FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 03:10

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
  • 8
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ у світі
Цифрове ефірне ТБ у світі
RATVODДата: Неділя, 14.06.2009, 11:58 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Цифрове ефірне ТБ у світі

RATVODДата: П`ятниця, 31.07.2009, 10:34 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
ІЗРАЇЛЬ ПЕРЕХОДИТЬ НА

БЕЗКОШТОВНУ ЦИФРОВУ ТЕЛЕТРАНСЛЯЦІЮ

2 серпня ізраїльські телеглядачі дістануть можливість безкоштовно
приймати якісну цифрову трансляцію телеканалів
1, 2, 10, 33 і 99.
Це можна буде зробити за допомогою спеціальних декодерів.

На ринку є маса простих декодерів для налаштування на ці станції, але мережі магазинів електроніки рекламують лише складні пристрої, які також записують програми, музику і показують фотографії. Деякі з них навіть приймають високочастотні канали, цифрове радіо і широкосмугові передачі - навіть якщо ряд цих новин доки відсутній в Ізраїлі.

Портал TheMarker узагальнив деякі поради, які допоможуть вибрати декодер для перегляду безкоштовних каналів, - будь то за допомогою телевізора або комп'ютера.

DTT (digital terrestrial television) означає наземне цифрове телебачення. Для прийому цих телепередач необхідний як декодер, так і антена.

Більшість декодерів, що є на ринку, оснащені вбудованою антеною, яка, як передбачається, приймає цифрове зображення від 65 антен-передавачів, встановлених другою адміністрацією за минулий рік, але деякі декодери необхідно підключати до зовнішньої антени (приблизно 150 шекелів).

Існують три основні види декодерів найбільш доступних моделей. Їх виробляють компанії Apex Digital і Konka, хоча скоро свій товар представить на ринку і ізраїльська фірма NowCom.

Окрім прийому передач основні декодери можуть (або скоро будуть в змозі, після оновлення програмного забезпечення) записувати, ставити в режим "паузи" або перемотувати назад телепередачі, відтворювати музичні файли, показувати фотографії і робити ще масу інших речей. Ціна такого декодера: 377-400 шекелів.

Більш просунуті декодери пропонують всі ці функції, але можуть також приймати високочастотні канали (хоча такого мовлення в Ізраїлі доки немає). Ціна: 600-700 шекелів.

Третій тип декодера підключається до USB порту настільного комп'ютера або лэптопа і передає телепередачі прямо на екран комп'ютера. Ці декодери також можуть бути використані для запису, їх велика перевага, принаймні, для власників мобільних комп'ютерів, - це можливість перетворення комп'ютера в переносний телевізор.

USB-декодеры також недорогі, так що, якщо ваші діти хочуть телевізор в своїй спальні, і у них вже є комп'ютер, ви можете задовольнити їх бажання всього за 200-300 шекелів.

Багато телевізорів зараз продаються зі вбудованими декодерами DTT. Їх недоліком є те, що більшість з них не повністю сумісні з протоколом трансляції, який буде використаний в Ізраїлі.

Офер Лаор, власник веб-сата hometheater.co.il, говорить, що ця несумісність може впливати на якість мовлення. Можливо, що такі телевізори з декодерами взагалі не зможуть читати протокол, який друга адміністрація випустить в найближчі тижні.

На початку наступного тижня Telran створює форум питань і відповідей - http://www.DVBT.telran.co.il. Там будуть представлені технічні характеристики, включаючи відомості про пропускну спроможність, підтримці відео і аудіо форматів.

www.mignews.com


RATVODДата: Четвер, 13.08.2009, 15:00 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У Азербайджані ведеться активна робота

по впровадженню цифрового телемовлення

Як заявив сьогодні журналістам міністр зв'язку і інформаційних технологій Азербайджану Алі Аббасов,
згідно плану заходів, робота в даному напрямі має бути завершена до 2015 року.

«Проте по новому плану ми закінчимо роботу вже в 2012 році. Зокрема, вже осінню поточного року цифрове телебачення буде упроваджено в порядку експерименту в Баку і на Абшероне», - сказав А.Аббасов.

Згідно рекомендаціям Міжнародного союзу електрозв'язку (International Telecommunication Union, ITU), всі країни, включаючи Азербайджан, повинні повністю перейти на цифрове мовлення до 2015 року.

Мовлення цифрового телебачення в країні здійснюватиметься за допомогою відповідного устаткування стандарту MPEG-4.

