FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 03:50

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
RATVODДата: П`ятниця, 31.07.2009, 11:30 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Цифрове Кабельне ТБ

RATVODДата: Середа, 28.04.2010, 22:48 | Повідомлення # 46
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Наталії Синдєєвої пішов «Дощ»

27 квітнявідбувся «справжній» запуск телеканалу «Дощ. Optimistic Channel»

Новини повинні були початися в дев'ять годин. За півгодини до ефіру було важко зрозуміти, що відбувається: безліч людей кричали, давали вказівки, ведучі сиділи на своїх місцях, довкола ходили люди і репетирували свої шматки новин. Весь процес підготовки показували в прямому ефірі по телебаченню. Процес підготовки телеведучих, «внутрішню кухню» проекту, всі технічні нюанси показували в прямому ефірі вже з 23 квітня. Офіційно вдень народження каналу стане саме 27 квітня, не дивлячись на те що ще декілька місяців телеканал віщатиме в режимі live-show «будуємо телеканал в прямому ефірі» і з оригінальним контентом вийде лише восени.

У дев'ять годин почався випуск новин, і всі були явно схвильовані. Ведучими виступали Ольга Піспанен, Дмитро Казнін, Андрій Колесников. Природно, не обійшлося без накладок. Пару разів був відсутній переклад відеоматеріалів, ведучі запиналися, метеоролог Никіта дуже хвилювався і злегка наплутав слова.

Відразу після ефіру в столу ведучих зібрався практично весь штат каналу з шампанськем і полуницею, і всі почали один одного поздоровляти. Не дивлячись на пануючий святковий настрій, Наталія Синдєєва попросила провести «розбір польотів», який канал проводив після кожного пробного новинного блоку.

Як тільки «розбір польотів» закінчився, всі перейшли в «Кафе “Дождя”», де стояли столи з шампанськем, соками і водами. Там продовжилися поздоровлення. Наташу поздоровляли з днем народження дочки, знову поздоровляли один одного із запуском і їли справжній узбецький плов. Потім прийшов Михайло Козирев, продюсер нічного мовлення, і покликав всіх в арт-студию, де повинен був відбутися «великий сюрприз».

Сюрпризом виявилася група «Ума Турман». Виступ ховався від всіх співробітників, у тому числі Синдєєвой. Як виявилось, вибір групи був символічний, оскільки кілька років тому одне з перших своїх прилюдних виступів група дала на дні народження Наталії Синдєєвой. Прямо перед групою був простір, де люди повинні були танцювати, але спочатку всі стовпилися біля входу і в стенів, тому що соромилися. Більш того, треба було враховувати, що прямий ефір продовжувався і його могли дивитися друзі і родичі або в інтернеті, або по телевізору.

Було дуже шумно і весело, всі були у відмінному настрої. Михайло Козирев стиглий дуетом з «Умой Турман» пісню, присвячену Наталії Синдєєвой, люди почали потихеньку танцювати.

Наталія підійшла до синтезатора і сказала: «Я зараз зіграю єдину пісню, яку умію грати на піаніно, тому давайте це буде наш гімн» - і зіграла початок пісні «Підмосковні вечори». Потім цю пісню зіграв Олександр Ськляр.

На сходах Ольга Піспанен обговорювала проблеми редактуры, а Наталія змогла дати інтерв'ю лише в туалеті, тому що скрізь було дуже шумно і весело і всі танцювали вальс один з одним під «Турман». Ніхто не хотів вирушати, майже всі затрималися до опівночі. А люди, які працюють на «Дощі», явно це роблять з великим ентузіазмом і дуже хочуть, аби проект мав успіх.

Василь Сонькин

www.snob.ru


RATVODДата: Четвер, 29.04.2010, 20:29 | Повідомлення # 47
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Видавничі будинки готують до запуску

власні телеканали

Телевізійні проекти розвивають Independent Media Sanoma Magazines і «Комсомольська правда».

Видавничий будинок Independent Media Sanoma Magazines готує до запуску кабельний канал.

Про те, що компанія розглядає такий варіант розвитку, Infox.ru розповіла глава ІД Олена Мясникова. «Ми хочемо створювати деяку контентную одиницю, яка може поширюватися через супутник, кабель або інтернет» -- пояснила Олена Мясникова.

За її словами, протиріччя в існуванні кабельного телеканалу у зв'язку з поширенням інтернету немає. «Інтернет може бути одним із способів дистрибуції платного кабельного контента. Це різні речі - платформи, контент» -- переконана глава ІД.

Концепція нового каналу ще не затверджена, говорить джерело в ІД. Олена Мясникова відмовилася обговорювати подробиці. «Це буде маленька інтрига року» -- пообіцяла вона. Співробітник газети «Відомостей», яку випускає IMSM, не знайомий з планами ІД по створенню телеканалу. «Навряд чи можливий запуск каналу ділової спрямованості. Ймовірно, контент формуватиметься в рамках розвитку глянсових продуктів видавничого будинку» -- вважає він.

