FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 15:33

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Четвер, 04.05.2017, 21:42 | Повідомлення # 1081
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Подвійний успіх SpaceX: компанія успішно запустила супутник

і повернула першу ступінь ракети на
Землю




1 травня ракетна компанія Ілона Маска SpaceX успішно запустила в космос супутник, а кількома хвилинами пізніше
особливо цінна перша ступінь ракети-носія Фалькон-9 приземлилася в точно призначену для цього точку
- в центрі спеціального майданчика Маска в Зоні 1 на космодромі на мисі Канаверал.


Сам по собі запуск - а це був запуск американського «супутника-шпигуна» - пройшов, як то кажуть, без сучка і задирки, хоча старт, перед цим намічений на неділю, був відкладений через проблеми з бортовим датчиком.

Це вже п'ятий успішний запуск, проведений компанією SpaceX з початку року. Він відбувся о 7:15 за літнім часом східного узбережжя США.
В силу секретності даного супутника, компанія SpaceX надала дуже мало інформації щодо рухів супутника на орбіті і траєкторії ракети.

Втім, цензура не стосується першого ступеня ракети Фалькон 9, яка, вивівши вантаж на потрібну висоту, акуратно розвернулася, перезапустила три двигуни з метою гальмування руху, а потім запустила один двигун, який відправив її прямо на землю.

Це вже 10-ий випадок успішного приземлення першої ступені ракети компанії SpaceX (всього було 15 спроб), і четвертий випадок приземлення на твердий майданчик на мисі Канаверал. Решта успішні приземлення першого ступеня ракети були зроблені на плавучу платформу.

Наступним пунктом на порядку денному команди компанії SpaceX є намічений на 15 травня запуск супутника Inmarsat.

Борис Скуратівський

- 04 травня, 2017



slavasamДата: Середа, 10.05.2017, 21:51 | Повідомлення # 1082
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Болгарський супутник BulgariaSat-1 відправиться на орбіту в середині червня


Минулої п'ятниці в болгарській телекомунікаційної компанії Bulsatcom заявили про те, що належить їй геостаціонарний супутник BulgariaSat-1 – перший подібний болгарський апарат – вирушить у космос в середині червня.

Супутник буде виведений на орбіту за допомогою ракети Falcon 9 від компанії SpaceX. Ця ракета є частково багаторазовою, що знижує собівартість запуску і дає малим країнам можливість обзавестися власними супутниками, заявив генеральний директор Bulsatcom Максим за яків.

Перед відправкою на стартовий майданчик американського Космічного центру імені Кеннеді, звідки супутник повинен відправитися в космос, апарат пройшов цілий ряд тестів, які повинні гарантувати його нормальну роботу протягом усього проектного терміну експлуатації в суворих умовах космосу, – йдеться в заяві компанії.

Підготовка стартового майданчика до запуску займе приблизно місяць, протягом якого пройдуть, зокрема, попередні тести і випробування супутника. В даний час над фінальною стадією проекту працює команда з семи болгарських інженерів.

Після запуску супутник BulgariaSat-1 буде розміщений на орбіті на висоті 36 000 кілометрів над Землею. Протягом наступного місяця наземний центр контролю проведе всі необхідні тести і зробить потрібні налаштування для того, щоб зробити супутник повністю готовим до початку мовлення.

Супутник розташується в орбітальній позиції 2 градуси східної довготи і буде надавати послуги DTH-платформ і провайдерам служб передачі даних на Балканах, Близькому Сході, в Північній Америці і Європі.

Супутник належить компанії Bulsatcom, яка і буде його експлуатувати. Приблизно 46% всіх ємностей супутника буде використовуватися компанією та її дочірніми структурами для надання послуг на болгарській і сербській ринках. Проект реалізується за підтримки Американського експортно-імпортного банку (EXIM), який виділив позику в розмірі 150 мільйонів доларів.

Побудований компанією SSL на базі платформи LS1300 супутник BulgariaSat-1 має проектний термін експлуатації 15 років і зможе надавати свої послуги протягом 18 років. Маса супутника при запуску складе 3 669 кілограмів. Апарат забезпечений двома сонячними батареями, які дадуть в космосі потужність 10 кВт.