Програма переходу на цифрове телемовлення в Азербайджані складається з трьох етапів: перший охоплює 2007-2010 років, другий - 2011-2013 рр., третій - 2014-2015 рр.

Спочатку в Баку, Гяндже і Нахчиване будуть запушений два пакети мовлення з чотирма каналами в кожній, а в республіці в цілому буде упроваджений лише один пакет. В результаті 60-70% населення будуть включені в обхват цифрового мовлення.

На другому етапі в цілях розширення цифрового мовлення в Баку, Гяндже і Нахчиване буде введений ще один додатковий пакет, у результаті у дії знаходитимуться три пакети, по всій республіці - два пакети. Після цього попередній відсоток обхвату населення ( 60-70%) збільшиться до 90%.

Всього до 2013 року планується здача у використання трьох 12-програмних пакетів.

На останньому - третьому етапі - планується реалізація робіт по поліпшенню якості мовлення шляхом установки додаткових датчиків, і добитися 98% обхвату населення країни.

Вперше в Азербайджані система цифрового телемовлення була задіяна як пілотний проект в Баку 10 жовтня 2004 року.

Олена Салаєва

1NEWS.az


RATVODДата: П`ятниця, 04.09.2009, 19:26 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Росія домовилася з Литвою і Польщею про прикордонну

координацію радіочастот для цифрового телебачення

У період з 24 по 28 серпня 2009 р. делегація адміністрації зв'язку Росії
взяла участь в трибічних переговорах з делегаціями адміністрацій зв'язку Польщі і Литви
по координації частотних привласнень станціям сухопутною рухливої, фіксованої і радіомовної служб
(м. Ніда, Литва) - повідомляє ФГУП "Головний радіочастотний центр".

В ході зустрічі було розглянуто близько 20 питань порядку денного, до основних з яких можна віднести наступні:

1) процедура двосторонньої координації, принципи і критерії координації частотних привласнень станціям аналогового і цифрового телебачення, заявлених відповідно до угоди Женева - 06;

2) координація частотних привласнень і виділень станціям наземного ТБ мовлення;

3) передивляється тих, що діють і підготовка нових угод, що регламентують координацію частотних привласнень станціям сухопутної рухливої і фіксованої служби;

Особливу увагу сторони приділили питанням впровадження наземного цифрового ТБ мовлення на прикордонних територіях країн - учасниць переговорів. Основними підсумками зустрічі з даної проблеми є:

- узгодження принципів і критеріїв двосторонньої координації станцій аналогового і цифрового наземного ТБ мовлення в діапазоні частот 470 - 862 Мгц на основі документа, розробленого російською стороною;

- координація частотних привласнень станціям наземного цифрового ТБ мовлення Росії з адміністраціями зв'язку Литви і Польщі.

Таким чином, в ході переговорів повністю вирішено завдання координації частотних привласнень станціям наземного цифрового ТБ мовлення Росії, що реалізовують перший мультиплекс, на прикордонній території з Литвою і Польщею.

Також в ході переговорів було погоджене і підписане 16 двосторонніх і трибічних угод і розроблений один проект угоди в смугах частот, що регламентують використання радіочастотного спектру станціями сухопутною рухливої і фіксованої служб на прикордонних територіях. Вказані угоди упорядковують використання радіочастотного спектру на прикордонних територіях, і істотно зменшують вірогідність створення неприйнятної перешкоди РЕС прикордонної держави.

В цілях подальшого розвитку співпраці між Адміністраціями зв'язку Росії, Литви і Польщі сторони погодилися продовжити роботу по розгляду можливості модифікації підписаних в ході переговорів угод по принципах і критеріях двосторонньої координації станцій аналогового і цифрового наземного ТБ мовлення в діапазоні частот 470 - 862 Мгц шляхом розробки критеріїв координації в смузі частот 174-230 Мгц.

www.Brodacasting.Ru


RATVODДата: Четвер, 17.09.2009, 21:13 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Цифрове телебачення в Чилі буде японським

Чилі збирається реалізувати у себе японський стандарт цифрового ТБ високої чіткості ISDB-T.
Раніше вибір на користь цього стандарту зробили також Аргентина і Перу,
а в Бразилії ISDB-T був прийнятий ще в 2006 році.

Як повідомляє сайт Compulenta.ru, як стандарт цифрового телебачення Сантьяго також розглядав європейський і американський аналоги, але свій вибір зупинив на японській чіткості.

«Після ретельного вивчення питання і багаточисельних консультацій з університетами ми вибрали стандарт ISDB-T», - сказала президент країни Мішель Бачелет.

