FORUM TV-SATСубота
20.04.2024, 01:24

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




RATVODДата: Субота, 28.05.2011, 09:55 | Повідомлення # 76
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
HDTV-зація всієї країни



Як ви вже знаєте, вже цієї осені у нас в країні повинна бути запущена загальнонаціональна мережа ефірного мовлення стандарту DVB-T2, яка буде відкрито (тобто безкоштовно для глядачів) транслювати 32 телеканали, з технічною можливістю віщати до 10 з них у форматі телебачення високої чіткості HDTV. Очікується, що декодувати HD-канали зможе кожен без винятку приймач DVB-T2, навіть найдешевший. У разі підключення ресивера DVB-T2 до старого телевізору, HD-сигнал буде перетворюватися на звичайний PAL.

Я вже чую «крики із залу» про те, що HDTV для України - недозволена розкіш, що за нашої бідності про це годі й думати. Але ті, хто так говорить, лише демонструють свої некомпетентність і непоінформованість в даному питанні.
А реальність така, що часи, коли телебачення високої чіткості обходилося дорожче звичайного, вже пройшли. Зняти і видати в ефір матеріал у форматі HD тепер коштує рівно стільки ж, скільки і в SD, тому що при цьому буде використовуватися те ж обладнання і ті ж люди.

Найбільш популярні телепередачі знімаються і обробляються на HD-обладнанні вже зараз, а деякі українські телеканали вже встигли заявити про свою повну технічну готовність до переходу на HDTV. Навіть «Перший національний» днями оголосив про свої плани перевести своє мовлення у формат HD до кінця 2011 року.
Так що не виключено, що за ці 10 HD-місць у національній ефірній мережі каналам ще доведеться поборотися. Мовлення в HD - це заявка на лідерство, яка не може не позначитися позитивно на рейтингу каналу, але ж всі розуміють, що в умовах цифрової мережі з 32 рівноправними каналами боротьба за рейтинг стане як ніколи серйозною.

Хочете - вірте, хочете - ні, але HDTV в Україні скоро буде дивитися кожний пенсіонер (може бути, і в SD-якості, але через HD-ресивер). Передоплата за передавачі DVB-T2 вже сплачена, їх зараз виготовляють, і зовсім незабаром почнуть встановлювати на телевежах по всій країні. Приймального обладнання DVB-T2 у продажу поки немає, але це абсолютно нормально: мало хто захоче купувати «залізо» раніше, ніж буде запущена сама мережа.
А до осені буде й те, й інше.

Автор: Олександр Дзюбенко

Джерело:


RATVODДата: Субота, 28.05.2011, 10:21 | Повідомлення # 77
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Група «1+1» подала заявки

на
цифровий конкурс




Заяви на конкурс на місця в цифрових мультиплексах МХ-1, -2, -3 та -5 подала група «1+1» та близько 20 місцевих і регіональних телекомпаній. Про це «Телекритику» повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов.

За його словами, заяви на місця в загальнонаціональних мультиплексах подали телеканали «1+1», ТЕТ і «2+2». «Вони повідомили, що уклали угоду з провайдером, і прислали нам копію цих договорів», - сказав він.

Також заявки подав телеканал «Сіті», але не в загальнонаціональний мультиплекс, а на місця для регіональних і місцевих компаній. Він претендує на понад 40 частотних присвоєнь майже в усіх областях України.

Нагадаємо, що телеканал групи «1+1» УНІАН-ТБ уже має ліцензію на мовлення в МХ-4. Однак за новим Планом розвитку національного телерадіоінформаційного простору розвиток четвертого мультиплексу посунули на 2013-2015 роки. Водночас мовлення в мультиплексах МХ-1, -2, -3, та -5 має розпочатися вже у 2011 році.

Нагадаємо, прийом заяв на участь у цифровому конкурсі розпочався 20 травня і триватиме до 20 червня. Підсумки конкурсу мають підбити до 19 серпня.

