FORUM TV-SATВівторок
23.04.2024, 16:53

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Стандарти цифрового телебачення ( DVB ) (DVB - S, DVB - S2, DVB - C, DVB - T, DVB - H)
Стандарти цифрового телебачення ( DVB )
RATVODДата: Неділя, 17.05.2009, 12:08 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Стандарти цифрового телебачення ( DVB )

Цифрове супутникове телебачення ( DVB - S, - S2, - S2X, - S3 )

Цифрове кабельне телебачення ( DVB - C )

Цифрове ефірне телебачення ( DVB - T, DVB - T2 )

Цифорове мобільне ТБ DVB - H


RATVODДата: Неділя, 17.05.2009, 12:23 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Цифрове супутникове телебачення DVB - S ( SAT - TV )

Доступно тільки для користувачів


RATVODДата: Неділя, 17.05.2009, 12:25 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Цифрове супутникове телебачення DVB - S2 ( SAT - TV )

Доступно тільки для користувачів


RATVODДата: Неділя, 17.05.2009, 12:27 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Цифрове кабельне ТБ DVB - C

Доступно тільки для користувачів


RATVODДата: Неділя, 17.05.2009, 12:34 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Цифорове наземне ТБ DVB - T

Доступно тільки для користувачів


RATVODДата: Неділя, 17.05.2009, 12:35 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Цифорове Мобільне ТБ DVB - H

Доступно тільки для користувачів


RATVODДата: Понеділок, 14.03.2011, 13:00 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
DVB-T2 - чи не пора взяти курс

на новий стандарт ?

Поява перших цифрових ТВ-тюнерів для стандарту DVB-T2 невипадково (PCTV nanoStick T2, Geniatech T200). Країни, які раніше за інших перейшли на європейську цифру DVB-T вже почали оновлення свого обладнання з метою переходу на телебачення нового покоління. Зараз, очевидно, вони шкодують, що не почали відразу з більш сучасного стандарту. Слідом за мовниками, обладнання неминуче доведеться оновлювати і телеглядачам.

Розвиток технологій неминуче. Впровадження європейського наземного цифрового стандарту почалося лише наприкінці дев'яностих, але по закінченню трохи більше десяти років встигли змінитися вже декілька його поколінь. Першим запропонованим варіантом, на який перейшли країни впровадили цифру раніше за інших, був DVB-T зі стисненням MPEG-2. Трохи пізніше для цифрового мовлення став доступний формат MPEG-4, який, безсумнівно, дуже хороший і вигідний для більш раціонального використання ефіру. Проте ще більш цікавий в цьому плані DVB-T2, який вже почав своє поширення. Завдяки новим режимам модуляції і канального кодування він здатний збільшує пропускну здатність каналу зв'язку в порівнянні з DVB-T в два рази.

Росія, як відомо, обрала для впровадження DVB-T зі стисненням MPEG-4, що виходячи зі сказаного вище, непогано, але не оптимально! Даний формат можна розцінити як проміжний, який навряд чи надовго затримається. Враховуючи, що широкомасштабного переходу ще не було, непогано було б змінити своє рішення. Адже очевидно, що чим більш сучасний стандарт спочатку використовує країна, тим пізніше виникне необхідність переходу на щось ще більш сучасне.

Мовлення DVB-T2 із стисненням MPEG-4 вже зараз впроваджується, наприклад, у Великобританії. Ті країни, які підуть за нею, зроблять правильний вибір, який тільки можливий в даний момент часу. Варто відзначити, що новий стандарт максимально наближений до теоретичної межі за показниками спектральної ефективності, тому на відміну від DVB-T зі стисненням MPEG-4 він застаріє аж ніяк нешвидко. Адже для подальшого вдосконалення цифрового наземного мовлення доведеться кардинально змінювати модель поширення сигналу. Ймовірно, що це саме той варіант, який прийде в багатьох країнах надовго, шкода, якщо Росії не буде в їх числі.

Взагалі, через проміжний DVB-T зі стисненням MPEG-4 ми можемо потрапити в безвихідну ситуацію, яка в підсумку позначиться на нас же самих. Більш масовим, як відомо, завжди було приймальне обладнання для DVB-T зі стисненням MPEG-2. Ми очікували, що поступово більш масовим стане наступний формат, але цього не відбудеться через що почався впровадження новітнього DVB-T2. Таким чином, пройде небагато часу і нам доведеться розміщувати спеціалізовані замовлення на обладнання, замість того, щоб використовувати дешевше, яким буде насичений Китай і відповідні ринки.

