FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 23:20

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Субота, 06.08.2016, 21:21 | Повідомлення # 1021
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«Морський суд»: Boeing відсудив у партнерів

по проекту
Sea Launch 356 мільйонів доларів




Окружний суд Центрального округу штату Каліфорнія задовольнив позов, поданий компанією Boeing, яка вимагала
від партнерів по проекту «Sea Launch» ( «Морський старт») відшкодування їй збитків на загальну суму в 356 мільйонів доларів.


«12 травня 2016 року суд виніс рішення на користь компанії Boeing, що відноситься до виплати банківських гарантій і кредитних зобов'язань партнерів», - повідомляє Interfax з посиланням на квартальний звіт компанії Boeing, представлений 27 липня.

У загальну суму в 356 мільйонів доларів входять 147 мільйонів доларів, пов'язаних з платежами, які зробила компанія Boeing під банківську гарантію від імені проекту «Морський старт», і 209 мільйонів доларів, пов'язаних з кредитами (партнерськими кредитами) компанії Boeing для проекту «Морський старт ». Чисті суми, які повинні компанії Boeing конкретні клієнти, такі: Ракетно-космічна корпорація «Енергія» ім. С. П. Корольова - 223 мільйони доларів, українське ВО «Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова »(« Південмаш ») - 89 мільйонів доларів і українське Державне підприємство« Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля »(« Південне ») - 44 мільйони доларів.

«Ми ініціювали процес стягнення боргів і вважаємо, що наші партнери володіють необхідними фінансовими засобами для їх оплати, тому ми плануємо продовжувати активно відстоювати свої права і вимагати їх юридичного захисту. У разі якщо ми не зможемо забезпечити відшкодування наших платежів під банківські гарантії в розмірі 147 мільйонів доларів і партнерських кредитів для проекту «Морський старт» в розмірі 209 мільйонів доларів, ми можемо вимагати додаткової компенсації. Наша поточна оцінка можливостей повернення нам кредиторської заборгованості наших партнерів враховує поточні економічні проблеми, що торкнулися України і Росії, однак ми продовжуємо ретельно моніторити ситуацію », - йдеться в звіті компанії Boeing.

У число акціонерів консорціуму «Sea Launch», створеного в 1995 році для проведення комерційних запусків космічних супутників з морської платформи в Тихому океані, входили Boeing Commercial Satellite Company (чия частка становила 40%), РКК «Енергія» (25%), українські КБ «Південне» ( «Південне») і державне підприємство «Південмаш» ( «Південмаш») із загальною часткою в 15%, а також норвезька компанія Aker SAS (20%).

У червні 2009 року в розпал фінансової кризи компанія подала в американський суд прохання з приводу захисту від кредиторів.

У річному звіті за підсумками 2011 року компанія Boeing повідомила, що сума кредиторської заборгованості її партнерів по проекту становить 356 мільйонів доларів (147 мільйонів доларів - банківська гарантія, виплачена компанією Boeing, і 209 мільйонів доларів комбінованого кредиту партнерів). Зокрема, борг РКК «Енергія» складає 223 мільйони доларів, а українські співзасновники консорціуму повинні 44 мільйони доларів, говориться в звіті.

У зв'язку з банкрутством консорціуму «Sea Launch», компанія Boeing виплатила банківську гарантію в розмірі 448 мільйонів доларів. Частка американської корпорації, як власника 40% акцій консорціуму «Sea Launch», в цій сумі становить 179 мільйонів доларів. Норвезька компанія виплатила компанії Boeing в 2009-2010 роках суму в 122 мільйони доларів (виходячи зі своєї частки акцій в розмірі 20%).

Після проведеної в 2010 році реорганізації консорціуму, 95% його акцій належить компанії Energia Overseas Limited (EOL), «внучці» РКК «Енергія» (Росія). 3% акцій консорціуму належать американській компанії Boeing, а 2% - норвезької компанії Aker Solutions. Головний офіс консорціуму Sea Launch AG розташований в місті Ньон (Швейцарія).

В кінці минулого року на ринку почали ходити чутки, що «Морський старт» шукає інвестора. У березні цього року газета «Комерсант» повідомила, що Владислав Фільов, якому належить частина акцій авіакомпанії S7 Group, прийняв рішення інвестувати в проект «Морський старт». Дізнавшись про це, американська корпорація Boeing подала на РКК «Енергія» позов до суду штату Каліфорнія.

- 05 серпня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Четвер, 18.08.2016, 08:19 | Повідомлення # 1022
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Китай запустив перший в своєму роді

квантовий супутник




У понеділок увечері (або ж у вівторок вранці за пекінським часом) Китай запустив в космос свій квантовий науковий супутник Quantum Science Satellite, який планується використовувати для проведення новаторських експериментів у галузі квантової зв'язку, квантової заплутаності і перевірки в космічних масштабах базових законів квантової механіки.

Запуск був проведений в понеділок о 17:40 за Гринвічем (01:40 за пекінським часом) з космодрому Цзюцюань, розташованого в серці пустелі Гобі, за допомогою ракети Чанчжен 2D, яка вивела космічний апарат масою в 620 кілограмів на висоту в 600 кілометрів з кутом нахил орбіти в 97,79 градуса.

