FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 20:31

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Неділя, 25.06.2017, 07:46 | Повідомлення # 1096
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Супутник AMC-9 компанії SES перетвориться

в «супутник-зомбі»




Належачий компанії SES супутник AMC-9, на якому в суботу вранці виникли «серйозні неполадки»,
по всій видимості, втрачено.


Про це Advanced Television повідомило джерело в компанії SES.

Незважаючи на те, що за станом на даний момент ще рано говорити про остаточну втрату супутника, короткостроковий прогноз виглядає не дуже райдужно. Попереднім «супутником-зомбі» став апарат Galaxy-15, який зійшов зі своєї орбіти в квітні 2010 року і почав повільно рухатися з виділеної орбітальної точки в зону розташування інших супутників. В результаті дані супутники довелося рухати, щоб уникнути зіткнення з Galaxy-15, який вийшов з-під контролю. Однак, потім сталося диво: завдяки зусиллям інженерів з компанії-власника супутника (Intelsat) апарат, що став на якийсь час «космічним волоцюгою», вдалося не тільки повернути до життя в грудні 2010 року, а й, фактично, перезавантажити.

В результаті супутник Galaxy-15 отримав нову «прописку» в орбітальній позиції 133 градуса західної довготи, де він продовжує нормально працювати по сьогоднішній день.

Таким чином, незважаючи на те, що в компанії SES вже поспішили озвучити суму можливих втрат доходів від виходу з ладу супутника AMC-9 і про те, як це може вплинути на загальні фінансові показники за підсумками року, в кінцевому підсумку результат може виявитися не настільки катастрофічним.

Втім, поки з моменту виникнення неполадок пройшло лише кілька днів. Більш детальну інформацію можна очікувати, коли техніки і інженери будуть мати краще розуміння того, що ж сталося із супутником на орбіті. Однак, в будь-якому випадку, досвід 2010 року, коли спільні зусилля багатьох людей в індустрії допомогли уникнути проблем на орбіті, дає надію на те, що і зараз все може також налагодитися.

Борис Скуратівський

- 20червня, 2017



RATVODДата: Неділя, 25.06.2017, 08:15 | Повідомлення # 1097
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У Флориді стартувала ракета-носій Falcon 9

із супутником



© AP Photo / John Raoux


Ракета-носій Falcon 9 стартувала з космодрому на мисі Канаверал (Флорида) з комунікаційним супутником
для Болгарії BulgariaSat 1, компанія-власник SpaceX веде пряму трансляцію старту ракети.


Запуск ракети-носія відбувся в 22.11 мск. Вдруге компанія SpaceX повторно використовує перший ступінь ракети Falcon 9. Перший ступінь цієї ракети-носія був використаний і відновлений ​​після запуску комерційного супутника в січні поточного року.

Спочатку запуск планувався на 19 червня, але був перенесений з технічних причин. В рамках нинішнього старту компанія знову має намір здійснити посадку першого ступеня ракети на баржу в океані для її подальшого використання.

23.06.2017

RATVODДата: Неділя, 25.06.2017, 08:16 | Повідомлення # 1098
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
SES: Ризики зіткнення AMC-9 з діючими супутниками

відсутні




У компанії SES заявили, що належачий компанії 14-річний супутник,
який на минулих вихідних зійшов з орбіти внаслідок виникнення неполадок,
не несе загрози зіткнення або іншої негативної взаємодії з іншими розташованими поблизу супутниками.


AMC-9, супутник зв'язку масою в 4 100 кілограмів, що знаходиться на висоті в приблизно 36 000 км над Північною Америкою, «повільно рухається на захід» по «чіткій і передбачуваній орбіті», - йдеться в публікації SpaceNews.

«За супутником AMC-9 уважно стежать представники компанії SES та інших агентств, - заявляють в SES. - Ми можемо чітко сказати, що ризик зіткнення апарату з іншими активними супутниками відсутній. Всі оператори та агентства, чиї апарати перебувають в «зоні ризику», були проінформовані про те, що відбувається і регулярно отримують свіжу інформацію від SES».

У розташованій в Люксембурзі компанії SES заявляють, що 17 червня на супутнику AMC-9 виникли «серйозні неполадки», проте не уточнюють причин цих неполадок. У SES стверджують, що спільно з фахівцями з Thales Alenia Space намагаються виявити першопричину виникнення нештатної ситуації, а також знайти спосіб відновлення зв'язку із супутником.

