FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 08:40

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 7 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ у світі
Цифрове ефірне ТБ у світі
RATVODДата: Неділя, 14.06.2009, 11:58 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Цифрове ефірне ТБ у світі

RATVODДата: Понеділок, 23.10.2017, 19:31 | Повідомлення # 91
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Чехія продовжує впровадження DVB-T2



Чеська національна компанія České Radiokomunikace (ČRa), що займається поширенням сигналу телерадіомовних компаній,
запустила телевізійні передавачі стандарту DVB-T2 в Східній Богемії, а також в регіоні Моравія-Сілезія.


Введення в експлуатацію телевізійних передавачів, встановлених на передавальних центрах Чорна Гора і Лиса Гора, дозволив охопити мовленням в стандарті DVB-T2 83,1% всіх домогосподарств Чехії.

Очікується, що до кінця поточного року дана цифра виросте до 95%, а кінцевою метою є охоплення 99% домогосподарств країни.

В даний час в мережі DVB-T2 на території Чехії транслюється 14 телеканалів і в подальшому їх кількість буде збільшуватися.

Наземне ефірне телебачення в Чехії є безкоштовним, його аудиторія становить приблизно 60% домогосподарств країни.

Перехід ефірного телебачення Чехії на стандарт DVB-T2 планується завершити в 2020 році.

Борис Скуратівський

- 23 жовтня, 2017



RATVODДата: Четвер, 02.11.2017, 20:11 | Повідомлення # 92
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У 2022 році Італія перейде на телемовлення

в стандарті
DVB-T2 / HEVC




Італія встановила дату 30 червня 2022 року як крайній термін для переходу з чинного в країні
стандарту цифрового ефірного телебачення DVB-T до стандарту другого покоління DVB-T2 / HEVC.


Дана дата вказана в Бюджеті на 2018 рік - в тому розділі, де мова йде про ефективність використання частотного спектру і переході до технології 5G, - пише видання Advanced Television.

Відмова від мовлення в стандарті DVB-T пов'язана з необхідністю відкриття частотного діапазону 700 МГц для потреб 5G, що є вимогою ЄС. Телеканали, що віщають в цій смузі, повинні переміститися в діапазон 470-694 МГц.

Перехід до стандарту DVB-T2 має розпочатися 1 січня 2020 року і буде проходити поступово - регіон за регіоном. Конкретний графік буде прописаний в новому плані виділення частот, який повинен бути прийнятий регулятором в галузі зв'язку AgCom до 31 травня 2018 року.

На практиці право використання частот, виділених мовникам, буде трансформовано в право на використання мовних ємностей нових мультиплексів DVB-T2.

Італійський уряд виділить 100 мільйонів євро для стимулювання покупок цифрових сет-топ-боксів (вартістю 25 євро за штуку).

Згідно з деякими оцінками, понад 90% телевізорів, наявних в італійських домогосподарствах, не здатні приймати програми в новому стандарті, тому потрібна їх заміна або покупка відповідних приставок.

Борис Скуратівський

- 02 листопада, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 24.11.2017, 20:53 | Повідомлення # 93
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Чехії ефірне цифрове мовлення DVB-T2

доступне в 90% домогосподарств




В даний час в зоні охоплення сигналом платформ DVB-T2 є близько 90% домогосподарств Чехії.


Згідно з інформацією від національної передавальної компанії ČRa, після запуску нових передавачів платформи на передавальних центрах Брно-Коял і Прадід покриття платформи досягне позначки в 94,3% домогосподарств країни.

У повідомленні агентства також йдеться, що в даний час на ринку є понад 1 200 типів пристроїв, здатних приймати сигнал DVB-T2. Ознайомитися з їх списком можна на сайті www.dvbt2overeno.cz.

Наземне ефірне телебачення в Чехії є безкоштовним і сьогодні залишається основним способом прийому телепрограм для приблизно 60% глядачів країни. У числі іншого, глядачам цифрового телебачення пропонується послуга HbbTV, доступ до якої має вже понад 1,3 мільйона чоловік, а з переходом на стандарт DVB-T2 їх число ще виросте.