Що стосується ефірної ємності, заради якої стандарти цифрового мовлення постійно поліпшуються, то мова не лише про кількість каналів. Не можна забувати про впровадження телебачення високої чіткості! Звичайно, якщо каналів HDTV в ефірі особливо не буде, то місця повинно вистачити. Однак хочеться все ж сподіватися на масове їх поява, тим більше що HD-дисплеїв і контенту високої чіткості стає все більше. Якщо даний напрямок буде слабко розвинутим в ефірі, то він не витримає конкуренції з боку кабельних мереж і супутникових мовників.

PcTuner.Ru


slavasamДата: Понеділок, 24.10.2011, 09:30 | Повідомлення # 8
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
DVB-T2 став ближче до гір


ДАР'Я ЛЮТЦАУ
© ComNews
24.10.2011



Чергові випробування нового формату цифрового телевізійного мовлення DVB-T2, здійснювані ФГУП "Російська телевізійна і радіомовна мережа" (РТРС) спільно з Науково-дослідним інститутом заради (НИИР), проводилися з 4 по 6 жовтня 2011в Карачаєво-Черкеської Республіці в рамках федеральної цільової програми з розвитку цифрового телерадіомовлення. Тестування здійснювалося в складних географічних умовах з гірським рельєфом, властивим Карачаєво-Черкесії.

У процесі польових випробувань проводилися вимірювання параметрів телевізійного сигналу для різних модуляцій і двох режимів: класичного DVB-T і формату другого покоління - DVB-T2.Результати вимірювань показали, що цифрове телебачення в форматі DVB-T2 в гірській місцевості, де присутні загасання і відображення радіохвиль, обумовлене рельєфом, забезпечує більшу зону покриття з кращою якістю сигналу в порівнянні з DVB-T.За підсумками тестування фахівцями РТРС і НИИР були відзначені повністю синхронна робота мережі і відсутність негативного впливу станцій один на одного. Це вже друге випробування формату, перше відбулося у Тверській області.

Прес-служба НИИР не змогла надати коментар по проведених випробувань і їх результатами. Режим DVB-T2 (Digital Video Broadcasting - Second Generation Terrestrial) - друге покоління європейського стандарту ефірного цифрового мовлення DVB-T.За даними РТРС, стандарт DVB-T2 здатний як мінімум на 30% збільшити ємність мереж цифрового ТБ в порівнянні з DVB-T при використанні тієї ж інфраструктури і радіочастотних ресурсів. Як повідомлялося раніше, 21 січня 2011прем'єр-міністр Росії Володимир Путін затвердив план використання смуг радіочастот в рамках розвитку перспективних технологій в РФ. Згідно з цим документом, планований термін початку надання послуг зв'язку DVB-T2 - 2015

Засідання урядової комісії з розвитку телерадіомовлення під головуванням віце-прем'єра Ігоря Шувалова відбулося 22 вересня. Відповідно до її рішення, у всіх новостворюваних ефірних наземних мережах цифрове телевізійне мовлення здійснюватиметься в стандарті DVB-T2.Для регіонів, у яких мережі вже побудовані і мовлення ведеться в стандарті DVB-T, буде розроблений план перекладу побудованих мереж на новий стандарт.Чиновники сподіваються, що при використанні тієї ж інфраструктури і радіочастотних ресурсів застосування стандарту DVB-T2 дозволить істотно збільшити кількість переданої інформації.Як повідомляється на офіційному сайті Мінкомзв'язку, переваги нового стандарту планується задіяти для розширення спектру послуг, що надаються населенню на базі ефірних наземних мереж цифрового телевізійного мовлення (див. новина ComNews від 6 жовтня 2011 р.).

