FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 05:29

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Середа, 20.05.2009, 10:31 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " Measat 3A "

Сьогодні в 6.50 мск на аеродромі «Ювілейний» космодрому Байконур здійснив посадку літак Ан-124 «Руслан», який доставив на космодром малазийский космічний апарат "Measat 3A".

Як повідомляє Прес-служба Роскосмосу: Зараз йде митне "очищення" вантажу і підготовка до вивантаження супутника і допоміжного устаткування. Космічний апарат буде перевезений в чистову камеру монтажно-випробувального корпусу майданчика 31 космодрому, де вестимуться його перевірки.

Пуск ракети космічного призначення «Зеніт-2SБ» з розгінним блоком ДМ-slБ і малазійским космічним апаратом "Measat 3A" з 45-го майданчика космодрому Байконур запланований на 22 червня 2009 року.

Супутник поміститься в позицію 91.5Е і має на своєму борту 12 ku і 12 C транспондерів, основне покриття це: Азія, Австралія і Східна Африка.
У Росії цей супутник будить ловитися лише на Далекому сході і лише в Сі.

Зони покриття:

www.sat24.ru


RATVODДата: Середа, 20.05.2009, 20:04 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Новий супутник Eutelsat W2A замінив Eutelsat W1 у позиції 10 East.

Корисне навантаження - 46 Ku-band транспондерів (72 і 36 Мгц) і 10 C-band транспондерів (72 Мгц).

Робочі діапазони на прийом: Ku-band - 10700-11700 і 12500-12750 Мгц, C-band - 3625-4200 Мгц.

W1 планується перемістити для роботи в позицію 4 East під ім'ям Eurobird 4A. (Eutelsat, Parabola.cz)

Карти покриття W2A

Widebeam

Ku - band African beam

C - band

S - band



RATVODДата: Четвер, 21.05.2009, 09:59 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " Alphasat I - XL "

Гігантський супутник " Alphasat I - XL "

вагою 6 тонн, буде запущений в 2012 році.

Компанія "Arianespace" підписала вчора восьмий контракт цього року на комерційний запуск супутника. Цього разу, це гігантський супутник "Alphasat I-XL" вагою 6 тоннами, супутник належить компанії "Inmarsat" що займається супутниковою телефонією і Інтернетом. Цей супутник забезпечуватиме роботу високошвидкісного Інтернету в країнах Європи, Азії і Близького Сходу. Особливість цього супутника в тому, що він гарантує споживачам мінімальну швидкість передачі даних 512 кбит/с в будь-якій точці земної поверхні. Супутник буде вироблений на базі нової європейської платформи Alphabus, в розробці якої також беруть участь інженери EADS Astrium. Платформа підтримує створення орбітальних об'єктів вагою до восьми тонн і потужністю до 18 кВт. Інтернет передаватиметься за технологією "BGan" тобто без супутникової тарілки, про цю технологію ви можете поглянути в нашому розділі "Sat-видео"

[b]Супутниковий двосторонній інтернет BGAN (Відео презентація) [/b]

Термінали BGAN:

www.sat24.ru


RATVODДата: Четвер, 21.05.2009, 13:32 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
« Експресс-МД1 » ( 80° с.д. ) введений в експлуатацію

у складі угрупування ФГУП « Космічний зв'язок »

12 травня 2009 року супутник зв'язку і мовлення «Експресс-МД1»введений в експлуатацію у складі російського державного супутникового угрупування цивільного призначення, оператором якого є ФГУП «Космічний зв'язок»(ГПКС).

«Експресс-МД1» - перший російський малий космічний апарат - виведений на орбіту 11 лютого 2009 року спільно з супутником «Експресс-АМ44» імені А.С. Попова. Випробування на орбіті модуля корисного навантаження «Експресс-МД1» проведені в повному об'ємі і з позитивними результатами. Управління супутником здійснюється фахівцями ГПКС. Супутник «Експресс-МД1» розміщений в орбітальній позиції 80° східної довготи, де він доповнить можливості космічного апарату «Експресс-АМ2» по організації каналів зв'язку і мовлення в C- і L- діапазонах.

