FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 22:04

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 8 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 8
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ у світі
Цифрове ефірне ТБ у світі
RATVODДата: Неділя, 14.06.2009, 11:58 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Цифрове ефірне ТБ у світі

RATVODДата: Четвер, 07.02.2019, 21:26 | Повідомлення # 106
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Естонії в мережі наземного цифрового мовлення

почали роботу
HD-телеканали




У мережі наземного цифрового мовлення Естонії почали роботу HD-телеканали


Провідний оператор мереж телерадіомовлення в Естонії - компанія Levira - уклала угоду з Естонським громадським мовником (ERR) про запуск в мережі ефірного цифрового мовлення трьох національних телевізійних каналів у форматі високої чіткості (ETV, ETV2 і ETV +).

У повідомленні, опублікованому на сайті компанії, зазначається, що глядачі зможуть приймати сигнал за допомогою телевізора або тюнера з підтримкою технології DVB-T2/HD. У найближчі кілька місяців мовлення буде здійснюватися в стандартах SD і HD паралельно, щоб дати населенню час на придбання та налагодження нової техніки.

Разом з тим повідомляється, що з 1 лютого формат HD стає основним стандартом для естонської національної мережі ефірного цифрового телемовлення.

Нагадаємо, що перехід Естонії на цифрове мовлення відбувся 1 липня 2010 року. Естонія стала другою балтійської країною після Латвії, яка повністю перейшла на ефірне цифрове телебачення.

Раніше Mediasat повідомляв про перехід телебачення на стандарт HD в Німеччині, Чехії та Білорусі.

Лада Васюкова

07 лютого, 2019.



RATVODДата: Субота, 09.02.2019, 11:02 | Повідомлення # 107
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Польщі визначили майбутнє

ефірного цифрового мовлення




Інформація, яку опублікував відомий сайт Satkurier.pl,
можна віднести до новин зарубіжного телемовлення.


Але насправді вона безпосередньо говорить про те, що очікує ефірну наземну «цифру» і в Росії. Звичайно, у нас ще будуть довго вирішувати коли відбудеться перехід на мовлення в стандарті високої чіткості для каналів хоча б першого мультиплексу. Також не зовсім зрозуміло яким чином все це буде оплачуватися, але що ясно абсолютно точно - потрібно оновлення парку приймального обладнання. І абсолютна більшість продаваних зараз ефірних ресиверів і телевізорів просто не зможуть прийняти сигнал з ефірними HD-каналами. Тому що для їх трансляції без використання кодека стиснення HEVC не обійтися.

Це прекрасно розуміють у Польщі. І, в зв'язку з цією обставиною, місцевим Міністерством цифровізації був опублікований документ, який названий «Проектом положення про технічні і експлуатаційні вимоги до цифрових приймачів». Метою публікації даного документа є підготовка до переходу на мовлення в DVB-T2/HEVC.

Постанова Міністерства цифровізації встановлює технічні та експлуатаційні вимоги, виконання яких необхідне для правильного прийому цифровими приймачами телевізійних сигналів, які передаються через наземне радіомовлення на основі систем DVB-T і DVB-T2, а також для надання аудіовізуального контенту та інших даних і додаткових послуг.

Найголовніша вимога до приймачів, які будуть у продажу після 30 червня 2020 року - вони повинні підтримувати прийом телесигналу, який буде транслюватися в новому стандарті. Однією з причин, яка зобов'язує мовників переводити трансляції на DVB-T2/HEVC називається в тому числі і робота мереж 5G в частотному ресурсі, який зараз задіяний під телемовлення. Трансляція телесигналів із застосуванням HEVC дозволить працювати в більш вузькому частотному діапазоні (470-694 МГц замість 470-790 МГц), а також транслювати телепрограми з дозволом HD або UHD/4K.

Цікаво, що визначення інтерфейсу SCART було видалено з даного документа в порівнянні з попередніми. Це пов'язано з тим, що цей роз'єм рідше використовується користувачами в зв'язку з його заміною на загальнодоступний роз'єм HDMI. У проекті правил також не вказані вимоги до умовного доступу (кодування сигналів), оскільки в Польщі він не використовується в безкоштовному наземному телебаченні і його застосування не планується.