За допомогою супутника Quantum Science Satellite буде зроблена спроба проведення безпрецедентного експерименту, мета якого полягає в тому, щоб визначити, чи буде працювати поки ще маловивчений ефект квантової сплутаності на великих відстанях - для цього з супутника будуть випромінюватися сплутані фотони для прийому двома наземними станціями, розташованими з відривом 1 200 кілометрів один від одного.



Quantum science application systemСпутнік, відомий під абревіатурами QSS (Quantum Science Satellite - Квантовий науковий супутник), або ж QUESS (Quantum Experiments at Space Scale - квантові експерименти в космічних масштабах), також повинен буде випробувати можливості здійснення зв'язку через квантову телепортацію» з використанням пов'язаної пари фотонів.

Якщо за допомогою супутника вдасться здійснити успішну передачу захищеної квантової інформації між наземними станціями, це зможе мати величезні наслідки для розвитку криптографії.

Супутник QUESS став першим в світі квантовим супутником зв'язку, проте ряд інших країн вже також озвучили свої плани зі створення подібних апаратів, визнаючи їх високе значення для передачі зашифрованої інформації.

Модуль корисного навантаження супутника включає в себе квантовий ключовий комунікатор, випромінювач квантової сплутаності, джерело квантової сплутаності, контролер квантових експериментів, процесор, лазерний комунікатор. Всі вони були створені Національним науковим космічним центром в Пекіні, які працюють в структурі Китайської академії наук. Проектний термін служби супутника становить два роки.



Данная місія є дітищем Пан Дзянвея з академії - китайського піонера космічної квантової науки. Проведення експериментів також передбачає участь у них Австрійської академії наук з Відня.

За день до запуску супутник отримав «прізвисько» Мо-Цзи (墨子 号), в честь древнекитайского філософа Мо-Цзи, який народився приблизно в 470 році до нашої ери.

Супутник QUESS став вже третім з чотирьох китайських наукових супутників, які запускаються на протязі року в рамках розвитку стратегічної наукової космічної програми, ініційованої Китайською академією наук у 2011 році.

Дві місії, організовані Національним центром космічних знань, - запуск зонда DAMPE (Wukong) для збору і вивчення частинок Темної матерії в грудні і квітневий запуск супутника Шіцзянь-10 для вивчення мікрогравітації - пройшли успішно.

Четвертий апарат, надпотужний рентгенівський телескоп Hard X-ray Modulation Telescope недавно пройшов всі необхідні заводські випробування і відправиться в космос ближче до кінця поточного року.

Протягом чотирьох років він буде спостерігати за чорними дірами, нейтронними зірками та іншими космічними явищами, використовуючи рентгенівські і гамма-промені.

Китай представив дорожню карту розвитку національної космічної науки протягом 2016-2030 років і вже працює над наступною порцією місій, включаючи створюваний спільно з європейськими партнерами апарат «SMILE» (Solar wind Magnetosphere Ionosphere Link Explorer) для вивчення впливу сонячного вітру на магнітне поле і іоносферу землі.

Апарат SMILE - один з п'яти створюваних нових космічних зондів, призначених для вивчення орбіти Землі, Сонця, і явищ відкритого космосу.

У березні було оголошено про план виділити на розвиток китайської космічної науки суму в 5,9 мільярда юанів (910 мільйонів доларів) протягом поточного п'ятирічки (2016-2020).

«Виділення цієї суми дозволить нам запустити до 2030 року в космос 15-20 наукових супутників, а може і більше», - заявив генеральний директор Національного центру космічних знань Ву Цзи.

Борис Скуратівський

- 16 серпня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: П`ятниця, 26.08.2016, 11:54 | Повідомлення # 1023
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Ракета Ariane вивела в космос

два супутники
Intelsat




25 серпня (24 серпня о 7:16 за місцевим часом) ракета Ariane 5 успішно стартувала
з космодрому Куру у Французькій Гвіані з супутниками зв'язку
Intelsat 33Е і Intelsat 36 на борту.


Дана пускова місія, якій присвоєно кодову назву Політ VA232, стала шостим запуском, зробленим компанією Arianespace з початку поточного року і четвертим в цьому році запуском з використанням ракети підвищеної вантажопідйомності Ariane 5. Два її «пасажира» стали вже 57-м і 58- им супутниками, запущеними компанією Arianespace на замовлення Intelsat в рамках продовження співпраці між компаніями, яке почалося в далекому 1983 році, коли американський супутниковий оператор почав розвивати супутникову мережу для надання по всьому світу послуг передачі відео і широкосмугового інтернету високої якості за прийнятними цінами.

Супутник Intelsat 33Е
побудований компанією Boeing на основі космічної платформи 702MP і буде розміщений в орбітальній позиції 60 градусів східної довготи, де, використовуючи потужне покриття в Ku- і C-діапазонах, він буде задовольняти попит на передачу широкосмугових даних службами операторського класу, корпоративними мережами, авіаційного зв'язку та рядом медіа-служб.

