FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 09:00

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 6 з 6
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Росії ( DVB-T2 )
Цифрове ефірне ТБ в Росії ( DVB-T2 )
RATVODДата: Неділя, 17.05.2009, 11:49 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Цифрове ефірне ТБ в Росії



Доступно тільки для користувачівВ Росії почалася цифрова революція

У 2009 році уряд РФ почав реалізацію першого етапу федеральної цільової програми ( ФЦП )

" Розвиток телерадіомовлення в Російській Федерації в 2009 - 2015 рр. "


За словами голови комісії з розвитку телерадіомовлення віце - прем'єра Сергія Собяніна, реалізація ФЦП передбачає два етапи. На першому етапі планується розробити і затвердити системні проекти будівництва цифрових мереж по всіх регіонах і почати будівництво космічних апаратів, які згодом будуть використані для поширення цифрового ТБ-сигналу.

Загальний об'єм фінансування складе 127 мільярдів рублів, з яких більше 1,13 мільярдів, - засобу регіональних бюджетів. В основному вони підуть на закупівлю приставок і супутникових антен. Без цього устаткування більшість телевізорів, що знаходяться в будинках у росіян, не зможуть перейти з аналогового на цифровий сигнал.

Згідно проекту програми, безкоштовне устаткування для прийому державного пакету цифрових каналів отримають лише малоімущі люди. Більшості росіян доведеться купувати цифрові приставки самостійно. Так, за словами Олександра Рольбінова, міністра по розвитку інфраструктури області Калінінграда, уряд вважає, що більшість калининградцев в змозі самостійний придбати необхідну техніку. Тому допомогу планується надати лише малоімущим людям. «Якщо у федеральної казни з'явиться така можливість, то свій внесок внесе і обласний бюджет», - заявив міністр.

Трансляція обов'язкових загальноросійських каналів в цифровому форматі на всій території Росії, забезпечуватиметься державою безкоштовно для населення на базі єдиного державного оператора (РТРС). При цьому зберігатиметься паралельне мовлення цих каналів в аналоговому форматі до того моменту, коли цифровими телевізійними приставками буде забезпечено 95 відсотків населення. При цьому оператори зв'язку не отримуватимуть оплату за поширення обов'язкового пакету телеканалів ні від телекомпаній, ні від держави, - про це в кінці жовтня 2009 року заявив Віталій Стицько, директор департаменту цифрового телебачення Міністерства зв'язку і масових комунікацій РФ.

www.sat24.ru По матеріалах "Російської газети" і "Триколор ТБ"


kozakuaДата: Середа, 10.08.2011, 19:39 | Повідомлення # 76
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Переход России на DVB-T2 обсудил замглавы Минкомсвязи с представителями компании Rohde&Schwarz




Встреча заместителя министра связи и массовых коммуникаций Российской Федерации Алексея Малинина с исполнительным вице-президентом и главой направления телерадиовещания компании «Rohde&Schwarz» Юргеном Нисом и директором по развитию бизнеса и продажам телерадиовещательного оборудования в Европе компании «Rohde&Schwarz» Питером Франком состоялась 9 августа 2011 г. в переговорном комплексе Минкомсвязи России.

На встрече обсуждались вопросы перехода России на цифровой стандарт вещания DVB-T2. Компания «Rohde&Schwarz» поделилась опытом внедрения стандарта DVB-T2 в других странах, и Алексей Малинин отметил, что этот опыт было бы полезно учитывать при внедрении этой технологи в России.

Алексей Малинин ознакомил представителей компании «Rohde&Schwarz» с информацией о планах и перспективах перехода России на цифровой стандарт вещания DVB-T2. Заместитель главы Минкомсвязи России сообщил, что на заседании Правительственной комиссии по телерадиовещанию 7 июля стандарт DVB-T2 был признан перспективным при строительстве сетей цифрового наземного телерадиовещания. Решением Правительственной комиссии ФГУП «Российская телевизионная и радиовещательная сеть» поручено развернуть зоны опытного вещания в данном стандарте.

Алексей Малинин сообщил, что итоговое решение по вопросу DVB-T2 будет принято в декабре, и, вероятно, будет решено использовать именно указанный стандарт вещания. Кроме того, Алексей Малинин отметил, что главной проблемой на пути перехода на DVB-T2 станет тот факт, что часть российских зрителей уже приобрели телевизоры и ТВ-приставки, поддерживающие стандарт DVB-T, и будет необходимо провести их модернизацию.

Юрген Нис отметил, что переход на DVB-T2 открывает России возможности производить на своей территории ТВ-приставки, в том числе для экспорта, и компания «Rohde&Schwarz» имеет возможность предложить измерительное оборудование для организации данного производства, учитывая, что 30% приставок в мире изготавливается на измерительном оборудовании «Rohde&Schwarz».

Заместитель главы Минкомсвязи России также отметил возможность использования частотного ресурса цифрового телевидения для предоставления доступа населения к электронным услугам, а также для внедрения системы оповещения при возникновении чрезвычайных ситуаций.


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Четвер, 29.09.2011, 12:08 | Повідомлення # 77
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
DVB-T2 шукає чим здивувати



Урядова комісія під головуванням віце-прем'єра Ігоря Шувалова схвалила переклад цифрового телемовлення в Росії на новий стандарт DVB-T2. Чиновники вирішили створити на базі інфраструктури DVB-T2 мережа інтерактивного телебачення з масою додаткових функцій, включаючи доступ до електронних держпослуг і систему оповіщення при екстрених ситуаціях. Пілотні зони для тестування цих сервісів будуть створені у восьми містах. Крім того, ФГУП НИИР вивчить можливість надання в наземних мережах цифрового ТБ додаткових інформаційних послуг.

Режім DVB-T2 (Digital Video Broadcasting - Second Generation Terrestrial) - друге покоління європейського стандарту ефірного цифрового мовлення DVB-T. За даними ФГУП "Російська телевізійна і радіомовна мережа" (РТРС), стандарт DVB-T2 здатний як мінімум на 30% збільшити ємність мереж цифрового ТБ в порівнянні з DVB-T при використанні тієї ж інфраструктури і радіочастотних ресурсів. Як повідомлялося раніше, 21 січня 2011 р. прем'єр-міністр Росії Володимир Путін затвердив план використання смуг радіочастот в рамках розвитку перспективних технологій в РФ. Згідно з цим документом, планований термін початку надання послуг зв'язку DVB-T2 - 2015

Засідання урядової комісії з розвитку телерадіомовлення під головуванням віце-прем'єра Ігоря Шувалова відбулося минулого тижня, 22 вересня. Відповідно до її рішення, у всіх новостворюваних ефірних наземних мережах цифрове телевізійне мовлення здійснюватиметься в стандарті DVB-T2. Для регіонів, у яких мережі вже побудовані і мовлення ведеться в стандарті DVB-T, буде розроблений план перекладу побудованих мереж на новий стандарт. Чиновники сподіваються, що при використанні тієї ж інфраструктури і радіочастотних ресурсів застосування стандарту DVB-T2 дозволить істотно збільшити кількість переданої інформації. Як повідомляється на офіційному сайті Мінкомзв'язку, переваги нового стандарту планується задіяти для розширення спектру послуг, що надаються населенню на базі ефірних наземних мереж цифрового телевізійного мовлення.

