FORUM TV-SATЧетвер
18.04.2024, 13:45

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 15 з 15
  • «
  • 1
  • 2
  • 13
  • 14
  • 15
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
RATVODДата: Понеділок, 06.07.2009, 15:39 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Новини мобільного

Зв'язку та Інтернету


RATVODДата: Четвер, 24.06.2021, 10:42 | Повідомлення # 211
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Мінцифри разом із німецькою компанією

проведе моніторинг
якості інтернету по всій Україні



Фото: mediasat.info

Моніторинг стартує у вересні.


Міністерство цифрової трансформації України разом із німецькою компанією Rohde&Schwarz проведе моніторинг якості інтернету по всій країні. Про це повідомив у Facebook очільник міністерства Михайло Федоров.

«Разом з партнерами запускаємо моніторинг якості мобільного зв’язку. Це допоможе відстежувати та покращувати якість інтернету по всій країні. Знаходити проблемні ділянки або ділянки, які взагалі без зв’язку, і покривати їх належним інтернетом. Завдяки цьому ми зможемо забезпечити однаково якісну мережу жителям і маленького селища, і великого міста», — написав він.

Результат моніторингу можна буде переглянути в режимі реального часу на дашборді.

«До 2024 року плануємо покрити 95% українських доріг і населених пунктів якісним швидкісним інтернетом. Моніторинг стартує у вересні», — додав Федоров.

Нагадаємо, що Starlink, підрозділ супутникового інтернету компанії SpaceX Ілона Маска, очікує, що зможе забезпечити глобальне інтернет-покриття до вересня 2021 року.

Автори: MediaSapiens

24 червня 2021.




RATVODДата: Неділя, 11.07.2021, 18:25 | Повідомлення # 212
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Україна планує впровадити 5G

найближчим часом, – Шмигаль



Фото: pexels

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив,
відкриваючи в Вільнюсі вступну сесію Міжнародної конференції з питань реформ в Україні.


"У планах - підключення України до широкосмугового інтернету 4G і впровадження нової перспективної технології 5G вже найближчим часом", - зазначив прем'єр-міністр.

За його словами, на порядку денному України і ЄС - підписання двосторонньої угоди про взаємне визнання електронних довірчих послуг.

Як повідомляли Українськi Новини, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров вважає реальним забезпечити швидкісним інтернетом 95% українців до 2024 року.

Також в Україні хочуть оцифрувати всі державні послуги до 2024 р

Автор: Вікторія Якименко

08 липня 2021.


RATVODДата: Четвер, 05.08.2021, 10:21 | Повідомлення # 213
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Кабмін відтермінував запуск 5G в Україні

через брак коштів у бюджеті



Фото: скриншот

Усі терміни змістили на 4 місяці вперед.


Уряд переніс проведення тендеру на видачу ліцензій з користування радіочастотами 5G з жовтня 2021 року на лютий 2022 року. Рішення ухвалили на засіданні Кабміну 4 серпня.

Раніше у червні 2021 року мали провести науково-дослідні роботи для визначення вартості радіочастот у діапазонах 700 МГц та 3400-3800 МГц. А також дослідити можливість спільного використання системи рухомого зв’язку 5G.

На реалізацію проєкту з впровадження 5G Мінцифри просили виділити з держбюджету 4,6 млрд грн. Але грошей на 2021 рік на таке не виділили. Тому усі терміни змістилися на 4 місяці.

Тепер зазначені роботи обіцяють провести у грудні 2021 року, а тендер – у лютому 2022-го.

Нагадаємо, що 4 серпня українські COVID-сертифікати у застосунку «Дія» успішно пройшли технічне оцінювання з боку Євросоюзу.

Наразі залишається політична частина взаємовизнання – погодження від Єврокомісії та підписання відповідних угод.

Автори: MediaSapiens

04 серпня 2021.