Для загальнонаціональних мовників на конкурс виставлено 28 каналів у чотирьох мультиплексах. У тому числі 10 каналів, де оператор зможе розповсюджувати програми з розподільчою здатністю SD або HD.

Для місцевих мовників на конкурс виставлено чотири вільні місця в МХ-5, а саме телевізійні канали в 167 населених пунктах, де будуть встановлені передавачі.

Джерело:


kozakuaДата: Вівторок, 31.05.2011, 19:38 | Повідомлення # 78
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Приставки для цифрового эфирного ТВ появятся в Украине не раньше осени.

У поставщиков могут возникнуть сложности со ввозом в Украину приставок для приема цифрового телевидения. Объясняется это тем, что они до сих пор не сертифицированы у нас в стране.
Приставки для просмотра эфирного цифрового телевидения появятся в Украине не ранее, чем заработает сеть провайдера услуги компании «Зеонбуд».Об этом «ДЕЛУ» сообщили сразу несколько представителей телевизионного рынка. «Пока что никто не может ввозить в страну абонентское оборудование, так как оно до сих пор не сертифицировано», - говорит заместитель генерального директор Национальной Радиокомпании Украины Валерий Юрченко. Это означает, что даже если каналы и запустят цифровое вещание в сентябре, как это планирует Национальный совет по вопросам телерадиовещания, то на первый порах у него не будет аудитории.

Эксперты говорят, что такое положение объясняется тем, что провайдер услуги компания «Зеонбуд» отдал вопрос ввоза приставок на откуп поставщикам телевизионного оборудования. «Но они не будут ввозить устройства, пока не заработает сеть «Зеонбуда», то есть до сентября. Естественно, на начальных порах спрос на декодеры будет минимальным, и сертификация оборудования будет головной болью поставщиков»,- говорит эксперт медиа-рынка Александр Глущенко.

Ранее «Зеонбуд» принял решение вещать в стандарте DVB-T2. 16 марта Национальный совет по вопросам телевидения и радиовещания принял решение, которым разрешил «Зеонбуду» выбрать между стандартами DVB-T и DVB-T2. Приставки, поддерживающие второй стандарт, пока что не сертифицированы в Украине. По прогнозу, розничная стоимость этого оборудования на первых порах составит около 100$.


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
funt3Дата: П`ятниця, 17.06.2011, 18:58 | Повідомлення # 79
V.I.P

Країна:
повідомлень: 429
Статус: Оффлайн
ZIK претендует на место в общенациональном мультиплексе



Телеканал ZIK подал заявление на конкурс на места в общенациональных цифровых мультиплексах. Заявление подала компания «Западная информационная корпорация», она претендует на общенациональное вещание. Об этом на брифинге сообщили члены Национального совета по вопросам телевидения и радиовещания.
Отметим, что компания «Западная информационная корпорация» стала владельцем ООО «ТРК« Мост ТБ »», который вещает на спутнике, в кабеле и на 12 ТВК в Львове под логотипом ZIK. Соответствующие изменения в лицензии ТРК «Мост ТБ» Нацсовет внес на заседании 16 июня.
Ранее владельцем 100-процентной доли компании являлось ООО «Западно корпорация" Бизнес медиа активы "» (Львов). Теперь этой компании принадлежит 1%, а владельцем 99% стало ООО «Западная информационная корпорация».
Отметим, что ООО «Западная информационная корпорация» является владельцем интернет-издание ЗИК. По состоянию на 15 июня на места в мультиплексах (общенациональное вещание) было подано шесть заявок: от «1 +1», ТЕТ, «2 +2», ZIK, ICTV и Нового канала. «За сегодняшний день (16 июня. - ТК) подано 22 заявления на общенациональное и 610 на региональное и местное вещание », - сообщил на брифинге председатель Нацсовета Владимир Манжосов. «Как всегда, в последние дни компании подают документы», - добавил он.
Напомним, прием заявлений на участие в цифровом конкурсе начался 20 мая и продлится до 20 июня. Итоги конкурса должны быть подведены до 19 августа. Для общенациональных вещателей на конкурс выставлено 28 каналов в четырех мультиплексах. Из них 10 каналов, где оператор сможет распространять программы с разрешением SD или HD. Для местных вещателей на конкурс выставлены четыре свободные места в МХ-5, а именно телеканалы в 167 населенных пунктах, где будут установлены передатчики.

telekritika.