Фокусуємий промінь Ku-діапазону з даного супутника повинен забезпечити передачу послуг широкосмугової передачі даних в Європі, Африці, Азії і на Близькому Сході, в той час як широкий промінь Ku-діапазону супутника буде забезпечувати послуги передачі сигналу мовних компаній в Європі, на Близькому Сході і в Азії. Фокусуємий промінь C-діапазону буде покривати територію розташування телекомунікаційних центрів з потужним трафіком в Європі, Центральній Африці, на Близькому Сході, в Азії та Австралії. Широкий же промінь в C-діапазоні повинен буде забезпечувати покриття країн Африки на південь від Сахари для передачі даних і медіа-послуг. Супутник Intelsat 33Е, приблизна маса якого при зльоті склала 6 600 кілограмів, - це вже другий супутник компанії Intelsat, що відноситься до серії супутників високої пропускної здатності Intelsat Epic NG. Він приєднається на орбіті до супутника Intelsat 29Е, який був запущений ракетою Ariane 5 компанії Arianespace в січні.

Супутник Intelsat 36 повинен розширити можливості Intelsat для надання послуг медіа-компаніям в Південній Африці і акваторії Індійського океану. Він був побудований компанією SSL (Space Systems / Loral) на базі платформи 1300, його модуль Ku-діапазону побудований спеціально для обслуговування DTH-платформи MultiChoice, орієнтованої на глядачів в Південній Африці. Орієнтовна маса супутника Intelsat 36 в момент запуску склала 3 250 кілограмів.

Модуль супутника Intelsat 36 для роботи в C-діапазоні повинен буде забезпечити ємності для надання послуг з дистрибуції відео-контенту в орбітальній позиції 68,5 градусів східної довготи, де він приєднається до супутника Intelsat 20, який був запущений на орбіту ракетою Arianespace в серпні 2012 року.

- 25 серпня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Субота, 27.08.2016, 13:40 | Повідомлення # 1024
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX показала першу ракету Falcon 9,

яка повернулася на Землю




Ракета висотою в 47 метрів, встановлена ​​поруч зі штаб-квартирою компанії SpaceX в містечку Хоторн (передмістя Лос-Анджелеса, штат Каліфорнія) добре видно з усіх навколишніх доріг і шосе і виглядає, як орієнтир на місцевості.

Виставлена ​​на загальний огляд ракета - це ракета типу Falcon 9. Дана ракета є першою ракетою SpaceX, яку вдалося успішно посадити на Землю після польоту. Її запуск відбувся в грудні минулого року, коли вона вивела на орбіту 11 невеликих супутників зв'язку Orbcomm.

Очікується, що команда Маска використовує для повторного польоту одну з ракет, які «повернулися», уже в цьому році. Можливо це станеться під час запуску супутника зв'язку компанії SES. За попередньою інформацією, для проведення місії буде використана ракета, яка успішно приземлилася після польоту в квітні і після цього пройшла процес відновлення.

Тим часом, найближчий запуск ракети типу Falcon 9 пройде 3 або 4 вересня - це буде запуск супутника AMOS-6 для ізраїльської компанії Spacecom.

- 26 серпня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Середа, 31.08.2016, 10:11 | Повідомлення # 1025
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Супутник для Facebook відправиться

на орбіту
у вересні




Прес-служба компанії Spacecom, яка розташована в Ізраїлі повідомляє, що її новий супутник AMOS-6
буде запущений в космос 3 вересня на борту ракети Falcon 9 компанії SpaceX.


Провідним клієнтом послуг нового супутника є компанія Facebook, яка вже замовила ємності на даному космічному апараті через паризьку компанію Eutelsat, заплативши їй приблизно 95 мільйонів доларів (83,9 мільйона євро) за контрактом.

Дану схему ще в жовтні 2015 року озвучив шеф компанії Facebook Марк Цукерберг, заявивши, що даний проект є частиною плану компанії Facebook за «підключенню світу». Підписана з компанією Eutelsat угода передбачає використання даних ємностей протягом 5 років з можливістю продовження контракту на наступні п'ять років, а також передбачає використання сфокусованого променя в Ka-діапазоні супутника Amos-6, який покриває 36 регіонів і має загальну пропускну здатність 18 Гбіт / сек .

«Протягом останнього року компанія Facebook вивчала різні варіанти організації доставки користувачам інтернету« з неба », що передбачають використання літаків і супутників. Використання традиційної інфраструктури для підключення жителів віддалених регіонів часто є складним і малоефективним процесом, тому нам просто необхідно винаходити нові технології, - каже Цукерберг. - В рамках нашої співпраці з компанією Eutelsat ми плануємо використовувати новий супутник AMOS-6, який повинен буде забезпечити покриття більшої частини території Африки, розташованої на південь від Сахари. В даний час супутник AMOS-6 перебуває в процесі складання, він буде виведений на геостаціонарну орбіту в 2016 році, звідки покриє сигналом величезні території Західної, Східної та Південної Африки. В даних регіонах ми плануємо працювати з місцевими партнерами, які і будуть надавати людям безпосередню допомогу в наданні доступу до інтернет-послуг, роздаються за допомогою нашого супутника ».

