FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 00:30

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ у світі
Цифрове ефірне ТБ у світі
RATVODДата: Неділя, 14.06.2009, 11:58 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Цифрове ефірне ТБ у світі

RATVODДата: Вівторок, 29.06.2010, 11:56 | Повідомлення # 61
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Держава надасть

цифрове телебачення кожному

В даний час менше ста сімей проживають в таких місцях,
де поширення
дігітального телемовлення проблематичне.

Проте держава обіцяє вирішити їх проблеми,
аби кожен дістав можливість
безкоштовного перегляду дігі-каналів
.

РЕКЛАМА

Голова урядової комісії з переходу на дігітальніе телебачення Юрі Піхель пообіцяв, що держава вирішить проблему безкоштовного дигитального мовлення, в якому б місці не проживала людина.

При переході на ДІГІ-ТВ у людей незрідка виникають побоювання з приводу низької якості мовлення.

За словами Лінди Хаавісте, що живе в містечку Пука, що приймається через дигибокс картинка в телевізорі не завжди відрізняється відмінною якістю, інколи зависає або йде «квадратиками». Як їй пояснили, на даху будинку не перешкодить встановити нову антену.

Одного разу суботнім днем в середині червня зображення і зовсім пропало, як потім пояснили, із-за сильного вітру. Тим часом, з аналоговим мовленням таким проблем не було. Як підрахувала Хаавісте, до неї вже сім разів приходили майстри налагоджувати дигибокс.

По словах Піхеля, велика частина проблем обумовлена наявними антенами або дротами, по яких від антен картинка передається в телевізор.

Доступно кожному

Якщо ж людина випробує всі можливості, аби добитися появи у себе на телеекрані якісного зображення, проте безрезультатно, то, по словах Піхеля, йому следет повідомити про це, після чого Департамент технічного нагляду прибуде на місце і проведе вимір сили дигитального сигналу.

Якщо ж з'ясуватися, що дігітальний сигнал дуже слабкий із-за високого і густого лісу або наявності горба, то в цьому випадку AS Levira повинне буде вирішити цю проблему і забезпечити доступність дигитального мовлення і для цієї сім'ї.

Піхель уточнив, що право на забезпечення дигитального мовлення коштом держави поширюється лише на безкоштовні канали, такі як ЕТВ, ТВ3 або Kanal 2. Якщо людина укладе договір з яким-небудь платним оператором дигитального телемовлення, то за якість мовлення відповідальність нестиме цього оператора.

Піхель важко точно визначити число сімей, які ще не готові до переходу на дигитальное мовлення. Хоча за даними останніх опитів, можна передбачити, що їх число складає 10 000 - 25 000. Виходячи з досвіду лише США, що недавно перейшли на дигитальное мовлення, серед них переважають переважно молоді люди, для яких телебачення вже не настільки важливе, як для людей старшого покоління.

Перехід в четвер

Поява дигитального телебачення забезпечить додатковою роботою установників антен і інших фахівців.

За словами прес-секретаря Elion Ліліан Війрма, у працівників Elion зараз у зв'язку з переходом на дигитальное мовлення роботи вище голови.
Член правління що займається установкою антен підприємства Ellink OÜ Василь Мяделец заявив, що в даний час вони не відчувають особливого ажіотажу у зв'язку з переходом на дигитальное мовлення. Швидше люди вважають за краще встановлювати тарілки супутникового мовлення. Він передбачив, що люди тягнутимуть до останнього, а в четвер почнеться паніка.

Післязавтра аналогові передавачі в Естонії будуть відключені. Для перегляду безкоштовних дигитальных естонських телевізійних каналів - ЕТВ, Kanal 2, ТВ3, ЕТВ2 і Kanal 11 - не потрібно підключатися до яких-небудь платних пакетів. Що в той же час бажає дивитися якісь додаткові канали доведеться укласти договір і платити за послуги якого-небудь оператора.

Перехід на ДІГІ-ТВ


• В четвер, 1 липня, о 5 годині ранку в Естонії відключать всі передавачі аналогового телебачення. З цієї миті в країні буде лише дигитальное телебачення. Цифрове (дигитальное) мовлення передаватиме як безкоштовні загальнореспубліканські телеканали, так і платні вітчизняні (ЕТВ, ЕТВ-2, Kanal 2, TV3 і Kanal 11), а також міжнародні телепрограми, які до цього були доступні лише через кабельне і супутникове телебачення.

• Для прийому безкоштовних каналів не потрібно ставати клієнтом якого-небудь оператора, це необхідно буде зробити лише в тому випадку, якщо ви хочете дивитися також міжнародні і вітчизняні платні канали.

• Перехід Естонії на дигитальное мовлення в технічному плані не торкнеться тих, хто дивиться кабельне або супутникове телебачення.

• Дігітальне телебачення забезпечує глядачам велику кількість телеканалів, кращу якість звуку і картинки, електронну програму передач одним натисненням кнопки прямо на екрані телевізора, звук і субтитри на різних мовах і інші додаткові можливості.

digilevi.ee

Postimees


RatvodTechДата: Четвер, 15.07.2010, 16:50 | Повідомлення # 62
Зам.Адмін

Країна:
повідомлень: 227
Статус: Оффлайн
Цифрове ТБ: 50 000 чоловік

залишилися без сигналу

У вівторок тисячі телеглядачів залишилися без сигналу,
оскільки передавачі в районі
Пярну і Коеру почали працювати на нових частотах.

У теорії це означає, що якість зображення в семи повітах повинна покращати, а на практиці людям, які приймають цифровий сигнал за допомогою простих антен, треба самим займатися перенастроюванням каналів, пише Хhtuleht.