Супутник BulgariaSat-1 укомплектований двома транспондерами послуг фіксованого зв'язку (FSS) Ku-діапазону і 30 транспондерами мовних послуг (BSS) в Ku-діапазоні.
джерело


Повідомлення відредагував slavasam - Середа, 10.05.2017, 21:56
slavasamДата: Четвер, 11.05.2017, 21:53 | Повідомлення # 1083
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Супутник SES-15 запустять на орбіту за допомогою ракети-носія «Союз»


Компанія Arianespace продовжує активні приготування до майбутнього запуску на орбіту чергового космічного апарату: вже наступного тижня супутник зв'язку SES-15 повинен відправитися в космос на борту ракети «Союз» з космопорту, розташованого на території Французької Гвіани.

Супутник вже встановлений на спеціальний адаптер, який використовується в якості інтерфейсу для його інтеграції з ракетою-носієм «Союз». Установка супутника на адаптер була проведена в спеціальному цеху S1B Космопорту.

SES-15 стане вже 40-им за рахунком супутником, запущеним компанією Arianespace за замовленням європейського супутникового оператора SES. Проте вперше для запуску супутника цього давнього клієнта Arianespace на космодромі у Французькій Гвіані буде використана ракета «Союз».

Розрахункова маса супутника в момент запуску складе 2 302 кг, при цьому загальна сила тяги ракети «Союз» визначено як 2 447 кг – з урахуванням пристрої для інтеграції супутника та іншого обладнання.

Вранці 18 травня із стартового майданчика для запусків ракет типу «Союз» (ELS) в Синнамари, Французька Гвіана, супутник SES-15 буде відправлений на субгеостационарную перехідну орбіту. Відповідно до встановленої в Arianespace системі нумерації запусків різних типів ракет, даної місії присвоєно номер VS17, що означає 17-ий за рахунком запуск ракети типу «Союз» з Космопорту.
джерело
RATVODДата: Середа, 17.05.2017, 20:04 | Повідомлення # 1084
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутник SES-10, запущений в космос ракетою Falcon 9,

введений в комерційну експлуатацію




Космічний апарат SES-10, що належить супутниковому оператору SES і розташований в орбітальній позиції 67 ° західної довготи,
введений в комерційну експлуатацію і почав обслуговувати клієнтів в країнах Латинської Америки.


Даний апарат став першим геостаціонарним супутником, який був запущений багаторазовою ракетою Falcon 9 компанії SpaceX. Супутник був виведений в космос зі стартового майданчика Космічного центру імені Кеннеді в штаті Флорида ще в кінці березня і з тих пір проходив орбітальні тести.

Новий апарат став першим супутником SES, призначеним для надання послуг користувачам, що знаходяться на території країн Латинської Америки.

Супутник укомплектований 55 транспондерами Ku-діапазону в еквіваленті 36 МГц. Десять надпотужних променів супутника збільшать існуюче покриття компанії SES в регіоні і нададуть додаткові ємності, необхідні для потреб мовлення DTH-платформ, служб корпоративної та мобільного зв'язку в Мексиці, країнах Центральної і Південної Америки і Карибського басейну.

Відповідно до угоди, укладеної компанією SES з країнами Андського Співтовариства (в число яких входять Болівія, Колумбія, Еквадор і Перу), що володіють правами на використання орбітальної позиції 67 ° західної довготи, супутник буде надавати ємності для кожної держави-спільноти, працюючи під ім'ям Simón Bolivar 2

Борис Скуратівський

- 16 травня, 2017



RATVODДата: Середа, 31.05.2017, 12:12 | Повідомлення # 1085
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
SpaceCom і «Укркосмос» планують вивести

регіональні телеканали на супутник



Фото - pinme.ru

Ізраїльський супутниковий оператор SpaceCom і держпідприємство «Укркосмос» готуються запустити
пілотний проект по супутниковому мовленню для регіональних телеканалів України.


У ньому може взяти участь будь-який регіональний телеканал з будь-якої області країни. Орієнтовна вартість для кожного - $ 4,5 тис. На місяць за SD-мовлення в стислому стандарті MPEG-2. На перші три місяці передбачені пільги.

Презентація проекту відбулася минулого тижня в заміському комплексі відпочинку під Львовом. Як розповіли мені на ринку, захід відвідали близько 60 телеканалів з різних регіонів. У SpaceCom мають намір провести подібну презентацію в Одесі, де, як відомо, зосереджено найбільше місцевих мовників - близько 20.

Станом на сьогодні супутникове мовлення ведуть тільки 8 регіональних телеканалів: комунальні «Київ» (Київська міськрада), «Перший західний» (Львівська міськрада), «Галичина» (Івано-франківський облрада), а також мовники Громадського - «Тиса» (Ужгород ), «ДоТеБе» (Краматорськ) і «Крим». З приватних регіональних каналів на супутникове мовлення розщедрилися лише «34» (Дніпро) і «Донбас» (тимчасово Дніпро) з «Медіа Групи Україна».