У повідомленні Мінкомзв'язку наголошується, що у зв'язку з впровадженням DVB-T2 міністерство збирається внести зміни у федеральну цільову програму (ФЦП) "Розвиток телерадіомовлення в Російській Федерації на 2009-2015 рр..".

"Мова йде не тільки про поширення телевізійних каналів, а й про надання населенню доступу до Інтернету і послуг електронного уряду. Приміром, перевагою стандарту DVB-T2 є підвищена швидкість передачі даних, яка дозволяє здійснювати трансляцію більшого числа телевізійних каналів і організувати прямий канал, забезпечує доступ до таких сервісів, як електронна пошта та розсилки, електронний уряд, оповіщення про позаштатних ситуаціях і т.д., - пояснив радник президента Національної асоціації телемовлення (НАТ) Володимир Лівшиць на відбулася минулого тижня XVI Щорічній конференції операторів і користувачів мережі супутникового зв'язку та мовлення Satrus. - Цифровий дивіденд повинен дати можливість розміщувати більше каналів у цифрових мультиплексах, розвивати телебачення високої чіткості, а потім і надвисокої чіткості. Ми повинні працювати над створенням справжнього, а не псевдоінтерактівного мовлення, яке вимагатиме зворотних каналів зв'язку та дозволить цифрового телебачення надавати, а може навіть і випереджати, ті можливості, які пропонує Інтернет ".

Згідно з рішенням урядової комісії, одночасно з розгортанням цифрових мереж стандарту DVB-T2 будуть створені пілотні зони системи оповіщення населення при виникненні надзвичайних ситуацій та системи доступу до державних послуг в електронному вигляді на базі наземної мережі цифрового телевізійного мовлення. Пілотні зони планується створити у Владивостоці, Хабаровську, Калінінграді, Курську, Казані, Сочі, Петербурзі та Москві. Крім того, спільно з ФГУП НИИР буде опрацьовано питання про надання додаткових інформаційних послуг в наземних мережах цифрового телевізійного мовлення.

Прес-секретар РТРС Ігор Степанов повідомив репортерові ComNews, що підприємство буде створювати устаткування для надання додаткових послуг, але інші аспекти переходу на стандарт DVB-T2 прокоментувати не зміг.

"У цифровому потоці і так мало місця для програм. Питання інтерактиву - в наявності зворотного каналу, потрібні технічні засоби для реалізації такого завдання. В принципі, інтерактив - це завдання ШПД. Цифровий ресурс, звичайно, дефіцитний, але можна викинути декілька програм і використовувати канал під якісь послуги. Справа в ціні питання. У VSAT-систем є можливість організації зворотного каналу, а тут ситуація трохи інша. Успіх втілення чогось, крім системи оповіщення про надзвичайні ситуації, сумнівний ", - розмірковує в бесіді з ComNews джерело ComNews в РТРС.

"Для створення зворотного каналу в цифровий мовної мережі існує інший стандарт, DVB-RCT (Return Channel Terrestial - зворотний наземний канал), в якому реалізовано механізм використання тимчасового розділення каналів і рішень в TDMA / OFDMA-форматі, але він ще не затверджений - ні в Європі, ні в США, - говорить менеджер однієї з мовних компаній. - При наявності розвиненого наземного ШПД та супутникового мовлення не зовсім зрозуміло, для чого це потрібно в Росії, і конкурувати на ринку інтерактивних послуг цифрового телемовлення буде важко ".

Прес-служба Мінкомзв'язку не відповіла на запит ComNews. Прес-служба ВАТ "Ростелеком" (оператор розвиває інфраструктуру електронного уряду) теж не прокоментувала можливість надання електронних держпослуг по мережах цифрового ТБ. Отримати коментарі НИИР вчора не вдалося.

ДАР'Я ЛЮТЦАУ
© ComNews
RATVODДата: Вівторок, 11.10.2011, 12:14 | Повідомлення # 78
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У цифровий телеефір не пускають

додаткові телеканали через інтернет та МНС




Ілюстрація © Едуард Катіхін, «Маркер»


Російські телемовці не змогли реалізувати шанс збільшити свою присутність в цифровому ефірі. Така можливість з'явилася після того, як урядова комісія з розвитку телерадіомовлення схвалила впровадження нового стандарту DVB-T2 в мережах наземного цифрового ефірного ТБ. Додаткову ефірну ємність, яка з'явиться після переходу на DVB-T2, можна було б використати для збільшення числа телеканалів у складі трьох основних мультиплексів (пакетів) каналів. Однак, як стало відомо «Маркеру», урядова комісія не прийняла відповідного рішення. Додатковий ресурс буде використаний для доступу в інтернет по телеефіру і в інтересах МНС для оповіщення населення. Таким чином, з формальної точки зору, питання про збільшення кількості телеканалів в мультиплексах на сьогодні не розглядається. З таким становищем не згодні мовники. Як заявив «Маркеру» радник президента Національної асоціації телерадіомовників (НАТ) Володимир Лівшиць, правильно було б використовувати додатковий ресурс, що з'явився з впровадженням стандарту мовлення DVB-T2, в першу чергу в інтересах розвитку телемовлення.

Скільки додаткових каналів могло поміститися в ефірі


До теперішнього часу мережі наземного цифрового ТБ, у відповідність з ФЦП «Розвиток телерадіомовлення на 2009-2015 роки», будувалися на основі технології DVB-T. Схвалене комісією впровадження стандарту DVB-T2 дозволяє, як показали проведені у Тверській області випробування, збільшити пропускну здатність цифрових ефірних телемереж. У смузі частот 8 МГц вдається передавати в 1,5 рази більше інформації, ніж за технологією DVB-T. Це обумовлено більш високою швидкістю передачі за новою технологією: вона становить 33,29 Мбіт / с замість 22,39 Мбіт / с за старим стандартом.

Таке збільшення пропускної здатності відкриває нові можливості у використанні цифрових ефірних мереж телемовлення. Мінкомзв'язку запропонувало використовувати з'явився додатковий ресурс цифрового ефіру для системи оповіщення населення при надзвичайних ситуаціях і доступу в інтернет, у тому числі до порталу госулсуг. Пропонувався й інший варіант застосування розширилися можливостей мовлення: повернутися до визначення кількості телеканалів в першому і інших мультиплексах, для цього доручити Мінкомзв'язку підготувати пропозиції щодо формування мультиплексів в новому стандарті DVB-T2, що означало б новий переділ цифрового телеефіру.