Багато хто ж просто не впорався, і їм довелося викликати фахівця або ж дивитися на темний екран телевізора.

Юрі Піхель, керівник урядової комісії з переходу на цифрове телемовлення, говорить, що вони і не передбачали, що всі літні самі впораються з перенастроюванням каналів, але, упевнений він, в адже всіх є молоді члени сім'ї або хороші сусіди, яких можна покликати на допомогу.

По словах Піхеля, зміна частот мовлення зачіпає жителів Пярнуського, Рапласького, Вільяндіського, Ярваського, Йигеваського, Ляене-Віруського і Харьюського повітів - тобто приблизно 50 000 домогосподарств, в яких сигнал приймається за допомогою звичайної антени.

delfi.ee


RATVODДата: Середа, 21.07.2010, 10:10 | Повідомлення # 63
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Телекартинку псує погана погода

Хоча цифрове ТБ не чутливіше до погоди, чим аналогове, але дигитальне зображення може завмерти
або навіть пропасти при рясних осадках, вітрі і в зонах високого тиску при наддалекому прийомі сигналу
.

Айвар Кендер, керівник технічного відділу телевізійного дивізіону фірми Levira,
яка відповідає в Естонії за передачу цифрової картинки, визнав,
що на якість
дигитального ТБ погодні умови впливають досить сильно.

Проте він відзначив, що метеочувствительность ДИГИ-ТВ не більше, ніж в старого аналогового телебачення. А можливо, навіть навпаки. Проблема в тому, що якщо дигибокс не може передати картинку із-за перерваного сигналу, вона йтиме із завмираннями або екран зовсім згасне.

«При аналоговій трансляції на покритому сіткою шумів екрані щось розгледіти ще було можна, але дигитальное телебачення в цьому сенсі нещадно», - пояснив Кендер.

Накладення сигналів
Керівник переходу на цифрове телемовлення Юрі Піхель сказав, що сигналу заважають фізичні перешкоди і деякі з них можуть бути обумовлені погодними умовами. Наприклад, при сильному дощі утворюється стіна води, яка заважає проходженню сигналу. Такий же вплив надає вітер.

«Якщо на дорозі ТБ-сигналу виявиться, наприклад, листяний ліс, сильний вітер, що піднявся, змусить листя колисатися. Виниклі при цьому множинні дрібні віддзеркалення сигналу абсолютно заплутають дигибокс, він почне помилятися і вже не зможе скласти хорошу картинку», - описав Піхель проблему, яка може виникнути в легковажну погоду.

До причин, які можуть негативно впливати на якість дигитального зображення, Keндер відніс також мокрий сніг, віддзеркалення від близько розташованих будівель і рельєфу місцевості, наддалеку передачу телевізійного сигналу і зміну природного середовища.

Під останнім він мав на увазі, наприклад, дерева, які взимку без листя нічому не заважають, а літом їх крону може стати непроникною для телевізійного сигналу.

Наддалека передача сигналу виникає при віддзеркаленні радіохвиль у високих шарах атмосфери за певних умов, внаслідок чого дигибокс приймає одночасно декілька що заважають один одному сигналів.

«Виходить, що одночасно з місцевим, наприклад, сааремааским, передавачем дигибокс приймає сигнал від розташованого в сотнях кілометрів від нього талліннського передавача, що працює на тій же частоті. Якщо антени недостатньо добре налагоджені і направлені, виникає шкідлива взаємодія цих двох сигналів, в мішанині яких дигибокс розібратися не може», - пояснив Піхель.

Винна антена
Найбільші проблеми із-за наддалекого поширення телевизонного сигналу парі раз на рік виникають на північному побережжі Естонії, зазвичай в зонах високого атмосферного тиску.

Піхель відмітив, що більш всього перешкоди від капризів погоди бувають при використанні невдалих антен, наприклад, так званої польської гратчастої антени.

«З точки зору якості прийому це справжній жах.

У якомусь сенсі ці антени ефективні, дешеві і їх просто встановлювати, але вони дуже чутливі до перешкод, - сказав Піхель. - Через це вони чуйно реагують на погоду, різні шуми, перешкоди і наддалекий сигнал».

Він додав, що проблеми з налаштуванням таких антен виникають як у звичайних жителів, так і у високопрофесійних радіоінженерів.

«Люди ніяк не можуть зрозуміти, через що у них проблеми. І я б не здогадався, якби у мене не було практичного досвіду. А все це із-за злощасної антени», - відмітив він.

Сийрі Ерала

Postimees


RATVODДата: Вівторок, 24.08.2010, 13:38 | Повідомлення # 64
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Перехід на цифрове телебачення

оживить ринок ТБ-устаткування

У Латвії і Естонії пожвавився ринок побутової техніки і електроніки - продажі збільшилися тому,
що цього літа було відключено
аналогове телебачення, в Литві показники цього сектора доки падають,
відзначає литовська ділова газета Verslo zinios.

За даними газети, в першому півріччі цього року скоротився лише литовський ринок побутової техніки, інформаційних технологій і електроніки.

Литовські підприємці успіх сусідів в основному пояснюють тим, що влітку в цих країнах було відключено аналогове телебачення, тому люди кинулися купувати нові телевізори і цифрові телеприставки. Продажі телевізійного устаткування витягнули весь ринок побутової техніки і електроніки в сусідніх країнах.

"У Латвії підйом можна пояснити ще і тим, що торік вони знаходилися в особливо глибокій ямі, тому зараз легко демонструвати вражаюче зростання", - сказав в інтерв'ю газеті гендиректор компанії Avitela prekyba Альгирдас Міталас.

Литва перейде на цифровий формат телебачення з 29 жовтня 2012 року.