Малий супутник «Експресс-МД1» створений ФГУП «ГКНПЦ ім. М.В. Хрунічева» спільно з італійським підрозділом Thales Alenia Space. Космічний апарат призначений для вирішення завдань рухливого президентського і урядового зв'язку, для надання послуг цифрового телерадіомовлення, доступу до мережі Інтернет, передачі даних, відеоконференцзв'язки. Планована територія обслуговування нового супутника - європейська частина Росії, Урал, Сибір, країни СНД. Загальна пропускна спроможність «Експресс-МД1» складає 321 Мгц (у тому числі 8 транспондерів С- діапазону із смугою 40 Мгц і 1 транспондера L-диапазона із смугою 1 Мгц). Термін активного існування супутника «Експресс-МД1» на орбіті - 10 років.

Карта покриття супутника Експрес МД1 у позиції 80 East


Карта з джерела:

www.sat24.ru Повідомляє: Прес-служба ФГУП "Космічний зв'язок"


RATVODДата: П`ятниця, 22.05.2009, 09:52 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник Eurobird 16 ( колишній Hot Bird 4 )

прибув в позицію 16 East.

Він доповнить Eutelsat W2, що працює в цій позиції, додавши до наявного частотного плану частоти 10700-10950 Мгц і 12210-12415 Мгц. (LyngSat, Sat-Digest)


RATVODДата: Субота, 23.05.2009, 12:44 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " Sirius FM 5 "

На космодром Байконур доставлена ракета « Протон »

для запуску супутника « Sirius FM 5 »

Сьогодні в 0.30 мск на станцію Тюра-Там прибув залізничний склад, який доставив з Космічного Центру імені М.В.Хрунічева (м. Москва) на космодром Байконур ракету-носій «Протон-м». Ця ракета призначена для запуску телекомунікаційного супутника Sirius FM5 («Сіріус ФМ-5») для американського оператора супутникового зв'язку Sirius XM Radio Inc. Контракт на запуск КА Sirius FM5 з використанням російської ракети «Протон-м» уклала компанія International Launch Services. Пуск «Протона» запланований на кінець червня - липень.

Зараз прибулий вантаж проходит митне очищення. Потім контейнери з трьома рівнями ракети і допоміжним устаткуванням перевезуть на майданчик 92 космодроми, де в монтажно-испытательном комплексі (МІК) фахівці підрозділів Центру імені М.В. Хрунічева (Заводу по експлуатації ракетно-космической техніки і КБ «Салют») проводитимуть збірку ракети. Роботи в Міке почнуться найближчими днями.

Це буде п'ятий в 2009 році запуск РН «Протон» з космодрому Байконур. Як повідомляє Роськосмос, Байконур як і раніше залишається лідером по числу пусків серед космодромів світу. Всього за перші п'ять місяців (по сьогоднішній день) проведено 30 пусків космічних ракет, з них 8 ракет стартувало з Байконура. 4 пуски провів космодром Плесецк. На 27 травня намічений пілотований пуск, який стане для космодрому дев'ятим цього року. Всього ж за рік з Байконура намічено провести близько 30 пусків.

www.sat24.ru Повідомляє: "ГКНПЦ ім. М.В.Хрунічева"


RATVODДата: Понеділок, 25.05.2009, 15:35 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " SkyTerra "

Компанія International Launch Services Inc. (ILS) і американський оператор SkyTerra оголосили про запуск другого супутника нового покоління для орбітального угрупування SkyTerra на ракеті-носії«ПРОТОН-М».

Як повідомили в ILS, в кінці 2010 р. ракета «Протон-м» повинна вивести на орбіту важкий геостационарный супутник зв'язку (масою понад 5.4. тон) SkyTerra -2. КА Sky Terra-2 буде створений на базі платформи Boeing 702.

Перший з двох супутників нового покоління для SkyTerra, SkyTerra-1, також буде виведений на орбіту ракетою «Протон». Контракт на запуск цього супутника ILS і оператора SkyTerra підписали два роки тому.

ILS має ексклюзивне право на маркетинг і комерційну експлуатацію російської ракеты-носителя важкого класу «Протон». Компанія ILS зареєстрована 1995 року в США, штаб-квартира розташована в р. Рестон, штат Вірджінія. Власником контрольного пакету в ILS є Державний космічний науково-виробничий центр імені М.В. Хрунічева, розробник і виробник РН «Протон» і розгінного блоку «Бриз-м».