У заяві чилійського телекомунікаційного регулювальника Subtel говориться, що «японський стандарт оптимально личить Чилі: він дає можливість поліпшити якість цифрового сигналу, повністю враховуючи особливості країни». Чиновники відзначають, що перехід до високої чіткості є найзнаменнішим кроком для чилійського телебачення з моменту, коли воно 30 років тому перейшло на кольорове мовлення.

«З переходом на цифрове ТБ покращає якість зображення і звуку. Це дозволить нам реалізувати впровадження інтерактивних пропозицій і нових послуг», - підкреслюють в Subtel.

Японський стандарт планується ввести в країні вже наступного року. Аналогове мовлення працюватиме ще декілька років, аби більшість чилійських телеглядачів встигли придбати відповідні моделі телевізорів. Відзначимо, що зараз в Чилі понад 65% домогосподарств не мають кабельного ТБ.

itua.info


RATVODДата: Понеділок, 21.09.2009, 13:52 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Естонія готова повністю перейти

на цифрове мовлення раніше встановленого терміну

Естонія готова повністю перейти на цифрове телемовлення раніше прийнятого урядом
терміну
1 липня 2010 року, оскільки вже зараз цифрове мовлення покриває 99 % території країни.

Про це ІА REGNUM Новини сьогодні, 18 вересня, повідомив голова урядової комісії Естонії по переходу на цифрове телебачення Юрі Піхель, який відзначив, що обхват цифровим мовленням території Естонії навіть більше, ніж це було під час аналогового телемовлення.
Новини Вірменії

Він також відзначив, що вже зараз в сітці естонського цифрового телемовлення діють шість основних телеканалів країни, включаючи і два державні телеканали ETV і ETV2. Піхель нагадав, що цифровий сигнал цих шести телеканалів поширюється в Естонії безкоштовно, споживач повинен лише купити спеціальний цифровий приемник-дигибокс, або орендувати його в спеціальних фірм. Прийом інших телеканалів споживач повинен сплатити.

regnum.ru


RATVODДата: Середа, 23.09.2009, 23:02 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ

З ЦИФРОВИМ МОВЛЕННЯМ В ЄВРОПІ

Інтерв'ю з Росом Бігамм, Європейська Асоціація Комерційного Телебачення.
Росрозповідає про основні виклики «перехідного» періоду і чи платять в Європі за цифрове мовлення.

Як в Європі змінилося регулювання мовлення у зв'язку з цифрою?

Я думаю, що воно ще не змінилося. Воно все ще міняється. Якщо дозволите, наведу пару прикладів. Франція і Іспанія усвідомили, що норми регулювання їх мовлення мають бути змінені, оскільки при переході від аналогового до цифрового способу доставки сигналу з'являється можливість для виникнення більшої кількості каналів. Стало зрозуміло, що при цьому неможливо зберегти звичну всім модель рекламного ринку, вона змінилася завдяки збільшеній кількості каналів. У Іспанії ситуація була такою ж. І зараз ми можемо бачити, що дедалі більше виникає нових комерційних телеканалів. Але для цього потрібне було багато що зробити. Я також вважаю, що перехід на цифрове мовлення є ще і способом різноманітити і поліпшити якість телеконтента.

Які основні виклики цього перехідного періоду?

Мені здається, що основний виклик, звичайно ж, комерційний. Мовці не хочуть платити за одночасне аналогове і цифрове поширення сигналу, якщо цей період буде триває достатньо довго. Без сумнівів, у них на це є вагомі причини. Глядачі, у свою чергу, також говорять, що чим швидше закінчиться цей перехідною період, тим краще.

А за DVB-T люди взагалі в Європі платять?

Основна, або універсальна, послуга є безкоштовною скрізь, хоч мова і не йде в даному випадку об сет-топ боксах. Що ми зараз бачимо, це те, що платна модель цифрового ТБ стає популярною. Її, зокрема використовують у Франції, Іспанії і Великій Британії. Але, звичайно ж, навіть в платних моделях є і безкоштовні сервіси. Суспільні телеканали, а також найбільші загальнонаціональні канали в більшості країн є безкоштовними. Але кожна країна сама експериментує з тим, якою має бути модель її телерадиорынка.

***
Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» - головний професійний майданчик
для спілкування фахівців, причетних до процесу впровадження
цифрового телебачення (ЦТВ) в Україні.
Цього року Форум пройде 25 вересня в конференц-залі Radisson SAS. Попередня реєстрація обов'язкова.

dtvforum.org.ua


RATVODДата: П`ятниця, 09.10.2009, 19:00 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Венесуела вибрала японське цифрове ТБ

Венесуела перейде на цифрове телебачення по японському зразку.