Литовський кур'єр


RATVODДата: Вівторок, 30.11.2010, 17:06 | Повідомлення # 65
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У Казахстані запускають

цифрове супутникове телебачення

16 грудня буде запущено цифрове супутникове телебачення.
Про це повідомив міністр зв'язку і інформації Аскар Жумагалієв
на презентації запуску проекту 4G в Астані в суботу, повідомляє КАЗТАГ.

«Вже 16 грудня ми буде готові запустити супутникове цифрове телебачення, яке охоплюватиме практично всю територію Казахстану», - сказав А. Жумагалієв.

За його словами на сьогодні всі технічні питання проекту врегульовані.

Як повідомлялося раніше, супутникове цифрове мовлення (ЦТВ) з трансляцією російських і вітчизняних телеканалів планувалося запустити до 1 грудня 2010 року. В рамках проекту, МСИ розглядає варіант безкоштовного надання декодерів set-to-boxes соціально-уразливим верствам населення. Також міністерством розробляється новий частотно-територіальний план, проводяться економічні розрахунки для запуску цифрового ефірного мовлення. До пакету мовлення увійде близько 20 телеканалів. Список каналів складає експертна група МСИ.

Тренд


RATVODДата: Субота, 08.01.2011, 10:06 | Повідомлення # 66
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Близько 80%супутникових домогосподарств

у Німеччині вже приймають цифровий сигнал

Люксембурзький супутниковий оператор SES Astra почав зворотний відлік часу до закінчення аналогового мовлення на супутниках Astra в позиції 19,2 градуса східної довготи - майже 500 днів залишилося до відключення аналогового сигналу на супутниках Astra, яке торкнеться в основному німецьких глядачів супутникового ТБ, які як і раніше дивляться аналогове телебачення і будуть змушені купувати цифрові телеприставки.

Згідно з даними обстеження відключення аналогового мовлення SES Astra торкнеться приблизно 20% домогосподарств із супутниковим телебаченням, що складає близько 3,6 мільйонів домогосподарств. За даними опитування, в кожній сім'ї є до двох приймачів, так що відключення аналога спричинить заміну більше семи мільйонів аналогових приставок на цифрові, що для промисловості більш ніж хороші новини. Кожен день має бути продано в середньому 17500 цифрових приймачів для забезпечення плавного переходу до цифрового прийому. Для виробників, дилерів та інсталяторів ринок переходу на цифрове супутникове мовлення оцінюється більш ніж в 1 млрд. доларів. Близько 80% супутникових домогосподарств у Німеччині вже приймають цифровий сигнал.

sat-expert.com
ЕРА-Лайн


satBuffonДата: Неділя, 09.01.2011, 21:54 | Повідомлення # 67
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
В Азербайджані охоплено половина території
цифровим телемовленням


Міністерство зв'язку та інформаційних технологій (МЗІТ) Азербайджану зазначає значимість 2010 року для сфери зв'язку та інформаційних технологій країни.
Як передає 1news.az з посиланням на повідомлення МЗІТ, в минулому році завершилося будівництво фібер-оптичної магістралі Сіязян-Шабран-Губа-Самух, метою якої є підвищення стійкості системи міжнародного зв'язку Азербайджану і розширення пропускної здатності оптичної мережі країни.

«Успішно завершився в 2010 році проект« Розвиток фінансових послуг », що реалізовується в республіці за фінансової підтримки Світового банку, в результаті якого в поштових відділеннях країни почалося надання нових банківсько-фінансових послуг», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в рамках заходів, реалізованих у сфері зв'язку та IT, в минулому році було забезпечено підключення більшості районів Азербайджану до мережі AzDataCom, розгорнутої в якості альтернативи існуючої традиційної мережі та охоплює всю територію країни.

У 2010 році були зроблені значущі кроки щодо виведення на орбіту першого національного телекомунікаційного супутника Азербайджану, запланованого на IV квартал 2012 року. У рамках даних робіт підписані контракти з використання орбітальній позиції, виробництва, а також висновку супутника на орбіту.

За звітний період в Баку і Сумгайите, на Абшеронском півострові, в Гянджі, а також у Лерікском районі та прилеглих територіях почалася трансляція цифрового телебачення, в результаті чого близько 50% території країни охоплено можливістю цифрового телемовлення.

Створена необхідна інфраструктура в рамках робіт з організації «електронного підпису».

Також в минулому році Фондом Гейдара Алієва спільно з Міністерством зв'язку та інформаційних технологій в містах Нахчиван і Гянджа створені регіональні центри інформаційних технологій для інвалідів та сліпих.

У 2010 році стартував новий етап проекту «Народний комп'ютер», в рамках якого понад 10 тис. викладачів середніх шкіл і вузів, студентів і школярів змогли придбати на пільгових умовах комп'ютери, забезпечені ліцензійним програмним забезпеченням.

Як повідомлялося раніше, в 2010 році доходи сектора ІКТ та пошти Азербайджану збільшилися в порівнянні з 2009 роком на 31,3% і досягли 1 млрд. 158,9 млн. манатів.

За даними МСіті, в минулому році кількість абонентів мобільного зв'язку збільшилася на 1 млн. 342 тис. 880 чоловік і досягло 9,1 млн. чоловік. Таким чином, проект «На кожні 100 чоловік 100 абонентів стільникового зв'язку» був успішно виконаний.

Крім того, в 2010 році тарифи на інтернет знизилися в Азербайджані на 50%. За підсумками року на кожні 100 чоловік населення країни припадало 14 персональних комп'ютерів, 45 інтернет-користувачів, у тому числі 12 користувачів широкосмуговим інтернетом.

