FORUM TV-SATЧетвер
18.04.2024, 17:38

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
RATVODДата: Понеділок, 06.07.2009, 15:39 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Новини мобільного

Зв'язку та Інтернету


RATVODДата: Понеділок, 26.11.2018, 20:23 | Повідомлення # 106
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У ФІНЛЯНДІЇ МЕРЕЖІ 5G НЕ ЗМОЖУТЬ

ПРАЦЮВАТИ ПОВНОЦІННО ЧЕРЕЗ
РОСІЙСЬКІ СУПУТНИКИ



Фото: portal gda / Flickr.com

Мережі стільникового зв'язку п'ятого покоління в Фінляндії не зможуть
працювати повноцінно через російські супутники, заявляють місцеві оператори.


Як пише «Фонтанка» з посиланням на публікацію в Yle Svenska, придбані телеком-операторами DNA, Elisa і Telia в Фінляндії ліцензії на 5G припускають роботу в діапазоні частот 3,41-3,8 ГГц. Однак верхню частину цього діапазону використовує «Роскосмос» для прийому сигналів з супутників, а згідно з угодами Міжнародного союзу електрозв'язку, ця діяльність має пріоритетне значення. Фінські оператори заявляють, що неможливість користуватися смугою частот в 130 МГц на практиці означає обмеження швидкості зовнішнього використання мережі 5G максимум до 1 Гбіт/с.

Альтернативним варіантом може стати створення мережі 5G на більш високих частотах. Передбачається, що це стане можливим в 2020-х роках, але зажадає набагато більших витрат.

Раніше повідомлялося, що «Мегафон» і «Ростелеком» протестували 5G на частотах 26 ГГц, в якому працюють системи супутникового зв'язку. Відповідно до їхнього висновку, використання 5G на цих частотах не призведе до критичного обмеження роботи супутникового обладнання.

23.11.2018

RATVODДата: Середа, 28.11.2018, 23:01 | Повідомлення # 107
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Ericsson Mobility: до 2024 року в світі

буде
1.5 мільярда передплатників 5G-послуг




Через шість років можливість доступу до 5G-зв'язку матимуть 40% жителів планети.


Автори нової доповіді «Ericsson Mobility» [furl=http://news.cision.com/ericsson/r/5g-estimated-to-reach-1-5-billion-subscriptions-in-2024---ericsson-mobility-report,c2682977]прогнозують[/furl], що технологія 5G зможе стати глобальною набагато швидше, ніж це зробили попередні покоління мобільного зв'язку; вже до 2024 року даною технологією буде користуватися 1.5 мільярда чоловік, а потенційно доступною вона буде 40% населення Землі.

Як вказують автори доповіді, в даний час в усьому світі налічується 7.9 мільярда передплатників послуг стільникового зв'язку, при цьому лідерами зростання в цьому секторі є Китай і Індія, де в третьому кварталі був відзначений приріст в 37 і 31 мільйон передплатників відповідно. Якщо заглибитися в деталі, то 3.3 мільярда користувачів стільникового зв'язку є передплатниками мереж LTE.

Лідерами зростання кількості передплатників мереж 5G будуть США, Південна Корея, Японія, Китай і деякі країни Європи. У 2024 році, на думку експертів з Ericsson, півтора мільйона передплатників послуг 5G становитимуть 17% від загальної кількості передплатників послуг мобільного зв'язку.

Видавець доповіді, виконавчий віце-президент і керівник відділу мереж для бізнесу Фредерік Йейлінг вказує на те, що технологія 5G є «ключовим компонентом для створення успішного бізнесу в сфері мобільного широкосмугового інтернету. Додатковий частотний ресурс і обіцянка зниження вартості передачі гігабайта даних стануть ключовими факторами, що стимулюють розвиток 5G. Після виходу на ринок технології 5G екосистема мобільного зв'язку виросте, розширивши кількісно і якісно до небувалих висот».

У США компанія Verizon, що виходить на ринок з пропозицією фіксованого бездротового зв'язку 5G Home за підтримки CPE і компанія AT & T планують до кінця року представити мобільну точку доступу. Обидва оператори мають намір використовувати для своїх комерційних пропозицій частоти міліметрового діапазону. Поки технологія 5G готується до запуску, дослідники з Ericsson пропонують звернути увагу на розробку пристроїв, необхідних для роботи з технологією, в силу її складності.

У доповіді автори вказують на «три неавтономних 5G варіанти», які вимагають підтримки пристроїв: «TDD для міліметрових хвиль, TDD для середнього діапазону і FDD для нижнього діапазону ... В порівнянні з LTE, вибір технічних варіантів для 5G набагато ширше».

У компанії Qualcomm розробили 5G сумісний модем і чіпсет, а також модулі міліметрового діапазону, які повинні будуть бути використані після випуску в 2019 році на ринок різних гарнітур на базі Android OEM. У компанії Intel планують випустити на ринок власний 5G модем в другій половині 2019 року.