RATVODДата: Середа, 01.09.2021, 18:09 | Повідомлення # 214
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Ціна акцій Apple пробила

історичний максимум на новинах про
iPhone 13



Фото: depositphotos.com

Ціна акцій Apple за підсумками біржової сесії в понеділок
досягла історичного максимуму в
$ 153,41.


Таким чином, капіталізація техногіганта становить $ 2,53 трлн і Apple має всі шанси, щоб стати першою компанією в світі, що досягла ринкової вартості в $ 3 трлн, пише профільне видання AppleInsider.

Всього, з початку 2021 року вартість акцій Apple виросла на 18,3%. Колишній історичний максимум ціни був зафіксований в серпні на рівні $ 151,12.

Попит на акції Apple викликаний інформацією, що з'явилася, що новий iPhone 13 буде підтримувати супутниковий зв'язок. Також на зростання ціни вплинуло повідомлення, що Apple досягла угоди з розробниками щодо вимоги до додатків, розміщених на Apple Store.

Очікується, що презентація iPhone 13 відбудеться в другій половині вересня, імовірно в третій тиждень місяця. Точна дата презентації поки не називається.

Також відомо, що на презентації Apple покаже оновлену модель Apple Watch Series 7.


Динаміка ціни акцій Apple 30 травня - 30 серпня (Джерело: Apple)


Читайте також: Apple готується випустити новий iPhone: що вже відомо

» У січні 2021 року рекорд ціни акцій Apple зафіксований на рівні $ 143,16. Оновлення рекорду відбулося в червні - до $ 145, і в серпні - $ 151,12.

» 6 серпня Apple оголосила, що буде сканувати фото в iPhone без відома користувачів. Але через звинувачення в порушенні конфіденційності, компанія змінила плани щодо сканування.

Роман Бриль

31 серпня 2021




RATVODДата: Четвер, 09.09.2021, 18:33 | Повідомлення # 215
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Більше 250 000 абонентів Київстар,

Vodafone і lifecell відключать від Google




Таке рішення ініціювала компанія Google


Смартфон - це невід'ємна складова сучасної людини. Віковий діапазон користувачів, які мають власний мобільний девайс коливається від 6 і до 80 років, а то і більше. Діти, старше покоління, або тим більше молодь і дня не проводять без телефону, проте багато з них незабаром зіткнуться з певними незручностями.

Зокрема, найбільші мобільні оператори анонсували інформацію про те, що починаючи з 27 вересня 2021 в більш 250000 чоловік виникнуть проблеми з доступом до мережі. Неможливо буде увійти в обліковий запис, в YouTube, перестануть працювати Google карти і ряд інших програм, без яких смартфон може стати просто не потрібним, повідомляє GSMinfo

Читайте також: "Київстар" опустив ціну на популярні тарифи для ряду абонентів

Подібна ідея належить не мобільним операторам, а компанії Google, яка вирішила подбати про безпеку користувачів і заблокувати доступ до багатьох своїх програм для тих смартфонів, в яких встановлена ​​застаріла операційна система. Таких в Україні більше 250 000. Компанія "Київстар" повідомила про понад 100 000 своїх клієнтів, яким загрожує блокування. У Vodafone налічується понад 130 000 користувачів, які користуються застарілою ОС. А в lifecell їх більше 36 000.

Перестануть повноцінно працювати смартфони з операційною системою андроїд 2.3.7 і старше. Для того, щоб уникнути блокування, таким користувачам слід оновити гаджет мінімум до ОС 3.0. На думку компанії Google, застаріла операційна система занадто вразлива для хакерів, а тому гарантувати користувачам безпеку їх даних неможливо.

Як реагують користувачі?


Інформація вже поширилася соціальними мережами збираючи бурхливу реакцію серед користувачів. Незважаючи на те, що дані зміни будуть відбуватися для блага самих же людей і заради безпеки їх даних, останні частіше висловлюють обурення ніж подяку за таку своєрідну турботу.

Негативна реакція ситуації не змінить тому, щоб залишатися на зв'язку, подбайте про оновлення вже зараз.