1news.az

satBuffonДата: П`ятниця, 08.04.2011, 21:40 | Повідомлення # 68
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Британці будуть дивитися Олімпійські ігри-2012
в цифровій якості

Олімпійські ігри-2012, які пройдуть з 27 липня по 12 серпня, британські телеглядачі зможуть побачити в цифровому форматі.

Аналогове телевізійне мовлення в Лондоні відключать 4 квітня 2012 року. Разом з британської столицею в майбутньому році від аналогового телебачення повністю відмовляться також Північно-Східна Англія і Північна Ірландія, повідомляє ІТАР-ТАРС. Третина лондонців вже перейшли на цифрове телебачення, а в дев'яти з 10 будинків столиці воно "встановлено", принаймні, на одному з пристроїв. Проте ще 12 млн людей цей крок тільки належить зробити: чотирьом млн доведеться купити нові телевізори або ресивери, а іншим- переналаштувати вже наявне у них обладнання. При вдалому здійсненні концепції цифрового мовлення користувачів чекають підвищення якості зображення і звуку, передача різної додаткової інформації (зокрема, можливість зміни мови та встановлення субтитрів), а також можливості доступу до архіву передач і запису програм.

Джерело:

RATVODДата: Четвер, 04.08.2011, 11:23 | Повідомлення # 69
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Японія повністю завершила аналогове телемовлення

і перейшла на цифрове телебачення




Японія сьогодні рівно опівдні за місцевим часом / 7:00 мск / повністю завершила аналогове телемовлення і перейшла на цифрове телебачення. Виняток поки зроблено тільки для північно-східних префектур Івате, Міяги і Фукусіма на північному сході острова Хонсю, найбільш серйозно постраждалих в результаті березневого стихійного лиха. У цих регіонах проект планується запустити в березні 2012 року.

Підготовка до цієї події, названого місцевими ЗМІ "початком нової ери японського телебачення", почалася в 2001 році після прийняття відповідного закону і зажадала від пов'язаних з цією програмою компаній великих зусиль і фінансових вкладень. До теперішнього моменту, за даними влади, приймати програми в новому режимі здатні вже 99 проц всіх домашніх господарств. Але близько 100 тис квартир і будинків поки що не обладнані необхідними антенами і тюнерами. Для надання допомоги населенню, насамперед, престарілим громадянам, в країні зараз розгорнуто близько 1,6 тис тимчасових консультаційних пунктів, працює спеціальна телефонна лінія.

Інвестиції в новий проект по лінії уряду і приватних компаній телеіндустрії, основи якої були закладені в Японії в 1953 році, склали приблизно 2 трлн ієн / 25 млрд доларів /. Тепер, підкреслюють спостерігачі, належить виправдати ці величезні вкладення і практично продемонструвати телеглядачам переваги нової системи телемовлення.

Джерело:
satBuffonДата: Понеділок, 15.08.2011, 12:20 | Повідомлення # 70
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Канада: прощай аналог, здрастуй цифра!



Канадські телеглядачі, які сьогодні приймають аналоговий телесигнал, після 31 серпня не зможуть дивитися телебачення в зв'язку з переходом на цифрове мовлення і будуть змушені придбати обладнання для прийому цифрового сигналу.

У зв'язку з цим настрій глядачів у канадських глибинках не дуже райдужно, і вони дуже сумніваються в тому, що після переходу від аналогового до цифрового телебачення вони зможуть залишатися в курсі найважливіших подій країни. Але, схоже глядачі не єдині хто опинився в такій ситуації. Національні телевізійні компанії Канади, такі як CBC, а також комерційні телеканали, які є великими гравцями на медіаринку Канади, зобов'язані підкоритися розпорядженням Комісії з питань радіо, телебачення та телекомунікацій (CRTC) про перехід з аналогової трансляції телесигналу на цифрову. Звичайно, перехід з аналогового телебачення на цифрове забезпечить кращу якість зображення та звуку. Проте таке нововведення стурбувало жителів невеликих міст Канади, які на даний момент продовжують приймати аналоговий телесигнал. За попередніми даними, у Канаді налічується близько 900 000 домогосподарств, в яких продовжують користуватися звичайними телевізорами та антенами, які не пристосовані до прийому цифрового телебачення. CRTC рекомендує жителям Канади, в терміновому порядку обзавестися або цифровими приймачами, або телевізором із вбудованим цифровим тюнером. Магазини електроніки в невеликих містах уже почали продаж цифрових приймачів. Вартість приймачів в Канаді становить від 50 $ і вище. Для якісного перегляду цифрового телебачення одним з ключових вимог є розміщення антени в зоні прямої видимості, а територія Канади є досить нерівною, і на шляху до антени цифровий сигнал проходить через безліч перешкод. Тому цифровий сигнал може не прийматися взагалі, що є корінним відмінністю від аналогового телебачення, де прийом здійснюється завжди і за будь-яких обставин. Уряд Канади не послідувало прикладу уряду США, яке заснувало спеціальну програму субсидування з метою допомоги жителям у придбанні сет-топ-боксів для цифрового телемовлення. На цю програму уряд США витратив 1,5 мільярда доларів. У зв'язку з цим багато канадців висловили бажання, щоб уряд Канади заснувало подібну програму. Нагадаємо, спочатку уряд США планував припинити трансляцію аналогового телебачення 17 лютого 2009. Проте термін відключення було перенесено на 12 червня 2009 року у зв'язку з тим, що телекомпанії і телеглядачі не були готові до такого відключення. За словами CRTC, такий перехід необхідний для того, щоб звільнити спектр частот аналогового телемовлення. А надалі в цьому спектрі частот буде забезпечуватися робота радіотелефонів, а також здійснюватися зв'язок у надзвичайних ситуаціях. Через це передавальні станції будуть змушені змінити частоти, на яких вони здійснюють трансляцію. А телеглядачам, у зв'язку зі зміненим спектром частот, доведеться змінити свої антени. Незважаючи на те, що заміна аналогових передавачів коштує мільйони, жодна з телекомпаній не отримає компенсацію від держави для цих цілей. Зате федеральний уряд отримає значний прибуток за рахунок звільнився спектра частот. Наприклад, проведений в 2008 році аукціон з продажу спектру частот приніс уряду прибуток у розмірі 4,5 мільярда доларів. Перехід на цифрове мовлення є обов'язковим для населених пунктів національного, провінційного і територіального значень; районів з чисельністю населення понад 300 000 чоловік, а також для інших районів, в яких є дві і більше місцевих телевізійних станцій, що здійснюють телерадіотрансляцію. Навіть якщо якийсь район і не відповідає цим критеріям, місцеві телевізійні станції можуть все одно припинити трансляцію аналогового телебачення. Канада - не єдина країна, яка переходить з аналогової трансляції на цифрову. Адже після того, як на Регіональній конференції радіозв'язку, яка проходила в 2006 році в Женеві, було підписано відповідну угоду, перехід на цифрову трансляцію чекає весь світ. Крім того, встановлено крайній термін, коли весь світ зобов'язаний перейти з аналогового трансляції на цифрову (термін так званого перемикання на цифрове мовлення) - червень 2015 року. Нагадаємо, що 24 червня цього року 99% домогосподарств у Японії почали прийом телебачення в цифровому форматі. У найбільш постраждалих префектурах Івате, Міяги і Фукусіма на північному сході острова Хонсю подвійна система (аналогова і цифрова) телемовлення збережеться до березня 2012 року. У свою чергу, багато країн Європейського Союзу планують завершити перехід на цифрове мовлення до кінця 2012 року. В Україну ж початок цифрового телемовлення планується вже цієї осені.