"Не відкладай на завтра те, що можна відкласти на післязавтра!"
kozakuaДата: Субота, 18.06.2011, 22:02 | Повідомлення # 80
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Україна: конкурс на цифрове мовлення заблокований судом


Відповідно до постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 червня 2011 зупинена дія рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 15.04.2011 року № 821 в частині кінцевого терміну подачі заяв на видачу ліцензій на мовлення в цифрових телемережах МХ- 1, МХ- 2, МХ- 3, МХ- 5. Про це "proIT" повідомили в Нацраді.
Визначення діє до закінчення розгляду справи по суті і набирання законної сили рішення у справі.
Нагадаємо, що 15 квітня Нацрада оголосила конкурс на мовлення в мережах цифрового ТБ компанії "Зеонбуд" для загальнонаціональних і регіональних ТРК. Згідно з конкурсними умовами, розмір гарантійного внеску, який необхідно сплатити учасникові конкурсу для загальнонаціональних мовців складає 10% від максимальної суми ліцензійного збору, який дорівнює 576,960 тыс.грн. Для регіональних і місцевих мовців він складає 10% від ліцензійного збору, який в кожній місцевості визначається залежно від декількох параметрів (місцерозташування передавача, потужності передавача, території його покриття і так далі).


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Вівторок, 21.06.2011, 00:46 | Повідомлення # 81
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
НТКУ добилась продления срока приема заявок в конкурсе на цифровое вещание

Окружной административный суд Киева по иску Национальной телекомпании Украины (НТКУ) на месяц продлил срок приема заявок на участие в конкурсе на вещание в цифровых мультиплексах, сообщила Ъ юрист телеканала Елена Любченко. По ее словам, НТКУ не успела заключить договор с провайдером цифрового вещания – компанией "Зеонбуд" – из-за согласования процедуры госзакупки. Глава Нацсовета по вопросам телевидения и радиовещания Владимир Манжосов заявил, что совет не будет обжаловать решение суда. Между тем дата подведения итогов конкурса останется прежней – 20 августа, заверил он.

Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: П`ятниця, 24.06.2011, 20:15 | Повідомлення # 82
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
800 телеканалів проситься в мережу "Зеонбуда"




Про намір брати участь в конкурсі на мовлення в національній цифровій мережі, побудованою компанією "Зеонбуд", заявило вже 800 каналів, з яких 38, - загальнонаціональні. Про це на брифінгу повідомила замголови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак, передає кореспондент "proIT".
Лариса Мудрак також відмітила, що вже на наступному засіданні Нацради, яке відбудеться 30 червня, буде вирішене, чи поновлювати подальший прийом заявок на "цифру". Якщо рішення Нацради буде позитивним, термін прийому заявок буде продовжений до 22 липня.
"До нас звернулися державні компанії, які не устигають подати заявку, оскільки їм треба проводити тендер на залучення державних коштів", - розповіла Мудрак.
Вона додала, що, ще до подачі судового позову глава Держкомтелерадіо Олександр Курдинович звертався в Нацраду з цим питанням. Проте, згідно з формальною процедурою, тільки суд міг вплинути на рішення Нацради.
Нагадаємо, що, відповідно до постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 червня 2011 зупинена дія рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 15.04.2011 року № 821 в частині кінцевого терміну подачі заяв на видачу ліцензій на мовлення в цифрових телемережах МХ- 1, МХ- 2, МХ- 3, МХ- 5