«У нас відсутня телеметрія, а також можливість управляти супутником і контролювати його роботу, - заявив прес-секретар SES Маркус Пейер. - В даний час ми починаємо спроби відновлення всього цього, однак поки нам не вдається це зробити».

В Асоціації космічних даних - колективному органі, що об'єднує супутникових операторів, які діляться інформацією про розташування своїх апаратів на орбіті, щоб уникнути зіткнень і загрози виникнення перешкод, допомагають поширювати інформацію про супутник AMC-9.

«Команда відстеження динаміки польотів в компанії SES вже передала в Центр космічних даних SDA останні розрахунки по супутнику AMC-9, - повідомив голова правління SDA Марк Ралінз. - Супутники операторів, які є членами SDA, вже ретельно моніторяться на предмет виникнення можливих загроз для них на підставі цих розрахунків. У разі необхідності оператори отримають повідомлення».

У прес-релізі SES йдеться, що велика частина трафіку, що проходив через супутник AMC-9, переведена на інші супутники компанії SES, а також про те, що оператор працює над довгостроковим планом, мета якого полягає в мінімізації збитку для клієнтів, які користувалися послугами супутника AMC-9.

Маркус Пейер також заявив, що такий довгостроковий план може, зокрема, передбачати використання ємностей супутників інших операторів для обслуговування ряду клієнтів SES, в разі якщо компанія не зможе запропонувати їм заміну з використанням власного флоту.

Борис Скуратівський

- 23червня, 2017



RATVODДата: Понеділок, 26.06.2017, 21:30 | Повідомлення # 1099
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
SpaceX запустила супутники

з рекордно коротким інтервалом




Заміна застарілих супутників і створення на низькій навколоземній орбіті
угруповання такого числа новітніх Iridium NEXT - перша в історії операція подібного масштабу


Американська компанія SpaceX в неділю успішно вивела в космос 10 телекомунікаційних супутників Iridium NEXT. Старт ракети-носія Falcon 9 відбувся о 13:25 за часом Західного узбережжя США (23:25 за київським часом) з бази ВПС США Ванденберг (штат Каліфорнія).
Пряму трансляцію запуску SpaceX вела на своєму сайті.

Рекордно короткий інтервал


В останній момент через сильний туман і вітер SpaceX внесла зміну до плану запуску. Дистанційно керована платформа в Тихому океані, на яку потім приземлилася перша відпрацьована ступінь ракети, була передислокована. Компанія під керівництвом Ілона Маска повторно використовує ступені з метою здешевлення вартості запусків.

Незважаючи на несприятливу погоду, повернення частини ракети пройшло благополучно. "Нижній щабель Falcon 9 приземлилася на платформу", - заявив представник компанії.

Верхній щабель носія досяг розрахункової висоти на десятій хвилині польоту. Через 57 хвилин супутники один за одним були виведені на задану орбіту. "Виведення всіх Iridium NEXT пройшло успішно. Підтвердження отримано", - інформували в SpaceX.

Як повідомив раніше Маск, ракета оснащена більшими надзвуковими решітчастими кермами. "Носій летить з більшими і поліпшеними надзвуковими решітчастими кермами.. Кожен з них відлитий з цільного шматка титану, здатного витримати без захисної оболонки нагрів при повторному входженні в щільні шари атмосфери", - написав Маск в своєму Twitter.

- 26 червня, 2017



RATVODДата: Неділя, 02.07.2017, 19:28 | Повідомлення # 1100
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Китайська ракета-носій "Великий похід-5"

стартувала з космодрому Веньчан



© AFP 2017 / Fred Dufour

Китайська ракета-носій важкого класу "Чанчжен-5" ( "Великий похід-5") із супутником "Шіцзянь-18"
у неділю стартувала з космодрому Веньчан в провінції Хайнань, передає кореспондент РІА Новини.


Старт ракети відбувся в неділю о 19.23 за місцевим часом (14.23 мск). Це другий пуск для ракет-носіїв серії "Чанчжен-5" і 250 для ракет-носіїв "Великий похід" в цілому.