Джерело:
kozakuaДата: Четвер, 27.10.2011, 23:36 | Повідомлення # 71
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
14 країн ЄС із 27 впроваджують платне цифрове ефірне телебачення


14 країн Європейського Союзу з 27 впроваджують платне цифрове ефірне телебачення. Про це 27 жовтня на конференції з цифрового телебачення в Києві розповіла аналітик Європейської аудіовізуальної обсерваторії зі Страсбурга Дейрдре Кевін.
Це такі країни, як Німеччина (1 платна платформа), Данія (1), Естонія (1), Іспанія (3), Фінляндія (3), Франція (3), Велика Британія (1), Угорщина (1), Італія (2), Литва (2), Латвія (1), Мальта (1), Нідерланди (6), Швеція (1). А також Швейцарія, Норвегія, Македонія, що не входять до Європейського Союзу. Однак у них чинною є змішана модель, коли паралельно з платними існують і безкоштовні цифрові платформи.
В Албанії та Ісландії, що не входять до ЄС, існує лише платне цифрове ефірне телебачення. У решті країн впроваджується безкоштовна ефірна цифра. Втім, Австрія, Бельгія, Болгарія та Словаччина планують запускати і платні цифрові платформи.
Водночас у 15 країнах ЄС уже працюють 68 HD-каналів у мережах цифрового ефірного телебачення : у Кіпрі, Чехії, Данії, Іспанії, Фінляндії, Франції, Великій Британії, Угорщині, Ірландії, Італії, Литві, Люксембурзі та Латвії.
У кількох країнах проходять тести 3D-каналів (в Іспанії, Італії, Великій Британії, Нідерландах, Швеції тощо). 3D video-on-demand вже працює в Італії.
Загалом цифрове ефірне телебачення вже впроваджено в 25 країнах ЄС із 27 (крім Болгарії та Румунії), а 13 країн уже відключили аналоговий сигнал.


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Вівторок, 15.11.2011, 12:57 | Повідомлення # 72
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
В Узбекистані обговорили перспективи

цифрового телемовлення




10 листопада в Ташкенті відбувся міжнародний "круглий стіл", присвячений стану та перспективам
створення і розповсюдження в Узбекистані телерадіопрограм у цифровому форматі.


У ньому взяли участь депутати парламенту, науковці та фахівці Інституту стратегічних і міжрегіональних досліджень, Незалежного інституту з моніторингу формування громадянського суспільства, керівники інформаційно-комунікаційної сфери, представники міжнародних організацій, а також експерти з Австрії, Болгарії, Німеччини, Японії, Італії, Південної Кореї .

У рамках "круглого столу" були детально обговорені правові основи розвитку сфери телерадіомовлення, питання створення ефективної конкуренції в даному напрямку, проаналізовано вітчизняний та міжнародний досвід у сфері. Всього було заслухано понад 20 доповідей вітчизняних і зарубіжних учасників.

Так, генеральний директор АК "Узбектелеком" М. Махмудов у своїй доповіді зазначив, що створення високоефективної телекомунікаційного середовища є однією з головних національних завдань Узбекистану. Активно нарощується виробничий потенціал підприємств, впроваджуються новітня техніка і технології.

На основі оптико-волоконних ліній зв'язку створені високошвидкісні цифрові канали до обласних та районних центрів Республіки, ведеться постійна робота по розширенню мережі та підвищенню її надійності. Обласні та районні центри, а також міста країни повністю охоплені цифрової телекомунікаційної мережею, в сільських населених пунктах цей показник складає 95,7%.

За даними М. Махмудова, на 1 вересня 2011 року введена в експлуатацію і створено мережу цифрового телемовлення на РТС Ташкент, Бухара, Самарканд, Ургенч, Нукус, Кашкадарья і Андижан. Поширення телемовлення по території Республіки здійснюється за діючими цифровим магістралях РРЛ і ВОЛЗ АК "Узбектелеком".