Хессе Чакон, міністр зв'язку країни, підписав вчора відповідну угоду з представниками Японії.

Венесуела - вже сьома латиноамериканська держава, що зробила вибір на користь стандарту ISDB, а не американської, європейської або китайської системи. Першою в 2006 році стала Бразилія, її прикладу послідували Аргентина, Перу, Сальвадор, Еквадор і - зовсім недавно - Чилі. В процесі переходу на ISDB знаходяться також Філіппіни. У самій Японії цифрове телебачення з'явилося в далекому 1996 року. Стандарт ISDB був прийнятий в 2003-м.

Цифровий телесигнал дозволяє не лише отримати чітку картинку, але і звільнити повітряні канали, оскільки в «цифри» вужча смуга пропускання.

Розставання Венесуели з аналоговими передачами розтягнеться на десять років.

compulenta.ru


RATVODДата: Вівторок, 03.11.2009, 23:35 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У Естонії на цифрове телебачення

перейшли майже 200 тис. сімей

За станом на третій квартал поточного року кількість сімей, що користуються послугами цифрового ТБ, досягла 197 тис., повідомляється про результати дослідження фірми TNS Emor.

За рік найшвидше зростала кількість глядачів цифрових каналів, які дозволяє дивитися звичайна антена, повідомляє Урядова комісія з переходу Естонії на цифрове мовлення.

У третьому кварталі в допомогою звичайної антени цифрове телебачення дивилися в 49 тис. будинків, при цьому 38% з них були клієнтами безкоштовного цифрового мовлення. Підключені, що залишилися, до цифрового мовлення будинку користуються ДИГИ-ТВ за допомогою кабельних мереж, IP-телевидения і телебачення сателіта.

Згідно з результатами дослідження, цифрове мовлення стало другим по популярності в сільських областях і невеликих містах.

Джерело : ERR Novosti
cableman.ru


RATVODДата: Субота, 07.11.2009, 00:52 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Рига розглядає можливість відключення

сигналу аналогового телебачення

Два ведучих комерційних мовця Латвії - TV LNT і TV3 розглядають питання про можливість дострокового припинення мовлення всіх аналогових передач в столиці Ризі з початку 2010 р.

За даними Diena, причинами для можливого такого кроку є висока вартість таких трансляцій, їх посередня якість, і той факт, що вони знаходяться в межах видимості обмеженою кількістю місцевих абонентів.
Місцеві мовці може також рассмотривают можливість повного відключення своїх аналогових передач і в інших районах Латвії.
По попередніх угодах, трансляція анологового сигналу в країні повинна була продовжитися до 1 січня 2012 року.

Переклад: yorick
Джерело: Форум журналу MEDIASAT


RATVODДата: Субота, 07.11.2009, 00:53 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У Естонії нестримно розвивається цифрове ТБ

За станом на третій квартал поточного року в Естонії кількість сімей, що користуються послугами цифрового ТБ, досягла 197 тисяч. Такі дані отримані в результаті дослідження, проведеного фірмою TNS Emor.
За рік найшвидше зростала кількість глядачів цифрових каналів, які дозволяє дивитися звичайна антена, повідомляє Урядова комісія з переходу Естонії на цифрове мовлення.
У третьому кварталі в допомогою звичайної антени цифрове телебачення дивилися в 49 тисячах будинків, при цьому 38% з них були клієнтами безкоштовного цифрового мовлення. Останні підключені до цифрового мовлення будинку користуються його послугами за допомогою кабельних мереж, IP-телевидения і супутникового телебачення.
Згідно з результатами дослідження цифрове мовлення стало другим по популярності в сільських областях і невеликих містах.

radioportal.ru
era-tv.ru


RATVODДата: Субота, 07.11.2009, 00:54 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У 2012 році Азербайджан

перейде на цифрове телемовлення

У Азербайджані ведуться інтенсивні роботи по впровадженню цифрового телемовлення.

Як передає 1news.az, на сьогоднішній прес-конференції міністр зв'язку і інформаційних технологій Азербайджану Алі Аббасов заявив, що, згідно плану заходів, робота в даному напрямі мала бути завершена до 2015 року.

«Проте ми закінчимо роботу вже в 2012 році», - сказав А.Аббасов.