Опублікований документ не має прямого впливу на споживачів, але оприлюднення регламенту дозволить їм зробити усвідомлений вибір телевізійних приймальних пристроїв в рамках природної заміни обладнання і підготуватися до майбутніх змін в стандарті мовлення.


06.02.2019

RATVODДата: Вівторок, 12.02.2019, 22:56 | Повідомлення # 108
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У грудні наступного року телебачення Гонконгу

повністю перейде на цифру




Глава ради затвердив план, який передбачає відключення сигналу аналогового телебачення
до 30 листопада 2020 року, а це означає, що, починаючи з грудня наступного року,
телебачення в Гонконзі буде працювати виключно в цифрі.


Секретар Комітету з питань економічного розвитку та комерції Едвард Яу Тан-ва заявив журналістам, що переведення телебачення Гонконгу на цифру повністю відповідає загальносвітовій тенденції, що позначила цифрове ТБ основною технологією мовлення, пише видання Hong Kong Economic Journal.

Згідно з даними уряду Гонконгу, результати дослідження, проведеного на замовлення Управління комерції та економічного розвитку (CEDB), показали, що за станом на кінець 2017 року 2.2 мільйона (або ж 88%) домогосподарств Гонконгу вже брали програми наземного цифрового ефірного телебачення (DTT). У той же час програми аналогового телебачення, яке розпочало своє мовлення більш 50 років тому, дивиться лише 7% домогосподарств Гонконгу.

«Настільки високий рівень проникнення цифрового ТБ вказує на те, що до моменту відключення аналогового мовлення більшості домогосподарств Гонконгу не доведеться робити будь-яких додаткових кроків для подальшого перегляду телепрограм. Лише ті, хто до сих пір дивиться аналогове ТБ, повинні будуть або придбати цифровий телевізор, або купити цифровий сет-топ-бокс, якщо вони поки не бажають розлучатися зі своїм старим телевізором і якість картинки на екрані їх влаштовує», - заявив Яу.

Літнім людям і людям з низьким рівнем доходу, які планують продовжувати використовувати свої старі телевізори, в CEDB збираються надати фінансову підтримку з використанням коштів з Фонду соціальної допомоги, яка дасть їм можливість придбати або сет-топ-бокс для підключення до існуючого телевізору, або цифровий телевізор базової моделі.

Очікується, що дана програма охопить близько 160 000 домогосподарств. Заявки будуть прийматися орієнтовно в кінці поточного - початку наступного року.

Яу вказав, що переведення телебачення Гонконгу на цифру дозволить не тільки поліпшити якість прийому, але також дасть можливість уряду вивільнити частотний ресурс для використання іншими службами.

«Згідно з нашим планом, смуга частот шириною в 160 МГц, що звільняється після відключення аналогового телебачення, буде передана для використання службами мобільного зв'язку, і позбавить нас від проблем перевантаження діючих точок мобільного доступу всередині приміщень - таких, як MTR станції», - заявив керівник бюро комерції, додавши, що повний перехід на телевізійну цифру допоможе Гонконгу значно просунутися на шляху до реалізації проекту «розумне місто».

Заступник (з питань телекомунікацій) генерального директора Управління зв'язку Чосер Люн Чун-ін заявив журналістам про те, що в поточному році будуть проведені громадські слухання з питань підготовки проекту подальшого використання смуги спектру шириною в 160 МГц. Проект буде затверджений в наступному році.

Таким чином, оператори телекомунікацій зможуть розвивати послуги в стандарті 5G або інші телекомунікаційні послуги в залежності від комерційної доцільності, - заявив Люн.

Цифрове телевізійне мовлення було запущено в Гонконзі в 2007 році. Спочатку планувалося, що аналогове мовлення в Гонконзі буде відключено до 2012 року, проте, перехід відкладався двічі - перш, ніж було прийнято остаточне рішення.