На станціях установки цифрових передавачів телемовлення АК "Узбектелеком" забезпечується подача каналів зі швидкістю 34 Мбіт / сек, з яких у стандарті MPEG-4 організується передача 12-телевізійних ТВ програм, у тому числі програми державного телебачення Узбекистану, програми телебачення комерційних телерадіокомпаній, а також програми зарубіжного телебачення.

Мовні цифрові передавачі обслуговуються ГУП "ЦРРТ", транспортна мережа розповсюдження цифрових потоків 34 Мбіт / сек експлуатується АК "Узбектелеком". До 2015 року планується поетапне впровадження 54 цифрових передавачів різної потужності. Адресним списком до кінця 2011 року передбачено будівництво РРЛ Ангрен-Шаугаз та проектування РРЛ Шахрісябз-Чінгурак ".

Організаторами заходу виступили Законодавча палата Олій Мажліса, НАЕСМІ, Громадський фонд підтримки та розвитку незалежних друкованих ЗМІ та інформаційних агентств Узбекистану, ІСМІ, Незалежний інститут з моніторингу формування громадянського суспільства, а також міжнародні організації - ЮНЕСКО та ОБСЄ.

uzinform.com
RATVODДата: П`ятниця, 23.12.2011, 14:21 | Повідомлення # 73
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Азербайджан першим серед країн СНД

переходить на цифрове телемовлення




Азербайджан першим на просторі СНД переходить на цифрове телемовлення, заявив голова Національної ради телерадіомовлення (НРТР) Азербайджану Нушіреван Магеррамлі.

Як повідомляє 1news.az, за його словами, до цієї події Азербайджан готувався давно.

«Азербайджан став першим серед країн СНД, що перейшли на цифрове телебачення. Це поворотна подія в історії вітчизняного телемовлення приведе до поліпшення якості трансльованих телепередач », - зазначив він.

За словами глави НРТР, цифрове телемовлення дозволить зменшити кількість частот, а також витрат на електрику, буде мати інші позитивні моменти.

«Якщо зараз державний телеканал АзТВ віщає на 90-95% території країни, а інші телеканали - на 70-75%, то впровадження цифрового телемовлення дозволить транслювати всі телеканали на території Азербайджану в однаковій мірі», - підкреслив Н. Магеррамлі, додавши, що перехід на цифрове телебачення викличе нові тенденції у розвитку телебачення.

У свою чергу заступник міністра зв'язку та інформаційних технологій Ілтімас Мамедов відзначив, що перехід на цифрове мовлення є якісно новим етапом розвитку телебачення в Азербайджані.

Расим Бабаєв
1news.az


RATVODДата: Четвер, 29.03.2012, 15:38 | Повідомлення # 74
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Знаменательное событие в истории проекта DVB


Знаменательным событием в истории проекта DVB назвал президент этого международного консорциума P. Laven решение Правительства России от 3 марта с.г. о переводе ТВ на стандарт DVB – T2, открывая ежегодную конференцию DVB World. В последний год получило ускорение внедрение стандарта DVB – T2, уже используемого в 8 странах, еще 10 стран осуществляют испытания и пилотные проекты, а 29 стран объявили о его адаптации (рис.1). Решение Правительства выводит Россию на кратчайший путь к достижению высшего на сегодняшний день технологического уровня в области телевещания (рис. 2) и открывает новые перспективы развития всей медиа-индустрии.

В период 12-14 марта с.г. прошла ежегодная конференция DVB World 2012, собравшая свыше 160 участников со всего мира. В программу конференции вошли более 25 докладов и дискуссий.

Конференцию открыл председатель консорциума DVB P. Laven, представивший обзорный доклад о состоянии и развитии проекта DVB в прошедшем году, в течение которого создано более 15 новых стандартов и спецификаций. В 2012 г. будет закончена разработка спецификации нового стандарта мобильного вещания DVB – NGH.

Все более новые стандарты успешно распространяются в мире. Продолжается отключение аналогового телевизионного вещания.



Рисунок 1.


В Европе в настоящее время аудитория ЦЭТВ превышает 275 млн. чел., а число каналов составляет более 1500.

Большую озабоченность в консорциума вызвало решение Всемирной радио конференции WRC – 2012 17 февраля 2012 г. о включении в программу WRC – 2015 вопроса об открытии диапазона 694-790 МГц для оказания услуг мобильного широкополосного доступа (ШПД) (рис. 3). Это потребует от вещателей дополнительных усилий по повышению эффективности использования частотного спектра, в первую очередь путем перехода на DVB-T2/MPEG-4 и использования после 2015 г. нового стандарта видеосжатия – HEVC.



Рисунок 2.



Рисунок 3.


P.Laven обрисовал также направления совершенствования ТВ (рис. 4).



Рисунок 4.


Так называмое «ключевое» выступление конференции в этом году было представлено докладом «Шок будущего сегодня» D. Reed, вице – президента Microsoft. По оценкам докладчика, скорость изменений в медиа-отрасли нарастает. При этом проблемы, которые стоят перед ней, по сути дела «вечные», требуют каждый раз новых ответов. В докладе в довольно общем виде были представлены довольно известные материалы о тенденциях развития медиа, включая гибридные технологии, перспективах экспоненциального роста объемов трафика в сетях мобильного ШПД и развития вездесущей компьютинга в ближайшие годы и до 2020 г.

Повестка дня начальной сессии конференции содержала 5 докладов. Большой интерес участников вызвал доклад S. Jenzowsky (Siеmens) о перспективах развития OTT TV и мультиэкранного – multiscreen (телевизоры, планшетные и персональные компьютеры, смартфоны и загружаемые видео – приложения) - просмотра ТВ и видеоконтента.

