FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 10:39

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
RATVODДата: Понеділок, 06.07.2009, 15:39 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Новини мобільного

Зв'язку та Інтернету


RATVODДата: Середа, 13.01.2021, 11:52 | Повідомлення # 196
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Частоти для мереж 5G: ось,

що про це потрібно знати



Фото: Triklopodia

Все, що необхідно знати про високошвидкісні стільникові мережі
нового покоління і діапазони частот, який вони використовують.


Стандарт 5G - це, як випливає з назви, загальна назва технологій, що використовуються при побудові мереж мобільного стільникового зв'язку п'ятого покоління, які повинні прийти на зміну мереж 3G і 4G/LTE.

Мережі 5G будуються операторами мобільного зв'язку по всьому світу і в обмеженому режимі доступні в багатьох великих містах (втім, для повноцінного впровадження стандарту і широкої доступності знадобиться ще кілька років).

Одним з найбільш заплутаних аспектів, пов'язаних з 5G, є те, що сигнал в такій мережі не передається на одній загальній частоті. Замість цього задіяно кілька частот, які використовуються різними додатками мережі 5G. Автори видання Business Insider Tech в своїй статті розповіли про високошвидкісні стільникові мережі нового покоління і діапазони частот, які вони використовують. Mediasat публікує переклад цієї статті.

Що необхідно знати про частоти для 5G?


Найвищі швидкості передачі інформації в мережах 5G складають близько 2 гігабіт на секунду (Гбіт/сек), що на два порядки вище швидкостей в мережах LTE, де максимальні показники становлять 35 мегабіт в секунду (Мбіт/сек). Детальніше про відмінності між стандартами стільникового зв'язку 4G і 5G читайте в цій статті.

Для того щоб досягти таких швидкостей, мережі 5G використовують набагато більш високі робочі частоти в порівнянні з тими, які використовувалися стільниковими мережами досі, захоплюючи і так званий міліметровий діапазон. Однак, через те, що радіус поширення хвиль на високих частотах менше радіуса охоплення низьких частот, мережі 5G використовують для роботи поєднання частот з декількох діапазонів, які зазвичай класифікуються як високі, середні і низькі.

Огляд частотних діапазонів:

> Низькочастотний 5G працює в діапазоні 600-850 МГц. Це приблизно такий самий діапазон, який використовують існуючі мережі 4G, і швидкість передачі даних тут лише не на багато вище, ніж в мережах 4G, - порядку 50-250 Мбіт/сек, при практично ідентичному радіусі охоплення стільникових веж. Далеко не всі регіональні оператори і не у всіх містах ставлять на вишках обладнання для низькочастотного 5G; деякі вважають за краще починати зі середнєчастотного 5G. Проте, не варто забувати про те, що 5G-сумісні пристрої можуть підключатися до низькочастотних мереж 5G і працювати на швидкості, схожою зі швидкістю мереж 4G/LTE.

> Середньочастотний 5G працює в діапазоні 2.5-3.7 ГГц, і забезпечує можливість передачі даних на швидкості 100-900 Мбіт/сек. Незважаючи на менший радіус покриття кожної вежі стільникового зв'язку, цей тип 5G, згідно з прогнозами, стане найбільш поширеним практичним рішенням для роботи мереж 5G протягом багатьох років. Це розумний компроміс між швидкістю роботи мережі і дальністю поширення сигналу - як в міських районах із середньою щільністю забудови, так і в сільській місцевості з менш щільною забудовою.

> Високочастотний 5G - це діапазон, який найчастіше асоціюється з 5G. Даний діапазон охоплює частоти від 25 до 39 ГГц і відомий як міліметровий. Він забезпечує можливість передачі даних на гігабітних швидкостях (практичні тести показали можливість передачі даних на швидкості до 3 Гбіт/сек). Проблема полягає в тому, що передавачі міліметрового діапазону мають дуже обмежений радіус покриття, тому для нормальної роботи мережі потрібна установка безлічі невеликих передавачів, а це можливо лише в міських агломераціях, де передавачі можна встановлювати поряд з будівлями.

Борис Скуратівський

12 січня, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 15.01.2021, 18:42 | Повідомлення # 197
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Як українців обманюють в мережі: Vodafone Україна

показала ТОП-5 актуальних шахрайських схем



Фото: Vodafone Україна

У період локдауну традиційно активізуються бажаючі
незаконно заробити на довірливих громадянах.


Компанія Vodafone Україна склала рейтинг з п'яти найпоширеніших шахрайських схем, на які можуть попастися користувачі мобільного зв'язку.

Велика частина представлених схем далеко не нова, але люди продовжують на них потрапляти. Серед них також є сценарії з новими сюжетами на тему пандемії.