У компанії Ericsson розглядають 2020 рік як рік, коли «5G вийде на масовий ринок. До цього часу будуть представлені чіпсети третього покоління, а також стануть доступні різні пристрої».

Нижче представлена ​​схема, що відображає ситуацію з кількістю клієнтів мобільних компаній в різних регіонах в розрізі технологій:


Графіка: Ericsson Mobility


Борис Скуратівський

28 листопада, 2018.



RATVODДата: Середа, 28.11.2018, 23:29 | Повідомлення # 108
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
OpenSignal: в 33 країнах світу

мобільний інтернет швидше Wi-Fi




За інформацією аналітиків OpenSignal швидкість передачі даних
в мобільних мережах перевищує швидкість Wi-Fi в 33 країнах світу.


Згідно з даними, отриманими в процесі нового дослідження, проведеного OpenSignal, в 33 країнах світу середня швидкість передачі даних в мобільних мережах перевищує швидкість передачі даних через Wi-Fi. У багатьох розвинених країнах показники швидкості мобільного зв'язку перевищують швидкості мереж Wi-Fi, і розрив між двома технологіями може збільшитися ще більше з появою стандарту 5G.

В рамках проведеного компанією OpenSignal дослідження були зібрані дані про швидкості Wi-Fi і стільникового зв'язку в 33 країнах Африки, Європи, Латинської Америки та Близького Сходу. В результаті з'ясувалося, що між цими технологіями в ряді країн є чималий розрив - Wi-Fi значно відстає від стільникового зв'язку. Втім, Wi-Fi виявився в програші далеко не по всій земній кулі. У країнах, де швидкість домашніх широкосмугових мереж висока - а це США, Гонконг, Сінгапур і Південна Корея - продуктивність Wi-Fi, за даними OpenSignal, також висока.

Дані дослідження свідчать про те, що мобільної індустрії слід переглянути свій підхід до Wi-Fi і змінити деякі свої структурні рішення, щоб відображати існуючий ландшафт, відзначають в OpenSignal. Швидкість мереж Wi-Fi була, без жодного сумніву, вище швидкості стільникових мереж десять років тому, коли на ринок вийшли перші смартфони і iPhone, а 3G мережі перебували в зародковому стані - не порівняти з сьогоднішнім рівнем продуктивності. Wi-Fi також мав цінову перевагу в порівнянні із стільниковими мережами передачі даних і володів більшою ємністю, проте, за останні 10 років ситуація докорінно способом змінилася.

«Ідея про те, що мобільні мережі поступаються Wi-Fi, - помилкова», - йдеться в доповіді OpenSignal.

В цілому, 41% з 80 країн, які потрапили в поле зору експертів OpenSignal, можуть похвалитися більш високими швидкостями завантаження в мобільних мережах, ніж через Wi-Fi.

Наприклад, користувачі смартфонів, що знаходяться в Австралії, можуть завантажувати дані через мобільну мережу на швидкості в середньому на 13 Мбіт/сек перевищує швидкість Wi-Fi. У Катарі швидкість стільникових мереж на 11.8 Мбіт/сек вище швидкості Wi-Fi, в Туреччині - на 7.3 Мбіт/сек, в ПАР - на 5.7 Мбіт/сек, у Франції - на 2.5 Мбіт/сек, в Мексиці - на 1.5 Мбіт/сек, пишуть в OpenSignal.

«У трьох високорозвинених куточках світу - Гонконзі, Сінгапурі та США - показники продуктивності мобільного зв'язку випадають із загальносвітової тенденції, поступаючись по продуктивності Wi-Fi - на 38.6, 34 і 25 Мбіт/сек відповідно», - йдеться в доповіді OpenSignal.

Wi-Fi був надійною підпорою операторам мобільного зв'язку, вони могли на нього покладатися в тих випадках, коли стільниковий зв'язок був невисокої якості або була відсутній, однак, запуск мереж 4G і прийдешній запуск мереж 5G змінив динаміку, поставивши стільникові мережі в рівні, якщо не в кращі, умови з мережами Wi-Fi. Wi-Fi, як і раніше буде залишатися критично важливим складовим елементом світу смартфонів і мобільного зв'язку, однак, в світлі даних дослідження OpenSignal, стикається сьогодні з серйозною конкуренцією з боку мобільних мереж по всьому світу.

Борис Скуратівський

28 листопада, 2018.



RATVODДата: Вівторок, 04.12.2018, 23:32 | Повідомлення # 109
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Південна Корея запустила перші мережі 5G



Рівно опівночі 1 грудня три найбільші мобільні оператори Південної Кореї одночасно
запустили мережі 5G, запропонувавши бізнесу можливість доступу в інтернет через
мережу фіксованого бездротового зв'язку, побудовану відповідно до стандартів 3GPP.


