FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 15:09

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Середа, 22.07.2009, 09:34 | Повідомлення # 61
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Статистика пусків в 2009 р. ракет-носіїв

виробництва ГКНПЦ ім. М.В.Хрунічева

З початку року здійснено 8 пусків ракет-носіїв виробництва ГКНПЦ імені М.В.Хрунічева:

· 5 пусків ракет-носіїв «Протон» (з них 4 «Протон-м»; 1 «Протон-до»): в рамках Федеральної космічної програми на орбіту були виведені два космічні апарати «ЕКСПРЕСС-МД-1» і «Експресс-АМ44»; в результаті другого пуску в лютому на орбіту був виведений космічний апарат на користь Міністерства оборони; третій успішний пуск РН «Протон-м» був здійснений в квітні, внаслідок чого на орбіту був виведений комерційний космічний апарат W2A; у травні на орбіту РН «Протон-м» був виведений космічний апарат IndoStar II/ProtoStar II, а в липні - космічний апарат Sirius FM5.

· 2 пуски ракети-носія «Гуркіт»: у березні на орбіту виведений європейський космічний апарат GOCE; 6 липня на орбіту виведено три супутники військового призначення.

· 1 пуск РН «Космос-3М», в результаті якого 21 липня на орбіту були виведені 2 КА: один апарат військового призначення, другий малий космічний апарат «Стерх» системи «КОСПАС-sarsat».

В результаті пусків ракет-носіїв виробництва ГКНПЦ імені М.В.Хрунічева на орбіту виведено 12 космічних апаратів різного призначення.

У 2008 році було здійснено 14 пусків ракет-носіїв виробництва ГКНПЦ імені М.В.Хрунічева (на орбіту було виведено 25 космічних апаратів).

З них: 10 - це пуски РН «Протон» (9 «Протон-м» і 1 «Протон-до»), з яких 4 - на користь Федеральної космічної програми і Міністерства оборони; 6 комерційних, в рамках компанії ILS.

3 пуски ракети-носія «Космос-3М» виробництва ПО «Політ» філії ГКНПЦ імені М.В.Хрунічева. В результаті пусків на орбіту виведено 8 космічних апаратів.

1 пуск ракети-носія «Гуркіт». В результаті пуску на орбіту виведені 4 космічних апарату.

khrunichev.ru


RATVODДата: П`ятниця, 24.07.2009, 08:07 | Повідомлення # 62
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник "ABS-1" застрахований

"Інгосстрах" застрахував на 30 млн дол. втрати доходу
при експлуатації супутника
ABS-1

Майнові інтереси страхувальника люксембурзької компанії GT Satellite Systems були забезпечені страховим захистом на випадок втрати доходу від експлуатації транспондерів на супутнику ABS-1. Договір страхування покриває ризик недоотримання запланованого доходу по контрактах на надання послуг зв'язку з клієнтами страхувальника внаслідок аномальної роботи або загибелі супутника. Страхова сума за договором склала близько 30 млн дол.

GTSS надає спектр продуктів і послуг в області доставки і поширення телевізійних і радіопрограм, супутникового інтернету і передачі даних, організації каналів зв'язку.

ОСАО "Інгосстрах" працює на міжнародному і внутрішньому ринках з 1947г. Компанія присутня в 220 російських містах. Шість представництв і дев'ять дочірніх компаній страховика працюють в країнах далекого і ближнього зарубіжжя.

Повідомляє: www.rbc.ru

RATVODДата: П`ятниця, 24.07.2009, 22:14 | Повідомлення # 63
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
ГКС готова приймати " Ямали "

© ComNews
24.07.2009

Позачергові загальні збори акціонерів ВАТ "Газпром космічні системи" (ГКС, колишній "Газком") схвалило крупну операцію з ВАТ "Інформаційні супутникові системи" імені академіка М.Ф.Решетнева" (ІСС) на створення космічного комплексу "Ямал-300" з космічним апаратом "Ямал-300К".

Проект передбачає створення і запуск в 2011 р. в орбітальну позицію 90 градусів східної довготи супутника "Ямал-300К". На супутнику будуть встановлено 8 транспондерів з-діапазону і 18 транспондерів Ku-диапазона по 72 Мгц кожен. Зони обслуговування супутника орієнтовані на обслуговування Росії і країн СНД.

