FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 16:17

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: П`ятниця, 03.06.2016, 08:47 | Повідомлення # 1006
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Супутники Eutelsat і ABS готові до запуску



На мисі Канаверал йде підготовка до запуску в космос на борту однієї ракети SpaceX двох супутників, побудованих компанією Boeing. Обидва супутники є повністю електричними і для досягнення орбіти будуть використовувати бортові електричні двигуни малої тяги.

Згідно з графіком, супутник Eutelsat 117 West B (116,8 гр.з.д.) і його «сусід» по ракетному відсіку ABS 2A (75 гр.с.д.), повинні будуть відправитися в космос з космодрому бази ВПС на мисі Канаверал, штат Флорида, 16 червня о 10:30 ранку за літнім часом східного узбережжя США.

За допомогою супутника Eutelsat 117 West B французький оператор зможе забезпечувати послугами передачі відео, даних, а також урядової і мобільного зв'язку клієнтів в країнах Латинської Америки. Супутник буде працювати в одній орбітальній позиції з супутником Satmex-8 (недавно перейменованим в Eutelsat 117 West A), який був запущений в березні 2013 року.

Супутник ABS 2A від Бермудських-гонконгської компанії Asia Broadcast Satellite забезпечить трансляцію сигналу DTH-платформ, а також надання послуг мобільного та морського зв'язку на території Індії, Росії, країн Близького Сходу, Африки, Південно-Східної Азії, а також в акваторії індійського океану.

- 2 червня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Вівторок, 07.06.2016, 10:40 | Повідомлення # 1007
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Китай замахнувся на 10%

світового супутникового ринку




За прогнозами до 2020 року Китай вироблятиме близько 10% всіх супутників в світі, - вважають в агентстві з прогнозами розвитку космічної галузі.

«У прогнозі, зробленому іноземної консалтинговою компанією NSR, йдеться, що до 2020 року на орбіту для задоволення запитів ринку буде запущено близько 1 000 супутників, і ми віримо, що більше 10% їх складуть супутники, вироблені в Китаї», - говорить директор Пекінського інституту космічних досліджень і інформаційних технологій Юань Мінхуей.

У своєму інтерв'ю для видання China Daily, яке він дав у понеділок в кулуарах Третього китайського міжнародного з'їзду, присвяченого бізнесу в сфері послуг супутникового зв'язку, покликаного просувати китайські супутники на міжнародний ринок, Юань Мінхуей зазначив, що роль Китаю буде тільки зростати.

«Супутники дистанційного зондування, зв'язку, позиціонування і навігації - ось наші основні пропозиції на світовому ринку, і наша частка в цих напрямках буде збільшуватися з року в рік», - заявив він.

Говорячи про потенціал для співпраці між Китаєм і Сполученими Штатами у космічній галузі, Юань припустив, що незважаючи на заборону на контакт між китайськими і американськими фахівцями в галузі освоєння космосу, обидві країни повинні серйозно задуматися над співпрацею в сфері пілотованих програм з освоєння космосу.

«Це пов'язано з тим, що подібні програми вимагають чималих витрат і несуть в собі високі ризики, - додає Мінхуей. - Співпраця допоможе знизити ризики і збільшити ефективність інженерних розробок ».

Ще одне джерело всередині супутникової індустрії припустив, що китайський уряд може розглядати питання визначення сфер чіткої відповідальності для контролюючих органів, пов'язаних з освоєнням космосу, оскільки це допоможе полегшити вихід індустрії на зарубіжні ринки.

«В даний час ми не можемо навіть сказати, хто відповідає за ті чи інші напрямки в супутниковому секторі, - каже дослідник, який побажав зберегти анонімність, пославшись на політику свого роботодавця. - Розмитість організаційної структури і недолік визначень і обов'язків вводять в замішання наших потенційних зарубіжних клієнтів ».

- 4 червня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Середа, 08.06.2016, 17:04 | Повідомлення # 1008
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Доходи супутникової індустрії

зросли на 3%




Звіт «Стан супутникової індустрії в 2016 році», підготовлений Асоціацією супутникової індустрії (SIA), показує стабільні і стійкі темпи зростання доходів світової супутникової індустрії в 2015 році. Незважаючи на наявність економічних проблем в ряді країн, у SIA відзначили зростання доходів супутникової галузі в 2015 році на 3%.