Дана подія зробило Південну Корею першою і поки єдиною країною в світі, в якій працює більше однієї комерційної мережі 5G, - пише видання Telecoms.com. Найбільший мобільний оператор країни - компанія SK Telecom (SKT) - запустила послугу в 13-ти містах, а компанія LG U + планує до кону поточного року забезпечити покриття мережею 5G 85 міст. При цьому другий за величиною мобільний оператор країни і провідний оператор ліній фіксованого зв'язку - компанія KT, недавно постраждала від пожежі в магістральному кабельному тунелі, є поки єдиним оператором, який забезпечив покриття сигналом 5G всієї території Великого Сеула.

Послуга поки доступна виключно бізнес-клієнтам і, хоча і є бездротовою, надається виключно на фіксованій основі. Запуск мережі LG U + був ознаменований символічним першим відео-дзвінком, який зробив зі свого комп'ютера віце-голова компанії. При цьому генеральний директор компанії SKT зробив перший символічний дзвоник, використовуючи для цього робочу модель 5G сумісного смартфона. Бездротовий маршрутизатор і прототип смартфона були надані компанією Samsung, яка розмістила з нагоди цієї події в своєму Твіттері текст привітання:

«Вітаємо народ Південної Кореї з запуском перших в світі комерційних мереж 5G, який став можливий завдяки використанню мобільної точки доступу 5G і моделі 5G смартфона виробництва компанії Samsung».

Раніше уряд Південної Кореї закликав операторів до тісної співпраці з метою уникнення зайвої конкуренції на ринку. Надалі співпраця між компаніями і синхронізація дій продовжували поглиблюватися, що, в кінцевому підсумку, допомогло наблизити «Корейський День 5G».

Появу на ринку в масовій кількості 5G-сумісних смартфонів слід очікувати до кінця першого кварталу наступного року - лідерами поставок будуть, швидше за все, Samsung і Huawei. А до березня 2019 трійка провідних мобільних операторів країни планує почати надавати споживачам послуги стільникового зв'язку в стандарті 5G, вже не обмежуючись сферою бізнесу. Швидше за все, нас чекає черговий синхронний запуск.

За даними, отриманим в результаті Щорічного галузевого опитування, провідні професіонали галузі телекомунікацій вважають, що Південна Корея може стати однією з перших країн світу, що впровадили на комерційній основі зв'язок в стандарті 5G. Нагадаємо - американська компанія AT & T планує запустити комерційні мережі в стандарті 5G в 12 містах США вже до кінця поточного місяця. Тому інші країни, яким пророкують статус лідерів 5G гонки (а це, наприклад, Сінгапур і Катар), слід поквапитися, щоб не відставати в процесі комерціалізації стандарту

Борис Скуратівський

03 грудня, 2018.



RATVODДата: Понеділок, 10.12.2018, 23:58 | Повідомлення # 110
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Останній шанс.

Яка доля у
CDMA-зв'язку в Україні



Фото: iStock / Global Images Ukraine

Якщо PEOPLEnet вже навряд чи на щось претендує в мобільному бізнесі,
то
Інтертелеком чекає серйозний торг. Головне - не запізнитися


Ера CDMA-зв'язку стрімко добігає кінця. Як розповів в інтерв'ю LIGA.net директор по маркетингу Huawei Ukraine Олександр Сербін, обладнання, що працює в цьому стандарті, знімають з виробництва.

"По-моєму, вже офіційно обладнання не виробляє ніхто. За старими залишками працюють", - уточнив він. Все вказує на те, що великі CDMA-мережі, швидше за все, проіснують до кінця 2019 року. А потім - все. Такий план у американської мережі Verizon в цьому стандарті.

За словами Сербіна, в ідеалі, щоб мобільні оператори змогли конвертувати свій CDMA в LTE (4G). "Це означає, що потрібно домовитися з НКРЗІ та іншими учасниками ринку", - відзначає він.

Що є в Україні


В Україні залишилися тільки дві компанії, що працюють в застарілому стандарті (CDMA - 800). Одна з них - PEOPLEnet - за останні п'ять років стала зовсім маленькою. Її мережа працює в декількох регіонах. Друга мережа - Інтертелеком - набагато більш потужна. Вона продовжує працювати в загальнонаціональному форматі і обслуговувати понад мільйон абонентів.

Не так давно свою CDMA-мережу згорнула ВФ Україна (Vodafone). Вона працювала в частотах 450 МГц і забезпечувала мобільний інтернет до приходу 3G.

Як вже говорилося, CDMA остаточно відходить у минуле. І LIGA.net вирішила з'ясувати, яке майбутнє чекає українських операторів, що залишилися і працюють в цьому стандарті.

Що буде далі


З PEOPLEnet (контролюється Ігорем Коломойським і Вадимом Шульманом) все більш-менш зрозуміло. Як розповів заступник директора компанії Олександр Крутських, оператор все більше переорієнтовується на провідний провайдерский бізнес. Мобільну мережу компанія продовжує підтримувати тільки в двох регіонах - Дніпропетровській і Харківській областях. Як він каже, на складах оператора вистачає обладнання, щоб не відчувати його ринкового дефіциту.

У Інтертелекому намічається зовсім інша історія. Компанія хоче пройти через "вузьке горло" і таки встигнути перейти на новий стандарт зв'язку.