Проект не зможе відбутися без залучення Нацради з питань телебачення і радіомовлення - телеканали зобов'язані проліцензоватися у регулятора. Звернувся хоча б один з 60-ти за супутниковими ліцензіями, поки невідомо. Коли все це може стартувати, не повідомляється. Проект повністю належить SpaceCom, роль «Укркосмосу» зведена до мінімуму - підприємство не буде орендувати у ізраїльтян транспондер, а всього лише надасть бажаючим телеканалам послуги з АПЛІНК. Питання в ціні: з боку представники SpaceCom озвучили, що SD-мовлення в стислому стандарті MPEG-4 обійдеться регіональним мовникам в $ 4,5 тис., а регіональні телеканали говорили, що потягнуть оплату тільки в тому випадку, якщо вартість послуги складе $ 2 тис.

Нагадаю, в листопаді минулого року «Укркосмос» оновив телепорт і перевів телеканали, які обслуговує, зі стандарту MPEG-2 в стислий стандарт MPEG-4, сформувавши для ринку нову пропозицію: ціна на SD-мовлення знизилася з $ 10 до $ 5 тис. на місяць. За ціною SD-мовлення ($ 10 тис.) «Укркосмос» тепер пропонує НD-мовлення в стислому стандарті MPEG-4. З березня «Укркосмос» орендує транспондер на супутнику Amos 7 (колишній AsiaSat 8), на якому віщають 7 некодованих телеканалів у форматі SD: «Перший західний», «Відродження», Boutique TV, «ПП Інфо», «Малятко ТВ», «Телевсесвіт» і «Галичина». У стислому MPEG-4 поки веде мовлення лише «Телевсесвіт».

В кінці березня я вам розповідала, що Національна громадська телерадіокомпанія України розглядає ідею підняти на супутник всі 26 телеканалів з обласної мережі. Тоді заступник гендиректора «Укркосмосу» Юрій Баличев говорив, що його підприємство очікує остаточного рішення з боку НСТУ, яка сьогодні поширює сигнал за допомогою аплинка СТБ (піднімає телеканали на супутник Amos 3), хоча до квітня минулого року користувалася послугами «Укркосмосу».

Бажання SpaceCom отримати якомога більше клієнтів цілком зрозуміло. Цікаво, що про це думають конкуренти - супутникові оператори SES і Eutelsat.

29.05.2017

RATVODДата: Середа, 31.05.2017, 14:10 | Повідомлення # 1086
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Інфраструктуру для "Сункар" на Байконурі

почнуть передавати Казахстану в 2018 році




Інфраструктура буде передана в довірче управління спільному підприємству "Байтерек",
спеціально створеному для реалізації цього проекту


Стартові комплекси ракети-носія "Зеніт" і забезпечуючу інфраструктуру на космодромі Байконур, з якої плануються пуски ракет "Сункар" і запуски корабля "Федерація", почнуть передаватися з російської оренди у власність Казахстану з 2018 року.

"Згідно з "дорожньою картою" з січня 2018 року казахстанська і російська сторони почнуть процес виключення об'єктів наземної космічної інфраструктури космічного ракетного комплексу" Зеніт-М "зі складу орендованих Російською Федерацією і повернення їх Республіці Казахстан. Об'єкти є власністю Казахстану. Перелік об'єктів буде визначатися компетентними органами сторін за погодженням ", - повідомили ТАСС в Аерокосмічному комітеті міністерства оборонної й аерокосмічної промисловості Казахстану (Казкосмос).

Інфраструктура буде передана в довірче управління спільному підприємству "Байтерек", спеціально створеному для реалізації цього проекту, йдеться в офіційній відповіді Аерокосмічного комітету.

Домовленості про реалізацію проекту "Байтерек" на базі інфраструктури ракети "Зеніт" на космодромі Байконур і перспективною російської ракети-носія середнього класу були досягнуті в ході двосторонніх переговорів в 2016 році і схвалені керівництвом двох країн.

У Казкосмос уточнили, що залучення в проект "Байтерек" компанії "S7 Космічні транспортні системи", яка нещодавно стала власником проекту "Морський старт", не обговорювалося. В "Морському старті" також використовується інфраструктура для запуску ракет "Зеніт". Нову ракету в морському виконанні передбачається використовувати і в рамках цього проекту.

Крім цього, в Казкосмос повідомили, що поки не мають наміру здавати комплекс "Байтерек" в довгострокову оренду комерційним оператору. "Говорити про таку можливість передчасно", - розповіли там.