05.09.2021.



RATVODДата: Середа, 22.09.2021, 16:32 | Повідомлення # 216
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
WSJ: Apple розробляє функції iPhone,

які допомагатимуть виявити проблеми із психічним здоров'ям



Фото: Cult of Mac

За даними ЗМІ, Аpple також працює над захистом конфіденційності цих даних.


Корпорація Apple розробляє функції iPhone, які допомагатимуть розпізнавати проблеми із психічним здоров'ям, симптоми депресії та проводити діагностику когнітивних порушень. Про це повідомило Суспільне з посиланням на The Wall Street Journal.

За даними видання, Apple разом з UCLA і біотехнологічною компанією Biogen з'ясовує, чи можуть конфіденційні дані – вираз обличчя, показники набору тексту – допомогти виявити проблеми із психічним здоров'ям.

Проєкт із діагностики депресії та стресу проводять за участю вчених з UCLA та має кодову назву Seabreeze, а проєкт із діагностики ранніх когнітивних порушень під назвою «Pi» – у співпраці із компанією Biogen. Обидва проєкти поки перебувають на ранній стадії розробки.

«Дослідники сподіваються, що за допомогою масиву даних датчиків, який включає мобільність, фізичну активність, режим сну, поведінку при друку і багато іншого, вони зможуть виявити цифрові сигнали, на підставі яких буде можливо створити алгоритми для надійного виявлення порушень», – пише WSJ.

У виданні додали, що Аpple працює над захистом конфіденційності цих даних.

Нагадаємо, 14 вересня китайська соціальна мережа TikTok анонсувала низку функцій для допомоги користувачам, які боряться з проблемами з психічним здоров'ям.

Автори: MediaSapiens

22 вересня 2021.




RATVODДата: Четвер, 23.09.2021, 10:52 | Повідомлення # 217
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Кабмін схвалив законопроєкт

щодо покращення розгортання мережі
4G



Фото: Укрінформ

У Мінцифри уточнили, що законопроєкт дозволить мобільним операторам будувати станції
в сільській місцевості та вздовж доріг без написання плану території та його затвердження.


Кабінет Міністрів ухвалив законопроєкт, який має допомогти швидше та ефективніше розгортати мережу 4G на всій території України та спрощує умови будівництва базових станцій для мобільних операторів. Про це 22 вересня повідомило Міністерства цифрової трансформації.

Цей законопроєкт погодили профільний Комітет містобудування та Цифровий комітет при Верховній Раді України.

«Отримання земельної ділянки для побудови базової станції — це складна процедура, що потребує багато часу та дозволів. У середньому — від 245 днів до року. Найбільше часу витрачається на створення детального плану території та його погодження. Сукупно обидва процеси займають до 180 днів, а сам план вміщується на 90 сторінках. Законопроєкт вдвічі скоротить кількість днів для виділення землі під базову станцію», – пояснило відомство.

У Мінцифри уточнили, що законопроєкт дозволить мобільним операторам будувати станції в сільській місцевості та вздовж доріг без написання плану території та його затвердження.

Нагадаємо, раніше уряд переніс проведення тендеру на видачу ліцензій з користування радіочастотами 5G з жовтня 2021 року на лютий 2022 року.

Автори: MediaSapiens

23 вересня 2021



RATVODДата: Понеділок, 27.09.2021, 11:33 | Повідомлення # 218
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Мобільний додаток BRIDGE MEDIA



З цього моменту всі телеканали BRIDGE TV в одному місці!


Ми створили мобільний додаток BRIDGE MEDIA, в якому зібрано все найцікавіше, важливе і музичне!

Ми постаралися стати до вас ближче і тепер ви можете в один дотик включити прямі ефіри 6 наших каналів і прочитати найгарячіші новини в будь-якому місці і в будь-який час!

Завантажуйте додаток в AppStore за посиланням https://apps.apple.com/ru/app/bridge-media/id1546822991 і діліться враженнями!