Ракета "Великий похід - 5" із супутником "Шіцзянь-18" була доставлена ​​на космодром Веньчан ще 6 травня.

В середині квітня Китай здійснив успішний пуск першого з шести телекомунікаційних супутників серії "Шіцзянь" для забезпечення швидкісного бездротового інтернету в транспорті. Тоді з космодрому Січан в провінції Сичуань за допомогою ракети-носія "Чанчжен-3B" був запущений супутник "Шіцзянь-13".

В середині лютого повідомлялося, що Китай планує в 2017 році здійснити запуск шести телекомунікаційних супутників для забезпечення швидкісного бездротового інтернету в транспорті, зокрема в літаках і високошвидкісних поїздах.

"Чанчжен-5" - найпотужніша ракета-носій нового покоління Китаю. Її висота становить 56,97 метра, діаметр основного ступеня - п'ять метрів. Вона здатна вивести на низьку навколоземну орбіту 25 тонн вантажу. Проект по розробці "Чанчжен-5" був затверджений Держрадою КНР в 2006 році. В якості палива для "Чанчжен-5" використовується рідкий кисень і рідкий водень.

Ганна Раткогло

02.07.2017




RATVODДата: Вівторок, 04.07.2017, 21:55 | Повідомлення # 1101
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Контакт із супутником AMC-9 відновлений,

але про відновлення роботи апарату говорити не доводиться




Прес-служба супутникового оператора SES повідомляє про те, що в перші години 1 липня
був відновлений ​​зв'язок із супутником AMC-9, на якому 19 червня відбулися серйозні неполадки.


Колектив компанії SES і співробітники компанії, що виготовляла супутник, працюють цілодобово, намагаючись з'ясувати стан супутника і визначитися з тим, які кроки необхідно зробити.

У компанії SES також підтверджують отриману 29 червня від служб спостереження інформацію про те, що, щонайменше, два окремих об'єкта були помічені поблизу супутника AMC-9. «Їх природа поки не встановлена. Нова інформація вже прийнята до уваги фахівцями з Thales і SES, які проводять розслідування », - йдеться в прес-релізі SES.

«Компанія SES продовжує регулярно інформувати про те, що відбувається всіх операторів і агентства, яких може торкнутися те, що відбувається на орбіті. Станом на поточний момент повністю відсутня загроза зіткнення супутника з іншими діючими космічними апаратами. Супутник AMC-9 і його стан як і раніше знаходяться під пильною увагою з боку компанії SES і цілого ряду агентств, таких як Об'єднаний космічний центр (JSpOC) і ExoAnalytic, приватна фірма, що надає послуги спостереження », - додають в SES.

«З моменту аварійної ситуації, що виникла 17 червня, супутник AMC-9 повільно рухається на захід при відключеному робочому модулі, що гарантує відсутність перешкод в ефірі. Велика частина трафіку переведена на інші супутники, при цьому в SES працюють над довгостроковим планом по мінімізації шкоди для клієнтів».

У компанії ExoAnalytic Solutions заявляють про те, що ведуть спостереження за супутником за допомогою потужних наземних телескопів.

Різні теорії (які, втім, не підтверджуються SES) стверджують, що супутник повільно обертається під впливом мікрометеоритів, а також пов'язують виниклу проблему з можливим вибухом бортової батареї або посудини під тиском. Компанія ExoAnalytic, не висловлює своїх припущень про причини виникнення проблеми, займається відстеженням супутників і великого металевого сміття на орбіті. Одним з її ключових клієнтів є ВВС США.

Відеоролик, знятий компанією ExoAnalytic в п'ятницю ввечері, ясно показує, що супутник випромінює пульсуюче світло (що передбачає його обертання), а також те, що, щонайменше, один елемент відокремився від космічного апарату. Цей об'єкт може бути однією з сонячних батарей супутника.

Супутник AMC-9 був запущений в 2003 році. У компанії SES заявляють, що клієнти, які користувалися його послугами, переведені на інші супутники. У SES назвали те, що сталося зі супутником AMC-9, «серйозною аномалією», а в подальших коментарях вказали на те, що якийсь енергетичний фактор вплинув на супутник, після чого він протягом трохи більше десяти днів повільно зміщувався на 0,16 градуса в день.

