FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 16:16

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
RATVODДата: Понеділок, 06.07.2009, 15:39 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини мобільного

Зв'язку та Інтернету


RATVODДата: Неділя, 18.08.2019, 09:41 | Повідомлення # 166
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Huawei приступила до розробок

в сфері
6G



Фото: Bağlantı Noktası Dergisi

Huawei приступила до розробок мережевих рішень для технології 6G.


Для цього китайська компанія розпочала співпрацю з 13 передовими дослідницькими інститутами, передає РБК-Україна.

Повідомляється, що комерційного запуску мереж шостого покоління не варто очікувати раніше 2030 року. Це пов'язано з тим, що оператори і виробники обладнання поки не готові освоїти мережі з пропускною спроможністю до 1 Тбіт/с.

Нагадаємо, в червні стало відомо, що до робіт над 6G приступила корейська компанія Samsung. Дослідженнями займеться підрозділ Advanced Communications Research Center, що є частиною Samsung Research.

А на початку року інша південнокорейська компанія - LG - заявила про співпрацю з Інститутом передових технологій (KAIST) в області вивчення 6G. Для досліджень буде створено міжвідомчу лабораторію, яка розміститься в місті Теджон (Південна Корея).

Лада Васюкова

16 серпня, 2019



RATVODДата: Неділя, 25.08.2019, 18:37 | Повідомлення # 167
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Південнокорейський оператор

підключив
мільйонного 5G-абонента




Число передплатників послуги 5G від компанії SK Telecom
перевалило за 1 мільйон.


Кількість передплатників послуги 5G, що надається південнокорейським оператором SK Telecom, перевищило позначку в 1 мільйон - при цьому в компанії стверджують, що вона стала першим в світі оператором мобільного зв'язку, якому вдалося досягти настільки знакового показника.

Дана знаменна подія трапилася 21 серпня, і з цього дня частка передплатників послуг 5G становить понад 3.5% від всієї абонентської бази корейської телекомунікаційної компанії, що нараховує 28 мільйонів користувачів.

Компанії SK Telecom вдалося здобути більше 1 мільйона передплатників послуги 5G через всього лише 140 днів після появи 3 квітня на ринку 5G сумісного смартфона - це в два рази перевищує аналогічний показник LTE. Після комерціалізації послуги LTE в липні 2011 року компанії вдалося досягти позначки в 1 мільйон передплатників LTE лише через вісім місяців.

Запуск послуги 5G також став стимулом для збільшення обсягів даних, які споживаються користувачами. Згідно з аналізом активності передплатників послуги 5G, проведеним компанією SK Telecom, середньомісячний трафік користувачів, які перейшли з LTE на 5G, виріс приблизно на 65% - з 20.4 Гб для LTE до 33.7 Гб для 5G.

Експерти вважають, що недавня поява на ринку смартфона Samsung Galaxy Note 10 5G стане стимулом для подальшого зростання кількості користувачів послуги 5G. Станом на сьогоднішній день компанія SK Telecom в партнерстві з Samsung вже випустила на місцевий ринок три моделі 5G сумісних смартфонів - Galaxy S10 5G, V50 ThinQ 5G, Galaxy Note 10 5G, плануючи і далі розширювати модельний ряд подібних пристроїв.

Віце-президент компанії SK Telecom і глава мобільного напряму в ній Рю Янг-Санг зазначив: «Компанія SK Telecom буде постійно створювати інноваційний контент і послуги, спеціально розроблені і оптимізовані під мережі 5G, забезпечуючи нашим клієнтам, що підключилися до послуги 5G, можливість отримання диференційованого досвіду».

Борис Скуратівський

23 серпня, 2019



RATVODДата: Середа, 11.09.2019, 20:01 | Повідомлення # 168
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Кернес пообіцяв безкоштовний

міський
Wi-Fi в Харкові




У Харкові з'явиться загальнодоступна мережа Wi-Fi.


Відповідне розпорядження підписав мер міста Геннадій Кернес, пише 057.

«Підписав розпорядження, згідно з яким якісний і безкоштовний Wi-Fi скоро з'явиться у всіх комунальних підприємствах, школах, лікарнях, ЦНАП, на зупинках громадського транспорту, в саду Шевченка і парку Горького і багатьох інших», - написав Кернес на своїй сторінці в Facebook.