Сьогодні в стандарті DVB-T2 глядачам доступно 14 каналів, і їх список буде далі збільшуватися. Зокрема, до кінця поточного року планується запуск телеканалу Šlágr 2.

Нагадаємо, минулого місяця в Чехії були введені в експлуатацію два передавачі, встановлені на передавальних центрах Чорна Гора і Лиса Гора.

Борис Скуратівський

- 24 листопада, 2017



RATVODДата: Вівторок, 27.02.2018, 11:31 | Повідомлення # 94
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Франції в мережі ефірного телебачення запустять

мультиплекс з каналами в форматі
4K / UHDTV




Французький регулятор медіаринку CSA озвучив плани створення нового ефірного цифрового мультиплексу,
який повинен забезпечити можливість запуску в країні телеканалів в стандарті 4K/UHDTV і інших нових служб.


Про це повідомляє DigitalTVEurope.

Згідно з інформацією CSA, новий мультиплекс повинен буде виконувати функції експериментальної платформи для мовників DTT, а також вітриною для презентації UHD. Запуск платформи намічений до 2024 року і, згідно з планами регулятора, вона повинна бути доступна як мінімум 60% населення великих міст Франції.

Регулятор повідомляє про плани знайти спільно з операторами і органом з розподілу частотного ресурсу Agence Nationale des Fréquences частотний ресурс, необхідний для запуску мультиплексу, переконавшись в тому, що використання даних частот не зробить негативного впливу на роботу існуючих в країні шести загальнонаціональних DTT мультиплексів.

Також в CSA заявили про те, що протягом цього року проведуть консультації з мовниками з метою визначення ідеального покриття, дати запуску і добірки контенту для платформи.

Регулятор також планує в першій половині поточного року подумати над можливим планом переведення існуючих платформ DTT на стандарти DVB-T2 та HEVC паралельно з розширенням ємностей, необхідних для роботи служб.

План запуску UHD мультиплексу є частиною більш широких планів модернізації французьких DTT-платформ, які були сформульовані за підсумками серії консультацій, проведених у другій половині минулого року. При цьому регулятору ще належить прийняти рішення щодо можливого запуску в країні кодованого платного телебачення з доступом за запитом. У CSA планують обговорити дану можливість з усіма зацікавленими сторонами в другій половині поточного року.

Також в першій половині поточного року регулятор планує гармонізувати роботу служб HbbTV на DTT платформі, що в кінцевому підсумку повинно гарантувати сумісність і можливість впровадження на платформі служб умовного доступу.

У липні минулого року, на момент початку консультацій, в CSA виступили з пропозицією запуску UHD мультиплексу з охопленням декількох міст з використанням локально доступних частот.

Борис Скуратівський

- 26 лютого, 2018



RATVODДата: Понеділок, 19.03.2018, 22:45 | Повідомлення # 95
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Чехії запускають мультиплекс DVB-T2

і переводять канали на HD-формат




29 березня громадський мовник Чехії - компанія Česká televize (ČT)
запускає мультиплекс в стандарті DVB-T2.


Видання Parabola з посиланням на генерального директора ČT Петра Дворака повідомляє, що запуск мультиплексу спричинить за собою чимало змін у сфері поширення телеканалів компанії.

В рамках PS11 - третього, так званого перехідного мультиплексу, що працює в Чехії, будуть транслюватися HD-версії всіх телеканалів ČT, а саме - ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, ČT: D HD / ČT art HD і ČT Sport HD.

Зміни почнуться вже 1 квітня, коли версія телеканалу ČT: D / ČT art, поширювана в стандарті MPEG-2 / SD, піде з 3-го мультиплексу, яким керує компанія Czech Digital Group (CDG). Місце, що звільнилося займе Prima Krimi - новий телеканал від компанії Prima.

У той же час, канал для дітей і канал про мистецтво від ČT транслюватимуться через мультиплекс RS7 і інші регіональні мережі.