У 2015 році доходи супутникової галузі в усьому світі склали трохи понад 208 мільярдів доларів (186 мільярдів євро), при цьому роком раніше вони становили приблизно 203 мільярдів доларів. Загальне зростання індустрії було викликане, головним чином, зростанням в сегменті супутникових послуг, при цьому зростання доходів у сферах супутникового широкосмугового інтернету і спостереження за Землею склло до 10% в порівнянні з попереднім роком. В цілому зростання доходів в секторі супутникових послуг склало 4% - до позначки в 127,4 мільярда доларів.

Доходи в сфері виробництва супутників також виросли на 4% в порівнянні з попереднім роком - до позначки в 16,6 мільярда доларів, при цьому доходи від виробництва наземного обладнання в порівнянні з минулим роком зросли лише на 1%. У сфері організації космічних запусків протягом останніх десяти років спостерігалися регулярні коливання доходів, і 2015 рік не став винятком: доходи впали на 9% після зростання на ті ж 9% в 2014 році.

У той час як загальні доходи продовжували зростати стабільними темпами, зростання важливості галузі також підкреслювався триваючим істотним збільшенням кількості супутників, які знаходяться на орбіті і працюють. Станом на кінець 2015 року число супутників, що працюють на орбіті, склала 1 381 штук, при цьому в кінці 2014 їх було 1 261, а в 2011 - всього 986. Це являє собою зростання на 40% всього за чотири роки, зокрема - завдяки кількості виведених на орбіту супутників типу CubeSat.

«Завдяки стабільному загальному зростанню, а також двозначним показникам зростання в секторі супутникового широкосмугового інтернету і служб спостереження за Землею, минулий рік став ще одним важливим і позитивним роком для розвитку супутникового галузі, - заявив президент SIA Том Страуп. - Розвинені напрямки супутникової галузі, а також підприємці, що працюють в сфері супутникових технологій, стимулюють розвиток нових інноваційних технологічних рішень, розширюючи при цьому визнання важливості унікальних і всепроникаючих можливостей, які можуть надати лише супутникові служби. Асоціація SIA і її члени зберігають прихильність політиці підтримки рамкових рішень, що дозволяють індустрії продовжувати зростання і відповідати на запити клієнтів, пов'язані з бажанням отримувати інноваційні послуги по всьому світу ».

Карісса Крістенсен, керуючий партнер The Tauri Group, назвала звіт «життєво важливим ресурсом» для осіб, які приймають рішення.

«Керівники урядів, директора, інвестори і підприємці потребують розуміння реалій супутникової індустрії. Фінансовий, телевізійний, транспортний, метеорологічний, оборонний, авіаційний і багато інші сектори по всьому світу покладаються на надійність супутникових послуг », - додала вона.

Серед інших важливих моментів звіту можна виділити наступні:

- У період з 2014 по 2015 рік доходи в сфері супутникових послуг зросли на 4%, досягнувши позначки в 127,4 мільярда доларів, багато в чому - завдяки зростанню в сфері платформ супутникового телебачення, супутникового широкосмугового інтернету і послуг спостереження за Землею.

- Доходи в секторі виробництва супутників, що відображають вартість супутників, запущених в 2015 році, зросли по всьому світу на 4%, до позначки в 16,6 мільярда доларів. Було замовлено виробництво 17 комерційних геостаціонарних супутника, при цьому 11 замовлень виграли виробники з США, давши американському ринку частку в розмірі 65%, при 57% в 2014.

- Доходи в секторі запусків супутників, що включають в себе доходи, отримані від всіх комерційних запусків, вироблених в 2015 році, знизилися на 9% в порівнянні з 2014 роком. У 2015 році було запущено 202 супутника (в 2014 було запущено 208 супутників), при цьому кількість комерційних запусків у всьому світі скоротилося до 65 - в порівнянні з 73 в 2014 році.

- Зростання в секторі виробництва наземного супутникового обладнання склав 1% в порівнянні з 2014 роком, а самі доходи досягли позначки в 58,9 мільярда доларів. Доходи в секторі устаткування для супутникової навігації (GNSS) як для побутових, так і для промислових замовників, склали приблизно 53% від загальної суми доходів у сфері виробництва наземного обладнання.