Згідно рекомендаціям Міжнародного союзу електрозв'язку (International Telecommunication Union, ITU), всі країни, включаючи Азербайджан, повинні повністю перейти на цифрове мовлення до 2015 року.

Мовлення цифрового телебачення в країні здійснюватиметься за допомогою відповідного устаткування стандарту MPEG-4.

Програма переходу на цифрове телемовлення в Азербайджані складається з трьох етапів: перший охоплює 2007-2010 рр., другий - 2011-2013 рр., третій - 2014-2015 рр. Спочатку в Баку, Гяндже і Нахчиване будуть запушений два пакети мовлення з чотирма каналами в кожній, а в республіці в цілому буде упроваджений лише один пакет. В результаті 60-70% населення будуть включені в обхват цифрового мовлення.

На другому етапі в цілях розширення цифрового мовлення в Баку, Гяндже і Нахчиване буде введений ще один додатковий пакет, у результаті у дії знаходитимуться три пакети, по всій республіці - два пакети. Після цього попередній відсоток обхвату населення (60-70%) збільшиться до 90%.

Всього до 2013 року планується здача у використання трьох 12-програмних пакетів.

На останньому - третьому етапі - планується реалізація робіт по поліпшенню якості мовлення шляхом установки додаткових датчиків, і добитися 98% обхвату населення країни.

Вперше в Азербайджані система цифрового телемовлення була задіяна як пілотний проект в Баку 10 жовтня 2004 року.

Олена Салаєва
1news.az


RATVODДата: Неділя, 15.11.2009, 19:44 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Вірменія до 2015 р. перейде

на цифрове телерадіомовлення

Вірменія до 2015 року повністю перейде на цифрове телерадіомовлення, повідомив міністр економіки республіки Нерсес Еріцян на брифінгу в четвер. За його словами, уряд Вірменії в четвер схвалив концепцію переходу на цифрове телерадіомовлення.

Н.Еріцян також повідомив, що, згідно попереднім оцінкам, Вірменії буде потрібно близько 0 млн для повного переходу на цифрове телерадіомовлення. Частина коштів вкладе само державу, частина - залучить за рахунок технічної допомоги країн-донорів і міжнародних організацій.

За даними Н.Еріцяна, до кінця 2009 року планується організувати суспільні дебати з цього питання, а до літа 2010 років - прийняти зміни в чинне законодавство, розробити технічний план і умови ліцензування. Міністр відзначив, що в рамках соціального пакету передбачено зберегти безкоштовними 6-10 телеканалів і деякі радіоканали, а за останніх доведеться платити.

На грантові засоби в кінці 2010 року планується почати перший етап цифровизации і упровадити в експериментальному порядку HDTV (телебачення високої якості), уточнив міністр.

Н.Еріцян також відзначив, що цифровизация дозволить ефективніше використовувати радіочастоти і істотно розширити технічні можливості мовлення, у тому числі зробить доступнішим інтернет-зв'язок. Буде забезпечено високу якість відеозображення і звуку і упроваджені технології інтерактивного мовленні.

comnews.ru


RATVODДата: Неділя, 15.11.2009, 19:47 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Латвійський проект цифрового телебачення

може провалитися

Оператор зв'язку Lattelecom убачає в проекті введення в Латвії цифрового телебачення певний ризик, пише в своєму блозі на порталі Nozare.lv журналіст Юріс Кажа.

Головні завдання Lattelecom в наданні мовлення плануються в двох напрямах, пише Кажа.

Латвійський центр радіо і телебачення бере на себе значну фіксовану плату за цифрове мовлення, що, проте, приблизно на 30% нижче (за 1 канал), ніж за аналогове.

Суспільні телевізійні канали - 1-й і 7-й канал Латвійського телебачення, LNT, TV3 і TV5 - продовжать віщати в своєму статусі, самі оплачуючи свої витрати за цифровий зв'язок - приблизно 54 000 латів в місяць. Це означає, що Lattelecom, роблячи все як до цих пір, отримає в місяць 270 000 латів за мовлення безкоштовних каналів.

Проте поки що незрозуміло, пише Юріс Кажа, чи всі п'ять каналів залишаться в статусі безкоштовних, оскільки LNT і TV3 дали сигнал, що можуть перейти на цифрове мовлення і, можливо, стануть платними.

В такому разі модель витрат Lattelecom зміниться. Всім платним каналам доведеться платити Lattelecom за передачу вмісту і стягувати абонентну плату з розширеного пакету телевізійних каналів (це понад 30 каналів) - 3,5 лата з абонента в місяць.