Борис Скуратівський

- 19 березня, 2018



RATVODДата: Четвер, 24.05.2018, 17:29 | Повідомлення # 96
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Чехії завершено будівництво

мережі
DVB-T2




Компанія Czech Radiokomunikace (ČRA) завершила будівництво
і почала експлуатацію мережі DVB-T2 для Чеського ТБ.


Мережа, на будівництво якої пішло близько шести місяців, дасть можливість дивитися програми Чеського телебачення в режимі HD 99.6% глядачів по всій країні.

ČRA завершила будівництво DVB-T2 в середині травня, коли були встановлені передавачі на об'єктах Трутнов - Чорна Гора, Хомутов - Едлак, Марски Врх біля Вімперк і Тлусте Гора в регіоні Злін. В цілому, в мережі працює 26 передавачів.

Як раніше повідомляв Mediasat, запуск мультиплексу був запланований і відбувся 29 березня поточного року.

Борис Скуратівський

- 21 травня, 2018



RATVODДата: Середа, 25.07.2018, 19:32 | Повідомлення # 97
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Він піде першим



У російській мильно-телевізійній опері під назвою «Припинення аналогового ефірного мовлення»
нарешті з'явився перший претендент на остаточний відхід з аналогового наземного розповсюдження сигналу.


При цьому даний телеканал транслюється в складі другого ефірного цифрового мультиплексу. Поки йдуть розмови і суперечки, де і як будуть транслюватися федеральні і регіональні мовники після 2019 року, керівництво цього каналу вже призначило дату відходу з аналогового ефіру, яке відбудеться по всій країні.

Офіційна інформація з цього приводу опублікована на сайті мовника.

З 15 серпня ТВ-3 переходить на цифрове мовлення, а це означає, що якість картинки стане ще краще, а герої твоїх улюблених серіалів і фільмів будуть ще яскравіші і ближче!

Можливо, що найближчим часом про прийдешнє відключенні аналогового ефірного мовлення оголосять й інші федеральні російські телеканали, що входять до складу цифрових мультиплексів. Основні російські канали ( «Перший», «Росія-1», «НТВ») планують з 2019 роки припинити аналогове мовлення в пунктах з населенням менше 100 тис. чоловік. Втім, цілком можливо що відключення аналога відбудеться в більш форсованому режимі.

Що ж стосується регіональних телеканалів, то поки їм дозволяється здійснювати ефірне мовлення тільки в аналоговому стандарті.

22.07.2018

RATVODДата: Понеділок, 13.08.2018, 19:47 | Повідомлення # 98
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Австралії тестують європейський стандарт

цифрового телемовлення
DVB-T2




Німецька технологічна компанія Rohde & Schwarz надала інфраструктуру
для недавно проведеного в Австралії тестового телевізійного мовлення в стандарті DVB-T2.


Метою тесту, проведеного спільно компаніями Free TV, ABC і SBS в районі міста Сідней, була перевірка ефективності технології нового покоління DVB-T2 в Австралії.

Компанія Rohde & Schwarz надала передавачі, ретранслятори, а також тестове обладнання, необхідне для проведення експерименту.
Зокрема - передавач R & S TLU9 50 W, аналізатор R & S ETL TV і центр тестового мовлення R & S BTC.

Як заявили в компанії, при проведенні тестів було докладено всіх зусиль для того, щоб тестове мовлення ніяк не вплинуло на трансляцію регулярних програм.

Технологія DVB-T2 розглядається в якості стандарту, який прийде на зміну нинішньому стандарту телебачення DVB-T вже в середньостроковій перспективі. У поєднанні з новими технологіями компресії, стандарт DVB-T2 здатний забезпечити передачу і прийом програм в дозволі 4K.

