FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 21:48

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 )
marsДата: Неділя, 03.05.2009, 09:23 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 98
Статус: Оффлайн


DVB-T ( англ. Digital Video Broadcasting - Terrestrial)
- європейський стандарт ефірного цифрового мовлення , один з сімейства стандартів DVB . Використовується, насамперед, у різних європейських, азіатських та африканських державах, а також у Австралії як стандарт для передачі цифрового телебачення і радіо. Північноамериканський обидва до DVB називається ATSC , японський ISDB , в Китайській Народній Республіці DMB-T / H . DVB-T в різних країнах часто має інші скорочення, наприклад, у Великобританії і Ірландії воно називається «Digital Terrestrial Television (DTT)» або відповідно до вартості «Pay-TV» або «Freeview», в Іспанії «Televisión Digital Terrestre (TDT) », під Франції «Télévision Numérique Terrestre (TNT)».

Стандарт дозволяє передавати стисле відео, звук і дані в транспортному потоці MPEG , що використовує COFDM -модуляцію.

DVB-T в Україні


З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в


Лідія Погребняк, «День»

Добавив: Олександр Глущенко




kozakuaДата: Понеділок, 07.11.2011, 23:22 | Повідомлення # 121
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Буковина готова з 10 листопада ввімкнути “цифру”




З четверга, 10 листопада, телеканал "Буковина" розпочне мовлення у цифровому форматі

З 10 листопада телеканал “Буковина” має можливість розпочати мовлення в цифровому форматі – для цього створені всі технологічні умови.

Про це повідомив перший заступник губернатора Буковини Георгій Галиць.

Чернівецька філія Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення здатна забезпечити передачу цифрового телевізійного продукту ОДТРК на передавачі в Чернівцях і Новодністровську та його поширення.

“На регіональному рівні влада ставить перед собою завдання подбати про соціально незахищені верстви населення краю при переході на цифрове мовлення, зокрема мова йде про придбання телевізійних приставок (сет-топ-боксів), і, таким чином, забезпечити їхні інформаційні потреби”, - відзначив Георгій Галиць.

Він доручив відповідним управлінням крайової виконавчої влади внести пропозиції щодо механізмів забезпечення соціально незахищених мешканців області телевізійним продуктом у цифровому стандарті, а також провести в регіоні інформаційно-роз’яснювальну кампанію з питань впровадження “цифри”.

Перший заступник глави облдержадміністрації також доручив підготувати клопотання до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про необхідність впровадження регіонального мультиплексу для інших телевізійних мовників регіону.

Довідково. Остаточний перехід на цифрове телевізійне мовлення з 1 січня 2015 року (до цього часу паралельно функціонуватимуть аналоговий і цифровий стандарти) дасть можливість глядачу дивитися більшу кількість каналів відмінної якості, а 10 каналів будуть транслюватися в режимі HD (підвищеної якості).

Провайдер “Зеонбуд” вже змонтував 4 передавачі в Чернівцях, та 4 - в Новодністровську. Кожен передавач транслює 8 телеканалів загальним цифровим пакетом (мультиплексом). Телеканал “Буковина” одержав ліцензію на 40 канал в Чернівцях та на 25 - в Новодністровську.

В пакеті з телеканалом “Буковина” будуть транслюватися 5 київських каналів та 2 канали чернівецьких мовників. Тобто, телеглядач за допомогою цифрового перетворювача (сет-топ-бокса) зможе дивитися 32 телеканали, з них 3 - чернівецьких мовників.


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Вівторок, 08.11.2011, 12:26 | Повідомлення # 122
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Цифрове телебачення повністю контролює Хорошковський.

ДОКУМЕНТ






Україна - єдина країна в світі, в якій приховані справжні власники монополії з розповсюдження цифрового телевізійного сигналу.
Україна - єдина країна в світі, в якій частоти для цифрового телебачення розподілялися без збереження конкурсних умов між знову компаніями, які теж невідомо кому насправді належать. Про це пише у своєму блозі генеральний директор телеканалу «ТВі» Микола Княжицький.

Національна Рада змусила ті реальні компанії, які дивом разом з «мертвими душами» отримали цифрові частоти, підписувати кабальний контракт з «Зеонбуд».

«А писав цю угоду, абсолютно не соромлячись власного авторства, директор « Інтера » Ярослав Порохняк. Це той Порохняк, який так прагнув в суді заради позбавлення мовлення не підконтрольного Хорошковському і СБУ « ТВi », - пише він.

«Щоб у цьому переконатися, достатньо зайти на сайт Національної Ради, знайти Рішення 825 від 15 квітня і завантажити розміщену там
Угоду з « Зеонбуд » і подивитися « Властивості » розміщених там файлів PDF. Автор документів - Ярослав Порохняк », - додає Княжицький.



За словами генерального директора телеканалу «ТВі» Княжицького, тепер Порохняк і Хорошковський вирішуватимуть як довго і на яких умовах будуть вести мовлення канали Пінчука і Коломойського в цифрових мережах.



Джерела: uainfo.censor.net, mediasat.


kozakuaДата: Середа, 09.11.2011, 15:45 | Повідомлення # 123
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Украинские каналы переходят в «цифру». Но не все




Киев - 350 миллионов гривен на создание в Украине цифрового телевидения предусмотрено в государственном бюджете 2012 года.
Об этом заявил премьер-министр Николай Азаров. В правительстве уверяют: вскоре на всей территории Украины заработает «цифра». Одновременно представители некоторых телеканалов утверждают: конкурс на лицензии цифрового вещания был проведен незаконно и непрозрачно. Поэтому журналисты обратились в Верховную Раду с просьбой расследовать ситуацию.

Согласно международному соглашению, все украинские каналы, начиная с 2015 года, будут транслироваться только в цифровом формате. Цифровое телевидение - это новый тип технологии вещания. Информация (т.е. видео и аудио) передается в байтах. За счет этого качество изображения и звука намного выше чем в обычном, аналоговом, телевидении, рассказывают специалисты.

Переход на цифровое вещание


Сейчас (в тестовом режиме) в цифровом формате работают почти 30 каналов в 165 городах Украины. Что нужно для того, чтобы принимать цифровой сигнал, объясняет Иван Омельянчук, член правления Генеральной Ассамблеи международной ассоциации цифрового эфирного вещания.

«Если в квартире есть антенна для аналогового телевидения (эфирного) и старый телевизор, то надо иметь еще тюнер (другое название прибора - сет-топ-бокс), вот и все. На ту антенну все будет приниматься идеально. Если нет такой антенны, ее придется купить. Нужен переходный период, аналоговое телевидение нельзя будет сразу выключать, пока люди не будут обеспечены сет-топ-боксами. Потому они должны быть у каждого. Как правило, страна переходит на цифровое телевидение когда 95-98% населения обеспечены ими ».

Все страны Евросоюза уже почти полностью перешли на цифровое телевещание, рассказывает депутат, член парламентского комитета по вопросам свободы слова и информации Юрий Стец. Украина не может остаться в стороне от этой тенденции. Однако, по мнению депутата, все расходы в этой сфере должно взять на себя государство.