Видавничий будинок Independent Media Sanoma Magazines заснований голландськими інвесторами на чолі з Дерком Сауєром, який зараз очолює наглядову пораду ІД. З 2005 року Independent Media Sanoma Magazines входить в європейський медіахолдинг Sanoma. У Росії IMSM випускає журнали Cosmopolitan (і серію додатків до нього), «домівку», Yes!, Men`s Health, Esquire, «National Geografic Росія», газети «Відомості», The Moscow Times. Всього в ІД близько 50 видань і проектів.

Доля ІД на ринку реклами в глянсових журналах перевищує 20%. Пораду директорів IMSM очолює Олена Мясникова.

Видавничі будинки поступово освоюють нішу кабельного телебачення. ІД «Комсомольська правда» теж готується до запуску власного телеканалу. Головний редактор «Комсомольської правди» Володимир Сунгоркин говорить, що ідея існує на рівні проекту і запуск відбудеться не раніше ніж через полгода. «Витрати ще не затверджені. Але зазвичай для того, щоб запустити телеканал, потрібно до 10 мільйонів доларів. Сюди входить у тому числі закупівля устаткування, пошук співробітників» -- розповів Володимир Сунгоркин.

Генеральний директор холдингу «Експерт» Валерій Фадєєв говорить, що діапазон витрат на запуск телеканалу може бути дуже широким. «Пропорційно чисельності штату співробітників. Їх може бути від 20 до 500 чоловік» -- міркує він. Нижня межа вартості запуску складає декілька мільйонів доларів.

infox.ru


RATVODДата: Четвер, 06.05.2010, 17:22 | Повідомлення # 48
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Ялті пройдуть

Дні кабельного телебачення України

З 1 по 5 червня в Ялті намічено проведення Днів кабельного телебачення України.

За даними організаторів - асоціації «Укртелемережа» і компанії «Техекспо»,
програма заходу передбачає форуми, круглі столи, семінари-практикуми для юристів і керівників підприємств.

Відкриттям заходу стане контент-шоу, на якому свої презентаційні програми представлять телеканали України, а також пройдет концерт.

Ключовим заходом стане круглий стіл «Нішевиє телеканали: взаємодія з рекламним ринком», організаторами якого є телеканал «Перший Діловий», Всеукраїнська рекламна коаліція і Українська асоціація маркетингу. До участі в круглому столі запрошені телеканали, рекламодавці і рекламні агентства, ЗМІ і інші учасники ринку.

Також буде проведений форум «Європейська модель регулювання ринку електронних комунікацій». На нім обговорять питання необхідності вдосконалення національного законодавства. Дні кабельного телебачення пройдут в парк-готелі «Марат».

Катерина Морозова
Е-Крым


RATVODДата: Субота, 08.05.2010, 10:04 | Повідомлення # 49
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Дні кабельного телебачення України 2010

Третій рік підряд Дні кабельного телебачення проводяться в парку-готелі «Марат», Гаспра, Крим.

Організатори: Асоціація «Укртелемережа» і компанія «ТЕХЕКСПО».
Генеральний інформаційний партнер: Телеканал «Перший діловий».
Інформаційна підтримка: видання Mediasat, «Телекритика».

Програма Днів кабельного телебачення України насичена тематичними заходами для операторів кабельного телебачення і електронних комунікацій, мовців і контент провайдерів, постачальників технологічних рішень для кабельних мереж і інших учасників ринку мультимедійних послуг.

1 червня відбудеться урочисте відкриття Днів кабельного телебачення України 2010 і контент-шоу «В парку Чаїр».
В рамках шоу будуть представлені новинки телепродуктів від каналів і компаній, серед яких Chello Zone, «ТРК Україна», Eurosport, English Club TV, «Клуб 100», TV 21. Генеральний спонсор контент-шоу - ЗАТ «ТРК Україна».
На честь відкриття Днів кабельного телебачення України компанія «Телеодін», телеканали М1 і М2 Естрада, представлять свій музичний дарунок - концертну програму української групи «Тік».

2 червня відбудеться центральний захід Днів кабельного ТБ - форум операторів кабельного телебачення України «Європейська модель регулювання ринку електронних комунікацій. Необхідність вдосконалення національного законодавства як результат розвитку нових технологій». Форум організований Асоціацією «Укртелесеть» за участю Телекомунікаційної Палати України, Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж (ВАОКТТС), західно-української Гільдії операторів кабельного телебачення.
Генеральний спонсор форуму - Телеканалу QTV.