- 7 червня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Четвер, 09.06.2016, 10:35 | Повідомлення # 1009
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Супутник-гігант І-31 від компанії Intelsat

готовий до запуску




Російсько-американська компанія International Launch Services (ILS) повністю готова до проведення запуску супутника Intelsat-31 з розташованого в Казахстані космодрому Байконур.

Згідно з наміченим графіком, старт відбудеться 8 червня о 13:10 за часом Байконура (7:10 за Гринвічем).

Супутник Intelsat-31 був виготовлений компанією Space Systems / Loral, а його маса становить 6450 кілограмів.
Він буде розміщений в орбітальній позиції 95 ° східної довготи, де вже знаходиться супутник Intelsat-30.

Супутник Intelsat-31 забезпечений транспондерами C- і Ku-діапазонів, при цьому вже відомо, що ємності апарату в Ku-діапазоні буде використовувати компанія DirecTV Latin America для трансляцій контенту в пан-американському промені.

Супутник буде запущений в космос за допомогою комбінації ракети і верхньої ступені Протон / Бриз-М. Ракета буде запускати свої двигуни 5 разів, що дасть можливість в кінцевому підсумку вивести супутник на суперсінхронную орбіту.

Три перші ступені ракети Протон, використовуючи стандартний профіль підйому, виведуть орбітальний блок (що складається з верхнього ступеня «Бриз-М») на суборбітальну траєкторію. Після цього вже Бриз-М проведе певні маневри, в результаті яких орбітальний модуль виявиться спочатку на круговій паркувальній орбіті, потім - на проміжній орбіті, потім - на перехідній орбіті, і, нарешті, на суперсінхронній перехідній орбіті. Відділення супутника Intelsat 31 від орбітального модуля відбудеться, згідно з графіком, через 15 годин 31 хвилину після зльоту ракети.

- 7 червня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Четвер, 09.06.2016, 11:11 | Повідомлення # 1010
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
"Протон-М" з американським супутником

з другої спроби стартував з Байконуру




Старт ракети-носія пройшов штатно.

Розгінний блок "Бриз-М" і супутник Intelsat 31 (Intelsat DLA2) відокремилися від третього ступеня "Протона-М"


Ракета-носій "Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М" і американським супутником зв'язку Intelsat 31 (Intelsat DLA2) стартувала з космодрому Байконур, повідомили в прес-службі держкорпорації "Роскосмос".
"Старт ракети-носія пройшов штатно", - сказали в прес-службі.

Розгінний блок "Бриз-М" і супутник Intelsat 31 (Intelsat DLA2) відокремилися від третього ступеня "Протона-М". "Відділення головної частини пройшло штатно. Розрахунковий час відділення космічного апарату від розгінного блоку" Бриз-М "(час виведення супутника на розрахункову орбіту - прим. ТАСС) - 1:41 мск 10 червня", - уточнили в держкорпорації.

Для виведення космічного апарату на розрахункову орбіту потрібні ще п'ять включень розгінного блоку.
Цей запуск став першим для "Протона-М" четвертої та останньої фази модернізації - ця версія відрізняється підвищеною вантажопідйомністю.

Ракета повинна була стартувати вранці 8 червня, проте запуск перенесли на резервну дату з технічних причин - один з роз'ємів на носії виявився несправним. Старт неодноразово переносився і раніше - його планувалося провести в кінці 2015 року, однак відклали до квітня 2016- го. Пізніше старт призначали на 17, 28 і 31 травня, 8 червня. Причиною частини переносів стали претензії до системи управління розгінного блоку "Бриз-М".

Супутник вагою понад шість тонн виготовлений американською компанією Space Systems Loral і призначений для надання послуг телемовлення на території Латинської Америки. Контракт на його запуск був укладений в березні 2013 року.

9 червня, 2016

Космос


RATVODДата: Четвер, 09.06.2016, 18:50 | Повідомлення # 1011
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Зроблено успішний запуск

ракети
«Протон-М» з супутником Intelsat 31




З космодрому Байконур запущено російська ракета «Протон-М» з супутником американської компанії Intelsat на борту.

Російська ракета-носій «Протон-М» вивела на проміжну орбіту американський супутник зв'язку Intelsat 31 (Intelsat DLA-2).
Про це йдеться в інформаційному повідомленні агентства «Роскосмос».