«Безкоштовне ефірне телебачення є способом доступу до телевізійного контенту для 99% населення Австралії - понад 20 мільйонів жителів країни дивляться його щотижня, - говорить генеральний директор Broadcast Australia Пітер Ламбурн. - Проведення даного тесту стало важливою складовою процесу, який в результаті повинен привести до того, що з часом система наземного ефірного телебачення повинна бути готова до переходу на нову стадію еволюції - з можливістю забезпечення глядачеві доступу до програм найкращої якості».

Борис Скуратівський

13 серпня, 2018.



RATVODДата: Четвер, 16.08.2018, 22:34 | Повідомлення # 99
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Італії вирішили не переходити на DVB-T2;

обмежаться тільки заміною стандарту відеокомпресії




З 1 січня 2020 року Італія планує перевести свої загальнонаціональні DTT-мережі
(ефірне цифрове ТБ) зі стандарту компресії MPEG-2 на стандарт MPEG-4.


Даний крок повинен допомогти звільнити частотний ресурс, необхідний для запуску в країні мобільних мереж в смузі 700 МГц.

У Міністерстві економічного розвитку затвердили дорожню карту переходу, з якої випливає, що приблизно 10 мільйонів ресиверів застаріють і потребують заміни.

Дивує те, що в Міністерстві вирішили не запроваджувати в Італії більш сучасний стандарт DVB-T2 / HEVC, а обмежитися лише введенням кодека MPEG-4 при збереженні стандарту трансляції DVB-T.

Перехід, який буде включати в себе також перерозподіл частот з метою вивільнення ресурсу в смузі 700 МГц, а також вирішення проблеми взаємних перешкод з передавачами з сусідніх країн, буде проведено в максимально короткі терміни.

Вся територія Італії поділена на чотири зони, кожна з яких повинна буде виконати величезну роботу в процесі переходу (переміщення передавачів, прорахунок нових частот для мультиплексів) в термін від 4 до 7 місяців, в залежності від регіону.

Борис Скуратівський

- 16 серпня, 2018



RATVODДата: Четвер, 06.09.2018, 22:50 | Повідомлення # 100
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Швейцарії планують згорнути ефірне цифрове телемовлення.

У пріоритеті
- супутник




У наступному році суспільний мовник Швейцарії - компанія SRG - планує
припинити трансляцію своїх телеканалів в наземному цифровому ефірі в стандарті DVB-T.


На відміну від сусідніх Австрії та Німеччини, переходу на стандарт DVB-T2 не планується.

Згортання DTT-мовлення включено в нову концесію, яку SRG недавно отримала від Федеральної Ради Швейцарії, а також є частиною заходів, спрямованих на скорочення витрат компанії.

«В даний час SRG в своєму розпорядженні мережу, яка об'єднує набагато більше 200 передавачів стандарту DVB-T. Втім, як джерело телепрограм DVB-T мовлення сьогодні використовує лише приблизно 1.9% всіх швейцарських домогосподарств, та й то - переважно, для перегляду телепрограм на другому і третьому екрані, - заявив в інтерв'ю німецькому інформаційному виданню golem.de представник прес-служби SRG. - За нашими підрахунками, відключення мовлення торкнеться близько: 64 000 домогосподарств».

В якості альтернативи в SRG пропонують їм звернути свій погляд на супутникові DTH-платформи.

«Якість прийнятого телевізійного сигналу з таких платформ набагато вище, ніж в DVB-T, бо на супутнику телеканали доступні в HD-якості. І, як і в випадку з DVB-T, для прийому не потрібно оформляти підписку».

Телевізійні та радіомовні канали системи SRG транслюються із супутників групи Hotbird компанії Eutelsat (13 східної довготи). Дані канали закодовані в зв'язку з вимогами про захист авторських прав, тому для їх перегляду громадянам Швейцарії, які проживають на території країни і за її межами, потрібно отримати спеціальну смарт-карту.

Всі телеканали суспільного мовника SRG транслюються через супутник Hotbird в режимі високої чіткості HD. Трансляції даних каналів в режимі SD були припинені на початку 2016 року.