У програмі форуму прозвучать доповіді по наступних темах:
«Кабельне телебачення: ретроспектива і перспектива» (Василь Аніпченко, Президент Асоціації «Укртелесеть»)
«Про необхідність державної підтримки вітчизняного виробника - провайдера програмної послуги» (Юрій Лабунський, Голова правління Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж)
«Ліцензування діяльності за поданням послуг платного телебачення: проблеми і дороги рішення» (Костянтин Гріцак, директор Телекомунікаційної палати України)
«Про проблемні питання переходу на цифрове телебачення» (Василь Волокитін, Президент Асоціації «Західно-українська гільдія операторів кабельного телебачення»)
«О універсальній програмній послузі» (Наталія Клітная, генеральний директор Асоціації «Укртелесеть», Сергій Снігур, директор по розвитку телеканалу «RU Music»).

3 червня відбудеться круглий стіл «Нішевиє телеканали: взаємодія з рекламним ринком», організований Всеукраїнською рекламною коаліцією, Українською асоціацією маркетингу, Телеканалом "Перший діловий".
Цього ж дня, для генеральних і технічних директорів підприємств - операторів кабельного ТБ будуть представлені новинки устаткування і технологій.
Оптимальні саме для українських компаній рішення представлять компанії: Conax, Aurora Networks, «Ромсат», Irdeto, Optel.
Спонсор заходу: компанія ASTRO Strobel Kommunikationssysteme GMBH.

4 червня Асоціація «Укртелемережа» за участю Союзу кабельного телебачення України і Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж проводить практичний семінар для керівників і юристів підприємств - операторів електронних комунікацій. Семінар проводиться за підтримки і участі Національної поради України по питаннях телебачення і радіомовлення, Державного департаменту інтелектуальної власності України, адвокатської фірми «Головань і партнери»
Також в програмі Днів кабельного телебачення України: Вечір Discovery, святковий концерт за участю зірок української естради від Телеканалу «Перший діловий», екскурсія «Велика прогулянка» від компанії Sony Pictures і урочистий прийом, присвячений 10-літтю Асоціації «Укртелесеть».

Повну програму Днів кабельного телебачення можна проглянути по засланню http://www.eebc.net.ua/rus/conferences/days/
За додатковою інформацією по питаннях участі, будь ласка, звертайтеся до Ольги Аверіной +38 044 501 02 09, oaverina@techexpo.com.ua .
Реєстрація операторів кабельного телебачення по тіл./факсу (062) 345-26-01, 348-43-91, моб. +380501850936, e-mail: nata@uts.dn.ua
____________________________________________________________________________________

Інформаційна довідка

Компанія «ТЕХЕКСПО» - організатор заходів, сприяючих впровадженню і розвитку новітніх технологій в області ІКТ на ринках України, СНД і Східної Європи. У завдання діяльності «ТЕХЕКСПО» входить організація і проведення різних виставок, конференцій, семінарів, тренінгів, майстер-класів, бізнес-зустрічей, формальних, неформальних і інших заходів, сприяючих розширенню знань про ринок, налагодженню стосунків, зміцненню важливих і корисних зв'язків між зацікавленими компаніями. Проекти, які вже успішно працюють: Східноєвропейська виставка і конференція EEBC по телерадіомовленню, цифровим технологіям і контенту (www.eebc.net.ua), Міжнародна виставка і конференція телекомунікаційного устаткування, технологій, систем і вирішень expoTEL, програма Міжнародних конференцій «Говорить і показує Україна».

Асоціація "Укртелемережа" - об'єднання операторів кабельного телебачення, головне завдання которого- представлення інтересів бізнесу телемереж в державних органах влади, інформаційно-правовій допомозі здійснення господарській діяльності, централізованої закупівлі прав на ретрансляцію телепрограм на території України. Найвищий керівний орган асоціації - Порада, що складається з 13 директорів операторів телемереж - засновників асоціації з Луганська, Донецька, Чернігова. Пораду очолює Президент асоціації. Виконавський орган асоціації - дирекція на чолі з генеральним директором.

«Перший Діловий» телеканал - перший український медіа-проект для бізнес-співтовариства. Мовлення Першого Ділового підтримує більше 350 кабельних операторів у всіх регіонах України, потенційна глядацька аудиторія понад 11 млн. чоловік. Мовлення також здійснюється в країнах Східної Європи, Прибалтики і Північній Америці. «Перший Діловий» телеканал 24 години в добу надає можливість своїм глядачам взнавати актуальні економічні новини, оперативну інформацію про тенденції розвитку різних галузей економіки. У ефір телеканалу виходить тридцять власних проектів, серед яких новинні («Бізнес», «Astrum daily», «Інформаційні підсумки»), тематичні («Авто-life», «Fashionline», «IT для вашого бізнесу»), галузеві («Транспорт», «Нерухомість. Інтер'єр. Дизайн», «Силове поле»), спеціалізовані («Фінанси», «Компанії і ринки», «бізнес-горизонти», «Злиття і поглинання»). Дивитеся «Перший Діловий» он-лайн на http://www.fbc.net.ua

Mediasat - щомісячний інформаційно-аналітичний журнал про ТБ: новини, технології, огляди, нова продукція, тестування, реалізовані проекти. Основна тематика - телебачення (супутникове, кабельне, ефірне, IPTV) і телекомунікації. Журнал орієнтований на фахівців телерадіокомпаній, кабельних і мультисервисных мереж, менеджерів різних сегментів телевізійного і телекомунікаційного ринків, а також містить інформацію для професійного зростання і успішного ведення бізнесу у сфері ТБ, радіомовлення і телекомунікацій.

