FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 10:16

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Перевірка мобільного телефону (код IMEI мобільного телефону)
Перевірка мобільного телефону
viskomДата: Середа, 01.07.2009, 22:27 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Перевірка мобільного телефону код IMEI

*щоб взнати код IMEI свого телефону натисніть послідовно кнопки: * # 0 6 #

якщо Вашого телефона нема в БД-не розчаровуйтесь, моб.оператори його можливо не подали ( ще мають час до жовтня)

Варіанти результатів перевірки

джерело...


Sat-Integral S-1237 HD Able
oostryjДата: Понеділок, 14.12.2009, 16:42 | Повідомлення # 2
знаток

Країна:
повідомлень: 36
Статус: Оффлайн
Сторінка для перевірки IMEI-коду на сайті

Українського державного центру радіочастот -

http://80.91.178.149/

Перевірка мобільного телефону

Увага!
1. Перевіряються лише телефони, що підключені до мереж стільникового зв’язку України.

2. Для визначення коду IMEI, записаного у пам’яті телефону, наберіть комбінацію *#06#.
Миттєво на екрані ви побачите код IMEI цього телефону.

3. Цифри кодів IMEI деяких моделей телефонів розділені на групи службовими символами - . # / (наприклад ХХХХХХ / ХХ / ХХХХХХ / Х, або ХХХХХХ-ХХ-ХХХХХХ-ХХ), які при перевірці (в узагальненій базі кодів IMEI за допомогою SMS повідомлення або у віконці на цьому сайті нижче) набирати не обов’язково.

4. Наявність позначки під кришкою телефону не є гарантією сертифікації телефону або внесення його коду IMEI до узагальненої бази кодів IMEI а лише свідчить, що телефони цієї моделі адаптовані (підготовлені) виробником для поставки в Україну.

5. Як альтернатива перевірці коду IMEI на цьому сайті можна здійснювати перевірку шляхом надсилання SMS повідомлення з кодом IMEI на короткий номер „307”.
Вартість відправки SMS повідомлення – за тарифами операторів як звичайне SMS повідомлення.

6. Будьте уважні при введенні цифр коду!

RATVODДата: Субота, 27.02.2010, 10:55 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Раптом і ваш телефон виявиться

в «сірому списку»

«Час», 267 (16456), 9 лютого 2010:

Ніна Спаська

Чутки про відключення мобільних телефонів, чиї коди IMEI не зареєстровані в узагальненій базі даних, бродили по Україні давно. Ще в березні минулого року в Україні було заборонено ввезення і реалізацію таких «мобілок» і створений єдиний реєстр легально ввезених апаратів. Але те, чого багато хто з побоюванням чекав давно, повинне статися 16 лютого.

Схоже, цього разу дійсно не повезе власникам телефонів, куплених з рук, або ж тим, кому мобільний був привезений з-за кордону, але без чека про покупку. Такі апарати оператори називають тіньовими, а в народі їх охрестили «сірими мобілками».

Узагальнену базу даних, куди поступають коди IMEI законно куплених телефонів, веде Державне підприємство «Український державний центр радіочастот». IMEI - це міжнародний ідентифікатор мобільного устаткування, який складається з 15 цифр і є унікальним для кожного мобільного телефону. Код встановлюється на заводі при виготовленні телефону і служить для його ідентифікації в мережі оператора. Абоненти, мобільні термінали яких внесені до «сірого списку», повинні довести легальність свого телефону впродовж 90 днів. Інакше мобільні телефони цих абонентів будуть відключені від мереж операторів. Але перш ніж ви назавжди попрощаєтеся зі своїм «сірим», що став, другом, від оператора повинне прийти SМS-повідомлення про відключення.

Для того, щоб перевірити законність походження свого телефону, треба на корпусі під акумулятором уважно розглянути фірмову етикетку з кодом IMEI, який повинен збігатися з аналогічним кодом на упаковці (коробці) цього телефону. Якщо коди збіглися, необхідно включити телефон і набрати на клавіатурі *#06#

На екрані з'явиться код, який необхідно звірити з написом на фірмовій етикетці. Якщо коди не збігаються, то відмовіться від придбання такого телефону. Якщо ж коди збіглися, облямуйте SĢS з кодом ІМЕІ на короткий номер 307. Краще це зробити самостійно і не довіряти продавцеві. У відповідь ви отримаєте повідомлення з бази даних про те, що код телефону, що купується вами, внесений до бази даних. Інакше на екрані висвітиться: «Внесений до «сірого» списку».

В мить, коли я готувала цю замітку, в моєму користуванні були два телефони. Один - дарунок, привезений з Росії.
З ним я в думках попрощалася, оскільки довести його легальність неможливо - зважаючи на відсутність всяких документів про покупку. Другий телефон - Nokia 5130c не викликав у мене жодних підозрінь відносно його «сірості», оскільки був придбаний в жовтні минулого року в одному з магазинів Харкова і знаходиться на гарантії.

Але оскільки головний принцип нашої газети - «перевір на собі», для чистоти експерименту я зробила набір, який радила вище зробити читачеві. І, от, несподіванка! Мій новенький блискучий телефончик теж виявився «сірим».
Вирок на екрані безпристрасно свідчив: «Ввдведений код в БД IMEI внесено до «сірого списку».

Що ж робити, якщо ваш мобільний став «сірим»? Я на власному прикладі вирішила показати читачеві, як можна захистити свої права.