Угода з Eutelsat / AMOS є важливим, але далеко не єдиним кроком для індустрії. У квітні поточного року компанія Facebook також замовила ємності на трьох супутниках SES, які повинні будуть забезпечити ємності для організації мережі Wi-Fi і забезпечення зв'язку в країнах Африки, розташованих на південь від Сахари.

У квітні Макс Каменецький, директор розвитку послуг зв'язку в компанії Internet.org, через яку була замовлена ​​згадана вище ємність, заявив: «Ми не супутникова компанія. Для нас супутник став інвестицією, в якій ми побачили певні можливості для доставки наших послуг в країни Африки, розташовані на південь від Сахари. Для нас це стало першим кроком на шляху до розуміння даного ринку, який недостатньо обслуговується операторами. Ми думаємо, що для реалізації нашого проекту ми будемо використовувати цілий набір технологій. Ми вже говорили про літаки, що літають на великій висоті, а зараз ми вивчаємо можливі варіанти використання супутників, що знаходяться на низькій навколоземній, середній навколоземній і геостаціонарній орбітах. В кінцевому підсумку, я думаю, буде потрібно використання декількох супутникових угруповань і різноманітних технологій ».

Супутник Amos-6 - це досить великий апарат масою приблизно 5500 кілограмів, забезпечений 36 транспондерами Ku-діапазону, який повинен замінити на орбіті (4 гр.з.д.) діючий супутник Amos-2, який має 28 транспондерів Ku-діапазону, який був запущений в грудні 2003 року з космодрому Байконур за допомогою ракети «Протон».

- 30 серпня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Середа, 31.08.2016, 16:44 | Повідомлення # 1026
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Супутник SES-10 відправиться на орбіту

на ракеті
Falcon 9, яка раніше вже використовувалася




Ведучий супутниковий оператор стане першою в світі компанією, що вивела на орбіту геостаціонарній супутник
за допомогою ракети, яка вже одного разу побувала в космосі
.


Запуск намічений на четвертий квартал 2016 року.


Компанії SES і SpaceX повідомили про досягнення домовленості щодо запуску супутника SES-10 на вже випробуваної в польоті ракеті-носії Falcon 9.

Запуск супутника, який відправиться на геостаціонарну орбіту і повинен буде розширити ємності SES для покриття території країн Латинської Америки, призначений на четвертий квартал 2016 року. Супутник SES-10 стане першим в історії космічним апаратом, виведеним в космос за допомогою ракети-носія від SpaceX, яка вже побувала в польоті.

«У 2013 році ми були першим комерційним супутниковим оператором, що скористався послугами компанії SpaceX для запуску космічних апаратів. І ось ми з хвилюванням чекаємо того моменту, коли ми знову станемо першими - на цей раз першими клієнтами SpaceX, які скористалися для запуску свого супутника ракетою, яка вже побувала одного разу в космосі. Ми впевнені в тому, що поява ракет багаторазового використання зможе відкрити нову еру в сфері космічних польотів, підвищивши рентабельність і якість послуг запуску космічних апаратів, - говорить технічний директор компанії SES Мартін Холлівелл. - Дана нова угода, укладена з SpaceX, в черговий раз відображає нашу віру в їх досвід в технічній і операційної сферах. Старання, прикладені командою компанії SpaceX в процесі розробки і тестування ракети, яка буде задіяна при запуску супутника SES-10, дають нам повну впевненість в тому, що компанія SpaceX цілком готова впоратися з завданням по запуску в космос нашого першого супутника SES, призначеного для обслуговування клієнтів в країнах Латинської Америки ».

Супутник SES-10 створюється компанією Airbus Defence and Space на базі платформи Eurostar E3000. У космічному апараті буде використаний електричний плазмовий двигун для орбітальних маневрів і хімічний двигун для підйому на орбіту і деяких орбітальних маневрів.

«Повторний запуск ракети, яка вже одного разу виводила на орбіту космічний корабель, є важливою віхою на шляху до створення повноцінної технології швидкого і багаторазового використання ракет, - говорить президент і генеральний директор SpaceX Гвінн Шотвілл. - Компанія SES протягом декількох років активно підтримувала всі спроби SpaceX створити ракету багаторазового використання, і ми раді тому факту, що перший повторний запуск вже побувала в космосі ракети виведе на орбіту супутник SES-10 ».

Супутник SES-10 буде розміщений в орбітальній позиції 67 градусів західної довготи - відповідно до угоди, укладеної з країнами Андського співтовариства (Болівія, Колумбія, Еквадор і Перу), де він буде використовуватися для організації роботи супутникової мережі Simón Bolivar 2. Він володіє набором з 55 транспондерів Ku-діапазону в еквіваленті 36 МГц, 27 з яких є зростаючими, багатоцільовий космічний апарат є першим супутником SES, повністю призначеним для обслуговування Латинської Америки. Він повинен замінити ємності, які пропонуються сьогодні розміщеними в тій же позиції супутниками AMC-3 і AMC-4 від компанії SES, а також надати додаткові ємності для обслуговування клієнтів в Мексиці, країнах Центральної Америки і Карибського басейну. Потужні виділені і гнучкі промені супутника забезпечать роботу DTH-платформ, а також систем корпоративної та мобільного зв'язку.