Крім ТОП-5 схем ви також можете подивитися відео про шахрайство на Youtube-каналі Techno Folks.

1. Ви отримуєте SMS про списання грошей з карти, хоча ніяких транзакцій не скоювали. У тексті повідомлення є номер служби підтримки, на який і передбачається, що ви зателефонуєте. По телефону вас почнуть «обробляти» з метою виманити цінну інформацію: номер карти, зазначену на ній дату, код CVV або CVC.

На що звертати увагу: [color=gray]Повідомлення дуже схоже на ті, що ви отримуєте від банку, однак, воно відправлено, як правило, зі звичайного номера телефону, також воно може містити граматичні помилки[/color].

2. На ваш телефон приходить SMS, що ваша банківська карта заблокована, і потрібно звернутися до служби підтримки / безпеки. Далі - схожа схема з обманом по телефону, як і в першому випадку.

На що звертати увагу: ніяка служба банку не має права запитувати у вас таку інформацію як номер карти, дату і код CVV (CVC). Крім того, практично на кожній банківській картці вказаний справжній номер телефону call-центру банку, за яким ви завжди можете зателефонувати і уточнити інформацію стосовно свого рахунку.

3. Класична схема - ви отримуєте SMS з інформацією про те, що щось виграли - автомобіль, квартиру, гроші і т.п. У тексті повідомлення вказано номер телефону, за яким у вас неодмінно почнуть виманювати різного роду інформацію.

На що звертати увагу: рятує звичайна логіка - згадайте, чи дійсно ви брали участь в якомусь розіграші? І другий момент - отримання SMS має насторожити, так як зазвичай організатори конкурсів дзвонять переможцям, а не відправляють SMS.

4. Шахраї дзвонять вам під виглядом медичних працівників і повідомляють, що ваш родич захворів коронавірусом і перебуває у важкому стані, для чого потрібні ліки і госпіталізація. Засоби просять терміново перерахувати на свій рахунок. Є також схожа схема, але в цей раз абонента звинувачують в порушенні карантину і вимагають сплатити штраф.

На що звертати увагу: як правило, подібні дзвінки надходять вночі, і розмова будується таким чином, щоб ви не встигли навіть збагнути, що до чого. Зупиніться, уточніть, представник якого установи вам дзвонить. У випадку з «родичем» попросіть того до телефону або зв'яжіться з ним самостійно за його номером.

5. На темі коронавирусу також побудовані шахрайські схеми з продажу медичних масок, щеплень від Covid-19 і навіть довідок з негативним або позитивним тестом. У багатьох випадках продавець вимагає повну або часткову передоплату за свої послуги або товари перед відправкою. Після оплати ніякої товар нікуди не вирушає, а якщо «покупка» сталася через онлайн-платформу, то покупця там блокують.

На що звертати увагу: взагалі продаж таких товарів і послуг з рук уже не виглядає чимось правдоподібним. А якщо продавець вимагає гроші до відправки продукту, це повинно викликати підозри.

Vodafone проводить системну роботу, щоб зменшити ризики шахрайства, спрямовані, як правило, на клієнтів банків. Крім внутрішніх інструментів, які запобігають можливість заволодіти SIM-картою клієнта, компанія розробила і пропонує банкам спеціалізований продукт на основі власної дати аналітики, який допоможе банкам захистити гаманці своїх клієнтів - антіфрод сервіс «IMSI Check».

Щоб попередити можливі спроби шахрайства, Vodafone також підтримує інформаційну кампанію Нацбанку з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай, допомагаючи в поширенні інформації про загрози шахрайства.

Редакція

15 січня, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 02.02.2021, 12:57 | Повідомлення # 198
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
5G запустили на Кіпрі



На Кіпрі вперше запрацювала мережа 5G - Cytamobile-Vodafone.


Першу станцію п'ятого покоління запустила компанія CyTA, передає Європа Кіпр.

Повідомляється, що мережа Cytamobile-Vodafone забезпечує високу швидкість (до 1 Гбіт/с) з можливістю одночасного підключення до тисячів пристроїв. Вона охоплює 70% території Кіпру, через рік покриття повинне досягти 98%.

Отримати доступ до мережі 5G на території Кіпру можна без додаткової плати. Для цього необхідно бути абонентом Cytamobile-Vodafone і користувачем одного з сертифікованих в мережі оператора мобільних пристроїв - Xiaomi Mi 10T, Xiaomi Mi 10T Lite, Xiaomi Mi 10T Pro або Huawei P40 Pro.

Для користувачів тарифів з щомісячною оплатою вартість 5G-послуг в мережі Cytamobile-Vodafone складе близько 44-56 євро. Для абонентів передоплати середня ціна тарифу - в межах 10-35 євро.