Як передає прес-служба компанії, промінь супутника, що перенацілюється, призначений для використання на міжнародному ринку. В рамках цього проекту ВАТ "Газпром космічні системи" є замовником, а також розробником і постачальником корисного навантаження, службового каналу управління і технічних засобів наземного комплексу управління.

"На супутники "Ямал-301" і "Ямал-302" в російських операторів були дуже великі надії, - визнає генеральний директор компанії "Сетьтелеком" Сергій Пехтерев. - Тих шести транспондерів в Ku-диапазоне, що розташовує зараз все угрупування ГКС з трьох супутників, критично мало. На жаль, терміни запуску "Ямалов 300", що спочатку планувалися на кінець 2008 р., були зірвані їх виробником РКК "Енергія", а самі супутники "потонули" в судових розглядах. ГКС залишився без доходів, оператори - без сегменту, замовники - без послуг. У такій ситуації один "Ямал-300К" замість двох і із запізненням на 3 роки краще, ніж нічого, але дуже образливо, що дрібні амбіції окремих людей завдали такого збитку розвитку супутникової галузі. Дуже хочеться сподіватися, що всі пригоди в "Ямалов-300" залишилися вже позаду і в 2011 р. супутник почне успішну роботу на орбіті".

comnews.ru


RATVODДата: Вівторок, 28.07.2009, 16:30 | Повідомлення # 64
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
ВАТ « ІСС » створює новий

супутник зв'язку « Ямал - 300К »

Контракт на розробку і створення космічного комплексу «Ямал-300» з телекомунікаційним космічним апаратом «Ямал-300К», ув'язнений між ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М.Ф. Решетнева» і ВАТ «Газпром космічні системи», набрав чинності в липні 2009 року.

За умовами контракту решетневская фірма здійснить проектування, розробку, виготовлення, випробування, підготовку до запуску і здачу в експлуатацію на орбіті телекомунікаційного космічного апарату «Ямал-300К», а також підготує наземний комплекс управління супутником.

КА «Ямал-300К» створюється на базі перспективної супутникової платформи середнього класу «Експрес-1000 Н» розробки ВАТ «ІСС». Потужність, що виділяється для корисного навантаження супутника, складе не менше 5,6 кВт.

На космічному апараті буде встановлено 26 транспондерів в С- і Ku-диапазонах. Запуск КА «Ямал-300К» запланований на середину 2011 року спільно з КА Telkom 3, який також розробляється і виготовляється у ВАТ «ІСС».

www.sat24.ru Повідомляє: Прес-служба ВАТ «ІСС»


RATVODДата: Вівторок, 28.07.2009, 16:41 | Повідомлення # 65
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
ВАТ « ІСС » створює новий

супутник зв'язку « Ямал - 300К »

Контракт на розробку і створення космічного комплексу «Ямал-300» з телекомунікаційним космічним апаратом «Ямал-300К», укладений між ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М.Ф. Решетнева» і ВАТ «Газпром космічні системи», набрав чинності в липні 2009 року.

За умовами контракту решетнівська фірма здійснить проектування, розробку, виготовлення, випробування, підготовку до запуску і здачу в експлуатацію на орбіті телекомунікаційного космічного апарату «Ямал-300К», а також підготує наземний комплекс управління супутником.

КА «Ямал-300К» створюється на базі перспективної супутникової платформи середнього класу «Експрес-1000 Н» розробки ВАТ «ІСС». Потужність, що виділяється для корисного навантаження супутника, складе не менше 5,6 кВт.

