FORUM TV-SATЧетвер
18.04.2024, 17:30

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
slavasamДата: Середа, 11.01.2017, 18:51 | Повідомлення # 1051
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
AMOS-7 почне роботу в березні 2017 року




Сьогодні, 10 січня 2017 року, супутниковий оператор Spacecom оголосив, що Amos-7 (АsiaSat-8) розпочав переміщення в позицію 4 гр.з.д., на 1 березня 2017 року планується початок роботи супутника нової орбітальної точці.

АМОЅ-7 замінить АМОЅ-2 і буде обслуговувати як українських споживачів, так і клієнтів з інших європейських країн.

Mediasat писав, що AsiaSat-8 доповнить ємності AMOS-3, що дозволить запропонувати повний спектр послуг зв'язку. Орієнтовний термін оренди супутника AsiaSat-8 складе чотири роки. Угода залишає за Spacecom право продовження оренди ще на один рік.
джерело
RATVODДата: Четвер, 12.01.2017, 10:23 | Повідомлення # 1052
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Через погану погоду в SpaceX відклали

запуск ракети з повертаємою ступінню
.




Згідно відкоригованого плану запусків, ракета Falcon 9 компанії SpaceX злетить в космос з бази ВПС США Ванденберг 14 січня.


Компанія SpaceX відклала на кілька днів запуск ракети з повертаємою ступінню через сильний вітер і дощ, очікуваних поблизу стартового майданчика в Каліфорнії протягом найближчого тижня. Спочатку призначений на понеділок, 9 січня, запуск ракети Falcon 9 компанії SpaceX перенесений на 14 січня - повідомила прес-служба компанії. Ракета буде запущена з бази ВПС США Ванденберг.

Минулої п'ятниці Федеральне управління цивільної авіації (FAA) продовжило компанії SpaceX ліцензію на здійснення комерційних космічних запусків, що дає їй можливість відновити запуски ракет типу Falcon 9 для запуску 10 супутників Iridium NEXT.

«Через сильний вітер і дощ, прогнозованих у районі бази ВПС США Ванденберг запуск 10 супутників Iridium NEXT перенесений на 14 січня, 9:54:34 ранку за часом тихоокеанського узбережжя, а в якості резервної дати названо 15 січня», - йдеться в повідомленні Iridium Communications.

Даний запуск стане першою місією SpaceX після потужного вибуху ракети Falcon 9, що належала компанії , яка сталася під час передпольотних випробувань на базі ВПС США на мисі Канаверал, штат Флорида, у вересні минулого року і знищила саму ракету і супутник Amos-6, який належав ізраїльській компанії Spacecom вартістю в 200 мільйонів доларів. Потужності даного супутника, зокрема, планувала використовувати компанія Facebook для розширення можливостей доступу до широкосмугового Інтернету жителям Африки, Близького Сходу і Європи.

Протягом наступних чотирьох місяців чиновники з FAA, ВПС США, NASA і Національної ради з безпеки на транспорті проводили розслідування інциденту, намагаючись встановити причини дивного і принісшого колосальні збитки вибуху.

Як заявляють в SpaceX, команда фахівців, які проводили розслідування, встановила «кілька ймовірних причин», що призвели до аварії ракети, включаючи, зокрема, накопичення кисню у внутрішніх порожнинах ракети. У компанії прийшли до висновку, що аварія, швидше за все, сталася в результаті накопичення кисню між обшивкою композитних обгорнутих баків, які перебувають під високим тиском (COPV) і оболонкою в порожнечі або в трубці в обшивці, що призвело до займання та вибуху COPV.

«У FAA прийняли результати розслідувань причин аварії при запуску супутника Amos-6 і закрили справу», - заявив прес-секретар FAA Хенк Прайс. - «Компанія SpaceX звернулася з проханням видати їй ліцензію на проведення запуску супутників Iridium NEXT з бази ВПС США Ванденберг. У FAA задовольнили прохання компанії і видали їй ліцензію ».

«У компанії Iridium з нетерпінням очікують дня запуску, ми дуже схвильовані фактом відправки на орбіту перших десяти супутників Iridium NEXT», - заявив генеральний директор Iridium Метт Деш.

Борис Скуратівський

- 11 січня, 2017.




RATVODДата: Вівторок, 17.01.2017, 22:48 | Повідомлення # 1053
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Falcon 9 успішно вивела на орбіту

10 супутників зв'язку




Ракета Falcon 9, що належить компанії SpaceX, знову полетіла в космос. Успішний запуск ракети був проведений з бази ВПС США Ванденбург в Каліфорнії - лише через чотири з половиною місяці після потужного вибуху, який знищив супутник, який планувала використовувати компанія Facebook.

Компанія SpaceX повернулася до обслуговування космічних місій, успішно запустивши першу ракету Falcon 9 з моменту потужної аварії, яка завдала чималої шкоди , що сталася у вересні минулого року і знищила ракету разом із супутником AMOS-6 ізраїльської компанії Spacecom.