Лада Васюкова

01 лютого, 2020.




RATVODДата: Вівторок, 16.02.2021, 11:05 | Повідомлення # 199
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У Мінцифри розровіли

про збільшення
4G-покриття за січень




Міністерство цифрової трансформації обнародувало дані відносно роботи
українських мобільних операторів по розширенню покриття 4G у країні.


Інформація розміщена в телеграмі-каналі ведомоства.

Так, за перший місяць поточного року мобільні оператори підключили до 4G 2383 населених пункти в Україні. Більш того, в 543 містах і селах мережа четвертого покоління з'явилася вперше.

Як зазначає Мінцифри, в рамках проекту LTE900, що стартував в липні минулого року, скористатися швидкісним мобільним інтернетом за технологією LTE сьогодні можуть понад 7 млн ​​українців в 11,8 тис. населених пунктах.

Нагадаємо, в жовтні, за даними Мінцифри, операторам вдалося підключити до мережі четвертого покоління 2497 населених пунктів.
При чому 1146 міст і сіл (близько 320 тисяч жителів) отримали доступ до 4G вперше.

Лада Васюкова

15 лютого, 2021.




RATVODДата: Вівторок, 23.02.2021, 09:26 | Повідомлення # 200
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
В Японії 5G протестували

на швидкісному поїзді
Alfa-X



Фото: 1Gai

Японська залізнична компанія East Japan Railway спільно з мобільним оператором NTT Docomo
випробували передачу сигналу в мережі 5G за допомогою експреса Alfa-X.


В результаті була досягнута швидкість прийому 500 Мбіт/с і передачі - 100 Мбіт/с, передає ЦТС.

Повідомляється, що в ході випробування були задіяні інфраструктура та обладнання Docomo. а також поїзд Alfa-X, що рухається зі швидкістю 360 км/год на ділянці Сендай - Сін-Аоморі лінії Тохоку Сінкансєн. Дві базові станції були встановлені на відстані 1 - 1,5 км від шляху з розносом близько 900 м, комутаційне обладнання розмістили в поїзді.

Випробування проходили в частотному діапазоні 4,85 ГГц при ширині смуги 100 МГц. Дослідні поїздки проводилися з жовтня по грудень 2020 року. В ході випробування вдалося досягти швидкості прийому 500 Мбіт/с і передачі - 100 Мбіт/с.

Успішне тестування East Japan Railway і Docomo показало, що система здатна стійко передавати зображення з високою роздільною здатністю 4К / 8К в режимі потокового відео як на шляхову інфраструктуру, так і на рухомий склад.

Лада Васюкова

22 лютого, 2021.




RATVODДата: Середа, 24.02.2021, 21:17 | Повідомлення # 201
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Netflix запустив функцію автоматичного

завантаження рекомендованого контенту




Netflix запустив нову функцію для свого мобільного застосування на Android.


Тепер сервіс зможе автоматично завантажувати для користувачів рекомендований контент, заснований на історії переглядів, передає ITC.

Так, щоб скористатися функцією Downloads For You необхідно для початку визначитися, яку ємність накопичувача виділити під завантаження контенту. Залежно від цього Netflix буде автоматично завантажувати в сховище 1 ГБ, 3 ГБ або 5 ГБ рекомендованого контенту.

Функція автоматичного завантаження передбачає розміщення в сховищі користувача фільмів і серіалів, заснованих на рекомендаціях. Незважаючи на те, що вона включає весь контент з бібліотеки, деякі обмеження на завантаження все ж можуть бути через ліцензійні
умови.

Відзначається, що поки функція Downloads For You доступна тільки на Android. Однак незабаром планується розпочати її тестування на платформі iOS.

Нагадаємо. в Україні недавно пройшов друге читання законопроект про оподаткування іноземних електронних сервісів. Законопроект пропонує обкласти 20% -ним податком компанії, що надають електронні послуги і не є резидентами України, в тому числі і Netflix. Експерти вважають, що це призведе до 20% -ному подорожчання всіх онлайн-послуг зарубіжних компаній для українських користувачів.

Лада Васюкова

24 лютого, 2021.



RATVODДата: Субота, 27.02.2021, 19:11 | Повідомлення # 202
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
ViacomCBS запускає Paramount+

в США, Канаді та Латинській Америці



Зображення: Business-Insider

Відеосервіс Paramount + від ViacomCBS виходить на міжнародний рівень.


Вже днями платформа почне роботу в США, Канаді та Латинській Америці, передає Кабельник.