На космічному апараті буде встановлено 26 транспондерів в С- і Ku-диапазонах. Запуск КА «Ямал-300К» запланований на середину 2011 року спільно з КА Telkom 3, який також розробляється і виготовляється у ВАТ «ІСС».

www.sat24.ru Повідомляє: Прес-служба ВАТ «ІСС»


RATVODДата: Вівторок, 28.07.2009, 17:05 | Повідомлення # 66
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
КА W7 буде запущений

в позицію 36°E до кінця 2009 року

Компанія Eutelsat S.A. спростувала інформацію про те, що запуск КА W7 відбудеться наступного року.
Супутник буде запущений в позицію 36 гр. в.д. до кінця 2009 року, тоді ж клієнти дістануть доступ до нього, повідомляє регіональний директор Eutelsat S.A. Микола Орлов.

cableman.ru


RATVODДата: Середа, 29.07.2009, 11:00 | Повідомлення # 67
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Азербайджанський національний супутник зв'язку

можуть запустити в 2011 році

Наступного тижня будуть підведені підсумки тендеру по залученню компаній для створення першого національного супутника зв'язку Азербайджану, сказав міністр зв'язку і інформаційних технологій Алі Аббасов.

«Згідно всім розрахункам запуск супутника можна буде здійснити в грудні 2011 року», - сказав міністр в бесіді з журналістами у вівторок.

Супутник буде запущений в рамках проекту «AzerSat».
По реалізації цього проекту проводяться консультації з Туреччиною, Росією, США, Україною.

Азербайджаном використовуватиметься лише 20-25% ресурсів супутника, останні продаватимуться.
Зараз ведуться переговори і по цій сфері.

У тендері на створення національного супутника Азербайджану беруть участь 5 компаній з Росії, США і Франції.

novosti.az


RATVODДата: Середа, 29.07.2009, 14:45 | Повідомлення # 68
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник " AMOS - 5 "

У ВАТ « Інформаційні супутникові системи » імені академіка М.Ф. Решетнева » завершується випуск
конструкторської документації на інженерно-кваліфікаційнумодель супутника
AMOS-5
для проведення динамічних випробувань.

Інженерно-кваліфікаційна модель супутника AMOS-5 призначена для підтвердження міцності конструкції космічного апарату. По конструктивного виконання вона максимально наближена до штатного виробу. При цьому у відмінності від реального космічного апарату на інженерно-кваліфікаційній моделі замість агрегатів і приладів встановлені габаритно-масові макети.
Виготовлення інженерно-кваліфікаційної моделі супутника AMOS-5 вже почалося у ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М.Ф. Решетнева». В даний час у виробництві знаходяться габаритно-масові макети теплових труб, приладів корисного навантаження, антен, а також різного технологічного устаткування. Крім того, виготовляється крило сонячної батареї і інженерна модель нового пристрою відділення супутника.
Телекомунікаційний супутник AMOS-5 створюється у ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М.Ф. Решетнева» за замовленням ізраїльського оператора зв'язку SPACE COMMUNICATION LTD. (Spacecom). Субпідрядником по ретранслятору і антенам виступає європейська компанія Thales Alenia Space. Цей космічний апарат масою 1,6 т, розроблений на базі платформи «Експрес-1000Н», матиме 36 транспондерів в C- і Ku-диапазонах. Потужність, що виділяється для корисного навантаження супутника, складе 5,6 кВт, термін активного існування - 15 років.

www.sat24.ru

Повідомляє: www.novosti-kosmonavtiki.ru


RATVODДата: Четвер, 30.07.2009, 21:28 | Повідомлення # 69
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Куди полетів Eurobird 4 ?

Супутник "Eurobird 4" зараз знаходиться
в позиції
45Е і рухається на схід.

Ми не дарма звернули увагу на цей супутник, річ у тому, що в Інтернеті ходять мусирування чуток про те, що всім відомий оператор "Оріон експрес" випробовує проблеми з мовленням супутника хоче запуститися з іншої орбітальної позиції.

І можливо, це буде той самий Eurobird 4. А тепер спробуємо відповісти на це питання: Куди ж все-таки летить цей супутник? Відповідь криїться на поверхні, це дві позиції 53Е де знаходиться зараз супутник SESAT 2 і 70.5E зараз там супутник Eutelsat W5. Компанія "Eutelsat" має в своєму розпорядженні ці дві позиції, а оскільки компанія оголошувала раніше, що не хоче продавати свої супутники, логічним би було передбачити ці орбітальні крапки. Що буде насправді, покаже лише час.