Джерело: eebc.net.ua


RATVODДата: Субота, 15.05.2010, 12:04 | Повідомлення # 50
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Супутник, що дрейфує, загрожує

кабельному телебаченню США

Телекомунікаційний супутник вийшов з-під контролю, і зараз дрейфує в тисячах милях від Землі,
загрожує врізатися в інший супутник на орбіті, тим самим перешкодаючи трансляції
супутникового телебачення в США.

Про це у вівторок заявив власник супутника.

Телекомунікаційна компанія «Intelsat» говорить, що втратила зв'язок з супутником «Galaxy 15» 5 квітня, оскільки системи супутника відмовили із-за сонячної бурі. Компанія не може управляти супутником видалено, тому «Galaxy 15» наближається до іншого супутника на орбіті, який обслуговує декілька компаній кабельного телебачення. На які саме канали це може вплинути, не повідомляється.

«DIRECTV Inc.», найбільша компанія супутникового телебачення США, говорить, що їх це точно не зачепить.

Новини Америки


RATVODДата: Вівторок, 18.05.2010, 15:46 | Повідомлення # 51
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Прем'єра телеканалів Da Vinci Learning

і ID Investigation Discovery в Мінську

Абоненти цифрового телебачення Космос ТБ вперше в Республіці Білорусь дістали можливість
дивитися нові телеканали провідних світових виробників телевізійного контента

- Da Vinci Learning (Да Вінчі Ленінг) і ID Investigation Discovery (Інвестігейшн Діскавері).

Да Вінчі Ленінг - це один з кращих науково-освітніх телеканалів в світі, який внесе радість і натхнення до Вашого життя! З телеканалом Да Вінчі Ленінг навчання стає увлекательным і захоплюючою подією!

Творці телеканалу Да Вінчі Ленінг вважають, що всі люди за своєю природою допитливі, хочуть зрозуміти, як влаштований цей світ, і радіють цікавим відкриттям і пригодам.

Такою людиною був Леонардо да Вінчі. Він пристрасно мріяв розгадати найпотаємніші таємниці природи. Але все його життя також було присвячене пошуку краси. Його знамениті живописні полотна виконані за принципом золотого перетину, запозиченого із законів природи. Для да Вінчі наука і мистецтво були неразделимы. Глядачі і творці каналу Да Вінчі Ленінг розділяють цю думку.

Людина вчиться все своє життя. Все більше і більше людей у всьому світі усвідомлюють важливість освіти. Глядачі телеканалу Да Вінчі Ленінг пристрасно прагнуть до знань, цікавляться всім на світі і бажають розгадати дивні таємниці всесвіту.

У числі залицяльників телеканалу Да Вінчі Ленінг діти, підлітки і дорослі. Для всіх вікових категорій передбачені передачі в різний час дня. Батьки і діти можуть обмінятися враженнями і обговорити побачене.

Запрошуємо Вас в незвичайну подорож по чарівній країні знань з телеканалом Да Вінчі Ленінг!

ID Investigation Discovery - це новий телеканал в сімействі Discovery, який відкриває двері в світ справжніх розслідувань, криміналістичного аналізу і реальних історій злочинів.

ID Investigation Discovery пропонує програми найвищої якості про злочини і їх розслідування. Вони захоплюють глядачів, показуючи самі потаєні куточки в свідомості злочинця і допомагаючи паралельно з розслідуванням отримувати знання, які згодяться, аби розгадати непрості загадки з реального життя. Канал також розповідає захоплюючі історії про дослідження паранормальних явищ, медичних загадок і історичних подій.

Канал орієнтований на глядачів, які вигаданими детективами віддають перевагу над реальним розслідуванням, - життя пропонує куди більш увлекательные і захоплюючі історії. Це доросла аудиторія від 25 до 44 років, яка цінує науковий елемент в розслідуванні, цікавиться ходом думок злочинця, а не злочином самим по собі.

Дивитеся нові телеканали в цифровому і аналоговому форматі телебачення Космос ТБ!

Коротка довідка про підприємство:

СООО «Космос ТБ» зареєстровано 23 грудня 1993 року в Держкомітеті по зовнішніх економічних зв'язках РБ.