Зараз указом президента РФ Дмитра Медведєва сформований перший мультиплекс, до якого увійдуть телеканали, обов'язкові до безкоштовного для телеглядачів поширенню на всій території Росії. У нього вже включено вісім загальноросійських каналів, а в 2012 році до них додасться по одному місцевому каналу в кожному регіоні. Цей пакет каналів транслюється в ефір в тих регіонах, де цифрове ТБ вже працює. У другій мультиплекс повинні увійти ще дев'ять федеральних телеканалів, перелік яких буде визначено до його введення в дію в 2015 році. Третій мультиплекс буде складатися з чотирьох регіональних каналів і, можливо, з телеканалу високої чіткості. Такий розподіл каналів по пакетах було розроблено виходячи з того, що для будівництва мереж буде використовуватися стандарт DVB-T.

Новий стандарт, схвалений комісією, дозволяє, наприклад, збільшити кількість телеканалів у першому мультиплексі до 12-13 або додати до нього один канал високої чіткості. Така можливість не могла не зацікавити мовників, що знайшло відображення в пропозиції розглянути питання про зміну складу мультиплексів. Проте урядова комісія не прийняла відповідного рішення, тому зараз немає підстав для будь-якого перегляду раніше затвердженого кількісного та якісного складу мультиплексів.

Підтримані комісією пропозиції стосуються використання додаткових можливостей стандарту DVB-T2 для оповіщення населення про надзвичайні ситуації і доступу в інтернет. При цьому повноцінний доступ до інтернет-сервісів вимагає організації двостороннього зв'язку між користувачами та інтернет-ресурсами, що потребують додаткової ємності ефіру цифрових телемереж. Така організація зв'язку дозволить впроваджувати і додаткові інформаційні послуги, наприклад надання відеоконтенту по запиту користувача, розширений каталог програм, електронну комерцію, телеголосування і пр.

За рішенням комісії, можливості оповіщення населення будуть досліджені до 1 лютого 2012 року в двох досвідчених зонах - в Курську і Санкт-Петербурзі, доступ в інтернет і додаткові послуги будуть досліджуватися в ці ж терміни на базі мереж цифрового ТБ у восьми регіонах, включаючи Москву і Санкт-Петербург.

Чого хочуть мовники


Однак відсутність рішень щодо перегляду складу мультиплексів турбує телемовників. Радник президента, керівник інформаційно-аналітичного центру Національної асоціації телерадіомовників (НАТ) Володимир Лівшиць заявив «Маркеру», що мовники вітають розширення функцій мереж цифрового ТБ за рахунок доступу в інтернет і появи можливості чинити на цій базі додаткові інформаційні послуги.

Такий підхід надає телемережам і послуг інтерактивність і робить їх засобом комунікації. Це буде стимулювати інтерес мовників і населення до більш активного використання мереж (треба думати, і мультиплексів) ефірного цифрового ТБ, придбання цифрових приставок і користувальницьких пристроїв для телевізорів, говорить Лівшиць. У той же час мовники вважають, що додатковий ресурс, що з'явився з впровадженням стандарту мовлення DVB-T2, потрібно використовувати в першу чергу в інтересах розвитку телемовлення як такого. Тому доцільно, вважає Ліфшиц, за рахунок додаткового ресурсу підвищити специфічні телевізійні якості цифрових мультиплексів. Зокрема, паралельно з організацією доступу в інтернет по цифрових мережах з'являється можливість включити до складу першого мультиплексу телеканал високої чіткості і канал зворотного зв'язку, що дозволяє надавати інтерактивні телевізійні послуги.

Навіщо шифрувати ефір


Комісія прийняла і ще один дуже важливий для ринку рішення. Для реалізації в цифрових ефірних телемережах як системи оповіщення, так і доступу в інтернет, необхідно персоніфікувати кожен телеприймач або цифрову телевізійну приставку, привласнивши унікальний ідентифікатори, аналогічно IP-адресою в інтернеті. Для цього вирішено використовувати систему умовного доступу, вона ж система адресного управління користувальницьким устаткуванням. В основі цієї системи лежить шифрування телесигналу при його передачі в ефір, внаслідок чого приймати такий сигнал зможуть тільки приставки або телевізори, обладнані такою ж системою кодування. Ця система буде безкоштовною для користувачів, їх обладнання буде автоматично опізнаватися мережею телемовлення та реєструватися в ній. Але будь-яке обладнання, не забезпечене тією ж системою кодування, яка встановлена ​​в мовної мережі, не зможе приймати її телесигнал.

Прийняте комісією рішення про впровадження системи адресного управління дозволить відкрити російський ринок для цифрових телевізійних приставок вітчизняного виробництва і перекрити його для іноземної продукції. Справа в тому, що для системи адресного управління буде використовуватися алгоритм кодування вітчизняної розробки, не володіючи якими, іноземні компанії не зможуть випускати телеприставки, здатні приймати цифрове ТБ в Росії. Тому весь ринок поділять між собою тільки ті виробники приставок, які матимуть доступ до вживаного в російському телеефірі алгоритму кодування. Ціна питання велика: Мінкомзв'язку оцінює обсяг ринку приставок для цифрового ТБ у Росії в 55 млн штук, або в 86 млрд рублів в грошовому вираженні. Після прийнятого комісією рішення весь цей обсяг може бути освоєно підприємствами, що працюють в Росії, що стане, мабуть, першим випадком за останні роки, коли якась суттєва частина вітчизняного ринку електроніки не буде зайнята іноземцями.

Ігор Агапов
«Маркер»
RATVODДата: Понеділок, 14.11.2011, 20:10 | Повідомлення # 79
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Перші підсумки переходу Росії на "цифру" підведуть учасники

конгресу
Національної асоціації телерадіомовників 23-25 листопада




Ювілейний 15-й Міжнародний конгрес Національної асоціації телерадіомовників / НАТ / пройде

під девізом "Цифровий світ. Цифрова Росія: сценарії та реальність".


На форумі з 23 по 25 листопада учасники підведуть перші підсумки переходу Россії на цифрове мовлення і обговорять ряд пов'язаних з цим проблем.
"Відмінною особливістю конгресу в цьому році стане те, що він проводиться спільно з Російської телевізійної і радіомовної мережею", - зазначив сьогодні на прес-конференції президент НАТ Едуард Сагалаєв, підкресливши, що саме ця організація відповідає за створення цифрового телебачення і радіо в Росії. За його словами, в центрі уваги фахівців будуть питання законодавчого регулювання та ліцензування телемовлення. Однак розмова піде не тільки про індустріальну бік справи, а й про контент, тобто, зміст каналів. "Ми живемо в світі, коли технології так бурхливо розвиваються, що за ними не встигають ні творці контенту, ні законодавча база", - зазначив Сагалаєв.