Комплекс "Байтерек"


Росія і Казахстан уклали угоду про створення ракетно-космічного комплексу "Байтерек" в 2004 році. Спочатку передбачалося, що з комплексу будуть проводитися пуски ракет-носіїв "Ангара". У 2013 році було прийнято рішення про створення комплексу на базі ракети "Зеніт" і наявної для неї інфраструктури. Однак події 2014 року на Україні (збірка ракет "Зеніт" проводилася на заводі "Південмаш" у Дніпропетровську) змусили припинити розвиток проекту. Після включення в 2015 році в Федеральну космічну програму РФ до 2025 року проекту зі створення нової ракети-носія середнього класу Росія запропонувала Казахстану реалізувати проект "Байтерек" з використанням цієї ракети.

Передбачається передача Казахстану майданчика космодрому №45. Вона включає дві пускові установки: використовувану в рамках міжнародного проекту "Наземний старт" та зруйновану аварією 1990 року.

У 2017-2018 роках з космодрому Байконур планується здійснити два запуски ракет-носіїв "Зеніт" з ангольським космічним апаратом AngoSat і українським супутником "Либідь".

В даний час Росія здійснює пуски з космодрому Байконур ракет "Протон" і "Союз". За оренду об'єктів космодрому Росія щорічно платить Казахстану 115 млн доларів США.

Нова ракета


Роскосмос відмовився від створення ракети-носія "Ангара- А5П" і будівництва пілотованої інфраструктури на космодромі Східний. Замість цього запуск пілотованого корабля "Федерація" планується проводити з космодрому Байконур на новій ракеті-носії середнього класу, що розробляється в рамках дослідно-конструкторської роботи "Фенікс". Раніше повідомлялося, що ракета отримає назву "Союз-5", а для використання за проектом "Байтерек" - "Сункар" (Сокіл). Перший запуск ракети "Союз-5" з "Федерацією" запланований на 2022 рік.

На створення нового носія в рамках Федеральної космічної програми планується витратити майже 30 млрд рублів. Бюджетне фінансування проекту почнеться в 2018 році.

Раніше керівники ракетно-космічної галузі заявляли про можливе скорочення термінів створення нової ракети до чотирьох - п'яти років. Зробити це планується за рахунок її розробки з використанням наявного в Росії заділу по ракеті-носію "Зеніт" (в Росії проводиться до 85% комплектуючих ракети, яка збиралася на Україні).

В подальшому стартовий комплекс для ракети "Союз-5", яка розробляється в тому числі для застосування в якості ракетних блоків першого ступеня ракети-носія надважкого класу, буде побудований на космодромі Східний.

У стратегії держкорпорації "Роскосмос" говориться, що льотні випробування ракети "Сункар" на Байконурі планується провести в 2021 році, ракети для "Морського старту" - у 2022 році, ракети для космодрому Східний - в 2034 році.

Єгор Алєєв

- 30 травня, 2017

RATVODДата: Четвер, 01.06.2017, 07:59 | Повідомлення # 1087
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Наносупутник «PolyITAN-2-SAU» на орбіті!



26 травня о 6 годині ранку за київським часом наносупутник «PolyITAN-2-SAU», який розробила команда
науковців, викладачів і студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського, виведено на навколоземну орбіту!


Наносупутник київських політехніків разом з ще 27 наносупутниками, створеними в університетах 19 країн і розміщеними в двох спеціальних контейнерах на вантажному космічному кораблі постачання «Cygnus CRS OA-7», був 18 квітня 2017 року запущений в космос з космодрому на мисі Канаверал (США) на борту американської ракети-носія «Atlas V». 22 квітня «Cygnus CRS OA-7» зістикувався з Міжнародною космічною станцією. І от у ніч проти 26 травня другу пускову партію з 18 університетських супутників, до складу якої входив і «PolyITAN-2-SAU», було виведено у задані точки навколоземної орбіти.

Усі ці космічні апарати беруть участь у проекті QB50, метою якого є демонстрація можливості запуску мережі (кластера) університетських наносупутників різних країн. Планувалося, що загальна їхня кількість сягатиме п’ятдесяти. Однак на момент старту в кластері залишилося лише 36 супутників, оскільки не всі університети впоралися з виготовленням апаратів з відповідними характеристиками. Тож партія з 28 апаратів була запущена в космос з мису Канаверал (як вказано вище, спочатку на МКС), ще 8 – з космодрому імені Сатіша Дхавана на острові Шрихарикота в Індійській затоці (цей пуск було здійснено одразу на задану навколоземну орбіту).