Як відомо, Paramount+ зібрав в собі контент виробничих студій ViacomCBS, таких як BET, Comedy Central, MTV, Nickelodeon, Smithsonian Channel, TV Land, VH1, Paramount Pictures. Серед запланованих шоу: вийде міні-серіал «Пропозиція» (The Offer), драма «Левиця» (Lioness), нова версія виходила на MTV програми Behind the Music, кримінальна драма «Справжні злочинні уми» (The Real Criminal Minds).

Відзначається, що відеосервіс доступний онлайн на ParamountPlus.com, через додаток Paramount+ для iOS і Android. Також Paramount+ буде широко розповсюджуватися на основних платформах на міжнародних ринках, включаючи Claro Video, Mercado Libre, Izzi & Claro Brazil в Латинській Америці і Nuuday, Telenor і Allente в Скандинавії.

Нагадаємо, в Росії Paramount+ доступний з червня минулого року. Доступ до нього надає онлайн-кінотеатр Okko за підтримки ViacomCBS.

Лада Васюкова

26 лютого, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 02.03.2021, 17:54 | Повідомлення # 203
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Індія запустить 5G

в другій половині року



Фото: Mediaclick

Індія готується до запуску 5G.


Перші мережі п'ятого покоління в країні можуть з'явиться вже до кінця поточного року, передає Велика Азія.

Як повідомили в Міністерстві зв'язку, електроніки та інформаційних технологій Індії, спочатку 5G буде розгорнута локально, в окремих областях, «де попит виправдовує капіталовкладення». Мережу п'ятого покоління планують впроваджувати на основі технологій 4G, однаково поширюючи обидві технології на початкових етапах.

Передбачається, що мережа 5G буде мати у своєму розпорядженні різні додатки на базі розширеного мобільного широкосмугового зв'язку (EMBB). Спочатку вони будуть задіяні в великих містах для задоволення потреб охорони здоров'я, освіти, громадської безпеки тощо

До слова, за прогнозами GSMA, в 2025 році Індія поряд з Мексикою і Бразилією буде лідирувати по проникненню 5G в країнах, що розвиваються. Зокрема, в Мексиці проникнення складе 14%, а в Індії і Бразилії - 11%.

Лада Васюкова

02 березня, 2021.



RATVODДата: Четвер, 18.03.2021, 19:29 | Повідомлення # 204
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Samsung об'єднала 4G і 5G. Це дозволило

передавати дані на швидкості
5,23 Гбіт/сек




У компанії Samsung заявили, що при проведенні тесту використовувалася комбінація
смуги 40 МГц діапазону частот 4G і смуги 800 МГц діапазону міліметрових хвиль 5G,
завдяки чому вдалося досягти швидкості в 5,23 Гбіт/сек.


Що сталося


Південнокорейська компанія Samsung Electronics, завдяки використанню технології EN-DC, досягла неймовірних показників швидкості передачі даних в мережах 5G - 5,23 Гбіт/сек.

Задіявши технологію Подвійного підключення E-UTRAN Dual Connectivity New Radio (EN-DC), оператори мереж телекомунікацій зможуть збільшити швидкість передачі даних і покриття мереж 5G, використовуючи для цього ресурси мережі 4G. Це не рекордний показник швидкості в мережах 5G - рекорд на рівні 8 Гбіт/сек був встановлений під час спільного експерименту, проведеного компаніями Nokia і Qualcomm.

Однак в даному конкретному випадку компанія Samsung використовувала іншу технологію (EN-DC); також в даному тесті використовувався смартфон Samsung Galaxy S20 +. Демонстрація проводилася в лабораторії Samsung в Південній Кореї.

Як застосовувалася технологія EN-DC


У компанії Samsung повідомили, що в процесі тесту використовувалася комбінація смуги 40 МГц з діапазону частот для 4G і 800 МГц з діапазону міліметрових хвиль, використовуваних для 5G, завдяки чому вдалося досягти швидкості передачі даних 5,23 Гбіт/сек на одному пристрої. Крім цього, в компанії Samsung заявили про використання комерційних комплексних рішень, в яких були задіяні такі пристрої і мережеві проекти як смартфон Samsung Galaxy S20 +, радіомодулі 4G, радіомодулі 5G (Compact Macro Link) і загальне ядро ​​4G / 5G (Link).

Родзинкою даної демонстрації було використання компанією Samsung технології EN-DC, яка дозволяє операторам об'єднувати мережі 4G і 5G для максимального використання переваг обох мереж. Це повинно забезпечити розширення покриття, зростання швидкостей і надійності каналів зв'язку. Компанія також заявила, що використовувала агрегацію несучих (CA) для об'єднання декількох каналів спектру з метою підвищення швидкості передачі даних в бездротовій мережі.

Оператори телекомунікацій по всьому світу зможуть використовувати спектр 4G для поліпшення якості роботи служб 5G, при цьому в компанії Samsung вважають, що технологія EN-DC продемонструє найширші можливості використання подвійного режиму 4G і 5G.