Кроки, які слід вжити далі, будуть складними - незалежно від поточного стану супутника. Якщо із супутником буде відновлений ​​постійний або хоча б переривчастий зв'язок, реальною стає можливість відправити апарат на так звану «орбіту поховання», що лежить на 300 кілометрів вище важливої геостаціонарної орбіти, зайнятої десятками супутників зв'язку. Сьогодні мало хто думає, що супутник все ще можна врятувати і повернути до нормальної роботи.

Борис Скуратівський

- 04 липня, 2017



RATVODДата: Четвер, 06.07.2017, 21:28 | Повідомлення # 1102
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Супутник Intelsat 35e запущений на орбіту

за допомогою ракети
Falcon 9




Супутник Intelsat 35e був успішно запущений на борту ракети Falcon 9 компанії SpaceX
з мису Канаверал в штаті Флорида (США).


Запуск відбувся в 19:38 за літнім часом східного узбережжя в середу, 5 липня. Через 32 хвилини після старту супутник відокремився від верхнього ступеня ракети, після чого був отриманий сигнал від нього.

Супутник Intelsat 35e, побудований компанією Boeing і укомплектований сучасним високопродуктивним цифровим робочим модулем, надаватиме послуги в C- і Ku-діапазонах для інфраструктури урядового, бездротового і мобільного зв'язку, служб широкосмугового доступу і медіа в Північній і Південній Америці, країнах Карибського басейну, Європи і Африки.

У жовтні 2016 року компанії Intelsat і Global Eagle Entertainment (GEE) уклали контракт, який передбачає надання послуг надійного і якісного зв'язку з авіалайнерами на п'яти континентах.

Довгостроковий глобальний контракт передбачає використання 10 супутників, що працюють в C- і Ku-діапазонах, що входять в мобільну інфраструктуру компанії Intelsat. Зокрема, мова йде про супутники Intelsat 33e і Intelsat 35e.

Супутник Intelsat 35e буде експлуатуватися в орбітальній позиції 325,5 східної довготи (34.5 градуса західної довготи), де він замінить супутник Intelsat 903, який ближче до кінця року буде переведений в іншу орбітальну позицію, що належить Intelsat.

Четвертий із серії високопродуктивних супутників Intelsat нового покоління EpicNG, Intelsat 35e, в Ku-діапазоні буде пропонувати можливість використання настроюваного потужного широкого променя для роздачі сигналу DTH платформ на країни Карибського басейну, а також послуги для систем урядового і мобільного зв'язку в країнах Карибського басейну, Африки і передачі сигналу з Європи в Африку.

Модуль Ku-діапазону супутника Intelsat 35e має 39 транспондерів для загальної смуги спадного каналу шириною в 1 404 МГц. Один з трьох широких променів супутника покриває сигналом країни Карибського басейну, другий - Європу і акваторію Середземного моря, а третій - Європу і Північну Африку.

Генеральний директор компанії Intelsat, Стівен Спенглер коментує: «Успішний запуск супутника Intelsat 35e став важливою віхою на шляху реалізації нашого бізнес-плану на 2017 рік. Даний супутник допоможе збільшити наше покриття, а також стабільність роботи нашої інфраструктури EpicNG. З кожним запуском супутників типу Intelsat EpicNG ми розширюємо горизонти своєї діяльності, створюючи для наших користувачів глобальну і високопродуктивну інфраструктуру, яка відкрила нові можливості для зростання в таких секторах, як мобільний і бездротовий зв'язок, а також приватні мережі передачі даних. У міру розвитку інноваційних проектів, пов'язаних з формуванням наземної інфраструктури і пропозицій керованих служб, таких як IntelsatOne Flex, ми трансформуємо роль супутника в телекомунікаційному ландшафті».

Борис Скуратівський

- 06 липня, 2017



RATVODДата: Вівторок, 08.08.2017, 13:21 | Повідомлення # 1103
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Супутник AsiaSat-9 відправиться на орбіту

за допомогою ракети-носія
«Протон»




31 липня прес-служба розташованої в Гонконзі компанії-оператора супутникового угруповання AsiaSat повідомила про те, що наступний
супутник компанії буде виведений на орбіту
28 вересня з космодрому Байконур в Казахстані за допомогою ракети типу «Протон».