Станом на сьогоднішній день аналогове мовлення в Гонконзі ведуть лише TVB, Hong Kong Open TV (в складі i-Cable) і RTHK. У TVB взяли дане рішення з натхненням, а в i-Cable заявили, що відключення аналогового мовлення не зробить серйозного впливу на роботу телеканалів компанії.

У HKT вітають рішення уряду щодо виділення додаткового частотного ресурсу для використання службами мобільного зв'язку, заявивши, що дане рішення, в загальному, відповідає очікуванням галузі. У SmarTon також раді рішенню, що відкриває можливість виділення додаткового спектру операторам, а також висловлюють надію на те, що найближчим часом уряд виділить для потреб індустрії більше «низьких» частот.

Почесний голова Федерації інформаційних технологій Гонконгу Френсіс Фонг Як КВУ заявив, що рішення відключити аналогове мовлення є занадто запізнілим і поскаржився на відсутність частотного ресурсу для розвитку UHD TV.

Раніше Mediasat повідомляв, що Гонконг відмовляється від цифрового радіомовлення.

Борис Скуратівський

12 лютого, 2019.



RATVODДата: Середа, 27.02.2019, 23:31 | Повідомлення # 109
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Румунія починає будівництво мережі

ефірного цифрового телебачення



Фото: Arrow Electronics

Румунське Національне товариство радіозв'язку (Radiocom) підписало контракт
на поставку мовного обладнання, необхідного для розгортання національної мовної мережі
першого мультиплексу DTT, в якому будуть віщати канали громадського ТБ.


Про це пише видання Telecompaper.

Коментуючи дану подію, міністр зв'язку і інформаційного співтовариства Олександру Петреску заявив: «Підписання даного контракту знаменує собою початок імплементації ефективної цифровізації системи наземного телебачення в Румунії, що несе чималі переваги споживачеві, який отримає доступ до контенту найвищої якості - як з точки зору картинки, так і з точки зору звуку. У той же час, впровадження цифрового наземного телебачення на національному рівні відкриває для компанії Radiocom новий етап модернізації з метою підвищення конкурентних переваг і диверсифікації послуг мовлення».

У компанії Radiocom заявляють, що проект охопить 228 мовних станцій і забезпечить можливість вільного прийому програм національних телеканалів 94% населення країни. Контракт вартістю в 59 371 706 румунських леїв (12 458 200 євро), не рахуючи ПДВ, став першою закупівлею в рамках DTT проекту. При цьому фінансування проекту було отримано від Європейського інвестиційного банку (EIB), Alpha Bank Romania і з власних заощаджень Radiocom.

Компанія Radiocom, що є структурним підрозділом Міністерства зв'язку та інформаційного суспільства, повинна завершити процес переведення на цифру каналів громадського телемовлення, розпочатий ще 17 червня 2015 року.

На даний момент Румунія є єдиною державою ЄС, яка не припинило аналогове мовлення через низький інтерес до наземного телебачення. У вересні 2016 року в Румунії припинили експериментальне мовлення в стандарті DVB-T і приступили до тестування ефірної цифри з використанням технології DVB-T2.

Борис Скуратівський

27 лютого, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 15.04.2019, 19:44 | Повідомлення # 110
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Літо близько: Ще 20 російських регіонів

перейшли на
цифру




У Росії ще 20 регіонів перейшли на цифрове мовлення.


Решта території повинні відключити аналог до літа, пише інформаційне агентство RNS.

«У список увійшли Москва і Московська область. Мордовія, Карачаєво-Черкесія, Калмикія, Кабардино-Балкарія, Чувашія, Удмуртія, Ставропольський край, Ямало-Ненецький автономний округ, а також Івановська, Амурська, Кемеровська, Кіровська, Курганська, Костромська, Липецька, Сахалінська, Новгородська і Тюменська області», - пише ресурс.

Тепер росіянам, які проживають на зазначених територіях, доступні два пакети з 20 каналів в цифровому форматі, що раніше було привілеєм тільки передплатників платного ТБ.

Раніше, в лютому, аналогове ТБ було відключено в Чеченській Республіці, а також Тульській, Магаданській, Пензенської, Рязанській, Ярославській і Ульяновській областях.