Досягнення Samsung


Компанія підкреслила, що дане досягнення засноване на багаторічних дослідженнях в сфері 5G. Цей рекорд швидкості в 5,23 Гбіт/сек на одному 5G-пристрої стане важливою віхою в історії компанії Samsung.

У 2018 році компанія Samsung досягла швидкості 5G на рівні 1,7 Гбіт/сек в одній з перших мультигігабітних мереж передачі даних New Radio (NR). Потім в 2019 році був встановлений черговий рекорд швидкості передачі даних - 2,65 Гбіт/сек. І, нарешті, в 2020 році компанія продемонструвала швидкість 4,3 Гбіт/сек. А в цьому році компанія перевершила всі свої раніше досягнуті рекорди швидкості 5G завдяки використанню нового підходу в технології EN-DC.

Борис Скуратівський

18 березня, 2021.

RATVODДата: Неділя, 28.03.2021, 17:50 | Повідомлення # 205
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Дослідження повним ходом:

Коли
LG побудує комерційний 6G



Зображення: Ferra

Південнокорейська компанія LG Electronics може представити
світові комерційну мережу 6G вже
в 2029 році.


Це стане можливим завдяки співпраці з американським постачальником обладнання Keysight, повідомляє Gizchina.

6G від LG


Так, LG уклала угоду з Keysight - американської виробником обладнання і ПЗ для випробувань і вимірювань електроніки. Крім того, в 2019 році південнокорейська компанія домовилася про співпрацю з Інститутом передових технологій (KAIST).

У тому ж 2019 році була побудована спеціальна лабораторія в місті Теджон (Південна Корея), в якій LG і KAIST проводять дослідження в області 6G. Таким чином три сторони (включаючи Keysight) об'єднають зусилля для работати над створенням технологій, пов'язаних з ключовим для 6G терагерцовим діапазоном.

Компанії планують завершити свої дослідження вже до 2024 року. Але, як кажуть в LG, для комерціалізації мережі шостого покоління трьох років мало - очікувати комерційного 6G варто не раніше 2029 року.

Що готує нам 6G


Як зазначали раніше аналітики Bank of America Merrill Lynch (BofA), до 2030 року стандарт зв'язку 5G грунтовно застаріє, оскільки вже не буде справлятися з ростом передачі даних. Миру буде потрібно нова, більш досконала технологія, здатна забезпечити в сотні разів більшу швидкість, ніж її попередниця.

Деякі експерти стверджували, що 6G буде в 8 тисяч разів швидше 5G і зможе розвинути швидкість передачі даних близько 1 ТБ/с. При цьому уточнювали, що на практиці швидкість 6G може бути нижче, але все одно вона буде значно перевищувати показники попереднього стандарту зв'язку. Говорилося про те, що по 6G можна буде за одну секунду завантажити 142 години високоякісного відео.

Дійсно, в LG підтверджують, що мережа шостого покоління зможе забезпечити куди більш високу швидкість передачі даних, меншу затримку і більшу надійність, ніж 5G. Більш того, південнокорейська компанія впевнена, що стандарт нового покоління зможе краще оновити концепцію Інтернету речей і запропонувати користувачам поліпшені можливості підключення.

Про Keysight


Keysight Technologies є американською компанією, що виробляє контрольно-вимірювальне обладнання і програмне забезпечення для електроніки. Обслуговує телекомунікаційну, аерокосмічну, промислову, комп'ютерну і напівпровідникову галузі.

Спочатку була підрозділом електронних випробувань і вимірювань компанії Hewlett-Packard, а після - Agilent Technologies. У 2014 році була відокремлена від Agilent, забравши з собою продуктові лінійки, орієнтовані на електроніку і радіо.

У тому ж році отримала нагороду Global Frost & Sullivan за лідерство на ринку програмного забезпечення для контрольно-вимірювальних приладів.

Про LG Electronics


LG Electronics - це південнокорейська корпорація в складі LG Group. Один з найбільших виробників і розробників побутової техніки, електроніки, пристроїв мобільного зв'язку. Була заснована в 1958 році.

На 114 підприємствах (до яких відносяться 82 дочірніх підприємства) LG Electronics в різних країнах світу працює понад 82 тисяч співробітників.