Основною метою запуску цих космічних апаратів є наукові дослідження нижньої термосфери Землі на висотах 90-420 км (вона є найменш дослідженою) для уточнення глобальної іоно-термосферної моделі (модель GITM). Після такого дослідження цю модель можна буде використовувати як інструмент для прогнозування атмосферних аномалій. Крім того, виконуватимуться оцінки чутливості вхідного параметру спеціально розроблених для такого дослідження датчиків мас-спектрометрів для уточнення моделі за результатами вимірювань.



Отож київський «PolyITAN-2-SAU» має стати частиною наукової космічної мережі, призначеної для дослідження термосфери. У рамках проекту QB50 він несе на борту корисне навантаження – експериментальний датчик аналізу зустрічного потоку газу FIPEX, здатний розрізняти і вимірювати характеристики атомарного і молекулярного кисню (атомарний кисень є основним елементом на висоті 90-420 км від земної поверхні, тому вимірювання його характеристик є дуже важливим для оцінки моделей термосфери).

Утім університетські супутники виконуватимуть й інші задачі – суто технічного плану. Скажімо, наносупутник КПІ ім. Ігоря Сікорського «PolyITAN-2-SAU» перевірятиме роботу системи орієнтації з маховиком, що спеціально для нього розробили політехніки. Власною розробкою є також розміщені на гранях апарату сонячні датчики, що входять до системи орієнтації, а також каркаси сонячних батарей, виконаних як багатошарові сотопанелі з вуглепластику та алюмінієвих комірок (так звані сендвіч-панелі) – вони забезпечують пасивну терморегуляцію і, водночас, виконують функції захисту, тощо.



Сам «PolyITAN-2-SAU» – це двоблочний супутник кубічної форми стандарту 2U CubeSat (2U означає, що супутник складено з двох блоків-кубиків, тобто за формою це паралелепіпед 10x10x20 см). Він належить до класу наносупутників, оскільки його вага є більшою 1, але не перевищує 10 кг. У рамному каркасі апарату розміщено електронні плати підсистем. Це підсистема обробки даних, підсистема навігації, орієнтації та стабілізації, підсистема комунікації, підсистема управління корисним навантаженням та підсистема електроживлення. На сотопанелях каркасу укріплено 4 сонячні батареї, що складаються з 16 арсенід-галієвих фотоелектричних перетворювачів. На панелі куба, що її в польоті буде направлено на Землю, розміщено дві виносні антени, що розгортаються на орбіті. На трьох суміжних панелях куба, що створюють спрямований у польоті на Сонце просторовий кут, містяться три датчика Сонця. До складу супутника входять чотири електронні плати розробки КПІ, стандарту PC104 з електронними компонентами підсистем, типових для даного класу супутників. Створення цього наносупутника стало можливим завдяки спонсорській підтримці Шеньянського аерокосмічного університету (м. Шеньян, Китайська Народна Республіка), Фонду ім. Калініна, ТОВ «Діона» та компанії «Boeing-Ukraine Ltd».

Нагадаємо, що це вже другий космічний апарат, який розроблено і побудовано під керівництвом завідувача лабораторії наносупутникових технологій теплоенергетичного факультету Національного технічного університету України «Київський політехнічний інституту імені Ігоря Сікорського» Бориса Рассамакіна. Перший – «PolyITAN-1» – був запущений 19 червня 2014 року. Метою його запуску було відпрацювання технологічних режимів польоту та дослідження елементів конструкції апарату з метою їх подальшого вдосконалення. Він і досі перебуває на навколоземній орбіті й щодня передає сигнали телеметрії до університетського центру управління польотом. Отримані від нього дані є надзвичайно корисними для дослідників та інженерів, використовувалися при проектуванні «PolyITAN-2» й враховуються при розробці наступного космічного апарату цієї серії - наносупутника «PolyITAN-3».

Оновлено 30 травня, 2017

RATVODДата: Четвер, 01.06.2017, 08:10 | Повідомлення # 1088
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Український супутник Либідь планують

відправити в космос
в грудні 2017 року



Так буде виглядати український супутник

Перший український телекомунікаційний супутник Либідь готові запустити на орбіту вже в нинішньому році.


Про це заступник директора Державного підприємства "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова" (Дніпро) Сергій Захарченко повідомив на прес-конференції, передають Українські Новини.

"Готовність ракети-носія супутника Либідь 85%-86%. Нам потрібно ще 10 мільйонів для двигуна. Пуск заплановано на грудень 2017 року", - сказав він.