З 1996 року ILS надала пускові послуги на запуски комерційних супутників практично всіх основних типів. Серед замовників ILS всі ведучі глобальні супутникові оператори.
З 1996 року в рамках діяльності ILS здійснено більш 50-ти комерційних пусків ракети «Протон».

www.sat24.ru Повідомляє: "ГКНПЦ ім. М.В.Хрунічева"


RATVODДата: Вівторок, 26.05.2009, 19:03 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " ViaSat "

Замовлення на виготовлення супутника ViaSat, вивід на орбіту якого очікується приблизно через півтора роки, виконує компанія Space Systems Loral.

Ледве більше року тому президент компанії ViaSat Марк Данкберг офіційно оголосив про початок будівництва супутника зв'язку вартістю в $400 млн, назвавши його найкрупнішим проектом компанії, покликаним принести ViaSat колосальні прибутки.

Через тиждень після цієї заяви акції компанії впали на 29%.

Інвестори розцінили проект ViaSat по створенню супутника як крок убік від основного бізнесу компанії (наземне устаткування зв'язку, супутникові модеми, розробки в оборонному секторі) і, відповідно, як загрозу для бізнесу ViaSat в цілому.
Побоювання інвесторів зрозумілі: створення власного космічного апарату - смілива і амбітна затія; вона може обіцяти компанії великі прибутки, але не застрахована і від гучного провалу. Блогери «проїхалися» за цим проектом, назвавши його Dankberg-1, а акції ViaSat так і не піднялися в ціні, хоча тут, звичайно, не обійшлося і без впливу світової фінансової кризи.

Зрозуміло, ситуація несприятливо відбилася на бізнесі ViaSat, проте пан Данкберг не відмовився від амбітних планів. На сьогоднішній день ViaSat вклала в проект близько $100 млн, і супутник, запуск якого планується через 20 місяців, продовжують будувати.

Прагнення ViaSat створити свій власний супутник засноване на бізнес-ідеї, яка передбачає, що мільйони сімей з сільської місцевості позбавлені можливості підключення до кабельних або DSL-провайдерам Інтернет, і тому готові платити за високошвидкісний Інтернет через супутник як щомісячну абонентську плату, так і первинну суму вартості устаткування.

Перспективи проекту не настільки веселкові, як може здатися на перший погляд. Сучасні провайдери широкосмугового супутникового доступу в США складають менше 1% від загального об'єму ринку послуг зв'язку.

За результатами опиту, проведеного агентствами Pew Internet і American Life Project в 2008 р., більше половини домоволодіння Америки не підключена до високошвидкісного Інтернет лише тому, що просто не бачать в цьому сенсу. Одноразові витрати на підключення знаходяться на другому місці в списку причин, по яких люди відмовляються від послуг широкосмугового доступу в інтернет.

Проте потреба в Інтернет існує, переконані в адміністрації президента Б. Обами. У бюджеті США закладено $7,2 млрд на забезпечення доступу в усесвітню павутину для сільських жителів.

Саме тому ViaSat, як, втім, і вся індустрія супутникового зв'язку, так активізувалися в просуванні своїх програм. Оператори супутникового зв'язку переконані, що і для них є місце серед технологій, які можуть претендувати на підтримку держави.

«Люди забувають, що в США ще залишилися райони, де немає широкосмугового доступу в Інтернет», - говорить Андреа Малетер, експерт в області супутникового зв'язку з Меріленда. - Тому, якщо у когось є бажання створити нові робочі місця і забезпечити широкосмуговий доступ там, де кабельна або DSL-связь недоступні, має сенс розвивати саме сектор супутникового зв'язку».

За словами пані Малетер, абонентська плата в VSAT-операторов ненамного вище, ніж аналогічні платежі провайдерам наземного доступу. «Основний платіж споживача при підключенні до супутникового широкосмугового доступу - це первинні витрати на придбання устаткування, і якраз їх-то і могли б узяти на себе супутникових операторів, враховуючи ініціативу адміністрації Президента США по розвитку послуг широкосмугового зв'язку», - говорить вона.