Ракета Falcon 9 успішно вивела в космос вантажний відсік з 10 супутниками, що належать комунікаційній компанії Iridium, відправивши їх на низьку навколоземну орбіту приблизно за годину після старту з поверхні Землі.

Незабаром після запуску ракети з бази ВПС США Ванденберг у Каліфорнії, компанія SpaceX зуміла посадити її перший ступінь на борт самохідної баржі «Just Read the Instructions», яка дрейфувала в акваторії Тихого океану.



Успішний запуск, зроблений в суботу, 14 січня, довів кількість успішних місій ракети Falcon 9 до 28 з 30 - з моменту першого польоту в 2010 році. Він також став першим успішним запуском, проведеним компанією SpaceX, з моменту серйозного вибуху, що стався на стартовому майданчику на мисі Канаверал в штаті Каліфорнія 1 вересня і який призупинив проведення компанією запусків на більш ніж чотири місяці.

Потужний вибух знищив саму ракету і супутник зв'язку AMOS-6, який належав ізраїльській компанії Spacecom, вартістю в 200 мільйонів доларів, ємності якого Facebook планував використовувати для забезпечення доступу до високошвидкісного Інтернету в країнах Африки, Близького Сходу і Європи.

«Зазвичай в подібних випадках проходить від 9 до 12 місяців, перш ніж компанія повертається до проведення космічних місій. Так було завжди», - заявив після аварії в інтерв'ю агентству Reuters генеральний директор компанії United Launch Alliance.

В результаті проведеного розслідування, яке завершилося на початку місяця, було встановлено, що вибух, який заподіяв величезної шкоди, був викликаний неполадок гелієвого банку, розташованого в баці з рідким киснем другого ступеня ракети. У зв'язку з цим команда компанії SpaceX відкоригувала процедуру передпольотної підготовки і заправки ракет паливом, щоб уникнути повторення подібних аварій в майбутньому.

Федеральне управління цивільної авіації США взяло до відома наданий компанією звіт про результати проведеного розслідування і видала SpaceX ліцензію на проведення космічних місій, що дає можливість провести сім запусків, які необхідні для виведення в космос 70 супутників NEXT компанії Iridium з бази Ванденберг.

Протягом найближчих 18 місяців компанія Iridium планує розмістити в космосі цілу угруповання супутників NEXT, які повинні будуть замінити собою існуючу групу низькоорбітальних супутників. які належать компанії , значно розширивши її можливості, в рамках процесу, які в компанії називають не інакше як найбільша «технологічна модернізація» в історії компанії.

Компанія Iridium уклала з компанією SpaceX контракт вартістю в 468 мільйонів доларів на проведення семи запусків, під час кожного з яких на орбіту буде виводитися по 10 супутників.

«Сьогодні компанія Iridium починає нову еру в своїй історії і в освоєнні космосу - ми починаємо створювати систему супутникового зв'язку нового покоління», - заявив генеральний директор Iridium Метт Деш після успішного запуску в суботу.

У компанії заявили, що наступний запуск супутників Iridium NEXT буде проведений в квітні - після завершення орбітальних тестів даних супутників, що дасть можливість переконатися в повній відповідності їх робочих характеристик всім необхідним вимогам.

Перший запуск спочатку був намічений на 9 січня, однак пізніше був перенесений на 14 січня через погану погоду і проблем з використанням стартового майданчика.

У п'ятницю видання Wall Street Journal повідомило, що компанія SpaceX втратила 260 мільйонів доларів і зіткнулася з падінням прибутку на 6% після першої аварії ракети Falcon 9, яка сталася в червні 2015 року і провела в тому році всього шість місій замість запланованих дванадцяти. Внутрішні фінансові документи, що потрапили в друк, також свідчать про те, що компанія планувала в 2016 році запустити 20 ракет, а в поточному році - 27.

«З 2002 року ми знаходимося на передовій революційних змін у сфері космічних технологій, з солідною репутацією успішної компанії, міцними відносинами з партнерами і більш ніж 70 запланованих на майбутнє запусків, загальна вартість контрактів за якими становить понад 10 мільярдів доларів, - заявив фінансовий директор SpaceX Брет Джонсон в інтерв'ю виданню New York Times. - Крім того, завдяки більш 1 мільярду доларів в грошовому резерві і відсутності заборгованості компанія знаходиться в стабільному фінансовому становищі і має хороші перспективи для майбутнього зростання ».

Борис Скуратівський

- 17 січня, 2017.




RATVODДата: Вівторок, 17.01.2017, 23:17 | Повідомлення # 1054
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутник Eutelsat 117 West B з повністю електричним двигуном

введений в комерційну експлуатацію




Супутник Eutelsat 117 West B введений в повноцінну комерційну експлуатацію
і готовий обслуговувати клієнтів в країнах Латинської Америки.


Супутник Eutelsat 117 West B, ємності якого буде продавати дочірня компанія Eutelsat Americas, є другим повністю електричним супутником в космічному угрупованню компанії. Супутник укомплектований 48 транспондерами Ku-діапазону (еквівалент 36 МГц), що розподіляються між чотирма променями, які забезпечують покриття територій Мексики, Центральної Америки, країн Карибського басейну, регіону Анд і Південного конусу.