У випробуваннях також взяв участь російський розробник і виробник телекомунікаційного устаткування Qtech. В рамках проекту виробник надав для організації каналу зв'язку радіорелейний систему QXR-400, яка забезпечувала безперервну передачу цифрового відеосигналу при випробуваннях.За допомогою рішення Qtech фахівці РТРС і НИИР організували канал зв'язку між двома мовними станціями формату DVB-T/T2 на відстані більше 40 км зі всеспрямованими антенами та передавачами потужністю 500 Вт.Станції мовлення були обрані таким чином, щоб забезпечити перекриття зон обслуговування.При цьому був запущений одночастотний режим, який, на думку фахівців галузі, є найбільш передовим і рекомендованим до використання, проте висуває додаткові вимоги до функціональних характеристик станції мовлення та транспортної мережі.Використання рішення QXR-400 дозволило здійснити з'єднання між двома станціями і забезпечило надтранспортний канал з низькою затримкою і високою стабільністю.

"Проведені випробування показали, що радіорелейна система QXR-400 підходить для передачі телевізійного сигналу у форматі DVB-T2, затвердженому урядовою комісією, - відзначає керівник відділу технічного розвитку компанії QTECH Михайло Лаврентьєв.- Ми готові брати участь у всіх подальших дослідженнях і сприяти розвитку мереж цифрового телевізійного мовлення в Росії ".
джерело
RATVODДата: Неділя, 15.01.2012, 19:01 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
NETGEAR представила концепцію

« цифрового дому »




Компанія NETGEAR представила в дії концепцію «цифрового дому» NETGEAR. Її суть полягає в тому, що практично будь-яке домашнє мультимедійне обладнання, будь то телевізор, домашній кінотеатр, комп'ютер, мережеве сховище, мультимедійний плеєр, ігрова приставка, планшетний комп'ютер або принтер можна об'єднати в єдину домашню мережу з виходом в інтернет за допомогою бездротових технологій NETGEAR . Це дозволяє зробити інформацію, збережену локально або в інтернет доступною з будь-яких домашніх без незручностей: швидко і зручно.



У рамках презентації в єдину домашню мережу були об'єднані: бездротовий Двохдіапазонний гігабітний роутер WNDR3800, мережеве сховище NV + ver.2 і мультимедіа плеєр NTV550, підключений до телевізора і до мережі, за допомогою набору Powerline XAVB5101. Підключити ж сам телевізор до бездротової мережі дозволив універсальний адаптер WNCE3001. Доступ в інтернет забезпечував бездротовий міст WNHDB3004. До мережі були також підключені комп'ютер і планшетний комп'ютер.

Представники NETGEAR продемонстрували можливість простої організації домашньої мережі «з нуля», нові пристрої і функції, такі як віддалений доступ до USB накопичувача, підключеного до маршрутизатора, адд-он ReadyNAS Photos II, відтворення контенту без проводів на мультимедіа плеєрі, управління та моніторинг домашньої мережі за допомогою утиліти NETGEAR Genie, і багато іншого.

news.ferra.ru


kozakuaДата: Середа, 30.04.2014, 22:14 | Повідомлення # 10
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Стали известны спецификации нового стандарта спутникового вещания DVB-S2X




Как мы уже сообщали, в начале этого года DVB консорциум сообщил об утверждении нового стандарта вещания: DVB консорциум дал согласие на долгожданное расширение спецификации DVB-S2.

Новый стандарт, будет, как говорят, проходным этапом, на пути к полноценному DVB-S3.

Основными дополнения в DVB-S2X по сравнению с DVB-S2:
Более высокие модуляции — 64/128/256APSK
Режим VL-SNR (Very Low SNR) — модуляция BPSK (приём при очень низком сигнале для мобильных применений, до минус 10 dB!)
Меньший Roll-off — 0.15, 0.10, 0.05 (несущие можно ставить плотнее друг к другу)
Большее количество вариантов FEC (например 23/36, 13/18, 77/90 и т.п.). Теперь их аж 112 вариантов. Полезно для ACM при передаче данных.
Поддержка широких транспондеров (Wideband Support) — до нескольких сотен Мегагерц! Можно использовать одной несущей весь широкий транспондер в режиме насыщения.
Режим повышенной эффективности для передачи данных — GSE-HEM (High Efficiency Mode)
Объединение каналов (Channel bonding) — один огромный TS разделяется на 2 или 3 несущих, повышая эффективность статистического мультиплексирования. Полезно для Ultra-HD каналов. В приёмнике требуется наличие 2-3 тюнеров.
Полную спецификацию нового стандарта можно прочитать тут: https://www.dvb.org/resourc....7-2.pdf
https://www.dvb.org/standards/dvb-s2x и тут: http://www.newtec.eu/fronten....S2X.pdf