У четвер російсько-американське підприємство International Launch Services (ILS) запустило з Космодрому Байконур в Казахстані ракету «Протон-М», яка вивела супутник Intelsat-31 в космос.

«Протон-М» є ракета, діаметр другого і третього ступенів якої дорівнює 4,1 метра, а діаметр першого ступеня становить 7,4 метра. Загальна висота трьох ступенів ракети «Протон» - 42,3 метра.

У послужному списку ракети «Протон» - понад 400 запусків, вироблених з 1965 року. Вона була розроблена російським Державним космічним науково-виробничим центром імені М. В. Хрунічева, що є одним із стовпів світової космічної індустрії і мажоритарним власником компанії ILS.

Супутник Intelsat 31 являє собою гнучкий і потужний космічний апарат, побудований для Intelsat компанією SSL. Він буде розміщений в орбітальній позиції 95 градусів західної довготи, де він приєднається до вже працює супутнику Intelsat 30, збільшивши надійність і обсяги доступних ємностей для організації мовлення DTH-платформ.

Супутник потужністю в 20 кіловат буде використовуватися компанією DIRECTV Latin America для трансляції телеканалів в режимі високої чіткості на іспано-говорячі країни Південної Америки і Карибського басейну.

Маса апарату, побудованого на базі шасі SSL-1300 і забезпеченого транспондерами C- і Ku-діапазону, на момент старту становила 6,450 кг. Проектний термін експлуатації супутника становить 15 років.

Дана місія стала вже 12-ою за рахунком місією щодо виведення на орбіту супутника Intelsat за допомогою ракети «Протон». При цьому в цілому в рамках програми «Протон» було запущено 28 супутників, побудованих на шасі SSL.

- 9 червня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Середа, 15.06.2016, 20:20 | Повідомлення # 1012
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Компанія SpaceX не змогла успішно посадити

нижню ступінь
Falcon 9 на платформу в океані



© AP Photo / John Raoux, архів


Американській компанії SpaceX не вдалося успішно здійснити керований спуск нижньої ступені своєї ракети-носія Falcon 9 на морську платформу в Атлантичному океані. Як заявили представники SpaceX, елемент приземлився "занадто жорстко" і частково розвалився.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ
SpaceX намітила на вересень першу спробу повторного запуску ступені Falcon 9
SpaceX за допомогою ракети Falcon 9 вивела на орбіту таїландський супутник зв'язку
Компанія SpaceX успішно посадила нижчий щабель Falcon 9 на платформу в океані


Запуск ракети з двома комерційними телекомунікаційними супутниками виробництва Boeing був раніше сьогодні проведений з комплексу бази ВПС США на мисі Канаверал (штат Флорида). Апарати Eutelsat 117 West і ABS 2A масою близько двох тонн кожен поповнять угруповання супутників двох операторів - французької Eutelsat і китайської Asia Broadcast Satellite.

Очікується, що нові апарати прослужать не менше 15 років і будуть забезпечувати безперебійним телекомунікаційним сигналом країни Азії та Латинської Америки

Раніше SpaceX три рази вдавалося здійснити керований спуск нижньої ступені носія на морську платформу і ще один раз - посадити її назад на космодром. До цього всі попередні спроби зберегти відпрацював елемент закінчувалися невдачами. У SpaceX вважають, що повторне використання першого ступеня дозволить компанії зменшити вартість комерційних пусків.
Як повідомляв глава SpaceX Ілон Маск, першу спробу використовувати повернуту ступінь для повторного запуску в космос компанія має намір зробити у вересні-жовтні цього року.

Кирило Волков

15 червня 2016

ТАСС:


RATVODДата: Середа, 15.06.2016, 20:30 | Повідомлення # 1013
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Супутник SES-9 введений в комерційну експлуатацію



Супутник SES-9, що належить компанії SES, вводиться в комерційну експлуатацію - космічний апарат успішно пройшов всі необхідні тести і досяг проектної орбітальної позиції 108.2 градуси східної довготи, в якій він буде працювати в парі з супутником SES-7 і замінить собою апарат NSS-11.