Новий супутник компанії Eutelsat доповнить собою запущений в 2013 році супутник Eutelsat 117 West A, сформувавши супутникову групу в орбітальній позиції 117 західної довготи, яка вже використовується платформою Tigo Star від Millicom, Stargroup і Televisa. Апарат також буде обслуговувати операторів зв'язку і провайдерів урядових організацій з країн Латинської Америки.

Супутник Eutelsat 117 West B також забезпечений модулем нового покоління WAAS (Wide Area Augmentation System, система поширення поправок до даних на великі території), яким керує компанія Raytheon - генеральний підрядник Федерального управління цивільної авіації США (FAA).

Модуль WAAS, розроблений для потреб цивільної авіації, буде введений в дію в 2018 році. Він призначений для прийому сигналів від наземних станцій, які перевіряють коректність сигналів і ретранслюють інформацію користувачам GPS, зокрема - в кабіни літаків, будучи найбільш затребуваною громадянської послугою GPS. Робота модуля допоможе збільшити точність сигналу GPS з 10 до 1-2 метрів, підвищивши безпеку польотів в Канаді, Мексиці, Пуерто-Ріко і на континентальній території Сполучених Штатів, включаючи територію Аляски.

Модуль WAAS вперше розміщується на повністю електричному супутнику. Це також третій модуль, що розміщується на супутниках компанії Eutelsat, після вузла ретрансляції даних EDRS-A, що належить Європейському Космічного агентства і Airbus Defence and Space, а також модуля S-діапазону на супутнику Eutelsat 10A, керованого Echostar.

Нагадаємо, Eutelsat 117 West B був успішно виведений на орбіту ракетою Falcon 9 влітку минулого року.

Борис Скуратівський

- 17 січня, 2017.




RATVODДата: Середа, 18.01.2017, 15:09 | Повідомлення # 1055
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Запуск супутника нового покоління компанії Hispasat

відбудеться в кінці цього місяця




Іспанський супутниковий оператор Hispasat розкрив подробиці, пов'язані зі своїм новим геостаціонарним супутником,
Hispasat 36W-1, який був розроблений спільно з Європейським космічним агентством і відправиться на орбіту вже в цьому місяці.


Супутник, який буде запущений на борту ракети-носія «Союз» з Європейського космопорту у Французькій Гвіані 27 січня, забезпечений 20 транспондерами Ku-діапазону і має в своєму розпорядженні необхідної ємністю для роботи ще до трьох транспондерів Ka-діапазону для обслуговування територій Піренейського півострова і Канарських островів.

Космічний апарат буде розміщений в орбітальній позиції 36 градусів західної довготи, забезпечуючи покриття сигналом країн Південної Америки, Європи і Канарських островів.

Згідно з інформацією компанії Hispasat, новий супутник є першим космічним апаратом, побудованим на базі платформи «SmallGEO», розробленої Європейським космічним агентством і виробничою компанією OHB System з Німеччини.

Особливості конструкції даної платформи дозволяють істотно знизити масу супутника завдяки використанню в ньому електричного двигуна протягом усього терміну експлуатації, що зменшує вартість запуску.

На супутнику Hispasat 36W-1 також встановлено «відновлюючий робочий модуль» RedSAT, що складається з процесора і антени, яка дозволяє активно приймати реконфігуровані промені.

Бортовий процесор, за словами оператора, «відновлює» прийнятий сигнал для подальшої його передачі на Землю в очищеному вигляді і без шумів, а використовувана супутником Пряма випромінює поворотна антена на електронній матриці (DRA-ELSA) дозволяє переорієнтувати прийняті промені при можливості електронного контролю та управління її положення з Землі. І це, згідно з інформацією Hispasat, дозволяє адаптувати супутник до потреб клієнтів протягом всього терміну його експлуатації.

Борис Скуратівський

- 18 січня, 2017.




RATVODДата: Четвер, 19.01.2017, 18:33 | Повідомлення # 1056
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Китайці передумали купувати ізраїльського

супутникового оператора Spacecom




Схоже, що переговори між китайським холдингом Beijing Xinwei Technology Group
і ізраїльською компанією Spacecom провалилися.


Діалог між компаніями тривав протягом приблизно п'яти місяців, однак втрата супутника AMOS-6, що трапилася сталася 1 вересня в результаті аварії на космодромі, зруйнувала перспективи продажу компанії Spacecom китайцям.

У компанії Spacecom, що управляє групою супутників Amos, повідомили, що переговори закінчилися, не привівши до результативної угоди. Втім, в Spacecom відзначають, що формально діалог не розривався - просто представники обох сторін не зустрічалися для проведення переговорів протягом якогось часу.