У прес-службі мерії відзначили, що загальна мережа Wi-Fi «SmartCityKharkiv» має запрацювати вже з 1 жовтня.

Нагадаємо, в березні влада Києва повідомили про плани запустити в місті безкоштовну мережу Wi-Fi.

Лада Васюкова

11 вересня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 13.09.2019, 20:41 | Повідомлення # 169
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«Мегафон» провів випробування 5G в Росії

і встановив рекорд швидкості



Фото: Macitynet

У Росії встановили рекордну швидкість передачі даних в мережі 5G.


Тест провів оператор «Мегафон», повідомляє Forbes.

Згідно з даними, «Мегафон» перевірив передачу даних, завантаження файлів, голосове та відеоз'єднання в мережі 5G. Випробування проводилося з використанням базової станції Nokia AirScale і смартфонів Sony з чіпсетом Qualcomm Snapdragon.

В ході тестування вдалося встановити швидкість з'єднання 2,46 Гбіт/с. За словами директора з інфраструктури і технічних інновацій «Мегафона» Фредеріка Ваносчуйзе, на сьогодні це найкращий результат в країні.

Нагадаємо, в кінці серпня в Росії була запущена перша пілотна 5G-мережа. Зв'язок нового покоління працює на території всього міста Кронштадт.

Лада Васюкова

13 вересня, 2019.



RATVODДата: Субота, 21.09.2019, 12:09 | Повідомлення # 170
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Щодня українці купують 15 тисяч смартфонів



Українці досить часто купують нові смартфони, при цьому
третина таких покупок здійснюється на кредитні кошти.


Про це йдеться в сюжеті програми «Сьогодні».

За даними дослідження Point of Sales Tracking, проведеного GfK Ukraine, в Україні щодня продається 15 тисяч смартфонів. У річному розрізі ця цифра становить 5,4 млн пристроїв.

Українці віддають перевагу апаратам з великою діагоналлю екрану і якісною камерою, віддаючи при цьому перевагу корейським і китайським брендам.

В середньому українці витрачають на придбання нового смартфона 4800 гривень. У третині випадків покупка здійснюється в кредит.

Додамо, що за інформацією Vodafone Retail, українці при виборі нового смартфона крім великого екрану і хорошої камери також звертають увагу на наявність підтримки двох сім-карт і зв'язку четвертого покоління.

Згідно з даними аналітичного відділу Київстар, за підсумками другого кварталу 2019 року в мережі налічувалося близько 10,5 мільйона клієнтів з 4G-смартфонами, в той час як за аналогічний період минулого року таких абонентів було всього 6,3 мільйона.

19 вересня, 2019.

Редакція


RATVODДата: Неділя, 13.10.2019, 07:31 | Повідомлення # 171
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Huawei встановив рекорд швидкості 5G



Поки американські мобільні оператори запускають 5G на обладнанні для роздачі сигналу
на короткі відстані в міліметровому діапазоні, їх азіатські і європейські колеги розгортають
мережу п'ятого покоління в діапазоні частот «нижче 6 ГГц», що забезпечує
більш широкий діапазон дії при можливих втратах швидкості.


Однак компанії Huawei в Цюріху (Швейцарія) вдалося встановити новий рекорд скачування даних в мережі 5G з використанням технології міліметрових хвиль:
3,67 Гбіт/сек, пише VentureBeat.

За словами представників компанії Huawei, даний рекорд був зареєстрований на декількох смартфонах, підключених до 5G в комерційній мережі швейцарського оператора Sunrise. Це говорить про те, що така висока швидкість передачі даних не є суто теоретичною і цілком досяжна поза лабораторним середовищем.

Під час попередніх тестів 5G з використанням міліметрового діапазону, що проводяться в комерційних мережах американських операторів, були зареєстровані рекордні показники швидкості на позначці близько 2 Гбіт/сек. При цьому незалежні експерти говорили про пікові показники швидкості на рівні 1 - 1,5 Гбіт/сек. Що, втім, все одно набагато швидше, ніж в кабельних мережах більшості провайдерів широкосмугового інтернету, що працюють на ринку США.