Нагадаємо, раніше Mediasat повідомляв, що в Італії прийняли рішення не міняти технологію ефірного цифрового мовлення з DVB-T на DVB-T2, обмежившись лише заміною стандарту компресії з MPEG-2 на MPEG-4.

Борис Скуратівський

- 06 вересня, 2018



RATVODДата: П`ятниця, 14.09.2018, 20:55 | Повідомлення # 101
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Перехід телебачення Казахстану на цифру

завершиться в 2021 році




Після повного переходу телебачення Казахстану на цифрові стандарти жителям обласних центрів
буде доступно 30 телеканалів, а в селах і районних центрах глядач зможе прийняти до 15 телеканалів.


Про це 4 вересня на засіданні уряду заявив міністр інформації і зв'язку Казахстану Даурен Абаєв.

Даурен Абаєв поінформував про поточний стан справ у сфері переходу телебачення і радіомовлення країни на цифрові стандарти. Даний перехід дасть більшій частині населення Казахстану - включаючи жителів сіл, розташованих далеко від обласних центрів і великих міст - можливість насолоджуватися більш якісним зображенням і звуком, а також отримувати більшу кількість телеканалів. Після повного переходу країни на цифру казахстанці, які проживають в обласних центрах, зможуть дивитися на своїх телеекранах в цифровому стандарті до 30 телеканалів, а жителі сіл і райцентрів - до 15. Пакет національних телеканалів буде включати інформаційні, дитячі, культурологічні, спортивні та фільмові канали.

Ще однією перевагою від переходу на цифру стане звільнення радіочастот. Звільнені радіочастоти планується використовувати для розвитку нових технологій в галузі зв'язку. Для цього уряд країни активно співпрацює з операторами зв'язку. Поправки, внесені в «Закон про телебачення і радіомовлення» в минулому році, дозволили проводити поетапне переведення регіонів країни на цифру - у міру готовності інфраструктури.

Загальна кількість телерадіопередавальних станцій в країні повинно скласти 827, при цьому до теперішнього часу побудовано вже 356. До кінця поточного року планується закінчити спорудження ще 200. Станції, що залишаються, будуть побудовані в 2019-20 роках.

До кінця поточного року має бути завершено будівництво всіх необхідних телевізійних станцій в областях, які переходять на цифрове мовлення, а саме - в Мангиштауській, Жамбільській, Туркестанській областях, а також в місті Шимкент. Це забезпечить охоплення цифровим мовленням 99% населення цих регіонів. Паралельно в цих регіонах ведеться активна робота щодо забезпечення населення периферійним обладнанням для прийому цифрових програм і необхідною інформацією щодо його використання.

Закінчення переходу телебачення країни на цифру намічено на 2021 рік.

У свою чергу, голова правління АТ «Казтелерадіо» Іскандер Тажібеков повідомив, що в рамках реалізації Державної програми переходу Казахстану до цифрових технологій і зниження інформаційної нерівності в 2010 році в країні була проведена модернізація мережі супутникового мовлення. Національне супутникове теле- і радіомовлення охоплює 100% території Казахстану, що дає можливість жителям усіх куточків країни приймати вітчизняні канали в хорошій якості. Число передплатників каналів супутникового телерадіомовлення, які працюють під брендом OTAU TV, зросла з 6 300 в 2010 році до 1.36 мільйона. Більше чотирьох мільйонів громадян країни дивляться програми національного супутникового телебачення. У той же час, дані статистики говорять про те, що 74% передплатників є жителями сільської місцевості.

Наступним кроком стало впровадження наземного цифрового телевізійного мовлення в сучасному стандарті DVB-T2. У країні поступово монтуються і запускаються нові мовні станції - до 2021 року їх число досягне позначки 827, завдяки чому сигналом цифрового телебачення буде покрито 95% населення країни.

Борис Скуратівський

14 вересня, 2018.



RATVODДата: Вівторок, 18.12.2018, 21:46 | Повідомлення # 102
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Франції в мережі ефірного мовлення

запускають третій
UHD-канал




Французький медіа-регулятор CSA видав компанії TDF дозвіл на запуск третього
пілотного телеканалу, що веде мовлення в стандарті надвисокої чіткості (UHD / 4K),
який буде працювати в містах Іль-де-Франс, Нант і Тулуза.