Нагадаємо, згідно з планом відключення аналога в РФ, абсолютно всі регіони Росії повинні повністю перейти на цифрове мовлення до 3 червня.

Лада Васюкова

- 15 квітня, 2019



RATVODДата: Середа, 17.04.2019, 19:33 | Повідомлення # 111
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Ефірне мовлення Узбекистану

повністю перевели на цифру




Узбекистан повністю відмовився від аналогового телебачення,
100% території республіки перейшло на ефірну цифру, передає
Телеспутник.


Згідно з даними, мультиплекс формується на Центральній станції цифрового телебачення в Ташкенті і налічує 12 телеканалів і 4 радіостанції.

«Мережа ефірного мовлення країни складається з 90 потужних і 404 малопотужних передавачів. Стандарт мовлення - DVB-T2», - пише ресурс.

Відзначається, що перші тестові запуски телебачення в цифровому стандарті Узбекистан почав в 2008 році і протягом 10 років вів паралельне мовлення в обох форматах.

Нагадаємо, днями ще 20 російських регіонів перейшли на цифрове мовлення. До літа країна повинна повністю відмовитися від аналогу.

Лада Васюкова

- 16 квітня, 2019



RATVODДата: Вівторок, 25.06.2019, 13:54 | Повідомлення # 112
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У трьох регіонах Казахстану стартував

перехід на
цифрове мовлення




Казахстан поступово впроваджує програму цифровізації республіки.


Зокрема, це стосується переходу на цифрове телемовлення. У трьох областях РК аналог відключать вже цього літа, передає PROFIT.

Повідомляється, що на даний момент роботи по переходу на цифрове мовлення проходять в Алматинській, Павлодарській і Костанайській областях республіки.

Конкретніше, в Алматинській області було задіяно 90 радіотелевізійних станцій (РТС), які забезпечать цифрою понад 700 населених пунктів.

Трохи менше станцій приступили до роботи в Костанайському регіоні - 59. Це дозволяє припинити використання аналогового підключення в порядку 620 містах і селах.

Що стосується Павлодарського регіону, було побудовано 29 РТС для надання доступу до цифрового мовлення більш 380 місцевим населеним пунктам.

Всього на даний момент в Казахстані побудовано та модернізовано 447 радіотелевізійних станцій. Остаточна запланована їх кількість - 827, а повний перехід на цифрове мовлення в республіці намічений на 2021 рік.

Лада Васюкова

- 25 червня, 2019

RATVODДата: Середа, 26.06.2019, 20:46 | Повідомлення # 113
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Таки DVB-T2: Італія виділить субсидії

в сумі
€ 50 на покупку нових телеприймачів




Італійське Міністерство економічного розвитку (MISE) опублікувало правила, що регламентують
виділення грошових субсидій на покупку ТВ-декодерів, сумісних зі стандартами DVB-T2, MPEG-4 і HEVC/H.265.


Закон про бюджет на 2019 рік передбачає виділення на ці цілі в цілому 151 мільйон євро, які можуть розподілятися, починаючи з 15 листопада. Підтвердження буде дано після закінчення 30-денного періоду громадських консультацій, оголошених з метою дати висловитися зацікавленим сторонам.

Сума, що виділяється для жителів Італії, які належать до першої та другої категорій ISEE, встановлена ​​на рівні 50 євро і призначена для покупки одного пристрою одним користувачем з одного домогосподарства до 31 грудня 2022 року. Знижка буде зроблена виходячи з безпосередньої ціни телевізора або декодера в роздрібній мережі, з урахуванням ПДВ і без можливості відшкодування в грошовій формі в разі, якщо вартість купуємого пристрою нижче 50 євро. Роздрібні мережі - як фізичні, так і онлайн - повинні зареєструватися в телематичній службі внутрішніх доходів згідно з процедурою, яка буде детально викладена на сайті міністерства.