«Государство устанавливает так называемые передатчики и зеркала, которые просто дают сигнал. А у нас в телевизорах (новых) есть возможность принимать этот цифровой сигнал. Если же такой возможности нет, то переоборудование должно происходить за счет государства », - отметил Юрий Стець.

На что хватит 350 000 000?

Глава Нацсовета Владимир Манжосов утверждает: в любом случае цифровое телевидение увеличит число общенациональных каналов (сейчас их 15 а будет 32). И по его словам, важнейшим сейчас является оборудование всей страны соответствующим оборудованием для цифрового вещания.

«Мы должны создать сеть передатчиков, для того, чтобы можно было распространять сигнал. Эта задача почти выполнена: из 167 станций смонтировано более 150. А вторая задача - это, чтобы этот сигнал могли увидеть зрители. Для этого нужно иметь специальные цифровые приставки - сет-топ-боксы. 350 миллионов гривен, заложенных в бюджете, хватит на 1 миллион домохозяйств. Этим решается задача обеспечения такими приборами наиболее незащищенных слоев населения. Приставки будут приобретены за бюджетные средства и розданы бесплатно », - сказал Манжосов.

В целом же люди будут вынуждены покупать оборудование самостоятельно. Но у зрителей будет выбор: смотреть цифровое наземное эфирное телевидение - 32 канала в бесплатном доступе или купить спутниковую антенну, сет-топ-бокс и смотреть программы через спутник. То есть, выбирать между платным и бесплатным телевидением.

Цифровой конкурс: телеканалы протестуют

Депутат Верховной Рады Юрий Стец уверен, что внедрение цифрового ТВ - это безусловный позитив для Украины. (Ведь в стране есть регионы, куда аналоговое телевидение добраться просто не может). Однако вопрос в том, как именно проходит внедрение, замечает Стець.

«Если это будет сделано так же, как в Европе, цивилизованно и логично, тогда общество от этого только выиграет. Если же это будет происходить так, как все остальное в Украине, и в том числе так, как прошел цифровой конкурс, который состоялся с нарушением норм законодательства и здравого смысла, просто путем дерибана, то предсказать, что это будет к лучшему для людей, мне трудно », - сказал он.

Подавляющее большинство региональных и местных телекомпаний не смогут работать в цифровом формате, говорит юрист Независимой ассоциации вещателей Ольга Большакова. Они просто не способны платить тарифы за распространение сигнала, установленные компанией-монополистом. Кроме того, большинство давно известных телекомпаний лицензию на цифровое вещание не получили. А в западных областях не получила лицензию ни одна частная региональная компания, утверждает Ольга Большакова.

«Компании, которые работают по 20 лет, хорошо известные в своих регионах, такое место не получили. Из общенациональных компаний, осуществляющих эфирное вещание, не получила лицензию ТРК «Эра». К сожалению, очень многие известные спутниковых вещателей, например ТВi, которые соревновались за свободные места в цифре, также не получили лицензии. А получили вещание абсолютно новые, никому пока не известны каналы ».

В Национальном Совете говорят: конкурс проходил абсолютно честно, а отказа каналам в лицензии были четко аргументированными. Важными критериями для отбора были концепции каналов, их финансовые мощности и качество продукта. Кроме того, в Украине состоится и повторный конкурс, в котором могут принять участие телекомпании, что не стали победителями.

Однако иски, которые оспаривают результаты конкурса на получение цифровых лицензий, уже подали в суды 3 общенациональные и 3 региональные телекомпании. Кроме того, члены Независимой ассоциации телерадиовещателей обратились в парламентский Комитет по вопросам свободы слова и информации с просьбой проверить проведения Национальным советом по вопросам телевидения и радиовещания цифрового конкурса. Теперь депутаты Верховной Рады планируют создать временную следственную комиссию, которая бы исследовала законность конкурса.

Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: П`ятниця, 11.11.2011, 12:34 | Повідомлення # 124
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нацрада замінила « Зеонбуду » чотири частоти


Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 9 листопада замінила чотири частоти в ліцензіях провайдера загальнонаціональних цифрових мультиплексів «Зеонбуд», пише «Телекритика».

У ліцензії провайдера мультиплексу МХ-2 замінено 24 ТВК на 32 ТВК у Новомиргороді Кіровоградської області. У ліцензії МХ-3 замінено 38 ТВК на 44 ТВК у Сваляві Закарпатської області. У ліцензії МХ-5 замінено 54 ТВК на 44 ТВК у Кіровському АР Крим та 53 ТВК на 44 ТВК у Херсоні.

Як пояснив член Нацради Микола Фартушний, «Зеонбуд» завершує установку своїх передавальних станцій, передавачі виходять на проектні потужності і в зв'язку з цим виникає необхідність у заміні деяких номерів каналів

«Телекритика» // 09.11.2011


RATVODДата: П`ятниця, 11.11.2011, 12:50 | Повідомлення # 125
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«В Україні бізнес-модель цифрового ефірного телебачення

досі залишається незрозумілою»




Куратори українського Discovery - про перші результати роботи каналу
і перспективи співпраці з українськими продакшнами http://www.tudiscovery.com


Українська версія чоловічого каналу Discovery вже рік присутній в ефірі. Українського в ній дуже мало: лише час показу програм і реклама. На щось більше поки немає запиту аудиторії та операторів, пояснюють менеджер з дистрибуції Discovery Networks у країнах Північно-Східної Європи Родіон Принцевський і менеджер з маркетингу Discovery Networks в Північно-Східній Європі Григорій Лавров.

Про небажання йти в українську ефірну цифру в її нинішньому вигляді, нових проектах і подальші плани мережі в Україну - в інтерв'ю з двома менеджерами.

Рейтинги та дистрибуція


- Чи відповідають показники телеперегляду, які має Discovery Channel в Україну, показниками в інших країнах, зокрема, європейських, Росії? Чи виправдовують вони очікування?

Г.Л.:
Безумовно, виправдовують. Український ринок має величезний потенціал, частка наших каналів зростає, і ми розраховуємо на подальше зростання. Ключова аудиторія Discovery Channel - молоді чоловіки з достатком вище середнього, їм подобається дізнаватися нові факти про навколишній світ, вони цікавляться пригодами, технікою, гаджетами. Хоча телевізор вони дивляться рідше, ніж інші групи аудиторії, і той факт, що якщо вони і вмикають телевізор, то обирають саме наш канал, говорить про те, що наша стратегія правильна. Те ж саме спостерігається і в інших країнах, але порівнювати показники досить складно. Наприклад, якщо говорити про Росію, то там ми присутні довше, і, як наслідок, наші показники в Росії вище. Крім того, в Україну і в Росії різні методики дослідження - якщо в Росії окремо досліджуються ефірні і неефірний канали, то в Україну проводиться одне загальне дослідження, що також впливає на цифри. Можу сказати, що в Росії Discovery Channel утримує перше місце у чоловічій аудиторії 18-44 років серед неефірних каналів, і той досвід локалізації, що було напрацьовано в Росії і в інших країнах, ми плануємо використовувати і в Україну.