- 31 серпня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Вівторок, 06.09.2016, 15:29 | Повідомлення # 1027
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«Укркосмосу» виповнилося 20 років



5 вересня 1996 року наказом Національного космічного агентства України №143
було засновано державне підприємство «Укркосмос».


У 1997-1998 роках підприємство почало здійснювати трансляцію українських телеканалів через супутник з власного приймально-передавального комплексу телепорту (Up-link) в Києві.

З роками «Укркосмос» придбав багатий досвід взаємодії і співпраці з міжнародними операторами супутникового зв'язку Intelsat, Eutelsat, SES, здійснюючи в різні роки мовлення через космічні апарати: Hellas-Sat, Експрес-22АМ, Astra-1C та ін.

Починаючи з 2013 року «Укркосмос» надає послуги супутникового ретрансляції теле- і радіосигналів в Ku-діапазоні через телекомунікаційні супутники Amos 2/3 (зони покриття - Україна, країни Європи), Azerspace-1 (Україна, країни Європи та Закавказзя) і Galaxy- 19, (Північна Америка). У 2016 році очікується початок тестового мовлення каналів з супутника Eutelsat Hot Bird.

Пакет телеканалів, розповсюджуваний «Укркосмосом», станом на 1 червня поточного року включає наступні канали: «UA TV», «Телевсесвіт», «ПРАВДАТУТ», «Малятко-ТВ», «ЧП-інфо», «Львів-ТБ», «Відродження», «Бутік-ТВ», «HD Fashion» і KahkeshanTV.

Сьогодні, «Укркосмос» - це провідний оператор супутникового телерадіомовлення в Україні.

Редакція Mediasat вітає співробітників держпідприємства «Укркосмос» з 20-річчям. Бажаємо компанії і колективу нових звершень і успішної роботи на благо супутникової галузі України.

- 05 вересня, 2016

Редакція Mediasat


Адміністрація нашого сайту приєднується до побажань Mediasat і надіється на успішний запуск першого українського супутника зв"язку «Либідь-1» найближчим часом.


RATVODДата: Вівторок, 06.09.2016, 21:48 | Повідомлення # 1028
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Spacecom обіцяє знайти заміну втраченому AMOS-6



У Spacecom розповіли, як долатимуть негативні наслідки від втрати супутника AMOS-6.


У Spacecom оголосили про розробку плану дій, які оператор планує зробити для подолання наслідків втрати супутника AMOS-6 внаслідок вибуху на стартовому майданчику ракети Falcon 9 від SpaceX. Дії, що повинні допомогти компанії повернути кошти, вкладені в проект.

В даний час менеджмент супутникового оператора детально вивчає ситуацію, що склалася після втрати супутника AMOS-6, що сталася через несподіваний вибух ракети Falcon 9 від компанії SpaceX, що стався на стартовому майданчику в четвер, 1 вересня, о 9:07 за часом східного узбережжя США.

«У Spacecom вже розробили план дій, які ляжуть в основу програми відновлення та подальшого розвитку роботи компанії після втрати супутника AMOS-6. Серед іншого, дана програма передбачає можливість покупки і запуску супутника, який повинен замінити собою втрачений апарат. Швидка ефективна робота і тісна взаємодія менеджменту нашої компанії з існуючими та потенційними партнерами стане запорукою нашого подальшого руху вперед », - розповів кореспонденту Mediasat генеральний директор і президент компанії Spacecom Девід Поллак.

Пан Поллак також запевнив, що Spacecom виконає всі поточні і майбутні фінансові зобов'язання перед партнерами.

Частина з існуючих клієнтів компанії Spacecom, які орендують ємності в Ku-діапазоні на супутнику AMOS-2 і чекали переходу на супутник AMOS-6 буде переведена на супутник AMOS-3. Іншим замовникам оператор планує надати допомогу в пошуку ємностей на інших супутниках або ж (що не виключається) - на супутнику, який буде переведений - тимчасово або постійно - в орбітальну позицію 4 ° західної довготи.

Умовою злиття компанії Spacecom з компаніями китайського холдингу Beijing Xinwei Group, про який було оголошено 24 серпня, повинен був стати успішний запуск і орбітальне тестування супутника AMOS-6. Компанія Spacecom офіційно повідомила Xinwei про втрату супутника і тепер обидві компанії повинні вивчити можливості внесення змін до підписаної угоди з урахуванням ситуації, що склалася.

- 06 вересня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Вівторок, 13.09.2016, 18:18 | Повідомлення # 1029
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SES замовила у Thales виготовлення HTS-супутника



Супутниковий оператор SES, вже активно працює в секторі Розваг в польоті (IFE), замовив у компанії Thales Alenia Space новий супутник високої пропускної здатності (HTS), який дозволить оператору розширити обсяги послуг, що надаються авіакомпаніям. Супутник отримав робочу назву SES-17.

У компанії SES також заявляють про укладення ключової довгострокової клієнтської угоди, яка дозволить створити спільне підприємство з Thales. В першу чергу супутник SES-17 буде обслуговувати пасажирів авіарейсів над Північною, Центральною та Південною Америкою, Карибським басейном і акваторією Атлантичного океану. Запуск супутника призначений на 2020 рік.