Устаткування, на яке буде поширюватися дія знижки, повинно бути укомплектовано DVB-T2 / HEVC сумісним тюнером, відповідним параметрам ITU-T для стандарту H.265. Виробники обладнання повинні дати гарантію того, що дана продукція відповідає необхідним вимогам. У переліку цих вимог, зокрема - наявність в декодере роз'єму SCART. Після визначення переліку моделей, які відповідають вимогам, MISE опублікує їх список на своєму web-сайті.

У найближчі тижні очікується публікація дорожньої карти переходу телебачення Італії на стандарт DVB-T2. Дана дорожня карта була затверджена восени минулого року, і спочатку передбачала збереження стандарту DVB-T і відмова від використання в цифровому телебаченні кодека MPEG-2 з 1 січня 2020 року, однак, згодом це рішення було скасовано, а термін перенесений на осінь 2021.

Борис Скуратівський

- 26 червня, 2019



RATVODДата: Субота, 29.06.2019, 08:51 | Повідомлення # 114
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Росія хоче забезпечити держсубсидії

десятці каналів другого мультиплексу




Міністерство фінансів Росії планує забезпечити державну підтримку
десяти розважальним каналам.


Приватні мовники (в числі яких СТС, ТНТ, Муз ТВ і т.д.) можуть отримати субсидії з бюджету вже в наступному році, передає РБК.

Згідно з даними, такі дії стануть кроком для реалізації програми «Інформаційне суспільство». Зокрема, кошти потрібні, щоб забезпечити телеканалам перехід на цифрове мовлення. Уряд вважає, що до кінця поточного року населення повинно мати доступ до цифрового формату каналів як першого, так і другого мультиплексів.

Крім того, як показують опитування, канали другого мультиплексу (РЕН ТВ, СТС, «Домашній», ТНТ, ТВ3, «П'ятниця», «Муз ТВ», «Зірка», «Мир» і «Спас») є пріоритетними для молодої аудиторії , віком 14 - 34 років, при перегляді телебачення в цілому. Тобто, країні важливо підтримувати мовців, які ще зберігають якийсь вплив на глядачів.

Лада Васюкова

27 червня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 17.10.2019, 21:46 | Повідомлення # 115
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Росія завершила перехід

на
цифрове ефірне телемовлення




14 жовтня, в РФ завершився останній, четвертий етап переходу
на ефірне цифрове мовлення.


Аналогове ТБ було відключено в 21 регіоні країни, пише IKSMEDIA.RU.

Повідомляється, що серед усіх країн світу перехід на цифру в Росії виявився наймасштабнішим, враховуючи територію країни, різні часові пояси, кліматичні зони та умови для будівництва мережі.

Як зазначає генеральний директор РТРС Андрій Романченко, повна відмова від аналога стала фінальним заходом в масштабній державній програмі з розвитку телемовлення.

«Створення цифрової телемережі було ключовим заходом Федеральної цільової програми «Розвиток телерадіомовлення в Російській Федерації на 2009-2018 роки». Кожен день в нашій країні вводилася в лад одна телевізійна вежа і включалося по три цифрових передавачі. Зараз в мережі 5040 об'єктів, це найбільша телевізійна мережа в світі, масштаби космічні. У реалізації Федеральної цільової програми задіяні п'ять космічних супутників», - сказав він.

Тепер 100% росіян мають безкоштовний доступ до 20 федеральних каналів: «Перший канал», «Росія 1», «Матч ТВ», НТВ, «П'ятий канал», «Росія К», «Росія 24», «Карусель», ОТР, «ТВ Центр» (перший мультиплекс), «Рен ТВ», «Спас», СТС, «Домашній», ТВ-3, «П'ятниця», «Зірка», «Мир», ТНТ, «Муз-ТВ» (другий мультиплекс ).

Нагадаємо, минулого тижня Рахункова палата встановила, що перехід всієї території РФ на цифрове мовлення обійшовся в 167,5 мільярда рублів. За 9 років РТРС побудував і модернізував 5040 об'єктів мовлення і створив 84 центри формування мультиплексів.

Лада Васюкова

15 жовтня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 02.01.2020, 18:19 | Повідомлення # 116
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Малайзія завершила перехід

на
цифрове телемовлення




Малайзія завершила переклад телебачення на цифру.