- Можна очікувати появи україномовної версії? :) Уточніть, який досвід.

Р.П.:
Discovery Channel - неефірний, платний канал. Тому в подібних питаннях ми орієнтуємося на відгуки операторів. Якщо вони скажуть, що потрібна україномовна версія, ми її зробимо. Нова мовна версія вимагає істотних інвестицій, і важливо, щоб вони окупилися. Так що якщо буде запит ринку, то буде і мовлення українською мовою.

Г.Л.: Під досвідом локалізації мається на увазі не тільки і не стільки мова, скільки адаптація сітки мовлення. У різних країнах популярні різні жанри, різні програми. У Росії та Україні, наприклад, глядачі віддають перевагу пізнавально-розважальним програмам: вони шукають нових знань про навколишній світ, але їм важливо отримувати ці знання в захоплюючій формі.

- Але ж від російської версії наша нічим не відрізняється, крім тимчасових зрушень сітки?

Г.Л.:
Невеликі відмінності є, зазвичай вони пов'язані з технічними та юридичними питаннями. Оскільки в Україну ми недавно, то зараз ми активно досліджуємо потреби аудиторії, щоб зрозуміти, наскільки потрібні і чи потрібні взагалі якісь радикальні відмінності від російської сітки. Якщо наводити конкретні приклади, то можна згадати програму Top Gear - російські глядачі дивляться її «з випередженням», в Україну ті ж самі серії виходять дещо пізніше.

- Напевно, це якось з правами було пов'язано?

Г.Л.:
Так, частково це так.

- На яку частку в Україну канал розраховує вийти до кінця 2011 року та в 2012-му?

Г.Л.:
Поки дуже рано говорити про це в деталях.

Р.П.: Хочу додати, що схема ведення бізнесу у нас зовсім не така, як у ефірних каналів. Якщо постачальники ефірного телебачення можуть доплачувати за те, щоб увійти в соцпакети і бути там на перших місцях в EPG (електронних меню оператора), то наш принцип - тільки платний пакет, тільки глядач, який готовий платити за якісне телебачення. І тут ми дуже залежимо від технічного покриття. Нас немає у відкритому доступі на супутнику, ми працюємо тільки з операторами платного телебачення. Як наслідок - у загальних цифрах основні ефірні канали нас перевершують, але якщо порівняти наші показники в платних мережах з показниками ефірних каналів в них же, то наші результати будуть набагато краще.

Г.Л.: Ми, звичайно, прагнемо ростити нашу частку, але є якісь природні межі. У нас ніколи не буде такої частки, як у «Інтера» чи «1 +1», враховуючи, що у нас інша модель. Ми, скоріше, більше прагнемо до якості аудиторії, ніж до її кількості. Відзначу ще ось що: наша основна аудиторія - молоді чоловіки з достатком вище середнього, і саме вони часто приймають рішення в питанні щодо купівлі, а це відкриває простір для партнерських відносин з виробниками товарів і послуг, відкриває можливості для спонсорства.

- Як змінилося за цей рік покриття каналом території Україні?

Р.П.:
Зараз воно збільшується, тому що ми запустилися на новій супутниковій платформі Xtra TV - на додаток до платформи Viasat, з якою ми довгий час працюємо. Xtra TV запустила всі наші 6 каналів стандартного відеокачества (Discovery Channel, Animal Planet, TLC - новий жіночий канал, а також Discovery World, Discovery Science, ID: Investigation Discovery), які ми поширюємо в Україну. Протягом року з багатьма IPTV-операторами ми підписали додаткові договори. В основному це маленькі і середні оператори в обласних центрах або в Києві. І це дуже важливо для нашого розвитку - якщо кабельні оператори можуть взяти 2-3 каналу, то оператори IPTV можуть взяти всі 8, і ми активно з ними працюємо. У них більше шансів наростити і утримати аудиторію за рахунок нашого портфоліо, тобто ми активно збільшуємо абонентську базу за рахунок нових платформ і технологій.

- Чи змінився принцип роботи з кабельними операторами після того як Discovery Channel став заробляти на рекламі?

Р.П.:
А чому він повинен був змінитися?

- Вважається, що це інша модель заробітку ...

Р.П.: Створення локальної версії передбачає додаткові витрати - витрати на супутник, витрати, пов'язані з оформленням ліцензій і так далі. І реклама дозволяє все це окупити.

- Але тоді виходить, що економічної доцільності локалізації не було? Навіщо вона тоді потрібна?

Р.П.:
На якому б ринку ми не працювали, прибуток ми отримуємо з двох джерел - по-перше, це плата за підписку на канали і, по-друге, доходи від реклами. Наша компанія працює саме за такою схемою, вона дає стабільність і дозволяє робити інвестиції в подальший розвиток, а ці інвестиції життєво необхідні, щоб глядач завжди міг отримувати контент найвищої якості.

Г.Л.: Хотілося б відзначити, що контент Discovery Channel дуже дорогий у виробництві. Ми не можемо допустити, щоб глядач включив канал і побачив не той рівень якості, монтажу, залучених зірок, обладнання і так далі. Такий рівень не всі можуть собі дозволити. А продаж реклами - це стандартна модель отримання прибутку: частина доходів дає передплата, частина - реклама. Питання лише в тому, наскільки ті чи інші телеканали вміють продавати рекламу. І тут у нас є свій підхід, своє «ноу-хау»: ми просуваємо спонсорські проекти, які дозволяють рекламним повідомленням «потрапляти в десятку» за рахунок гранично високої таргетування.

- Чи закінчилася історія з «Тріоланом»? Яку частину доходів втратив канал, вимушено відмовившись працювати з цією компанією? Чи траплялися з вами інші подібні історії в Україну?

- Коментарі з цього приводу повинні давати не ми.

- Які інші способи поширення розглядаються? Чому не зацікавилися можливістю потрапити в цифровий ефір?

Р.П.:
Наш офіс займається дистрибуцією в 6 країнах Північно-Східної Європи. У Латвії, Литві та Естонії є оператори цифрових мультиплексів, у чиїх мережах ми давно присутні як платні канали. В Україні бізнес-модель цифрового ефірного телебачення досі залишається незрозумілою. Як «Зеонбуд» буде просувати свої послуги? Чи планується запуск кодованого платного мультиплексу? Якщо він буде і якщо його оператор буде зацікавлений в роботі з нами, тоді ми обов'язково будемо це обговорювати. Для того щоб успішно просувати свою послугу, «Зеонбуду» потрібні будуть сильні канали з привабливим брендом і цікавим контентом, і тут у нас є всі шанси зайняти лідируючі позиції. Так що, якщо цей оператор запропонує цікаву бізнес-модель, ми обов'язково розглянемо таку пропозицію.

- Чи продає Discovery програми на дисках та інших носіях в Україну, будь-які інші брендовані продукти, який розмір цього бізнесу, продажу?