Спочатку компанія Beijing Xinwei була готова заплатити за Spacecom 285 мільйонів доларів (268 мільйонів євро), проте після аварії, яка трапилася 1 вересня, ця сума була знижена до 190 мільйонів доларів. Як наслідок раніше узгоджені двома сторонами терміни закриття угоди були зірвані.

Гарна новина полягає в тому, що, за словами представників Spacecom, компанія в даний час веде переговори з іншими компаніями бажаючими її придбати.

Нагадаємо - компанія Spacecom контролюється холдингом Eurocom Group Шауля Еловіча.

- 19 січня, 2016

Редакція


RATVODДата: Четвер, 19.01.2017, 18:37 | Повідомлення # 1057
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Китайський квантовий супутник зв'язку

готовий до повноцінної експлуатації



Ілюстрація: EG365.CN

Китай сьогодні заявив, що запущений країною квантовий супутник зв'язку, що володіє функцією підвищеної захисту від злому і ультра-високою безпекою, після чотирьох місяців орбітальних випробувань повністю готовий до комерційної експлуатації.


Китайський квантовий супутник зв'язку, запущений в серпні минулого року, після чотирьох місяців орбітальних випробувань офіційно введений в комерційну експлуатацію, - заявила в середу Китайська Академія Наук (CAS).

У CAS заявили про завершення тестів самого супутника, його робочих модулів і каналів зв'язку між Землею і орбітою, в результаті яких була повністю підтверджена їх нормальна робота.

Мо-Цзи - супутник для проведення експериментів в області квантових технологій в космічному просторі (QUESS) - є першою в історії платформою для проведення випробувань можливостей квантового зв'язку між космічними об'єктами і наземними станціями, - заявив Ван Цзянь Юй, виконуючий обов'язки заступника головного інженера проекту.

Команда дослідників вже почала проводити експерименти і вже отримані попередні дані, - заявив Пан Дзянь Вей, старший науковий співробітник проекту.

Китай провів успішний запуск першого в світі квантового супутника з космодрому Цзюцюань 16 серпня 2016 року.

Супутник Мо-Цзи буде проводити дослідження в сфері квантової зв'язку, захищеного від злому, передаючи з космосу ключі, стійкі до злому і даючи розуміння маловивченого феномену квантової фізики - так званої квантової сплутаності.

- 19 січня, 2016

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 20.01.2017, 13:31 | Повідомлення # 1058
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Річниця запуску першого білоруського

телекомунікаційного супутника «Белінтерсат-1»




15 січня 2016 року у позицію 51,5 градуса східної довготи був успішно запущений геостаціонарній супутник «Белінтерсат-1».

Політ супутника нормальний, всі системи функціонують штатно, всі параметри знаходяться в заданих межах.

Термін активного існування космічного апарата не менше 15 років.

Колектив проекту «Белінтерсат» успішно вирішує поставлені перед ним складні завдання.



RATVODДата: Четвер, 26.01.2017, 10:21 | Повідомлення # 1059
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутник зв'язку ABS-2A

повністю введений в експлуатацію




Компанія Boeing створила для глобального супутникового оператора Asia Broadcast Satellite (ABS) супутник ABS-2A
- повністю електричний космічний апарат типу 702, введений в експлуатацію 21 січня.


Даний супутник став другим повністю електричним апаратом, який компанія Boeing виготовила для ABS.

ABS-2A був запущений в космос в червні 2016 року на борту ракети Falcon 9, яка належить компанії SpaceX, і повинен буде забезпечувати широкий спектр послуг супутникового зв'язку, включаючи послуги DTH-платформ.

«Ми провели три інвестиційні проекти з будівництва і запуску трьох супутників протягом трьох років поспіль (ABS-2 в 2014, ABS-3A в 2015 і ABS-2A в 2016). Супутник ABS-2A - останній апарат підвищеної ємності, що забезпечує розширення ємності та безперервність надання послуг супутникового зв'язку з нашої ключової точки доступу над регіоном Індійського океану. Супутник розміщений в парі із супутником ABS-2 в преміальній орбітальній позиції компанії - 75 східної довготи, а також оптимізований для надання послуг передачі відео для зростаючої сфери кабельного телебачення та DTH», - говорить генеральний директор ABS Том Чой.

Космічний апарат оснащений 48 транспондерами Ku-діапазону, має 5 виділених надпотужних променів Ku-діапазону і буде обслуговувати клієнтів ABS в країнах Африки, в регіоні MENA (Близький Схід і Північна Африка), Росії, Південній і Південно-Східній Азії, перебуваючи в орбітальній позиції 75 градусів східної довготи.

«Компанія Boeing стала першим виробником супутників, що створює і продає повністю електричні апарати, і наш останній супутник підтверджує наше лідерство в цій сфері, - заявив президент компанії Boeing Satellite Systems International Марк Співак. - Швидка, платформа супутника типу 702 в поєднанні з ефективністю повністю електричного двигуна дозволяє запускати два супутника всередині однієї ракети. Ця можливість об'єднувати супутники в одному пусковому модулі відповідно до наших запатентованих розробок дозволяє нашим клієнтам мінімізувати витрати, пов'язані з запуском одного супутника».

