FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 12:03

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
  • 8
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ у світі
Цифрове ефірне ТБ у світі
RATVODДата: Неділя, 14.06.2009, 11:58 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Цифрове ефірне ТБ у світі

RATVODДата: Неділя, 14.06.2009, 11:59 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
США відмовилися від звичайного телебачення

У Сполучених штатах Америки 12 червня припинилася трансляція аналогового телевізійного сигналу.Тепер для прийому телепрограм в США необхідно мати телевізор, здатний декодувати цифровий сигнал, або спеціальний конвертер, який можна підключити до будь-якого телевізора. Перехід на новий формат телемовлення викликав серед багатьох американців паніку, так люди в останню мить купували необхідні для прийому цифрового сигналу конвертери і нові телевізори. Адже четвер став останнім днем аналогового телебачення.

Уряд США витратив 2 мільярди доларів на процес переходу на цифрове мовлення. Власті країни випустили навіть спеціальні ваучери вартістю в 40 доларів для придбання конвертерів. Проте вважається, що близько 2,8 мільйонів будинків в США не підготувалися до переходу на "цифру". Найгірше підготовлені до переходу на новий формат телемовлення були молоді испаноязычные сім'ї, уточнює ВПС. Краще ж за всіх підготувалися літні американці. Федеральна комісія з комунікацій відкрила гарячу лінію технічної підтримки, на якій працюють 4 тисячі операторів. Також волонтери допомагають літнім громадянам розібратися з приставками для прийому цифрового сигналу.Перехід на цифрове телебачення дозволить звільнити ефірні частоти для різних безпровідних технологій і підвищити якість телесигналу. В телекомпаній США буде 24 години на завершення переходу на цифрове мовлення. Більше 600 телеканалів - тобто біля третини всіх телестанцій Америки - вже припинили мовлення в аналоговому форматі.

Джерело: Дні.ру


RATVODДата: Неділя, 14.06.2009, 12:01 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Американці виявилися не готові

до переходу на цифрове ТБ

Приблизно 2,2 мільйона домогосподарств в США не обзавелися пристроями, що дозволяють їм дивитися цифрове телебачення. Перехід з аналогового на цифрове мовлення, який станеться по всій країні протягом 12 червня, залишить цих американців без телепрограм. За даними Nielsen, не готових до переходу на "цифру" домогосподарств більше, 2,8 мільйона. Це 2,5 відсотка від всього телевізійного ринку.

Число американських домогосподарств, де немає сучасного телевізора або спеціальної телеприставки, що дозволяє приймати цифровий сигнал, поступово скорочується. Ще чотири місяці тому їх було 5,8 мільйона.

Федеральна комісія США із зв'язку найняла чотири тисячі операторів в центри того, що отримав дзвінків від телеглядачів, які не знали або могли не впоратися з переходом на цифрове мовлення, передає Reuters. Деякі телекомпанії також організували власні центри.

Раніше передбачалося, що Сполучені Штати перейдуть на цифрове мовлення в лютому, проте дата була перенесена на 12 червня якраз із-за неготовності громадян. Це час влади США використовували, зокрема, для роздачі сорокадоларових купонів, що дозволяють купити телеприставку із знижкою. На купонну програму був витрачений понад мільярд доларів.

lenta.ru


RATVODДата: Понеділок, 15.06.2009, 11:37 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
2009/06/15

Цифрове TV Lattelecom: на крок ближче

Lattelecom (Латвія) повідомив про те, що завершив тестування перших двох декодерів для прийому наземного цифрового телебачення. У продажу вони з'являться вже цього літа. Цифрове наземне телебачення все ближче до споживача - Lattelecom повідомив про закінчення тестування першої пари декодерів. Тепер вони направлені до Лондона на сертифікацію - для додаткової гарантії якості.

«Процес тестування і сертифікації вельми складний, тому для того, щоб по можливості швидше здійснити замовлення приймачів, їх тестують по групах. Ми вирішили почати з найдешевших, тобто найбільш доступних моделей, за допомогою яких вже цього літа жителі зможуть приймати ефірне TV. У свою чергу, тестування дорожчих моделей продовжуватиметься», - говорить комерційний директор Lattelecom Яніс Лігерс.

Яніс Лігерс також підкреслив, що в даний час на ринку вже є і в майбутньому також будуть доступні різні моделі приймачів для цифрового TV, але Lattelecom гарантує роботу лише тих пристроїв, які заздалегідь були перевірені і перелік яких буде опублікований на домашній сторінці Lattelecom.

