FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 14:19

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
RATVODДата: Понеділок, 06.07.2009, 15:39 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини мобільного

Зв'язку та Інтернету


RATVODДата: Неділя, 24.11.2013, 12:28 | Повідомлення # 46
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
До 2019 року кількість смартфонів може зрости втричі



Кількість абонентів мобільного зв’язку в світі досягне 9,3 млрд до 2019 року, причому більше 60% з них становитимуть власники смартфонів – 5,6 млрд, повідомляється в звіті шведської компанії Ericsson.

До цього часу 90 % населення планети буде мати доступ до мереж стандарту WCDMA / HSPA і 65 % – LTE.

В даний час користувачі смартфонів складають 25-30 % з усіх абонентів мобільного зв’язку. Водночас у третьому кварталі 2013 року на продажі смартфонів довелося 55 % реалізації всіх мобільних пристроїв у світі, говориться в повідомленні.

“Швидкі темпи захоплення смартфонами ринку феноменальні і будуть продовжуватися. Знадобилося більше п’яти років, щоб досягти першого мільярда смартфонів, але пройде менше двох років – і їх число перевалить за позначку в 2 млрд. З нинішнього моменту і до 2019 року кількість користувачів смартфонів потроїться “, – заявив старший віце -президент Ericsson Дуглас Гілстреп, слова якого наводяться в звіті. Якщо ви хочете потрапити в число щасливчиків – власників смартфонів – замовляйте модний ґаджет в якому -небудь інтернет-магазині, а під час перевезення вашого товару можете запросто отследить посылку – коли вона приїде і в якому стані знаходиться ваш товар.

“Цікаво, що двигуном цієї тенденції буде Китай та інші ринки, що розвиваються, де стають доступними дешеві моделі смартфонів “, – додав він.

У доповіді прогнозується, що щорічний обсяг трафіку, який передається з використанням смартфонів, збільшиться до 2019 року в десять разів і складе 10 ексабайт. На частку відео до цього часу буде припадати більше половини мобільного трафіку, на соціальні мережі – близько 10 %.

Ericsson AB, заснована в 1876 році, зараз є найбільшим світовим виробником обладнання для бездротових мереж. Компанія також надає послуги операторам мобільного та фіксованого зв’язку. Понад 1 тис. мереж у більш ніж 180 країнах світу використовують обладнання компанії, більше 40% світового мобільного трафіку проходить через мережі Ericsson. Штат компанії складає майже 114 тис. осіб.



RATVODДата: Понеділок, 25.11.2013, 11:33 | Повідомлення # 47
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Samsung випустить в 2014 році смартфон

з тристороннім дисплеєм




Ресурс Bloomberg, з посиланням на інформовані джерела, повідомив про плани Samsung розпочати наступного року випуск смартфона лінійки Galaxy з тристороннім екраном. Крім фронтальної панелі цей екран опоясує бічні сторони корпусу пристрою, дозволяючи розміщувати на них тексти повідомлень, що надійшли або іконки додатків для швидкого доступу. Що примітно, кожна з граней незвичайного дисплея функціонує окремо.

За даними джерел, для створення тристороннього екрану використана оновлена технологія Youm, за допомогою якої був виготовлений вигнутий дисплей смартфона Galaxy Round. Цілком можливо, що подібний дисплей з’явиться у нової моделі серії S або Note, хоча не виключається презентація нового бренду.



Samsung бореться з головним конкурентом компанією Apple за допомогою впровадження інноваційних пристроїв. Кожен третій смартфон, що випускається в світі, вироблено південнокорейською компанією, хоча останнім часом спостерігається зниження темпів продажів її мобільних пристроїв лінійки Galaxy.
У свою чергу, Apple готує iPhone з більш великим екраном. Можливо, наступного року з’являться «яблучні» моделі з вигнутим дисплеєм. Разом з мобільними додатками від Digitalpromo., ті смартфони стануть набагато розумнішиими.

В даний час в портфоліо Samsung є лише один смартфон із зігнутим екраном – Samsung Galaxy Round. Пристрій був представлений в Південній Кореї на початку жовтня. Діагональ Super AMOLED – екрану смартфона, вигнутого навколо вертикальної осі, дорівнює 5,7 “, роздільна здатність – 1080х1920 пікселів. Характеристики Galaxy Round також включають чотирьохядерний процесор Qualcomm Snapdragon 800 з тактовою частотою 2,3 ГГц , 3 Гбайт оперативної пам’яті і 32 Гбайт вбудованої флеш-пам’яті.