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Субота, 25.06.2011, 20:36 | Повідомлення # 83
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
"Зеонбуд" вже встановлює устаткування на базі КРРТ




Провайдер національної цифрової телемережі "Зеонбуд" почав встановлювати устаткування для поширення сигналу на спорудженнях Концерну РРТ. Про це виданню "Телекритика" розповів начальник відділу розвитку і новітніх технологій КРРТ Олександр Богданов.
Як уточнили "proIT" в "Зеонбуде", до них вже поступила перша партія передавачів від німецької Rohde&Schwarz і головна станція компанії Harris (США).
В цілому "Зеонбуд" планує змонтувати 167 передавальних станцій, з них 148 - на спорудженнях Концерну. Запуск послуг з поширення телесигналу запланований на листопад 2011 року.


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Четвер, 11.08.2011, 21:15 | Повідомлення # 84
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Победителей цифрового конкурса Нацсовет

объявит с 15 по 17 августа




15-17 августа Национальный совет по вопросам телевидения и радиовещания объявит победителей конкурса на свободные места в цифровых мультиплексах. Об этом журналистам сообщила член Нацсовета Оксана Головатенко. По ее словам, 15 августа подводиться итоги конкурса среди общенациональных компаний, а 16 и 17 августа - среди региональных.
Напомним, на конкурс выставлено 28 мест с общенациональным покрытием и 4 - с региональным (т.е. по 4 частоты в каждом из 167 городов, где поставят передатчики «Зеонбуду»). Прием заявлений закончился 22 июля.
Как сообщила ТК жа Головатенко, на 22 июля от претендентов на общенациональное вещание поступило 59 заявлений, от претендентов на местном и региональном - около 1060. Больше всего заявок - 12 - подала группа «Интер», группа «Украина» подала 5 заявок (4 на общенациональное покрытие, 1 на региональное). StarLightMedia подала 4 заявки на общенациональное покрытие, группа «1 +1» - 4 (3 на общенациональное, 1 на региональное).


Джерело[/url]
kozakuaДата: П`ятниця, 12.08.2011, 19:18 | Повідомлення # 85
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
«Україна» хоче у цифрі запустити нові канали «Кіноточка», «НЛО-ТБ» та «Спорт»




Група «Україна» подала п'ять заявок на конкурс на вільні місця в цифрових мультиплексах (багатоканальних телемережах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5) із загальнонаціональним покриттям.
Зокрема, йдеться про канали під логотипами «Україна», «Кіноточка», «Новини», «НЛО-ТБ» та «Спорт». Останні чотири канали - нові.
Як вже повідомляла ТК, «Україна» планувала запустити кіноканал восени 2010 року. Однак згодом керівник відділу стратегічного планування медіагрупи Іван Букреєв зазначив, що формат нового каналу ще обговорюється і менеджмент визначаються з тим, чи буде запущений найближчим часом саме кіноканал. «Група розглядає різноманітні рішення. Це не лише кіноканали, є маса інших форматів. У нас не стоїть завдання випустити кіноканал до певного числа. Ми маємо нарощувати аудиторію і шукати ніші, які цікаві глядачам і цікаві нам з точки зору бізнесу», - сказав він.
Нагадаємо, на конкурс виставлено 28 каналів у чотирьох мультиплексах із загальнонаціональним покриттям. У цій категорії надійшло 59 заяв від 54 телерадіоорганізацій, які розглядатимуться в понеділок, 15 серпня.


Джерело
kozakuaДата: П`ятниця, 12.08.2011, 20:24 | Повідомлення # 86
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Повний список претендентів на місця у загальнонаціональній «цифрі»



15 серпня Національна рада з питань телебаченні і радіомовлення проведе конкурс на вільні місця в цифрових мультиплексах (багатоканальних телемережах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5) із загальнонаціональним покриттям.
У порядку денному засідання, під час якого відбуватиметься конкурс, Нацрада перелічила претендентів. Публікуємо цей перелік.