З 1996 року підприємство надає жителям Мінська і Мінського району послуги багатоканального ефірно-кабельного телебачення. У 2009 році здійснений перехід на цифровий формат мовлення (DVB-T) в ефірно-кабельній мережі Космос ТБ. У мережі цифрового ефірно-кабельного телебачення транслюється 40 телеканалів (33 телеканали в «Основному» пакеті програм і 7 телеканалів в додатковому пакеті «Плюс»).

З 2000 року ведеться розвиток в м. Мінську багатоканальних мереж кабельного телебачення (СЬКТ). В даний час в мережі кабельного телебачення Космос ТБ транслюється 51 телевізійний канал в аналоговому форматі.

У грудні 2009 року почато комерційне мовлення телеканалів в цифровому форматі (DVB-C) в мережі кабельного телебачення Космос ТБ. Увазі абонентів цифрового кабельного телебачення пропонуються 66 телеканалів. З них сформовано 4 пакети програм: «Основний», включаючий 51 телеканал, і 3 додаткових тематичних пакету: «Розважальний», «Дитячий», «Спортивний».

З 2003 року компанія надає послугу швидкісного доступу в Інтернет за технологією DOCSIS. Доступ в Інтернет здійснюється по мережі кабельного телебачення. Використання сучасних технологій робить послугу унікальною і такою, що зажадалася на ринку в Білорусі.

За 10 років розвитку мережі кабельного телебачення Космос ТБ послуги підприємства сталі доступні більш ніж в 300 тисячах квартир в столичних мікрорайонах: «Зелений луг», «Уручье», південний «Захід», «Сріблянка», «Масюковщина», «Шабани», «Захід», «Червоний бор», «Вільшанка», «Кунцевщина», «Сухарево», «Схід», «Дражня», «Чижовка» і ін.

Компанія «Космос ТБ» в 2008 році упровадила інноваційний проект «Система дистанційного знімання інформації і управління приладами обліку енергоресурсів на об'єктах житлового господарства» на базі житлового фонду Заводського району м. Мінська.

TECHLABS


RATVODДата: Четвер, 20.05.2010, 11:11 | Повідомлення # 52
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Чемпіонат світу по футболу

- в кабельному телебаченні «Інтерзв"язок»!

З 11 червня в цифровому пакеті кабельного телебачення Інтерзв"язок з'явиться
новий канал
високої чіткості «2 Спорт 2», який показуватиме прямі трансляції
чемпіонату світу по футболу 2010 в ЮАР в HD-якості.
Раніше основним завданням каналу було цілодобове освітлення Олімпійських Ігор у Ванкувері.

На телеканалі «2 Спорт 2» в цілодобовому режимі вестимуться прямі трансляції футбольних матчів, починаючи з групового етапу і закінчуючи серією Плей-офф, а також повтори найбільш значимих матчів.

Телеканал буде кодований і доступний для перегляду абонентам кабельного телебачення Інтерсвязі в двох випадках:
на телевізорах і плазмових панелях зі вбудованим цифровим тюнером DVB-T і декодером MPEG-4 в разі придбання САМОГО модуля і карти доступу;
на телевізорах і плазмових панелях без цифрового тюнера DVB-T і декодера MPEG-4 в разі придбання спеціальної приставки і карти доступу.


RATVODДата: Четвер, 10.06.2010, 01:04 | Повідомлення # 53
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Російський канал СТС

починає мовлення в Ізраїлі

З 14 червня компанія кабельного телебачення НОТ починає трансляцію на Ізраїль
російського каналу СТС, який економічне видання Globes готувало на заміну "Ізраїль Плюс".

Як повідомила прес-служба компанії НОТ, з 14 червня на каналі 114 абоненти, що володіють дигитальним декодером, зможуть дивитися російський телеканал СТС, який транслюватиметься без реклами. Перший місяць (до 13 липня) СТС буде доступний всім клієнтам НОТ безкоштовно, а потім стане платним (12.90 шек. у місяць).

СТС є четвертим з найвідоміших і рейтингових телеканалів Росії, направленим на молодіжну і родинну аудиторію. Аудиторія СТС складає близько 100 млн. глядачів в Росії, Казахстані, Узбекистані, Молдові і США.

Як повідомляв портал IzRus, компанія НОТ почала переговори із СТС в грудні минулого року, плануючи, за даними економічного видання Globes, знайти в його обличчі заміну 9-у каналу ІТВ. Це було пов'язано з тим, що керівництво "Ізраїль Плюс" добивається, аби його включили в список "соціальних" каналів, передачі яких можна буде дивитися не підключаючись до кабельної компанії, за допомогою дешевого декодера, без абонентської плати.

Якщо це станеться, "Ізраїль Плюс" відмовиться від досить дорогих послуг компаній кабельного телебачення HOT і YES, і, таким чином, "відведе" у них своїх глядачів. У НОТ сподіваються, що СТС зуміє зупинити відтік російськомовних клієнтів.