Компанія ABS є одним з найбільш швидкозростаючих глобальних супутникових операторів в світі. ABS пропонує повний спектр індивідуальних рішень для мовних компаній, провайдерів, промислового сектору та урядових організацій, включаючи послуги мовлення, передачі даних і телекомунікацій.

Компанія ABS управляє угрупованням супутників, в яку входять такі апарати, як ABS-2, ABS-2A, ABS-3A, ABS-4 / Mobisat-1, ABS-6 і ABS-7. Супутники, що належать компанії, охоплюють своїм сигналом 93% населення планети, яке проживає в Північній і Південній Америці, Африці, Азійсько-Тихоокеанському регіоні, в Європі, на Близькому Сході, в Росії і країнах СНД. Штаб-квартира компанії ABS розташована на Бермудських островах; компанія також має офіси в Сполучених Штатах, ОАЕ, Південній Африці та країнах Азії. Більшість акцій ABS належить фондам, які перебувають в управлінні європейської приватної інвестиційної компанії Permira. Належачі Permira фонди купили ABS в 2010 році.

Борис Скуратівський

- 25 січня, 2017.




RATVODДата: Четвер, 26.01.2017, 22:51 | Повідомлення # 1060
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Китайці ведуть переговори про покупку

компанії
Asia Broadcast Satellite




Компанія China Communication Technology (CCT) - в списку фінальних претендентів на покупку компанії Asia Broadcast Satellite (ABS)
- оператора зв'язку, який був виставлений на продаж європейської приватною інвестиційною компанією Permira.


Компанія CCT з Шенчженя, що є провідним постачальником обладнання для військової зв'язку, досить далеко просунулася в переговорах з Permira, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, які побажали залишитися неназваними в силу конфіденційності переговорів. За даними одного з них, Permira просить за свій актив близько 1 мільярда доларів. Втім, є й інші претенденти, зацікавлені в покупці Asia Broadcast Satellite, - заявило джерело.

Компанія Permira отримала контроль над Asia Broadcast Satellite в 2010 році в результаті операції вартістю в 184 мільйони євро (195 мільйонів доларів). Компанія, яку очолює генеральний директор Томасом Чоем, володіє групою супутників, що роздають сигнал телебачення і мобільного зв'язку клієнтам в Європі, на Близькому Сході і в Азії. Згідно з інформацією, розміщеною на web-сайті фірми, останній її супутник ABS-2A був запущений в космос в червні 2016 року, а днями він був введений в комерційну експлуатацію.

Компанія CCT не досягнула остаточної угоди з Permira в потрібний термін і немає ніякої впевненості щодо того, що переговори будуть результативними і закінчаться транзакцією, - кажуть джерела. Представник прес-служби CCT відмовився давати коментарі, а представники Permira поки не дали відповіді журналістам.

Угода, обговорювана компанією CCT, може стати другою спробою китайської компанії придбати закордонного супутникового оператора.

У серпні минулого року компанія Beijing Xinwei Technology Group Co., очолювана китайським магнатом, відомим своїми заявами про плани будівництва судноплавного каналу вартістю в 50 мільярдів доларів через Нікарагуа, погодила покупку ізраїльської компанії Space Communication Ltd. У вересні, після вибуху на космодромі, що знищив один з супутників ізраїльської компанії, Xinwei вела переговори про зміну умов угоди. Пізніше стало відомо, що переговори зайшли в глухий кут.

Компанія CCT є найбільшим утримувачем акцій Шеньчженьській компанії Huaxun Fangzhou Co., ринкова вартість якої, за даними Bloomberg, становить 1,8 мільярда доларів. Голова правління Huaxun Fangzhou Лі Сянь-Янь є співзасновником і одним з найбільших акціонерів китайського виробника електромобілів BYD Co.

Борис Скуратівський

- 26 січня, 2017.




RATVODДата: Вівторок, 31.01.2017, 21:07 | Повідомлення # 1061
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Проблемний супутник Intelsat 33e

введений в експлуатацію




У компанії Intelsat повідомили, що супутник Intelsat 33e - другий з супутників високої пропускної здатності (HTS)
серії Intelsat EpicNG - успішно пройшов всі орбітальні тести і був введений в експлуатацію 29 січня
.


Побудований фірмою Boeing і запущений на орбіту в серпні 2016 року, супутник Intelsat 33e оснащений сучасним цифровим модулем. Завдяки гнучкій конструкції HTS-модуля, супутник Intelsat 33e, що працює в орбітальній позиції 60 ° східної довготи розширить можливості компанії Intelsat в сфері надання HTS-послуг в C, Ku- і Ka-діапазонах на території Європи, Близького Сходу, Африки, Азіатсько-Тихоокеанського , Середземноморського регіонів і в акваторії Індійського океану. Це дасть можливість надавати корпоративні та широкосмугові послуги операторам фіксованих і мобільних мереж, провайдерам мобільних послуг для авіаційного та морського транспорту і урядовим організаціям. Потужні сфокусовані промені супутника Intelsat 33e також забезпечать можливість поширення локалізованого контенту від медіа-компаній, що працюють в регіоні.