Одна з найбільш цікавих дискусій, як очікують організатори, розгорнеться на тему вдосконалення медійних досліджень. У НАТ зазначають, що чинна система медіаізмереній з її критеріями вибірки "не влаштовує вже ні канали, ні самі дослідницькі компанії". На конгресі компанії, що займаються медіаізмереніямі, як очікується, запропонують нові методи дослідження уподобань аудиторії.

Ще однією відмінною особливістю заходу стане акцент на регіональний сегмент. За словами Сагалаєва, мова піде, зокрема, про включення в перший пакет безкоштовних цифрових телеканалів одного регіонального каналу. "До цих пір немає ясності, чи буде в першому мультиплексі дев'ятий, регіональний канал", - визнав Сагалаєв. Він нагадав, що в урядовій комісії позитивне рішення з цього питання вже практично прийнято, проте "у індустрії немає уявлення про те, коли і як почнеться відбір регіональних каналів для першого мультиплексу".

Обладнання, за допомогою якого стає можливим цифрове мовлення, можна буде побачити "вживу". У рамках конгресу за традицією буде працювати виставка NATEXPO, в якій візьмуть участь світові лідери з виробництва устаткування для телерадіомовлення. Серед них компанії Sony, Panasonic і багато інших.

Як повідомила кор. ИТАР-ТАСС гендиректор НАТ Наталія Піскунова, цього року виставка буде на 10-15 проц масштабніше, ніж торік.
Причому її склад розшириться не лише за рахунок зарубіжних учасників, але і за рахунок вітчизняних, переважно інтеграторів.

МОСКВА, 14 листопада. / Кор. ИТАР-ТАСС Ксенія Рассипнова /
Тasstelecom
slavasamДата: Четвер, 24.11.2011, 10:30 | Повідомлення # 80
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Регионы займутся творчеством



В новом законе "О связи" будут пересмотрены правила взаимодействия федеральных и региональных телеканалов. Согласно новым нормам региональные телеканалы будут обязаны производить больше оригинальных программ. Это станет одним из главных условий для вхождения в цифровые мультиплексы.

Об этом рассказал репортеру ComNews советник президента Национальной ассоциации телерадиовещателей (НАТ) Владимир Лившиц. "Мы два года занимались территориальными собраниями, совещаниями, мониторингом телерадиокомпаний. Из 83 субъектов федерации лишь в 32 мы нашли только 45-50 каналов, которые могут претендовать на вхождение на конкурсной основе в первый мультиплекс, - поделился Владимир Лившиц с репортером ComNews. – Критерии отбора – на первом месте самостоятельное программирование, на втором месте определенный объем собственных программ, на третьем месте – социальная направленность программ. Самостоятельный объем вещания – от 18 до 24 ч в сутки. Все борются за то, чтобы в мультиплексе было больше каналов, но ясно, что такого количества каналов нет".

"Региональные каналы транслируют контент федеральных сетей и по два-три часа в день выходят с региональными врезками, которые представляют собой исключительно информационные программы и рекламу, - объяснил репортеру ComNews Владимир Лившиц. - В течение последних 15 лет возникло потребительское отношение региональных вещателей к тому, чем они занимаются. Они перестали производить программы – просветительные, образовательные, детские. В новом "Законе о связи" описан целый ряд новелл, которые определяют взаимоотношения между федеральными каналами и региональными. Когда мы говорим "региональный канал", мы плохо понимаем, какой смысл вкладываем в это определение. Новый закон определяет региональные, городские, муниципальные каналы, дает определение тому, что такое цифровой мультиплекс, универсальная лицензия".

"Я считаю, что в первый мультиплекс стоило включить только общероссийские общеобязательные каналы, - объяснил репортеру ComNews президент Медиагруппы "Южный Регион" Георгий Кудинов. – Все остальное, включая региональное телевидение, нужно отдать на работу коммерческим вещателям и операторам".

"Мнение о том, что региональное вещание является вторичным в сравнении с общероссийскими телевизионными программами, нельзя назвать верным, - считает генеральный директор телеканала "Новгородское областное телевидение" Александр Малькевич. - Подтверждением тому служит опыт местных телекомпаний с самостоятельным программированием. Безусловно, речь не идет о филиалах, входящих в структуру ВГТРК, или компаниях, являющихся сетевыми партнерами федеральных СМИ. Наоборот, о телеканалах, вещающих в полноформатном 100%-ном объеме. Одной из таких региональных компаний является АНО "Новгородское областное телевидение".
По словам Александра Малькевича, канал осуществляет собственное полноформатное вещание 24 часа в сутки на территории Новгородской области. "Из общего объема суточного вещания 50 % составляют программы собственного производства, вторая половина – контент, приобретаемый у НТС и "СТП-контент". – рассказал репортеру ComNews Александр Малькевич. Еженедельно новгородский телеканал создает и показывает больше 30 собственных цикловых передач, отвечающих интересам новгородских зрителей. В эфире НТ выходят различные линейки проектов. Это информационные, аналитические, общественно-политические, просветительские, для молодежи и юношества, развлекательные программы, а также ток-шоу, спецпроекты и документальные фильмы".

"На нашем телеканале не менее четырех с половиной часов оригинальных программ, - уточнил репортеру ComNews директор департамента телевидения подольского регионального телевидения "Кварц" Олег Головацкий. - Проблема во взаимодействии с федеральными каналами заключается в том, что мы с ними связаны сетевым партнерством – они предоставляют контент, а на оригинальные программы не остается времени. Региональное телевидение имеет желание производить новые программы, но не имеет возможностей и денег".

"В концепции развития телерадиовещания в России я считаю целесообразным учитывать наличие регионального вещания. Телекомпании с самостоятельным программированием, способные поддержать переход "на цифру" и технически, и физически – при наличии современного оборудования и квалифицированного журналистского коллектива, наравне с федеральными каналами, бесспорно, следует включать в первый мультиплекс, при этом создавать выгодные, финансовые и юридические условия для экономически обоснованного перехода на цифровое вещание", - поделился с репортером ComNews Александр Малькевич.

МАРИЯ ПЕТРОВА
24.11.2011

© ComNews
RATVODДата: П`ятниця, 25.11.2011, 12:18 | Повідомлення # 81
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Волгоградська область перейшла

на
цифрове телемовлення




Сьогодні був запущений перший цифровий телевізійний передавач у Волгоградській області, повідомляється на офіційному сайті Мінкомзв'язку. Він забезпечить доступ до цифрового ефірного телебачення 53% населення регіону.

Глава Мінкомзв'язку Ігор Щеголєв заявив, що згідно з планами, в 2012 році велика частина Волгоградської області буде покрита цифровим мовленням, а вже до кінця 2011 року цифровий сигнал буде в 41 регіоні - це територія, де проживає 43 млн чоловік.