RATVODДата: Четвер, 17.07.2014, 10:15 | Повідомлення # 48
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Президент пообіцяв народу 4G.

А чи потрібен 4G народу ?




Зв'язок 4G в Україні перетворюється мало не в національну ідею.
Але чи буде затребувана ця технологія в Україні, міркує Павло Урусов, головний редактор ненудного сайту про техніку gagadget.com


Минулого тижня відбулася знакова подія. Президент України Петро Порошенко, представляючи нового заступника глави Адміністрації президента Дмитра Шимківа, заявив, що не розуміє, чому в Україні досі немає мобільного зв'язку стандарту 4G. За словами глави держави, раніше провести конкурс на ліцензії заважала корупція. Подібні заяви з вуст Президента дозволяють сподіватися на те, що ситуація з впровадженням в країні високошвидкісного мобільного інтернету нарешті зрушить з мертвої точки.

Цікаво, що якщо чиновники з Нацкомісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації говорять про продаж ліцензій на 3G, то Петро Порошенко відразу заявив про необхідність будівництва в Україні 4G-мереж. І хоча не зовсім ясно, що саме мається на увазі під 4G (у США, наприклад, цим терміном називають як HSPA +, так і LTE), ризикну припустити, що мова йде в першу чергу саме про LTE. Насправді подібна точка зору не нова.
Ще в 2009 році представники мобільних операторів говорили про те, що затягування з видачею ліцензій на мобільний зв'язок стандарту UMTS / WCDMA робить оптимальним впровадження не одного лише 3G, а 3G і 4G паралельно. З тих пір пройшло 5 років, а віз і нині там.

Але наскільки в Україні на сьогоднішній день актуальне впровадження 4G? Якщо поглянути на карту поширення технологій мобільного інтернету в Європі, то Україна на ній виявиться єдиною країною, де LTE відсутня. У всіх наших сусідів, включаючи Росію і Білорусь, подібні мережі вже з успіхом експлуатуються і радують абонентів.

Наскільки українці готові користуватися мобільним доступом в інтернет за стандартом LTE? Відповідь на це питання залежить в першу чергу від кількості абонентських пристроїв з підтримкою даної технології на руках у населення. Згідно з дослідженням GfK, станом на лютий 2014 9% усіх продаваних в Україні смартфонів і 10% планшетів підтримували LTE. Начебто небагато, але з іншого боку і чимало, адже мова йде про десятки тисяч пристроїв. Наприклад, у січні 2014 було продано близько 35 000 таких смартфонів, у лютому - близько 25 000. Причому з часом частка пристроїв з LTE в загальних продажах буде тільки збільшуватися: уже зараз практично всі виробники чіпів представили свої рішення для бюджетних смартфонів з підтримкою LTE . А це означає, що LTE з часом з'явиться і в пристроях низької цінової категорії, які в Україні традиційно користуються найвищим попитом.
Впровадження LTE створить свого роду позитивний зворотний зв'язок: виробники почнуть завозити в країну більше пристроїв з підтримкою цієї технології, що в свою чергу призведе до підвищення попиту на послуги доступу в інтернет через LTE.

Скажімо, в даний момент Samsung офіційно не поставляє в Україну смартфони з підтримкою LTE, але в разі запуску LTE-мереж ця ситуація напевно зміниться, як це вже сталося в Росії та Білорусі.

Наостанок хочу додати дещо від себе особисто. Я тільки недавно повернувся в Україну із США, де прожив майже рік і користувався при цьому мобільним доступом в інтернет через LTE. Мушу зауважити, що 3G (навіть в самому своєму просунутому варіанті HSPA) сильно поступається LTE за швидкістю завантаження сторінок і при цьому сильніше витрачає заряд акумулятора смартфона. Будемо сподіватися, що можливість оцінити цю різницю незабаром з'явиться і в українських користувачів.

ПАВЛО УРУСОВ

2014-07-14

Мediasat.info


RATVODДата: Четвер, 17.07.2014, 16:38 | Повідомлення # 49
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Презентована технологія найповільнішого відтворення відео

у форматі Full HD




Компанія MediaTek сьогодні презентувала технологію Super-Slow Motion (найповільнішого відтворення) - першої в світі опції для відеофотокамер смартфонів, що дозволяє пристроям записувати відео у форматі 1080p Full HD з частотою 480 кадрів в секунду і відтворювати такі відеоматеріали з уповільненням до 1/16 номінальної швидкості. Цією висококласною технологією оснащені пристрої на базі MT6595 і MT6795, що забезпечують чудові мультимедійні можливості користувачам смартфонів по всьому світу.