Олександр Коган
izrus.co.il


RATVODДата: Неділя, 20.06.2010, 11:19 | Повідомлення # 54
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
RATVODДата: Четвер, 24.06.2010, 11:22 | Повідомлення # 55
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Кабельне ТБ обійшлося українцям в 562 млн грн.

У січні-травні 2010 р. доходи операторів кабельного телебачення збільшилися на 8,3%.

У січні-травні 2010 р. доходи операторів від надання послуг доступу до програм кабельного телебачення збільшилися на 8,3 %, в порівнянні з аналогічним показником 2009 р., до 562,3 млн. грн. Про це сказано в звіті Державного комітету статистики, передає кореспондент «proIT».

Зокрема, доходи від надання послуг населенню склали 552,2 млн. грн., що на 11,3 % вище за аналогічний показник 2009 р.

Доля доходів від кабельного ТБ в загальних доходах зв'язку склала 2,9 %.

Нагадаємо, що в січні-травні 2010 р. доходи підприємств від надання послуг зв'язку в Україні збільшилися на 3,1 %, в порівнянні з січнем-травнем 2009 р., до 18,81.

SITEUA


RATVODДата: Субота, 26.06.2010, 17:24 | Повідомлення # 56
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Hustler, Private Spice і інші іноземні канали

без мовної ліцензії почали відключати

Роскомнадзор розсилає кабельним операторам в регіонах чорний список телеканалів,
трансляція яких виявилася поза законом через відсутність мовних ліцензій
.

Регулювальник ще на початку року попередив, що каратиме операторів,
якщо ті продовжать роботу з такими каналами.
Найбільша загроза нависнула над
16 телеканалами, серед яких два еротичних і один весільний.

Роскомнадзор перейшов до масових перевірок відразу після умовного дедлайну - 1 березня. До цієї дати всі телеканали зобов'язані були подати документи на реєстрацію ЗМІ і оформлення ліцензії на кабельне мовлення. Але, як з'ясувалося, на початок весни в 63% іноземних каналів, що працюють в Росії, документи не були готові.

Список телеканалів, узятих під особливий контроль, «Маркер» виявив на сайті управління Роскомнадзору по Володимирській області. Немає реєстрації сьогодні в каналів Art Channel, ВПС Entertainment, Boomerang, «CCTV Росія», Chasse & Peche, Cuisine TV, Da Vinci Learning, ESPN Classic, Hustler TV, KAWAII-TV, Manchester United, MTV Rocks і MTV Hits, Private Spice, Wedding TV і «Аджарія ТБ».


Фотографія © Alexandre Normand // Flickr

У московських офісах дистриб'юторів телеканаловв «Плеадес» і Chello Zone «Маркеру» пояснили, що цей список відомий не лише у Володимирської області. За інформацією глави дирекції «Плеадес» Дениса Чекурашвілі, «не менше 10 операторів в найбільших регіонах Росії вже давно відключають проблемні канали». Опит російських дистриб'юторів незареєстрованих каналів виявив, що багато хто з травня вже не працює з іноземними партнерами. Так, телеканали ВПС перервали стосунки з дистриб'ютором Media Broadcasting Group. У офісі Media Broadcasting Group повідомили, що ВПС збирається вибудовувати відношення з російськими операторами платного телебачення з лондонського офісу.Регіональний менеджер ВПС Олівер Тапровдж відмовився пояснювати подальшу роботу в Росії

Компанія Chello Zone, що раніше представляла інтереси каналу Hustler, повідомила, що «через відсутність ліцензії цей канал транслюють тепер лише оператори-камікадзе». Як альтернатива каналу Hustler дистриб'ютор пропонує легшу версію - Blue Hustler, в якої до того ж все гаразд з документами.

Ася Мелкумова
Газета "Маркер"


KennedyДата: Понеділок, 19.07.2010, 13:42 | Повідомлення # 57
новачок

Країна:
повідомлень: 3
Статус: Оффлайн
Кабельная негласность

Кому выгодно, чтобы всех абонентов кабельного ТВ не посчитали?

Посчитать реальное количество абонентов кабельного ТВ в Украине пока не удалось никому. Значительная часть рынка находится «в тени», а данные легальных провайдеров и анкеты абонентов не позволяют аналитикам сформировать полную картину.

Согласно различным исследованиям за 2009 г, платным кабельным ТВ в Украине пользуется от 3,2 млн. абонентов/домохозяйств (подсчеты IKS-Consulting) до 5,9 млн. (подсчеты GFK Ukraine). В отчете «Рынок платного телевидения в Украине 2009» аналитики компании IKS-Consulting отмечают, что показатель в 3,2 млн. не учитывает подключения «серых» провайдеров, чья доля может достигать 10-15% от общего количества абонентов.

Сейчас у легальных провайдеров есть все основания завидовать «серым» конкурентам. В отличие от нелегального, законный бизнес находится у всех на виду, и не может уклоняться от уплаты лицензионного сбора и отсчетов правообладателям. В то время как «серые» провайдеры экономят на договорах и за счет этого устанавливают привлекательные для абонентов низкие тарифы.