В целом, можно сказать, что грядут большие изменения. В первую очередь, для полноценного ввода в строй нового стандарта вещание, естественно, будет необходимо заменить передающее и приемное оборудование.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Середа, 01.11.2017, 23:15 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У консорціумі DVB переглянули

три технічні специфікації




Технічний модуль консорціуму DVB погодив зміни та доповнення до трьом своїм технічним специфікаціям,
включаючи специфікацію, що регламентує використання субтитрів для послуги UHDTV.


Піддані перегляду специфікації будуть передані для формального затвердження в Керуючий орган DVB, яке очікується на найближчому її засіданні, запланованому на середину листопада.

Зміни внесені в специфікацію ETSI TS 103 285 V1.2.1 DVB MPEG-DASH Profile, яка описує принципи передачі послуг DVB на основі ISO BMFF через IP-мережі. Вони, зокрема, додають наступні функції: живі текстові повідомлення і слайд-шоу для використання в системах гібридного цифрового радіо; підтримку прив'язки інтерактивних додатків до мовних служб, що передаються через DVB-DASH; відео з розширеним динамічним діапазоном (HDR); відео з високою частотою кадрів (HFR); аудіо нового покоління (NGA).

Також були схвалені доповнення до ETSI TS 101 154, які повинні включати положення про використання в системах на основі стандарту DVB сигнальної системи, описаної в Рекомендації ITU-T H.222.0 / ISO / IEC 13818-1 [1] (MPEG-2 Systems). Доповнена специфікація також містить вказівки по точкам сумісності H.264 / AVC і HEVC відео для використання з DVB-DASH.

Технічний модуль також затвердив поправки, внесені в ETSI EN 300 743 V1.6.1, для систем субтитрування в стандарті DVB ​​(DVB Subtitling Systems). У версії 1.6.1 додана чітка підтримка субтитрування для служб UHDTV - як це визначено в ETSI TS 101 154 і ETSI EN 300 468. В останній версії представлені технічні розширення, спеціально розроблені для об'єктного кодування субтитрів при прогресивній розгортці, а також можливість використання таблиці перетворення кольорової палітри (CLUT) в інших колірних системах, відмінних від ITU-R BT.601. У версії 1.6.1 чинного документа також додана підтримка субтитрів у форматі прогресивної розгортки.

Борис Скуратівський

- 01 листопада, 2017



RATVODДата: Середа, 15.11.2017, 22:26 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Останні генерали супутникового прийому



Нещодавно спілкувався з гуру супутникового прийому - Віталієм Яцишиним -
про розвиток супутникового ТБ, не тільки в Україні, але і в світі.


І зійшлися ми з ним на думці про те, що в розвинених країнах супутникове телебачення активно витісняється IPTV / ОТТ і іншими інтернет-сервісами. З одного боку - прекрасно, що технології розвиваються, повсюдно впроваджуються і світ став набагато меншим. З іншого боку - ми бачимо захід цілої епохи.

Ми, покоління, народжене в 80-х - 2000-х, яких ще називають мілленеали, - останнє покоління, яке не тільки пам'ятає аналогове ТБ, кнопкові таксофони, касети VHS, але і ті, кому так необхідно було супутникове ТБ, як один з основних джерел інформації і у вигляді такого собі вікна в світ ... Як наші діди не зовсім розуміли красу телевізора, сидячи перед радіоприймачем, так і ми, романтики епохи зародження супутникового ТБ, женемося за сигналами далеких країн, намагаємося витягнути кілька відсотків до лока сигналу на тюнері, хоча все це давно є в мережі інтернет і знаходиться в двох кліках мишки. Бери - дивись.

Ні, я, звичайно, не заявляю про те, що супутникове ТБ - померло. Воно ще буде років 10 активно розвиватися, впроваджуватися, дарувати радість глядачеві. Але пік уже пройшов. На зміну DTH активно приходить IP.

Там, де ще років 5 назад багатоканальне ТБ можна було приймати виключно через супутник - тому що рельєф складний, тому що відстані, давно протягнули оптику і перевели в інтернет.



