FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 19:56

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Неділя, 02.08.2009, 23:14 | Повідомлення # 76
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Куди рухається Eurobird 9 ?

Супутник "Eurobird 9" колишній "HotBird 2"
несподівано почав рух на схід.

Нагадаємо: Супутник знаходився у позиції 40Е для підстраховування супутника Eutelsat W4, але сьогодні несподівано почав рух на схід. Що це? звичайне коректування, або плани змінилися?

Компанія "Eutelsat" загадала нам чергову загадку, яку незабаром ми повинні розгадати.

www.sat24.ru


RATVODДата: П`ятниця, 07.08.2009, 00:41 | Повідомлення # 77
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник "AsiaSat-5"

Старт ракети-носія "Протон-М" з КА «АзіаСат-5»
запланований на 11 серпня.

На Байконурі в споруді МІК 92 -А50 завершена збірка ракети-носія «Протон-М» і її механічна стиковка з космічною головною частиною (КГЧ - космічний апарат «АзіаСат-5», встановлений на розгінний блок «Бриз-М» і закритий стулками головного обтічника).

В понеділок почалися електричні і пневматичні перевірки на РКН, які продовжаться декілька днів.

Після закінчення робіт на технічному комплексі планується вивезти РКН на технічну станцію для заправки баків низького тиску розгінного блоку «Бриз-М».

www.sat24.ru

Повідомляє: Прес-служба "Роскосмоса"


RATVODДата: П`ятниця, 07.08.2009, 00:46 | Повідомлення # 78
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник "AsiaSat-5"

Запуск супутника "AsiaSat-5" можна буде
подивитися в прямому ефірі в
Інтернеті.

Трансляція здійснюватиметься на сайті компанії
"Ilslaunch" за адресою: www.ccistream.com

Час запуску 11 серпня :

01:47:33 Baikonur

19:47:33 GMT
15:47:33 EDT

Супутник: AsiaSat 5

Супутник "AsiaSat 5" замінить "AsiaSat 2" в орбітальній позиції на 100,5 E. AsiaSat 5 підсилить покриття смуги C і додасть потужності в'язці смуги Ku для Східної і Південної Азії, його час роботи складе 15 років. AsiaSat 5 оснащений 26 C-диапазона і 14 транспондерів Ku-диапазона транспондерами. Для Росії цей супутник чекаємо, в Си-діапозоне покриття буде майже всій Росії, а також часткове покриття в Ku.


RATVODДата: П`ятниця, 07.08.2009, 09:32 | Повідомлення # 79
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник "Ямал-300К"

Бортове устаткування для супутника «Ямал-300К»

доставлено в Железногорськ

4 серпня ВАТ «Газпром космічні системи» відповідно до контракту поставило у ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М.Ф. Решетнева» повний комплект устаткування корисного навантаження і службового каналу управління для супутника «Ямал-300К».

Постачання включає контурні приемопередающие антени C і Ku-диапазонов, антену Ku-диапазона, що перенацілюється, а також електронні прилади і компоненты ретранслятора і службового каналу управління (малошумливі підсилювачі потужності, вхідні і вихідні мультиплексори, конвертори, перемикачі, командні приймачі і телеметричні передавачі і т.д.- всього більше 1000 одиниць).

Для довідки

З метою завершення проекту «Ямал-300» ВАТ «Газпром космічні системи» уклало контракт з ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М.Ф. Решетнева» на виконання робіт із створення космічного комплексу «Ямал-300» з космічним апаратом «Ямал-300К». Контракт набрав чинності 17 липня 2009 року.

Відповідно до контракту ВАТ «Газпром космічні системи» є замовником супутника «Ямал-300К», а також розробником корисного навантаження, службового каналу управління, земної станції управління і інших підсистем наземного комплексу управління.

ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М.Ф.Решетнева» в рамках контракту розробить, виготовить супутник «Ямал-300К» на базі платформи «Експрес-1000H» і здасть його в експлуатацію на орбіті, а також підготує наземний комплекс управління.