Тому Lattelecom пропонує тим жителям, у кого в даний час немає декодера MPEG-4, поки не квапитися з його придбанням. Для всіх перевірених моделей декодерів, незалежно від ціни, компанія забезпечить сервісне обслуговування і гарантує, що вони без проблем прийматимуть сигнал цифрового телебачення.

Джерело:


viskomДата: Понеділок, 15.06.2009, 12:31 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Цифрове мовлення в Польщі

Початок загальнонаціонального цифрового ефірного мовлення в Польщі заплановано на вересень 2009 р.

Регулятор телерадіомовлення Польщі КRRiT об‘явив, що перший мультиплекс загальнонаціонального мовлення буде введений в дію у вересні 2009 р.

Цифрове мовлення почнеться з Варшави, Познані та інших великих міст. Перший мультиплекс буде транслювати програми TVP1, TVP2, TVP Info, Polsat, TVN, TV4 і TV Puls паралельно на цифровій і аналоговій платформі. Загалом три мультиплекси будуть введені в експлуатацію для мовлення на безкоштовній основі. Тендер на експлуатацію другого мультиплексу буде оголошений до 30 січня 2009 р. Тільки 3 програми визначає регулятор, а решту вибирає оператор мультиплексу. Третій мультиплекс буде ліцензований для TVP-оператора суспільного телерадіомовлення. 96,5 млн.євро виділяється для субсидіювання поставки set-top-boxes малозабезпеченим. Вимкнення аналогового телебачення заплановане на 31.07.2013 р. Польща прискорює впровадження ефірного цифрового телебачення більше ніж на рік в зв‘язку з проведенням у 2012 році чемпіонату з футболу "Євро-2012". Згідно інформації від державних структур Польщі, Україна і Польща оголосили про розробку плану співпраці щодо прискореного розвитку цифрового ефірного мовлення в обох країнах до 2012 року.

джерело...


Sat-Integral S-1237 HD Able
viskomДата: Понеділок, 15.06.2009, 12:37 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Впровадження цифрового телебачення

в Європі і країнах СНД

станом на січень 2009 року



Sat-Integral S-1237 HD Able
RATVODДата: П`ятниця, 10.07.2009, 07:43 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Німеччина: повний перехід на DVB-T в 2015 році

На сьогоднішній день покриття наземним цифровим телебаченням (DVB-T) в Німеччині складає 90% територій.
Більше 74 млн жителів можуть приймати наземне цифрове телебачення, з яких 30% мають антени в приміщеннях або переносні антени.

На кінець 2008 років число проданих DVB-T-приймачів склало 16 млн.шт.
Повний перехід від аналогового мовлення до цифрового в Німеччині настане протягом найближчих 6 років.

Ті абоненти , що користуються послугами DVB-T мереж можуть вибирати від 12 до 30 телеканалів, залежно від місця, в якому проживають.
Нагадаємо, що рішення про відключення аналогового телевізійного мовлення в Німеччині було прийняте 25 грудня 2008 року.

Джерело:
Оригінал:


RATVODДата: П`ятниця, 10.07.2009, 08:27 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
130 млн абонентів кабельного телебачення в 2008р.

У 2008 році всесвітні кабельні оператори обігнали супутникові платформи DTH на 16 млн клієнтів, що користуються цифровими телевізійними сервісами. Головним чином на це вплинув блискавичний розвиток цифрового кабельного телебачення в Китаї, але важливу роль зіграв і перехід абонентів з аналогового на кабельне цифрове телебачення.

Цифрове кабельне телебачення розпочало 2008 рік з меншим на 4,5 млн числом абонентів ніж платформи DTH. Протягом року до кабельних мереж підключилися 32 млн нових абонента, в порівнянні з 16 млн нових абонентів платформ DTH. Кабельні оператори і супутникові платформи DTH завершили рік відповідно з 130 млн. і 119 млн. абонентів.

Що цікаво, 57% нових клієнтів цифрових кабельних мереж походить з Китаю.

Джерело:
Оригінал:


RATVODДата: Четвер, 16.07.2009, 18:08 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
БЕЗКОШТОВНА ЦИФРОВА ПЛАТФОРМА ЦЬОГО РОКУ

Ще в цьому році в Польщі повинна стартувати
безкоштовна супутникова цифрова платформа
TVP.

Відповідно до п.о. голови TVP Петра Фарфала старт нової платформи повинен настати цього року, в перебігу найближчих місяців .
Співбесідник "Республіки" обнародував плани, які торкаються, цифрізації: "хочемо створити в TVP повністю нонпрофітову супутникову платформу . Повинна вона діяти на зовсім інших принципах ніж ті, які існують вже на польському ринку. Модель яку ми будуємо спираючись на досвід між іншим ВПС буде для глядача безкоштовною", повідомляє Фарфал .

