FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 23:27

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 8
  • 9
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
RATVODДата: П`ятниця, 31.07.2009, 11:30 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Цифрове Кабельне ТБ

RATVODДата: Неділя, 15.11.2009, 19:35 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Тестове мовлення цифрового кабельного телебачення

почнеться в Мінську в грудні

УП "Мінські телевізійні інформаційні мережі" (МТІМ) планує провести тестове мовлення цифрового кабельного телебачення в грудні поточного року. Про це кореспондента БЕЛТА повідомив виконуючий обов'язки головного інженера підприємства Володимир Братаус.

Можливість перегляду цифрового телебачення буде у мінчан, підключених до кабельної мережі МТІМ. "Тендер на постачання устаткування відбувся. У нім перемогла американська компанія Scientific Atlanta - провідний виробник устаткування для передачі відео, голосу і даних по кабельних, супутникових, телекомунікаційних і безпровідних мережах зв'язку", - сказав співбесідник, уточнивши, що устаткування куплене за власні засоби підприємства.

Планується, що на первинному етапі телепрограми цифрового телебачення в кабельних мережах МТІМ транслюватимуться паралельно з аналоговими. Підключитися до "цифри" можна буде в індивідуальному порядку, уклавши договір з МТІМ.

Володимир Братаус розповів, що для прийому каналів в цифровому форматі абонентові знадобиться спеціальна приставка. Сьогодні розглядаються 3 варіанти її покупки: за особисті засоби абонента, оренда в МТІС або покупки в кредит (підприємство обговорює таку можливість з одним з банків).

Цифрова станція вже прибула до Мінська, а через декілька днів вона поступить в МТІМ. "30 листопада наше підприємство повинне прийняти станцію в експлуатацію і за два тижні протестувати її", - відзначив Володимир Братаус. В той же час поки що не вирішено, в якому режимі випробують цифрове телемовлення. Можливо, МТІМ спочатку протестують "цифру" по власних крапках, можливо - в декількох районах міста. Паралельне підприємство формує телевізійні пакети програм і вартість пакетів.

Унітарне підприємство "Мінські телевізійні інформаційні мережі" утворено в 1990 році вирішенням Мінгорісполкома. Підприємство створене на основі державної форми власності і працює на повному госпрозрахунку і самоокуповуванні. МТІМ є найбільшим оператором кабельного телебачення в Мінську і обслуговує більше 550 тис. абонентів. На момент створення підприємства в столиці транслювалися три телевізійні канали. За роки своєї діяльності МТІМ збільшило кількість телеканалів до 30.

Оксана Шикуть
БЕЛТА


RATVODДата: Неділя, 15.11.2009, 20:00 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У Германії продадуть одного з найбільших

кабельних операторів

Міжнародний оператор кабельного телебачення Liberty Global домовилася про поглинання Unitymedia - другого за величиною гравця ринку кабельного мовлення Німеччині. Про це повідомляє в п'ятницю, 13 листопада, агентство Bloomberg.

Очікується, що сума операції складе близько 3,5 мільярдів євро, з яких 1,5 мільярда припаде на боргові зобов'язання Unitymedia. За даними The Wall Street Journal, поглинання буде завершено в першій половині 2010 років.

Unitymedia була створена в 2005 році в результаті злиття місцевих компаній Iesy, Ish і Tele Columbus. За даними WSJ, з 2003 року їх власниками є фонди BC Partners і Apollo Management, які заплатили за них 1,5 мільярда євро. До 2000 року всі три компанії належали Deutsche Telekom.

У жовтні стало відомо, що власники Unitymedia планують провести IPO оператора. Одночасно вони вели переговори з рядом компаній про продаж Unitymedia.

Мажоритарним акціонером Liberty Global є американський медіамагнат Джон Мелоун (John Malone). Концерн був створений в 2000 році в результаті злиття американської Liberty Media і мультинациональной UnitedGlobalCom. Зараз компанії належать мережі в Чилі і Пуерто-Ріко, десяти країнах Західної і Центральної Європи, Японії і Австралії. За станом на 12 листопада капіталізація Liberty Global складала 6, 03 мільярди доларів.

lenta.ru

Кількість переглядів: 43


RATVODДата: Неділя, 15.11.2009, 20:31 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Телеканал ТВi отримав статус

регіонального каналу

Національний радий України з питань телебачення і радіомовлення надав телеканалу ТВi (ТОВ «ТРК« ТелеРадіоСвіт ») статус регіонального каналу мовлення, повідомляє прес-служба телеканалу.

Телерадіокомпанія «ТелеРадіоСвіт» стала переможцем конкурсу на здобуття ліцензії на мовлення в населених пунктах Автономної Республіки Криму, Чернівецької і івано-франківської областей.

Крім того, на сьогодні телеканал ТВi вже присутній в ефірі Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя, Кривого Рогу, Миколаєва, а також Донецькою, Дніпропетровською, Запорізькою областей і АР Крим.

З 2010 року ТВi почне мовлення в івано-франківській і Чернівецькій областях.

Нагадаємо, що запуск інформаційно-розважального кабельно-супутникового телеканалу ТВi відбувся в березні 2008 року.

telekritika.ua


RATVODДата: Неділя, 13.12.2009, 14:29 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Baltkom знову посварився з Viasat

Оператор кабельного телебачення і електронного зв'язку Baltkom повідомив,
що не платитиме за «невідповідно» дороге поширення програм супутниковим телебаченням
Viasat.

Це повідомлення прозвучало рівно через тиждень після того, як Viasat відмовився демонструвати чотири програми Baltkom.

Viasat як причина припинення мовлення назвав неоплачені рахунки, у свою чергу, Baltkom вважає, що встановлена Viasat TV плата за комплект програм перевищує попередні об'єми і клієнтам Baltkom, найімовірніше, стане невигідна. До того ж Viasat хоче, аби ці програми поширювалися лише в мережі цифрового кабельного телебачення Baltkom, сказано в повідомленні.