Ігор Щеголев нагадав, що просування цифрового телебачення в Росії почалося з Далекого Сходу. Протягом року представники міністерства і телерадіомовних компаній неодноразово бували в зазначених регіонах. У більшості населених пунктів, до яких можна дістатися тільки вертольотом, до цих пір були доступні один-два канали, а зараз - пакет з восьми каналів в хорошій якості. "З часом, з допомогою новоствореної інфраструктури у наших громадян з'явиться можливість отримувати і державні електронні послуги. Зараз ведеться активна робота з МНС, щоб побудувати на тій же мережі систему оповіщення населення", - додав він.

Говорячи про роботу волгоградських колег, Ігор Щоголєв повідомив, що зараз ведуться роботи над будівництвом нової телевізійної вежі, яка буде знаходитися в 5 кілометрах від нинішньої, розташованої на Мамаєвому Кургані поруч з пам'ятником "Героям Сталінградської битви". На думку глави Мінкомзв'язку, це архітектурна споруда, яким би технічно сучасним воно не було, не дуже вписується в історичний вигляд меморіалу. "Це ще один внесок програми і зусиль наших колег з РТРС, щоб змінити життя у Волгограді на краще", - додав міністр.

Відповідно до Федеральної цільової програми "Розвиток телерадіомовлення в Російській Федерації на 2009-2015 роки", Волгоградська область входить до складу регіонів другої черги будівництва. У 2010 році був розроблений частотно-територіальний план, зараз розпочато найвідповідальніша стадія - введення об'єктів в експлуатацію. Для забезпечення можливостей цифрового телерадіомовлення на телевізійній вежі та технічному будівлі були підготовлені місця для установки передавальної антени і цифрового передавача потужністю 5 кВт, побудований центр кодування і мультиплексування, апаратного моніторингу та управління.

МОСКВА, 24 листопада. / ТАСС-Телеком /.
RATVODДата: Вівторок, 17.01.2012, 12:28 | Повідомлення # 82
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Обрано єдиний стандарт

цифрового ефірного мовлення




В рамках реалізації федеральної цільової програми «Розвиток телерадіомовлення в Російській Федерації на 2009 - 2015 роки» протягом декількох років буде проведений перехід від аналогового ефірного телебачення до цифрового. Це дозволить поліпшити якість ефірного мовлення, а також дасть можливість транслювати більшу кількість каналів, що дуже важливо для віддалених населених пунктів, обмежених або зовсім не мають доступу до аналогового ефірного телебачення.

До теперішнього часу 1600000 росіян не мають можливості приймати ефірне телебачення. Ще 3 мільйони можуть приймати тільки одну ефірну телевізійну програму.

Для прийому телевізійних програм у цифровому форматі необхідні телевізійні приймачі з вбудованим тюнером, а при їх відсутності - цифрові приставки до аналогових телевізорів, що працюють в певному стандарті. Щоб уникнути плутанини при виборі таких приставок, у вересні 2011 року на засіданні Урядової комісії з розвитку телерадіомовлення в якості національного стандарту наземного цифрового ефірного мовлення був прийнятий стандарт DVB-T2. У зв'язку з цим, з початку цього року буде здійснюватися перехід мовлення в стандарті DVB-T2 для вже побудованих об'єктів мовлення і на нововведених об'єктах.

В Астраханській області перехід до нового стандарту мовлення планується здійснити в 2012 році. В даний час за рахунок федеральних коштів ведуться роботи з реконструкції існуючих і будівництва нових об'єктів цифрового ефірного телевізійного мовлення. Всього на території області буде організовано 25 цифрових пунктів мовлення, 15 з них - новоспоруджувані.

Крім мовлення у форматі високої чіткості, стандарт DVB-T2 дає можливість ввести в користувальницький пакет крім 8 федеральних каналів і одного місцевого додаткові телевізійні канали, а також організувати оповіщення ЦО і НС. У пакет послуг цифрового мовлення увійде безкоштовна електронна телепрограма, можливість отримувати додатково багатомовне супровід каналів, п'ятиканальний звук та інше.

Джерело:


RATVODДата: Неділя, 18.03.2012, 13:01 | Повідомлення # 83
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
19 березня - старт DVB-T2 мовлення

в Санкт-Петербурзі.




За повідомленням Філії РТРС «Санкт-Петербурзький РЦ» з 12:00 19 березня 2012 тестове ефірне цифрове телемовлення на 35 каналі в Санкт-Петербурзі буде переведено на стандарт DVB-T2.

Трансляція першого мультиплексу на території Ленінградської області (Виборг, Кингисепп, Луга, Подпорожье і Тихвін) буде продовжуватися в стандарті DVB-T. Перемикання на мовлення в стандарті DVB-T2 будуть здійснюватися в міру технічної готовності передавальних цифрових комплексів до ефірної трансляції першого мультиплексу в стандарті DVB-T2.

Як уже повідомлялося раніше, 1 березня 2012 РТРС відкрив цифрове ефірне телемовлення в стандарті DVB-T2 в Татарстані. Навесні 2012 року планується розпочати мовлення в новому стандарті ще в декількох суб'єктах РФ, зокрема, в Краснодарському краї, Волгоградській, Псковській і Ростовській областях.
kozakuaДата: Середа, 21.03.2012, 13:37 | Повідомлення # 84
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
В розничной продаже появились приставки для приема цифрового эфирного телевидения в стандарте DVB-T2


Уважаемые телезрители!

РТРС рад сообщить, что с понедельника, 19 марта, в регионах, где начался переход телевизионного вещания на современный цифровой стандарт DVB-T2, в розничной продаже абонентские устройства производства GeneralSatellite TE-8714, характеристики которых полностью соответствуют требованиям нового стандарта.

На упаковке цифровых приставок присутствуют изображения логотипов РТРС и цифрового эфирного телевидения («бабочка»).

О подключении приставки вы можете проконсультироваться как в магазинах.










Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: П`ятниця, 30.03.2012, 13:07 | Повідомлення # 85
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Кто закодирует росиянам эфирное цифровое телевидение?

Государственным стандартом кодирования всех телевизоров и приставок для цифрового телевидения может стать система от неизвестной компании ЛКС. Возможно, она связана с крупнейшим продавцом и производителем приставок — General Satellite.

Приставки и телевизоры для цифрового телевидения стандарта DVB-T2 должны поддерживать зарубежные и российские системы условного доступа — «Роскрипт-про» и «Роскрипт-М 2.0», следует из утвержденных Минкомсвязи временных требований к приемным устройствам. Условный доступ — необходимый атрибут платного телевидения, он используется операторами для ограничения доступа к каналам. Такие системы дают оператору возможность адресно предоставлять зрителям дополнительный контент и услуги, объясняет замминистра связи и массовых коммуникаций Алексей Малинин. Утвержденные министерством кодировки разработаны компанией ЛКС. Для министерства и «Российской телерадиовещательной сети» (РТРС, исполнитель программы цифрового ТВ в России) определяющим при выборе системы стало российское происхождение ЛКС, объясняет Малинин. Сопоставимых российских аналогов у «Роскрипт-про» и «Роскрипт-М 2.0» нет, уверяет он.