LG Electronics має п'ять підрозділів:

> LG Home Entertainment - спеціалізується на рідкокристалічних і плазмових телевізорах, системах домашніх кінотеатрів, плеєрах Blu-ray, аудіокомпонентіах, відеоплеєрах і т.д .;

> LG Home Appliance - проектує і випускає пилососи, холодильники, пральні машини, мікрохвильові печі та іншу побутову техніку;

> LG Air Conditioning - спеціалізується на домашніх і комерційних кондиціонерах, системах обігріву і вентиляції, а також на системах мережного управління домашньою технікою HomNet;

> LG Mobile Communications - займається розробкою і випуском мобільних телефонів і мобільних комп'ютерів;

> LG Business Solutions - займається проектуванням і випуском цифрової техніки в секторі B2B ( «бізнес для бізнесу»): рідкокристалічних моніторів, дисплеїв для реклами, систем безпеки і т.д.

Лада Васюкова

25 березня, 2021.



RATVODДата: Субота, 17.04.2021, 23:01 | Повідомлення # 206
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
ТМ «5G»: Як в Україні 11 років тому

зареєстрували 5G, і кому вона належить



Ілюстрація: Владислав Бойко

Уже в жовтні цього року Україна готується провести тендер на частоти 5G.


Таким чином зв'язок п'ятого покоління в нашій країні може з'явитися вже через рік. Однак стало відомо, що в Україні 5G як товарний знак існує з 2010 року.

Чия 5G


Як повідомляє AIN.UA, на сайті Укрпатенту є свідчення, що діє до 15 березня 2030 року. У ньому з 2010 року 5G зареєстрована як товарний знак для послуг зв'язку, відеозв'язку та інтернет-доступу.

Спочатку ТМ була зареєстрована на ТОВ «ІМК». Однак пізніше права були передані депутату, заступнику голови парламентського Комітету з цифрової трансформації Олександру Федієнко.

Що це означає


Як повідомила патентна повірена і CEO IPStyle Марія Ортинська, зареєструвати таку ТМ в 2010 році було цілком можливо, оскільки про саму технологію 5G заговорили тільки в 2015 році. У зв'язку з цим, власник торгової марки теоретично може на законних підставах перешкоджати наданню послуг зв'язку з 5G в назві.

При цьому будь-яким чином впливати на імпорт пристроїв із зазначенням технології п'ятого покоління в назві власник ТМ не може. Це обумовлено тим, що торгова марка зареєстрована для 38-го класу Міжнародної класифікації товарів і послуг. А смартфони в цій класифікації входять в 9 клас.

Але якщо оператори будуть виходити на ринок з послугами 5G, вони в судовому порядку зможуть достроково припинити дію цього свідоцтва. За словами Марії Ортинської, достатньою підставою для цього може стати той факт, що позначення «5G» стало загальновживаним для певного виду послуг.

5G в Україні: як скоро


Як відомо, в Україні тендер на видачу ліцензій 5G планують провести в жовтні наступного року. В такому випадку оператори зможуть отримати свої ліцензії на користування РЧР вже в грудні 2021 року, а перші мережі п'ятого покоління слід чекати не раніше 2022 року.

У травні минулого року гендиректор Vodafone Україна Ольга Устинова заявила, що Україна поки не готова до впровадження 5G. За її словами, перш варто зосередитися на абсолютному покритті 4G.

А гендиректор Київстар Олександр Комаров вважає, що платоспроможність в країні ще не досягла необхідного рівня для користування послугами мережі п'ятого покоління.

Директор по маркетингу Київстар Павло Даніман каже, що для запуску комерційного 5G в Україні проникнення смартфонів з підтримкою цієї технології має становити не менше 20%. При нинішніх темпах продажів, за його словами, такого проникнення не варто чекати раніше 2024 року.

З цим згоден і Олександр Федієнко, який прогнозує появу 5G не раніше, ніж через 5 років. Депутат також додав, що оператори не почнуть будувати мережу п'ятого покоління, поки в нашій країні буде відсутній попит на сегмент інтернету речей.

До слова, Асоціація GSMA ще в 2019 році припустила що Україна буде готова до впровадження мереж п'ятого покоління не раніше 2025 року. Більш того, аналітики вважають, що всі наші країни-сусіди побачать 5G раніше, ніж ми.

Лада Васюкова

16 квітня, 2021.




RATVODДата: Середа, 12.05.2021, 15:31 | Повідомлення # 207
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Проект завершено: Остання станція

столичної підземки отримала доступ до 4G



Фото: Кореспондент

Мобільні оператори завершили проект по запуску 4G на станціях київського метро.


Про це сказано на сайті Vodafone.

4G на «Теремках»


Так, 11 травня швидкісний мобільний інтернет був запущений на останній зупинці столичної підземки - «Теремки». Тепер всі 46 станцій київського метро і тунелі між ними оснащені мережею 4G трьох мобільних операторів.

Проект стартував в березні минулого року. Першою станцією столичної поземки, що отримала 4G, стала «Академмістечко».

Як це було


Підключення мобільного інтернету в метро Києва стало можливим завдяки спільним зусиллям мобільних операторів. технологічного партнера Huawei, профільних державних органів і громадських організацій.