Згідно з інформацією прес-служби AsiaSat, супутник AsiaSat-9 знаходився на зберіганні на складі виробника - компанії Space Systems Loral з квітня, коли він пройшов перевірку перед відправленням замовнику.

Запуск, організований компанією International Launch Services (ILS), що є комерційним крилом ГКНПЦ імені М. В. Хрунічева, що виробляє ракети типу «Протон», стане вже третім з початку року комерційним запуском ракети даного типу.

AsiaSat-9 має замінити на орбіті AsiaSat-4 - побудований компанією Boeing супутник зв'язку, який працює в C- і Ku-діапазонах, який був запущений в 2003 році. На відміну від свого «попередника», супутник AsiaSat-9 забезпечений модулем Ka-діапазону високої пропускної здатності, більш потужним модулем C-діапазону, а також має «перехресні» промені Ku-діапазону, які дозволяють з'єднувати аппінки і даунлінки між собою.

Перший запуск ракети «Протон» був здійснений приблизно рік тому, 7 червня, коли за допомогою даної ракети на орбіту був виведений супутник EchoStar-21, що належить оператору EchoStar з Енгельвуда, штат Колорадо. Через виявленої в 2016 році аномалії першого ступеня, яка не привела до аварії, але стала причиною ретельного дослідження, а також подальшого виявлення незвичайної спайки в декількох двигунах верхньої ступені, використання ракети було призупинено майже на 12 місяців.

«Запустивши новий супутник AsiaSat-9, ми отримаємо максимум можливостей для обслуговування як колишніх, так і нових клієнтів, завдяки виходу на новий рівень, пов'язаний з більш ефективним використанням коштів, поліпшеною якістю і більшою швидкістю роботи служб додатків в мобільних та широкосмугових мережах передачі даних і на DTH платформах, - заявив президент і генеральний директор AsiaSat Ендрю Джордан. - Ми розширили сферу своєї діяльності і використовували інноваційні технології для надання розширених рішень в сфері супутникового зв'язку і тому ми впевнені в тих можливостях, які супутник зможе принести в майбутньому у сфері телерадіомовлення і зв'язку по всьому Азіатсько-Тихоокеанському регіону».

Супутник AsiaSat-9 забезпечить покриття сигналом території М'янми, де клієнт AsiaSat - компанія KBZ - недавно розширила широкосмугове покриття, використовуючи ємності супутників AsiaSat-4 і AsiaSat-7, а також додаткове покриття Монголії та Індонезії. Супутник буде вести мовлення на Азіатсько-Тихоокеанський регіон з орбітальної позиції 122 градуса східної довготи.

Борис Скуратівський

- 02 серпня, 2017



RATVODДата: Вівторок, 08.08.2017, 20:43 | Повідомлення # 1104
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Lockheed-Martin інвестує 350 мільйонів доларів

у створення заводу з виробництва супутників




Аерокосмічний гігант компанія Lockheed Martin (L-M) планує інвестувати
350 мільйонів доларів в завод з виробництва «футуристичних» супутників.


Грошові кошти будуть вкладені в один з майданчиків компанії L-M в Уотертон-Каньйоні біля Денвера, де, згідно з інформацією компанії, будуть проводитися «супутники нового покоління», створювані із застосуванням «інноваційних технологій, що дозволяють проводити в майбутньому місії з економією часу і коштів». Новий завод дасть L-M можливість випускати одночасно 5 супутників популярної серії A2100.

Новий виробничий центр Gateway Center, будівництво якого буде завершено в 2020 році, включає в себе сучасний просторий «чистий цех», де одночасно можна буде збирати апарати різного розміру - від мікро-супутників до макро-супутників. Безпаперове, цифрове виробниче середовище компанії буде включати швидко переконфігуруємі виробничі лінії і сучасні тестові стенди. Зокрема, на заводі буде побудована простора термовакуумна камера для імітації суворого середовища відкритого космосу, безлунна камера для проведення високоточного тестування датчиків і систем зв'язку, а також стенди для розширеного тестування і аналізу. Центр буде сертифікований на предмет відповідності стандартам безпеки, необхідних при організації критично важливих національних місій.