Технологія Super-Slow Motion стала переконливим підтвердженням неухильного прагнення компанії MediaTek розробляти надсучасні технології для ринку смартфонів і надавати користувачам мобільних пристроїв по всьому світу буквально необмежені можливості.

Ця технологія управляє декількома взаємодіючими підсистемами, починаючи, зокрема, з Sony IMX220 - сенсора 20,7 МП, призначеного для відеозйомки. У наслідку отримані відеофайли з високим показником fps проходять спеціально розроблений компанією MediaTek процес розширеної обробки зображень, який дозволяє забезпечити найвищу якість кожного обробленого кадру і відтворення зображення з чудовою чіткістю і деталізацією.

Крім того, користувачі отримують необмежені можливості редагування знятих відеоматеріалів, зберігаючи при цьому повний контроль над тривалістю і розташування сегмента Super-Slow Motion в межах відеофайлу. Готовим відео у форматі Super-Slow Motion можна з легкістю ділитися з друзями і близькими.

"Технологічні інновації - наприклад, опція камери Full HD Super-Slow Motion з частотою 480 кадрів в секунду, - дозволяють MediaTek розсовувати звичні межі і робити висококласні мобільні функції доступними будь-якій людині на планеті. А це повною мірою відповідає нашій стратегії створення пристроїв середнього класу , об'єднуються терміном "Super-mid market", а саме - наданні великої кількості різноманітних функцій за розумною ціною ", - зазначив Джеффрі Цзю (Jeffrey Ju), генеральний менеджер комерційного підрозділу смартфонів компанії MediaTek.

2014-07-17

Мediasat.info


RATVODДата: Неділя, 20.07.2014, 00:23 | Повідомлення # 50
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Китай готовий побудувати для України

урядову 4G-мережу




Корпорація Xinwei Telecom Technology Co. Ltd. повідомила про готовність приступити до виконання робіт зі створення державної мережі мобільного зв'язку 4-го покоління. Власник компанії Ван Цзин повідомив українським журналістам про те, що готовий вкласти в проект 0,6 млрд. доларів.

На думку китайського мільярдера, після створення відповідної інфраструктури, уряд України отримає можливість надавати більше послуг в електронному вигляді.

У НКРЗІ повідомили, що держава підтримає ідею пана Цзина з тим, щоб підвищити конкуренцію на ринку і змусити місцевих стільникових операторів активніше впроваджувати нові технології та сервіси, переглядати ціни на послуги для населення та корпоративних клієнтів.

Швидше за все, всеукраїнська 4G-мережа на базі технології McWiLL, побудована корпорацією Xinwei Telecom, почне надавати послуги звичайним громадянам. Просто, державний напрямок буде першочерговим. Розвиток у сфері електронного уряду, є пріоритетом для України. Китайський проект дозволить убезпечити державні канали зв'язку від злому і прослуховування.

Кабмін вже зустрічався з китайською делегацією. Обізнана особа вказує, що сторони домовилися про пайове фінансуванні реалізації проекту. Приватна корпорація візьме на себе 80 відсотків витрат, а Україна - 20 відсотків. За такою ж схемою буде здійснюватися і володіння активами нового оператора.

Держспецзв'язку вже отримала запит Мінрегіонбуду про діяльність Xinwei. Ймовірно, мобільний провайдер буде перебувати у віданні Держагентства з питань електронного уряду, яке зараз знаходиться у стадії створення. Частина інфраструктури може надати українська компанія "Датагруп" (володіє ліцензією на РЧР в діапазоні 1,5 GHz і потужною оптоволоконною мережею). Співробітники Xinwei вже зустрічалися з її представниками і обговорювали багато питань.

Нагадаємо, Xinwei раніше придбала оператора "Просат", отримавши ліцензію на РЧР в діапазоні 1,8 GHz. Корпорація також буде продавати смартфони, планшети і звичайні телефони власного виробництва, що працюють в 4G-і GSM-мережах.

19-07-2014

RATVODДата: Четвер, 24.07.2014, 09:29 | Повідомлення # 51
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Президент України підписав указ

про впровадження
3G-зв'язку в країні




На сайті президента України з'явився указ № 613/2014 «Про забезпечення умов для Впровадження сучасних телекомунікаційніх технологій».
У ньому президент зобов'язав Кабінет Міністрів України і ряд відомств до 15 серпня 2014 прийняти всі необхідні заходи, які дозволять провести конверсію частот для впровадження в Україні стандарту мобільного зв'язку третього покоління ІМТ-2000 (UMTS). Кабмін також зобов'язаний забезпечити безперервне виконання Збройними Силами України всіх своїх завдань та їх переозброєння сучасними засобами радіорелейного зв'язку та радіолокації.