«Отриманий нами досвід введення в експлуатацію супутників типу Intelsat EpicNG і пропозиції клієнтам їх послуг підтвердило наші споконвічні уявлення про потенціал HTS, - говорить генеральний директор Intelsat Стівен Спенглер. - Ми маємо в своєму розпорядженні динамічну, відкриту платформу, яка і розвивається , і можливості якої будуть продовжувати рости з плином часу, надаючи технологічний трамплін нашим клієнтам, що бажають зробити сьогодні інвестиції, які забезпечать їм зростання на десятиліття вперед. У компанії Intelsat впевнені в тому, що перспективи, що відкриваються HTS, а також наші розробки і стратегії допоможуть просунути НВ ринку наше бачення відкриття доступу до нових, більш широких і швидко зростаючии секторів для нас і наших клієнтів».

Послуги програми Intelsat EpicNG стали доступні в березні 2016 роки після введення в експлуатацію супутника Intelsat 29e, який розташований в орбітальній позиції 310 ° східної довготи і забезпечує покриття смуги, що тягнеться через Південну і Центральну Америку, країни Карибського басейну, східні райони Сполучених Штатів і північну частину Атлантичного океану. Ще три додаткових супутника типу Intelsat EpicNG - Intelsat 32e, Intelsat 35e і Intelsat 37e повинні відправитися в космос протягом поточного року. Глобальне покриття системи Intelsat EpicNG доповнить супутник Horizons 3e, який планується запустити в другій половині 2018 року в орбітальну позицію 169 ° східної довготи. Супутник Horizons 3e розширить покриття системи Intelsat EpicNG на акваторію Тихого океану, а також допоможе збільшити присутність Intelsat EpicNG в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Нагадаємо, у вересні минулого року стало відомо про технічні проблеми, що виникли в системі двигунів супутника Intelsat 33e в процесі його руху на заплановану орбіту. Це призвело до зміщення термінів введення апарату в комерційне використання з кінця 2016 на початок 2017 року. Крім того повідомлялося, що технічні неполадки із супутником Intelsat 33e можуть стати причиною для виплати страховки.

Борис Скуратівський

- 31 січня, 2017.




RATVODДата: Вівторок, 31.01.2017, 21:19 | Повідомлення # 1062
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Ракета Ariane 6, незважаючи на потужність,

не здатна повертатися на Землю




Європейське космічне агентство (ESA) представило нове анімаційне відео,
що ілюструє роботу систем майбутньої ракети Ariane 6.


Це буде потужна ракета, яка повинна буде допомогти Європі зберегти свої конкурентні переваги в сфері комерційних запусків, не покладаючись на підтримку з боку приватного сектора. Однак, в епоху, коли на горизонті встає світанок ракет багаторазового використання, Ariane 6 не зможе нас нічим таким здивувати - найближчим часом ви не побачите ніяких епічних приземлень в стилі ракети Falcon 9.



В даний час ракеті Ariane 5 від ESA належить найважливіша роль на ринку запуску супутників для комерційного сектора. Однак стабільність її позицій опинилася під загрозою після появи на ринку таких американських компаній, як SpaceX. Тому сьогодні складно сказати, наскільки успішно ракета Ariane 6 зможе конкурувати з компанією SpaceX і іншими гравцями ринку.

В ESA планують перший політ ракети Ariane 6 на 2020 рік. При цьому нова ракета повинна заощадити гроші агентства - за прогнозами, її використання зменшить витрати, пов'язані з запусками супутників, на половину. В ESA також планують повторно використовувати двигуни ракети Ariane 5, що дасть можливість заощадити ще більшу кількість грошей.

Проте, ракета Falcon 9 від компанії SpaceX все одно може виявитися більш доступною за вартістю, ніж Ariane 6, оскільки її конструкція передбачає багаторазове використання. І в разі успіху проекту вартість його буде знижуватися і далі. Приміром, вартість стартових двигунів перевищує 60 мільйонів доларів, проте, як відомо, в SpaceX працюють над тим, щоб зробити приземлення і повторне використання стартових двигунів першого ступеня звичайним і рутинним процесом. Це істотно зменшить собівартість польотів і збільшить перспективи втілення в життя мети Ілона Маска, спрямованої на створення на Марсі колонії людства. У той же час, ракета Ariane 6 є одноразовою - вона виводить в космос супутник і більш не придатна до використання. Таким чином, всі гроші, витрачені на її створення і запуск, згорають раз і назавжди.

Незважаючи на те, що в короткостроковій перспективі проект ракети Ariane 6 може бути фінансово вигідним, в довгостроковій перспективі її конструкція може виявитися застарілою. У липні минулого року президент французького космічного агентства CNES Жан-Ів Ле-Галль заявив, що не бачить необхідності терміново розробляти ракету багаторазового використання.

