонбуд»

25 травня, 2020

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 26.06.2020, 20:37 | Повідомлення # 329
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Мінцифри: Робота українського ТБ

заважає операторам зв'язку в Європі



Фото: ЛІГА.Бізнес

Робота українського телебачення заважає нормальному функціонуванню зв'язку в Європі.


Така проблема виникла, оскільки наші телеканали запущені на частотах, які використовують європейські оператори зв'язку, повідомляє Міністерство цифровий трансформації на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з даними, застарілі частоти в діапазоні 690-822 МГц, на яких працюють українські телеканали, використовуються також операторами зв'язку в Європі. Це створює деякі перешкоди для нормального функціонування зв'язку.

Щоб вирішити цю проблему, Європа запропонувала підписати Регіональну угоду про радіочастотному спектрі (RSA). Цей документ повинен врегулювати технічну взаємодію між країнами Східного партнерства (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна).

У свою чергу Україна дана пропозиція підтримує. Влада має намір гармонізувати спільне використання радіочастотного ресурсу з Європою, зокрема, тому що це необхідно для розвитку 4G і 5G.

Як зазначає Мінцифри, це не завадить роботі телебачення, оскільки його можна запустити і на більш низьких частотах. Однак поки реалізувати це складно, оскільки для вивільнення частот і переналаштування обладнання телекомпаній необхідно додаткове фінансування. За попередніми підрахунками, на це необхідно близько 240 мільйонів гривень.

Лада Васюкова

25 червня, 2020



RATVODДата: П`ятниця, 10.07.2020, 20:48 | Повідомлення # 330
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
«Зеонбуд» не зможе запровадити

пакет
платного ТБ



Фото - Ulrich Baumgarten via Getty Images

Довгий час на телеком-ринку України точилися розмови про те, що «Зеонбуд»,
оператор платформи наземного цифрового ТБ (стандарт DVB-T2), може запустити платне ТБ.


Схоже, що край цим розмовам ось-ось настане, остаточно і безповоротно.

Спочатку трохи передісторії. Коли Україна почала перехід з аналогового на цифрове ефірне ТБ, законодавством передбачили формування універсальної програмної послуги. Такого собі пакета безкоштовних телеканалів. Головне слово тут - безкоштовних. Природно, для глядачів це був величезний плюс - один раз купити приставку для прийому сигналу і без єдиної витраченої копійки дивитися популярні українські канали.

Однак, що добре глядачеві, для медіагруп - не дуже. Погодьтеся, трохи дивна ситуація, коли одні й ті ж канали можна дивитися безкоштовно і платно (про «сірі» тарілки супутникового ТБ взагалі не йдеться). Не дивно, що заговорили про можливість кодувати хоча б частину каналів - і перенести їх до платного пакету. Але закон про УПП діяв, а у «Зеонбуда» не було прописано можливості створити окремий пакет, провести конкурс і стягувати спату за дистрибуцію. Поки в грудні 2018 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не проголосувала за зміну Плану розвитку телерадіоінформаційного простору - в документі прописали наступне:

3.19. За наявності в багатоканальних телемережах цифрового мовлення MX-1, MX-2, MX-3, MX-5 вільного ресурсу [...] провайдер програмної послуги цих мереж може надавати програмні послуги після внесення Національною радою відповідних змін до ліцензій.

3.20. З метою безперешкодного доступу до програм ефірного цифрового мовлення їх розповсюдження здійснюється у відкритому доступі без застосування систем кодування, за винятком систем цифрового платного мовлення.

Спочатку Міністерство юстиції заблокувало цей План розвитку, повернувши на доопрацювання. Але в кінці квітня 2019 року документ ухвалили. Тобто, якби «Зеонбуд» переоформив ліцензію на управління платформою, а також організував - звичайно, з дозволу Нацради - конкурс для охочих мовників, то пакет платного ТБ цілком міг з'явитися.

Але тепер цю можливість виривають з корінням.

Напевно, ні для кого не секрет, що ось-ось буде голосування за новий закон «Про медіа». І в доопрацьованому документі, опублікованому Верховною Радою, є наступне:

Пункт 5 ст 24: «Одна й та ж сама особа не може одночасно здійснювати діяльність постачальника електронних комунікаційних послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного ресурсу для цілей цифрового наземного мовлення загальнонаціональної категорії та діяльність провайдера аудіовізуальних сервісів».

Іншими словами, «Зеонбуд» не може одночасно виступати оператором з доставки сигналу і оператором телевізійної послуги. Або одне, або інше. І тут криється найцікавіше - в грудні 2019 року Нацрада ухвалила рішення про створення нової мережі цифрового ефірного телебачення під керуванням КРРТ, а десятирічний термін дії ліцензії «Зеонбуду» спливає саме цього року. Чи продовжать «Зеонбуду» ліцензію?

БОРИС СИДОРЕНКО

07 липня, 2020

Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024