Згідно з указом, Національна комісія у сфері регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) має забезпечити проведення до 30 жовтня 2014 відкритих тендерів (відкритих аукціонів) на видачу ліцензій для використання радіочастотного ресурсу України для впровадження зв'язку стандарту ІМТ-2000 (UMTS).

У документі міститься розпорядження Кабінету міністрів до 15 серпня провести заходи щодо конверсії частот. Зараз частоти, необхідні для зв'язку стандарту ІМТ-2000 (UMTS), зайняті засобами зв'язку військових, після конверсії оператори зможуть розвивати на них 3G.

Міністерству оборони і Держспецзв'язку, а також НКРЗІ до 15 серпня - також вжити необхідних заходів для конверсії, в тому числі - за нормами частотно-територіального розносу (раніше НКРЗІ повідомляла, що на тендері будуть виставлені три ліцензії - смуги частот шириною два блоки по 15 МГц : 1920-1935/2110-2125 МГц, 1950-1965/2140-2155 МГц, 1965 1980/2155-2170 МГц).

НКРЗІ наказується до 30 жовтня цього року забезпечити тендери (відкриті аукціони) на видачу ліцензій операторам для 3G.

Це вселяє надію, що вже восени оператори куплять ліцензії і почнуть працювати над тим, щоб дати повноцінний 3G-доступ абонентам.

Нагадаємо, що заявки на участь в тендері подали «Київстар», «МТС Україна», «Астеліт» (ТМ life :), і, що було дещо несподівано - «Укртелеком», і CDMA-оператор «Інтертелеком».

Валерій Шаповал

23.07.2014


RATVODДата: Субота, 02.08.2014, 09:55 | Повідомлення # 52
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
НКРЗІ скасувала рішення з впровадження MNP



Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації на засіданні, що відбулося 1 серпня, скасувала своє рішення від 25.04.2013 № 248 «Про затвердження Положення про надання послуг з перенесення абонентських номерів та використання персональних номерів», повідомляє кореспондент «proIT».

«На своєму черговому засіданні НКРЗІ прийняла ряд рішень, спрямованих на узгодження нормативно-правового поля у сфері телекомунікацій з чинним законодавством та формування дієвих механізмів для впровадження нових послуг для населення на телекомунікаційних мережах України», - повідомили в прес-службі держрегулятора.

Рішення держрегулятора, яким було затверджено Положення про надання послуг з перенесення абонентських номерів, було скасовано у зв'язку з анулюванням Міністерством юстиції державної реєстрації рішення НКРЗІ.

Таким чином, питання впровадження MNP в Україні ще якийсь час залишиться невирішеним. НКРЗІ інформує про готовність до обговорення проекту нового рішення з учасниками ринку. Так, до 29 серпня 2014 Нацкомісія буде приймати зауваження та пропозиції до проекту про перенесення номерів.

Нагадаємо, раніше компанія «МТС-Україна» заявляла про технічну готовність до запуску послуги з перенесення номерів (MNP).

01.08.2014

DMishaДата: Субота, 11.10.2014, 21:27 | Повідомлення # 53
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Майбутні iPhone можна буде згинати, скручувати

і з’єднувати в один великий дисплей....





Американське патентне бюро опублікувало інформацію про те, що компанія Apple отримала новий патент. На цей раз – на розробку і виробництво пристрою, який буде працювати за рахунок згинань корпусу і екрану. Сенсорна технологія нового покоління, зможе вивести мобільні пристрої на небачений раніше рівень. Дану інформацію підтвердила і сама компанія Apple.

Відомо про розробку поки зовсім небагато. Згідно з документами – це «рекламний пристрій» або «переносний обчислювальний пристрій», однак опис девайса виразно точно наводить на думку про те, що це буде смартфон. Відомо також, що пристрій зможе працювати в постійній «зв’язці» з персональним комп’ютером або сервером.

Головною рисою гаджета стане його конструкція і матеріал, з якого буде створений корпус і екран. Що саме це за матеріал, поки не відомо, однак незалежні експерти вважають, що це може бути якась нова форма вуглецевого волокна, зразок кевлара – матеріалу, з якого виробляють сучасні бронежилети. Точно відомо, що смартфон буде легко і просто згинатися, розгинатися, складатися навпіл і так далі. Про те, чи буде пристрій мати не стандартну форму поки нічого не відомо.