25 вересня 2021

RATVODДата: Середа, 19.01.2022, 12:28 | Повідомлення # 219
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Китай випередив усі країни у розвитку 5G



Китайська академія інформаційних та комунікаційних технологій
опублікувала звіт про розвиток 5G у країні за 2021 рік, повідомляє Mydrivers.


Будівництво інфраструктури


Згідно зі статистикою, станом на кінець листопада 2021 року Китай встановив загалом 1 млн 396 тис. базових станцій 5G. Вони охоплюють усі міста та міські райони вище рівня префектур, понад 97% повітів та 50% селищ. На сьогоднішній день у Китаї побудовано та комерціалізовано понад 2300 галузевих віртуальних приватних мереж 5G.

Директор департаменту розвитку інформації та комунікацій Міністерства промисловості та інформаційних технологій Се Цунь, у свою чергу, заявляє, що кількість побудованих базових станцій 5G у країні вже перевищує півтора мільйона. Що становить понад 70% від загальної кількості у світі.

Постачання 5G-моделей телефонів


У 2021 році зросли й постачання мобільних телефонів із підтримкою 5G. На китайський ринок випустили близько 266 мільйонів одиниць, що на 63,5% більше, ніж у 2020 році.

При цьому на 5G-моделі припадає 75,9% постачання мобільних телефонів за той же період. Це набагато вище за середньосвітовий показник у 40,7%.

Сьогодні кількість користувачів 5G-телефонів у Китаї досягла 450 мільйонів, що становить понад 80% користувачів 5G у всьому світі.

Активні користувачі


Станом на кінець минулого року кількість користувачів трьох основних телекомунікаційних компаній Китаю становила 1,642 мільярда людей. З цього числа 497 мільйонів було підключено через телефони. Це близько 30% від загальної кількості користувачів.

Редакція Mediasat

18 січня, 2022.




RATVODДата: Неділя, 20.02.2022, 21:48 | Повідомлення # 220
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
В Угорщині запустили програму обміну 2G/3G-смартфонів

на пристрої з підтримкою мереж
четвертого та п'ятого покоління



Фото: Freepik

Угорщина запустила програму обміну застарілих моделей смартфонів на сучасні пристрої.


Редакція Mediasat розповідає подробиці.

Угорський регулятор телекомунікацій – Національне управління з питань медіа та зв'язку (NMHH) – запустив програму обміну мобільних пристроїв, покликану спонукати користувачів обміняти свої застарілі 2G та 3G телефони на пристрої, сумісні з мережами 4G та 5G.

Вартість та строки реалізації програми


На реалізацію програми, яку NMHH проводить спільно з Міністерством інновацій та технологій, виділено 5 мільярдів угорських форинтів (15.9 мільйонів доларів). Мета програми полягає у заміні приблизно чверті мільйона застарілих пристроїв.

У заяві регулятора з цього приводу йдеться, що рівень розповсюдження 4G-сумісних пристроїв вже достатній для того, щоб оператори могли розпочати відключення застарілих мереж 3G – очікується, що це станеться вже у 2023 році. Мережі 2G поки продовжать свою роботу, однак регулятор сподівається, що в майбутньому вони також будуть відключені.

У рамках програми із заміни застарілих пристроїв, жителі Угорщини зможуть вже зараз обмінювати 3G-телефони на 4G або 5G сумісні моделі вартістю до 120 000 форинтів (близько 380 доларів). Обмін триватиме до 17 липня. Змінити 2G-пристрої можна буде з 9 травня. Обмін буде здійснюватись за умови наявності відповідних моделей. У програмі візьме участь майже 700 точок роздрібної торгівлі, список яких можна знайти на веб-сайті регулятора.

Борис Скуратовський

17 лютого 2022.



RATVODДата: Понеділок, 28.03.2022, 21:10 | Повідомлення # 221
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Російський "Мегафон" виключили

з міжнародної асоціації операторів мобільного зв'язку



Фото: Ferra

Глобальна асоціація операторів зв'язку та виробників обладнання GSMA
повідомила про виключення
російської компанії "Мегафон".