Думку компанії Viasat взнати не вдалося.

Поліна ЕЛКСНЕ
© «Telegraf.lv»


RATVODДата: Понеділок, 21.12.2009, 16:57 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Говорить і показує МТС

Як стало відомо РБК daily, МТС першою з «великої трійки» вийде на ринок кабельного ТБ.

У тому числі компанія цікавиться покупкою регіональних активів в цьому сегменті, розраховуючи на покриття власною кабельною мережею міст з населенням понад 100-200 тис. чоловік. Можливість консолідації вже обговорювалася з одним з крупних операторів, що працюють за межами Москви, - «ЕР-Телекомом».

Президент МТС Михайло Шамолін розповів в інтерв'ю РБК daily, що оператор зацікавлений в покупці мереж кабельного телебачення. «Згодом цей ресурс можна використовувати для розширення у тому числі широкосмугового покриття», - говорить пан Шамолін. Він не уточнив, скільки саме планується витратити на операції наступного року.

МТС вже придбала оператора «Комстар», який довгий час надавав послуги цифрового ТБ під брендом «Стрім». Проте, за словами опитаних РБК daily учасників ринку, «мережа «Комстара» доки охоплює лише найбільші населені пункти». Сама МТС зацікавлена в покритті міст з населенням понад 100-200 тис. чоловік, говорить джерело, близький до операторові. За словами президента Асоціації кабельного ТБ Росії Юрія Пріпачкина, найімовірніше, МТС має намір об'єднати знов куплені активи що вже є в «Комстара». «Зараз регіональних компаній на ринку кабельного ТБ не так мало, як може здатися. Їх частка ринку близько 25-30%», - говорить пан Пріпачкин.

За даними РБК daily, МТС вже проявляла інтерес до одного з основних регіональних гравців - «ЕР-Телекому». «Офіційних пропозицій компанії ніхто не робив. Проте топ-менеджмент двох компаній зустрічався і обговорював перспективи консолідації ринку», - говорить джерело, знайомий з ходом переговорів. Глава «ЕР-Телекома» Андрій Семеріков цю інформацію не коментує. «Ер-телеком» розвиває кабельне ТБ під брендом «ДИВАН-ТБ», а також цифрове кабельне ТБ (бренд «ДИВАН-ТБ +»). Мережею компанії охоплено більше 3,2 млн домогосподарств. Число абонентів «ЕР-Телекома» перевищує 1,8 млн, з них по кабельному ТБ - понад 920 тис. По оцінках ГИК «Фінам», вартість «ЕР-Телекома» з врахуванням боргу складає 5 млрд крб., бізнес у сфері кабельного ТБ - 1,8-2 млрд крб. Найбільшими операторами по абонентській базі, за даними iKS-Consulting, є «Акадо», «Національні телекомунікації» (бренд «Твоє ТБ»), ТВТ, «Ер-телеком», «Уфанет», «Норільськ Телеком».

«Ми вважаємо, що у фіксованого інтернет-доступу хороше майбутнє, оскільки цей ресурс не обмежений по ємкості і швидкості. Ми зацікавлені в консолідації ринку фіксованого інтернет-доступу і кабельного телебачення, на нім є привабливі гравці. Це інтернет-провайдери, які володіють оптоволоконною інфраструктурою, і кабельні мережі, які можуть бути модернізовані до цифрового мовлення і ШПД», - повідомив Михайло Шамолін.

Прес-секретар МТС Ірина Осадчая уточнює, що придбання можуть робитися за рахунок вільних засобів МТС, а також за рахунок позикових ресурсів. Вона також повідомила, що на даний момент немає рішення відносно того, хто управлятиме кабельними активами в разі, якщо вони будуть куплені, - МТС або «Комстар». Після покупки кабельних активів «Стрім ТБ» «Комстар» вважав одним з пріоритетних напрямів розвиток послуги ШПД за рахунок залучення вже існуючих абонентів кабельного ТБ. «Криза змусила нас скоротити прогнози по капзатратам, проте ми ніколи повністю не відмовлялися від розвитку бізнесу за рахунок покупок. Зараз ми готові розглядати можливість покупок компаній в регіонах як самостійно, так і разом з МТС», - сказала PR-директор «Комстара» Олена Серегина.

У «ВимпелКоме» не цікавляться ринком кабельного ТБ. «У нас є IP-TV для користувачів ШПД і DVB-H для мобільних користувачів. IP-TV нам цікаво кабельного ТБ тим, що воно дає більший функціонал в плані інтерактивності і послуг «Відео за запитом», - розповіла керівник служби корпоративних комунікацій «ВимпелКома» Олена Прохорова. У «Мегафоні» розвивають напрям мобільного ТБ. Про те, що компанія розглядає можливість придбання операторів фіксованого зв'язку, деякі з яких надають послуги і платного ТБ, говорить директор по зв'язках з громадськістю «Мегафону» Петро Лідов.

За даними J’son & Partners, об'єм ринку платного ТБ в Росії за перше півріччя 2009 років склав 410 млн дол., до послуг платного ТБ було підключено близько 13,6 млн домогосподарств. Це на 15% більше, ніж на кінець 2008 років. Зростання ринку відбувалося в основному за рахунок розширення бази абонентів супутникового ТБ. Його доля збільшилася з 27 до 31%. Доля кабельного ТБ, навпаки, зменшилася з 70 до 66%. Доля IP-TV збереглася на рівні 3%. За підсумками 2009 року об'єм ринку складе 830 млн дол.

ОЛЕКСАНДР ДЕМЕНТЬЕВ, ЄЛИЗАВЕТА СЕРЬГИНА, АНТОН БУРСАК
rbcdaily.ru


RATVODДата: Неділя, 03.01.2010, 17:28 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Впроваджено цифрове телебачення

в кабельній мережі Космос ТБ

Компанія «Космос ТБ» впровадила цифрове телебачення

в столичній кабельній мережі.

