FORUM TV-SATСубота
20.04.2024, 08:58

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » 3G
3G
viskomДата: Вівторок, 01.06.2010, 19:40 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
ВАТ «Мобільні Телесистемы» (МТС) запустило в тестову експлуатацію двох зон віщання мобільного телебачення в стандарті 3G — в Москві і у всіх регіонах Північно-західного федерального округу.

Користувачам доступне інтернет-віщання більше 100 каналів, на яких представлені програми з 17 країн на 26 мовах. Звертає на себе увагу відсутність основних федеральних каналів : ОРТ, Росія, НТВ і ін. Швидше за все це пов'язано з проблемами договірних відносин з цими структурами з прав правовласників.

Платня за проглядання мобільного телебачення під час роботи тестових зон, зокрема, за трафік стягуватися не буде. Після апробації послуги мобільного телебачення у форматі 3G в тестових зонах МТС розраховує запустити послугу «Мобільне телебачення» в комерційну експлуатацію на території всієї РФ протягом третього кварталу 2010 року.

«Зараз споживання контента, у тому числі і телевізійного, перетікає в Інтернет. Розвиток мереж 3G дозволяє МТС надавати нові високошвидкісні сервіси. Ми упевнені, що наш новий сервіс мобільного телебачення сподобається нашим клієнтам і розширить їх уявлення про можливості і переваги мобільного зв'язку», - заявив віце-президент МТС по комерції Михайло Герчук.

Мобільне ТБ від МТС доступне на смартфонах з системами Windows Mobile, Symbian, Android, BlackBerry і iPhone, для яких розроблена спеціальна версія для проглядання ТБ від МТС.

Дивитися мобільне телебачення абонент МТС зможе, викачавши безкоштовну программу-клієнт «МТС TV» з сайту МТС. Підключення додаткових послуг для проглядання ТБ-програм не вимагається.

На думку представників МТС, важливою перевагою «Мобільного ТБ» від МТС є те, що трансляція телевізійного сигналу відбувається по існуючих каналах передачі даних стільникових мереж (3G), що не вимагає від телефону абонента додаткових вбудованих модулів, а від оператора – будівництва додаткових мереж.

По цьому параметру пропозиція МТС істотно виграє в порівнянні з сервісами «Білайн» («Мобільне телебачення») і «Ськартел» (бренд Yota,«Yota ТБ»), оскільки вони засновані на базі стандарту віщання DVB-H :

• Стандарт віщання DVB-H вимагає від оператора стільникового зв'язку розгортання окремої мережі DVB-H.

• Крім того, для віщання за цим стандартом оператору потрібна ліцензія. Поки Держкомісія по радіочастотах (ГКРЧ) підводить підсумки тестів і вирішує, чи видавати компаніям ліцензії для комерційної експлуатації мереж DVB-H.

Дослідницька компанія RNCOS чекає, що з 2010 до 2013 року число користувачів мобільного телебачення в світі покаже середньорічний темп зростання більше 47% і досягне 750 млн. чоловік до кінця 2013 року. ABI Research більш сдержана в прогнозах і чекає до цього часу лише 0,5 млрд. абонентів. Російські експерти вважають, що до цього часу мобільне ТБ дивитимуться 13-15 млн. наших співвітчизників. На сьогоднішній день мобільне телебачення запустили близько 200 операторів по всьому світу. Причому 150 з них - в мережах 3G і навіть 2G. В авангарді AT&T, Vodafone, Orange. За оцінкою Роаля Роверата, віце-президента Orange по просуванню мобільного ТБ, у Франції вже близько 40% користувачів дивляться мобільне ТБ навіть удома.

Слід зазначити, що на даний період ніякому вітчизняному оператору не вдалося побудувати цікавий і що найголовніше затребуваний сервіс на основі мобільного телебачення.

Юрій Серебров - TelecomDaily


Sat-Integral S-1237 HD Able
viskomДата: П`ятниця, 24.09.2010, 10:36 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн

Швидкісний мобільний (або 3G) Інтернет без обмежень трафіку у нас поки рідкість. Часто, обіцяний «безліміт» насправді припускає абонплату, договір на 2 роки або лімітований трафік...

Швидкість і покриття, яке має в своєму розпорядженні оператор, – на що варто звернути увагу в першу чергу. Одну справу користуватися зв'язком на території всієї країни, зовсім інше – «ловити» її в декількох містах.

Розглянемо ринок швидкісного Інтернету докладніше.

Покриття*

Зв'язок 3G від Інтертелеком представлена в окремих містах 24 областей України з АР Крим включно. «Укртелеком» і «Київстар», який використовує мережу першого, покривають до 150 населених пунктів. Beeline, також використовуючий 3G мережу «Укртелекому», заявляє про присутність в трохи більше 100 населених пунктах. FreshTel надає послугу на основі рідкісної технології WiMAX в Києві і околицях. Intellecom (та ж технологія) – Київ, Харків. 3G-покриття МТС є в близько 200 населених пунктах по Україні.

Вартість

У «Київстар» і Beeline безлімітниє пакети відсутні. «Київстар» пропонує всього 2 тарифні плани: за абонплату 50 грн. включено 600 Мб трафіку в місяць, за 139 грн. – 3000 Мб. Beeline, не дивлячись на наявність послуги «Безлімітний інтернет», - 1 Мб інформації за 2 коп., при цьому вартість першого мегабайта в добу складає 3,99 грн.

Оператор FreshTel пропонує різноманітні тарифи: від абонплати 179 грн. за 30 днів без обмеження швидкості, до щоденної платні в розмірі від 3 до 10 грн. залежно від швидкості доступу.

«Інтертелеком» і Intellecom пропонують поодинці безлімітному тарифу. «Інтертелеком» – 360 грн./міс, Intellecom – 150 грн./міс.

Компанія «Укртелеком» пропонує 2 безлімітних тарифи, але з обмовками. Тариф «ОГО! Мобільний необмежений» передбачає абонплату в 120 грн. в місяць, але при викачуванні більше 10 Гб швидкість завантаження падає до 64 Кбит/с. Для pre-paid абонентів передбачена послуга «ОГО! Мобільний безліміт», згідно умовам якої, щодня з рахунку абонента знімається 6,3 грн. (з урахуванням всіх податків).

Заслуговує уваги рішення МТС. У тарифі «Безлімітний без контракту» пропонується необмежений високошвидкісний доступ в Інтернет за 8 грн. в добу, при фіксованій швидкості – до 512 Кбит/с. З одного боку аналогічні пропозиції є у FreshTel і «Укртелекому». Проте за умов цих компаній з абонента автоматично знімається платня за кожен наступний день користування послугою – незалежно від того, входив він в Інтернет чи ні. В той же час в пакеті «Безлімітний без контракту» платня не стягується, якщо послуга не використовувалася протягом доби.

Ціна такого стартового пакету – 60 грн., 20 з них вже на рахунку. Ліміту по трафіку в тарифі немає, при цьому у МТС національне покриття. Цей варіант буде цікавий людям, які не люблять обмежувати себе в об'ємі викачаної інформації і переплачувати за ті дні, коли не користуються Інтернетом.

*дані з сайтів операторів


Sat-Integral S-1237 HD Able
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Мобільний Інтернет та Зв'язок » 3G
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024