Технічні характеристики супутника

EUROBIRD 4 ( колишній HOT BIRD 3 )

HOTBIRD 3 був запушений 3 вересня 1997 року має 32-Ku транспондера надалі був переміщений на орбітальну позицію 4 ° східної довготи і перейменований в Eurobird 4

Hot Bird 3 Дата запуску 2 вересня 1997 року

Розробник Matra Marconi Space
(зараз - EADS Astrium)
Платформа Eurostar-2000+
Маса при запуску 2915 кг
Мінімально гарантований термін служби 15 років
Потужність 5,5 кВт
Кількість транспондерів 32
Потужність транспондерів 135 Вт
Ширіна смуги пропускання 19х33 Мгц, 1х50 Мгц, 12х72 Мгц
Діапазон 10990-11160, 12110-12710

Колишні зони покриття супутника:



RATVODДата: Четвер, 30.07.2009, 22:59 | Повідомлення # 70
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн

Українсько - російська ракета

вивела на орбіту шість супутників

[30-07-2009]

Українсько-російська ракета РС-20 («Дніпро») з шістьма супутниками успішно запущена з космодрому Байконур, передає «Уніан».

«Вчора в 22.46 за московським часом з космодрому Байконур відбувся конверсійний запуск ракети РС-20, яка вивела на орбіту шість космічних апаратів на користь зарубіжних замовників», - говориться в повідомленні. На орбіту виведені супутники:

- ДубайСат-1" (DubaiSat-1) - дистанційне зондування землі (190кг);

- "Деймос-1" (Deimos 1) - постачання знімків високого тимчасового дозволу для спостереження за быстроменяющимися явищами, у тому числі на користь сільського господарства і охорони довкілля (90кг);

- "ЮК ДМС-2" (UK-DMC 2) - для спостереження за надзвичайними ситуаціями (96,5кг);

- "НаноСат-1В" (Nanosat 1B) - телекомунікаційний і науковий космічний апарат для проведення експериментів по нано- і мікротехнологіях (22 кг);

- "АпрайзСат-3" (AprizeSat 3), "АпрайзСат-4" (AprizeSat 4) - низькоорбітальні космічні апарати зв'язку - по 12 кг

Замовники апаратів - провідні космічні корпорації ОАЕ, Великобританії, Іспанії і США.

Як повідомлялося, у зв'язку з підписанням договору СНВ-1, який передбачав знищення 50 % РС-20(у класифікації країн НАТО - SS-18 «Сатана»), встало питання про методи скорочення арсеналу цих ракет. Одним з варіантів було запропоновано переобладнати їх в ракетоносії і використовувати для комерційних запусків.

Для реалізації програми створення і подальшої експлуатації ракети-носія «Дніпро» за рішенням Російського космічного агентства і Національного космічного агентства України була створена Міжнародна космічна компанія (ЗАТ) «Космотранс». У її склад входять підприємства і організації Росії і України, що створили ракетний комплекс PC-20 і що здійснюють гарантійний і авторський нагляд в процесі його експлуатації, зокрема українське КБ «Південне», яке було розробником міжконтинентальної ракети РС-20. У програмі "Дніпрі", що реалізовується, беруть участь також Казахстан і Туркменія.

До теперішнього часу зроблено 11 орбітальних запусків, загальна кількість запущених супутників склала 45.

www.proit.com.ua


RATVODДата: П`ятниця, 31.07.2009, 17:14 | Повідомлення # 71
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутниковий оператор "ProtoStar" збанкрутів

Супутниковий оператор "ProtoStar"подав заяву про банкротство.

На торги виставлять два супутники компанії, ProtoStar 1 і ProtoStar 2.

Супутник "ProtoStar 2" був запущений буквально в травні цього року, виготовлений американським концерном Boeing Satellite Systems за замовленням американського супутникового оператора Protostar. Супутник оснащений 10 транспондерами S-диапазона і 24 транспондерами Ku-диапазона.

www.sat24.ru

Повідомляє: www.rapidtvnews.com

RATVODДата: П`ятниця, 31.07.2009, 19:12 | Повідомлення # 72
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник "Astra 1F"

Супутник "Astra 1F" полетить в позицію 57E

І працюватиме там до запуску супутника "NSS12" в 4-м кварталі 2009 року.
Після запуску супутника "NSS12", супутник "Astra 1F" продовжить роботу в позиції 19.2E.

www.sat24.ru

Повідомляє: www.infosat.de


RATVODДата: Субота, 01.08.2009, 09:22 | Повідомлення # 73
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
[b]Супутники Astra 1N і Sirius 5

будуть запущені в 2011 році

Запуск нового телекомунікаційного супутника Astra 1N запланований на 2011 рік.
У 2011р. також планується і запуск супутника Sirius 5. [/b]

Astra 1N працюватиме у позиції 19,2°с.д., основним завданням є модернізація флоту ASTRA.