Робота в цьому напрямку почалася ще в минулому році під егідою телеком-регулятора.

Як писала LIGA.net, Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації в квітні наступного року задумала видати чотирьом мобільним операторам - Київстару, Vodafone Ukraine, lifecell і Інтертелеком - ліцензії на нові стандарти зв'язку в найбільш ласих шматочках спектру. Йдеться про частоти 800-900 МГц. Вони здатні забезпечити максимально широке охоплення території України 3G і 4G мережами - дозволять покрити дороги і невеликі міста.

Все б добре, але чотирьом компаніям належить спочатку домовитися, як переділити ефір. У діапазоні 800-900 МГц спочатку частот в рази менше, ніж було в разі їх перерозподілу в 1800 МГц.

В середині літа НКРЗІ запропонувала Інтертелекому отримати 16 МГц загальнонаціонального спектру під нові стандарти зв'язку в обмін на відмову від половини нинішнього CDMA-спектру (зараз у компанії близько 32 МГц). Представники оператора хотіли більше. Вони мотивували це тим, що конкурувати доведеться з великою трійкою. І щоб якість зв'язку з цим не деградувала, спектру повинно вистачати.

Небезпечне зволікання


Перед тим, щоб здійснювати будь-які угоди з частотами, потрібно провести так звані «обльоти» в районі декількох українських аеродромів, щоб розуміти як будуть співіснувати комерційні та спеціальні передавачі. Представники Генштабу, присутні на літньому нараді, були не проти їх проведення.

Спочатку планувалося провести обльоти на початку осені. Але як з'ясувала днями LIGA.net, ніяких обльотів ще не було. Орієнтовно вони можуть початися в січні 2019 року, говорить один зі співрозмовників редакції.

Ще один нюанс - Інтертелеком так і не домовився поки з регулятором та іншими гравцями про обмін спектром.

"Поки переговори не йдуть", - повідомив журналісту LIGA.net представник компанії Андрій Мартиненко. За його словами, спочатку потрібно зрозуміти, що взагалі вдасться отримати в цьому спектрі після обльотів.

"Тому поки ніяких переговорів. Поки ми не говоримо про сценарії взагалі і розвиваємо CDMA бізнес. Коли буде зрозуміло, про що говорити, тоді і будемо говорити", - уточнив він.

Такий повільний розвиток подій навряд чи дозволить НКРЗІ, як вона планувала, провести нові радіочастотні тендери вже в квітні. Більш реалістичними стають такі терміни, як друга половина 2019-го.

Останній шанс


Конкуренти вважають, що без переходу на 4G шансів у CDMA-бізнесу мало. "Без перерозподілу частот в цифровому дивіденді (700-800 МГц - Ред.) і переході на перспективні стандарти, особливих перспектив для CDMA я не бачу", - говорить Олександр Крутських.

Він уточнює, що з відкриттям кордонів з Європою все більше українців почали подорожувати. І ще більше оголилася проблема з роумінгом. Адже CDMA-апарати не працюють в Європі.

Крутських уточнює, що скоро в Україні з'явиться MNP і спокус для переходу на сім-карти операторів великої трійки, у яких розвиваються мережі 3G і 4G інтернету, додасться.

Як говорить один зі співрозмовників редакції на телекомунікаційному ринку, одним із сценаріїв для Інтертелекому могло б стати переоформлення хоча б половини частот на 4G і продаж бізнесу одного з конкурентів. Адже обслуговувати трохи більше мільйона абонентів і платити за використання ефіру стільки ж, скільки і конкуренти, які обслуговують десятки мільйонів сім-карт, - це явно боротьба не на рівних.

Стас Юрасов - редактор ЛІГА.Tech
Антон Кобилянський - кореспондент ЛІГА.Tech
Євген Шишацький - кореспондент ЛІГА.Tech

10.12.2018


RATVODДата: Середа, 12.12.2018, 00:50 | Повідомлення # 111
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
На Кубі вперше запустили мобільний інтернет


Фото: Le Soir Plus

Починаючи з 6 грудня, жителі Куби отримали можливість виходу в Інтернет
зі своїх мобільних телефонів, - повідомляє кубинське державне агентство ETECSA
.


Дана подія стала знаковою для країни, яка має найбільш слабке в Західній півкулі покриття Інтернету. Стільниковими телефонами сьогодні користується майже половина з 11.2 мільйонів жителів Куби, проте, далеко не всі вони зможуть собі дозволити підключитися до мобільного Інтернету.

На Кубі розпочала роботу мережа бездротового доступу в Інтернет для власників мобільних телефонів, які зможуть скористатися даною послугою, заплативши абонентську плату. Дана знакова для країни подія стала можливою після того, як комуністичний уряд вирішив пом'якшити свою позицію щодо обмежень індивідуальних свобод громадян.