Супутник «Ямал-300К»буде запущений на орбіту в 2011 році в орбітальну позицію 90 градусів східної довготи.

Бортові контурні і перенацілювані антени супутника «Ямал-300К» виготовлені в компанії MacDonald, Dettwiler and Associates Corporation (Канада), електронні компоненти бортового ретрансляційного комплексу зроблені в компаніях Tesat Spacecom (Німеччина) і NEC TOSHIBA Space Systems (Японія).


RATVODДата: П`ятниця, 07.08.2009, 23:39 | Повідомлення # 80
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник " ABS - 2 "

Опубліковані попередні карти нового супутника"ABS-2",
запуск супутника намічений на початок 2011 року.

C-Band Beam

Ku-Band Beam

І сама очікувана карта:

www.sat24.ru


RATVODДата: Субота, 08.08.2009, 09:34 | Повідомлення # 81
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Азербайджан визначив переможців тендеру
на побудову супутника
Azerspace

Переможцем тендеру, оголошеного міністерством зв'язку і інформаційних технологій
на побудову супутника
Azerspace, оголошено три компанії, повідомляє прес-служба МСИТ.

За даними відомства, перше місце зайняла компанія Orbital Sciences Corp (США),
друге Space System /Loral inc(США) і третє французька компанія Thales Alenia Space.

Сьогодні в інвестиційному портфелі Азербайджану багато проектів, серед яких особливе місце займає створення власних супутників. Не дивлячись на те, що робота в цьому напрямі ведеться декілька років, лише в 2008 році стали вимальовуватися реальні контури.

Тендер на створення супутника був оголошений в січні цього року згідно розпорядженню президента Азербайджану Ільхама Алієва "Про створення в Азербайджанській Республіці космічної промисловості і вивід на орбіту телекомунікаційних супутників", підписаному в кінці 2008 року.

У тендері брали участь французькі компанії Thales Alenia Space і EADS/Astrium, американські компанії Orbital Sciences Corp і Space System /Loral inc, а також консорціум Японії і Росії компанії Sumitomo Corp. і ISS Reshetnev.

Пропозиції учасників були вивчені відповідно до основних вимог: стійкість і якість устаткування, життєвий цикл супутника, використання самих передових технологій, а також вартість пропозиції.

В цілях додання імпульсу вживанню в Азербайджані високих технологій і створенню в країні космічної промисловості глава держави доручив Кабінету міністрів розробити проект Держпрограми по створенню і розвитку космічної промисловості, яка дасть поштовх вживанню в Азербайджані технологій вищого порядку. МСИТ було доручено провести відповідні заходи, необхідні для виводу на орбіту телекомунікаційних супутників (Azerspace). У плани держави входить виведення на орбіту двох супутників. Запуск першого супутника запланований на 2011 рік, другого - в 2012 році.

Вартість проекту варіюється в межах в 100-170 мільйонів доларів.

Успішна реалізація нафтогазової стратегії і приплив в республіку нафтодоларів за останні роки дозволили Азербайджану замахнутися на реалізацію глобальних проектів.

Наявність національного супутника дозволить країні налагодити якісний і надійний зв'язок, телемовлення, а також збільшити кількість каналів зв'язку. Супутник Azerspace охопить територію Європи і Азії, що дозволить республіці виступити також в ролі транзитної країни в мовленні каналів. Більш того, виведення власного супутника зв'язку на орбіту стане першим кроком в реалізації перспективних проектів по перетворенню Азербайджану на країну з космічною індустрією.

На сьогоднішній день отримана ліцензія Міжнародного союзу електрозв'язку (ITU - International Telecommunication Union) на розміщення Azerspace на геостационарной орбіті.