Що стосується системи управління інноваційним девайсом, то деякі дії на ньому можна буде виконувати за допомогою згинання корпусу. Даний спосіб управління може стати альтернативою вже «класичним» сенсорам.

Не можна не нагадати й про те, що подібними технологіями вже займаються компанії LG і Samsung, які пообіцяли до 2016 року випустити свої власні гнучкі телевізори. При цьому не виключено, що наступним кроком компаній стане створення мобільного пристрою на базі цієї технології. Що стосується термінів виходу нового гнучкого смартфона Apple, то поки компанія не стала робити будь-яких заяв.

Джерело:
RATVODДата: Середа, 05.11.2014, 12:20 | Повідомлення # 54
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Уряд знову затягує вирішення питання

з видачею
3G-ліцензій




Уряд відмовився приймати умови проведення конкурсу на «третє покоління» мобільного зв'язку,
зажадавши від НКРЗІ оформити документ у вигляді розпорядження, повідомляє
«Дело».


Уряд не погодив документ, без якого неможлива видача ліцензій на 3G, і повернув його назад до Нацкомісії з регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ). Кабінет міністрів наказав телеком-регулятору оформити умови проведення конкурсу на 3G у вигляді розпорядження. Це значить, що весь бюрократичний ланцюжок - окрім згаданих держорганів, це ще декілька міністерств, Антимонопольний комітет і Держспецзв'язку - знову візьме участь в узгодженні нормативного акта.

«Чорновик» конкурсних 3G-умов завізував перший заступник міністра Кабінету міністрів Олег Паракуда. Про це виданню повідомив голова ради Асоціації «Телас» Леонід Ошеров. «Зараз НКРЗІ повинна буде підготувати проект розпорядження Кабміну і направити його на погодження», - пояснив він. Йому важко припустити, скільки часу буде потрібно для повторного проходження владними коридорами умов конкурсу на «третє покоління» мобільного зв'язку.

Телеком-регулятор направив документ на узгодження з Кабміном 28 жовтня 2014. Тоді член НКРЗІ Олександр Скляров зазначив, що від уряду потрібно навіть не затвердження, а узгодження. Сьогодні він підтвердив, що умови конкурсу уряд відіслав в НКРЗІ. «Комісія зможе оформити умови конкурсу в повній відповідності з регламентом Кабміну, тобто узгодити проект урядового розпорядження з відповідними відомствами в межах одного-двох тижнів», - змалював ситуацію Олександр Скляров. В процесі узгодження зазначеного документа вже приймали і ще раз візьмуть участь Мінфін, Мінекономіки, Міноборони, АМКУ, Держспецзв'язку та Мін'юст.

Умови конкурсу для видачі трьох 3G-ліцензій є останнім документів, після вступу в силу якого можна проводити серед мобільних операторів тендер. Ухвалений НКРЗІ в минулий вівторок варіант передбачав реалізацію радіочастот в діапазонах 1920-1935 / 2110-2125, 1950-1965 / 2140-2155, 1965-1980 / 2155-2170 МГц. Мінімальна ціна однієї ліцензії становила 2,443 млрд. грн. Додатково переможці конкурсу мали б оплатити конверсію діапазону, вартість якої для трьох смуг встановлена ​​в 1,601 млрд. грн.

2014-11-04

9274051


RATVODДата: Четвер, 06.11.2014, 10:59 | Повідомлення # 55
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Кабмін дозволив НКРЗІ проводити

конкурс на
3G-ліцензії



Фото: Reuters


Кабінет Міністрів затвердив запропоновані Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), умови тендеру на надання ліцензій на 3G зв'язок. Про це журналістам повідомив міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак.
«Ми сьогодні затвердили розпорядженням умови проведення конкурсу з продажу 3G ліцензії, які були підготовлені Національною комісією», - сказав Семерак.

Читайте також: Кабмін затягує тендер на видачу 3G-ліцензій

За його словами, таке рішення Кабміну дозволить комісії оголосити конкурс, який триватиме протягом 60 днів.
Таким чином, за словами Семерака, підсумки конкурсу будуть підведені в січні.

Він також підкреслив, що затверджені урядом умови дозволять провести прозорий конкурс.
Він додав, що додаткові кошти, які будуть отримані від переможця конкурсу в ході конверсії частот, закріплених за військовими, будуть спрямовані на оновлення військового обладнання.