23 грудня 2009 року,в день свого 16-ліття, компанія «Космос ТБ» почала мовлення телеканалів
в мережі
кабельного телебачення в Мінську в цифровому форматі DVB-C.

Кабельне цифрове телебачення Космос ТБ - це якісніше зображення і звук, кращий прийом сигналу в порівнянні з аналоговим мовленням.

У мережі кабельного телебачення в цифровому форматі транслюється чотири пакети програм. Інформаційно-розважальні, фільмові, дитячі, музичні, пізнавальні, новинні і спортивні

Також абонентам кабельного цифрового телебачення Космос ТБ будуть запропоновані на вибір три додаткові пакети: «Розважальний» (5 телеканалів), «Дитячий» (6 телеканалів) і «Спортивний» (5 телеканалів). До 20 січня 2010 року всі абоненти цифрового телебачення в кабельній мережі зможуть приймати додаткові пакети безкоштовно.

Перегляд цифрових телеканалів здійснюється за допомогою абонентського приймача (set-top box) і спеціальної карти доступу (smart card). Абонентські приймачі передаються абонентам цифрового телебачення Космос ТБ в тимчасове користування. Підключення set-top box для існуючих абонентів кабельної мережі виробляється безкоштовно згідно черговості поданих заявок.

Абоненти цифрового телебачення в кабельній мережі Космос ТБ зможуть отримувати наступні додаткові сервіси:

• Електронний програмний Телегід. За допомогою Телегіда абонент цифрового телебачення може поглянути програму передач на 7 днів вперед, взнати назву трансльованої на даний момент програми і хід її трансляції.

• Вибір мови трансляції передач на каналах, що транслюються з декількома звуковими доріжками (Euronews, Eurosport, TV1000, TV1000 Action, National Geographic Channel, AXN Sci-Fi, Hallmark, канали групи Discovery, Jim Jam, Nickelodeon, Cartoon Network і ін.)

• Функція «Батьківський контроль» дозволяє батькам обмежувати перегляд певних телеканалів.

• Перспективні можливості мовлення каналів високій чіткості (HDTV).

bybanner.com


RATVODДата: Неділя, 17.01.2010, 13:40 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Провайдери програмної послуги підтримують

законопроект Едуарда Прутніка



Група експертів провідних об’єднань операторів кабельного телебачення та провайдерів програмних послуг: Асоціації «Укртелемережа», «Західно - української Гільдії операторів кабельного телебачення» та Спілки кабельного телебачення України зробила висновки з Проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення України" (щодо створення умов для поширення сигналу вітчизняних телерадіоорганізацій на всій території України) № 5442 від 16.12.2009 народного депутата Прутніка Е.А. (далі-Проект).

Загалом експертами підтримуються законодавчі ініціативи щодо забезпечення конституційних прав громадян України на інформацію в частині рівних можливостей її вільного одержання незалежно від рельєфу місцевості, природнокліматичних умов та наявності радіочастотного ресурсу на всій території України, технології розповсюдження телепрограм, що цілком відповідає європейському принципу технологічної нейтральності.

Однак, об'єднання вважають за необхідне звернути увагу на хибність запропонованого Проектом механізму реалізації поставлених цілей, який на наш погляд не є державним та порушує права суб'єктів господарювання у галузі телемовлення.

Так, Проектом запропоновано доповнити ст. 39 Закону „Про телебачення та радіомовлення” (далі-Закон) пунктом такого змісту:

«Провайдери програмної послуги, програмна послуга яких може надаватися не менше, ніж двом третім населення кожної з областей України, мають обов’язково безоплатно забезпечувати всім абонентам на території України можливість перегляду програм телерадіоорганізацій, які відповідно до ліцензій на мовлення здійснюють загальнонаціональне мовлення. При цьому розповсюдження таких програм може здійснюватись без договорів між відповідними телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги.»

Запропонований пункт є не узгодженим зі змістом інших положень ст. 39 Закону, якими всі без винятку провайдери зобов'язуються забезпечити усім абонентам можливість отримання програм універсальної програмної послуги (програми, що мають ефірний прийом на певних територіях) та включити такі програми до всіх пакетів програм програмної послуги.

Проте, передбачене Проектом безоплатне забезпечення можливості перегляду програм загальнонаціональних мовників, не відповідає загальним державним принципам регулювання підприємницької діяльності, ставить суб’єктів телеінформаційного ринку в нерівні конкурентні умови та по суті є грубим втручанням в господарську діяльність мовників та провайдерів. На сьогоднішній день близько 17 загальнонаціональних каналів є комерційними структурами, та не зрозуміло чому автори Проекту поклали витрати за надання доступу абонентів до сигналу комерційних мовників на провайдерів у зв'язку з «небажанням телеканалів, навіть за наявності частотного ресурсу, розбудовувати ефірні мережі у малонаселених пунктах у зв’язку з відсутністю комерційної привабливості» (цитата з Пояснювальної записки). Якщо Держава зобов'язує підприємців безкоштовно надавати населенню послуги, то виникає справедливе запитання про відшкодування збитків підприємців за надання таких послуг.

У пояснювальній записці до Проекту визначено, що «реалізація закону не потребує додаткових фінансових витрат із Державного бюджету України». Ця теза некоректна. Собівартість надання такої «безкоштовної» послуги складає найменше п’ятсот мільйонів на рік за цінами 2009 року тільки для широкосмугових телекомунікаційних мереж.

Провайдери вважають, що для досягнення мети Проекту треба підійти більше системно та перш за все необхідно переглянути критерії визначення «універсальної програмної послуги».