Опрошенные «Ведомостями» сотрудники операторов платного ТВ и отраслевых ассоциаций считают, что министерство сделало свой выбор в пользу одного из крупнейших в России дистрибуторов и производителей приставок для спутникового ТВ — General Satellite. Именно с этой компанией аффилирована ЛКС, утверждают многочисленные источники «Ведомостей» (см. врез).

Представитель General Satellite Сергей Орлов это не комментирует. Он говорит лишь, что General Satellite и РТРС являются технологическими партнерами. Не исключено, что в перспективе права на системы доступа «Роскрипт-про» и «Роскрипт-М 2.0» перейдут к РТРС вместе с долей в уставном капитале ЛКС, предполагает высокопоставленный источник, близкий к Минкомсвязи. Представители РТРС и General Satellite не смогли это прокомментировать. Разыскать компанию ЛКС «Ведомостям» не удалось — у нее нет ни телефона, ни сайта.

Говорить о стоимости внедрения системы доступа от ЛКС пока рано — требования к ней еще окончательно не сформулированы, говорит заместитель гендиректора РТРС Виктор Пинчук. Обычно оператор один раз платит разработчику системы $5-10 за каждую лицензию на софт и карту, закрывающую доступ абонента к тем или иным сервисам, рассказывает вице-президент Ассоциации кабельного телевидения России (АКТР) Михаил Силин. По оценке АКТР, к 2015 г. в России может быть продано около 10 млн устройств для приема цифрового эфирного телевидения. То есть разработчик системы сможет заработать $50-100 млн.

Как производить оборудование, поддерживающее «Роскрипт-про» и «Роскрипт-М 2.0», пока непонятно — технические характеристики этих систем до сих пор недоступны, жалуется технический директор производителя приставок «Дисплейные системы» Михаил Стрельников. А возможная аффилированность производителя приемных устройств и разработчика систем условного доступа, выбранных в качестве государственного стандарта, вызывает опасения, продолжает он. В будущем General Satellite может получить значительные преференции в продвижении своей продукции перед другими производителями, не исключает Стрельников.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Неділя, 14.10.2012, 09:54 | Повідомлення # 86
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
РТРС планує відключення

аналогового ТБ до 2017 року




Телевізійний сигнал в аналоговому форматі буде відключатися в Росії поступово у період з 2014 по 2017 рік включно, повідомив заступник генерального директора з управління, експлуатації та розвитку мережі ФГУП "Російська телевізійна і радіомовна мережа" (РТРС) Віктор Пінчук.

За його словами, одночасне мовлення цифрового і аналогового каналів тривалий час недоцільно через подвійні витрати і навантаження на мережу. Крім того, РФ має міжнародні зобов'язання за угодою GE-06, відповідно до якого перехід на цифрове телебачення має бути завершений до 17 червня 2015 року. Таким чином, за його словами, у прикордонній двухсоткілометровой зоні РФ відключення аналогового телебачення почнеться в кінці 2014 року - в 2015 році.

Він зазначив, що згідно розроблюваної концепції по відключенню аналогового ефірного мовлення, після завершення будівництва мережі цифрового телебачення в регіонах протягом 18 місяців повинна бути проведена інформаційно-роз'яснювальна кампанія. "Весь процес відключення аналогового мовлення в Росії запропоновано розтягнути на 2014-2017 роки. До кінця 2017 року ми повинні будемо вимкнути аналогове мовлення, якщо концепція буде затверджена", - сказав В.Пінчук.

Крім того, планується розробити пропозиції про підтримку соціально незабезпечених верств населення для того, щоб вони могли отримати доступ до цифрового ефірного телебачення. Заступник гендиректора не став розкривати її параметри.

Він також нагадав, що в даний час до складу першого мультиплексу входять російські загальнообов'язкові канали: "Перший канал", "Росія-1", "Росія-2", "НТВ", "Петербург-П'ятий канал", "Росія-К" , "Росія 24" і "Карусель". Панірують, що в нього увійде Громадське телебачення Росії з 1 січня 2013 року і регіональний канал - з середини майбутнього року.

"Конкурс на участь у другому мультиплексі буде проведено до середини грудня. Тобто до кінця цього року ми дізнаємося перелік тих каналів, які потраплять у другий мультиплекс. Їх буде 10. І з наступного року ми приступаємо до будівництва мережі другого мультиплексу і доведемо кількість каналів до 20 ", - сказав В.Пінчук.

За його словами, це буде хорошою мотивацією для населення для переходу на цифрове ефірне мовлення. "В даний час левова частка населення в Росії має можливість приймати не більше 4-5 каналів в аналоговому стандарті", - сказав заступник глави РТРМ.

Він вважає, що ринок поступово буде насичений недорогими приставками і вже зараз нараховується 96 моделей телевізорів, що підтримують стандарт DVB-T2 і не вимагають приставки.

Для доставки на об'єкти РТПЦ регіонального контенту будуть використовуватися як супутникові канали, так, можливо, радіорелейні й оптоволоконні лінії операторів, діючих у регіонах. Їх планується відібрати в рамках конкурсу. "Порядку 16 суб'єктів можна побудувати на ВОЛЗ, від 5 до 10 - на радіорелейних лініях зв'язку, все інше - тільки супутник. Все буде залежати від економічної ефективності того чи іншого способу", - сказав В.Пінчук.

Торкаючись теми перекладу існуючої інфраструктури, що забезпечує мовлення в стандарті DVB-T, у формат DVB-T2, він повідомив, що програма може бути скоригована. "Поки ми діємо в рамках наказу міністерства зв'язку, відповідно до якого в I кварталі 2013 року мовлення T повинні вимкнути. Зараз ми проаналізуємо ситуацію і ще раз можемо повернутися до питання про перенесення цих термінів", - повідомив В.Пінчук.

За його словами, програма виконана в ряді суб'єктів, де "вдалося цілком безболісно перейти на формат Т2". "Що стосується суб'єктів першої черги - 12 суб'єктів і тестових зон, таких як Курськ, Калінінград, Москва - тут план буде кілька підкориговано для того, щоб уникнути соціального вибуху. Ми хотіли б спочатку запустити другий мультиплекс вже в стандарті DVB-T2. Таким чином , буде мотивація населення переходити зі старих приставок на нові ", - сказав заступник гендиректора.

Він додав, що до того часу почне підходити до кінця термін служби приставок, населення придбає телевізійні приймачі, що підтримують DVB-T2. "Я думаю, що ми будемо просити Мінкомзв'язку Росії внести коректування в початковий план переведення мереж з Т на Т2. Трохи відкласти. Від суб'єкта до суб'єкта все змінюється, тому називати конкретні терміни поки не хотів би", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що реалізовується в даний час федеральна цільова програма "Розвиток телерадіомовлення в РФ на 2009-2015 роки" передбачає, що до 2015 року цифрове телебачення має охопити 100% території Росії.