Далі виясняється те, що це залежатиме від самих глядачів, чи захочуть вони мати лише загальний пакет(безкоштовні канали TVP1, TVP2, TVP INFO, TV Puls, TVN, Polsat і TV 4, TVP Polonia, TVP Kultura, TVP Historia, TVP Sport, TVP HD ), або також розширену послугу(платну).

- Маємо вже терміни старту, але конкуренція не спить, отже я обмежуся лише до підтвердження того, що буде це цього року, впродовж найближчих декількох місяців - додає він .

Єдине те, що точно визначає все це, так це те що використовуватимуться для цього супутники SES-Astra або Eutelsat і Hotbird .

І схоже що вони не допустять до проекту нікого . - Суб'єкт, який зробить доступним нам місце на транспондерах, буде нашим партнером . Але грошовий проект залишається при TVP - говорить Фарфал . - Tak буде найближчим часом - додає він .

джерело: газета Rzeczpospolita


RATVODДата: Понеділок, 20.07.2009, 20:41 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Vodafone запускає

цифрове телебачення в Португалії

Компанія Vodafone 17 липня 2009 року запустила послугу цифрового телебачення Vodafone Casa TV в Португалії, тим самим розширивши список послуг, що надаються, населенню. Vodafone Casa TV - це нова послуга цифрового телебачення в Португалії, що входить до складу пропозиції Vodafone Casa. Вже зараз в послузі доступні більше 100 телевізійних каналів, включаючи всі найпопулярніші і улюбленіші канали португальських телеглядачів.

Абонентам Vodafone Casa TV доступні і 8 каналів у форматі високої чіткості HDTV (Sport TV HD, Eurosport HD, National Geographic HD і Disney Cinemagic HD), деякі з основних національних каналів (все RTP і SIC channels, TVI і Porto Canal), дитячі телеканали (Panda, Disney Channel, Disney Cinemagic, BABYTV, TiJi, Boomerang і Cartoon Network), музичні канали (MTV, VH1, MCM і Mezzo), а також фільмові канали (TV Cine, Hollywood, MGM, AXN, Fox, Fox Crime і Sony TV). Vodafone Casa TV не забув і про любителів спорту, пропонуючи наступні спортивні канали: Eurosport і Sport TV, а також Fuel and Motors channels. Абонетам також доступні і декілька документальних телеканалів (National Geographic, Travel, Odisseia і History), новинних каналів (CNN, ВПС World і TVE24) і цілий ряд інших каналів, таких як Globo, Fashion TV і RAI.

Vodafone Casa TV має унікальні особливості, які до цих пір не були доступні телеглядачам в Португалії. Це: можливість запису телепрограм на будь-якій TV Box без яких-небудь додаткових витрат і '‘Passou na TV'' ( 'Catch Up') - можливість перегляду деяких з програм за останні декілька днів, а також інноваційну функцію ‘Photos and Music', яка дозволяє переглядати і слухав по телебаченню фотографії і музику, які зберігаються на домашньому ПК.

В даний час послуга Vodafone Casa TV доступна лише абонентам Vodafone Casa ADSL. На початку вересня Vodafone Casa ТБ буде доступне всім абонентам Vodafone.

Запуск Vodafone Casa TV є частиною стратегічного розширення компанії на телекомунікаційному ринку.Завдяки новій телевізійній пропозиції, Vodafone робить важливий крок на дорозі вступу до мережі глобальних операторів зв'язку.

www.sat.net.ua


RATVODДата: Середа, 22.07.2009, 08:59 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Румунія оголосила свою стратегію

на просування цифри в країні

Румунія. Міністерство зв'язку розробило стратегічний план по переходу на цифрове мовлення в країні.
За даними Медіа Експрес, ця стратегія передбачає створення до п'яти національних УВЧ мультиплексів, національний мультиплекс і мультиплекс, що виділяється на регіональні і місцеві послуги в повній відповідності з положеннями ITU, прийнятими на Женевській конференції, ОВЧ (RRC-06).
DTT послуги повинні стартувати в Румунії в грудні цього року, і хоча термін, що залишився до старту, малий, проте є попередні домовленості про те, що державна газотранспортна компанія Radiocom виступить інвестором створення першого мультиплексу.
Очікується, що перші два мультиплекси, охоплять 50-60% від загальної чисельності населення Румунії вже до кінця 2010 року, причому планові показники обхвату на кінець 2011 - почало 2012 роки, складають 80% і 90% відповідно.