Для реалізації даного процесу Малайзійська комісія з питань зв'язку та мультимедіа (MCMC) запустила в роботу нову DTT-платформу, яка працює під брендом myFreeview Digital Broadcast. Завдяки запуску цієї платформи кількість цифрових ефірних телеканалів збільшилася в країні більш ніж в два рази.

Відключення аналогового телевізійного сигналу почалося в липні 2019 року в окрузі Лангкаві, а до кінця жовтня цей процес охопив уже всю територію країни.

Трансляція цифрового наземного телесигналу почалася в Малайзії в 2017 році, коли уряд країни видав компанії MYTV дозвіл на будівництво інфраструктури і управління нею. Центр цифрового мультимедійного мовлення компанії побудований на базі технології для головних станцій DVB від компанії Sofia Digital.

Нова платформа дозволяє жителям країни вперше приймати безкоштовно з ефіру канали в режимі HDTV, а також, серед іншого, забезпечує трансляцію в цифровому режимі програм громадських теле- і радіокомпаній RTM, Media Prima, TV Al Hijrah, Bernama News Channel (BNC) і каналу домашніх покупок. У MYTV обіцяють, що з часом на платформі з'явиться ще кілька телеканалів.

У компанії також відзначили, що перехід від аналогового на цифрове мовлення дозволить звільнити частоти в діапазоні 700 МГц для потреб малайзійських операторів мобільного зв'язку.

Борис Скуратівський

02 січня, 2020

Редакція


RATVODДата: Неділя, 20.09.2020, 06:57 | Повідомлення # 117
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Польщі почалося тестове

телевізійне мовлення в стандарті
DVB-T2




Польський громадський мовник - компанія Telewizja Polska (TVP) - і національна трансляційна компанія Emitel
почали тестове телевізійне мовлення в цифровому стандарті DVB-T2, яке триватиме протягом трьох місяців.


В рамках тестового мовлення задіяні передавачі в Кракові і Катовіце, що працюють в режимі одночастотної мережі (SFN) на 27-му телевізійному каналі, які забезпечують трансляцію телеканалів TVP Kultura HD, TVP Polonia HD і TVP Rozrywka для аудиторії в більш ніж 6 мільйонів чоловік.

Коментуючи початок тестового мовлення в новому стандарті, директор відділу дистрибуції в TV Марцин Клепацкій зазначив: «Метою тестового мовлення, запущеного компанією Telewizja Polska, є перш за все можливість перевірити, чи готові телевізори, встановлені в польських домогосподарствах, приймати телепрограми в новому стандарті. Ми почали з двох населених пунктів, проте, у нас вже є дозволи на установку нових передавачів у Варшаві, Познані та в агломерації Труймясто, а вже в найближчі місяці ми плануємо охопити мовленням нові регіони - таким чином, щоб поступово забезпечити покриття сигналом всієї країни, і, таким чином, кожен глядач TVP в Польщі зміг би перевірити сумісність технічних характеристик свого приймального пристрою з новим стандартом. Ми також плануємо використовувати нові частоти, щоб познайомити глядачів з унікальною пропозицією від TVP, яка до сих пір не могла бути доступна в цифровому наземному ефірі через недостатню кількість мультиплексів».



Директор відділу мережевого планування і розвитку послуг компанії Emitel Петро Гузевич додав: «Ці тести допоможуть нам краще підготуватися до переходу на новий стандарт цифрового телевізійного мовлення. Крім того, вони дозволять глядачам, які проживають в зоні мовлення, перевірити можливість прийому сигналу на своїх телевізорах. Тести потребують зміни параметрів прийому, що для глядачів, зацікавлених в перегляді програм в стандарті DVB-T2/HEVC і використовують старі моделі приймачів, може означати необхідність проведення повторного пошуку телепрограм».

Наступними містами, в яких буде запущено тестове мовлення в стандарті DVB-T2, стануть Варшава, Гданськ і Познань.