05.11.2014

9274051


RATVODДата: П`ятниця, 28.11.2014, 23:05 | Повідомлення # 56
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Україна починає заважати сусідам розвивати 3G і 4G



Технологічна нерозвиненість України призвела до перших проблем з сусідами. Польський телеком-регулятор UKE та Український державний центр радіочастот (УДЦР) підписали 19 листопада угоду про обмеження використання радіочастот у прикордонних районах. Про це повідомила Gazeta Wyborcza. Мова про діапазонах 880-890 МГц.

Поляки наскаржилися


Згідно з повідомленням польського регулятора телекомунікаційного ринку, Україна зобов'язалася значно знизити рівень «шумового» сигналу, створюваного базовими станціями українських CDMA-операторів. Як відзначають в UKE, такі сигнали помітно погіршують якість роботи мереж GSM і UMTS 900 (3G) польських мобільних операторів Aero 2 і P4 на територіях Люблінського і Підкарпатського воєводств.

Польська сторона вказує, що перешкоди виникають через використання Україною незвичайного для європейської системи стандарту CDMA-800.
У нашій країні в цих частотах працюють два CDMA-оператора - «Інтертелеком» і «Телесистеми України» (ТМ PEOPLEnet). Вони обслуговують в цілому близько 2 млн абонентів.

Українці користуються технологією CDMA EV-DO, яка дозволяє передавати дані зі швидкістю до 14,7 Мбіт / сек, як альтернативою стандартному європейському 3G (UMTS).

Адже основні гравці - GSM-оператори - досі не отримали ліцензій на технології наступних поколінь. І мобільний інтернет у них повільний.

Зв'язок погіршиться


Поляки відзначають, що угода завершило суперечку з українськими телеком-чиновниками, який тривав з 2012 р Втім, директор з питань радіочастотних присвоєнь УДЦР Євген Хаїров заявив «Капіталу», що договір з Польщею був підписаний на умовах компромісу. За його словами, в чомусь доведеться поступитися і сусідові. У той же час, вважає Хаїров, тепер потужність деяких українських прикордонних передавачів доведеться обмежити. Він додає, що поляки говорили про серйозні перешкоді вглиб їхньої країни на відстань до 50-70 км.

Поки не встановлено точно, які з передавачів українських CDMA-операторів потраплять під перенастроювання. Хаїров каже, що все залежить від того, де встановлений кожен з них. Якщо базова станція знаходиться на висоті, то сигнал може долати і до 100 км, пояснив співрозмовник видання. Наприклад, відстань від Львова до кордону з Польщею становить 73 км.

450 млн грн витрачено в 2012 р з держбюджету на забезпечення соціально незахищених верств населення
безкоштовними цифровими телеприставками


Технічний директор PEOPLEnet В'ячеслав Ганджа розповів, що тепер УДЦР повинен підготувати для операторів рекомендації, обов'язкові до виконання. Він вважає, що подібні обмеження негативно вплинуть на якість української CDMA-зв'язку в прикордонних районах. Правда, впевнений він, на мережу PEOPLEnet істотного впливу таке обмеження не зробить. Якщо порівнювати карти покриття компаній PEOPLEnet та «Інтертелеком», то виявиться, що у першій покриття мережі поширюється лише на передмістя Львова, Луцька, Горохова, а у другої - покриття «килимове». Аж до самого кордону. Тому, швидше за все, перенастроювати доведеться базові станції «Інтертелекому». У сільських районах України мобільний інтернет часто є єдиним можливим способом потрапити у всесвітню мережу. Якщо не стане і його, то люди опиняться в ізоляції.

Інші країни підтягнуться


Польський «компроміс» - не перший, нагадує В'ячеслав Ганджа. З румунами вже теж підписано аналогічну угоду, оскільки вони скаржилися на перешкоди з боку України. При цьому представник PEOPLEnet зазначає, що румунські оператори самі не проти пофонить. За його словами, тамтешні компанії ставили базові станції впритул до нашого кордону і «стріляли» на 20 км вглиб країни. Євген Хаїров підтверджує, що угода з Румунією було підписано рік тому і стосувалося перешкод, які українські CDMA-компанії створювали закордонним GSM-мереж. При цьому він спростовує «румунське радіовторження», підкреслюючи, що УДЦР проводить постійні моніторинги.

Техдиректор PEOPLEnet припускає, що наступні радіочастотні суперечки можуть виникнути зі Словаччиною та Угорщиною, які також вже використовують на своїх територіях технології наступних поколінь. Представник УДЦР підкреслив, що подібних угод з цими країнами поки немає.