Так, логічним було б зобов’язати усіх провайдерів програмної послуги, незалежно від технології передачі сигналів або території надання програмних послуг, забезпечити всім абонентам на території України можливість перегляду загальнонаціональних програм державних, комунальних, громадських телерадіоорганізацій, Парламентського каналу, суспільного телебачення України шляхом включення цих програм до усіх пакетів програм програмної послуги. Розповсюдження таких програм повинно здійснюватись без договорів між відповідними телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги. Група експертів також запропонувала передбачити, що провайдер програмної послуги не отримує окремої плати від абонентів за надання доступу до цих програм. Універсальна програмна послуга в такої інтерпретації буде гарантією рівності конституційних прав громадян України на інформацію та рівності конкурентних умов здійснення підприємницької діяльності усіма суб’єктами телерадіоінформаційного простору, стимулюватиме створення та розвиток суспільного, державного телебачення, відповідатиме європейській практиці, меті Проекту щодо посилення ролі держави та захисту інформаційної безпеки держави.

З цього приводу трьома об'єднаннями провайдерів програмної послуги було направлено листи авторові законопроекту народному депутату України Едуарду Прутніку, голові Комітету з питань свободи слова та інформації Ганні Герман, Голові підкомітету Верховної Ради України з питань вільного доступу громадян до інформації та контролю за діяльністю органів влади в інформаційному просторі Володимиру Ландіку, Голові підкомітету Верховної Ради України з питань телебачення та радіомовлення Олені Бондаренко.



RatvodTechДата: Понеділок, 18.01.2010, 13:47 | Повідомлення # 23
Зам.Адмін

Країна:
повідомлень: 227
Статус: Оффлайн
Кабельним каналам дали термін

З березня Роскомнадзор може заборонити кабельне мовлення
зарубіжних каналів
, які не реєструвалися як ЗМІ і не отримали мовну ліцензію

Керівник Роскомнадзору Сергій Ситников доручив регіональним відділенням служби припинити «неправомірне поширення телеканалів», які до 1 березня 2010 р. не отримають необхідні дозволи і ліцензії. Про це говориться в листі Асоціації кабельного телебачення Росії (АКТР), направленому керівникам компаній, що володіють правами на продукцію іноземних телеканалів. «Відомості» ознайомилися з копією листа; факт його відправки підтвердив президент АКТР Юрій Пріпачкин.

Представники Роскомнадзору з травня 2009 р. вимагають, аби мовлення іноземних каналів в кабельних мережах відповідало російським законам, а з серпня проводять перевірки. АКТР попросила службу назвати легальні дороги взаємодії кабельних операторів з володарями прав на канали, і Роскомнадзор запропонував два варіанти. Перший - мовець реєструє російська юрособа, яка реєструється як ЗМІ і отримує ліцензію на мовлення.
І другий - укладення договору з російським партнером, який зобов'язався отримати всі ці документи і наділяється авторськими правами на продукцію каналу в Росії.

Один з мотивів дій Роскомнадзору - його незадоволеність вмістом ряду іноземних каналів, пояснював в жовтні 2009 р. начальник управління дозвільної роботи відомства Максим Ксензов. Він наводив в приклад Viasat History, на якому «були відмічені екстремістські» вислови і випадки фальсифікації історії Другої світової війни.
Але призвати Viasat до відповіді не удалося: канал не був зареєстрований в Росії і не мав мовної ліцензії.

В п'ятницю Ксензов від коментарів відмовився. Але про відпущений каналам терміні до 1 березня відомо представникам «КОМСТАР-ОТС» Олені Серегиной і «Акадо» Денису Ричке. Після закінчення цього терміну «Акадо» виконуватиме розпорядження Роськомнадзора і відключати канали, якщо ті не легалізували роботу, обіцяє Ричка. «Комстар» також виконуватиме розпорядження Роськомнадзора, говорить Серегина.

За оцінкою менеджера крупного кабельного оператора, 90% іноземних телеканалів зараз не мають мовних ліцензій, але майже всі знаходяться на етапі здобуття дозволів. Наприклад, Telco Media, яка представляє в Росії канали National Geographic і Jetix, звернулася за ліцензіями в грудні 2009 р. і сподівається вчасно їх отримати, говорить її гендиректор Максим Калінін. Ті правовласники, які пригадали про вимоги Роськомнадзора лише зараз, до 1 березня не встигнуть, вважає він: на реєстрацію ЗМІ вирушає мінімум 30 днів, ще стільки ж - на здобуття мовної ліцензії. Такої ліцензії немає доки і в Discovery, якраз зараз канал подає на неї документи, говорить Катерина Переверзева, гендиректор Media Broadcasting Group (окрім Discovery представляє в Росії канали Sony, Animal Planet, ВПС World News і ін.). Правда, джерело в одному з операторів чуло, що ті канали, які встигнуть до 1 березня подати заявки на необхідні документи, відключати все ж не будуть.

Деякі компанії не можуть отримати від Роськомнадзора мовні ліцензії по 3-6 місяців, розповіли «Відомостям» менеджери декількох компаній-правовласників. Ситників обіцяв зробити «все від нього залежне» для прискорення процедур, говориться в листі АКТР. А мовцям, які не встигають отримати дозволу в строк, асоціація пропонує допомогу. Вона могла б заснувати російську компанію, яка отримає мовну ліцензію і «ексклюзивні права» на поширення телеканалів, говориться в листі.

Опитані «Відомостями» представники мовців відносяться до цієї ідеї скептично. Замість того аби шукати вихід з ситуації, АКТР пропонує посередницькі послуги, помічає один з них. А багато каналів вже задовольняють вимогам регулювальника і посередництва АКТР не потребують, вважає Переверзева. Менеджер ще однієї мовної компанії побоюється: асоціація хоче контролювати ринок поширення іноземних каналів в Росії. «Ми пропонуємо створити суспільну структуру - наприклад, некомерційне партнерство, метою якого буде не витягання вигоди, а створення механізму, що дозволяє швидше вирішити проблеми», - парирує Пріпачкин.