Діяла поетапно. По-перше - звернулася в Харківське обласне управління у справах захисту прав споживачів (вул. Сумська, 45). Заступник начальника управління Олена Сазонова відразу ж сказала про те, що зараз багато заяв від людей, що попали в таку ситуацію.

- Набували законно, за кровно зароблені гроші, а залишаються ні з чим. Але опускати руки не можна, - переконана Олена Петрівна. - Треба боротися за свої права покупця. Необхідно зустрітися з менеджером або продавцем тієї торгівельної крапки, де ви набували товару, дати на підпис заяву в двох екземплярах, де викладена ваша ситуація, і зажадати, аби їх підписали для передачі в наше управління. Якщо ж «пани-реалізатори» відмовляються, посилайте рекомендований лист поштою з повідомленням на адресу магазина. А після приходите до нас в управління з письмовою заявою і чеком на придбання товару. Наші фахівці дадуть все подальші рекомендації і вийдуть на торгівельну крапку з перевіркою.

У моїй журналістській практиці бували випадки, коли реалізатор безсоромно брехав і заявляв, що отримав поштою всього лише чистий аркуш. Щоб уникнути розвитку такого сюжету, в своєму відділенні попередьте працівника пошти, краще - два, і покажіть їм текст заяви.

Наступним кроком у вирішенні проблеми може бути дзвінок до Державної інспекції зв'язку (044 422-85-14) або в український Державний центр радіочастот по телефону довіри (044 422-82-98), де ви можете залишити координати недобросовісного продавця і озвучити свою проблему.

Прокоментувати ситуацію я попросила заступника директора Харківської філії Державного центру радіочастот Михайла Меркулова.

- Звернень і питань від громадян до нас зараз величезна кількість. «Врятувати» куплений мобільний телефон можна лише через управління у справах захисту прав споживачів. На апарат - подарунок, окрім чека, необхідно пред'явити копію митної декларації, що заповнюється при ввезенні цього телефону. Інакше легалізувати мобільний телефон не удасться. На веб-сайті Державного центру радіочастот (www.ucrf.gov.ua) в розділі «База ІМЕІ» всякий може в узагальненій базі даних поглянути код свого телефону, - радить Михайло Юрійович. - Якщо ви лише купуєте телефон, то повинні знати: присутність коду в базі даних означає, що ваш телефон буде підключений надалі до будь-якого мобільного оператора, а сервісні центри виготівників його обслуговуватимуть в разі виникнення технічних проблем. Якщо коду в базі немає, а телефон куплений недавно, повідомляйте про порушення Державну інспекцію. Нагадую, що після 30 червня 2009 року продавці пунктів реалізації мобільних телефонів мали право на продаж лише тих телефонів, ІМЕІ-коди яких занесені в узагальнену базу даних. Законом передбачена спеціальна система штрафування недобросовісних реалізаторів. Єдиний реєстр легально ввезених апаратів створений для протидії постачанням нелегальних і не призначених для ввезення до України мобільних телефонів.

Не чекайте, поки від оператора мобільного зв'язку прийде повідомлення про нелегальність вашого телефону.
У розсилці попереджувальних SMS-повідомлень є свої технічні складнощі, і, чекаючи повідомлення про відключення, ви лише втратите час. Дійте послідовно і рішуче. І не квапитеся розлучитися зі своїм мобільним другом.

timeua.info


RATVODДата: Четвер, 29.04.2010, 21:59 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У УГЦРзаявили, що «сірі мобілки»

відключатимуть без додаткового попередження

Мобільні телефони, які знаходилися в «сірому» списку понад три місяці,
будуть відключені без додаткового попередження.

Про це повідомили в прес-службі Українського державного центру радіочастот (УГЦР), передає «Уніан».

УГЦР повідомляє громадян, які мають намір придбати мобільні телефони, що купувати потрібно лише ті мобільні термінали (у тому числі мобільні телефони GSM-модеми, пристрої автоматики, прилади сигналізації, які містять в своєму складі GSM-модуль), коди ІМЄЇ яких внесені до узагальненої бази даних Українського державного центру радіочастот. Жодні заяви про відміну відключення «сірих» мобільних телефонів не мають під собою жодних законних підстав.

Над механізмом припинення обслуговування абонентів, легальність походження телефонів яких не встановлена, сьогодні працюють НКРС, УГЦР і оператори стільникового зв'язку.

Як тільки будуть вирішені технічні питання, всі мобільні термінали, які знаходилися в «сірому» списку бази даних УГЦР понад три місяці, будуть відключені без додаткового попередження, сказано в повідомленні УГРЦ.

Нагадаємо, що якщо телефон попав в «сірий» список (не зареєстрований в базі даних як легально ввезений до України, але і не знаходиться в чорному списку - крадений і тому подібне), власник такого засобу, перш за все, отримає (або вже отримав) повідомлення від оператора мобільного зв'язку з попередженням про припинення обслуговування цього телефону через три місяці. З настанням цього терміну відключення телефонів здійснюватиметься без додаткового попередження.

Перші відключення нелегальних мобільних телефонів в Україні повинні були початися з 16 лютого, але дотримуючись терміну 90 днів з моменту отримання СМС-повідомлення про відключення

«proIT» // 29.04.2010


Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Перевірка мобільного телефону (код IMEI мобільного телефону)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024