Для діставання доступу до послуг широкосмугового супутникового зв'язку потрібна установка відповідного устаткування. Його можна узяти в оренду або придбати у власність. Таким чином, сумарні витрати на підключення до супутникової мережі варіюються в діапазоні $200-600.

І, хоча до запуску супутника ViaSat залишилося ще майже два роки, компанія сподівається, що їй удасться скористатися ситуацією і попасти під федеральні програми, що підтримують розвиток широкосмугового доступу в інтернет. ViaSat расчитывает на те, що уряд при розподілі грантів об'єктивно оцінить всі переваги ViaSat-1, який повинен стати супутником нового покоління і забезпечити десятиразове збільшення пропускної спроможності супутникових каналів в порівнянні з вже існуючими супутниками конкурентів WildBlue Communications і Hughes.

А це означає, що і споживачі отримають якіснішу послугу. Сумарний ресурс ViaSat-1 - 100 гигабит в секунду. ViaSat обіцяє, що швидкість завантаження для абонентів сервісу складе 2-10 Мбіт/сек.

«Трохи більше, ніж у конкурентів»

WildBlue і Hughes - найбільші гравці ринку супутникового зв'язку в США. Сумарний супутниковий ресурс кожною з компаній досягає 10 Гбіт. Базові тарифи забезпечують відносно невисокі швидкості завантаження - від 512 кбит/сек до 1,5 Мбіт/сек. Зрозуміло, доступні і преміум-тарифи з вищою швидкістю, але абонентська плата в цьому випадку значно перевищує відмітку в $100.

«Ми готові запропонувати вищу швидкість, ніж будь-який з вже існуючих супутникових провайдерів, - говорить пан Данкберг. - Це і є наша головна перевага».

Аналітики Wall-street оцінюють супутниковий проект ViaSat як багатообіцяючий, і все-таки це дуже ризикована гра. Витрати на супутник можуть підскочити до небес ще на стадії реалізації проекту. Тим паче, що супутникова індустрія вже має славну історію багаточисельних і грандіозних провалів. Будівництво супутника розтягується на роки, залишаючи шанс конкуруючим технологіям, таким як WiMax, міцно закріпитися на регіональних ринках.

Але, напевно, найбільший ризик полягає в питанні чи «Є насправді високий попит на послугу в зонах, не забезпечених кабельними і DSL мережами?»

По оцінках аналітиків, від 10 до 15 млн домоволодіння в США не мають широкоплосного доступу в Інтернет. «Провайдери супутникового доступу обслуговують лише 875 тис. абонентів з 106 млн домоволодіння, підключеного до широкосмугових видів зв'язку», - говорить Майк Пекстон, старший аналітик In-Stat. «Не такий вже і великий відсоток населення знаходиться поза зоною доступу кабельних або DSL-сетей, - вважає він. - Супутниковий зв'язок міг би заповнити цю нішу, але проблема в тому, що ціна не дуже приваблива. Оператори VSAT так і не змогли створити значної абонентської бази».

Компанія ViaSat розраховує на те, що зможе завоювати ринок, пропонуючи вищі швидкості доступу.

«Ми вважаємо, що пропозиція послуги сьогодні дуже обмежена», - говорить Данкберг. - В компанії WildBlue не залишилося супутникового ресурсу в тих регіонах, де послуга зажадалася, та і Hughes випробовує схожі проблеми. У нас лише один питання: наскільки виросте ринок послуг, якщо ми прийдемо на нього з пропозицією десятиразового збільшення швидкості?»

У ViaSat переконані, що ринок супутникового зв'язку значно виросте, якщо пропонувати високу швидкість при тих же витратах для споживача. ViaSat чекає, що роздрібна ціна на послугу складе близько $50 в місяць за базовий пакет, який за якістю зможе конкурувати з пропозиціями широкосмуговому зв'язку, що існують сьогодні.

Компанія не планує здійснювати прямі продажі, вона має намір стати магістральним провайдером для постачальників інтернет-послуг. На думку аналітиків, одним з таких потенційних партнерів-постачальників може стати WildBlue, і, звичайно ж, можна розраховувати на місцеві телефонні компанії і провайдерів супутникового телебачення. У відповідь коментарів на дане припущення аналітиків з компанії WildBlue не поступало.