Ключовим орендарем є компанія Thales з послугою FlytLIVE, яка представляє собою рішення по зв'язку нового покоління для авіаліній, в рамках якого пасажири, які подорожують по повітрю над Північною, Південною Америкою, акваторіями Карибського моря і Атлантичного океану отримають повноцінний доступ в Інтернет, включаючи доступ до потокового відео, ігор, соціальних медіа та живому телебаченню. Компанія Thales запускає послугу FlytLIVE в 2017 році, яка ще до запуску супутника SES-17, наміченого на 2020 рік, буде працювати через два багатопроменевих супутника Ka-діапазону компанії SES.

Супутник SES-17 буде представляти собою повністю електричну версію платформи Spacebus NEO від Thales Alenia Space. Апарат буде важити при запуску більш шести тонн, мати потужність робочого модуля в понад 15 кВт, а його проектний термін експлуатації складе 15 років. Супутник буде забезпечений надзвичайно гнучким робочим модулем, що дозволяє формувати більш 200 сфокусованих променів різного розміру.

- 13 вересня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Субота, 17.09.2016, 21:06 | Повідомлення # 1030
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Ракета Vega з двигуном українського виробництва

вивела в космос п'ять супутників




Вчора вранці компанія Arianespace провела запуск ракети Vega, яка в рамках комплексної місії продемонструвала
гнучкість своєї верхнього ступеня і вантажного відсіку, здатного виводити на орбіту кілька супутників.


Перші шість запусків ракети Vega забезпечили висновок різноманітних супутників на різні орбіти, що продемонструвало її високу гнучкість.

Запуск сьомий за рахунком ракети Vega був проведений з європейського космопорту в Куру, Французька Гвіана, 16 вересня в 1:43 за Гринвічем (або ж в 3:43 за середньоєвропейським літнім часом або о 22:43 15 вересня по місцевим часом Французької Гвіани).

Через приблизно 40 хвилин після старту ракети на заплановану орбіту були виведені чотири мікро-супутника типу SkySat для американського оператора Terra Bella, який належить Google. Їх загальна маса склала 440 кілограмів.

Потім, через приблизно 62 хвилини, на орбіту був випущений супутник PeruSAT-1 масою в 430 кілограмів - перший перуанський супутник для спостереження за Землею.

Vega - чотириступінчаста ракета-носій висотою в 30 метрів, призначена для виведення в космос на різні орбіти і висоту невеликих наукових супутників і супутників для спостереження за Землею масою від 300 до 2500 кілограмів. Розроблено Європейським космічним агентством (ESA) спільно з Італійським космічним агентством (ASI). Маршовий двигун РД-843 для четвертої ступені ракети-носія розроблений Державним підприємством «Конструкторське бюро« Південне »ім. М.К. Янгеля і виготовлений Державним підприємством «Виробниче об'єднання« Південний машинобудівний завод ім. А.М. Макарова ».

- 16 вересня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Понеділок, 19.09.2016, 20:23 | Повідомлення # 1031
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Проблеми з супутником Intelsat-33e можуть стати

причиною для виплати страховки




Вже ні для кого не є секретом той факт, що останній із запущених супутників
компанії Intelsat серії «Epic» зіткнувся уже на орбіті з низкою проблем.


Важливий для оператора супутник був запущений в космос 25 серпня, і спочатку здавалося, що все з ним йде за планом. Проте вже у вересні в компанії Intelsat повідомили про те, що неполадки в головному (електричному) двигуні супутника призвели до його неправильної роботи.

Головний електричний двигун супутника призначений для повільного і поступального підйому апарату на геостаціонарну перехідну орбіту. Такі електричні двигуни виводять супутник на орбіту без необхідності використання «стандартного» хімічного ракетного двигуна.

Як повідомили в компанії Intelsat, супутник високої пропускної здатності, побудований компанією Boeing і призначений для роботи в орбітальній позиції 60 градусів східної довготи, не зможе прибути в задану точку на орбіті в четвертому кварталі і, після завершення тестів, почати повноцінну роботу до кінця року (як очікувалося раніше). Апарат був запущений для заміни супутника Intelsat 904.

Втім, наявність проблем з двигуном може означати і те, що супутник досягне своєї орбіти на кілька тижнів пізніше запланованого терміну. Президент компанії Intelsat Стівен Спенглер, виступаючи перед учасниками проходячого в Парижі щорічного Міжнародного супутникового бізнес-тижня, організованого Euroconsult, заявив, що сьогодні вже ясно, що Intelsat-33e не буде введений в експлуатацію до першого кварталу наступного року. Він підкреслив, що це – крайній термін.

У кулуарах конференції також прозвучала інформація про те, що результатом цієї проблеми може стати скорочення терміну експлуатації супутника на орбіті на півтора року. Також була висловлена думка про те, що даний збій у роботі апарату дає привід для отримання страховки у розмірі до 40 мільйонів доларів, повідомляє видання Advanced Television.