«Це наш завод майбутнього: гнучкий, ефективний і наповнений інноваціями. Ми зможемо будувати супутники, які спілкуються з розташованими на фронті військами, досліджувати інші планети і підтримувати проведення унікальних місій, - говорить виконавчий віце-президент Lockheed Martin Space Systems Рік Емброуз. - У просторому цеху з високими стелями можна було б вмістити космічний човник типу Space Shuttle і ще залишиться вільний простір. Такі розміри і універсальність означають, що ми зможемо максимально використовувати масштабування, а завдяки розміщенню чотирьох камер тестування під одним дахом ми зможемо оптимізувати і прискорити процес виробництва».

У компанії Lockheed Martin кажуть, що в процесі спорудження заводу, який займе три роки, буде задіяно в цілому півтори тисячі чоловік. З 2014 року компанія Lockheed Martin створила понад 750 нових робочих місць в штаті Колорадо і в даний час оголосила відкритими близько 350 вакансій у одному лише Денвері. Дане будівництво допоможе владнати питання, пов'язані з попереднім зростанням і новими проектами майбутнього. Місцева влада і уряд штату Колорадо допомогли зміцнити аерокосмічну промисловість та створили умови, що дають аерокосмічної промисловості можливість зростання і процвітання.

«Аерокосмічна галузь є двигуном інновацій та зростання для Америки, і ми інвестуємо кошти в інфраструктуру і технології, які допомагають зміцнити лідерство країни в області дослідження космосу для потреб науки і оборони, - додає Емброуз. - Ми трансформуємо кожен аспект своєї діяльності, щоб допомогти нашим клієнтам залишатися лідерами на швидко змінюваному ландшафті. Gateway Center в поєднанні з удосконаленням технологій 3D друку, розробок в режимі віртуальної реальності та інтелектуальних проектів принесе революційні інновації, допомагаючи заощадити нашим клієнтам час і гроші».

Майданчик компанії L-M в Уотертон Каньйон був центром інновацій з 50-х років 20-го століття, де працювало понад 4 000 співробітників, зайнятих в сферах передових розробок, виробництва і тестування. В даний час на цьому майданчику виробляються такі космічні апарати, як супутник GPS III для ВПС США, капсула InSight Mars для NASA, метеорологічні супутники серії GOES-R для NOAA і комерційні супутники зв'язку.

Борис Скуратівський

- 08 серпня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 11.08.2017, 08:32 | Повідомлення # 1105
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Супутник BSat 4a, побудований компанією SSL,

прибув до Французької Гвіани




Компанія Space Systems Loral (SSL) доставила супутник BSat 4a, розроблений і побудований нею для японського оператора
супутникового мовлення Broadcasting Satellite System Corporation (B-SAT), на Європейський космопорт в Куру, Французька Гвіана.


Організацією запуску супутника займеться компанія, яка використовує для цього ракету-носій Ariane 5. Після цього супутник почне надавати послуги DTH-платформ телеглядачам, що знаходяться на території Японії.

На борту супутника BSat 4a є 24 транспондера Ku-діапазону, які, згідно з інформацією від компанії B-SAT, допоможуть розширити доступність сучасних телевізійних служб - таких як, зокрема, телебачення високої чіткості (HD) і телебачення надвисокої чіткості (4K / 8K Ultra -HD). Супутник побудований на базі платформи SSL 1300, а його проектний термін експлуатації складе не менше 15 років.

Компанія B-SAT вже почала тестове мовлення в стандарті 4K / 8K, використовуючи для цього супутник BSat 3, а починаючи з грудня поточного року, планує запустити регулярне мовлення в стандарті 4K / 8K через супутник BSat 4a.

Компанія SSL виграла тендер на будівництво супутника BSat 4a в червні 2015 року.

Борис Скуратівський

- 10 серпня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 11.08.2017, 18:26 | Повідомлення # 1106
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Китайський квантовий супутник передав дані,

які неможливо «зламати» на швидкості
в 20 разів більшою,

ніж в оптичних мережах



Ілюстрація: EG365.CN

Китаю вдалося відправити з супутника на Землю «невзламуємий» код, вперше в історії реалізувавши
технологію передачі квантових ключів з космосу на Землю. Про це повідомили китайські державні ЗМІ.


У серпні минулого року Китай запустив в космос перший квантовий супутник, який повинен забезпечити зв'язок, надійно захищену від хакерських атак. У Пентагоні вже назвали цю технологію «величезним проривом».