Компанія ViaSat була заснована в 1986 р. на базі піонера безпровідного зв'язку Linkabit. Продукція компанії, що приносить їй основний прибуток, - комплексне устаткування зв'язку для оборонної промисловості: радіомодулі, вбудовані в головні частини реактивних винищувачів, що дозволяють пілотам отримувати дані з полів битв.

Лише мала частка зовнішнього капіталу

Що стосується історії створення компанії ViaSat, то вона примітна бурхливим зростанням з первинної відмітки в $300 тис. венчурних грошей. В зв'язку з цим не викликає здивування заява керівництва про те, що компанія володіє достатнім ресурсом для створення ViaSat-1 своїми силами, хоча в даний момент і веде переговори з фінансовими партнерами.

«Ця компанія не може похвастати своєю масштабністю, але може гордитися тим, що провела ряд успішних операцій, використовуючи лише невелику кількість зовнішнього капіталу», - говорить Метт Робінсон, аналітик Wedbush Morgan.

Експерти вважають, що проект ViaSat-1 забезпечить два потоки доходів компанії. Вона зможе отримувати прибуток не лише з оптового продажу широкосмугових послуг зв'язку Інтернет-провайдерам, але також і з продажу наземного устаткування і модемів власного виробництва.

Так, ViaSat є постачальником наземного устаткування для WildBlue. У аналогічному проекті французька компанія Eutelsat планує вивести на орбіту супутник в Європі на тій же платформі, що і ViaSat-1 в 2010 р. ViaSat стане ексклюзивним постачальником наземного устаткування, мережевих систем і іншого устаткування для Eutelsat. По оцінках аналітиків, до 2014 р. річний дохід від проектів ViaSat-1 і Eutelsat може скласти $400 млн. У фінансовому році, який закінчився в березні 2009 р., прогнози річного прибутку ViaSat складали близько $630 млн. «Потенційно це можна назвати зміною стратегії для компанії», - говорить Стів Ферранті, аналітик Stephens Inc.

Пан Ферранті додав, що, навіть в тому випадку, якщо попит населення на широкосмугові послуги виявиться непостійним, знайдеться немало інших користувачів, зацікавлених в супутникових можливостях. «Я дійсно вважаю, що потужностями даного супутника зможуть скористатися уряд і місцеві передавальні ТБ-станції», - говорить він. - Звернете увагу на інтенсивність вжитку послуг, що поставляються за допомогою супутника WildBlue. Якість нижча, але послуги були розпродані менш, ніж за рік. Таким чином, успіх компанії WildBlue лише підтверджує потенційний успіх проекту ViaSat».

Проект набирає звороти зокрема, за рахунок фокусування більшої кількості потужностей на територіях, де користувалися популярністю послуги широкосмугового доступу компанії WildBlue. В основному це штати на схід від р. Міссісіпі і уздовж Західного побережжя.

За заявою керівництва ViaSat, компанія не розраховує на те, що абоненти кабельних мереж перейдуть до неї. Проте ViaSat має непогані шанси переманити частину абонентів DSL, що знаходяться на кордонах мережі і не одержуючих якісну послугу.

Проте, аналітики виражають сумнів в тому, що цей сегмент споживачів буде вистачає. На їх думку, багато домоволодіння знаходяться поза зоною доступу кабельних і DSL-сетей, і супутник володіє потенціалом надати їм доступ до високошвидкісного інтернету швидше, ніж інші технології, що претендують на ласий шматок «пирога» державних програм.

«Одна з найчудовіших переваг супутникового зв'язку - якісне обслуговування при достатній кількості ресурсу і повсюдна доступність, - говорить пан Данкберг. - Було б необачно витратити $7 млрд на поганий зв'язок або забезпечення якісним сервісом лише невеликої групи людей».

www.sat24.ru Повідомляє:www.Vsatinfo.ru


RATVODДата: Вівторок, 26.05.2009, 19:09 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник " Sirius FM5 "

Sirius FM5 доставлений на Байконур

Сьогодні в 8.10 мск на аеродромі «Ювілейний» космодрому Байконур зробив посадку літак Ан-124 «Руслан», який доставив на космодром американський телекомунікаційний супутник Sirius FM5 (Radiosat 5, «Сіріус-радіо ФМ-5»).