Тимофій Дзядко
ВІДОМОСТІ


RATVODДата: Субота, 23.01.2010, 15:07 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
"Перший Кавказький" запропонував себе Україні

"Перший Кавказький" телеканал, запущений вГрузії на початку 2010 року,
запропонував свій сигнал українським кабельним мережам,

повідомляє "Кореспондент.net" з посиланням на Союз кабельного телебачення.

Згідно з пропозицією грузинського об'єднання кабельного телебачення, ніяких обмежень українським операторам кабельного ТБ на мовлення "Першого Кавказького" не встановлюється.

Реакції української сторони поки не надходило.

Російськомовний "Перший Кавказький" канал розпочав мовлення через інтернет 4 січня; пізніше він став доступний через супутник. Більша частина інформаційних повідомлень на каналі присвячена Грузії, а решта - новинам з Росії (зокрема, Північного Кавказу) та решти світу.

lenta.ru


RATVODДата: Середа, 10.02.2010, 22:37 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Глава Управління ТБ закликає до

"збалансованої зміни" монополії HOT і Yes

Глава Управління кабельного і спутникого ТБ Ніцан Хен призвав змінити текст законопроекту про телепередачі, слухання по якому проходят останнім часом на засіданнях економічної комісії Кнесета.

Згідно обговорюваному законопроекту телевізійні оператори HOT і Yes будуть зобов'язані запропонувати клієнтам так званий малий пакет послуг, в який увійдуть 1-й, 2-ой, 10-й, 33-ий і 99-й канали ІТВ.

Як повідомляє портал Walla, існує висока вірогідність того, що "із-за сильного соціального тиску" законодавцям доведеться включити в малий телевізійний пакет програми 9-го російськомовного каналу ІТВ.

Ніцан Хен пропонує змінити цей параграф законопроекту, залишивши на розсуд HOT і Yes канали, які увійдуть до малого телевізійного пакету. Він сподівається, що реформа приведе до збалансованої зміни ринку телевізійних послуг, безсоромно монополізованого HOT і Yes.

Хен нагадав, що телеоператори знаходяться "в непростому положенні", оскільки багато клієнтів придбали DTT декодери, а постачальники послуг перестали отримувати ті нечувані прибутки, які були у них кілька років тому.

orbita.co.il


RATVODДата: Субота, 20.02.2010, 11:08 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Спеціалізовані канали поступово

відвойовують аудиторію у федеральних каналів

На сьогоднішній день Sony Pictures Television Networks Росія, російський офіс Sony Pictures Television,
представляє в Росії і країнах СНД два кабельні телеканали - AXN SCI-FI і SET,
які входять в портфоліо телемереж компанії Sony Pictures Television.

Програмний директор компанії Sony Pictures Television Networks Росія Саліхат Магадова розповіла медіаатласу про ситуацію на ринку кабельного телебачення і планах компанії, в якій вона працює.

Представники кабельних каналів і дослідницькі компанії давно відзначають зростання інтересу до кабельних телеканалів, як з боку телеглядача, так і з боку рекламодавця. Наскільки сильно змінилися ці показники за останній рік?

Багатоканальне середовище в Росії активно розвивається. Спеціалізовані канали поступово відвойовують аудиторію у федеральних каналів. Інтерес до кабельного телебачення зростає, причому не лише з боку телеглядачів, але і рекламодавців. За даними аналітичного центру «Відео Інтернешнл», доходи від реклами в сегменті тематичного телебачення в 2009 році виросли приблизно на 8%. Поважно відзначити, що саме цей сегмент показав найкращі результати зростання (рекламні доходи в Інтернеті виросли на 3%). Доля тематичних каналів в рекламних бюджетах зростає. Cледует відзначити, що в 2009 роки кількість спеціалізованих каналів, які продають рекламний час, виросла в порівнянні з 2008 роком. Таким чином, разом з Інтернетом, сегмент тематичного телебачення є єдиним на рекламному ринку, який в умовах кризи не лише зберіг, але і дещо збільшив об'єм рекламних бюджетів.

Ці показники зростають із-за відходу телеглядача і рекламодавця з ефірних каналів і по інших причинах?

Причин такого зростання декілька. Перш за все, це, звичайно ж, велика привабливість тематичних каналів як рекламний майданчик, оскільки рекламодавці можуть бути упевнені, в тому, що донесуть інформацію до своєї цільової аудиторії. Рекламодавці також шукають дороги співпраці з відомими і авторитетними брендами зі світовим ім'ям, що втілюють високу якість і відвертість. Високі показники лояльності наших глядачів і високий час перегляду каналу AXN SCI-FI, порівнянне з часом перегляду ефірних каналів, в першу чергу пояснюються програмною пропозицією каналу - відомими світовими серіалами, які незмінно залучають телеглядачів. Окрім прямого розміщення реклами на каналі в таких високорейтингових серіалах як «Залишитися в живих», «Зоряні брами» і «4400», AXN SCI-FI також пропонує і інші можливості для розміщення - інтеграцію в заставку серіалу, спонсорську заставку в стилі серіалу і баннерные розміщення на сайті каналу www.axnscifi.ru. Ми пропонуємо нашим рекламодавцям гнучкі варіанти співпраці і інноваційні способи розміщення реклами, аби максимально ефективного донести інформацію до аудиторії.

Хто рекламодавці кабельних телеканалів: які їх бюджети, галузеві спеціалізації? Що їх об'єднує?