Китайське офіційне інформаційне агентство «Сіньхуа» повідомило, що дані, отримані за підсумками експерименту, були опубліковані в журналі Nature, оглядачі якого назвали даний експеримент «важливою віхою».

Супутник передав квантові ключі на наземні станції, розташовані в Китаї на відстані від 645 км до 1 200 км на швидкості, яка в 20 разів перевищує швидкість передачі даних в оптико-волоконних лініях, - повідомляє агентство «Сіньхуа» з посиланням на Пан Цзяньвей, провідного співробітника проводила експеримент Китайської академії наук.

«Дана технологія може, наприклад, задовольнити запити на абсолютно безпечну телефонію або передачу великих масивів банківських даних», - заявив Пан.

Будь-яка спроба «прослухати» квантовий канал призведе до явних і помітним порушень роботи системи, - зазначив Пан.

«У разі перехоплення або вимірювання переданої інформації, стан квантового ключа зміниться, і перехоплена інформація самознищиться», - повідомляє «Сіньхуа».

Інформаційне агентство вказує на «величезні перспективи» застосування технології зв'язку нового покоління в сфері оборони і фінансів.

Китай як і раніше відстає від США і Росії в сфері космічних технологій, незважаючи на те, що президент країни Сі Цьзіньпін назвав розвиток космічних програм пріоритетним в силу їх важливості для національної безпеки і оборони.

Китай підкреслює мирний характер своїх космічних програм, однак Міністерство оборони США, вказавши на зростаючий космічний потенціал Китаю, заявило, що воно вживе всіх можливих заходів для недопущення використання противником під час кризи своїх космічних активів.

Борис Скуратівський

- 11 серпня, 2017



DMishaДата: Середа, 30.08.2017, 22:51 | Повідомлення # 1107
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Перший національний супутник зв'язку

обійдеться
Туреччині в 170 мільйонів доларів




Стадія проектування супутника Türksat 6A, який повинен стати
першим турецьким національним супутником зв'язку, підходить до свого кінця.


Питання, пов'язані з реалізацією плану по розробці і виробництву турецького національного супутника зв'язку Türksat 6A, обговорювалися на спеціальному засіданні за участю турецьких міністра транспорту, мореплавства та зв'язку Ахмета Арслана і міністра науки, промисловості і технологій Фарука Озлю.

Крім Озлю і Арслана на зустрічі були присутні представники Ради Туреччини по науково-технічних досліджень (TÜBİTAK), а також компаній Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ / TAI), ASELSAN і CTech.

Проект, запущений в роботу в кінці 2014 року за фінансової підтримки Міністерства транспорту, мореплавства та зв'язку і компанії Türksat, за підтримки з боку компаній TUSAŞ, ASELSAN, CTech, а також цілого ряду турецька підприємств і наукових установ, генеральним підрядником якого виступає науково-дослідний інститут космічних технологій TÜBİTAK (TÜBİTAK UZAY), наближається до кінця стадії розробки. Вже розпочато виробництво моделей створюваного супутника для проведення кваліфікаційних випробувань.

Кваліфікаційні випробування супутника Türksat 6A заплановані на початок 2018 року, а його запуск слід очікувати в 2020 році. Виробництво супутника Türksat 6A, яке триває в Центрі інтеграції та тестування супутникових систем (USET) заводу TAI, проходить за участі турецьких інженерів, які навчалися у Франції і в Японії. Відмінними рисами супутника Türksat 6A, який повинен стати першим національним супутником зв'язку, є те, що, на відміну від попередніх турецьких супутників, даний апарат буде побудований виключно з комплектуючих місцевого виробництва. При реалізації проекту зі створення національного супутника вартістю в майже 600 мільйонів турецьких лір (приблизно 170 мільйонів доларів США) будуть використані обладнання, програмне забезпечення та цілий ряд підсистем, які будуть використані для створення наземних станцій, розробляються національними виробниками.

Загальна маса супутника Türksat 6A (з урахуванням маси палива) складе приблизно 4 300 кілограмів. Апарат буде розміщений в орбітальній позиції 42 східної довготи. Супутник Türksat 6A буде обслуговувати клієнтів в Туреччині, а також в країнах Європи, Північної Африки, Близького Сходу та Азії. Апарат буде забезпечений 23 транспондерами, з яких 18 буде знаходитися в активному використанні, а 5 - в резерві.