DVB-T2 - друге покоління формату DVB-T, європейського стандарту ефірного цифрового мовлення. DVB-T2 мінімум на 30% перевершує ємність телевізійних мереж формату першого покоління при тій же інфраструктурі мережі і частотних ресурсах.



RATVODДата: Субота, 24.11.2012, 17:52 | Повідомлення # 87
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Цифру чекає аншлаг



За десять місць у другому цифровому мультиплексі поборються 19 телеканалів. Переможці конкурсу, який пройде 14 грудня, повинні будуть оплачувати не тільки цифровий, але і як і раніше аналоговий сигнал. Збільшені витрати мовники пропонують компенсувати за рахунок кабельних і супутникових операторів: їх хочуть зобов'язати поширювати канали безкоштовно.

Вчора закінчився прийом заявок на участь в оголошеному Роскомнадзор конкурсі на право потрапити у другий мультиплекс - пакет цифрових каналів, які транслюються на одній частоті. У конкурсі на десять місць можуть брати участь телеканали, які мовлять не менш ніж у п'яти регіонах та у яких частка програм вітчизняного виробництва складає більше 55%.

У конкурсі мають намір брати участь від 15 до 19 мовників, говорив минулого тижня в інтерв'ю "Комерсант" керівник Роскомнадзора Олександр Жаров. Так і сталося. Прийнято 19 заявок, повідомив учора представник відомства Володимир Пиків, відмовившись озвучити імена претендентів. Конкурс відбудеться 14 грудня.

Самі мовники раніше скептично відгукувалися про доцільність переходу на цифру. Так, в листопаді 2010 року на конгресі Національної асоціації телерадіомовників (НАТ) президент холдингу "Профмедіа" Рафаель Акопов під оплески залу заявив, що "основний принцип впровадження" цифри "- натягнути стару систему відносин з усіма субсидіями, фаворитизмом на нову технологічну основу, при цьому "нова" не означає "сучасна" ".

Проте вчора подачу заявок на конкурс "Комерсант" підтвердили РЕН ТВ ("Національна Медіа Група"), ТНТ ("Газпром-медіа"), СТС, "Домашній" і "Перець" (всі - "СТС Медіа"), " ТВ Центр "і" Зірка ". Крім того, раніше про свою участь повідомили ТВ-3, MTV, 2x2 (всі - "Профмедіа"), а також поширювані через кабельні мережі та супутник "Дощ" і О2ТВ. У прес-службі ЮТВ ("Ю", Disney і "Муз ТВ") проігнорували письмовий запит "Комерсант". Раніше в холдингу не виключали, що подадуть заявку тільки на якийсь один канал, а не на всі три.

ФЦП "Розвиток телерадіомовлення в РФ на 2009-2015 роки" передбачає, що до 2016 року всім жителям Росії повинні бути доступні канали трьох цифрових мультиплексів. Перший будується на бюджетні кошти, до нього увійдуть "Перший канал", "Росія 1", "Росія Культура", "Росія 2", "Росія 24", НТВ, "П'ятий канал", "Карусель", "Суспільне телебачення" та регіональний канал, який ще не вибрано.

Поширення в другому мультиплексі обійдеться телеканалу, за даними РТРС, в 944 млн руб. в рік (близько $ 30 млн по вчорашньому курсу) починаючи з 2016 року, коли мережі будуть повністю побудовані. До цього плата буде нижчою, але точний розмір її поки невідомий. При цьому каналам доведеться оплачувати як і раніше ще й аналоговий сигнал до тих пір, поки у 98% населення не буде спеціального устаткування для прийому цифри. Витрати, приміром, трьох каналів «СТС Медіа» на аналог в 2011 році склали близько $ 25 млн.

Телемовці зараз шукають спосіб компенсувати свої зростаючі витрати. За підсумками минулого на початку листопада чергового конгресу НАТ його учасники прийняли резолюцію, яка пропонує, зокрема, "законодавчо закріпити принцип безкоштовного розповсюдження телеканалів другий мультиплекс у всіх середовищах мовлення". Подібні преференції з 2010 року вже є у каналів першого мультиплексу. Зараз комерційні мовники платять операторам за доступ в їхні кабельні, супутникові та IP-мережі. Так, із звітності "СТС Медіа" випливає, що в 2007 році за підключення своїх каналів до 389 тис. столичних домогосподарств холдинг заплатив структурі "Ростелекома" $ 4818000, тобто кожен абонент обійшовся "СТС Медіа" приблизно в $ 12,4.

Кабельні оператори розповсюджувати безкоштовно ще й канали другого мультиплексу не готові. "Якщо буде прийнятий принцип безкоштовного розповсюдження другого мультиплексу, витрати на передачу телеканалів нікуди не подінуться. Нам незрозуміло, хто їх буде компенсувати", - дивуються в прес-службі "Ростелекома".

Роман Рожков, Сергій Соболєв



RATVODДата: Вівторок, 18.12.2012, 19:44 | Повідомлення # 88
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Телеканали другого мультиплексу заплатять ще 14,7 млрд рублів



Роскомнадзор підбив підсумки конкурсу на входження телеканалів у другий мультиплекс (пакет каналів) цифрового ТБ. Переможцями конкурсу стали телеканали РЕН ТВ, ТВЦ, СТС, «Домашній», «Спорт» (компанія ВГТРК), «Зірка», «Світ», ТНТ, Ю (колишній «МУЗ-ТВ»), «Спорт-ТВ» (компанія «НТВ Плюс»). Кожен з переможців буде платити держкомпанії РТРС по 944 млн рублів на рік протягом 10 років за розповсюдження телесигналу. Додатково, як з'ясували «Известия», що ввійшли у другий мультиплекс телеканали будуть фінансувати і будівництво технічної інфраструктури цього мультиплексу загальною вартістю 14,7 млрд рублів.

РТРС оголосить в I кварталі 2013 року свій конкурс - на укладення контракту з системним інтегратором на будівництво другого мультиплексу. У документах РТРС, представлених в Урядову комісію з розвитку телерадіомовлення (копія є у «Известий»), говориться, що будівництво почнеться в наступаючому році, до кінця якого буде побудовано 1508 технічних об'єктів, а охоплення населення трансляцій каналів другого мультиплексу складе 42,9% . До кінця 2015 року буде побудовано 4956 об'єктів з охопленням населення 97,6%.

На участь в конкурсі на будівництво попередньо претендують шість компаній. За оцінкою джерела «Известий» в телерадіомовної галузі, найбільш ймовірними переможцями конкурсу на будівництва мультиплексу є новосибірська компанія «Тріада» і концерн «Алмаз-Антей».