- 19 вересня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Вівторок, 27.09.2016, 20:42 | Повідомлення # 1032
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У SpaceX розповіли нові подробиці аварії

ракети
Falcon 9




Американська компанія SpaceX, що забезпечує космічні запуски, надала додаткову інформацію,
яка проливає світло на можливі причини аварії ракети Falcon 9, яка сталася три тижні тому .


Згідно інформації, що міститься в прес-релізі, попередній аналіз зібраних даних і дослідження уламків вказують на те, що перед аварією ракети мало місце значне порушення криогенно-гелієвої системи бака з рідким киснем у другій ступені ракети. У SpaceX повідомляють, що в даний час причини потенційного порушення в баку залишаються нез'ясованими. Всі вони були збудовані у вигляді величезного дерева несправностей та ретельно вивчаються.

У процесі аналізу даних і побудови дерева несправностей компанії вдалося зняти підозру у зв'язку даної аварії та минулорічної аварійної ситуації на CRS 7.

Читайте також: Супутнику AMOS-6 присвячується...

Нагадаємо, три тижні тому компанія SpaceX зіткнулася з нештатною ситуацією, результатом якої стала втрата однієї з ракет типу Falcon 9 і її вантажу – супутника Amos 6. Аварія трапилася приблизно за вісім хвилин до запланованого початку тестового випробування ракети на вогнестійкість. Команда з розслідування аварій (AIT), що включає в себе експертів галузі, а також представників SpaceX, FAA, NASA і ВПС США, в даний час ретельно вивчає інженерні дані з приблизно 3 000 джерел, що включають в себе відео, аудіо та фото. Нештатна ситуація тривала дуже недовго – від прояву перших ознак до втрати даних пройшло всього 93 мілісекунди. Велика частина розкиданих уламків була зібрана, сфотографована, пронумерована, внесена в каталог і в даний час зібрана в ангарі, де проводиться їх ретельне вивчення в рамках розслідування.

Після втрати супутника Amos 6 компанія Spacecom представила план, покликаний вирішити проблеми, пов'язані з її наслідками. У даний момент пошуки супутника, який вже працює на орбіті, компанією тривають. Також Spacecom бажає отримати більш 200 мільйонів доларів в якості компенсації за втрату космічного апарату.

Втрата Amos 6 – сильний удар по репутації компанії Spacecom, яка перебуває в процесі продажу компанії Beijing Xinwei Technology Group. Угода була прив'язана до успішного запуску супутника. Раніше в цьому місяці в Spacecom заявляли про те, що в даний час обидві компанії працюють над оновленим договором і роздільною здатністю ситуації.

- 27 вересня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: П`ятниця, 30.09.2016, 19:03 | Повідомлення # 1033
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Російський авіаційний холдинг S7

купує «Морський старт»




Sea Launch – компанія, що проводить запуски супутників у космос з плавучої платформи,
яка дрейфує в акваторії Тихого океану і приписана до порту Лонг-Біч, буде продано російській фірмі
.


У російському приватному авіаційному холдингу «S7 Group» повідомляють про те, що у вівторок було підписано угоду з Sea Launch Group, що передбачає купівлю активів компанії.

Ці активи, зокрема, включають в себе пускову платформу Odyssey, яка по суті є переобладнаною нафтовидобувною платформою, корабель Sea Launch Commander – спеціальне вантажне судно, що перевозить компоненти ракет і супутників і служить центром управління запусками. Крім цього, у число активів компанії входить торгова марка «Sea Launch» («Морський старт»), а також наземне допоміжне обладнання, встановлене в «рідному» порту проекту Sea Launch в Лонг-Біч.

Запуски з платформи припинені в 2014 році.

Угода повинна бути закрита через шість місяців після затвердження цілим рядом державних органів США, зокрема – Дирекцією по захисту торгівельного Регулювання при Державному департаменті США і Комітетом з іноземних інвестицій у США при міністерстві фінансів.

Генеральний директор S7 Владислав Филев пообіцяв, що компанія відновить запуски в 2018 році.

Филев прогнозує, що холдинг S7 зможе провести до 70 запусків протягом 15 років «без необхідності робити серйозні інвестиції в модернізацію комплексу Sea Launch».

«Купівля проекту «Sea Launch» для нас є «квитком» до космічноъ індустріъ, – заявив Филев. – Космічна індустрія розвивається швидкими темпами. Ми вважаємо, що це – дуже цікавий бізнес, який має хороші довгострокові перспективи».

Компанія Sea Launch була організована в 1995 році як спільне підприємство компанії Boeing Co., норвезької суднобудівної компанії, двох українських компаній, що виробляють ракети, а також РКК Енергія – російська ракетна компанія, яка частково належить російському уряду.

Компанія запускала ракети з віддаленої точки на відстані приблизно 3 300 миль на південний схід від Лонг-Біч і 1 400 миль на південь від Гавайських островів. З місця, яке дозволяє виводити супутники на орбіту швидко і з мінімальною витратою пального, завдяки використанню обертання Землі в якості імпульсу для старту.