Борис Скуратівський

17 вересня, 2020


[/b]


RATVODДата: П`ятниця, 29.01.2021, 12:07 | Повідомлення # 118
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В'єтнам завершив перехід з аналогового

на цифрове телевізійне мовлення



Фото: VTVCab

Міністр інформації та зв'язку В'єтнаму Нгует Ман Хунг повідомив на прес-конференції,
де він виступав в ролі голови, про повне завершення реалізації в країні схеми

«цифровізації ефірного телевізійного мовлення до 2020 року».


28 грудня 2020 року В'єтнам офіційно припинив аналогове телевізійне мовлення на всій своїй території, - пише Sai Gon Giai Phong.

Схема «Оцифровка наземного телемовлення до 2020 року» стала практичною реалізацією Постанови №2451 / QD-TTg, підписаного прем'єр-міністром країни 27 грудня 2011 року. В той момент 90% в'єтнамських домогосподарств мали телевізори, проте велика частина населення країни не мала досвіду взаємодії з цифровим телебаченням.

Станом на 2020 рік програми кабельного телебачення, телебачення через інтернет-протокол (IPTV) і безкоштовних платформ супутникового телебачення могли дивитися 16 мільйонів домогосподарств.

В рамках реалізації розробленої схеми влади В'єтнаму прийняли постанову, згідно з якою всі телевізори, що продаються на території країни, повинні були підтримувати технологію цифрового ефірного телевізійного мовлення другого покоління (DVB-T2). При цьому уряд країни надав допомогу соціально незахищеним верствам населення - в період з 2015 по 2020 сет-топ-бокси для прийому цифрових телепередач отримало майже 1,9 мільйона малозабезпечених домогосподарств.

Таким чином, з урахуванням охоплення 20% жителів країни програмами супутникового телебачення, до кінця 2020 року можливість доступу до програм цифрового телебачення мало 100% населення В'єтнаму.

Міністр Нгуєн Ман Хунг повідомив про те, що схема успішно реалізована, оскільки досягнуті всі чотири її головні цілі.

По-перше, результатом реалізації схеми стало вивільнення понад 100 МГц в діапазоні 700 МГц, який є основним діапазоном для розгортання мереж 5G по всій території країни.

По-друге, телебачення відтепер проникає навіть у найвіддаленіші райони В'єтнаму, даючи можливість доступу до найрізноманітнішого контенту жителям всіх 63 провінцій країни.

По-третє, крім залучення державної компанії VTC - Multimedia Corporation, схема ефективно залучала до співпраці для надання послуг соціальні ресурси, такі як Audio Visual Global (AVG), Southern Digital Television Company (SDTV), Northern Digital Television Company (DTV).

Нарешті, всі місцеві телерадіокомпанії були реорганізовані в професійному плані, з тим щоб приділяти більше уваги регіональним новинам і виробництву контенту на додаток до трансляції загальнонаціонального продукту.

Міністр Хунг заявив, що повне припинення аналогового телевізійного мовлення у В'єтнамі в 2020 році зробило країну п'ятою з 10 країн, що входять в Асоціацію держав Південно-Східної Азії (ASEAN), і 78 з 193 країн світу, що завершила процес оцифровки телебачення.

Міністр назвав причини успіху цієї схеми, згадавши детальний план, орієнтований на громадян, мудрий вибір стандарту DVB-T2, ефективне використання для цього процесу засобів В'єтнамського фонду комунальних послуг електрозв'язку замість коштів державного бюджету (близько 1 145 мільярдів в'єтнамських донгів або 49.5 мільйона доларів США) , творчий підхід в сфері комунікацій для залучення підтримки як з боку співтовариства, так і з боку пов'язаних компаній.

Борис Скуратівський

27 січня, 2021




RATVODДата: Вівторок, 11.05.2021, 22:34 | Повідомлення # 119
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Emitel і TVP розширили тестове мовлення

в стандарті
DVB-T2 в Польщі




У Польщі розширено тестове мовлення в стандарті DVB-T2.
Додані канали в дозволі
.


Польський громадський мовник TVP і компанія Emitel домовилися про розширення тестового мовлення в стандарті DVB-T2/HEVC.