ТОВ „Західна інформаційна корпорація", м. Львів

ТОВ „Міжнародна комерційна ТРК" (ICTV), м. Київ,

ТОВ „Новий канал", м. Київ,

ТОВ „Телеодин", м. Київ,

ТОВ „Коледж преси та телебачення", м. Миколаїв

ТРК „Студія „1+1" у формі ТОВ", м. Київ,

ПрАТ „Телекомпанія „ТЕТ", м. Київ,

ТОВ „ТРК „Кіно ТВ", м. Київ,

ТОВ „Гамма-Консалтинг", м. Київ,

ТОВ „ТРК „ОРТ", м. Київ,

ТОВ „Дитячий канал", м. Київ,

ПрАТ „Міжнародний Медіа Центр-СТБ", м. Київ,

ТОВ „Телеканал „К2", м. Київ,

АТЗТ „Українська незалежна ТВ-корпорація", м. Київ,

ДТРК „Культура", м. Київ,

ПІІ у формі ТОВ „ТРК „НБМ", м. Київ,

ТОВ „МЕДІА ІНФО", м. Київ,

ТОВ „ТРК „ТелеРадіоСвіт", м. Київ,

ТОВ „Хмарочос Медіа", м. Київ,

ТОВ „Телекомпанія „Малятко-ТВ", м. Київ,

ТОВ „ІЛОНІТ-ТВ", м. Київ,

ТОВ „ТРК „Україна", м. Донецьк (логотип „Україна"),

ТОВ „ТРК „Україна", м. Донецьк (логотип „Кіноточка"),

ТОВ „ТРК „Україна", м. Донецьк (логотип „Новини"),

ТОВ „ТРК „Україна", м. Донецьк (логотип „НЛО-ТБ")

ТОВ „ТРК „Україна", м. Донецьк (логотип „СПОРТ"),

ТОВ „ТРК „Експрес-Інформ", м. Київ,

ТОВ „ІНФО24", м. Київ

НТКУ, м. Київ

ТОВ „Медіа інвест ресурс", м. Київ

ТОВ „ТОТВЕЛЬД", м. Київ

ВАТ „Телеканал „Тоніс", м. Київ

ТОВ „Телеканал „МЕГА", м. Київ

ТОВ „Підлітковий канал", м. Київ

ТОВ „ТРК „ЕРА", м. Київ

ТОВ „Гравіс-Кіно", м. Київ

ТОВ „Музичне телебачення", м. Київ

ТОВ „ТРО „Мульті Медіа Сервіс", м. Київ

ТОВ „ТРК „Музика ТВ", м. Київ

ТОВ „Телестудія „Служба інформації", м. Київ

ТОВ „ТРК „Нові комунікації", м. Київ

ТОВ „ТРК „Погода ТБ", м. Київ

ТОВ „Банківське телебачення", м. Київ

ТОВ „ТРК „Спорт ТВ", м. Київ

ТОВ „ЄС Продакшен груп", м. Київ

ТОВ „Телестудія „Астра-ТБ", м. Гірник Донецької обл.