Для запуску 4G в столичній підземці оператори використовували обладнання Huawei і власні частоти. Були задіяні частоти в діапазонах 1800 МГц і 2600 МГц, що дозволило забезпечити кращу швидкість і якість мобільного інтернету.

Швидкість і трафік


Середня швидкість 4Gв метро перевищує 40 Мб/с. З моменту запуску 4G в метро Києва трафік продовжує зростати щомісяця: його обсяг уже перевищив обсяг трафіку Тернополя.

Найбільше навантаження на мережу припадає на проміжки часу з 8 до 9 годин ранку і з 16 до 19 години вечора. А пік щоденного трафіку відбувся 25 лютого поточного року.

ТОП-5 найбільш завантажених станцій абонентами Vodafone в 2021 році:

> "Дружби народів";

> «Берестейська»;

> «Олімпійська»;

> «Контрактова площа»;

> «Осокорки».


Лада Васюкова

12 травня, 2021.



RATVODДата: Четвер, 27.05.2021, 20:17 | Повідомлення # 208
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У Viber з'явилась нова функція: користувачі

зможуть надсилати фотографії та відео
брендам



Фото: пресслужба Rakuten Viber в Україні

Це має допомогти легше розв'язувати поточні питання,
зокрема повідомляти про труднощі в процесі використання товару.


У Viber з'явилась нова функція: користувачі зможуть надсилати фотографії та відео брендам у додатку. Про це повідомляє пресслужба компанії Rakuten Viber в Україні.

Нова функція допоможе клієнтам легше розв'язувати поточні питання: наприклад, надсилати фото для аутентифікації або відео з описом труднощів, які виникли в процесі використання товару. Функція вже доступна для українців, які оновили додаток. Раніше у месенджері стала доступною також опція передачі різних типів файлів.

Крім цього, Viber оновив інтерфейс бізнес-чатів, додавши кнопки камери та галереї. Іконки знаходяться під клавіатурою, як і в приватних чатах.

Відтепер користувачі додатку можуть надсилати документи, відео і фотографії брендам у два способи:

> з мобільного пристрою: натиснувши кнопку «Галерея» й обравши фотографії, відео та файли для обміну, або за допомогою іконки «Камера» в Viber;

> з ПК: натиснувши на кнопку «+» й обравши фото, відео або документи, які потрібно надіслати.




Нова функція підтримує обмін найбільш поширеними типами фотографій (.jpg, .jpeg, .png, .bmp, .svg, .webp) та відео (.avi, .wmv, .mov, .mp4, .3gpp, 3gpp2, .asf, .mkv, .mp2ts, .webm). Розмір відеоматеріалів при надсиланні не повинен перевищувати 100 МБ, а GIF не повинен бути більше, ніж 24 МБ. При обміні фотографіями таких обмежень немає.

До того ж вага файлів, якими користувачі можуть ділитися з брендами у месенджері, збільшилась з 25 МБ до 200 МБ. Всі файли, якими діляться користувачі й компанії у месенджері, захищені шифруванням при передачі.

Раніше у Viber з'явилась можливість підключати до одного відеочату до 30 осіб.

Автори: MediaSapiens

27 травня 2021.




RATVODДата: П`ятниця, 04.06.2021, 09:07 | Повідомлення # 209
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Користувачам Android дозволять відмовитися

від
відстеження рекламодавцями у додатках



Фото: mobil.se

Розробники більше не зможуть побачити унікальний рекламний ідентифікатор користувача,
якщо він відмовився отримувати персоналізовану рекламу.


Компанія Google дозволить користувачам мобільного програмного забезпечення Android відмовитись від відстеження рекламодавцями їхніх додатків для смартфонів. Раніше подібний крок зробила Apple для посилання конфіденційності на iPhone, пише Bloomberg.

Опція стане доступною на Android наприкінці 2021 року, з оновленням сервісів Google Play, повідомляє підрозділ Alphabet. Розробники більше не зможуть побачити унікальний рекламний ідентифікатор користувача, якщо він відмовився отримувати персоналізовану рекламу. На відміну від функції Apple, ідентифікатор не буде вимкненим за замовчуванням.

Зазначається, що Google протягом кількох місяців обмірковує спосіб надати користувачам Android більше контролю над відстеженням реклами, але з менш жорстким підходом, ніж у Apple. У травні Google заявила, що створить розділ безпеки в своєму Play Store у 2022 році, щоб користувачі Android могли бачити, які дані про них збирають розробники. Також користувачі отримають доступ до додаткової інформації про конфіденційність та безпеку.