Діра в телевізорі


Проблеми з нестикування старих і нових мобільних технологій в прикордонних районах, з якими Україна рано чи пізно повинна була зіткнутися, це тільки квіточки. У наступному році ребром постане питання відключення аналогового ефірного телебачення. Як розповів Хаїров, Україна не підписувала ніяких глобальних угод з Європою з гармонізації мобільних технологій. Тому всі суперечки вирішуються в приватному порядку.

З впровадженням цифрового ТБ, за його словами, ситуація зовсім інша. Адже наша країна стала учасницею угоди «Женева-2006», згідно з яким в 2015 р повинен залишитися тільки цифровий ТВ-сигнал. Представник УДЦР прогнозує, що проблеми в прикордонних районах з Європою на заході, а також з Росією на сході можуть початися вже наступного літа. Адже Україна повинна забезпечити відсутність аналогових перешкод на кордонах до червня наступного року.

В даному випадку українське аналогове телебачення буде заважати закордонному цифровому, а також розвитку мереж 4G (LTE). «Може, європейські сусіди і підуть нам на зустріч, давши невелику відстрочку. Але це буде тільки два-три місяці або до півроку », - припускає Хаїров. Чекати довше навряд чи хтось стане.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, що відповідає за перехід на «цифру», досі не підготувала план відключень. Документ знаходиться у стадії обговорення. Член Нацтелерадіо Катерина Котенко заявила «Капіталу», що розглядається два сценарії: повне і поетапне відключення аналога. «Рішення буде прийнято до нового року», - уточнила вона, додавши, що потрібно ще замовити послуги моніторингу, щоб точно дізнатися, яке реальне покриття нової мережі цифрового ТБ «Зеонбуд» і скільки відсотків населення мають реальну можливість його прийому. Адже якщо в один прекрасний день аналог пропаде, держава має бути впевнена, що у людей є альтернативне джерело сигналу.

За словами члена Нацтелерадіо Григорія Шверк, швидше за все, спочатку будуть відключати аналог в західних областях, а також на сході, де Україна межує з Росією. Нагадаємо, країна вже витратила 450 млн грн з бюджету на забезпечення соціально незахищених верств населення безкоштовними цифровими телеприставки в 2012 р При цьому на всіх приймачів все одно не вистачило.

СТАC ЮРАСОВ, ІГОР ФІЛИППОВСЬКИЙ

28.11.2014.


9274051


RATVODДата: П`ятниця, 19.02.2016, 13:10 | Повідомлення # 57
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Skype для Android і iOS з'явилася

підтримка групових відеодзвінків




Користувачі пристроїв під управлінням Android і iOS отримали можливість здійснювати групові відеодзвінки в Skype.

Як і було обіцяно, компанія Microsoft оновила клієнт Skype, в результаті чого користувачі гаджетів на Android і iOS отримали можливість здійснювати групові відеодзвінки.

Тепер в мобільному спілкуванні одночасно можуть брати участь 25 користувачів. Навіть якщо у адресата немає облікового запису, його можна додати в чат, для цього використовується веб-версія сервісу.

Природно, за участю відразу декількох користувачів в відеодзвінків, істотно збільшується інтенсивність потоку даних. З цією проблемою Microsoft впоралася завдяки співпраці з Intel і інтеграції аудіокодеки SILK.

В даний момент функція активована в Європі і США, решта отримають таку можливість на наступному тижні.



Anton Petrov

19 лютого 2016




RATVODДата: Понеділок, 02.05.2016, 15:18 | Повідомлення # 58
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ЄС почав скасування

мобільного роумінгу




Роумінг в мережах мобільних операторів для 28 країн-членів ЄС буде повністю відмінено в червні 2017 року

Євросоюз з суботи знизить вартість мобільного роумінгу на території 28 країн-членів, а з середини червня 2017 року скасує його зовсім.

В опублікованому в п'ятницю комюніке Єврокомісії повідомляється, що з 30 квітня власники мобільних пристроїв в ЄС при поїздках в інші країни союзу будуть доплачувати 5 євроцентів за хвилину вихідного дзвінка, 2 євроцента за відправлене смс-повідомлення і 5 євроцентів за мегабайт даних.

Це початок переходу до повного скасування роумінгу між країнами всередині ЄС. З середини червня 2017 року жителі ЄС платитимуть однакову ціну за використання мобільних пристроїв у себе вдома і в будь-якій країні союзу.

"Ми виходимо зараз на фінішну пряму до скасування роумінгу в 2017 році, - зазначив заступник голови Єврокомісії Андрус Ансіп. - Мова йде не тільки про економію грошей європейцями, а й про зниження бар'єрів на просторі Єдиного цифрового ринку".