Зараз визначається схема фінансування будівництва. Гроші на нього в розмірі 14,7 млрд рублів будуть повністю взяті з позабюджетних джерел, тобто фактично з коштів телеканалів-учасників, пояснили «Известиям» в РТРМ. У кінцевому рахунку вони і сплатять створення мультиплексу. Однак зараз в процесі переговорів з мовниками належить визначити форму залучення і повернення будівельникам вкладених ними грошей. РТРС, як зазначено в документах компанії, припускає, що обрана для будівництва другого мультиплексу компанія повинна бути здатна сама профінансувати будівництво, а потім отримувати вкладені гроші назад з коштів, внесених телеканалами мультиплексу. В якості варіантів повернення коштів будівельникові розглядається можливість виплати йому грошей або відразу при здачі їм збудованого об'єкта, або з розстрочкою платежів після цього моменту.

Представник РТРМ не відповів на запитання, чи можуть гроші на будівництво бути взяті з тих 10 млрд рублів на рік, які будуть платити сукупно телеканали другий мультиплекс за розповсюдження сигналу. Проте джерело «Известий» говорить, що такий варіант практично повністю виключений і 14,7 млрд рублів «будівельних» грошей, тобто по 1470000000 рублів на кожного, телеканали заплатять додатково до плати за мовлення.

Самі телеканали надають входженню в другій мультиплекс більше значення, ніж необхідності витрат на будівництво. Керівник прес-служби РЕН ТВ Стася Шульга говорить, що компанія знала про таку необхідність, подаючи заявку на участь у конкурсі, і якщо б вважала їх для себе неприйнятними, на конкурс б не пішла.

- Ми готові до цих витрат, як всяка успішна телекомпанія, - заявила Шульга.

Заступник генерального директора ВДТРК Дмитро Медников звертає увагу на те, що остаточні деталі фінансування будівництва ще будуть уточнюватися, але він теж не бачить в них проблеми.

- Звичайно, йдучи на конкурс, ми, як і інші компанії, мали на увазі і витрати на будівництво і брали участь у конкурсі з їх урахуванням, - сказав Медников.

РТРС планує в поточному місяці провести з телеканалами, що увійшли в другий мультиплекс, узгодження технологічних вимог до обладнання мультиплексу, етапності будівництва та регламент взаємодії з ними, включаючи фінансові питання.

Ігор Агапов



RATVODДата: Середа, 19.12.2012, 15:56 | Повідомлення # 89
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Мінзв'язку радить купувати

телевізори тільки з
DVB-T2




18 грудня в донськsй столиці відбулася прес-конференція, присвячена розвитку цифрового ефірного телебачення. Її учасниками стали міністр зв'язку Ростовської області Герман Лопаткін і директор регіонального ОРТПЦ Дмитро Лелюк. У своїх виступах доповідачі зупинилися на перевагах наземного мовлення перед «цифрою з космосу» - і рекомендували під час святкових розпродажів (і не тільки!) Вибирати телевізори з підтримкою DVB-T2. Адже саме ці моделі відкриють перед власниками унікальні перспективи, - «аж до інтерактивного ТБ з доступом до порталу держпослуг». Детальніше про найближчі плани і далеких перспективах «ефірної цифри» читайте в ексклюзивному репортажі TechnoDrive!

Отже, цифрове ефірне телебачення продовжує стрімко охоплювати Ростовську область. Як повідомлялося нами раніше, прийом першого мультиплексу вже доступний 77% населення донського регіону. А в наступному році даний показник перевищить 97%! .. Для цього, на додаток до існуючих 39 ретрансляторів (вже переобладнаним під DVB-T2), на території області побудують «з нуля» ще 41 об'єкт цифрового мовлення. На ці цілі, за словами Германа Лопаткіна, буде спрямовано близько 1,34 млрд. рублів з федерального бюджету.

Реалізація проекту наземного цифрового мовлення здійснюється в рамках міжнародної угоди «Женева-06», - координуючого взаємодія радіомовних служб. У відповідності з ним, у прикордонних регіонах Росії, - серед яких Ростовська область, - аналогове мовлення має бути припинене до 2015 року. Тому вже через пару років для перегляду передач з ефіру потрібно приставка DVB-T2 (зараз коштує від 1 800 рублів - ред.) Або телевізор з підтримкою згаданого стандарту.

Останній, звичайно, набагато переважніше ... По-перше, мова йде про якість - кінескопи не дозволять оцінити всі переваги «цифри». Крім того, в розпал новорічних розпродажів сучасний телевізор Full HD можна купити за демократичною ціною. І згадка формату високої чіткості тут не випадково! .. Відповідаючи на запитання TechnoDrive, Герман Лопаткін підкреслив, що кілька каналів третього мультиплексу будуть саме HD. Головне при покупці телевізора переконатися, що він підтримує стандарт DVB-T2. «Антену міняти при цьому не доведеться, - цифрове ТБ добре ловиться на кімнатні і вуличні ДМВ-антени».

Окрему увагу було приділено складом мультиплексів. На сьогоднішній день в ефірі представлений перший з них, - що включає вісім федеральних каналів. За аналогією з супутниковими операторами, вони транслюються абсолютно безкоштовно. У той час як другий і третій мультиплекси являють собою комерційні проекти - і по закінченні тестування будуть надаватись за додаткову плату. Однак, при зовнішній схожості, Дмитро Лелюк відзначив перевагу наземного телебачення, яке полягає у наявності «місцевих вставок». За його словами, один з мультиплексів буде включати цілодобовий регіональний канал, на якому кожне муніципальне утворення зможе видавати місцеві новини. А значить жителі регіону зможуть бути в курсі міських подій (а також планових відключень води і електрики - ред.)

І, нарешті, в перспективі цифрове ефірне телебачення стане інтерактивним! .. Подібні проекти вже тестуються в інших регіонах країни. Наприклад, організація зворотного зв'язку через інтернет-провайдера, - дозволяє користуватися порталом держпослуг з телевізора. На прес-конференції в даному контексті згадувався «Ростелеком». На перший погляд, це здається занадто віддаленими планами ... Втім, пару років тому багато хто так само думали про масове цифровt телебаченнz в Росії.



RATVODДата: Неділя, 29.12.2019, 21:22 | Повідомлення # 90
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
31 грудня федеральні канали

підуть з супутника
«Ямал-401»




31 грудня 2019 року - останній день мовлення федеральних каналів
для
Ханти-Мансійського округу на супутнику «Ямал-401».


Транспондер, що працює на частоті 11471 МГц, поляризація - вертикальна, SR-11160 буде деактивовано в ніч на 1 січня. Причина - відмова «Роскомнадзору» у продовженні ліцензії компанії «ЦТБ-Регіон», яка з 2006 року будувала на території Ханти-Мансійського округу мережу цифрового ефірного телебачення в стандарті DVB-T і ретранслювала телеканали:



Перший канал
5 канал
Росія-24
Росія 1
Югра
НТВ
матч
Культура




Державна компанія РТРС, відповідальна за дистрибуцію ефірного цифрового в Росії не любить конкуренцію!
З Новим роком, любителі супутникового прийому!

Олександр Глущенко

29 грудня, 2019



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ в Росії ( DVB-T2 )
  • Сторінка 6 з 6
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024