Слід окремо відзначити той факт, що рекорд швидкості в 3,67 Гбіт/сек, встановлений компанією Huawei, був досягнутий при використанні смуги шириною в 100 МГц в С-діапазоні (проміжок від 4 до 8 ГГц) з використанням багатокористувацької багатоантенної технології. В даний час FCC планує дозволити операторам використовувати С-діапазон, оскільки він один з небагатьох може забезпечувати як хорошу продуктивність, так і непогане розповсюдження сигналу. Але це буде можливо тільки за умови, що супутникові та мовні компанії, які використовували цю ділянку спектру досі, погодяться частково його звільнити.

У компанії Huawei запропонували об'єднати застосування технології 5G з використанням частот С-діапазону для скачування даних з їх передачею на більш низьких частотах, які використовувалися раніше для 4G. Це дозволить максимально збільшити продуктивність. Відомий китайський постачальник обладнання для мереж раніше описував С-діапазон як «золотий спектр для 5G» і передбачав, що блоки шириною в 100 МГц в даному діапазоні стануть «наріжними каменями для побудови успішного бізнесу в сфері 5G». Конкурент Huawei - компанія Qualcomm - стверджує, що нині існуючі чіпи 5G дозволяють досягати пікової швидкості в 7,5 Гбіт/сек при використанні в умовах ідеально налаштованої мережі.

Компанія Sunrise розширює співробітництво з Huawei, прагнучи запропонувати 5G зв'язок на території 260 швейцарських міст і сіл. При цьому вона обіцяє забезпечити «максимально високі 5G швидкості» своїм клієнтам по всій території невеликої країни. У компанії стверджують, що є першим в Європі оператором, що запустив 5G мережу. Однак, її більш потужний конкурент - компанія Swisscom - була першою, хто в реальності запропонував своїм платним клієнтам 5G смартфони і можливість доступу до мережі 5G в травні 2019 року. До теперішнього часу в Sunrise обіцяли своїм клієнтам пікові швидкості на рівні 2 Гбіт/сек, однак, сьогоднішні новини говорять про те, що можливості і продуктивність 5G згодом будуть тільки рости.

Борис Скуратівський

11 жовтня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 17.10.2019, 21:17 | Повідомлення # 172
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Швидкість мобільного інтернету в Україні:

Київстар - лідер, далі lifecell і Vodafone




Компанія Ookla, якій належить глобальний сервіс Speedtest, проаналізувала
більше 1,5 млн тестів швидкості мобільного інтернету (включаючи 2G, 3G і 4G),
вироблених користувачами з України в другому і третьому кварталах 2019 року
.

В ході аналізу було встановлено, що показник швидкості Speed ​​Score оператора Київстар виріс до 20.73. Цей показник найвищий серед мобільних операторів України, оскільки Speed ​​Score у lifecell склав 18.38, а у Vodafone - 18.28.



Примітно, що найбільшу кількість замірів швидкості мобільного інтернету в Україні було вироблено з iPhone 7. Також досить часто тести здійснювали з таких смартфонів, як Redmi Note 5 Pro, Redmi Note 4, iPhone 6s і iPhone X.



Також в компанії Ookla відзначили, що середня швидкість завантаження (Download) в українських мобільних мережах зросла до 20,9 Мбіт/с, в порівнянні з 16,17 Мбіт/с в 2018 році. При цьому середня швидкість передачі даних (Upload) в цьому році по Україні склала 11,64 Мбіт/с.

У звіті наголошується, що найбільш швидкий мобільний інтернет доступний мешканцям Києва, Дніпра і Харкова.



Віталій Мосейчук

16 жовтня, 2019.



RATVODДата: Субота, 02.11.2019, 09:14 | Повідомлення # 173
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ТриМоб першим серед українських мобільних операторів

запропонував абонентам
eSIM




Починаючи з 1 листопада абоненти ТриМоб (3Mob) мають можливість
першими в Україні скористатися перевагами технології eSIM.


Технологія eSIM - альтернатива фізичним сімкам, яка монтується в телефон на етапі виробництва. Телефон з такою картою можна використовувати в будь-який мобільної мережі, якщо її оператор підтримує це рішення. Такий телефон, наприклад, використовують в США, Австрії, Канаді, Індії, Іспанії, Великобританії і Німеччині.