Після проходження митних процедур супутник був перевезений в монтажно-випробувальний корпус майданчика 92А-50, де проходить підготовку до запуску. Пуск ракети космічного призначення «Протон-м» з розгінним блоком «Бриз-м» і американським телекомунікаційним супутником Sirius FM5 запланований на початок липня 2009 року. Sirius FM5 виготовлений компанією «Лорал» (Space Systems Loral) на базі платформи LS-1300 за замовленням американського оператора «Сіріус-радіо» (Sirius XM Radio Inc). Супутник працюватиме на геостационарной орбіті 15 років, надаючи телекомунікаційні послуги.

www.sat24.ru Повідомляє: Прес-служба "Роскосмосу"


RATVODДата: Середа, 03.06.2009, 14:17 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Запуски цього місяця: Червень

На цей місяць запланований запуск

супутників: TerreStar 1 і Measat 3A

Супутник " TerreStar-1 "

TerreStar-1 призначений для надання комплексних супутникових і наземних мобільних сервісів, таких як супутникова телефонія. Зона покриття супутника: США, Канада, Аляска, Гаваї, Пуерто-Ріко і Віргінські острови. Поміститься він в позицію 111.1West, і надаватиме послуги з супутникової телефонії, на борту супутника лише транспондери S діапазону. Запуск запланований на 26 червня з Французької Гвіани, ракетоносій "Ariane 5"

Супутниковий телефон TerreStar:



Супутник " Measat 3A "

Супутник був перейменований в лютому 2008 року з КА MEASAT-1R.

Пуск ракети космічного призначення « Зеніт-2SБ » з розгінним блоком ДМ-slБ і малазийским космічним апаратом " Measat 3A " з 45-го майданчика космодрому Байконур запланований на 22 червня 2009 року.

Супутник поміститься в позицію 91.5Е і має на своєму борту 12 ku і 12 C транспондерів, основне покриття це: Азія, Австралія і Східна Африка. У Росії цей супутник будить ловитися лише на Далекому сході і лише в Сі.

Зони покриття:

www.sat24.ru Рубрика: "Запуски місяця"


RATVODДата: Субота, 06.06.2009, 14:46 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Доступно тільки для користувачів

RATVODДата: Понеділок, 08.06.2009, 18:32 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник "Sirius FM 5"

На космодром Байконур доставлений розгінний блок
« Бриз-М » для запуску супутника « Sirius FM 5 »

7 червня 2009 року літак Ан-124-100 «Руслан» авіакомпанії «Політ» доставив з Шереметьево (Москва) на аеродром «Ювілейний» космодрому Байконур розгінний блок (РБ) «Бриз-м».

Цей розгінний блок буде використаний у складі ракети космічного призначення (РКН) «Протон-М»/ РБ «Бриз-м» для запуску телекомунікаційного супутника Sirius FM5 («Сіріус ФМ-5») для американського оператора супутникового зв'язку Sirius XM Radio Inc.

Контракт на запуск КА Sirius FM5 з використанням російської ракети «Протон-м» уклала компанія "International Launch Services"

Пуск «Протона» запланований на кінець червня - липень. Це буде п'ятий в 2009 році запуск РН «Протон» з космодрому Байконур.

www.sat24.ru Повідомляє: ФГУП «Державний космічний науково-виробничий центр імені М.В.Хрунічева»


RATVODДата: Понеділок, 15.06.2009, 16:57 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутники Експресс - АМ5 " і " Експресс - АМ6 "

Росія і Франція підпишуть в Ле-бурже меморандум

по створенню супутників

Компанії "Інформаційні супутникові системи імені академіка Решетнева" (ІСС) і Thales Alenia Space (TAS) підпишуть в понеділок на авіакосмічному салоні в Ле-бурже меморандум про взаємодію за проектом створення космічних апаратів серії "Експресс-АМ5" і "Експресс-АМ6", повідомив РІА Новості в понеділок перед початком роботи салону перший заступник директора Федеральної служби по військово-технічній співпраці (ФСВТС) Олександр Фомін, очолює російську делегацію.