"Ці норми забезпечують право кожного європейця мати доступ до онлайн-контенту за своїм вибором без втручання чи дискримінації, - додав комісар ЄС Гюнтер Еттінгер, який курирує цифровий ринок. - Вони допоможуть покінчити з фрагментацією єдиного ринку, створять правову визначеність для бізнесу і полегшать його роботу через кордони ".

Нагадаємо, що Європарламент прийняв закон про скасування роумінгу в країнах союзу в жовтні минулого року.

29 квітня 2016

delo.ua


RATVODДата: Середа, 31.08.2016, 10:27 | Повідомлення # 59
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
До 2025 року обсяги продажів 5G-телефонів

досягнуть 300 мільйонів




Strategy Analytics опублікувала два звіти, в яких проаналізувала еволюцію 5G.


У першому звіті «Огляд розвитку 5G - можлива фрагментація, але неминуча диверсифікація», робиться висновок про необхідність застосування додаткових сил для поєднання раннього єдиного стандарту 5G з довгостроковою необхідністю підтримки різних вимог ринку. У ньому наголошується, що провідні європейські оператори послуг зв'язку - такі, як NTT DoCoMo, SK Telecom, Verizon, AT & T і інші - рухаються до впровадження 5G абсолютно різними шляхами.

У другому звіті «Глобальний прогноз продажів 5G сумісних телефонів в розрізі регіонів» передбачається, що комерційна продаж 5G-спільних телефонів почнеться в 2020 році, а в 2025 її обсяги перевищать 300 мільйонів штук.

Старший аналітик в Strategy Analytics Гуанг Янг коментує:

«Успішно розроблені в 2016 році плани запуску 5G спровокують розвиток екосистеми, на частку якої 2025 доводитиметься 7% всіх мобільних з'єднань в стандарті 5G. Його запуску в Китаї, намічений на 2020 рік, наблизить країну до США, Південної Кореї і Японії, які кваплять технічний прогрес для задоволення попиту на широкосмуговий інтернет з наближенням Олімпійських гра, а також в світлі зростання конкуренції з іншими альтернативними гравцями. На відміну від них, європейські оператори в даний час приділяють більше уваги розвитку можливостей в сфері Інтернету речей ».

Директор агентства Strategy Analytics Кен Хайерс передбачає:

«Перші 5G-сумісні телефони вже в 2020 році стануть доступні в Південній Кореї до вільного продажу, але в обмеженій кількості, а вже в 2021 такі моделі почнуть з'являтися в продажу в США, Великобританії, Швеції, РАЕ, Китаї та ряді інших країн світу. До 2022 року будуть продані десятки мільйонів 5G-сумісних телефонів, і загальна частка продажів таких пристроїв досягне декількох відсотків ».

Віллі-Петтері Уконахо додає:

«Перші пробні моделі 5G-телефонів, які з'являться в 2018 році, як очікується, будуть мати різні проблеми, включаючи короткий термін роботи батарей, відсутність переходу до 4G і нестабільність зв'язку. Однак до 2020 року велика частина цих проблем буде успішно вирішена. Втім, перші моделі, що з'явилися на ринку, будуть продаватися за досить високими цінами ».

- 30 серпня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Четвер, 13.10.2016, 14:00 | Повідомлення # 60
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Експериментальний запуск 5G в Україні:

як це буде?




В Україні вже сьогодні хочуть почати експериментувати з тестовим запуском зв'язку нового покоління.


Про це повідомляє «Слово і діло».

Як стало відомо, активні обговорення про пробні запуски мережі 5G пройшли в адміністрації президента України.
Інформацію про можливий пробний запуск мережі нового покоління підтвердив заступник глави АП з питань проведення адміністративних, економічних і соціальних реформ Дмитро Шимків.

«Ми на даний момент обговорюємо, як зробити так, щоб почати експериментувати з 5G в Україні вже сьогодні. Є чітке розуміння, як це зробити», — розповів політик.

Шимків зазначив, що про повноцінний запуск 5G мова йти не може, так як ні обладнання, ні стандартів зв'язку, ні пристроїв, що підтримують нову мережу ще немає. Однак, як стверджують чиновники, є технічна можливість провести тестовий запуск зв'язку 5G в тому випадку, якщо буде виходити активна ініціатива від учасників ринку.

«Наша позиція дуже чітка – відкритий ринок», — додав Шимків.

Як відомо, право на експлуатацію операторами покоління мережі 4G було офіційно затверджено 1 вересня у Верховній Раді.

Микита Наумов

- 12 жовтня, 2016

Редакція Mediasat


Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024