На телерекламному ринку позиції кабельних каналів поступово зміцнюються. Серед найбільших рекламодавців - виробники легкових автомобілів, парфюмерно-косметичних товарів, медичних і фармацевтичних препаратів і продуктів харчування. У четвертому кварталі 2009 року, телеканал AXN SCI-FI поповнив своє портфолио рекламодавців крупними російськими і міжнародними компаніями, серед яких МТС, Lindt (швейцарський виробник шоколаду), Sony Ericsson і LVMH (виробник товарів класу люкс) Крім того, AXN SCI-FI вже співробітничає з такими всесвітньо відомими брендами як Ford, «Балтіка», Red Bull і Toyota.

Чи є такі рекламодавці, хто пішов з ефірного ТБ і став розміщуватися лише на кабельних телеканалах, або доки немає? Розміщення реклами на федеральних каналах залишається важливим елементом рекламної політики компаній. Збільшення долі розміщення реклами на кабельному телебаченні свідчить про прагнення рекламодавців максимально досягти своєї цільової аудиторії. Стратегічний підхід компанії Sony Pictures Television в цій області сконцентрований на наданні рекламодавцям спонсорських можливостей на каналі.

Взагалі, наскільки криза відбилася на роботі неефірних каналів? Не дивлячись на те що минулий рік був непростим для світової рекламної індустрії, в Центральній Європі на розважальному каналі AXN було відмічено зростання продажів рекламного часу. Рейтингові програми на 40% збільшили в Польщі базу підписчиків каналу за рахунок цільової аудиторії у віці від 16 до 49 років. Ключовими рекламодавцями AXN в Європі є такі компанії як Unilever, Nestle, AXA і Ford. У Росії продажу рекламного часу на AXN SCI-FI почалися в 2009 році. Ми уклали угоди з такими ключовими брендами як Ford, Балтіка, Red Bull, Toyota, МТС, Lindt, Sony Ericsson і LVMH.

Не дивлячись на економічний спад і зростаючу конкуренцію між новими кабельними каналами, які з'являються на ринку, ми прагнемо виділятися своїм високоякісним контентом, що дає нам велику лояльність нашої аудиторії. Ми задоволені результатами і плануємо незабаром почати продажі рекламного часу на Sony Entertainment Television - нашому другому телеканалі, розрахованому на аудиторію від 18 до 34 років і що пропонує глядачам розважальні фільми і серіали, серед яких серіал «Тюдори», російська прем'єра якого відбудеться на каналі 21 лютого, «Анатомія пристрасті» і мафія «Кашеміру».

Як і завдяки чому в Росії з'явилися телеканали компанії Sony Pictures Television? Яка схема роботи: як здійснюється мовлення, програмування, взаємодія з головним офісом?

Стратегія SPT по просуванню своїх телеканалів полягає в залученні не лише підписчиків, але і рекламодавців за рахунок високоякісного контента для молодої, активної і вимогливої аудиторії. Наповнені захоплюючими фільмами і серіалами, канали компанії Sony Pictures Television в рівній мірі привабливі як для операторів кабельного телебачення, так і для рекламодавців. Дистрибуцією каналу в Росії займається компанія MBG (Media Broadcasting Group). В рамках продажів реклами на AXN SCI-FI ми співробітничаємо з компанією «Газпром-медіа», рекламними продажами також займається російська команда SPT. Російська команда також відповідає за складання програмної сітки, маркетинг і зв'язки з громадськістю.

З якими російськими компаніями ви співробітничаєте (оператори, рекламні агентства і т. д.)?

Sony Pictures Television Networks Росія співробітничає з федеральними і регіональними операторами кабельного телебачення, серед яких НТВ-плюс, СТРІМ, АКАДО, Qwerty, «Ер-телеком», «Мультірегион» та інші. Географія поширення телеканалу включає найбільші російські міста, такі як: Москва, Санкт-Петербург, Катеринбург, Перм, Пенза, Новосибірськ, Ростов, Волгоград, Саратов і Уфа. В рамках продажів реклами на AXN SCI-FI ми співробітничаємо з компанією «Газпром-медіа». Дистрибуцією каналу в Росії займається компанія MBG (Media Broadcasting Group).

Який дохід від продажу реклами на ваших каналах в Росії?

Не дивлячись на те що ми не розкриваємо наші фінансові показники, співпрацю нашого першого телеканалу AXN SCI-FI з рекламодавцями, яке почалося в серпні 2009 року, продовжує активно і плідно розвиватися. До цього основну частину доходу каналу складала абонентська плата. Наш другий телеканал Sony Entertainment Television, офіційно запущений в Росії в квітні 2009 року, почне продажі рекламного часу цього року.

Зараз в Росії як такий конкуренції між нишевыми каналами немає, скільки повинне пройти часу і скільки повинне з'явитися телеканалів, аби можна було сказати, що конкуренція є, і що вона стала жорсткою?

Зараз на ринку існує більше 200 кабельних каналів, більше 90 продають рекламний час. Вже зараз можна говорить про конкуренцію і за кабельного оператора, а як слідство за глядача і за рекламодавця. Для того, щоб не просто зайти на ринок, але і закріпитися на нім, тобто зрештою, сподобатися глядачеві, каналам доводиться створювати дійсно якісний продукт. В умовах зростаючої конкуренції кабельні канали повинні чіткіше вибудовувати свої стосунки з глядачем і прагнути відрізнятися від конкурентів.

Скільки, взагалі, варто запустити кабельний телеканал?