Супутник SES-9, побудований компанією Boeing Satellite Systems International, є найбільшим серед супутників SES, призначених для обслуговування країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Супутник забезпечений 57-ма надпотужними транспондерами Ku-діапазону, які представляють собою еквівалент 86 транспондерів шириною 36 МГц, 53 з яких є додатковими. Новий апарат дозволить істотно розширити ємності, необхідні для обслуговування швидко зростаючих секторів відео і мобільного зв'язку в країнах Північно-Східної та Південної Азії, а також в Індії, Індонезії та на Філіппінах. Супутник також зможе обслуговувати ряд корпоративних клієнтів і урядових організацій.

Ще до початку комерційної експлуатації супутника SES-9 компанія SES уклала ряд угод з клієнтами. SES, зокрема, планує продавати ємності супутника SES-9 в Індонезії спільно з найбільшою телекомунікаційною компанією цієї країни - PT Telekomunikasi Indonesia. Крім цього, найбільший кабельний провайдер на Філіппінах - Sky Cable - підписав довгостроковий контракт на оренду декількох транспондерів для організації мовлення телеканалів власної DTH-платформи. На цьому тижні компанія SES також уклала угоду про партнерство з Gilat Satellite Networks Ltd., яке передбачає запуск в країнах Азії гібридної мережі широкосмугового доступу SES Enterprise +, для роботи якої буде використовуватися ємність супутника SES-9.

Запуск супутника був успішно здійснений компанією SpaceX за допомогою ракети Falcon 9, злетів з космодрому ВВС на мисі Канаверал, штат Флорида, 4 березня поточного року. Потім за допомогою електричних і хімічних двигунів апарат здійснив ряд маневрів, необхідних для досягнення геостаціонарної орбіти. Після чого були проведені великі тести платформи і корисного устаткування супутника.

На думку технічного директора компанії SES Мартіна Холлівелла супутник SES-9 має відіграти ключову роль для розширення можливостей компанії для організації мовлення DTH-платформ в Південно-Східній та Південній Азії, а також в Індонезії. Крім цього, він зазначив, що супутник має виділені мобільні промені, необхідні для обслуговування швидко зростаючого сектора морської авіаційної зв'язку. Мартін Холлівелл також вказав на те, що покращені технічні характеристики ракети-носія Falcon 9 скоротили тривалість стадії підйому супутника на орбіту і, в поєднанні з використанням високоефективних електричних двигунів SES-9, стали запорукою того, що запасів палива, які алишилися на борту апарату, вистачить на те , щоб підтримувати його працездатність і після завершення проектного терміну експлуатації в 15 років.

- 15 червня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Субота, 18.06.2016, 08:56 | Повідомлення # 1014
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Falcon 9 доставила на орбіту

супутники
Eutelsat і ABS




Вдалий запуск телекомунікаційних апаратів завершився невдалою посадкою першого ступеня Falcon 9.

Флагманська ракета-носій компанії SpaceX Falcon 9 вивела на орбіту два супутники зв'язку: Eutelsat 117 West B і ABS 2A.
Про це компанія Ілона Маска написала в Twitter.

Запуск ракети з двома космічними апаратами проводився зі стартового майданчика на мисі Канаверал (США, штат Флорида) вчора, 15 червня, в 14.29 UTC.



Eutelsat 117 West B був доставлений на суперсинхронну орбіту ракетою SpaceX через 30 хвилин після старту, а ABS-2A трохи пізніше - через 5 хвилин.

Нагадаємо, Mediasat раніше повідомляв про запуск космічних апаратів.

Однак на цей раз приземлення Falcon 9 не закінчилося м'якою посадкою: перший ступінь ракети-носія не зміг встояти на платформі «Of Course I Still Love You». Як написав у своєму Twitter Ілон Маск, можливо, причиною аварії стала низька тяга одного посадкового двигуна.

Аліса Стоянова

- 16 червня, 2016

Mediasat


RATVODДата: Неділя, 19.06.2016, 13:24 | Повідомлення # 1015
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
З космодрому у Французькій Гвіані

запущена ракета Ariane-5 з двома супутниками зв'язку




Запуск Ariane-5 зроблений з четвертої спроби


Важка ракета-носій Ariane-5 успішно стартувала з космодрому Гвіанского космічного центру (ГКЦ). Як повідомили в компанії Arianespace, яка обслуговує запуски з цього стартового майданчика у Французькій Гвіані, старт проведений в суботу о 18:39 за місцевим часом (неділя, 00:39 мск).