За його словами, зазначений супутник дозволить Україні отримати дохід у розмірі 700 млн доларів за 5-7 років.

Відповідаючи на питання про портфель замовлень підприємства, Захарченко повідомив, що в квітні підприємство уклало контракт на виготовлення ракети-носія для програми Морський старт на загальну суму 250 млн доларів, а також уклала у травні контракт з Державним космічним агентством Індії на суму понад 14 млн доларів.

В кінці 2016 року НВ повідомляло, що дніпровський Південмаш знову займеться виготовленням ракет-носіїв Зеніт-3SL. Українські інженери готові робити до шести ракет на рік для проекту Морський старт.

- 31 травня, 2017

RATVODДата: П`ятниця, 02.06.2017, 21:16 | Повідомлення # 1089
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Японія запустила ракету

із супутником зв'язку
"Мітібікі"




За допомогою супутників Токіо планує створити власний аналог системи GPS після 2023 року


Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) провело запуск другого за рахунком супутника зв'язку "Мітібікі" за допомогою важкої ракети-носія H-2A. Трансляція старту з космодрому Танегасіма в південно-західній префектурі Кагосіма велася в прямому ефірі.
Запуск пройшов успішно, повідомила компанія Mitsubishi Heavy Industries, що займається виробництвом H-2A.

Супутник відокремився від ракети на висоті 275 км над поверхнею Землі і продовжив рух по заданій траєкторії.

Перший такий апарат був виведений на орбіту у вересні 2010 року, а до кінця поточного року буде запущено ще два супутники. За планом уряду Японії, до 2018 року чотири японських супутника будуть використовуватися для доповнення американської системи глобального позиціонування GPS, оскільки іноді користувачі відчувають труднощі при поганому сигналі в важкодоступних місцях.

Особливість цієї системи - у високому ступені шифрування сигналів. Це дає можливість, як стверджується, надійно захистити їх від перешкод, які можуть створювати ворожі держави або терористичні організації. Крім цивільних користувачів, на "Мітібікі" передбачається повністю переключити збройні сили і спецслужби Японії.

До 2023 року угруповання "Мітібікі" на орбіті планується збільшити до семи апаратів, що дозволить, в разі необхідності, повністю відмовитися від GPS і створити власний аналог під назвою QZSS. Також японські супутники, які будуть перебувати на високій еліптичній орбіті, зможуть забезпечити більш точне позиціонування з похибкою всього три сантиметри. Для порівняння, у системи GPS цей показник становить близько 10 метрів.

Завдяки цьому японська влада розраховують приступити до активного впровадження безпілотних технологій управління автомобілями, сільськогосподарською технікою і т.д. Ці заходи необхідні у зв'язку з поступовим старінням суспільства і скороченням працездатного населення в Японії.

Олексій Заврачаєв

- 01 червня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 02.06.2017, 21:17 | Повідомлення # 1090
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ракета Ariane 5 успішно запущена

з космодрому
Куру




Вона повинна буде вивести на орбіту два супутники: ViaSat-2 і EUTELSAT 172B


Запуск європейської ракети-носія Ariane 5 успішно здійснений сьогодні з космодрому Куру у Французькій Гвіані (Південна Америка).

Вона повинна буде вивести на орбіту два супутники: ViaSat-2 і EUTELSAT 172B, повідомляє Європейське космічне агентство в мережі мікроблогів Twitter.

- 02 червня, 2017



RATVODДата: Понеділок, 05.06.2017, 21:50 | Повідомлення # 1091
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Індія вперше запустила ракету-носій

вантажопідйомністю
4 тонни




До кінця 2017 також планується провести випробувальний запуск GSLV-Mk III-D1, ще більше збільшивши навантаження


Найбільша в Індії ракета-носій власної розробки GSLV Mark III (LVM3), здатна вивести на орбіту корисний вантаж вагою до 4 тонн, вперше успішно запущена в космос. Про це повідомила Індійська організація космічних досліджень (ISRO).

"Запуск ракети GSLV Mark III з вакуумним двигуном, яка вивела на орбіту супутник зв'язку GSAT-19 вагою 3336 кг, відбувся на території Космічного центру імені Сатіша Дхавана на острові Шріхарікота в штаті Андхра-Прадеш в 17:28 за місцевим часом (14:58 мск), - заявив глава ISRO Кіран Кумар. - Це великий ривок для нашої космічної галузі: досі корисне навантаження обмежувалася 2,2 тонни. до кінця поточного року ми проведемо ще один випробувальний запуск GSLV-Mk III-D1, ще більш збільшивши навантаження ".