Р.П.:[/b] Основний наш бізнес - це лінійне телебачення, і в Україну доступні 8 наших каналів. Крім того, ми пропонуємо послугу VOD, Video on Demand. На Заході це одна з ключових тенденцій в галузі телебачення - глядач може дивитися улюблені програми тоді, коли йому зручно. І якщо можливості оператора дозволяють це робити і він готовий на певних умовах працювати з нами, ми тільки за.

Г.Л.: У нас дійсно є досвід розширення брендів в інших країнах. Є DVD з нашим контентом, зокрема, в Росії цей бізнес активно розвивається. У цьому році в кількох країнах Європи відкриються магазини Discovery Expedition, де будуть представлені брендовані товари. Крім того, є продукти під брендом Animal Planet, орієнтовані на дитячу аудиторію. Ми активно вивчаємо цей досвід і дивимося, що і коли можна впровадити на український ринок.

Р.П.: Є різні бізнес-моделі платного телебачення, різні додаткові сервіси: time-shifting, VOD, catch-up та інші опції, які дають глядачеві більш зручний доступ до нашого контенту, які дозволяють йому дивитися саме те, що він хоче , і тоді, коли йому це зручно.

- Розкажіть, будь ласка, про бізнес-планах Discovery Networks в Україну на найближчі 2-3 роки. Чи планується нові канали вивести або локалізувати?

Р.П.:
Основний спосіб розвитку бізнесу, який ми для себе бачимо в Україну на даному етапі, - це просування нашого лінійного портфоліо, що складається з 6 каналів стандартної чіткості відео і 2 каналів високої чіткості. Тому ми і відкрили офіс в Україну - щоб мати можливість оперативно реагувати на запити ринку, бути ближче до глядача і краще розуміти, що йому потрібно.
RATVODДата: П`ятниця, 11.11.2011, 12:50 | Повідомлення # 126
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ПРОДОВЖЕННЯ:

Виробництво і програми


- Розкажіть, які основні проекти з'являться на каналі восени-взимку.

Г.Л.:
Зараз в ефірі йде наймасштабніший і найдорожчий проект в історії Discovery Channel - «Чому? Питання світобудови ». У кожному випуску програми розглядається одне з питань, на які люди поки що не знайшли однозначної відповіді - чи є Творець, нападуть на нас прибульці, чому ми так любимо секс і так далі. У ролі ведучих виступають знамениті актори, вчені, які разом з глядачами шукають відповіді. «Чому? Питання світобудови »йтиме до лютого включно, і ми впевнені, що інтерес до програми буде тільки рости. Крім того, на початку року помітною подією стане показ циклу «Звичайні герої». У нього входять як нові програми, так і нові сезони вже популярних шоу. У числі прем'єр - програма «Вугілля», що розповідає про роботу і про життя шахтарів у Пенсільванії, шоу «Приборкувачі вантажівок» про неймовірну гонці на багатотонних автомобілях. Крім того ми покажемо нові випуски програм «Риба-меч: життя на гачку» і «Золота лихоманка».

- Чи планується в Україну будь-яка промоактивність по цих проектах?

Г.Л.:
У нас стартувала зовнішня рекламна кампанія в трьох містах України - Одесі, Донецьку, Луганську. Крім того, ми проводимо BTL-акції: встановлюємо стенди з символікою Discovery Channel, а промоутери роздають інформацію про програми каналу, про те, як можна підключитися до нього в кожному конкретному місті. І, звичайно, ми активно співпрацюємо з різними ЗМІ і просуваємо контент наших каналів.

- Ви говорите про замовних матеріалах?

Г.Л.:
Ні, Discovery Networks не платить за публікацію інформації. Ми вважаємо, що у нас багато інформаційних приводів, які цікаві ЗМІ і які можуть бути донесені до аудиторії. Зазначу також, що ми активно працюємо над онлайн-просуванням контенту: в грудні запускаємо український сайт Discovery Channel, йде комунікація в соціальних мережах.

Крім того, ми проводимо спільні рекламні кампанії з операторами. У цьому році у нас була спільна кампанія з «Волею» в інтернеті і в друкованих виданнях. Важливим для нас став спонсорський проект з компанією Unilever, відомим виробником споживчих товарів, у тому числі лінійки дезодорантів Rexona. Протягом осені 2011 року показ програми «Вижити за всяку ціну» супроводжувався десятісекундним рекламним роликом на підтримку продуктів Rexona Men, а у київському громадському транспорті з'явилася інтегрована реклама Discovery Channel і Rexona Men, обличчям якої є ведучий програми «Вижити за всяку ціну» Беар Гріллс. Такі цікаві складносурядні рішення, стратегія 360 ° - це те, чого ми намагаємося добиватися у відносинах з рекламодавцями, партнерами. Стратегія, при якій переможцями стають все.

- А платить хто?

Г.Л.:
Тут не так просто дати спільну відповідь, підходи в кожному окремому випадку різні.

- Чи розглядає канал можливість пошуку персонажів, героїв, тем / подій в Україні?

Г.Л.:
Для нас немає географічних кордонів, ми знімаємо по всій планеті. І навіть за її межами: заглядаємо в чорні дірки і далекі туманності за допомогою комп'ютерної графіки. Коли Discovery Networks готує програму, то намагається зробити так, щоб вона була цікава не тільки в тій конкретній країні, в якій вона знята, але і глядачам інших країн. Звичайно, зйомки ведуться в різних країнах, і не можна виключати, що однією з них стане Україну, але поки що пошуки тільки ведуться, і ми знаходимося в стадії вивчення цього питання.

- Чи допускаєте ви, що український продакшн може знімати проект для каналу?

Г.Л.:
Ми працюємо з продакшн-компаніями з різних країн світу, і, звичайно, якщо українська компанія представить цікаву ідею, ми готові до співпраці.

- Чи надходили пропозиції з копродакшне або продакшні від українських компаній і розглядали ви їх?

Г.Л.:
Я про таких не знаю, але ми були б раді вислухати подібні ідеї.

- Наскільки я розумію, спеціально для Україні проводитися щось навряд чи буде ...

Г.Л.: Для регіону - можливо. Але насправді нашому глядачеві не так важливо, де знімається програма - якщо їм це цікаво, вони будуть дивитися передачу незалежно від місця зйомок, так показують наші дослідження. Багато глядачів спеціально включають Discovery Channel, щоб подивитися програми зарубіжного виробництва, щоб зробити телепутешествіе і побачити інші країни - а з урахуванням того, що програми Discovery Channel гранично реалістичні, такі подорожі бувають дуже захоплюючими, створюється ефект присутності. Інакше кажучи, ми не бачимо, що глядач вимагає від нас локального виробництва, але такі програми цілком можуть з'явитися в майбутньому.

Євгенія Продаєва 11-11-2011
«Телекритика»


RATVODДата: П`ятниця, 11.11.2011, 15:31 | Повідомлення # 127
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Україні телеканалів більше,

ніж у
європейських країнах




Якщо європейський телеринок згорнувся на 30%, то український демонструє тенденції до зростання


Сьогодні в Україні діє 1706 телерадіоорганізацій. Про це, як передає ІА «НАШ ПРОДУКТ», 10 листопада в ході онлайн-конференції
в ІА «НАШ ПРОДУКТ» заявила заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак.