Як повідомляє державне телекомунікаційне агентство ETECSA, кубинці, які користуються мобільними телефонами, отримають можливість доступу до 3G Інтернету. Втім, вартість даної послуги є захмарною для багатьох жителів острова - за пакет в 600 мегабайт користувачам доведеться заплатити суму, еквівалентну 7 доларам, а пакет у 4 гігабайти обійдеться приблизно в 30 доларів - це розмір місячної зарплати більшості кубинців. За даними агентства Reuters, яке посилається на офіційні джерела, доступ до державних web-сайтів і додатків буде коштувати трохи дешевше.

Незважаючи на те, що багатьом кубинцям така послуга буде не по кишені, її запуск є прогресом для Куби, уряд якої протягом довгих років обмежував доступ в Інтернет для своїх громадян. Однак в 2015 році на Кубі з'явилися публічні точки доступу до Wi-Fi, а в 2017 році уряд країни дозволив кубинцям користуватися домашнім Інтернетом.

У минулому кубинці могли користуватися на своїх телефонах лише державною службою електронної пошти. В цілому Інтернет на острові не піддається цензурі, проте, тут заблоковані сайти, що закликають до зміни правлячого режиму або проведення інших реформ на Кубі.

Рауль Кастро пішов з поста президента Куби в квітні поточного року. Його наступник, Мігель Діас-Канель виступив за розширення можливостей доступу в Інтернет для жителів Куби. У жовтні Діас-Канель зареєстрував аккаунт в Twitter.

Проникнення Інтернету на Кубі розширюється навіть після того, як американський президент Дональд Трамп посилив санкції проти острова, які перед цим послабив екс-президент Барак Обама.

Борис Скуратівський

11 грудня, 2018.



RATVODДата: П`ятниця, 14.12.2018, 23:35 | Повідомлення # 112
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Стан інтернету в світі:

модернізується і прискорюється




Україна увійшла до п'ятірки країн, які в 2018 році здійснили
найбільше збільшення швидкості
мобільного інтернету.


2018 рік був в цілому сприятливим роком для розвитку інтернету. Швидкості відправки і завантаження даних продовжили зростати по всьому світу - як в мобільних, так і в фіксованих широкосмугових мережах. Проникнення мереж з гігабітною швидкістю збільшується, а попереду людство очікує зв'язок п'ятого покоління (5G).

Автори блогу Speedtest уважно проаналізували дані Speedtest IntelligenceTM - флагманської платформи Ookla - з грудня 2017 по листопад 2018, що стосуються всього, що пов'язано з інтернетом. Починаючи від швидкостей підключення до мережі по всьому світу і переліку країн з найшвидшим інтернетом і закінчуючи тим, коли люди в різних куточках світу знаходяться в режимі онлайн. Також була вивчена інформація про те, в яких частинах планети користувачі отримують найбільшу вигоду від високих швидкостей в LTE мережах мобільного інтернету і гігабітних підключень до фіксованих широкосмугових мереж.

Мобільний інтернет додав швидкості


Середня швидкість скачування даних в мобільних мережах зросла за минулий рік на 15.2% - до позначки в 22.82 Мбіт/сек; при цьому середня швидкість передачі даних збільшилася на 11.6% - до 9.19 Мбіт/сек.



При середній швидкості скачування даних на рівні в 27.84 Мбіт/сек і середньої швидкості відправки файлів на рівні в 10.61 Мбіт/сек, в цілому в 2018 році по світу швидкості на iOS пристроях були вище, ніж на Android (21.35 Мбіт/сек - скачування, 8.73 Мбіт/сек - відправка). Ця різниця, як видно, пов'язана з фактором ринку - пристрої, що працюють на системі Android, більш популярні в країнах, що розвиваються, де інтернет працює в цілому повільніше.



Однак при цьому середня швидкість скачування інформації з інтернету на пристроях Android збільшилася на 19%, а швидкість передачі даних - на 15.1%, і це вище аналогічних показників збільшення швидкості у власників пристроїв iOS (18% для скачування і 11.1% для передачі), що є гарною новиною для ринків, що розвиваються.

Фіксований ШПД продовжує прискорення


Швидкість підключення до інтернету через фіксовані широкосмугові лінії в цілому по світу в 2018 році була майже в два рази вище швидкості мобільного інтернету. Середня швидкість скачування даних через фіксовані широкосмугові лінії досягла позначки в 46.12 Мбіт/сек, що на 26.4% вище, ніж роком раніше. Швидкість передачі даних збільшилася на 26.5% - до позначки в 22.44 Мбіт/сек.



Втім, аналіз зібраних даних вказує на те, що швидкості мобільних і фіксованих широкосмугових мереж в 2018 році збільшувалися не так швидко, як в 2017.

Найшвидкісніші країни


Найбільш високі середні показники швидкості скачування інформації з інтернету за минулі 12 місяців були відзначені в наступних країнах: Норвегія (63.19 Мбіт / сек), Ісландія (58.68 Мбіт/сек), Катар (55.17 Мбіт/сек), Сінгапур (54.71 Мбіт/сек) і Нідерланди (53.42 Мбіт/сек).