Джерело:
Форум журналу MEDIASAT


RATVODДата: П`ятниця, 24.07.2009, 21:53 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ЄС переходить на « цифру »

Єврокомісія розпочала консультації з метою оптимізації співпраці для отримання всіх переваг від використання «цифрового дивіденду» - спектру радіочастот, що відкриває унікальні можливості в користуванні цифровим телебаченням. Бельгія (провінція Фландрія), Німеччина, Люксембург, Нідерланди, Фінляндія, Швеція і значна частина Австрії вже відключили аналогове ефірне телебачення, а останні країни ЄС зроблять це до 2012 року.
12 червня на цифрове телебачення перейшли також США.

Використання всього потенціалу, який відкриється завдяки переходу на цифрове телебачення, належить до пріоритетів політики Євросоюзу в області телекомунікацій. Новий спектр радіочастот допоможе удосконалити комунікаційні технології і поліпшити доступ до аудіовізуального контенту. Завдяки зростанню масштабів виробництв, «цифровий дивіденд» допоможе також економити засоби, полегшить доступ до мобільного зв'язку і сприятиме зростанню конкурентоспроможності ЄС.

За умови належної координації на загальноєвропейському рівні «цифровий дивіденд» може збагатити економіку Євросоюзу на 20-50 млрд. євро до 2015 року. З цієї причини Єврокомісія запропонувала розробити план дій на рівні ЄС - ряд загальних заходів, які дозволять отримати переваги від скоординованого використання нового спектру радіочастот і в той же час нададуть країнам ЄС свободу в обліку місцевих і національних особливостей телерадіомовлення і інших аспектів.

bdg.by


RATVODДата: П`ятниця, 24.07.2009, 22:28 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Литві виявилося дорого

утримувати цифрове TV

Литовська комісія по радіо і телебаченню прийняла рішення про те, аби до літа 2010 років частину місцевих цифрових каналів транслювати лише вечірньої пори. Користувачі цифрового TV невдоволені.

Рішення Литовської комісії по радіо і телебаченню було прийнято на прохання трьох литовських комерційних каналів - Laisvas Ir Nepriklausomas Kanalas, Baltijos TV і Tele-3, повідомляє портал IT- технологій Times. Вони запропонували частину програм ретранслювати «в цифрі» лише увечері. Мотив при цьому простий і зрозумілий - із-за кризи рекламного ринку містити цифрове TV при обмеженому числі клієнтів стало не по кишені.

Проте таке рішення викликало неоднозначну реакцію з боку тих, хто поквапився обзавестися цифровими телевізорами і декодерами. Вклавши гроші, ці люди виявилися в гіршому положенні, чим володарі старих «ящиків», які мають можливість дивитися всі програми в повному об'ємі.
Обурені, вони направили в комісію петицію. У ній люди запитують, зокрема, де гарантія, що така ситуація триватиме лише до 15 червня майбутнього року, і не буде продовжена ще. При цьому виникає побоювання, чи не поставить такого роду практика хрест на всій програмі розвитку цифрового телебачення в країні.

"Татар-інформ", Дмитро Родіонов
tatar-inform.ru


RATVODДата: Субота, 25.07.2009, 08:29 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Киргизстані на впровадження

цифрового телерадіомовлення

виділено 50 мільйонів сомів

У Киргизстані на впровадження цифрового телерадіомовлення виділено 50 мільйонів сомів.
Про це на прес-конференції повідомив заступник міністра транспорту і комунікацій КР Таалайбек Ешалієв.

За його словами, Киргизстан повинен перейти на цифрове мовлення до 2015 року. Але основною проблемою є закупівля приймачів для населення. Тому що приймач вартістю в 4 тисячі сомів не кожному по кишені.

"В рамках угоди з Китаєм Киргизстану виділено 20 тисяч приймачів. З них 1 тисяча 109 вже роздані пенсіонерам і малоімущим", - підсумував Таалайбек Ешалієв.

www.comnews.ru


RATVODДата: Субота, 25.07.2009, 08:55 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Скоро будуть видані перші

ліцензії на DVB-T в Польщі

Все ближче час старту першого мультиплексу наземного цифрового телебачення.
Наступного тижня мають бути видані перші ліцензії на мовлення в першому цифровому мультиплексі.
Передбачається, що ліцензії будуть видані вже існуючим мовцям, таким як Polsat, TVN, TV 4 i Puls.
Прес-секретар ТvН Karol Smoląg говорить, що як тільки буде отримана ліцензія, тестовий сигнал DVB-T, який в даний час надається компанією, буде просто легалізований. Але це стосується лише декількох передавачів.
Що стосується мовлення по всій країні, то це стане можливо лише після побудови відповідної інфраструктури.

Джерело - www.dvbnews.pl


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ у світі
  • Сторінка 1 з 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
  • 8
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024