«Телевізійний ринок в Україні дуже насичений. Це добре, але він не характерний для Європи. Європейські експерти дивуються кількості телекомпаній в Україну, адже сьогодні їх у нашій країні на 15-20% більше, ніж у європейській країні, за розміром наближеною до України », - зазначила Мудрак.

Крім цього, за словами заступника голови Нацради, українське телебачення, на відміну від європейського, зуміло з гідністю пережити економічну кризу. І якщо європейський телеринок згорнувся на 30%, то український показує тенденції до зростання.

Раніше «Багнет» писав про те, що Янукович прагне контролювати радіоефір, а Фірташ - телепростір.

Віра Маркова 10.11.2011

bagnet
RATVODДата: Середа, 16.11.2011, 20:43 | Повідомлення # 128
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У п'ятницю в Кіровограді буде включено

цифрове телебачення




На сесію Кіровоградської обласної ради, яка відбудеться в найближчу п'ятницю, планується приїзд Олександра Курдіновича, голови Держкомтелерадіо, який, в тому числі, привезе в подарунок обласному телебаченню сет-топ-бокс (пристрій для прийому цифрового сигналу).

Про такі плани сайту "весь Кіровоград" розповів заступник генерального директора каналу "Кіровоград" Андрій Богданович.
Також на сесії облради планується пряме включення цифрового сигналу на Кіровогращині. У тому числі, два телеекрани в залі повинні будуть продемонструвати різницю між цифровою та аналоговою картинками.

kirovograd
RATVODДата: Середа, 16.11.2011, 20:48 | Повідомлення # 129
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Онно Зонневельд: Багато хто, навіть я, сумнівалися,

що у
"Зеонбуд" вийде запустити цифрове ТБ в Україні,

але ми помилялися




16 листопада 2011, 11:23
Онно Зонневельд, глава представництва компанії SES в Україні (компанія-провайдер супутникового сигналу в цифровій ефірній мережі українського оператора цифрового ТБ компанії «Зеонбуд»), про те, коли почнеться цифрове мовлення в нашій країні


"Зеонбуд" анонсував, що вже восени цього року запустить цифрове мовлення в Україні. Як зараз справи? Чи судилося збутися цим обіцянкам?

Будівництво мережі почалося ще в травні. Як повідомила компанія, станом на жовтень, 156 ТВ вишок вже почали роботу. Схоже, що все йде відповідно до плану, і всі анонсовані дати в силі. Те, що "Зеонбуд" вже зробив за такі короткі терміни, викликає повагу. Багато хто, включаючи мене, відчували певні сумніви - адже проект настільки масштабний. Коли в грудні 2010 року Зеонбуд отримав ліцензію на будівництво цифрової мережі і сказав, що вже восени 2011 року почне мовлення, ніхто не вірив. Це були якісь нереальні грандіозні плани.
Але, як ми бачимо, це були не порожні слова.

Чи були якісь технічні складнощі?

Ми є постачальником супутникового цифрового сигналу і є лише частиною великого проекту. Тому можу говорити тільки за нашу ділянку - тестовий режим не виявив жодних технічних проблем.

Як ви ставитеся до розслідування АМКУ, який виступив з вимогою розкрити акціонерів "Зеонбуд"? Адже це не дуже добре відбивається і на вашому іміджі.

Не можу коментувати поточне розслідування, оскільки це внутрішня справа держави, але можу сказати одне - не думаю, що в Україні є багато інших компаній, які б узялися за реалізацію подібного проекту і змогли б забезпечити таку швидкість будівництва мережі і фінансові вкладення.

Який ваш прогноз зростання аудиторії супутникового телебачення в Україну до кінця року?

В останні роки зростання аудиторії був стабільний - близько 4% на рік, тому думаю, що зростання продовжиться можливо, навіть більш високими темпами. Дуже велику роль грає конкурентне середовище. Зараз на українському ринку працює кілька операторів платного ТБ, які активно себе рекламують, і це готує грунт для зростання аудиторії.

Населення ще не дуже добре знайомі з продуктом «платне ТБ». Зростання конкуренції тягне за собою зростання реклами, більше інформації в ЗМІ, а, отже, зростає обізнаність. Платне ТБ пропонує людям передачі високої якості, які вони можуть побачити тільки завдяки цій послузі. Інформування людей спричинить зростання попиту на продукт.

Іншим важливим чинником зростання аудиторії платного сегменту ТВ є відключення аналогового сигналу і перехід на цифрові мережі.
Для того, щоб отримати ефірне цифрове телебачення, необхідно придбати ресивер - невеликий пристрій, який приймає цифровий сигнал, декодує його і перетворює таким чином, щоб звичайний телевізор міг його «сприйняти».

Для супутникового і кабельного цифрового ТБ також необхідні ресивери. Це ставить людей перед вибором - яке ж все-таки телебачення вибрати? Ціна на обладнання приблизно однакова для всіх трьох способів прийому сигналу, тому до споживача необхідно донести ту іншу додаткову інформацію, яка допоможе зробити правильний вибір. Що стосується супутникового цифрового ТБ, то тут явною перевагою перед ефірним ТБ є кількість доступних каналів: цифрове наземне ТБ в Україні дає доступ до 32 каналам - 28 національних і 4 регіональних. Супутник же дозволяє дивитися сотні каналів, у тому числі у форматі високої чіткості, а також 3D. Так, на наших європейських супутниках вже більше 200 HD каналів.

Як у найближчі 5 років виросте частка супутникового телебачення в Україні?

Європейська тенденція така, що розподіл часток ринку становить 33/33/33, тобто рівномірний розподіл між кабельним, ефірним і супутниковим способом прийому сигналу. Але частка супутника буде рости за рахунок того, що він, по суті, стає все більш гібридним та надає своїм користувачам практично необмежений доступ до інформації та розваг. Ефірні мережі, в силу обмеженості ресурсу, не можуть забезпечити той же обсяг послуг. Крім того будуть потрібні величезні вкладення в інфраструктуру. Кабель також вимагає великих інвестицій. Тому на сьогоднішній день супутник залишається найбільш економічно ефективною платформою розподілу ТВ сигналу по всій території країни. Ми думаємо, що найбільш оптимальне рішення для доставки ТВ сигналу - це комбінація різних способів доставки, де супутник буде відігравати все більш важливу роль.

Автор: Онно Зонневельд
Дело
kozakuaДата: Понеділок, 21.11.2011, 15:15 | Повідомлення # 130
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Украина: С 1 января государственные ТРК начнут цифровое вещание




С 1 января 2012 года государственные телерадиокомпании начнут вещание в цифровом формате. В это же время стартует массовый завоз в Украину сет-топ-боксов для приема цифрового сигнала формата DVB-T2. Об этом сообщил глава Госкомитета телевидения и радиовещания (Госкомтелерадио) Александр Курдинович.