Український оператор 3Mob спільно з міжнародним лідером у впровадженні систем ідентифікації - компанією IDEMIA, що забезпечує належний рівень технологій і захисту ідентифікаційних даних, реалізував подібне рішення і пропонує абонентам скористатися ним.

Отримати eSIM від ТриМоб можна онлайн, без необхідності шукати або чекати нову sim-карту від оператора. Для підключення пристрою з eSIM до мережі ТриМоб користувач повинен просканувати наданий оператором QR-код і новий номер запишеться на вбудовану в пристрій eSim. Технологія дозволяє абоненту завантажити кілька eSIM від ТриМоб, що дає можливість мати одночасно два і більш телефонних номери: один з них можна використовувати для роботи, інші - для особистих дзвінків або прийому викликів по оголошенню.

Існуючі користувачі послуг ТриМоб при переході на eSIM можуть зберегти свій номер телефону. Абоненти, які скористалися послугою по перенесенню мобільного номера (MNP), мають можливість відразу замовити eSIM.

До речі, за час дії MNP на мережу ТриМоб від інших операторів перейшли понад 600 абонентів, а це вдвічі більше тих, хто відмовився про послуг оператора. Нові абоненти переважно вибирають тарифний план «Річний +». Сплативши раз в рік 365 гривень, користувач щомісяця протягом року отримує 3 Гб інтернету, необмежені дзвінки в мережі ТриМоб, 300 хвилин розмов з абонентами інших операторів України і 30 SMS.

Сьогодні підтримуються eSIM в смартфонах і планшетах від Apple і Google, повна інформація надається виробниками.

Афанасій Веретенніков

01 листопада, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 13.12.2019, 17:10 | Повідомлення # 174
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нацрада погодила вивільнення

частот під
4G у 1-6 мультиплексах



Ілюстрація: TechRasa

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення
склала план по вивільненню частот під 4G.


Під скорочення підпадуть канали загальнонаціональних цифрових мереж МХ-1, 2, 3, 5, повідомляє офіційний сайт регулятора.

Згідно з даними, на засіданні 12 грудня Нацрада погодила план по вивільненню частот в діапазонах 90 - 862 МГц, 694 - 790 МГц від радіоелектронних засобів (РЕЗ). Зокрема, це стосується каналів з першого по шостий мультиплекс.

«Проект Плану заходів передбачає перепланування і вивільнення каналів загальнонаціональних цифрових мереж МХ-1, 2, 3, 5 і вивільнення каналів у смугах цифрових дивідендів загальнонаціональної мережі МХ-6», - сказано на сайті регулятора.

Відзначається, що в подальшому програми МХ-1-6 транслюватимуться в діапазоні 470 - 694 МГц.

Нагадаємо, Український державний центр радіочастот також повідомляє про підготовку до впровадження 5G - в країні тривають роботи по вивільненню частотного спектру в діапазоні 700 МГц, визначеного як пріоритетного для запуску мереж п'ятого покоління.

Лада Васюкова

12 грудня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 17.12.2019, 23:36 | Повідомлення # 175
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
IDC: Через три роки

число
5G-підключень перевищить мільярд




Розвиток 5G набирає темпів в світовому масштабі.


За прогнозом International Data Corporation (IDC), вже в 2023 року кількість підключень до мережі п'ятого покоління перевалить за мільярд, передає KO.

Повідомляється, що вже в кінці поточного року очікують зафіксувати близько 10 мільйонів 5G-підключень. У IDC впевнені, що з такими темпами до 2023 року в світі налічуватиметься 1,01 млрд підключень до мережі п'ятого покоління.

Вже зараз можна спостерігати тяжіння людей до нових технологій. Це добре простежується на прикладі смартфонів з підтримкою 5G, що набирають неабияку популярність серед користувачів усіх країн. Як показують дані компанії Counterpoint Technology Market Research, в світі більшість людей купують такі гаджети, навіть не маючи доступу до нового стандарту зв'язку.