ТОВ „Видавництво „Чистий прибуток", м. Київ

ТОВ „Мелорама", м. Київ

ТОВ „ТРК „Новини ТВ", м. Київ

ТОВ „АР Ю М'ЮЗІК", м. Київ

ТОВ „Наша Прага", м. Київ

ТОВ „КОРОНА САНРАЙС", м. Київ

ТОВ „АСПЕРА 2011", м. Київ

ТОВ „РЄАЛ ІСТЕЙТ-ТВ", м. Одеса

ТОВ „РЕАЛ ЕСТЕЙТ ТВ", м. Київ

ТОВ „УНІАН ТБ", м. Київ

ТОВ „Голдберрі", м. Київ

ТОВ „Медіапоінт", м. Київ

ТОВ „Поверхность Спорт-Тур", м. Київ


Нагадаємо, на конкурс виставлено 28 місць із загальнонаціональним покриттям і 4 - з регіональним (тобто по 4 частоти в кожному зі 165 міст, де поставлять передавачі «Зеонбуду»). Прийом заяв завершився 22 липня.
Загалом від 54 претендентів на загальнонаціональне мовлення надійшло 59 заяв, від 182 претендентів на місцеве і регіональне - 1040. Заяви від претендентів на місцеве і регіональне покриття розглядатимуться у вівторок та середу (16 та 17 серпня 2011 року).
Як повідомляла ТК, найбільше заявок - 12 - подала група «Інтер» . Група «Україна» подала 6 заявок (5 на загальнонаціональне покриття, 1 на регіональне). StarLightMedia подала 4 заявки на загальнонаціональне покриття, група «1+1» - 4 (3 на загальнонаціональне, 1 на регіональне).


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
satBuffonДата: Понеділок, 15.08.2011, 12:17 | Повідомлення # 87
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Сьогодні розпочинається конкурс на мовлення в цифрі




Сьогодні, 15 серпня 2011 року в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення (Нацраді з ТБ) пройде перше з трьох засідань, де будуть оголошені результати конкурсу на мовлення в цифровому форматі. На сьогоднішньому засіданні будуть розглядатися заяви загальнонаціональних телерадіоорганізацій (ТРК).

На засіданнях 15, 16 і 17 серпня будуть заслухані виступи претендентів, і названі ті компанії, які отримають ліцензії на мовлення у вільних каналах мовлення багатоканальних мереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 у стандарті DVB-T2 ( MPEG-4).

На конкурс виставлено 28 каналів в чотирьох мультиплексах із загальнонаціональним покриттям. У цій категорії надійшло 59 заявки від 54 ТРК. З регіональним покриттям виставлено по чотири вільних місця в МХ-5. Тобто, по чотири частоти в кожному з 165 міст, де будуть розташовані передавачі Зеонбуд. У цій категорії надійшло 1040 заявки від 182 ТРК. Ці заявки будуть розглядатися 16 і 17 серпня цього року.

Нагадаємо, на початку липня стало відомо, що прийом заявок на участь в конкурсі на мовлення "у цифрі" продовжили до 22 липня 2011 року. Таке рішення було прийнято було прийнято на виконання постанови Окружного адміністративного суду Києва.

Конкурс на цифрове мовлення був оголошений на засіданні регулятора 15 квітня поточного року.

Джерело:
kozakuaДата: Понеділок, 15.08.2011, 14:02 | Повідомлення # 88
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Переможців цифрового конкурсу серед загальнонаціональних каналів оголосять 18 серпня




Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосить переможців конкурсу на вільні місця в цифрових мультиплексах (багатоканальні телемережі МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5) із загальнонаціональним покриттям у четвер, 18 серпня. Тоді ж відбудеться голосування. Про це сьогодні оголосив голова Нацради Володимир Манжосов.
Сьогодні ж, 15 серпня, компанії-учасники конкурсу презентуватимуть свої концепції.
Нагадаємо, на конкурс виставлено 28 місць із загальнонаціональним покриттям і 4 - з регіональним (тобто по 4 частоти в кожному зі 165 міст, де поставлять передавачі «Зеонбуду»). Прийом заяв завершився 22 липня.
Загалом від 54 претендентів на загальнонаціональне мовлення надійшло 59 заяв, від 182 претендентів на місцеве і регіональне - 1040. Заяви від претендентів на місцеве і регіональне покриття розглядатимуться у вівторок та середу (16 та 17 серпня 2011 року).
Як повідомляла ТК, найбільше заявок - 12 - подала група «Інтер» . Група «Україна» подала 6 заявок (5 на загальнонаціональне покриття, 1 на регіональне). Холдинг StarLightMedia подав 4 заявки на загальнонаціональне покриття, до яких потім приєднав заявку від ТОВ «Хмарочос Медіа» (Q-TV), група «1+1» - 4 (3 на загальнонаціональне, 1 на регіональне).