Передбачається, що на початковому етапі проект фінансуватиметься за рахунок державних інвестицій, потім вийде на самоокуповування. Термін експлуатації супутника складе 15 років, термін окупності - близько п'яти років. Азербайджан має намір використовувати порядка 25 відсотків ресурсів супутника, остання частина буде запропонована операторам інших країн.

Розміщення на орбіті національного супутника звільнить країну від існуючих обмежень при процедурах самостійного використання космічної інформації, допоможе збільшити можливості науково-технічного потенціалу в ширшому просторі, досягти грандіозних успіхів в процесі інтеграції в світову космічну інфраструктуру. На основі оперативної космічної інформації можна ефективно планувати збільшення нафти, що добувається в республіці або транспортується через територію Азербайджану, здачу в експлуатацію нових енергетичних і комунікаційних мереж і так далі

Рушійною силою космічного ринку на найближчі роки стане розвиток космічного сегменту глобальної інформаційної інфраструктури, що забезпечує конвергенцію інформаційних потоків різного призначення (зв'язок, цифрове телерадіомовлення, телефонія, міжкомп'ютерна мультимедійна Зв'язок-інтернет інші) і їх адресний розподіл на орбіті в ув'язці з тим, що продовжує розвиватися наземним сегментом.

Азербайджан розташований на сприятливому географічному і економічному просторі між Європейським і Азіатським континентами, що створює можливості для виступу в ролі інформаційного моста між Заходом і Сходом.

www.sat24.ru

Повідомляє::www.capital-ru.trend.az


RATVODДата: Понеділок, 10.08.2009, 10:44 | Повідомлення # 82
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Банкротство компанії "Морський старт"

не означає її розвалу

Банкротство компанії "Морський старт" не означає припинення її діяльності,
повідомив глава
"Роскосмосу" Анатолій Пермінов.

"Дійсно, там є елементи банкротства, але це не означає розвалу компанії, - сказав він. - Після приведення фінансового стану компанії в належний вигляд, після деякого періоду стабілізації і наведення ладу, деякого процесу самоочищення, компанія продовжить роботу, і навіть вийде на новий рівень".

В кінці червня зареєстрована в США компанія "Морський старт" подала клопотання про визнання її банкротом. "Ми хочемо завірити наших клієнтів, службовців, постачальників і партнерів, що компанія "Морський старт" має намір продовжити свою роботу після реорганізації", - підкреслювалося в офіційному повідомленні компанії.

Корпорація "Морський старт", чия штаб-квартира розташована в Лонг-Біч (штат Каліфорнія), була створена в 1995 році компанією "Боїнг", російською ракетно-космічною корпорацією "Енергія", норвезькою фірмою "Квернер" і двома українськими підприємствами - КБ "Південне" і "Південмаш".
Компанія виконувала комерційні запуски за допомогою російсько- української ракети "Зеніт-3 SL" з плавучого космодрому з акваторії Тихого океану.

Ряд контрактних робіт для "Морського старту" здійснювало і російське Конструкторське бюро транспортного машинобудування (КБТМ).

www.sat24.ru

Повідомляє: www.federalspace.ru


RATVODДата: Понеділок, 10.08.2009, 19:11 | Повідомлення # 83
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник "AsiaSat-5"

Ракету космічного призначення «Протон-М»
з космічними апаратом «АзіаСат-5»
встановили на стартовому комплексі

На космодромі Байконур Державна міжвідомча комісія на засіданні прийняла рішення про вивіз ракети космічного призначення «Протон-М» з космічним апаратом «АзіаСат-5» ( AsiaSat-5) на стартовий комплекс.

8 серпня відбувся вивіз РКН «Протон-М» з розгінним блоком «Бриз-М» і КА «АзіаСат-5» на стартовий комплекс пл. 200.

Ракету-носитель встановили у вертикальне положення. Того ж дня бригади Роскосмосу приступили до робіт по графіку першого стартового дня.

За повідомленням прес-служби Роскосмосу, підготовчі роботи на стартовому комплексі проходять відповідно до графіка.