На данный момент для «нелегалов» существует 2 основных способа сэкономить.

Первый способ применим к провайдерам, не имеющим лицензии. Его общая схема такова: частное лицо строит сеть, заключает определенное число договоров с правообладателями каналов (не подавая документов на лицензию), и ретранслирует их другим абонентам от имени какого-либо провайдера (настоящего или несуществующего). Естественно, за деньги. Как правило, наличные.

Другой вариант экономии – декларирование провайдером намного меньшего количества абонентов, чем он обслуживает на самом деле. К таким действиям могут прибегать и лицензированные компании, которые не желают платить большие суммы правообладателям. Ведь размер выплат правообладателю зависит от аудитории: чем больше абонентов, тем больше выплата.

Так, например, у винницкого провайдера «Эверест», по данным источника «proIT», на конец 2009 г. было более 18,685 тыс. абонентов. Но сама компания озвучивала цифру в 11, 885 тыс., которая и задекларирована в отчете IKS-Consulting. Согласно тем же данным, «погрешности» в несколько тысяч встречаются у Odeko Group (фактическая абонбаза – 95, 918 тыс., в отчете IKS-Consulting – около 87 тыс.) и ряда других провайдеров. Такую разницу в цифрах можно принять и за статистическую ошибку, если не учитывать очевидный разрыв в около 3 млн. абонентов между подсчетами IKS-Consulting и GFK Ukraine. Несовпадение фактической и задекларированной абонбазы провайдера зачастую вынуждает правообладателей идти на определенные меры. Так, в Ассоциации «Укртелесеть», которая сама является агентом и продает каналы, заявили, что в дальнейшем будут инициировать уголовные преследования «нелегалов» и договариваться с дистрибьюторами о наказании таких провайдеров.

Как рассказал «proIT» президент Ассоциации Василий Анипченко, известны случаи, когда провайдер с 300-тысячной аудиторией платил правообладателям всего за 50 тыс. «Есть известный оператор (я не буду его называть), и, по нашим данным, он имеет в общей сложности около 300 тыс. абонентов. А платит не более, чем за 50 тыс. И это в лучшем случае. А по некоторым каналам, насколько я знаю, 50 тыс. – максимальный платеж, а бывают платежи за 20 тыс., и за 10 тыс. Причем абонплату он собирает через частных предпринимателей (СПД, ЧП – ред.), поэтому визуально не видно, сколько у него абонентов», - рассказал «proIT» Василий Анипченко.

Отметим, что момент отношений правообладателей и провайдеров – своеобразная «изюминка» украинского рынка. Рядом с общепринятой практикой, когда новые каналы предлагают сотрудничество провайдерам, попадаются случаи «с точностью наоборот». В распоряжении «proIT» оказалась копия «бизнес-предложения», которым кабельный провайдер ООО «Украинские цифровые коммуникации» (Донецк) предлагает одному из телеканалов заключить
договор на ретрансляцию с правом передачи прав третьим лица.

Как видно, список «третьих лиц» состоит из 13 провайдеров. Их общая абонбаза на конец 2009 г. составляет 216,727 тыс. Цена, которую предлагают заплатить каналу за его «популяризацию» – 5 тыс. у.е в месяц. А в списке «популяризаторов» значатся компании одного из лидеров рынка – «Триолана».

Сложно судить о массовости таких договоров и возможностях для демпинга, которые они дают. Но вышеупомянутый отчет IKS-Consulting указывает, что как раз демпинговая политика «Триолана» принесла ему 2,15% доходов на рынке. Выяснить у самого «Триолана», откуда такие низкие тарифы, на момент написания статьи не удалось.

В то же время, попытки демпинга вызывают недоумение у большинства игроков рынка. «Если провайдер показывает 60-70 каналов, что является нормой, и эти каналы интересны абонентам, то примерно 19,5 грн. идут на авторские отчисления. То есть такой пакет не может стоить для абонента ни 15, ни 20, ни 25 грн. Если такие цены есть, то это воровство у дистрибьюторов», - считает Василий Анипченко.

Нехитрая математика показывает, что участники рынка таки правы. Цена лицензионных отчислений за каждый из каналов, которые типичны для базовых пакетов (например Animal Planet, Discovery, Euronews, Eurosport Первый канал всемирная сеть, НТВ-мир, Viasat History , Explorer, National Geography ) составляет от 0,15 до 0,30 Евро за каждого абонента в месяц, и если ее сложить – то совокупно дает
1,4-1,75 Евро - себестоимость пакета. Переведя это в национальную валюту, получим от 13 до 17 гривен и это без налога на добавленную стоимость. Соответственно, если провайдер установил абонплату для клиента в 15-25 гривен с НДС (20%), то значит, правообладатель не получил ни копейки.