83-ий канал доповнить 81-ий і 82-ой канали, що працюють з 2014 року, і буде транслюватися через DTT-платформу на 26, 35 і 29-ом частотних каналах відповідно.

Реалізація даного нового проекту свідчить про те, що процес міграції індустрії в бік UHD йде повним ходом. Цей проект є центральною ланкою програми модернізації DTT, про яку раніше було оголошено регулятором CSA і який був підтриманий компанією TDF. План повинен бути реалізований до 2024 року, коли в Парижі пройдуть Олімпійські ігри.

Протягом п'яти останніх років компанія TDF проводила тести, використовуючи обладнання, встановлене на Ейфелевій вежі. 81 Перший, 82-ою, а тепер і 83-ий канали є пілотними телеканалами, вістять в UHD якості. У травні 2018 року цей експеримент був розширений на Іль-де-Франс, а також на Нант і Тулузу. Кілька експериментів, що охоплюють кілька міст, були проведені з використанням DTT платформ і розраховані на глядачів, що володіють UHD і DVB-T2/HEVC сумісними телевізорами.

Заручившись підтримкою партнерів з числа виробників аудіо- і відеотехніки, телевізійників і інших організацій - таких, зокрема, як Французька федерація тенісу, компанія TDF розпочала мовлення з використанням новітніх технологій, серед яких - WCG (розширена колірна гамма) і HDR (широкий динамічний діапазон , для поліпшення контрастності). А в недалекому майбутньому до них також додасться HFR (висока частота кадрів), що допоможе поліпшити передачу руху об'єктів.

Паралельно глядачі оновлюють парк приймальних пристроїв. У CSA відзначають, що міграція індустрії в бік UHD рухається прискореними темпами.

У 2017 році частка UHD сумісних моделей в загальному обсязі продажів телевізорів у Франції склала 31%. Парк телевізорів, який був істотно оновлений в період з 2011 до 2016 року в процесі переходу від аналогового мовлення до цифрового, а також до вирішення HD, готовий до чергового етапу оновлення.

В рамках проведеного експериментального UHD мовлення партнер телекомпанії TDF - компанія Ateme - займається питаннями компресії зображення. Економія смуги, отримана в результаті впровадження поліпшеної версії стандарту компресії HEVC, дозволила розглянути питання про запуск третього UHD каналу (конкретна економія полягає в скороченні пропускної здатності каналу для передачі UHD мультиплексу з 40 до 33 Мбіт/сек і трансляції каналів зі змінним бітрейтом).

UHD контент, необхідний для проведення даного експерименту, було надано компаніями The Explorer, INA і St Thomas Production, які зняли його в стандартному динамічному діапазоні (SDR). Потім цей текст був оптимізований і перетворений в формат HDR10 з використанням технології, розробленої Інститутом технічних досліджень b <> com, що має демонструвати зрілість даного формату.

Борис Скуратівський

18 грудня, 2018.



RATVODДата: Четвер, 17.01.2019, 09:26 | Повідомлення # 103
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Сінгапур завершив перехід

від
аналогового до цифрового телемовлення




2 січня телебачення Сінгапуру завершило перехід від аналога до цифри.


Цифрова DVB-T2 платформа, запущена в країні в 2013 році, пропонує глядачам можливість безкоштовного перегляду телепрограм в дозволі HD, супроводжуваних (при наявності) об'ємним звуком. Доповненням до цього є послуги відкладеного перегляду і відео на замовлення, які доступні через HbbTV-службу Toggle Red Button.

Розгорнута на території острівної держави мережа DVB-T2 передавачів була спроектована таким чином, щоб глядачі могли стабільно приймати телепрограми на домашні антени. Також можливий прийом на мобільні пристрої - зокрема, в автомобілях. Зокрема, глядачі можуть дивитися сім телеканалів, що входять в структуру MediaCorp, які супроводжуються субтитрами на кількох мовах і альтернативними звуковими доріжками. Для компресії відео використовується стандарт MPEG-4.