ІСС і італійська для франко TAS в квітні минулого року підписали меморандум про співпрацю. Укладені угоди стосувалися, зокрема, розробок і постачань телекомунікаційного супутникового устаткування, що дозволяє використовувати продукцію російського виробництва на борту супутників зв'язку і в корисних навантаженнях компанії TAS.

"Співпраця по лінії ВТС з фірмою Thales розвивається успішно. Прикладом тому є меморандум, який буде підписаний між компанією Решетнева і компанією Thales в перший день роботи виставки в Ле-бурже", - сказав Фомін.

Він нагадав, що Росія вже купує тепловизоры "КАТРІН-ФС" виробництва TAS.

Будівництво і запуск супутників "Експресс-АМ5" і "Експресс-АМ6" передбачені федеральною космічною програмою Росії на 2006-2015 роки. Супутники планується вивести на орбіту в 2012 році. Вони призначені для надання широкого спектру послуг зв'язку і мовлення, включаючи цифрове телерадіомовлення, передачу даних і доступ в інтернет, послуги мультимедіа, телефонію, рухливий зв'язок. Термін активного існування кожного апарату - 15 років.

ВАТ "Інформаційні супутникові системи імені академіка Решетнева" весною цього року перемогло в конкурсі ФГУП "Космічний зв'язок" на проектування, розробку і виготовлення супутників зв'язку. ІСС запропонував найкращу ціну і терміни виготовлення супутників, а також представив оптимальний об'єм гарантій якості робіт. Вартість виготовлення двох супутників складе 11,88 мільярда рублів.

Супутники будуть створені в рамках міжнародної кооперації ІСС і TAS, при цьому особлива увага приділяється створенню умов для подальшої передачі технологій російській стороні.

www.sat24.ru Повідомляє: www.rian.ru


RATVODДата: Вівторок, 16.06.2009, 13:27 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
"Глобалстар" зайняв на друге супутникове угрупування

Супутниковий оператор зв'язку "Глобалстар", чиїм російським агентом є компанія "ГлобалТел", оголосив про залучення синдикованого кредиту загальним об'ємом $586 млн.

Ще $152 млн в "Глобалстар" інвестує Thermo Funding Company LLC - основний акціонер компанії. Притягнені засоби будуть витрачені на запуск і експлуатацію нових супутників, за допомогою яких "Глобалстар" обіцяє вивести на ринок послуги супутникового зв'язку версії 2.0.

Кредит, виданий "Глобалстару" фінансується синдикатом, в який входять банки BNP Paribas, Natixis, Societe Generale, Calyon і Credit Industriel et Commercial (CIC), операція буде застрахована компанією Coface.

Притягнені засоби в "Глобалстаре" розраховують витратити на прискорене оновлення супутникового угрупування. "Компанія чекає, що фінансування у розмірі $738 млн. повністю покриє витрати на виробництво, постачання і запуск 2.0 мереж і наземних засобів 2-го покоління системи "Глобалстар", а також деяких довгострокових об'єктів, що відносяться до прискореного постачання додаткових резервних супутників 2-го покоління, і забезпечить компанію робочим капіталом", - повідомляє прес-служба "ГлобалТел".

Створенням супутників для нового орбітального угрупування займається компанія Thales Alenia Space, відома в Росії, як постачальник корисного навантаження для супутників ГПКС, наземне устаткування для мережі "Глобалстар" буде поставлено компаніями Hughes і Ericsson Federal. Модернізації піддадуться і три російські наземні станції сполучення, розташовані в Москві, Новосибірську і Хабаровську, але про точні терміни початку модернізації компанія доки не повідомляє.

Запуск супутників, призначених для формування мережі нового покоління, почнеться у вересні 2009 р. "Торік були запущені нові супутники, які, надалі, зможуть продовжити роботу в новій мережі і по нових стандартах, а супутники спочатку призначені для мережі 2.0 почнуть запускатися у вересні 2009 р., до кінця 2010 р. планується вивести на орбіту все 48 супутників, які повністю сформують нове супутникове угрупування", - пояснюють представники "ГлобалТела".