Супутник Sirius 5 буде запущений в орбітальну позицію 5°E.

Sirius 5 буде оснащений 36 транспондерами. 12 в Ku-диапазоне для покриття Північної Європи і балтії і 24 транспондери в C-диапазоне для надання послуг африканським платформам DTH по всій території Африки.

sat.net.ua по матеріалах satkurier.pl


RATVODДата: Субота, 01.08.2009, 09:23 | Повідомлення # 74
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутники Astra 1N і Sirius 5

будуть запущені в 2011 році

Запуск нового телекомунікаційного супутника Astra 1N запланований на 2011 рік.
У 2011р. також планується і запуск супутника Sirius 5.

Astra 1N працюватиме у позиції 19,2°с.д., основним завданням є модернізація флоту ASTRA.

Супутник Sirius 5 буде запущений в орбітальну позицію 5°E.

Sirius 5 буде оснащений 36 транспондерами. 12 в Ku-диапазоне для покриття Північної Європи і балтії і 24 транспондери в C-диапазоне для надання послуг африканським платформам DTH по всій території Африки.

sat.net.ua по матеріалах satkurier.pl


RATVODДата: Субота, 01.08.2009, 17:19 | Повідомлення # 75
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Запуски цього місяця: Серпень 2009

Цього місяця запланований запуск трьох супутників.

Супутник: JCSAT 12

Супутник має 30 активних Ku і 12 транспондерів з-діапазону для обхвату Японії, Азіатсько-тихоокеанського регіону і Гавайських островів. Точка стояння 150Е, запуск намічений на 18 серпня, ракетоносієм "Ariane 5" з космодрому Куру у французькій Гвіані, спільно з Австралійським супутником Optus D3. Супутник запускається замість втраченого в результаті аварії ракети-носія "Протон-м" супутника "JCSAT-11". Російська ракета "Протон-м" з японським телекомунікаційним супутником "JCSAT-11" стартувала з космодрому "Байконур" 6 вересня 2007 г в 02:43 мск. На 135 секунді польоту на висоті 76 км. сталося аварійне виключення двигуна 2-го рівня, і залишки РН "Протон" впали в безлюдному районі в 50 км. на південний захід від Джезказгана (Казахстан).

Супутник: Optus D3

Австралійський супутник "Optus D3", побудований на платформі "STAR", оснащений 32 транспондерами Ku діапазону. Cпутник надаватиме послуги для клієнтів з Австралії і Нової Зеландії. Потужність супутника Optus D3 складе близько 5 kW. Точка стояння 156Е, запуск намічений на 18 серпня, ракетоносієм "Ariane 5" з космодрому Куру у французькій Гвіані, спільно з супутником JCSAT-12.

Супутник: AsiaSat 5

Пуск ракети космічного призначення "Протон-м" розгінним блоком "Бриз-м" і космічним апаратом "AsiaSat-5" запланований на серпень 2009 року, точна дата запуску доки не оголошена, але підготовка до запуску йде вже повним ходом. Супутник "AsiaSat 5" замінить "AsiaSat 2" в орбітальній позиції на 100,5 E. AsiaSat 5 підсилить покриття смуги C і додасть потужності в'язці смуги Ku для Східної і Південної Азії, його час роботи складе 15 років. AsiaSat 5 оснащений 26 C-диапазона і 14 транспондерів Ku-диапазона транспондерами. Для Росії цей супутник чекаємо, в С-діапозоні покриття буде майже всій Росії, а також часткове покриття в Ku.

Карта покриття:

www.sat24.ru Рубрика: Запуски місяця


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024