У Сінгапурі була відзначена найвища за минулі 12 місяців швидкість скачування інформації з інтернету через фіксовані широкосмугові мережі - на рівні 175.13 Мбіт/сек. Далі в порядку спадання слідують Ісландія (153.03 Мбіт/сек), Гонконг (138.31 Мбіт/сек), Південна Корея (114.67 Мбіт/сек) і Румунія (109.90 Мбіт/сек).



Найбільш прискорити країни


Найбільше збільшення швидкості скачування даних з інтернету через мобільну мережу було відзначено в Коста-Ріці, де дана швидкість зросла за минулий рік на 194.6%. На другому місці розташувалася М'янма, де швидкість зросла на 121,8%, на третьому - Саудівська Аравія (113.2%), на четвертому - Ірак (92.3%), а на п'ятому - Україна (82.1%).



Швидкість передачі даних найбільше зросла в таких країнах, як Бангладеш (179.2%), Україна (172.5%), Коста-Ріка (163.4%), М'янма (146.9%) та Ірак (126.7%).

Найбільше збільшення середніх показників швидкості скачування даних через фіксовані широкосмугові мережі було відзначено в минулому році в Парагваї (268.6%). На другому місці розташувалася Гайана (113.5%), на третьому - Лівія (108.0%), на четвертому - Малайзія (89.5%), а на п'ятому - Лаос (76.2%).



У Лівії за минулі дванадцять місяців було також відзначено найбільше збільшення швидкості передачі даних через фіксовані широкосмугові мережі - на рівні 176.4%. На другому місці розташувалася Гайана, де дана швидкість зросла на 116.1%, на третьому - Малайзія (95.2%), на четвертому - Беліз (88.9%), а на п'ятому - Ірак (76.8%).

Гігабіт крокує по планеті


Тема гігабітних мереж за останній рік неодноразово спливала в новинах, і це не дивно, оскільки провайдери по всій Землі активно розвивають свої високошвидкісні мережі. Автори блогу переглянули результати тестів швидкості від Speedtest, що перевищують 750 Мбіт/сек, щоб зрозуміти, які міста отримують найбільшу вигоду від таких швидкостей інтернету. Якщо порівняти кількість населених пунктів і територій, де був доступ до інтернету на швидкості 100 і більше гігабіт в 2017 році, з кількістю подібних територій у 2018 році, розширення видно неозброєним оком. У 2017 році поріг «гігабітного тесту» могли пройти 60 країн. У 2018 до «гігабітного» списку приєдналося 16 нових держав. Ми також бачимо, що доступ до гігабітних швидкостей сьогодні має все більшу кількість великих міст по всьому світу.



Також примітним є той факт, що в містах, де вже в 2017 році був доступний гігабітний інтернет, в 2018 році збільшилася кількість успішно пройдених «гігабітних тестів», і це говорить про те, що місцеві провайдери продовжили розвивати в цих містах відповідну інфраструктуру. Багато міст вперше змогли по-справжньому відчути на собі блага гігабітного інтернету лише в 2018 році. Наприклад, в 2017 році на частку міста Нью-Делі довелося всього 119 успішних гігабітних тестів, а в 2018 їх число досягло позначки в 20 239, і це приріст на приголомшливі 16 908%! В індійському місті Ченнай приріст склав 7 481% (з 763 до 57 840), а у французькому місті Кормей-ан-Парізі - 6 480%. Величезний стрибок у розвитку гігабітного інтернету зробили також польський Гданськ (6 338%), Рим (4 909%), британський Ланкашир (3 962%), японський Ота (3 240%), бразильський Сан-Паулу (2 947%), китайський Ханчжоу (2 669%) і румунський Турда (2 636%).

Борис Скуратівський

14 грудня, 2018.



RATVODДата: Вівторок, 18.12.2018, 21:12 | Повідомлення # 113
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
China Mobile і Huaweiпровели

передачу
4K-відео через 5G




Компанії China Mobile і Huawei повідомляють про перший успішно реалізований
проект мережі 5G, в рамках якого була проведена глобальна масштабна
пряма трансляція з церемонії Migu Music Awards, що пройшла в Шанхаї.


Завдяки співпраці двох компаній з компанією Migu стало можливим проведення прямої трансляції церемонії з використанням Слайса мережі 5G, організованої дочірнім підприємством China Mobile - Shanghai Mobile і Huawei.

Під час проведення церемонії, 4K сумісні відеокамери, встановлені на червоній доріжці, головній сцені і в інших локаціях, передавали UHD-картинку в прямому ефірі в хмарний дата-центр відеоконференції Migu для потреб продакшн і дистрибуції через слайс мережі 5G.

Слайс мережі також використовувався для проведення першої в світі практичної прямої відеотрансляції через мережу 5G.

Компанія Huawei запропонувала організаторам прямої трансляції можливість використання технології E2E для нарізки мережі 5G, яка дає можливість розділяти мережу на безліч віртуальних сегментів з логічно ізольованими терміналами, RAN і базовими мережами.