«Сьогодні, беручи до уваги цілі, які стоять перед ракетою Ariane 6, ми вважаємо, що дана ракета зможе отримати непогані позиції на ринку, - заявив Ле-Галль. - І якщо ринок зіткнеться з подальшим зниженням цін, ми будемо вивчати, що відбувається».

У ракеті Ariane 6 використовуються твердопаливні стартові двигуни. Ракета може випускатися в двох конфігураціях - в залежності від вимог до продуктивності і середньої вантажопідйомності. У конфігурації Ariane 62 використовується два стартових двигуна для «одиночного запуску» - наприклад, для виведення на орбіту космічних апаратів середнього розміру, призначених для зйомок поверхні Землі та інших досліджень. У конфігурації Ariane 64 встановлюється чотири стартові двигуни - для «подвійного запуску».

Попередня розробка конструкції ракети була завершена в червні 2016 року, а в якості стартового майданчика для неї буде використовуватися Європейський космопорт в Куру, Французька Гвіана. Інженери, що працюють над проектом, розмірковують над тим, у скільки може обійтися перетворення ракети в ракету частково багаторазового використання. Однак це не є основним пріоритетом для проекту Ariane 6.

Борис Скуратівський

- 31 січня, 2017.




RATVODДата: Середа, 01.02.2017, 23:06 | Повідомлення # 1063
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
SpaceX будує нову лабораторію

по розробці супутників




У компанії SpaceX планують побудувати до 4 425 геосінхронних супутників
з метою надання недорогих послуг доступу в Інтернет користувачам по всьому світу.


Каліфорнійська космічна компанія, очолювана відомим своєю прихильністю технологічним новаціям підприємцем Ілона Маском орендувала додатково 40 625 футів площі в Redmond Ridge Corporate Center - приблизно в 10 хвилинах на машині від існуючого офісу компанії, на схід від Сіетла.

Власники орендованих площ подали минулого місяця запит в управління по будівництву округу Кінг, заявивши про свої плани вкласти 2,1 мільйона доларів на проведення робіт по поліпшенню даного майданчика. Видання GeekWire повідомляє, що новий майданчик стане науково-дослідною лабораторією для програми супутникового Інтернету. Маса кожного з 4 425 супутників становитиме 850 фунтів при розмірі в 13х6х4 фута; апарати будуть оснащені спеціальними сонячними панелями, а їх термін експлуатації за планом повинен буде скласти від п'яти до семи років.

За словами Ілона Маска, для розробки і побудови супутників в штаті Вашингтон в кінцевому підсумку буде створено не менше 1 000 робочих місць. Район Сіетла виглядає для цього особливо привабливим через велику кількість талановитих інженерів, які мають досвід у сфері досліджень в області авіаційних і космічних технологій. Також поруч знаходяться компанії Boeing, Microsoft і Blue Origin, очолювана керівником Amazon Джефом Безос.

В даний час компанія SpaceX оголосила про відкриття 60 вакансій для бажаючих працювати в новій лабораторії в Сіетлі, яка буде займатися розробкою і тестуванням компонентів нових інтернет-супутників. 27 січня видання The Puget Sound Business Journal повідомило про те, що завод буде розташований в околицях Кента, штат Вашингтон, який знаходиться між Сіетлом і Такомою, проте, прес-секретар компанії Джон Тейлор заявив в інтерв'ю GeekWire про те, що конкретні рішення щодо місця будівництва заводу поки не приймалися.

У поданій до FCC заявці, пов'язаної зі створенням системи супутникового інтернету, компанія SpaceX вказала, що перші супутники можуть бути розгорнуті на орбіті вже в 2018 році, а в наступні три роки їх там буде вже близько 800. Перший етап програми передбачає покриття сигналом континентальної території Сполучених Штатів, Пуерто-Ріко і Американських Віргінських островів.

У січні 2015 року Ілон Маск провів закриту зустріч для 400 осіб в Seattle Center. Нижче ви знайдете відео, записане під час цієї зустрічі. «Ми хочемо докорінно способом змінити світ супутників - точно також, як свого часу ми змінили ракети», - заявив Маск присутнім. В кінцевому підсумку, за словами Маска, доходи, отримані від програми розгортання супутникового Інтернету, можна буде направити на проведення досліджень Марса і колонізацію даної планети. Потім Маск пояснив, чому в SpaceX вибрали для реалізації програми супутникового Інтернету саме район Сіетла. «У районі Сіетла проживає безліч талановитих людей, і багато хто з вас, хлопці, не хотіли б переїжджати в Лос-Анджелес».



Борис Скуратівський

- 01 лютого, 2017.




RATVODДата: П`ятниця, 17.02.2017, 11:24 | Повідомлення # 1064
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Китайський супутник Shijian-13

буде запущений в квітні




Супутник Shijian-13, розроблений Китайською академією космічних технологій (КАКТ),
планують вивести на орбіту в квітні, повідомляє газета China Daily.