Кінцевий об'єм таким платежів залежить від загального числа абонентів. Причому це будуть в основному абоненти з сільських регіонів, в яких немає ні кабельного, ні супутникового телебачення.

Аудиторія, яка зараз дивиться аналогове телебачення, - це приблизно 200 000 домашніх господарств. Представники Lattelecom заявили, що половина господарств не зможуть заплатити навіть за «безкоштовне» телебачення, купуючи або орендуючи декодер.

Скільки з тих, що залишилися 100 000 будуть згодні абонувати до цих пір безкоштовні комерційні канали?
LETA


RATVODДата: Субота, 28.11.2009, 22:15 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Тисячі латвійців залишаться без телебачення

24 листопада Міністерство повідомлення офіційно заявило, що перехід на цифровий формат буде здійснений набагато швидшим, ніж передбачалося раніше, вже в першій половині 2010 років.
Десятки тисяч домашніх господарств зможуть підключитися до цифрового телебачення, лише придбавши декодер вартістю 39 латів.
24 листопада Міністерство повідомлення офіційно заявило, що перехід на цифровий формат буде здійснений набагато швидшим, ніж передбачалося раніше - вже в першій половині 2010 років.

Політичне об'єднання "Центр згоди" рахує, що прискорення цього процесу може привести до того, що сотні тисяч жителів - в першу чергу, малозабезпечених і жителів села - будуть позбавлені доступу навіть до безкоштовних телеканалів, включаючи програми Латвійського телебачення, яке згідно із законом належить всьому суспільству.
Десятки тисяч домашніх господарств зможуть підключитися до цифрового телебачення, лише придбавши декодер вартістю 39 латів. Для багатьох телеглядачів ця сума в кризисні часи може стати непідіймальною, повідомили NovoNews в прес-службі "Центру згоди".

Політичне об'єднання ще в жовтні звернулося до міністра повідомлення Каспару Герхардсу з питанням про те, яким чином буде забезпечений доступ до телебачення значної частини населення країни. Переконливої відповіді ми не отримали. Сьогодні стало остаточне зрозуміло, що телеглядачі будуть вимушені зі своєї кишені оплачувати впровадження нових технологій.

Більш того до 15 грудня організації, що віщають, повинні звернутися в Національну пораду по радіо і телебаченню з проханням перереєструвати телеканали. В телеканалів буде право підтвердити статус безкоштовних або ж стати платними. Як тільки телеканали визначаться зі своїм статусом, буде названа дата переходу з аналогового на цифровий формат мовлення. Сам факт проведення такої процедури викликає закономірне питання - чи не означає це, що ряд телеканалів, які сьогодні безкоштовні для споживача, після переходу на цифровий формат вважатимуть за краще стати платними? І чи не означає це, що з переходом на цифровий формат в Латвії фактично зникне безкоштовне телебачення?

"Центр згоди" вважає недопустимим те, що процес переходу з аналогового на цифровий формат проходит таємно від суспільства, і споживачі - телеглядачі - не мають достатньої інформації про те, як вже в 2010 році буде організовано мовлення. Об'єднання нагадує, що, згідно вимогам Закону про радіо і телебачення, держава зобов'язана забезпечити всім жителям доступ до суспільних телеканалів. "Центр згоди вимагає від Кабінету Міністрів негайних дій, аби забезпечити всім жителям Латвії доступ до телебачення, зокрема, шляхом надання малозабезпеченим безкоштовних декодерів.

NovoNews


RATVODДата: Субота, 28.11.2009, 23:04 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Балтком вважає, що впровадження

цифрового ТБ в Латвії йде нечесно

Компанія Балтком поскаржилася в Єврокомісію на хід конкурсу, за результатами якого впровадження в Латвії ефірного цифрового телебачення було довірене Латтелецом. Представники Балтком убачають там обмеження вільної конкуренції.
Конкурс, за результатами якого впровадження в Латвії ефірного цифрового телебачення було доручене компанії Латтелецом, завершився в грудні минулого року. З тих пір Балтком, яка теж претендувала на розвиток ефірного ТБ, намагається всіляко оспорити його підсумки. Недавно компанія навіть дійшла до Єврокомісії. На думку Балтком, конкурс прошел з цілим рядом порушень, головне з них - обмеження вільної конкуренції.
Представники компанії не уточнюють суму, яку вони хочуть отримати як компенсації. Проте за неофіційними даними, мова може йти про декілька десяток мільйонів латів.

times.lv


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ у світі
  • Сторінка 2 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
  • 8
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024