Запуск кожного телеканалу індивідуальний. В першу чергу, потрібно мати унікальний, високоякісний контент, який сподобається глядачам, а також заручитися підтримкою провайдера, який займатиметься дистрибуцією каналу. Що стосується конкретних цифр, то ми не розголошуємо комерційну інформацію. Можу сказати лише, що Sony Pictures Television забезпечила значні інвестиції в запуск AXN SCI-FI і SET. В рамках нашої стратегії ми продовжуємо вкладати засоби в розвиток цих проектів, аби досягти довгострокового успіху. Після того, як були здійснені основні інвестиції в запуск телеканалу, поважно продовжувати вкладати засоби у високоякісний контент, який залучатиме не лише телеглядачів, але і рекламодавців. - чи Плануєте ви запустити нові проекти в Росії, і скільки ваша компанія готова інвестувати в розвиток в Росії? - На сьогоднішній день в Росії і країнах СНД представлені два наших телеканалу - телеканал фантастики AXN SCI-FI і розважальний телеканал Sony Entertainment Television (SET). База підписчиків телеканалу AXN SCI-FI безперервно зростає і за два роки перевищила 2,5 мільйона абонентів. Ми також нарощуємо абонентську базу телеканалу SET. Ми задоволені тим, як розвиваються наші канали в цьому регіоні, і, можливо, в майбутньому запустимо нові цікаві проекти, які порадують телеглядачів високоякісними програмами.

Що чекає ринок неефірних каналів наступного року, які прогнози розвитку?

Сьогодні ми спостерігаємо консолідацію ринку кабельного телебачення. Це наводить до структуризації пропозиції операторів, а також до визначення лідерів ринку серед каналів і чіткої сегментації на топ-канали та всі інші. Можливо, це приведе до зменшення кількості кабельних телеканалів. Подібну ситуацію ми могли в недавньому минулому спостерігати на ринках Східної Європи. Ми вже бачимо прихід на ринок основних західних гравців, а також створення контент-хаузов (наприклад, цифрове сімейство «Першого каналу», пакет нишевых каналів «АФК Системи» і т. д.). У новому 2010 року ми продовжимо розширювати базу підписчиків наших телеканалів AXN SCI-FI і Sony Entertainment Television (SET) шляхом укладання нових угод з операторами платного телебачення в Росії і країнах СНД, пропонуючи телеглядачам нові фільми і серіали, що вже любляться, включаючи ряд прем'єр 2010 років. Ми також продовжимо активну роботу з рекламодавцями, пропонуючи їм можливість ефективної взаємодії зі своєю цільовою аудиторією.

Медіаатлас


RATVODДата: Четвер, 25.02.2010, 23:29 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У Латвії поліція відключила

російські канали

15 тисяч клієнтів кабельного оператора Livas залишилися без найпопулярніших російських каналів.
Причина - конфлікт між компанією і розповсюджувачем ТБ-продукції, в якого втрутилася Економічна поліція.

Вчора впродовж всього дня працівники абонентського центру Livas пояснювалися з клієнтами, в яких у вівторок вдень пропали основні російськомовні канали: Перший балтійський, РТР-планета, НТВ-мир, РЕН ТБ балтія, РБК, Будинок кіно, Теленяня і так далі. Розгнівані відвідувачі офісу (а додзвонитися в компанію із-за перевантаженості телефонної лінії було практично неможливо) чули у відповідь, що у вівторок сталася аварія на станції кабельного оператора і технічні проблеми мають бути усунені до вихідних.

Насправді, як з'ясувала &, проблеми виявилися зовсім іншого характеру. У вівторок працівники Економічної поліції відключили ретранслятори кабельного оператора, через що і припинилося мовлення російськомовних телеканалів.

На такі дії Економічна поліція пішла після здобуття заяви від Балтійського союзу авторів і мовців (BALL). Сама організація розташована в Естонії і займається тим, що поширює в регіоні права на трансляцію понад 40 телеканалів. При цьому BALL володіє ексклюзивними правами на поширення продукції трійки провідних російських телекомпаній: Всеросійської державної телерадіокомпанії (Росія, Росія 2, Росія 24, РТР-планета і ін.), Першого каналу (Будинок кіно, Теленяня і пр), НТВ (НТВ-мир).

Як повідомили & представники Балтійського союзу авторів і мовців, заява до Економічної поліції відправлена, оскільки оператор Livas не переуклав з організацією договори і тому з 1 січня поширював телеканали незаконно, порушуючи авторські права.

"Ми з грудня безуспішно намагаємося домовитися з BALL. Ще в початку лютого вели переговори з його керівництвом. Але в той же час організація вже звернулася в Економічну поліцію. Ось вчора до нас в офіс і зайшли шість чоловік і примусово відключили мовлення", - розповів & генеральний директор Livas Василь Міхайлов.

Причина ж конфлікту в наступному. Балтійський союз авторів і мовців вважає, що в Livas 20 тисяч абонентів, а оператор кабельного телебачення стверджує, що у нього клієнтів на п'ять тисяч менше. А оскільки плата за право мовлення розраховується залежно від числа абонентів, сторони ніяк не можуть домовитися про ціну послуги.

"Ми все ж дуже сподіваємося, що протягом тижня договір удасться підписати і мовлення буде відновлено вже у вихідні", - заявив Василь Міхайлов.

Естонські розповсюджувачі є монополістами в масштабах всієї балтії. Жодна інша організація не має права продавати найпопулярніші в регіоні російські телеканали мовцям. Тому і змінити постачальника послуги кабельні оператори просто не в змозі.

Історії, подібні до конфлікту з Livas, в Балтійського союзу авторів і мовців траплялися і раніше. Так, на самому початку 2009 років клієнтів естонських кабельних операторів Starman і STV також втратило можливості споглядати російські телепередачі. Тоді, як і зараз, оператори не змогли підписати контракти з розповсюджувачем прав на мовлення, не домовившись про ціну. Поки конфлікт не був врегульований, естонські глядачі замість продукції Першого балтійського каналу насолоджувалися каналом "Охота і рибалка".

Delfi


RATVODДата: Четвер, 25.02.2010, 23:40 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Результати Virgin Media

перевершили прогнози

Виручка британського оператора кабельного телебачення Virgin Media в четвертому кварталі 2009 року
перевершила прогнози аналітиків, зокрема завдяки збільшенню числа нових користувачів і підвищенню цін.