Пуск РКН «Протон-М» з розгінним блоком «Бриз-М» і КА «АзіаСат-5» запланований на 11 серпня ц.р. в 23.47 мск. КА «АзіаСат-5» призначений для надання послуг зв'язку в діапазонах З і Ku країнам Східної і Південної Азії. КА виготовлений фірмою Space Systems Loral (США). Запуск здійснюється на користь компанії «АзіаСат», зареєстрованої в Гонконзі. Маса КА- 3760кг. Термін служби - 15 років ( точка стояння на орбіті 100,5 гр с.д.)

www.sat24.ru

Повідомляє: ФГУП «Державний космічний науково-виробничий центр імені М.В.Хрунічева»


RATVODДата: Вівторок, 11.08.2009, 08:59 | Повідомлення # 84
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник "Astra 1F"

Супутник "Astra 1F" покинув позицію 19E і прямує в позицію 57E,
де працюватиме до запуску супутника "NSS12" в 4-м кварталі 2009 року.

Після запуску супутника "NSS12", супутник "Astra 1F" продовжить роботу в позиції 19.2E.



RATVODДата: Вівторок, 11.08.2009, 17:09 | Повідомлення # 85
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник " AsiaSat - 5 "

Нагадуємо: Сьогодні відбудеться

пуск РКН « Протон-М » з розгінним блоком « Бриз-М »

і КА « АзіаСат - 5 » в 23.47 мск.

Подивитися запуск супутника "AsiaSat-5" в режимі онлайн можна буде на наступних джерелах:

1. За адресою: www.ccistream.com

2. За адресою: www.tv-tsenki.com

3. За адресою: www.khrunichev.ru

Початок трансляції за 30 хвилин до старту


RATVODДата: Середа, 12.08.2009, 12:51 | Повідомлення # 86
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Здійснений старт ракети-носія « Протон - М »

з космічним апаратом « Азіасат - 5 ».

11 серпня 2009 року, в 23:47 московського часу з космодрому Байконур успішно здійснений
старт ракети-носія
«Протон-М» з космічним апаратом «АзіаСат-5».

Пуск ракети-носія проведений в штатному режимі. У відповідність з циклограмою виведення орбітальний блок (космічний апарат з розгінним блоком «Бриз-М») відокремився від третього рівня ракети-носія і продовжив автономний політ. Подальше виведення на цільову орбіту виконується за рахунок чотирьох включень маршевого двигуна розгінного блоку.

Відділення космічного апарату від розгінного блоку планується приблизно через 9 г. 15 хв. після старту ракети-носія.

Супутник «АзіаСат-5» призначений для надання послуг зв'язку в діапазонах З і Ku країнам Східної і Південної Азії. КА виготовлений фірмою Space Systems Loral (США). Маса КА- 3760 кг Термін служби - 15 років (точка стояння на орбіті 100,5 гр в.д.)

Контракт на запуск з використанням ракети «Протон-м» уклали оператора супутникового зв'язку Asia Satellite Telecommunications Holding Ltd. (Гонконг, КНР) і компанія International Launch Services Inc. (ILS). ILS має ексклюзивне право на маркетинг РН «Протон» на міжнародному ринку. Власником контрольного пакету в ILS є Державний космічний науково-виробничий центр імені М.В.Хрунічева, розробник і виробник РН «Протон» і розгінного блоку «БРІЗ-М».

Це шостий старт РН «Протон» в 2009 році. В результаті п'яти попередніх пусків цього року, «Протон» успішно вивів на орбіту шість космічних апаратів:

- два апарати ( «ЕКСПРЕСС-МД-1» і «Експресс-АМ44») рамках Федеральної космічної програми (лютий);

- один КА для Міністерства оборони Росії

-три іноземні космічні апарати (у квітні КА W2A, в травні КА IndoStar II/ProtoStar II, в червні КА Sirius-FM5 ) в рамках комерційних програм ILS .