По мнению докладчика, OTT TV призвано заменить IPTV и является также альтернативой гибридным (вещание + ШПД) технологиям, ставку на которые делает ЕВС. Однако, несмотря на заметный прогресс и рост, данный вид технологии может составить конкуренцию существующим платформам доставки ТВ программ только после 2016 г. Отсутствие стандартов, разнообразие видов устройств, платформ, кодеков и сетей является препятствием для коммерческого развития этой технологии.

По мнению компании Siemens, загружаемые ТВ-приложения являются альтернативой STB, использование «облачных» ресурсов позволит операторам сети успешно продвигать данные приложения, а «многоэкранный» подход и интерактивность обеспечат высокую активность зрителей. Однако вопрос о монетизации контента в данной платформе остается открытым, компании еще предстоит разработать собственную бизнес – модель.

Компания Siemens начала в Индии, как на основном рынке, реализацию проекта сети Ditto TV в сотрудничестве с индийским кинобизнесом (Bollywood). Компания ожидает, что в 2013 г. число подписчиков новой услуги в Индии превысит 1 млн. чел. Потенциальная аудитория в этой стране по оценкам превышает 600 млн. чел.

B. Hock (BMW) представил точку зрения автопроизводителя на развитие мобильного ТВ, в числе технических проблем которого было названо обилие стандартов и сокращение их жизненных циклов по сравнению со сроками жизни автомобилей.

A. Morello (Rai, Italy) сделал подробный доклад (60 слайдов) о двадцатилетней истории проекта DVB в этой стране. Эта компания обладает одним из самых передовых исследовательских центров в мире. Так, испытания DVB – T2 были начаты еще в 2008 г. Италия является одной из нескольких стран ЕС с преимущественным развитием эфирного ТВ (охват более 90% населения). Вместе с ней в группу стран Европы с более чем 75% проникновением входят также Великобритания, Испания, Франция, Кипр, Хорватия и Греция. Несмотря на рост объемов ТВ услуг в Интернете аудитория цифрового эфирного телевещания (ЦЭТВ) в стране продолжает расти и его проникновение составляет 68%, а с учетом 2-го и 3-го телевизоров в доме - еще больше. Сеть ЦЭТВ является основой общественного телевидения в этой стране. Размер оплаты одного домохозяйства составляет 110 Евро, в Греции – 52 Евро, в Швейцарии – 311 Евро.

В настоящее время в стране создается национальная интегральная ШПД телеплатформа – Tivu - на основе стандартов DVB GEM и DVB MHP. В ее реализации помимо Rai принимают участие Mediaset и Telecom Italia. К концу 2012 г. аудитория ее подписчиков может составить 2 млн. подключений.

Следующая сессия была посвящена состоянию и внедрению стандартов DVB в странах Африки и Скандинавии. G. Petrick (Multichoice) рассказал о переходе на ЦЭТВ в странах Южной Африки, где вещание в DVB – T2 осуществляется в ЮАР, Уганде, Кении, Замбии, Лесото, Нигерии, а также намечено в Гане и Намибии. В ЮАР покрытие составляет 60%, однако проникновение в виду отсутствия массового распространения приемной аппаратуры является крайне низким. В этой стране заканчивается разработка спецификации STB, предусматривается их национальное производство и субсидирование для населения. L. Backlund (Terracom, Sweden) представил информацию о распространении DVB – T2 в Швеции, Норвегии и Дании. Швеция входит в 3-ю группу стран Европы по распространенности эфирного ТВ (проникновение менее 50%). В настоящее время в эфире страны находятся программы пяти DVB-T и двух DVB-T2/MPEG-4 мультиплексов. DVB-T2/MPEG-4 постепенно вытесняет другие стандарты потребительского оборудования, однако, STB станут массовыми лишь через некоторое время.

K. Illgner (IRT, Germany & EBU) представил информацию о прогрессе в области гибридных (вещание + ШПД) технологий. В настоящее время основные производители приемной аппаратуры Samsung, Panasonic, LG, Sony, Loewe, Humax, Philips, Vidoweb выпускают целую гамму устройств с данной функцией. Имеется множество порталов, предоставляющих для них контент. Однако отсутствие общего стандарта (рис. 5), состояние сетей и медленное развитие статической и динамической связи контента ТВ и ШПД замедляют проникновение этой технологии.



Рисунок 5.


В сообщении J. Adam (CI Plus LLP) было рассказано о ходе разработке нового модуля стандарта DVB – Common Interface Plus, обеспечивающего защиту ТВ контента и условный доступ. Данная работа рассчитана на ближайшие годы.

Важнейшая сессия конференции была посвящена вопросам спектральной эффективности проекта DVB. Ее открыл доклад G. Bensberg, представителя британского регулирующего органа Ofcom. Он рассказал о распределении УВЧ-спектра в Великобритании и планах регулятора в этой сфере на ближайшие годы. По мнению докладчика платформа ЦЭТВ (DTT), имеющая особую роль для общественного телевидения, в настоящее время лидирует в стране и сохранит лидерство на ближайшие 10 лет (рис. 6).



Рисунок 6.