За його словами, нова ракета дозволить в перспективі повністю відмовитися від послуг інших держав при запуску великих індійських супутників. "Нова індійська ракета зі стартовою масою 640 тонн тепер регулярно буде виводити на орбіту апарати вагою в 4 тонни, - підкреслив глава ISRO. - Більш того, з таким носієм Індія може розраховувати на велику частку на ринку міжнародних космічних запусків, який становить $ 300 млрд на рік ".

Крім того, GSLV-Mk III-D1 дозволить Індії втілити давню мрію про створення власної орбітальної станції. "Тепер у нас є всі можливості для створення космічної станції, треба лише визначити терміни і отримати фінансування", - заявив Кіран Кумар. За його словами, Індія досі не приступила до пілотованих польотів у космос тільки тому, що у країни не було ракет-носіїв з достатньою вантажопідйомністю, "але тепер це питання практично вирішене, тепер за умови схвалення програми урядом на відправку людини в космос буде потрібно всього сім років ".

Євгенія Кармаліта

- 05 червня, 2017

RATVODДата: Вівторок, 06.06.2017, 13:22 | Повідомлення # 1092
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ракета Ariane 5 вивела в космос найважчий за всю історію

експлуатації вантаж - супутники
ViaSat-2 і Eutelsat-172B




Ракета Ariane 5, запущена компанією Arianespace, вивела в космос найважчий вантаж за всю історію експлуатації
ракет подібного типу - модуль, що містить супутники ViaSat-2 і Eutelsat-172B, що відправилися на свої планові орбіти.


Запуск був проведений 2 червня, о 23:45 за Гринвічем (20:45 за місцевим часом або 01:45 за центрально-європейським часом) з європейського космопорту в Куру, Французька Гвіана. Тривалість місії становила приблизно 41 хвилину.

Першим, через 29 хвилин після запуску, з модуля вийшов у відкритий космос супутник ViaSat-2, маса якого при запуску складала 6418 кг. 12-ма хвилинами пізніше у відкритий космос був випущений супутник Eutelsat-172B масою в 3551 кг.

Супутник ViaSat-2, що належить американській компанії ViaSat, посилить покриття широкосмуговим інтернетом територій в Північній і Центральній Америці, країнах Карибського басейну, північній частині Південної Америки, а також трас морських і повітряних суден, що курсують в Атлантичному океані між Північною Америкою і Європою. Проектний термін експлуатації супутника становить понад 14 років.

Супутник Eutelsat-172B, побудований в Європі на замовлення Eutelsat, який представляє собою космічний апарат на повністю електричній тязі, буде використовуватися для надання телекомунікаційних послуг та послуг телерадіомовлення, а також послуг широкосмугового інтернету для повітряних суден і морський зв'язку в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Проектний термін експлуатації супутника становить понад 15 років.

Маса вантажного відсіку ракети в момент запуску становила 10 865 кг. При цьому загальна маса обох супутників склала 9969 кг, інша маса припала на кріплення і адаптери.

Політ отримав код VA237 і став 93 запуском за всю історію експлуатації ракет типу Ariane 5.

Борис Скуратівський

- 06 червня, 2017



RATVODДата: Четвер, 08.06.2017, 13:14 | Повідомлення # 1093
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Конвеєр по створенню супутників

для проекту
OneWeb запустять 27 червня




Компанія OneWeb і її виробничий партнер - компанія Airbus - роблять останні приготування
перед запуском у французькому місті Тулуза своєї виробничої лінії по створенню супутників.


Вона повинна бути введена в експлуатацію 27 червня, коли буде розпочато спорудження першого «пілотного» супутника, який, згідно з графіком, повинен бути готовий в жовтні.

Плани у OneWeb - наполеонівські, пише Advanced Television. Компанія збирається запустити в космос в цілому 2900 супутників, 900 з яких відправляться на орбіту в першу чергу. Старт нового космічного проекту намічений на 2018 рік.

На початковому етапі виробництва, безумовно, співробітникам OneWeb (і Airbus) належить відпрацювати на практиці багато робочі моменти. За словами Вайлера, кілька супутників буде розібрано і зібрано знову в цілях налагодження виробничого процесу і доведення його до максимальної якості. Після створення в Тулузі першої пари пробних супутників пріоритетним стане питання побудови 10 апаратів, повністю готових до запуску на орбіту (за допомогою ракети Союз від Arianespace), які повинні довести працездатність технології на практиці.