«Використання мережі 5G в різних віртуальних індустріях обіцяє великі зміни, - йдеться в заяві представника компанії Shanghai Mobile. - У компанії China Mobile сподіваються впровадити концепцію «нарізка як послуга» для задоволення потреб різних індустрій, а також для забезпечення конвергенції та інноваційного процесу в індустріальних додатках і мережах 5G».

Борис Скуратівський

18 грудня, 2018.



RATVODДата: Четвер, 17.01.2019, 18:54 | Повідомлення # 114
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У цьому місяці Швейцарія проведе

аукціон частот для
5G




Швейцарія має намір в поточному місяці провести аукціон частот,
необхідних для запуску послуг мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G), в якому,
як очікується, візьмуть участь такі визнані лідери ринку, як Swisscom, Sunrise і Salt Mobile.


Оператори зв'язку, що працюють на території Швейцарії, прагнуть отримати частотний ресурс для запуску 5G - технології, яка дозволить розвивати ультрасучасні цифрові проекти, такі, зокрема, як Інтернет речей, промислова автоматизація та самохідний транспорт. Про це пише Reuters.

У Федеральному бюро зв'язку (OFCOM) лише підтвердили, що аукціон пройде в січні, а його результати будуть оголошені у другому кварталі поточного року.

У OFCOM не повідомила ніяких інших подробиць - не було названо навіть кількість компаній, які візьмуть участь в так званому «годинному аукціоні». Потенційним учасникам - серед яких можуть бути також новачки і іноземні компанії - забороняється давати коментарі.

За словами чиновників, часовий аукціон гарантує учасникам можливість отримання пакетів частот, які найбільш підходять до їх бізнес-моделей. Зокрема, учасникам буде надано можливість «перемикатися» між категоріями частот в ході проведення аукціону.

На аукціон будуть виставлені блоки частот в діапазонах 700 МГц, 1400 МГц, 2.6 ГГц і 3.5 ГГц. Організатори частот сподіваються заробити 220 мільйонів швейцарських франків (223 мільйони доларів) - якщо, звичайно, заявки будуть подані на всі виставлені блоки частот.

Велика частина частот, виставлених на аукціон, пропонується користувачам на період до кінця 2033 року. Подробиці дивіться за цим посиланням.

У минулому році Італія за допомогою проведення аналогічного аукціону частот для 5G зібрала в державну казну 6.5 мільярда євро (7.4 мільярда доларів). Аукціон пройшов в обстановці жорсткої конкуренції, однак його організаторів піддали критиці за те, що він виснажив резерви капіталів операторів, які потребують необхідності чималих інвестицій в розвиток мереж.

Німеччина, провівши аукціон частот для потреб 5G, планує отримати 4-5 млрд євро, - повідомляє ділова газета Handelsblatt. Компанії Deutsche Telekom, Vodafone і Telefonica Deutschland вже заявили про свої плани взяти участь у тендері. Для цього їм і всім іншим бажаючим необхідно встигнути подати заявку до 25 січня.

Борис Скуратівський

17 січня, 2019.

RATVODДата: Неділя, 20.01.2019, 09:04 | Повідомлення # 115
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Оператори зв'язку забезпечили 4G

для більш ніж 1300 населених пунктів України




На сьогоднішній день 4G-зв'язок доступний більш ніж в 1300 населених пунктах.


Українські мобільні оператори виконали свої ліцензійні обіцянки щодо підключення населених пунктів країни до мережі 4G. Цю інформацію надала Нацкомісія з держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), передає m! Nd.

Згідно з даними, «Vodafone Україна» забезпечив 4G-зв'язком 1099 населених пунктів, lifecell - 185 і «Київстар» - 95. Суттєву різницю в показниках останні два пояснюють тим, що в їх звітності вказані тільки пункти з населенням понад 10 000 чоловік, тоді як в «Vodafone Україна» представлені всі.

Варто відзначити, що ліцензійні умови зобов'язували операторів організувати отримання послуг 4G протягом року для не менше 90% населення кожного обласного центру. За два роки необхідно було забезпечити доступом до мережі не менше 90% кожного населеного пункту з числом жителів не менше 10 тис.

Як зазначає НКРЗІ, на сьогоднішній день операторами зв'язку було видано понад 35 тис. дозволів на використання радіоелектронних приладів.

Лада Васюкова

18 січня, 2019.



RATVODДата: Неділя, 20.01.2019, 10:45 | Повідомлення # 116
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
«Віртуальні» поїздки: Корея запустила

автобус з доступом до
5G



У Сеулі, Південна Корея, з'явився автобус з доступом до мережі 5G
.

Транспортний засіб, місткістю 10 місць, оснащений також гаджетами віртуальної і доповненої реальності. Про це повідомляє Pulse News.

Згідно з даними, запустила нововведення компанія KT Corp. Оператор пустив транспортний засіб по центральній частині Сеула. Однак, повідомляється, що в середині лютого автобус переведуть в південну частину корейської столиці.

У повідомленні наголошується, що 5G набагато випереджає за швидкістю мобільний зв'язок четвертого покоління: швидкість інтернету вище майже в 20 разів.