"Запуск виконаний, всі бортові показники в нормі", - повідомили в Arianespace.

Запуск Ariane-5 зроблений з четвертої спроби. Спочатку ракета повинна була стартувати ще 7 червня, але тоді терміни були перенесені через технічні неполадки. Повторна спроба запуску була зроблена в четвер, проте в останній момент була знову виявлена ​​позаштатна робота систем носія. Через добу, в п'ятницю, старт був в черговий раз відкладено - на цей раз через незадовільні метеоумов над космодромом ГКЦ.

Ariane-5 виводить на геоперехідну орбіту два телекомунікаційних супутники, розроблених американською компанією SSL.

Перший апарат - EchoStar XVIII
для оператора супутникового телемовлення і інтернет-зв'язку DISH Network. Він повинен забезпечити стійку передачу сигналу для передплатників, які проживають в материкових штатах США, на Алясці і на Гаваях.

Другий супутник - BRIsat, створений за замовленням індонезійського банку BRI, який став першим приватним фінансовим закладом в світі, яка придбала власний супутник. Апарат покликаний підвищити захищеність банківських комунікаційних систем в Індонезії, Південно-Східної та Північно-Східної Азії.

Кор. ТАСС Іван Батиров

ПАРИЖ, 19 червня.

ТАСС:
RATVODДата: Вівторок, 19.07.2016, 14:33 | Повідомлення # 1016
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
SpaceX кладе в скарбничку друге успішне

приземлення ракети
Falcon 9 на землю




Схоже, що компанія SpaceX Ілона Маска довела програму
приземлення ракет до досконалості
.


Незважаючи на те, що це не перше і навіть не друге успішне приземлення ракети, останнє досягнення компанії важливо. Його виділяє те ж саме, що робить його схожим на першу, історичну посадку ракети компанії SpaceX. Ракета-носій Falcon 9, яка вивела на орбіту капсулу Dragon, стала другою ракетою компанії, яка зуміла повернутися в цілості й схоронності на землю і приземлитися на тверду майданчик, а не на дрейфуючій в море баржу.

Таким чином, в активі SpaceX - більше однієї успішної посадки ракети, як на землю, так і на морі, і кожен з типів посадки ракети має свої плюси і мінуси. Приміром, потрапляння на борт самохідної баржі є більш складним з точки зору траєкторії польоту, такий тип посадки є більш ефективним з точки зору використання палива. Все кардинально змінюється, коли мова заходить про посадку на тверду поверхню. Це пов'язано з тим, що ракети запускаються не по прямій, а по вигнутій лінії. Для того щоб приземлитися на тверду поверхню, особливо - в посадкову Зоні №1 на мисі Канаверал, ракета повинна витратити більшу кількість палива на маневрування до мети. Ось чому - для економії палива і зниження загальних витрат - компанія SpaceX вважає за краще проводити посадку ракети в море.

Втім, цього разу в компанії SpaceX були впевнені в тому, що в ракеті є достатня кількість палива, щоб зробити посадку на тверду поверхню. Це було пов'язано з ризиком, не кажучи вже про фінансові витрати, проте дане випробування можливостей було необхідно для відпрацювання та вдосконалення процесу посадки на землю ракет багаторазового використання з метою загального здешевлення космічних польотів. І на щастя для SpaceX дана місія пройшла без будь-яких проблем.

Те ж саме можна сказати і про другого ступеня ракети, яка відокремилася від капсули Dragon без будь-яких пригод. Капсула буде перебувати в самостійному польоті на орбіті протягом приблизно двох днів, після чого вона нарешті пристикується до Міжнародної Космічної Станції, доставивши необхідні продукти та обладнання.