Virgin Media, що конкурує з компаніями BSkyB і BT Group, удалося залучити 28 600 нових користувачів кабельними мережами в четвертому кварталі.

За звітний період виручка Virgin Media склала 980 мільйонів фунтів стерлінгів ($ 1,50 мільярда) проти тих, що прогнозувалися 963 мільйонів фунтів.

Добитися таких результатів компанії удалося за рахунок підвищення цін і рекордному - більш ніж 60-процентному - збільшенню числа користувачів, підключених до якого-небудь з трьох сервісів, - платному телебаченню, широкосмуговому інтернету або фіксованій і мобільній телефонії.

Яна Собольова, Антон Зверев

slon.ru


RATVODДата: П`ятниця, 26.02.2010, 13:32 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
На Кіпрі відбулося відкриття

першого цілодобового телеканалу

російською мовою (+ відео)

Oфіційне відкриття першого на Кіпрі цілодобового телеканалу російською мовою,
відбулося сьогодні на студії компанії «Фокал в'ю» в Далечіні біля кіпрської столиці.

«Російський телеканал Кіпру» або Ар-ті-си-уай /RTCY/ віщає на всіх кабельних платформах острова для російськомовної аудиторії, як росіян і вихідців з республік колишнього СРСР, так і для кіпріотів, які жили і вчилися в нашій країні. «Канал почав працювати в пробному режимі навесні минулого року, і вже зараз можна сказати, що він виявився таким, що зажадався, - сказав генеральний директор Ар-ті-си-уай Неофітос Філіппідіс. - В даний час його програми можуть дивитися понад 30 тисяч чоловік, а цільова аудиторія - це приблизно 130 тисяч жителів Кіпру, що говорять або розуміють російську мову». Населення Республіки Кіпру складає близько 800 тисяч чоловік.

Поки Ар-ті-си-уай віщає лише на кабельних платформах, проте його творці вже думають про ширшу аудиторію з виходом на супутник. У найближчих планах - мовлення на Південно-східне Середземномор'я, Європу і Близький Схід.

Присутність на Кіпрі російського телеканалу має величезне значення для республіки, заявив міністр торгівлі, промисловості і туризму Антоніс Пасхалідіс. «Росія грає велику роль на Кіпрі не лише завдяки туризму і інвестиціям, - відзначив він. - Між нашими країнами вже багато років зберігаються прекрасні стосунки. Ми хороші друзі, які довіряють один одному. Я вважаю, що російський телеканал лише сприятиме цьому і залучить ще більше росіян на острів як в цілях туризму, так і бізнесу».

Посол РФ на Кіпрі В'ячеслав Шумський підкреслив символічність того, що відкриття російського каналу проходит в мить, коли починається підготовка до 50-ліття встановлення дипломатичних стосунків, що відзначається цього року, між Росією і Кіпром. «Вважаю, що сьогоднішня подія стала першою в рамках тих заходів, які будуть присвячені цій значній даті», - сказав він.

Джерело: ІТАР-ТАРС

www.fapmc.ru


RATVODДата: Субота, 27.02.2010, 15:55 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Кабельним каналам залишилися два дні

До 1 березня зарубіжні кабельні канали повинні оформити документи
на мовлення відповідно до російських законів, інакше їм загрожує відключення
.

За два дні до закінчення терміну дозвільні документи отримали лише канали Viasat і Discovery,
говорять в Роскомнадзорї. Останні встигли лише «виразити намір».
Роскомнадзор готує позапланові перевірки мовців.

1 березня 2010 року витікає термін приведення діяльності зарубіжних телеканалів у відповідність російському законодавству, позначений Асоціацією кабельного телебачення Росії (АКТР). Дата була вказана в листі глави асоціації Юрія Пріпачкина на адресу керівництва кабельних операторів після того, як керівник Роськомнадзора Сергій Ситников зажадав від кабельних каналів з березня привести документи в порядок. В кінці січня в інтерв'ю Infox.ru Юрій Пріпачкин погрозив «припинити мовлення», якщо порушники «хоч би не подадуть заявки в АКtР».

За словами віце-президента АКТР Михайла Силіна, «практично всі» зарубіжні телеканали виразили намір оформити необхідні документи. За словами прес-секретаря президента АКТР Дениса Рички, зарубіжні телемовці мають намір наводити свою діяльність у відповідність російському законодавству самостійно.

Як розповів помічник керівника Роскомнадзору Михайло Воробйов, в кінці 2009 року глава Роскомнадзору Сергій Ситников зустрічався з представниками ВПС, Deutsche Welle і інших зарубіжних телемовців, всі вони виразили намір привести свою діяльність у відповідність із законодавством Росії. Але в 2010 році дозвільні документи оформлені лише для ряду телеканалів групи Discovery і холдингу Viasat.

«Роскомнадзор готує перелік зарубіжних телеканалів, які віщають в кабельних мережах Росії, після чого буде проведений точний аналіз, на яких підставах ці канали віщають в кабельних мережах», - повідомив Михайло Воробйов.

За словами джерела Infox.ru у Мінкомзв"язку, ця робота завершиться на початку березня, і її результати використовуватимуться для проведення перевірок. «Жодної кампанійщини не буде», - підкреслює чиновник міністерства.

«В даний час Роскомнадзор обговорює питання проведення позапланових перевірок операторів кабельного телебачення на предмет трансляції в їх мережах зарубіжних телеканалів», - додав Михайло Воробйов.

Роськомнадзор не керуватиметься рекомендаціями АКТР при проведенні перевірок. Проте, заявив представник Роскомнадзору, «відомство вітає кроки громадських організацій (АКТР. - Infox.ru), направлені на приведення мовлення, роботи телеканалів, у тому числі зарубіжних, в рамки законодавства».
infox.ru


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
  • Сторінка 2 з 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 8
  • 9
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024