Для ILS це четвертий пуск РН «Протон-М» в поточному році і 53-ий з початку комерційної експлуатації цієї ракети (з квітня 1996 року). Крім того, це дванадцятий старт РН «Протон» з космічним апаратом, виготовленим Space Systems/Loral. РН «Протон» втретє використовувався для виведення корисного навантаження для компанії AsiaSat.

www.sat24.ru


RATVODДата: Середа, 12.08.2009, 18:59 | Повідомлення # 87
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник " AZERSAT "

Азербайджан до 2011 р. виведе на орбіту штучний супутник,

він буде запущений з космодрому Байконур

Про це повідомив сьогодні журналістам міністр зв'язку і інформаційних технологій країни Алі Аббасов.

За його словами, вже оголошені підсумки тендеру на виготовлення супутника, його переможцем стала американська компанія Orbital Sciences Corporation. У тендері брали участь французькі і японські компанії, а також російська ISS Reshetnev, передає ІТАР-ТАРС.

Міністр повідомив, що будівництво супутника почнеться у вересні 2009 г, загальна вартість проекту складає близько 180 млн дол. Більше 100 млн долл з них буде витрачено на само будівництво супутника, а останні засоби - на його виведення на орбіту, управління і страхування.

Передбачається, що супутник буде запущений з космодрому Байконур, відзначив міністр.

Він підкреслив, що Азербайджан планує також запустити другий супутник в 2012 р.

www.sat24.ru

Повідомляє: www.bit.prime-tass.ru


RATVODДата: Середа, 12.08.2009, 21:06 | Повідомлення # 88
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Росія запустить два нові супутники зв'язку

"Експресс-АТ1" і "Експресс-АТ2"

ФГУП "Космічний зв'язок" (ГПКС) має намір до кінця 2009р почати роботу
над супутниками зв'язку
"Експресс-АТ1" і "Експресс-АТ2".

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції ио генерального директора ГПКС Юрій Прохоров.

За його словами, ГПКС досягла попередніх домовленостей про фінансування створення цих супутників, окрім власних засобів, за рахунок залучення засобів приватних інвесторів (у тому числі зацікавлених операторів зв'язку) і засобів фінансових організацій.

За такою ж схемою передбачається здійснювати надалі фінансування будівництва важких супутників зв'язку "Експресс-АМ7" і "Експресс-АМ8", а також легкого супутника "Експресс-МД2".

Згідно Програмі оновлення російського державного супутникового угрупування цивільного призначення на період до 2015 г, супутники зв'язку "Експресс-АМ7" і "Експресс-АМ8" передбачається запустити в 2013 р. Термін запуску супутників "Експресс-АТ1" і "Експресс-АТ2" залежить від затвердження джерел фінансування.

Створення одного супутника класу "Експресс-АМ7" і "Експресс-АМ8", за оцінкою експертів, коштує близько 200 млн долл, один супутник класу "Експресс-АТ1" і "Експресс-АТ2" - 60-70 млн дол.

Повідомляє: www.bit.prime-tass.ru


RATVODДата: Середа, 12.08.2009, 21:10 | Повідомлення # 89
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутники "Експресс-АМ5" і "Експресс-АМ6"

ФГУП "Космічний зв'язок" (ГПКС) уклав договір про створення
ВАТ "Інформаційні супутникові системи ім. академіка М.Ф. Решетнева" (ІСС)
супутників зв'язку "Експресс-АМ5" і "Експресс-АМ6".
Договір був підписаний сьогодні в Москві.

Крім того, сьогодні ж був підписаний договір між ІСС і ФГУП "Науково-дослідний інститут радіо" /НІЇР/, у відповідність з яким НІЇР відповідатиме за проектування корисного навантаження для супутників зв'язку "Експресс-АМ5" і "Експресс-АМ6" і безпосередньо брати участь в проектуванні. У свою чергу, НІЇР укладе договір з французькою Thales Alenia Space на проектування і створення корисного навантаження для цих супутників.