«Цей супутник стане самим передовим з наявних аналогів національного виробництва. В рамках експерименту він буде забезпечувати оптичну зв'язок з використанням лазерів в ланці космос-Земля», - розповіли розробники. Shijian-13 здатний забезпечувати Ка-діапазон (від 26,5 до 40 ГГц), дозволить створити систему модернізованого надшвидкісного бездротового інтернету в країні. Швидкість передачі даних зросте до 20 гігабайт в секунду.

«Супутник важить 4,6 метричні тонни. Він буде перебувати на геостаціонарній орбіті, на висоті 36 тис. метрів протягом найближчих 15 років», - йдеться в повідомленні академії. За даними КАКТ, апарат буде виведений на орбіту ракетою-носієм «Чанчжен-3В» з космодрому «Січан» (південно-західна провінція Сичуань).

У планах КНР запуск в червні космічного апарату для супутникових платформ нового покоління DFH-5 - Shijian-18 з південного космодрому «Веньчан». КАКТ займається також розробкою супутникових систем для інших країн: Венесуели, Лаосу і Пакистану.

17.02.2017

RATVODДата: Четвер, 16.03.2017, 23:21 | Повідомлення # 1065
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У Канаді побудують космопорт для запуску

українських ракет




Канада ось-ось отримає власний майданчик для проведення космічних запусків. Компанія Maritime Launch Services (MLS) підтвердила наявність планів щодо побудови та обслуговування комерційної стартового майданчика в провінції Нова Шотландія на східному узбережжі Канади. Будівництво нового космопорту почнеться через рік, а введення його в експлуатацію намічений на 2022 рік.

Майданчик буде побудована біля містечка канзу в провінції Нова Шотландія. Компанія Maritime Launch Services сподівається використовувати її для запуску до щорічно 8 ракет, які виводять супутники на орбіту. Ракета Циклон-4М українського виробництва, яку планується використовувати для проведення запусків з канзу, має вантажопідйомність до 3 350 кг.



Вид з висоти пташиного польоту на потенційне місце розташування стартового майданчика в канзу, Нова Шотландія.
Млява сьогодні територія в найближчі кілька років може стати високотехнологічним ракетним хабом.

© Maritime Launch Services


При будівництві космопорт враховуються певні вимоги, що робить деякі з локацій кращими для таких об'єктів. Вони повинні розташовуватися поблизу розвиненої транспортної інфраструктури, щоб полегшити доставку до стартового майданчика ракет, вантажів для виведення на орбіту і інших матеріалів. Разом з тим, такі об'єкти повинні знаходитися подалі від населених пунктів - щоб уникнути можливих негативних наслідків при аваріях. Крім цього, космопорт повинен забезпечувати траєкторію, необхідну для виведення вантажу на задану орбіту.

Нова Шотландія - не єдина локація, що розглядається компанією MLS. Перш ніж зупинити свій вибір на канзу в Новій Шотландії, компанія вивчила 14 різних місць в Північній Америці, включаючи одну локацію в Мексиці і одну в США. Однак в підсумку інтерес і підтримка з боку місцевого уряду допомогли компанії MLS прийняти рішення на користь канзу.

Ракети «Циклон-4М» мають відмінну репутацію з точки зору безпеки. «Південне» - компанія, яка їх випускає, - працює на ринку вже 62 роки, запустивши за цей час 875 ракет, а також побудувавши і запустивши 400 космічних апаратів. Ракети типу «Циклон» успішно запускалися в космос 221 раз.

MLS - це група американських експертів аерокосмічної галузі, що включає осіб, які працювали з NASA. Вони працюють з виробниками ракети «Циклон 4», які вже давно хочуть вийти на ринок Північної Америки.

Ракети сімейства «Циклон» літають в космос починаючи з 1969 року. «Циклон 4» - новітня і найпотужніша ракета з даного сімейства. Це триступенева ракета на НДМГ-паливі, що використовує в якості окислювача азотний тетраоксид.

Це вже не перша пропозиція, що стосується питання побудови космопорту в Канаді. У 2010 році Канадське космічне агентство розглядала в якості можливого місця будівництва майданчика для запуску невеликих супутників острів Кейп-Бретон, також розташований в Новій Шотландії. Канадсько-Американський консорціум PlanetSpace також шукав в Новій Шотландії місце для побудови пускового комплексу, однак, не зміг отримати достатнього фінансування від NASA в 2008 році. З космодрому в Форт-Черчилль в провінції Манітоба свого часу було вироблено понад 3 500 суборбітальних запусків, проте в 1985 році цей об'єкт був закритий.

Космодром в канзу - це суто приватний бізнес-проект, до реалізації якого не причетні ні уряд Канади, ні Канадське космічне агентство (CSA). Поки не ясно, чи надасть будь-який вплив на подальшу діяльність CSA поява космодрому на канадській землі. Однак канадцям, щонайменше, не доведеться їхати далеко від дому, щоб подивитися на запуски ракет.



Так в уяві художника виглядає майбутній пусковий комплекс -
© Alcântara Cyclone Space


Борис Скуратівський

- 16 березня, 2017.


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024