Нагадаємо, раніше Mediasat повідомляв, що Корея запустила перші мережі 5G.

Лада Васюкова

19 січня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 22.01.2019, 21:44 | Повідомлення # 117
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У Китаї з 5G-смартфона зробили

перший дзвінок в мережі п'ятого покоління




Компанія ZTE спільно з провайдером China Unicom
вперше випробувала 5G в комерційних мережах.


Дзвінок відбувся в китайському місті Шеньчжень і був проведений з прототипу смартфона ZTE. Про це сказано на сайті Комментаріі.ua.

Згідно з даними, компанії протестували швидкість доступу в інтернет, роботу браузера і месенджера WeChat, а також здійснили груповий голосовий виклик.

Повідомляється, що дана спроба не перша в своєму роді, проте тільки зараз дзвінок був здійснений з смартфона 5G, практично готового до виходу на комерційний ринок.

Варто відзначити, що ZTE є другим за величиною виробником телекомунікаційного обладнання в Китаї. Компанія планує здійснити перші поставки 5G-смартфонів на ринок вже в другій половині 2019 року.

Лада Васюкова

22 січня, 2019.



RATVODДата: Субота, 26.01.2019, 13:41 | Повідомлення # 118
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Канада профінансує дослідження 5G для Nokia



Уряд держави виділить на потреби вивчень 30 млн. доларів.


Про це повідомляє Daily Comm.

Уточнюється, що офіційно про це буде заявлено 25 січня після зустрічі міністра економічного розвитку Канади Навдіпа Бейнс з главою Nokia Раджівом Сурі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Фінансуємі дослідження спрямовані на підготовку телекомунікаційних мереж до впровадження 5G і розробку інструментів захисту мереж.

Раніше повідомлялося, що В'єтнам одним з перших в світі почне тестування 5G.

Лада Васюкова

25 січня, 2019.



RATVODДата: Субота, 26.01.2019, 19:20 | Повідомлення # 119
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Європейська комісія гармонізує діапазон 3.6 ГГц

напередодні запуску 5G




В Європейській комісії озвучили плани щодо гармонізації спектра в діапазоні 3.6 ГГц,
в якому планується розвивати 5G
.


Даний крок повинен прискорити процес впровадження технології на континенті.

У повідомленні, розміщеному на сайті Єврокомісії, йдеться, що даний крок дозволить країнам - членам ЄС використовувати даний частотний діапазон для потреб 5G вже до 31 грудня 2020 року, відповідно до положень, прописаних в новому Кодексі електронних комунікацій ЄС, який був прийнятий в грудні 2018 року.

У Комісії роз'яснили, що використання діапазону для бездротових служб широкосмугового зв'язку було погоджено в 2008 році, проте це використання залишалося слабким, було видано лише обмежену кількість ліцензій.

В даний час в нормативні документи вносяться технічні поправки, які повинні підготувати діапазон до 5G, оскільки смуга 3.7 ГГц розглядається в якості основного початкового діапазону для впровадження даної технології в країнах ЄС.

Втім, в Комісії додали, що діапазон 3.6 ГГц не має якого-небудь ексклюзивного права на використання виключно для потреб 5G, і рішення гармонізувати діапазон було прийнято на підставі принципів, визначених у кодексі гарантування «нейтральності технологій і послуг».

Перспективи 5G будуть пов'язані в першу чергу з використанням двох початкових діапазонів (700 МГц і 26 ГГц), а також подальшого розподілу частот в раніше узгоджених діапазонах ЄС, що лежать нижче 6 ГГц, а також нових частот в діапазоні міліметрових хвиль.

В Єврокомісії відзначили, що рішення про узгодження принципів використання діапазону для 5G було прийнято після отримання позитивних відгуків від держав-членів, що входять в його Комітет з радіочастотного спектру.

«Після того, як вступить в силу Кодекс електрозв'язку, радіочастотний ресурс буде виділятися і координуватися на рівні ЄС ще краще, ніж в даний час; таким чином, Європа може стати лідером за темпами запуску мереж 5G», - заявили в Єврокомісії.

Наступним кроком має стати таке узгодження принципів використання діапазонів 26 ГГц і 700 МГц, яке вже почалося.

Борис Скуратівський

26 січня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 28.01.2019, 10:40 | Повідомлення # 120
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Пекін вкладе майже 4,5 млрд доларів в 5G



Влада китайської столиці має намір повністю забезпечити мережею п'ятого покоління
центр міста, а також важливі об'єкти інфраструктури, пише РИА Новости.


Згідно з повідомленням, план повинен бути реалізований до 2022 року, в якому Пекін буде приймати зимову Олімпіаду.

Мережа 5G повинна буде охоплювати аеропорт, вокзали, спорткомплекси і весь центр міста в межах другої кільцевої дороги.

Нагадаємо, раніше Mediasat повідомляв про те, що Китай, Японія Південна Корея формують 5G-альянс.

Лада Васюкова

26 січня, 2019.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » Новини мобільного Зв'язку та Інтернету
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024