Корисне навантаження супутників зв'язку є приймально-передавальною апаратурою /ретранслятори/ і що забезпечують її дію пристрою для передачі радіосигналу із Землі на космічний апарат і назад.

Як відзначив генеральний директор НІЇР Валерій Бутенко, така кооперація створена вперше за 20 років. Раніше НІЇР проектував ретранслятори для радянських супутників "Горизонт" і "Екран", потім послідувала перерва, протягом якого НІЇР подібною роботою не займався. Проектування корисного навантаження вестиметься спільно з Thales Alenia Space. При цьому, як підкреслив В.Бутенко, умови кооперації передбачають передачу російській стороні деяких технологій проектування корисного навантаження для супутників зв'язку.

Як раніше повідомляв ПРАЙМ-ТАСС, в травні 2009 г ВАТ "Інформаційні супутникові системи ним академіка М.Ф. Решетнева" /ІСС/ визнане переможцем відкритого конкурсу ФГУП "Космічний зв'язок" /ГПКС/ на проектування, розробку і виготовлення космічних апаратів "Експресс-АМ5" і "Експресс-АМ6".

Вартість виготовлення двох космічних апаратів складе 11,88 млрд крб.

Будівництво і запуск "Експресс-АМ5" і "Експресс-АМ6" передбачені Федеральною космічною програмою Росії на 2006-2015 рр. Супутники планується вивести на орбіту в 2012 г у позиції 140 град в.д. і 53 град в.д. відповідно.

"Експресс-АМ5" і "Експресс-АМ6" призначені для надання широкого спектру послуг зв'язку і мовлення, включаючи цифрове телерадіомовлення, передачу даних і доступ в Інтернет, послуги мультимедіа, телефонію, рухливий зв'язок. Термін активного існування кожного апарату - 15 років.

www.sat24.ru

Повідомляє:www.bit.prime-tass.ru


RATVODДата: Середа, 12.08.2009, 21:13 | Повідомлення # 90
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Перший Український супутник зв'язку

Канада виграла конкурсний відбір по будівництву першого українського супутника зв'язку.
Про це повідомив журналістів генеральний директор Національного космічного агентства України (НКАУ)
Олександр Зінченко.

"Підсумки підведені. Генеральним партнером вибрана канадська компанія MDA", - сказав він. По словах Зінченко, фінансувати проект буде канадський державний банк EDC. "Він виділяє 254 млн долл кредиту на 10 років під 5,1 проц річних - це безпрецедентні умови", - підкреслив Зінченко. За його словами, грошей вистачить на реалізацію всієї програми. Перші засоби почнуть поступати вже в серпні. Глава НКАУ уточнив, що необхідні документи підпишуть з українського боку міністерство фінансів і компанія "Укркосмос", передає ІТАР-ТАРС. "Левову частку робіт виконуватимуть українські компанії", - завірив Зінченко.

Україна в 2008 г направила пропозиції по участі в проекті створення першого власного супутника зв'язку п'яти фірмам, у тому числі ізраїльською Israel Aerospace Industries, американським Orbital Sciences Corporation і Boeing.

Створення космічного сегменту національної супутникової системи зв'язку первинною вартістю 208 млн долл передбачено в космічній програмі країни на 2008-2012 рр.

До 2010 г планується створити космічний апарат "Либідь", центральну станцію космічного зв'язку, а також станцію управління і прийому телеметричної інформації. Запустять супутник українською ракетою у вересні 2011 р.

Керівництво України і Канади обговорили в квітні цього року в Києві можливості співпраці в космічній сфері. Канада також пропонує Україні свої атомні реактори CANDU як альтернативу російським ВВЕР.

www.sat24.ru

Сообщаєт:www.bit.prime-tass.ru


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024