Втім, після введення в експлуатацію системи у 1999 році попит на запуски супутників різко впав. До 2002 року компанія Sea Launch запустила в космос лише один супутник. У 2009 році компанія подала документи на оформлення банкрутства, і в 2010 році дочірнє підприємство РКК Енергія придбала 95% акцій компанії Sea Launch, щоб врятувати її від банкрутства.

У 2013 році компанія Boeing подала до суду на своїх колишніх партнерів, вимагаючи від них відшкодування збитків у розмірі 355 мільйонів доларів, звинувативши РКК Енергія і дві українські ракетні компанії в тому, що вони не погасили кредити. У вересні 2015 року суд виніс рішення на користь Boeing.

Нагадаємо, вперше інформація про придбання «Морського старту» корпорацією S7 просочилася в ЗМІ наприкінці березня цього року.

- 29 вересня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Четвер, 06.10.2016, 08:28 | Повідомлення # 1034
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В ході розслідування SpaceX запідозрила конкурентів

в причетності до вибуху ракети
Falcon 9




Справа про загадковий вибух ракети компанії SpaceX, що трапився минулого місяця, отримала новий поворот після «теплої» зустрічі
представників компанії Ілона Маска і її заклятого конкурента - United Launch Alliance, повідомляє
Washington Post.


В результаті вибуху, що стався 1 вересня на мисі Канаверал, штат Флорида, під час заправки паливом непілотованої ракети Falcon 9 перед проведенням стандартних передпольотної тестів, ніхто не був поранений.

Маск прагне зробити революцію в індустрії космічних запусків, представивши ракетні компоненти багаторазового використання.

Аварія - друга за рахунком з моменту заснування компанії SpaceX в 2002 році - трапилася через трохи більше року після падіння ракети Falcon 9 після старту, що мав місце 28 червня 2015 року, коли був зруйнований вантажний корабель Dragon, який повинен був відправитися до Міжнародної космічної станції ( МКС).

Перед цим компанія SpaceX здійснила 18 успішних запусків ракети Falcon 9 - включаючи шість з 12 запланованих місій з постачання МКС, проведених в рамках угоди з NASA вартістю в 1,6 мільярда доларів.

В процесі проведення розслідування співробітники компанії SpaceX виявили щось підозріле, що вимагає додаткової перевірки, - пише Washington Post з посиланням на представників галузі, обізнаних у цих заходах.

У розпорядженні SpaceX виявилися кадри з відео, на яких видно тінь, а потім - біла пляма на даху сусіднього будинку, що належить ULA.

ULA є спільним підприємством, створеним компаніями Lockheed Martin і Boeing.

Тому співробітники SpaceX прибули на об'єкт компанії ULA на мисі Канаверал, штат Флорида і зажадали доступ на дах одного з будинків, з якої відкривається пряма видимість стартового майданчика SpaceX.

Візит пройшов в теплій обстановці і під час його не було висунуто жодних звинувачень. У ULA відмовили в доступі на дах представникам компанії Маска, однак, звернулися в управління ВПС США, представники якого і обстежили дах, не знайшовши там нічого того, що могло б мати відношення до вибуху, - резюмує Washington Post.

- 4 жовтня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Четвер, 13.10.2016, 12:14 | Повідомлення # 1035
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Супутник зв'язку Eutelsat 5 West B

відправиться на орбіту в 2018 році


Компанія Eutelsat назвала партнерів, які допоможуть їй з будівництвом
і запуском нового супутника для покриття сигналом країн Європи та Північної Африки


У компанії Eutelsat озвучили назви компаній-партнерів, які нададуть їй допомогу у будівництві нового супутника Eutelsat 5 West B.
Цей супутник буде, головним чином, обслуговувати ринки послуг передачі відео в країнах Європи і Північної Африки.

Робочий модуль супутника буде побудований компанією Airbus Defence and Space, а за виробництво платформи візьметься Orbital ATK, – повідомляють в Eutelsat.

Запуск супутника Eutelsat 5 West B запланований на 2018 рік. Апарат відправиться на орбітальну позицію 5° західної довготи на ракеті-носії важкого класу «Протон-М», де він повинен замінити супутник Eutelsat 5 West A

Новий супутник повинен буде забезпечити безперервність надання послуг та покращення якості обслуговування клієнтів, що працюють, головним чином, на мовних ринках Франції, Італії та Алжиру, які в даний час обслуговуються супутником Eutelsat 5 West A

Супутник Eutelsat 5 West B буде оснащений модулем Ku-діапазону в еквіваленті 35 транспондерів шириною 36 МГц, прив'язаних до трьох зон обслуговування, а також перемикаючими транспондерами, які допоможуть забезпечити велику комерційну гнучкість.

«Надання послуг в C-діапазоні, що забезпечується супутником Eutelsat 5 West A і розраховане головним чином на служби передачі даних, що працюють в країнах Африки на південь від Сахари, в даній позиції припинено, – повідомляють в Eutelsat. – Безперервність обслуговування клієнтів буде забезпечена шляхом переведення їх на аналогічні ємності в C-діапазоні, що надаються компанією Eutelsat, що допоможе оптимізувати інтенсивність завантаження ємностей супутникового флоту компанії».

Борис Скуратівський

- 12 жовтня, 2016

Редакція Mediasat


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024