Як повідомляють російські ЗМІ, «Мегафон» вступив до GSMA 1995 року. Тепер, згідно з повідомленням організації, російський оператор більше не є її членом.

Це цікаво: МСЕ допоможе Україні у відновленні сфери електрозв'язку

GSMA – найбільше міжнародне об'єднання операторів та виробників обладнання. Найважливішим напрямом діяльності організації є вироблення та визначення технічних стандартів. Наприклад, асоціація вирішує, які технології ляжуть в основу мереж мобільного зв'язку наступних поколінь.

Рекомендуємо прочитати: Компанія Deutsche Telekom почала згортати бізнес у Росії

В асоціації перебувають понад тисяча компаній та організацій з усього світу. З російських компаній крім "Мегафону" членами асоціації є МТС, "Білайн" та Tele2. Інші російські оператори поки що не отримували аналогічних повідомлень від GSMA.

«Ми щиро здивовані селективністю рішення міжнародної асоціації, цей крок не має жодних правових підстав, ми розглядаємо варіанти відновлення нашого статусу», – заявив журналістам представник «Мегафону».

Також GSMA повідомила, що виключила російського оператора із так званого «переліку роумінгових партнерів» (Roaming partner listing, RPL).

Редакція Mediasat

26 березня, 2022.



RATVODДата: Вівторок, 29.03.2022, 10:37 | Повідомлення # 222
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У Мелітополі окупанти відключили

український зв'язок




Російські окупанти слідом за відключенням українського телебачення вирішили
залишити мешканців Мелітополя та району
без зв'язку від українських операторів та інтернету
.


26 березня близько 16:00 перестав працювати зв'язок від українських операторів в окупованому росіянами Мелітополі та районі. Також недоступний інтернет.

Як пише місцеве видання ria-m.tv, окупанти планують перевести населення на послуги зв'язку від російських операторів.

За інформацією городян, зараз все ще частково доступний зв'язок від lifecell.

Нагадуємо, що в Україні було запущено національний роумінг, який у разі втрати зв'язку дозволяє переключитися на іншого оператора.

Як підключитися до іншої мережі


1. Вимкнути автовибір мережі:

на Android: Налаштування – Мобільна мережа (або Підключення) – Оператор

на iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі

2. Знайти та вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR або LIFECELL.

3. Якщо реєструватися не вдалося, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу.

4. Перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS.


Важливо: щодня намагатись повернутися (підключитися) до мережі свого оператора. Вручну або вмикати автовибір мережі.

Редакція Mediasat

27 березня, 2022.



RATVODДата: Понеділок, 04.04.2022, 17:26 | Повідомлення # 223
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Українські оператори витратили 600 мільйонів гривень

на безкоштовні послуги для абонентів під час війни




Голова Мінцифри Михайло Федоров подякував телеком-фахівцям
за героїчну роботу галузі
під час війни.


З початку війни мобільні оператори надали безкоштовно мобільні послуги на суму понад 600 мільйонів гривень. Також близько 25 мільйонів гривень переведено благодійним фондам.

Рекомендуємо прочитати: Миколаївська область залишилася без інтернет-зв'язку Укртелекому

Для підтримки бюджету оператори сплатили авансом податки: Київстар – 1,1 мільярда гривень, lifecell – 35 мільйонів гривень, Vodafone – 58 мільйонів гривень.

«Вважаю наших телеком-фахівців «прихованими героями»/ hidden heroes війни. Навіть ризикуючи життям, вони відновлюють мобільний зв'язок та фіксований інтернет у областях, де йдуть бойові дії. Завдяки їм у нас є можливість телефонувати рідним і читати про героїчні подвиги наших Збройних сил України», — написав Федоров.

Редакція Mediasat

04 квітня, 2022.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
  • Сторінка 15 з 15
  • «
  • 1
  • 2
  • 13
  • 14
  • 15
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024