T. Konschak (Deutsche Telecom), основываясь на «Цифровой повестке дня ЕС- ЦПД ЕС», представил оценку потребностей в частотном спектре для мобильного ШПД. Одно из направлений «ЦПД ЕС» - «Интернет для всех» предусматривает в 2013 г. 100% проникновение ШПД в странах ЕС и обеспечение в 2020 г. скорости ШПД для всего населения – 30 Мб/с, в т.ч. не менее чем для 50% населения скорости ШПД – 100 Мб/с. Автор привел оценку инвестиционных затрат на развитие сети ШПД в диапазоне частот от 800 МГц до 5800 МГц, которые показывают наивысшую эффективность в диапазоне 800 МГц (имеются также оценки, согласно которым еще выше эффективность инвестиций для 600 – 800 МГц). При этом автор привел известные прогнозные данные компании Cisco о вкладе ТВ и видео контента в экспоненциальный рос трафика ШПД – 5-6-ти кратное увеличение к 2016 г. в сетях LTE и еще более высокие потребности в спектре для LTE – Advanced после 2015 г.

M. Richer, руководитель ATSC (комитет по разработке ТВ стандартов США) представил доклад о будущем ТВ. Основу доклада составили материалы, доложенные автором на конференции FoBTV в Шанхае, в ноябре 2011 г.

Автор представил уточненный перечень требований к возможному облику будущего стандарта ЦЭТВ (рис.7) и проинформировал о проведении очередной сессии FoBTV 17 апреля с.г.в Лас-Вегасе во время NAB 2012.



Рисунок 7.


Руководитель Технического модуля консорциума DVB U. Reimers представил доклад об одном из возможных способов дополнительного повышения эффективности использования частотного спектра операторами ЦЭТВ – Dynamic Broadcаsting. Суть данного способа состоит в том, что для телевещания используются как вещательные технологии, так и ШПД. Причем сети последних используются для распространения программ каналов, не имеющих высокого рейтинга и массовой аудитории или ограниченной (3-6 часов в сутки) продолжительности вещания. ИАЦ неоднократно представлял материалы о данном способе в своих изданиях.

После докладов этой сессии состоялась длительная и напряженная дискуссия по проблематике сессии. Материалы дискуссии отразили озабоченность участников решениями WRC – 2012 относительно диапазона 700 МГц. Особую опасность для ЦЭТВ представляют также интерференционные помехи со стороны новых служб в этом диапазоне. Обсуждались также возможности и перспективы использования устройств «белого пространства» и смартфонов для доставки ТВ контента.

Заключительная сессия конференции была посвящена проблемам экологии и энергосбережения. Таким образом, на конференции был представлен довольно полная панорама развития DVB проекта и широкий спектр мнений авторитетных экспертов в области современных технологий электронных медиа коммуникаций.



RATVODДата: Вівторок, 03.07.2012, 16:31 | Повідомлення # 75
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Франція наблизилася до «цифри»



Проникнення цифрового ТБ серед домогосподарств у Франції за станом на наприкінці червня 2012 року досягла 99,3%, багато в чому завдяки збільшились охоплення DTT-сервісів. Про це йдеться в останньому спільному дослідженні місцевого регулятора CSA і l'Observatoire.

При цьому серед перших ТВ-приймачів на руках у користувачів частка цифрових пристроїв досягла 98,4%, а серед других - 82%. Мережі Digital terrestrial (DTT) залишаються найбільш популярним способом доступу до телевізійного мовлення, ними користується 61% глядачів, на другому місці IPTV з проникненням 30,8%.

Високий попит на IPTV пояснюється тим, що у Франції розвинені ADSL-мережі, і більшість ADSL-провайдерів вже давно надає послуги Triple Play, хоча ADSL покриття і не є 100%.

На третьому місці за популярністю серед французьких глядачів - супутникові DTH-платформи, на них припадає 22,5% підключених домогосподарств. Цікаво, що супутникове телебачення без передплати працює у 10% домогосподарств, тоді як 8,3% підключені до платних платформ, а 4,2% - до обох типів мереж.

Цифрове супутникове телебачення існує у Франції з 1997 року. HDTV-трансляції почалися в квітні 2006 року, коли оператор CanalSat запустив свій перший HD-канал (Canal + HD). TPS і CanalSat об'єдналися в 2007 році, головними їхніми конкурентами на супутниковому ринку країни є Nouveau Canalsat і Bis Télévisions.

Цифрове кабельне телебачення використовується 8% домогосподарств. Місцеві кабельні провайдери Noos SA, UPC France SA і Numericable колись об'єдналися з метою чинити більший вплив на ринок, і на даний момент вони надають сервіси під рядом різних брендів.

У загальній складності 95% французів, які користувалися раніше аналоговим телебаченням, зараз отримують сигнал по цифрових каналах. Нагадаємо, що ще в 2008 році до аналоговому телебаченню було підключено всього 34% французьких домогосподарств, так що прогрес за останні три роки досить істотний.

Протягом ряду років в Євросоюзі діє масштабна програма з переходу на цифрове ТБ-мовлення до 2012 року, але, за оцінками Digital TV Research, Західній Європі не вдасться досягти 100%-го проникнення цифрового ТБ навіть до 2017 року. Однак, на кінець 2011 року цей показник в цілому по регіону становив уже 85%.

На квітень 2012 тільки дві країни з 15, охоплених дослідженням, домоглися 100%-го проникнення цифрового телебачення, ще дві можуть це зробити до кінця 2012 року. У Західній Європі до аналогового телебачення залишаються підключеними близько 25 млн домогосподарств. Разом з тим аналоговий DTH-сигнал буде приглушений в 2012 році, а останній будинок перестане обслуговуватися такими системами в Португалії, в 2013 році.

За даними звіту, влітку 2012 року число підключених до цифрового ТБ домогосподарств досягне в Західній Європі 150 млн, а до 2017 року - 175 млн. Найбільш популярною платформою залишиться FTA DTT, на другому місці - цифрове кабельне ТБ (45 млн передплатників до 2017 року) .

Автор: Сімакіна Анастасія



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ у світі
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024