- 18 липня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Вівторок, 19.07.2016, 14:35 | Повідомлення # 1017
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
До 2025 року буде запущено

3600 малих космічних апаратів




Згідно з даними, що містяться в останньому звіті «Перспективи ринку малих супутників» від Euroconsult, ми знаходимося на порозі грандіозної революції в космічному секторі та космічної екосистемі в цілому, оскільки в найближчі десять років в космос буде запущено, згідно з прогнозами, більше 3 600 малих супутників, що істотно більше, ніж було запущено в минулому десятилітті. Загальна ринкова вартість даних супутників очікується на рівні 22 мільярдів доларів (виробництво і запуск), що представляє собою зростання на рівні 76% в порівнянні з результатами 2006 - 2015 років. Такі темпи зростання є безпрецедентними для космічної галузі та принесуть фундаментальні зміни, в міру того як нові і діючі гравці галузі будуть намагатися підвищити свої результати для отримання частки ринку.

Якщо врахувати всіх сторонніх і внутрішніх виробників, в період з 2006 по 2015 рік виробництво малих супутників вело приблизно 200 організацій; наступає десятиліття обіцяє приблизно такі ж розклади. Виробники малих супутників виходять на галузевий ринок з метою отримання капіталізації за рахунок попиту завдяки гнучкому COTS-обладнання (коробкового програмного продукту), зниження витрат і часу на виробництво. Більші інтегратори, зосереджені на більш масштабних задачах, не завжди володіють можливостями для створення малих, зазвичай недорогих рішень отримання прибутку або мають платформи, здатні підтримувати розвиток малих місій.

У наступному десятилітті в секторі послуг з проведення запусків буде отримано прибуток у розмірі 5,3 мільярда доларів, що на 76% вище показників за минулі десять років. Розробляються невеликі ракети-носії допоможуть в реалізації додаткових спеціалізованих можливостей. Ціни, що виставляються Firefly, Rocket Lab і Virgin Galactic, не повинні, згідно з прогнозами, підрізати існуючі цінові пропозиції від постачальників. Однак для операторів малих супутників, які постраждали від труднощів попадання в «пляшкове горлечко» графіків запусків, затримок і подібних негараздів, не дивлячись на більш високі ціни зможуть зацікавитися можливістю більш швидкого і надійного запуску в космос.

«За прогнозами, найбільше зростання числа запускаються апаратів очікується в секторі супутників спостереження за Землею; в цьому сегменті в період з 2016 по 2025 рік, як очікується, буде запущено більше 2 100 супутників. У цьому 1 400 супутників в цьому сегменті за даний період планують запустити чотири компанії: Planet, Spire, BlackSky Global і Satellogic, - говорить керуючий директор Euroconsult Canada і автор звіту Адам Кейт. - Число малих супутників зв'язку також істотно виросте - приблизно до 800 за той же період часу знижуючи угруповання STEAM від SpaceX. Планується запуск шести подібних угруповань, однак найбільше число апаратів запустить OneWeb ».

- 18 липня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Вівторок, 26.07.2016, 09:19 | Повідомлення # 1018
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
В ЄС затвердили угоду по придбанню Arianespace



В Євросоюзі очистили спільне придбання компаніями Airbus Group SE і Safran SA головної європейської компанії по запуску ракет - Arianespace - за умови прийняття компаніями заходів, покликаних запобігти обміну конфіденційною інформацією, яка може завдати шкоди конкурентам, які працюють в секторі виробництва супутників і запусків ракет.

В антимонопольному органі Єврокомісії заявили, що компанії погодилися встановити фаєрвол між Airbus і Arianespace, щоб запобігти витоку інформації, здатної зашкодити конкурентам. Вони також взяли на себе зобов'язання не ділитися один з одним інформацією про сторонні компанії, що не має відношення до їх поточних бізнес-питань, відзначили в ЄС.

На додаток до цього компанії вжили заходів, що обмежують мобільність співробітників між ними, заявили в ЄС.

Раніше в ЄС висловлювали побоювання з приводу того, що потенційний витік інформації може призвести до зниження інновацій на ринках виробництва супутників і послуг запусків.

«Однак зобов'язання, покладені на себе ASL (спільне підприємство компаній Airbus і Safran - Airbus Safran Launchers) дають гарантію того, що після покупки ними Arianespace у всіх гравців галузі як і раніше будуть стимули для інновацій», - говорить керівник антимонопольного комітету ЄС Маргарет Вестагер.

У червні компанії Airbus і Safran оголосили, що за підсумками багатомісячних переговорів між ними було прийнято рішення про створення спільного європейського підприємства по запуску ракет, що отримало назву Airbus Safran Launchers.