Раніше тестове мовлення велося на п'ять регіонів, однак з 1 травня їх кількість досягла 49, завдяки чому з'явилася можливість забезпечити покриття сигналом близько 90% населення країни. Глядачі зможуть дивитися такі телеканали, як TVP Kobieta, TVP Polonia, TVP Dokument, TVP Kultura та TVP Rozrywka в тестовому режимі.

Тестове мовлення триватиме до червня 2022 року, коли Польща планує офіційно перевести все своє телевізійне мовлення зі стандарту DVB-T на стандарт DVB-T2.

Крім того, під час футбольного чемпіонату Євро-2020 компанія TVP розпочне мовлення в дозволі Ultra HD через мережу передавачів, що працюють у стандарті DVB-T2/HEVC, у всіх 49 регіонах, охоплених тестом. Всі ігри будуть транслюватися на телеканалі TVP 4K в режимі HDR зі звуком Dolby Atmos.

Що кажуть компанії


Як повідомив директор відділу дистрибуції компанії TVP Марцін Клепацкі, розширення тестового мовлення стане своєрідною підготовкою країни до переходу на DVB-T2. Так глядачі зможуть зрозуміти, чи потягнуть їх ресивери новий стандарт.

«Підготовка глядачів до прийдешньої зміни стандарту цифрового наземного мовлення - завдання навіть більш важливе, ніж просто зміна технології. Розширення тестів на всю територію країни з підключенням нової технології дозволить глядачам визначити, чи готові наявні у них ресивери до прийому сигналу в новому стандарті. Ми також хочемо продемонструвати весь потенціал нового стандарту. В рамках проведених тестів у глядачів ефірного ТБ вперше буде можливість безкоштовно дивитися трансляції матчів Євро-2020 на спеціально запущеному 4K-каналі TVP, що виводить компанію TVP в авангард мовників, які забезпечують широку аудиторію якістю картинки UHD/4K», - сказав Марцін Клепацкі.

Президент правління компанії Emitel Анджей Козловські додав, що він радий продемонструвати глядачам переваги нового стандарту мовлення і не сумнівається в зацікавленості глядачів у матчах Євро-2020 в 4К.

«Наземне телебачення вже багато років є найпопулярнішою в Польщі платформою для прийому телевізійних сигналів. У 2022 році відбудеться перехід на новий стандарт цифрового мовлення - DVB-T2/HEVC. Завдяки новому стандарту глядачі наземного телебачення отримають кращу якість зображення і звуку, а мовникам буде надана можливість розширити кількість передаваємих каналів. Я радий тому, що ми зможемо реалізовувати даний проект спільно з TVP і надати глядачам переваги нового стандарту мовлення. Я впевнений в тому, що трансляція матчів Євро-2020 в 4К якості викличе величезний інтерес у телеглядачів TVP», - каже Анджей Козловські.

Борис Скуратівський

11 травня, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 12.04.2022, 21:50 | Повідомлення # 120
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«1+1» тепер безкоштовно доступний

у цифровому ефірі чеського телебачення




З 11 квітня у Чехії у форматі цифрового ефірного телебачення розпочав трансляцію
український канал «1+1», повідомляється на сторінці Посольства України у Празі.


Канал можна безкоштовно настроїти на території Чеської Республіки на телевізійних пристроях, що підтримують цю функцію.

З ініціативою трансляції каналу «1+1» виступило підприємство «Чеські Радіокомунікації» – лідер цифрового мовлення у Чехії у сфері радіо, телебачення та інтернету.

Рекомендуємо прочитати: Телеканал «Еспресо» звернеться до СБУ та Нацполіції для розслідування дій Концерну РРТ

На сьогодні до Чехії тимчасово переїхали майже 300 тисяч українців.

«Можливість дивитися українське телебачення дозволить їм і в Чехії почуватися як удома», – зазначив Посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Читайте також: Телеканали «Футбол» припинили співпрацю з Віктором Леоненком

Редакція Mediasat

12 квітня, 2022.



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ у світі
  • Сторінка 8 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 8
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024