Домогосподарства, що мають низький дохід, могли подати заявку на отримання безкоштовного простенького базового комплекту для прийому програм цифрового телебачення, або купона, що дає знижку на покупку якісного обладнання - такого, як смарт-телевізор, що гарантувало всім громадянам країни доступ до телепрограм і після переходу на цифру. Базовий комплект включає в себе сет-топ-бокс DVB-T2 і антену. Згідно з даними Infocomm Media Development Authority (IMDA), такою схемою допомоги скористалося вже 450 000 домогосподарств. Крайній термін подачі заяв продовжений до кінця березня 2019 року.

Незважаючи на те, що проникнення послуг платного ТВ - пропонованих кабельними операторами або провайдерами IPTV - досягає вже 60% домогосподарств країни, ефірне телебачення як і раніше залишається дуже важливою платформою для доступу до телепрограм. Згідно з прогнозами компанії Ampere, до 2022 року проникнення ефірного телебачення виросте з 40% до 50%.

Отже, Сінгапур тепер входить в список з більш ніж 65 країн, які повністю відмовилися від аналогового телебачення. Сусід Сінгапуру - Малайзія - планує завершити перехід на цифру протягом 2019 року.

Борис Скуратівський

14 січня, 2019.

RATVODДата: Четвер, 17.01.2019, 10:29 | Повідомлення # 104
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Перехід на цифрове мовлення не вплине

на кількість російських телеглядачів
, - Мінкомзв'язку




У Міністерстві зв'язку і масових комунікацій РФ упевнені, що жителі Росії
не перестануть дивитися телевізор через відключення аналогового ТБ.


У всій країні на даний момент від телебачення відмовилися всього 5% населення. Про це заявив заступник міністра економічного розвитку Олексій Волін, передає ТАСС.

Згідно з даними, в ході свого засідання комітетом з економічної політики було піднято питання про можливий перехід росіян на активне користування інтернет-ТБ. Такий прогноз пов'язаний з процесом переходу Росії від аналогового до цифрового телебачення.

Однак, за словами Олександра Воліна, побоюватися масової відмови глядачів від ТБ не варто. Заступник голови зазначив, що на сьогодні лише 5% жителів Росії перестали дивитися телевізор, а з моменту переходу Тверської області на «цифру» більше не було зафіксовано жодного випадку.

Нагадаємо, рішення про відключення аналогового ТБ в Росії було прийнято в зв'язку з федеральноїю цільовою програмою розвитку телемовлення. Реалізація програми відбувається в три етапи і завершиться в червні поточного року.

Лада Васюкова

15 січня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 29.01.2019, 09:31 | Повідомлення # 105
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
До літа Росія повністю перейде на цифру



Після успішно проведеного пробного запуску цифрового ТБ в Тверській області,
решту регіонів країни повинні відключити аналог до 3 червня, передають Известия.


Повідомляється, що перехід на цифрове телебачення відбувався в Росії протягом 10 років. На цей процес було витрачено 200 млрд рублів, однак для остаточної цифровізації громадянам і регіональним бюджетам доведеться вкласти ще близько 1 млрд рублів, а регіональним телекомпаніям вона обійдеться в 30-35 млн рублів на рік.

Як результат, росіянам стануть доступні два пакети з 20 каналів в цифровому форматі, що раніше було привілеєм тільки передплатників платного ТБ.

У свою чергу влада держави також залишаться «в плюсі», поповнивши федеральний бюджет на 50-250 млрд рублів за рахунок продажу вивільнених частот комерційним компаніям.

Нагадаємо, раніше в Минкомзв'язку заявили про те, що перехід на цифрове мовлення не вплине на кількість телеглядачів в Росії.

Лада Васюкова

28 січня, 2019.



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове ефірне ТБ у світі
  • Сторінка 7 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024