Компанії Airbus і Safran вирішили об'єднати свої зусилля в 2014 році і в підсумку офіційно створили спільне підприємство Airbus Safran Launchers для підвищення ефективності процесу створення та виробництва головною європейської ракети нового покоління - Ariane 6.

Компанії Airbus Safran Launchers вже належить 39% акцій Arianespace, однак при цьому вона прагнула викупити ще 35% акцій, що належать французькому космічному агентству CNES для отримання контролю над бізнесом. Акції, що залишилися, належать різним компаніям, які беруть участь в ракетній програмі Ariane.

У листопаді 2014 року комісія схвалила створення спільного підприємства Airbus Safran Launchers, проте пригальмувала плани покупки Arianespace.

У лютому в ЄС почали ретельне вивчення угоди, посилаючись на побоювання того, що покупка зможе перешкодити процесу інновацій і спровокувати зростання цін в секторі виробництва супутників і послуг запуску.

На цьому тижні в ЄС заявили, що багато побоювань, які з самого початку мали місце, виявилися необгрунтованими.

- 23 липня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Середа, 03.08.2016, 09:29 | Повідомлення # 1019
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Китай планує запустити супутник

високої пропускної здатності для роздачі


широкосмугового інтернету




У Китаї в кінці 2018 року планують запустити на орбіту перший супутник підвищеної пропускної здатності для роздачі широкосмугового інтернету. Введення його в комерційну експлуатацію, згідно із затвердженим планом розвитку супутникових систем, запланований на 2019 рік.

План був представлений 27 липня за підписання контракту між адміністрацією міста Шеньчжень і Китайської корпорацією аерокосмічної науки і технологій (CASC), про що повідомляє WeChat - офіційна платформа CASC. Також під час підписання угоди була представлена ​​нова спільна компанія APT Mobile SatCom Limited (APSTAR), створена двома сторонами.

APSTAR бере на себе зобов'язання з будівництва широкосмугової системи супутникового зв'язку високої пропускної здатності, орієнтовна вартість якої складе 10 мільярдів юанів.

Президент APSTAR Чен Гуангрен, який є також експертом в області супутників зв'язку, заявив, що компанія планує запустити в космос ще два супутники високої пропускної здатності, призначених для обслуговування Північної і Південної Америки, Європи і Африки, що дозволить до 2020 року створити глобальну систему широкосмугового супутникового зв'язку.

За даними CASC, система буде складатися з трьох або чотирьох супутників, ємність кожного з яких буде в десятки разів вище ємності нормального супутника для роздачі широкосмугового інтернету.

«Завдяки використанню супутників високої пропускної здатності, що забезпечують широкосмуговий зв'язок, ми зможемо запропонувати кращу якість обслуговування віддаленим районам, а також в повітрі і на морі, де до сих пір не було доступних послуг зв'язку», - заявив Чен.

Після введення в експлуатацію китайська глобальна система зв'язку зможе запропонувати безперервне, надійне та автономне обслуговування, яке підтримує Ініціативу Пояси і Дороги, а також інші зарубіжні проекти розвитку, йдеться в повідомленні CASC.

- 02 серпня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Середа, 03.08.2016, 09:40 | Повідомлення # 1020
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
SpaceX випробувала вогнем

«повернувшуюся» ракету




Ракета Falcon 9 компанії SpaceX, яка благополучно повернулася на Землю після космічного польоту 28 липня, пройшла ретельне «випробування вогнем» на заводі інженерного об'єкта компанії в місті Макгрегор, штат Техас.

Ракета, що носить в офіційних документах ім'я F9-S1-0024, 5-го травня успішно вивела на орбіту японський супутник зв'язку JCSAT-14. Після чого найважливіша - і найцінніша - перша ступінь ракети разом з комплектом з 9 двигунів Merlin 1D повернулася на Землю, приземлившись на плавучу морську платформу.

Проведені випробування включали в себе повноцінний по тривалості, але статичний, «підпал» всієї системи, що імітує початкове «запалювання» першого ступеня, що триває 2 хвилини 30 секунд.

Згідно з чутками, що просочилися з заводу в Техасі, дане конкретне випробування пройшло успішно, так само як і всі тестові «запалювання» вернувшоїся ракет SpaceX.



- 02 серпня, 2016

Редакція Mediasat


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024