Засновник компанії OneWeb Грег Вайлер заявив в інтерв'ю журналістам, що його увагу «максимально сконцентровано» на питаннях, пов'язаних з підготовкою цих базових кроків. Компанія OneWeb паралельно будує завод з виробництва супутників у Флориді, де також будуть проводитися космічні апарати. Спорудження заводу у Флориді, на території належачого NASA центру Exploration Park, було розпочато спільно з партнерами з компанії Airbus в березні поточного року. Після завершення будівництва заводу буде створено приблизно 3000 робочих місць (безпосередньо для виробничого процесу і його підтримки), що дасть можливість виробляти приблизно 15 супутників OneWeb в тиждень.

Борис Скуратівський

- 07 червня, 2017



RATVODДата: Четвер, 08.06.2017, 16:30 | Повідомлення # 1094
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Ракета-носій "Протон-М" стартувала з космодрому Байконур



Пуск ракети з американським супутником Echostar 21 був проведений через рік
після припинення запусків через виявилені проблеми з двигуном


Ракета-носій "Протон-М" з американським телекомунікаційним космічним апаратом Echostar 21 стартувала з космодрому Байконур в Казахстані о 6:45 мск і пізніше вивела його в зв'язці з розгінним блоком "Бриз-М" на опорну орбіту, повідомили ТАСС в держкорпорації "Роскосмос ".

"Сталося відділення космічного апарату від третього ступеня ракети-носія", - сказали в Роскосмосі.

Подальше виведення космічного апарату на геоперехідну орбіту висотою з параметрами 36 тис. км на 2,3 тис. мм буде здійснено за рахунок п'яти включень рухової установки розгінного блоку.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як усували неполадки з двигунами ракети-носія "Протон-М". Досьє

Загальна тривалість виведення Echostar 21 на цільову орбіту, починаючи від старту ракети, до відділення космічного апарату від "Бризу-М" складе 9 годині 13 хвилин (15:58 мск). Після цього апарат буде переданий на управління замовнику - американському операторові супутникового зв'язку EchoStar Corporation.

Це перший пуск ракети "Протон-М" за рік. Попередній старт відбувся 9 червня 2016 року. Тоді на орбіту був виведений супутник Intelsat-31. Слідом за ним повинен був бути запущений Echostar 21, проте спочатку запуск багаторазово переносився, а потім був відкладений на тривалий час у зв'язку з виявленням дефекту в двигунах другої і третьої ступенів ракет "Протон". Як повідомлялося, в 71-му двигуні було виявлено використання невідповідного припою.

Echostar 21 - потужний геостаціонарній супутник зв'язку, виготовлений компанією Space Systems / Loral. Він призначений для надання послуг мобільного супутникового зв'язку на території Європи. Маса космічного апарат - 6 т 871 кг, розрахунковий термін активного існування - 15 років.

Сергій Савостьянов

- 08 червня, 2017



RATVODДата: Понеділок, 19.06.2017, 19:24 | Повідомлення # 1095
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
На супутнику AMC-9 компанії SES

- серйозна «нештатна ситуація»




У компанії SES виникли серйозні проблеми із супутником AMC-9 (83°з.д.), який обслуговує клієнтів в США, Мексиці
і країнах Карибського басейну. Апарат був запущений в космос в червні 2003 року.


У SES заявили, що фахівці компанії спільно з представниками фірми-виробника (Alcatel / Thales) намагаються з'ясувати причину виникнення неполадок, а також знайти можливості для «відновлення нормальної працездатності супутника». В даний час також вивчаються всі можливі наслідки несправності.

Оператор додає, що в разі неможливості відновлення працездатності космічного апарату за підсумками 2017 року компанія SES може недоотримати дохід в розмірі 20 мільйонів євро. Також в цьому випадку можливий одноразовий збиток від знецінення в розмірі 38 мільйонів євро.

Проблема виникла вранці 17 червня і, як повідомляють в SES, компанія негайно зв'язалася з усіма клієнтами і, щоб звести до мінімуму можливі негативні наслідки для них, почала переклад трансльованих служб на альтернативні супутники.

Супутник AMC-9, спочатку належав компанії GE Americom і носив назву GE-12, був запущений в космос компанією International Launch Services на борту ракети «Протон». Супутник побудований на базі стандартної платформи Alcatel Spacebus-3000B3, яка вважається досить надійною. Космічний апарат забезпечений 24 транспондерами Ku-діапазону і працює в орбітальній позиції 83 градуси західної довготи. Плановий термін експлуатації супутника згідно з проектною документацією повинен складати 15 років, однак, більшість подібних космічних апаратів зберігає працездатність на орбіті протягом набагато більш тривалого часу.

Борис Скуратівський

- 19 червня, 2017



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024