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Вівторок, 16.08.2011, 09:43 | Повідомлення # 89
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Дві з шести цифрових заявок « України »

- на кіноканали




Канали «НЛО-ТВ» і «Кіноточка», які претендують на вільні місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах, за своїми форматам є каналами з кінопоказом. Про це «Телекритиці» повідомив керівник відділу стратегічного планування медіагрупи «України» Іван Букрєєв.

За його словами, «НЛО-ТВ» має стати кіноканалів, проте окрім кіно він буде включати трансляцію серіалів і документальних фільмів. «Це буде розважально-пізнавальний напрямок», - додав він. Деталі концепцій обох каналів поки не розголошуються.

«В Українs всі канали так чи інакше кіноканали. Просто на більшості з них разом з кіно і серіалами присутні шоу власного виробництва. Ми зараз подали заявку на тендер (цифровий конкурс - ТК), побачимо, як будуть далі розвиватися події. Часто питання кіноканалів сприймають надто буквально. Це не суцільний кінопоказ. У нас будуть і кіно, і серіали, і документалістика, і тематичні програми », - зауважив пан Букрєєв.

На запитання ТК про те, чому група вирішила змінити свої плани щодо кіноканалів (раніше розглядалася можливість відмови від такого проекту), пан Букрєєв відповів: «В Україні в кабелі без ефірного покриття поки важко собі уявити співмірність витрат і доходів від такого кіноканалу. Тендер на ефірне цифрове мовлення - це інше. Тому що це більше покриття, і зовсім інші очікування щодо показників порівняно з запуском одного з двох варіантів просто в кабелі ».

Нагадаємо, група «України» подала п'ять заявок на конкурс на вільні місця в цифрових мультиплексах із загальнонаціональним покриттям (телеканал «Україна» і чотири нові формати, які мають назви «Кіноточка», «Новини», «НЛО-ТВ» і «Спорт») , а також одну заявку на регіональне покриття для каналу «Донбас». Як уже писала ТК, на конкурс виставлено 28 каналів в чотирьох мультиплексах із загальнонаціональним покриттям.

Джерело:


satBuffonДата: Вівторок, 16.08.2011, 11:59 | Повідомлення # 90
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Сьогодні регіональним ТРК почнуть роздавати

цифрові канали


Сьогодні, 16 серпня, о 10:00 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення (Нацрада з ТБ) почне перше з двох засідань, на яких регіональним мовникам будуть оголошені результати конкурсу на цифрове мовлення. Друге засідання буде проведено завтра, 17 серпня.

Нагадаємо, на засіданнях 15, 16 і 17 серпня заслуховуються виступи претендентів, і називаються ті компанії, які отримають ліцензії на мовлення у вільних каналах мовлення багатоканальних мереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 у стандарті DVB-T2 (MPEG-4). Як стало відомо вчора, підсумки конкурсу для загальнонаціональних мовників оголосять 18 серпня.

На конкурс виставлено 28 каналів в чотирьох мультиплексах із загальнонаціональним покриттям. У цій категорії надійшло 59 заявки від 54 ТРК. З регіональним покриттям виставлено по чотири вільних місця в МХ-5. Тобто, по чотири частоти в кожному з 165 міст, де будуть розташовані передавачі Зеонбуд. У цій категорії надійшло 1040 заявки від 182 ТРК. Ці заявки будуть розглядатися 16 і 17 серпня цього року.

Конкурс на цифрове мовлення був оголошений на засіданні регулятора 15 квітня поточного року.

Джерело:
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024