До слова, Китай почав офіційно використовувати комерційний 5G з 1 листопада поточного року. Однак, за даними IDC, ще на етапі підготовки до запуску стандарту п'ятого покоління в КНР було поставлено близько півмільйона смартфонів з підтримкою цієї мережі.

Лада Васюкова

17 грудня, 2019



RATVODДата: Середа, 18.12.2019, 18:39 | Повідомлення # 176
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У НКРЗІ розповіли, яку швидкість 4G

чекати в наступному роц
і



Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ),
розробила і відправила на затвердження Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації
(Держспецзв'язку) вимоги щодо використання 4G-частот мобільними операторами.


Згідно з документом, всюди 4G зі швидкістю 2 Мбіт/сек повинен з'явитися в Україні вже в наступному році, передає Ліга.Tech.

Згідно з даними, документ визначає умови використання частот під 3G / 4G в діапазоні 791 - 951 МГц. НКРЗІ роздасть ліцензії на використання цих частот операторам зв'язку в наступному році.

Зокрема, вимоги НКРЗІ встановлюють, що протягом 24 місяців в кожному населеному пункті з населенням понад 2000 чоловік повинен з'явитися інтернет зі швидкістю 2 Мбіт/сек. До цього моменту сукупне покриття оператора має становити не менше 90% населення України.

Крім того, інтернет з такою ж швидкістю повинен з'явитися протягом 30 місяців на міжнародних автомобільних дорогах і протягом 48 місяців в національних автомобільних дорогах регіону, прописаного в ліцензії.

Нагадаємо, минулого місяця НКРЗІ представила веб-карту 4G-покриття в Україні. Карта була створена на основі даних за станом на 1 липня 2019 року. Наступне оновлення очікується в січні 2020 року.

Раніше, в жовтні, Мобільні оператори Київстар, Інтертелеком, lifecell і Vodafone підписали з Кабміном загальний план заходів, спрямованих на виконання указу Президента України В. Зеленського про забезпечення загальнонаціонального покриття 4G / LTE.

Лада Васюкова

18 грудня, 2019.



RATVODДата: Середа, 25.12.2019, 11:16 | Повідомлення # 177
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
НКРЗІ не погодила проект

по вивільненню частот під
4G




Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ),
не погодила проект розпорядження Кабінету Міністрів, що стосується вивільнення частот
в діапазонах 790-862 МГц, 694-790 МГц під 4G.


Про це пише Internet.UA.

Згідно з даними, проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів щодо вивільнення смуг радіочастот в діапазонах 790-862 МГц, 694-790 МГц від радіоелектронних засобів радіомовної служби (телебачення) для впровадження радіотехнології LTE» не був затверджений НКРЗІ через низку суттєвих зауважень до нього.

Зокрема, в Плані заходів НКРЗІ вказана як головний виконавець заходів щодо внесення змін до Порядку залучення додаткових позабюджетних коштів для проведення конверсії радіочастотного ресурсу України в смугах радіочастот загального користування. У Нацраді головним виконавцем призначена Адміністрація Держспецзв'язку.

Крім того, зазначені в документі ТОВ «ТРК «ЕТЕР»» і ТОВ «Зеонбуд» не мають ліцензій НКРЗІ на користування радіочастотним ресурсом України - тільки ліцензії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. У зв'язку з цим розрахувати вартість конверсії не представляється можливим.

Нагадаємо, раніше Нацрада склала план по вивільненню частот під 4G у діапазонах 90 - 862 МГц, 694 - 790 МГц від радіоелектронних засобів (РЕЗ). Під скорочення підпадуть канали загальнонаціональних цифрових мереж з першого по шостий мультиплексів.

Лада Васюкова

24 грудня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 27.12.2019, 13:47 | Повідомлення # 178
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Комаров: На забезпечення київського метро 4G

операторам буде потрібно близько $ 20 млн




Впровадження 4G в київському метро українським операторам зв'язку
обійдеться приблизно в 20 мільйонів доларів.


Про це заявив президент Київстар Олександр Комаров, передає БізнесЦензор.

Вартість проекту раніше не розкривалася, але було відомо, що оператори поділять витрати порівну. Ще до початку тендеру Huawei озвучував суму близько 10 мільйонів доларів.