У квітні 2021-го Apple запустила нову функцію прозорості відстеження додатками. Після оновлення iOS 14.5 мобільні застосунки та рекламодавці не зможуть збирати дані про користувачів iPhone без їх явної згоди, як було можливо дотепер. Таким чином, якщо більшість користувачів відмовляться передавати дані при завантаженні додатків, компанії-рекламодавці можуть понести збитки.

Раніше ЗМІ повідомили, що Google свідомо збирала дані про місцезнаходження користувачів, незважаючи на вимкнену передачу даних.

Автори: MediaSapiens

04 червня 2021.




RATVODДата: Вівторок, 08.06.2021, 17:29 | Повідомлення # 210
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Apple презентувала нові функції,

які чекають на користувачів
iOS 15




Facetime, який більше схожий на Zoom, розпізнавання тексту на фото, функції для людей
із вадами слуху та можливість перетворити кілька пристроїв на один суцільний екран.


Що ще побачать користувачі техніки Apple після оновлення системи?

7 червня на онлайн-конференції Apple для розробників (WWDC) були представлені оновлення, які чекатимуть на користувачів iOS 15 восени. Про це пише The Verge.

Переважно на презентації йшлося про оновлення існуючих функції, до того ж частина з них буде діяти лише на американському ринку: наприклад, оновлені карти чи можливість додати водійське посвідчення у додаток Wallet.

Додаток Facetime
у новій операційній системі iOS 15 стане більш схожим на Zoom. Можна буде створювати посилання на зустрічі, запрошувати на них користувачів Android та Windows, з'явиться режим зниження сторонніх шумів, просторове аудіо, портретний режим з розмитим фоном та сітка, в якій можна буде побачити всіх учасників розмови водночас.

Завдяки новій функції SharePlay користувачі iPhone, iPad і Mac зможуть під час дзвінків через FaceTime разом дивитися відео та стріми, слухати музику.

Нова функція Focus дозволить фільтрувати, які сповіщення користувач отримує протягом дня, в залежності від того, чим він зайнятий. Наприклад, це дозволить отримувати лише робочі або навпаки особисті повідомлення. Всі інші сповіщення також надходитимуть на пристрій, але відображатимуться у більш зручний час.



Також з'явиться режим «Не турбувати». Якщо користувач його увімкнув, то той, хто намагатиметься відправити йому повідомлення, автоматично це побачить. Але зможе поставити позначку про важливість свого повідомлення, тоді отримувач побачить його у будь-якому випадку.

Серед іншого, в iOS 15 з'явиться можливість додавати треки з Apple Music до фото чи відео для створення колажів.

В операційній системі буде функція розпізнавання тексту на фото — Live Text. Його можна буде виділити і скопіювати, навіть якщо зображення нечітке. А якщо на фото написаний номер телефону, то за ним автоматично можна буде зателефонувати без введення номера. Водночас додаток поки що не підтримує українську чи російську мову.





Оновлений додаток «Локатор» дозволить відшукати загублені AirPods Pro і AirPods Max. Також система попереджатиме користувача про те, що він забув навушники.

Функції SharePlay і Focus також з'являться на MacOS Monterey. Серед іншого, користувач зможе керувати одночасно кількома пристроями Apple за допомогою миші або тачпаду: достатньо поставити гаджети поруч, а курсор автоматично переходитиме між ними. Таким чином можна буде, зокрема, переносити файли між пристроями.

Зображення зі смартфона чи планшета можна буде транслювати на Mac через функцію AirPlay.

У бездротових навушниках Apple з'явиться функція для людей з вадами слуху людей — Conversation Boost. Вони підсилюватиме звук голосу співрозмовника. Крім того, Siri зможе зачитувати через навушники повідомлення, в залежності від налаштованих дозволів.

Браузер Safari теж отримає оновлення. Окрім редизайну, у ньому додали можливість групувати вкладки по темам. Також можна буде вмикати і вимикати розширення браузера на окремих сайтах.



Щодо захисту даних, то користучі зможуть відключити в пошті розпізнавання відправником IP-адреси, місцезнаходження одержувача і те, чи відкривав він лист. Також можна буде відстежувати, які додатки збирають дані про власника пристрою, як часто і куди передають.

Для відновлення доступу до iCloud можна буде призначати іншого користувача, через якого вже повернути свій акаунт.

Крім того, велику увагу iOS приділятиме здоров'ю користувача. Вона постійно збирає дані про активність, сон та пульс, якими можна поділитись зі своїм лікарем або членами родини. Також можна буде побачити, що у когось із родичів зафіксоване відхилення від норми по показниках здоров'я. Для англомовних користувачів також буде доступною функція роз'яснення результатів аналізів.

Фото: meduza.io, theverge.com, ain.ua

Автори: MediaSapiens

08 червня 2021.




Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024