"Поскольку большинство телевизоров не может принимать телевизионный цифровой сигнал, необходимо оборудовать их специальными средствами — сет-топ-боксами, массовый завоз которых в Украину начнется с начала следующего года. Их стоимость — от 350 до 1000 грн. Государство идет на то, чтобы затраты малообеспеченных слоев населения на приобретение сет-топ-боксов взять на себя. Для этого в государственном бюджете будет предусмотрено 350,12 млн. грн.", — отметил Курдинович.

Также, по словам Курдиновича, все государственные телерадиокомпании готовы к переходу на цифровое вещание.

Следует отметить, что представители вещателей высказывают опасения по поводу монополизации рынка приставок и повышения средней цены на устройство в случае, если цифровой сигнал будет кодироваться.

Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Субота, 26.11.2011, 17:49 | Повідомлення # 131
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Зеонбуд превращается в очередной «долгострой»




Несмотря на практически полностью построенную сеть передающих станций, Зеонбуд как коммерческий проект начинает превращаться в очередной «долгострой». Решение о кодировании бесплатных каналов с целью взять под свой контроль рынок приёмного оборудования (по сути — просто чтобы иметь возможность взымать со зрителей «плату за вход») в разы замедлит темпы набора Зеонбудом абонентской базы: приставки начнут завозиться позже, стоить они будут дороже и, главное, покупать их будут меньше, чем в условиях свободного рынка.

Дело в том, что во всём мире бесплатное эфирное ТВ имеет некий «особый статус»: в отличии от других способов приёма телевизионного сигнала, только эфирное ТВ может быть по-настоящему открытым для свободного приёма на любое оборудование, соответствующее принятому стандарту вещания. Спутниковое ТВ не может быть полностью открытым по причине региональных ограничений (спутник «светит» не только на «родную» страну, но и на множество соседних), а кабельное ТВ истинно бесплатным не сможет быть по определению.

Законы, обязывающие операторов кабельного ТВ включать во все свои пакеты каналы, присутствующие в открытом эфирном вещании данной местности, или, например, требования для всех производимых или импортируемых телевизоров иметь встроенный эфирный тюнер для принятого в стране стандарта вещания — это тоже проявления того «особого статуса», которым обладает открытое эфирное ТВ.

А принимая рещение кодировать сигнал бесплатных каналов, Зеонбуд отказывается от претензий на этот «особый статус», и по сути превращается в ещё одного провайдера платного телевидения. Бизнес-модель при этом аналогична российскому оператору спутникового ТВ «Триколор»: плата за просмотр базового набора каналов взимается один раз, при покупке ресивера. И конкурировать с другими провайдерами платного ТВ он будет на общих основаниях, а не как продукт, относящийся к отдельной категории.

Не надо быть гением, чтобы понять, что при таком раскладе Зеонбуду будет почти невозможно даже и близко подойти к тем расчётным 33% домохозяйств, которые открытому эфирному вещанию «полагаются по статусу». Реальное число абонентов будет меньше в разы, и каналы, которые должны платить Зеонбуду огромные деньги за распространение сигнала, вряд ли захотят это делать. Они ведь стремятся получить за них «особый статус», а не просто вхождение в пакет одного из операторов платного ТВ (пусть и вещающего, как и «Триколор», по принципу free-to-view).

Итак, давайте разберёмся: кто и кого здесь пытается обмануть? Зрителям-то, по большому счёту, всё равно: при современном уровне развития технологий свободный рынок без телевизионного сигнала их в любом случае не оставит. Человек, который стоит за идеей кодирования бесплатных каналов, пытается нанести ущерб каналам, заставив их платить весьма круглые суммы за вхождение в пакет обычного провайдера платного телевидения. Но и каналы-то не столь глупы, поэтому крайним рискует оказаться сам Зеонбуд, который может потерять на поступлениях с каналов в десятки раз больше, чем он сможет получить с приставок. Получается, что для того, чтобы получить определённый откат от производителей приставок, этот «умник» нанесёт компании Зеонбуд ущерб несоизмеримо больший — возможно, в десятки или сотни раз больший. Не надо быть доктором наук по экономике, чтобы понять, что взимать с каналов ежемесячную плату за «особый статус» гораздо выгоднее, чем продавать зрителям «свои» приставки сомнительной ценности.
Делать одновременно и то, и то — не получится. Миллион «социальных» приставок (даже если их действительно будет миллион) критической массы создать не сможет. На те деньги, которые каналы должны платить оператору, они могут собраться и создать альтернативную цифровую эфирную сеть. Расчёт на то, что власти будут изо всех сил ставить палки в колёса любым попыткам создать альтернативу Зеонбуду? Пожалуй, да. Но даже при этой власти потери от кодирования сигнала превысят любые доходы от продажи «железа», да и власть, как вы знаете, дело переменчивое.

Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Середа, 30.11.2011, 14:50 | Повідомлення # 132
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Трудности перехода на "цифру" в Украине