«У першому кварталі 2020 року будемо запускати перші станції, якщо все буде рухатися так, як зараз», - сказав він журналістам на брифінгу в Києві.

Директор з корпоративних комунікацій Vodafone Вікторія Рубан говорить, що до кінця 2020 року метрополітен буде вже повністю покритий мережею четвертого покоління. Однак, як з'ясувалося, контракт на будівництво був підписаний тільки 18 жовтня поточного року. У зв'язку з чим можна припустити, що остаточні дати зміняться.

У lifecell говорять про те, що якби обставини складалися вдало, а столична влада пішли б назустріч операторам, вже до кінця першого кварталу 2020 року можна було б запустити зв'язок 4G на станціях і в тунелях «Академмістечко», «Житомирська», «Святошино» , а до кінця наступного року і зовсім завершити проект.

Лада Васюкова

24 грудня, 2019.

RATVODДата: Понеділок, 13.01.2020, 23:14 | Повідомлення # 179
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У НКРЗІ розповіли, хто з операторів

втратив найбільше абонентів за минулий рік




Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації,
представила останні дані за заявками на
перенесення номера (MNP) в Україні.


Станом на початок січня 2020 року понад 62 тисяч українців подали запит на зміну оператора, сказано на сайті НКРЗІ.

В цілому за минулий рік на перенесення номера було подано 62 367 заявок. При чому найбільша кількість абонентів, які висловили бажання покинути поточного оператора, у Vodafone.



Як видно на інфографіку НКРЗІ, протягом 2019 року від клієнтів Vodafone надійшло 26 813 заяв на отримання послуги перенесення номера. Охочих перейти з Київстар виявилося трохи менше - 24 162. З lifecell - 10 402.

І навпаки, найбільше українські абоненти подали заявок на перехід до оператора lifecell - 26762. Охочих приєднатися до Київстар виявилося 18 252, а до Vodafone - 15 203.



За даними НКРЗІ, з усіх заяв на зміну номера, поданих в 2019 році, задовольнити вдалося 38 690. Серед них: 14 205 охочих перейти на Київстар, 12 431 - на lifecell і 11 065 - на Vodafone. У свою чергу оператори «втратили» 14. 956, 7 164 і 16 045 клієнтів відповідно.



Нагадаємо, станом на 2 серпня минулого року (за три місяці роботи послуги MNP) найбільшу кількість абонентів відмовилося від Київстар - до інших операторів пішло понад 6700 абонентів. У свою чергу Vodafone отримав найбільше нових клієнтів - 5144. Незважаючи на це, найбільше зростання по співвідношенню втрачених / придбаних абонентів показав lifecell - 2 943 проти 4 548 користувачів.

Лада Васюкова

13 січня, 2020.



RATVODДата: Середа, 15.01.2020, 20:08 | Повідомлення # 180
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Польщі запускають 5G



Польська компанія Cyfrowy Polsat починає запускати в країні технологію 5G.


У польській компанії Cyfrowy Polsat заявили, що її дочірнє підприємство - компанія Polkomtel - починає запуск комерційної мережі 5G.

Зокрема, вже в першому кварталі поточного року Cyfrowy Polsat має намір запустити технологію 5G в семи містах країни.

Відповідно до заяв прес-служби платформи, при запуску мережі будуть використані технічні рішення від компаній Nokia і Ericsson.

Очікується, що технологія 5G зможе забезпечити збільшення швидкості передачі даних в 50-100 разів в порівнянні з існуючими мережами 4G.

Втім, запуск технології відбувається не без проблем, оскільки Сполучені Штати надають на своїх союзників певний тиск, намагаючись переконати їх не використовувати обладнання виробництво китайської телекомунікаційної компанії Huawei.

Компанія Huawei неодноразово виступала зі спростуваннями всіх звинувачень, висунутих проти неї американським урядом, при цьому в індустрії попереджають про те, що виключення компанії Huawei з числа потенційних постачальників устаткування може уповільнити процес впровадження технології 5G, а також зробить його більш дорогим.

Компанія Polkomtel працює на польському ринку під торговою маркою Plus і конкурує з такими компаніями як Orange Polska, Play Communications і T-Mobile.

Борис Скуратівський

15 січня, 2020.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024