Впрочем, сами правообладатели вряд ли будут вечно мириться с недополученными от «серых» кабельщиков деньгами. Их желание «отбелить» рынок открывает весьма интересную перспективу для легальных провайдеров. Так, правообладателям будет довольно сложно собственными силами вычислить всех неплательщиков. В особенности, иностранным, которые не могут в полной мере следить за украинским «серым» рынком и прибылью, которую недополучают. А провайдеры могли бы посодействовать в поимке «серых» конкурентов, потому что легализация рынка выгодна именно им.

RATVODДата: П`ятниця, 23.07.2010, 19:19 | Повідомлення # 58
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нова перемога «АТВ» - канал повинен

транслюватися в кабельних мережах міста

«АТВ» проти Нацради із телебачення і радіомовлення, - нова перемога.
Суд визнав незаконними дії Нацради з виключення «АТВ» з переліку каналів,
які повинні обов'язково транслюватися в
кабельних мережах міста.

Нагадаємо, в лютому минулого року Нацрада вирішила заборонити всім кабельним операторам Одеси транслювати «АТВ».

Олександр Мізін, юрист телекомпанії «АТВ»: сьогоднішнім рішенням визнано, що дії Національного радого з невімкнення телеканалу «АТВ» в перелік програм універсальної програмної послуги є незаконними. І Національна порада зобов'язана внести зміни до своїх рішень і внести телеканал «АТВ» до переліку програм універсальної програмної послуги в телекомпанії «Фарлеп-інвест».

Поділа по останніх кабельних компаніях міста юристи «АТВ» також мають намір опротестувати в судовому порядку.

Олександр Мізін: ми вважаємо, що ці рішення повністю незаконні. Немає жодних правових підстав говорити про те, що телеканал «АТВ» не може бути, або є якісь підстави про невімкнення каналу «АТВ» в перелік програм УПП. Надалі ми також сподіваємося на позитивні рішення з цього питання.

atv.odessa.ua


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:19 | Повідомлення # 59
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Постачання цифрових абонентських ТБ-приставок

для кабельних мереж в 2010 р. знизяться на 8%

Об'єм постачань цифрових абонентських ТБ-приставок /Set Тор Boxes/ для кабельних мереж в світі в 2010 р знизиться на 8 проц до 44,1 млн штук, прогнозує аналітична компанія In-Stat.

Темпи зростання ринку цифрових абонентських ТБ-приставок значно знизилися торік
і в 2010 р очікується, що вперше з 2002 р буде зафіксований спад.

Не дивлячись на загальне уповільнення темпів зростання ринку, окремі регіональні ринки демонструють зростання - Європа за рахунок попиту на приставки для HDTV і Латинської Америки із-за переходу з аналогового кабельного ТБ на цифрове.

У 2009 г трьома найбільшими виробниками таких пристроїв /по об'єму поставок/ були Motorola, Cisco Systems і Technicolor /бывший Thomson/. Їх сукупна частка ринку в 2009 р знизилася до 41 проц проти 50 проц в 2008 р.

ПРАЙМ-ТАСС


RATVODДата: Вівторок, 05.10.2010, 12:53 | Повідомлення # 60
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Популярний телеканал Disney став доступний

абонентам кабельного ТБ в Барнаулі

Всесвітньо відомий телеканал Disney, що належить студії Уолта Діснея,
почав мовлення в мережі кабельного телебачення Inteleca
.

Disney Channel, створений в США в 1983 році, є всесвітньо відомим каналом кабельного телебачення з багатомільйонною глядацькою аудиторією. Для Росії створена адаптована версія каналу, що включає оригінальні передачі Disney, перекладені російською мовою і програмами, зробленими спеціально для Росії.

Disney Channel орієнтований на широку родинну аудиторію. На каналі можна побачити популярні анімаційні і художні серіали, такі як молодіжний серіал "Хана Монтана", мультсериал "Фінес і Ферб", комедійний серіал "Чарівники з Вейрверлі Плейс". Також канал показує знамениті фільми студії Disney - "Пірати Карібського моря", "У пошуках Немо", "Тачки" і ін. Окрім останніх новинок на телеканалі можна побачити і класику студії Disney - мультфільми про Мікки Мауса, Русалочку, ведмежати Вінні.

Телеканал Дісней поповнив список каналів, які почали своє мовлення на кабельному ТБ Inteleca цією восени. Раніше абонентам кабельного оператора сталі доступні канали Моя планета, Eurosport 2, Sony Entertainment Television, Universal Channel і багато інших.

Кабельне телебачення Inteleca включає 60 російських і зарубіжних телеканалів. Підключення до мережі Inteleca, в даний час, доступно більшості жителів багатоповерхових будинків міста Барнаула.


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Цифрове телебачення DVB » Цифрове Кабельне ТБ ( DVB - C )
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024