Введение цифрового вещания дает шанс платному телевидению Главной проблемой развития IP-технологий в Украине операторы считают позицию Нацсовета Необходимость перехода Украины на цифровое эфирное вещание приведет к переделу не только рекламного, но и операторского телерынка. Нацсовет по вопросам телевидения и радиовещания прогнозирует, что население, воспитанное на аналоговом эфирном ТВ, пассивно перекочует в такое же эфирное, но цифровое. Однако операторы платного телевидения уверены, что сейчас у них появился шанс нарастить свою рыночную долю. Выход эфира Переход Украины на цифровое эфирное телевидение, который, согласно международному договору "Женева-2006", должен состояться до 2015 года, вызвал неоднозначную реакцию у поставщиков услуг платного телевидения. До сих пор при выборе между бесплатным аналоговым и платным телевидением у зрителя было несколько критериев оценки — в основном это стоимость, количество каналов, качество передачи сигнала и покрытие. Операторы платных платформ — кабельных, спутниковых или IPTV — уверены, что в процессе перехода на цифровое вещание часть абонентов эфирного телевидения предпочтет их услуги. Дело в том, что стоимость декодера для приема спутникового или IPTV-сигнала превышает стоимость аналогичного устройства для приема эфирного цифрового сигнала всего на $10-20, плюс ежемесячная абонентская плата в 60-100 грн. Кроме того, иногда операторы обходятся и без абонплаты, зарабатывая на продаже оборудования. А количество каналов может превышать 500 — против 32 каналов в цифровом пакете. Еще одним стимулом роста интереса к платному ТВ является возможность потребителя самому выбирать набор каналов. Украинский рынок платного телевидения растет в среднем на 5 процентных пунктов в год: если в 2006 году доля неэфирных сетей составляла, согласно исследованию Astra Satellite Monitor, 30%, то на конец 2010 года — более 50%. (см. диаграмму). При этом количество домохозяйств, где смотрят телевизор, практически не изменилось — в 2006 году их насчитывалось чуть более 18 млн, на конец 2010 года — 17,25 млн. Из них 34% приходилось на кабельное, 16% — на спутниковое телевидение, а около 1% — на IPTV. Операторы уверены, что в Украине существует значительный потенциал для роста платного телевидения. Так, в среднем по Европе доля платного телевидения уже составляет более 65%. Кабельное телевидение достигло пика в начале 2000-х, и на протяжении последних лет количество таких подключений не выросло. В то же время спутниковое вещание и IPTV продолжают увеличивать свою долю — до 32% и 5% соответственно. Увеличение количества эфирных телеканалов после запуска цифрового вещания должно привести к консолидации рынка платного контента. Может начаться отток абонентов мелких кабельных провайдеров, считает издатель отраслевого журнала Mediasat Александр Глущенко. "Если твой оператор кабельного ТВ предоставляет всего 50 каналов, из которых 32 можно получить в цифровом качестве бесплатно, то зачем платить?" — говорит он. В Нацсовете уверены, что внедрение цифрового эфирного телевидения не только не приведет к оттоку зрителей в платные платформы, но и наоборот — поможет эфирному вещанию нарастить свою долю аудитории. Цифровая технология избавит эфир от главных минусов аналогового сигнала — некачественной передачи и небольшого количества каналов, уверены в ведомстве. "Сейчас средний пакет по Украине — это 5-9 каналов. В цифре это будет 32 канала",— говорит заместитель главы Нацсовета Оксана Головатенко. Эфир, в отличие от спутника, кабеля или IPTV, останется бесплатным — зрителям необходимо будет только единожды купить сет-топ-бокс для приема сигнала стоимостью около $50-100. К тому же в некоторых регионах с проблемным ландшафтом, таких как Карпаты или Крым, передать телесигнал можно только с помощью полноценной цифровой эфирной сети, добавляет госпожа Головатенко. Политика сдерживания Конкуренция между платным и эфирным телевидением разворачивается не только в домах телезрителей, но и на уровне регулятора. Интерес к технологии, позволяющей предоставлять интернет-пользователям доступ к телевизионному контенту, интернет-провайдеры начали проявлять в течение последних двух лет. "В 2000-х годах интернет вторгся на территорию ТВ — кабельные провайдеры начали предоставлять интернет-доступ. Сейчас происходит обратный процесс — с появлением технологий "оптика-к-дому", обеспечивающих высокую пропускную способность, провайдеры начали заниматься телевидением",— говорит господин Глущенко. Главной проблемой IPTV в Нацсовете считают недостаточный уровень покрытия. "Интернет-доступ с достаточной пропускной способностью на сегодня есть только в крупных городах",— подчеркивает Оксана Головатенко. Однако, как отмечают сами операторы, технология IPTV в основном направлена как раз на жителей крупных городов с высоким уровнем проникновения интернета. Главной же проблемой развития IP-технологий в Украине операторы считают позицию Нацсовета Главной же проблемой развития IP-технологий в Украине операторы считают позицию Нацсовета, с прошлого года отказывавшегося выдавать им лицензии на вещание. Ведомство, в частности, не удовлетворило заявки телекоммуникационных компаний "Киевстар" и "Укртелеком", объясняя это несоответствиями в законодательной базе: согласно закону "О телевидении и радиовещании", не предусматривалось начисление лицензионного сбора для лицензиатов, желающих предоставлять услугу по данной технологии. До того как остановить выдачу лицензий, Нацсовет успел разрешить вещание 23 операторам, в том числе Wnet и IPNet. Еще 20 заявок находятся на рассмотрении. Впрочем, вчера Нацсовет заявил, что с 1 января 2012 года он снова начнет выдавать лицензии операторам IPTV. Теперь у них может возникнуть другая проблема — стоимость лицензии на IPTV составит 480 тыс. грн только в Киеве, и не каждый провайдер сможет себе ее позволить, считает Александр Глущенко. Между тем крупные интернет-провайдеры уже сейчас предоставляют услугу IPTV в тестовом режиме, не нуждающемся в лицензированиии. Украинский рынок IPTV, по прогнозам исследовательской компании Pyramid Research, до 2016 года будет демонстрировать темпы годового роста на уровне 42% и через пять лет достигнет абонентской базы в 104 тыс. пользователей или же 2% от всей базы платного ТВ. Трансформация технологии Одновременно с попытками платных платформ отвоевать долю абонентов во время перехода на цифровое эфирное вещание украинский рынок заинтересовался новой технологией — OTT (Over the Top) Video. Как и IPTV, она основана на использовании IP-протокола, но передает сигнал не через отдельную, управляемую оператором сеть передачи данных, а через интернет. Фактически OTT-оператор является контент-провайдером, который может привлечь значительное число абонентов различных интернет-провайдеров. В идеале сервис становится доступным практически на всех устройствах с экраном и сетевыми возможностями — компьютерах, смартфонах, медиапланшетах, современных телевизорах с возможностью интернет-подключения (в более старых моделях телевизоров для OTT применяются декодеры). Однако невозможность определить ширину интернет-канала до каждого конкретного пользователя часто приводит к низкому качеству потокового видео. Мировые интернет-гиганты уже разрабатывают свои решения доставки контента по технологии OTT Video. В мае прошлого года компания Google представила проект Google TV —программно-аппаратной платформы для телевизоров, открывающей доступ к телевизионному контенту через интернет-соединение. Аналогичное решение от компании Apple — iTV — было разработано в прошлом году. iTV — это цифровой мультимедийный проигрыватель, который воспроизводит контент на широкоэкранные телевизоры и плазменные панели из библиотеки iTunes или с сервисов iTunes Store, MobileMe, Netflix, YouTube, Vimeo, Flickr. Следует отметить, что сегодня государство менее всего препятствует развитию OTT-технологии. "Сегодня эта технология не регулируется Нацсоветом и работает как торрент-трекеры, но только с легальным контентом",— говорит основатель Divan.tv, одного из немногих провайдеров телеконтента с использованием OTT, Андрей Колодюк. Однако в последнее время часть провайдеров, жалуясь на слишком большие объемы трафика, перекрыла пользователям доступ к торрент-трекерам. По мнению Александра Глущенко, такая угроза может стоять и перед OTT-операторами, особенно если учесть, что OTT-технология — прямой конкурент провайдерского IPTV. По прогнозам господина Колодюка, разработки Google и Apple до Украины дойдут еще не скоро — через 4-5 лет.

Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: П`ятниця, 09.12.2011, 23:43 | Повідомлення # 133
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Зеонбуд обеспечит цифровым ТВ 95% территории Украины




Провайдер взял на себя обязательство обеспечить цифровым ТВ 95% территории Украины. Об этом в интервью "Урядовому курьеру" заявил председатель Национального совета по вопросам телевидения и радиовещания Владимир Манжосов.
"Во многих регионах крайне ограничен прием эфирных программ. Как правило, это несколько центральных каналов и местный. Цифровое ТВ решает эту проблему. Во всяком случае провайдер взял на себя обязательство обеспечить сигналом 95% территории Украины. Поэтому многие компании оказались перед дилеммой - идти в цифровое ТВ или искать другие способы доставки сигнала до потребителя. Проблема обостряется тем, что мы не можем обеспечить всех желающих попасть в национальную цифровую телесеть. Поэтому и объявили конкурс", - сказал Манжосов.
По его словам, в результате перехода на цифровое телевидение появится возможность передавать и получать более четкий сигнал гораздо лучшего качества.
Кроме того, комментируя вопрос относительно особенностей конкурса на использование цифровых частот, Манжосов отметил: "Конкурс еще продолжается. Это повторный конкурс на те частоты, где победитель не определен, или те частоты, от которых отказались, или те, с которых будет принято решение о отличие выдачи лицензии, поскольку телекомпании не смогли уплатить лицензионный сбор. Интерес к конкурсу понятен. Есть международный план перехода на цифровое ТВ, в Европе он должен быть реализован к середине 2015 года. И тогда аналоговое ТВ будет отключено. Останется только цифровое и другие формы - интернет-ТВ, веб-ТВ и множество других, которые сейчас бурно развиваются. Так же, как формы доставки сигнала до потребителя - это и спутниковое, и кабельное ТВ. Теперь единственной заменой аналогового телевидения является цифровое, что характерно для нашей страны (в отличие от ряда европейских стран, где развито кабельное). Поэтому для нас эфирное ТВ сохранится, но оно станет цифровым".

Манжосов также сообщил, что по результаттам конкурса на 28 общенациональных каналов изъявили желание 59 компаний.
Кроме того, он отметил, что во многих европейских странах цифровое ТВ уже построено и даже улучшается формат. "У нас все это время продолжались дискуссии, проводились эксперименты, которые ничем так и не закончились. Поэтому нынешний состав Нацсовета решил обратить пристальное внимание в своей деятельности на решение этой задачи. Не прошло и года, а результаты нашей работы уже есть. Мы разработали план, который утвердил Президент. Мы нашли провайдера - частную компанию, в которой были средства для строительства цифровой сети, поскольку у государства таких денег нет. Чтобы вы понимали масштабность задачи, - это 165 передатчиков по всей стране, это четыре мультиплекса!", - отметил председатель Нацсовета по вопросам телевидения и радиовещания. По его словам, в результате потребитель сможет принимать 28 общенациональных каналов и четыре местных.

Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Середа, 14.12.2011, 20:38 | Повідомлення # 134
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
«Зеонбуду» замінили в ліцензіях 10 населених пунктів та вилучили місто Красноград


Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 грудня переоформила чотири ліцензії провайдера загальнонаціональних цифрових мультиплексів МХ-1, -2, -3, -5, замінивши місцезнаходження передавачів у 10 населених пунктах та вилучивши з переліку населених пунктів місто Красноград Харківської області. Таким чином, передавальні станції «Зеонбуду» мають бути встановлені в 166, а не 167 населених пунктах.
Спираючись на надані «Зеонбудом» висновки «Українського державного центру радіочастот» (УДЦР), Нацрада замінила 10 населених пунктів в АР Крим, Дніпропетровській, Житомирській, Сумській, Харківській та Черкаській областях. При цьому, номери частот (ТВК) залишилися незмінними.
За словами члена Нацради Миколи Фартушного, Красноград з переліку населених пунктів вилучено, тому що передавач із Первомайського переносять до Кегичівки, і звідти він покриватиме в тому числі й Красноград.
«На територію розповсюдження сигналу це жодним чином впливати не буде», - прокоментував на брифінгу внесені зміни голова Нацради Володимир Манжосов.
На запитання «Телекритики», що робити переможцям конкурсу регіональних компаній по місто Краснограду, Микола Фартушний повідомив, що дві компанії-переможці (а це Харківська ОДТРК і ТОВ «Новий формат ТВ») мають переоформити свої ліцензії на Кегичівку, яка покриває ту саму територію. Примітно, що до Кегичівки перенесли передавач із Первомайська, де за результатами регіонального конкурсу взагалі не було визначено жодного переможця.
За словами Володимира Манжосова, 20-21 грудня відбудеться планова перевірка «Зеонбуду» (у зв'язку з роком діяльності), після якої Нацрада із «Зеонбудом» планують провести прес-конференцію про підсумки першого року роботи провайдера.

Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Четвер, 22.12.2011, 13:31 | Повідомлення # 135
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нацрада оголосить конкурс

на
5 телевізійних і 24 радіочастоти




Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосить конкурс на вільні п'ять телевізійних і 24 радіочастоти.
Відповідне рішення ухвалено на засіданні 21 грудня, оголошення невдовзі буде опубліковано в газеті «Голос України».


На конкурс виставлять 5 телечастот у Донецькій області та Запоріжжі:

8 ТВК у Єнакієвому (10 Вт, 24 години на добу);

12 ТВК у Селидовому (100 Вт, 21 година на добу);

38 ТВК у Кіровському (10 Вт, 24 години на добу);

24 ТВК у Краматорську (100 Вт, 12 годин на добу) - раніше мовила ТРК «Сат-плюс»,
якій на попередньому засіданні вдруге відмовили в продовженні ліцензії (після рішення суду, яке зобов'язало Нацраду переглянути питання);

64 ТВК у Запоріжжі (100 Вт, 24 години на добу) - раніше мовила ТРК «НБМ-Запоріжжя»,
якій на попередньому засіданні відмовили в продовженні ліцензії через не передбачену ліцензією ретрансляцію телеканалу ТОНІС.


З-поміж телечастот одна - з резерву Нацради, дві - було анульовано ліцензії на мовлення, тому що мовник не подав заяву про продовження терміну дії ліцензії, дві - було відмовлено в продовженні дії ліцензії.

Також на конкурс пропонуються 24 радіочастоти: в Євпаторії АР Крим, Овручі та Олевську Житомирської обл., Добрянському Закарпатської обл., Верховині Івано-Франківської обл., місті Києві, Біловодську, Білолуцьку, Зоринівці, Марківці Луганської обл., 2 частоти у Львові, Болграді, Великій Михайлівці, Кодимі, Котовську, Тарутиному, Фрунзівці Одеської обл., Гребінці Полтавської обл., місті Рівному, Великому Бурлуці Харківської обл., Тальному Черкаської обл., Новодністровську та Путилі Чернівецької обл.

Із цих радіочастот 18 - з резерву, одна - з попередніх конкурсів, чотири - було анульовано ліцензії за зверненням мовників, одна - було анульовано ліцензію, тому що мовник не подав заяву про продовження.

З комерційної точки зору найцікавішим для мовників є ФМ-діапазон: 107,2 МГц у Львові (1 кВт, 24 години на добу), 106,8 МГц у Євпаторії (200 Вт, 24 години на добу) та 105,2 МГц у Тальному Черкаської області (100 Вт, 24 години на добу). Решта частот - це незначні відрізки часу (кілька годин на тиждень) в ФМ-діапазоні або частоти з УКХ-діапазону.

Попередній конкурс Нацрада оголосила 24 листопада. На нього виставлені 20 телевізійних та шість радіочастот.

22-12-2011
«Телекритика»


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Україні ( DVB-T2 ) (Без обговорення !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024