Антени ще висять на будинках, як данина минулому, але коли заходиш всередину - розумієш, що домовласники давно відключили супутниковий приймач, і той же набір телеканалів отримують через оптику. А великий екран у вітальні, займає далеко не перше місце в системі переваг телеперегляду, поступаючись місцем гаджетам. Це тенденція розвинених країн, і не особливо розвинених, куди стрімко увірвався інтернет, підганяли особливо технологією PON.

Така тенденція для України - не виняток. Звичайно, не сьогодні і не завтра, але десь років через 2-3 процес запуститься і ринок відчує, що від насичення супутниковим ТБ ми прейдемо до стрімкої відмови від тарілок на користь IPTV і ОТТ. Супутникове ТБ навіть в селі перестане бути основним джерелом аудіовізуальної інформації.

І мені здається ті, хто роблять ставку на IP - виключно не програють, а навпаки - тільки виграють. Наб'ють шишки, наберуться досвіду, оперяться і почнуть жорстко задавати тон і віджимати аудиторію і гроші у інших менш технологічних компаній.

Ринок, правда, на той час буде трохи інший, аудиторія і її переваги зміняться. Але це вже зовсім інша історія ...

А ми, клацаючи пультом Android-приставки сотнею-другою телеканалів в надії вибрати щось підходяще під настрій або зайти в Netflix або на Youtube, будемо згадувати, як колись було мало каналів, а володарів супутникових тарілок ще менше. І були вони для нас як інопланетяни, які кожен день мали можливість борознити просторами світового телеринку, і вибирати для себе те, що не підвладне іншим ...

- 14 листопада, 2017

Редакція


RATVODДата: Четвер, 08.03.2018, 19:56 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У консорціумі DVB працюють над стандартом DVB-I, який дозволить

передавати через інтернет програми лінійного телебачення




У консорціумі DVB ​​створюють модуль для вивчення комерційних вимог
до автономних служб по трансляції програм лінійного ТБ в інтернеті.


Плани по запуску модуля DVB CM-I були узгоджені нещодавно на минулому 80-му засіданні Комерційного модуля DVB.

Нову робочу групу очолить Томас Стокхаммер з Qualcomm Technologies, а його заступником стане Пітер Леніген з TP Vision. Група займеться розглядом відповідних комерційних і технічних вимог, необхідних для забезпечення доставки користувачам каналів лінійного ТБ, які вони змогли б знаходити і дивитися у відкритому інтернеті за допомогою стандартного телевізійного обладнання і призначеного для користувача інтерфейсу.

Коментуючи новий проект, голова правління консорціуму DVB Пітер МакЕвок зазначив: «Зростання популярності гібридних служб, ОТТ і інтернет-дистрибуцій дає консорціуму DVB можливості для застосування на практиці свого досвіду і ноу-хау в даному надзвичайно важливому секторі. DVB-I зможе доповнити існуючі DVB-стандарти, що формують основу сьогоднішньої системи споживання телевізійного контенту користувачами».

«Очікується, що DVB-I надасть можливість дивитися через інтернет високоякісний контент DVB TV, використовуючи для цього різні споживчі пристрої - починаючи від традиційних широкоекранних телевізорів і закінчуючи незвичайними в даній сфері пристроями - такими, як телефони, планшети і лептопи, - додає Стокхаммер. - Ми плануємо забезпечити гармонізацію інтернет-телебачення через узгодження технічних специфікацій, що допоможе надовго завоювати довіру споживачів і екосистеми. Схоже, зараз для цього відповідний час, і DVB ​​рухається в правильному напрямку - підключайтеся!».

Очікується, що DVB-I стане місцем для обговорення різних питань комерційного та технічного характеру, в центрі яких - інтернет-ТБ, включаючи різні варіанти використання, комерційні вимоги і технічні специфікації. У довгостроковій перспективі група CM-I також буде відповідати за розвиток бачення і стратегій, які забезпечують бізнес-можливості в контексті дистрибуції телепрограм через інтернет і виходять за межі початкових традиційних способів використання.

Борис Скуратівський

- 07 березня, 2018



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Стандарти цифрового телебачення ( DVB ) (DVB - S, DVB - S2, DVB - C, DVB - T, DVB - H)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024