Нове супутникове угрупування повинне буде функціонувати мінімум до 2025 р. Планується, що продукти і послуги нової мережі включатимуть: мультивещание, MMS, додатки для мобільного відео, послуги визначення місця розташування. У мережі функціонуватимуть мультиполосные і багаторежимні трубки і пристрої передачі даних з GPS інтеграцією.

Запуск нових супутників і притягнені інвестиції можуть змінити ситуацію в російському "ГлобалТеле", який виявився вплутаним в корпоративний конфлікт між "Ростелекомом" і американською компанією Loral Space & Communications, що претендує на управління 49% акцій російської компанії, в кращу сторону.

www.sat24.ru Повідомляє:www.comnews.ru


RATVODДата: Вівторок, 16.06.2009, 13:29 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
До 2018 року ринок супутникових послуг значно збільшиться

У майбутніх 10 років ринок супутникових послуг і послуг із запуску супутників значно збільшиться, проте розраховувати на зростання прибутку виробникам і операторам пускових послуг не коштує, зростання кількості запусків буде компенсовано здешевленням їх вартості в перерахунку на один запуск. Такі дані містяться в опублікованому сьогодні прогнозі компанії Euroconsult.

Паризька дослідницька компанія сьогодні представила свій прогноз з 2009 по 2018 рік включно і порівняла ці дані з попередньою десятирічкою на супутниковому ринку.

Розглядаючи всі ринки, у тому числі комерційний, державний, цивільний і військовий, аналітики прийшли до виводу, що виводитися на орбіту будуть компактніші і багатофункціональні апарати. Середня вага супутника, що виводиться на орбіту до 2018 року, складе 1890 кг, що на 5% менше показника за минулих 10 років.

При цьому, сумарна кількість запусків зросте. Дослідники стверджують, що за майбутніх 10 років на орбіту відправляться 1185 апаратів, що на 47% більше, ніж в попередніх 10 років. Середня ціна супутника складатиме 99 млн доларів, проти 97 млн доларів за період з 1998 по 2008 роки. Вартість виведення одного супутника на орбіту складе приблизно 51 млн доларів.

Експерти відзначають, що нарощування космічних можливостей країн, що розвиваються, зокрема Індії і Китаю, сприятиме зниженню цін на пускові послуги, а також на послуги з виробництва космічних апаратів. За словами Рейчел Віллейн, керівника групи, що складала звіт, їх дані не враховують мікросупутники вагою до 40 кг і засекречені військові апарати, які доки запускаються в основному США і Росією.

Що стосується комерційного сегменту, то тут домінувати буде супутниковий зв'язок, а все три основні оператори (Globalstar, Iridium і Orbcomm) в майбутню десятирічку повністю відновлять свої супутникові угрупування. Рейчел Віллейн говорить, що з врахуванням резервних і службових апаратів, лише три цих компанії керуватимуть на орбіті 130-160 супутниками.

Всього в комерційному сегменті з 2009 по 2018 роки Euroconsult прогнозує 15%-ный зростання, до 234 працюючих супутників. "Замість того, щоб йти у бік полегшення маси супутників, комерційний сегмент навпаки тяжітиме до важчих апаратів. Доля важких супутників в комерційному сегменті зросте до 28%", - говорить вона.

Euroconsult прогнозує і зростання середньої маси комерційного геостационарного супутника. На сьогодні вага найважчих телекомунікаційних супутників цієї категорії доходить до 6 тонн, такі апарати, як правило, є багатофункціональними. Експерти чекають, що до 2011 року на орбіті зароблять як мінімум 3 апарати масою близько 6500 кг

"З 2012 по 2018 роки 13% всіх комерційних телекомунікаційних супутників важитимуть більше 6 тонн, ще 27% - від 5,5 до 6 тонн", - говориться в звіті. Ці цифри не включають російські супутники, що запускаються на російських "Протонах" безпосередньо на геостационарную орбіту.

Легші апарати, що важать від 1500 до 3500 кг, займуть 24% ринку, а ось супутники в масі від 3500-5500 кг втратять ринкову долю з нинішніх 47 до 36%.

www.sat24.ru Повідомляє:www.cybersecurity.ru


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024