Плановий термін експлуатації супутника Türksat 6A на орбіті становить 15 років. Створення даного апарату ставить Туреччину в десятку країн, здатних створювати власні телекомунікаційні супутники.



Борис Скуратівський

- 30 серпня, 2017



Доброта-вище всіх якостей.
RATVODДата: Четвер, 31.08.2017, 08:30 | Повідомлення # 1108
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Супутниковий оператор SES озвучив

дати запусків супутників
SES-12 і SES-14




У компанії SES озвучили плани, пов'язані із заміною ракет і дат запусків супутників SES-12 і SES-14.


За умовами нової угоди, супутник SES-12 буде запущений на орбіту в першому кварталі 2018 року на борту ракети-носія Falcon 9
від компанії SpaceX, а супутник SES-14 відправиться в космос на початку 2018 року на борту ракети Ariane 5.


Як повідомили в компанії SES, зміна дат запусків дозволить компанії поліпшити якість послуг, що надаються і їх безперервність. У супутниках SES-12 і SES-14 для підйому на орбіту будуть використані електричні двигуни. Обидва супутники будуть введені в експлуатацію через 4-6 місяців після запуску.

Супутник SES-14, виготовлений компанією Airbus Defense and Space, буде розміщений в орбітальну позицію 47,5 градуса західної довготи. Модуль C-діапазону даного супутника дозволить новому апарату замінити собою супутник NSS-806 і буде використовуватися компанією SES для обслуговування кабельних операторів в країнах Латинської Америки. Модуль Ku-діапазону супутника дозволить розширити ємність супутника NSS-806 завдяки використанню широких променів і точкових променів високої пропускної здатності, що охоплюють територію Північної і Південної Америки, а також акваторію Північної Атлантики. Точкові промені в Ku-діапазоні дозволять компанії SES відповісти на зростаючий попит на ємності з боку компаній, що надають послуги авіаційного та морського мобільного зв'язку, магістральних каналів для стільникових операторів, широкосмугового доступу в інтернет, а також VSAT для урядових організацій і корпоративних клієнтів. Широкі промені в Ku-діапазоні призначені для надання послуг передачі відео і звуку клієнтам в країнах Латинської Америки, Північної Америки і Карибського басейну. Крім цього, на супутнику SES-14 буде встановлено спеціальний модуль від NASA для глобального спостереження за сонячною короною і диском (GOLD).

Супутник SES-12 - дуже великий апарат, також виготовлений компанією Airbus Defense and Space, буде розміщений в орбітальній позиції
95 градусів східної довготи
. Даний супутник дозволить розширити можливості компанії SES для надання послуг трансляції DTH платформ, VSAT, мобільного зв'язку та HTS в країнах Близького Сходу та Азійсько-Тихоокеанського регіону, включаючи швидкозростаючі ринки таких країн, як Індія та Індонезія. Супутник, який буде працювати в одній орбітальній позиції з супутником SES-8, повинен замінити собою апарат NSS-6. SES-12, який є найбільшим супутником з числа коли-небудь побудованих для компанії SES, повинен відповісти на запити клієнтів на багатьох вертикалях - від Кіпру на Заході до Японії на Сході і від Росії на півночі до Австралії на півдні.

Борис Скуратівський

- 29 серпня, 2017



RATVODДата: Понеділок, 11.09.2017, 18:48 | Повідомлення # 1109
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
«Інтерфакс» повідомив про запуск

українського супутника зв'язку в першій декаді 2018 року




Телекомунікаційний супутник «Либідь», призначений для створення
Національної системи супутникового зв'язку України,
відправиться на орбіту на початку 2018 року.


Таку інформацію «Інтерфаксу» озвучили представники казахстанського космодрому «Байконур», з якого і планується здійснити пуск ракети-носія «Зеніт» з «Либіддю» на борту.

«У першій декаді 2018 року планується здійснити пускові роботи з виведення на орбіту космічного апарату ˝Либідь˝ за допомогою ракети-носія ˝Зеніт˝. Після цього запуски ракет такого класу будуть припинені», - заявило джерело.

Сьогодні супутник «Либідь» зберігається в російському Красноярську на складах компанії «Інформаційні супутникові системи» (ІДС). Виведення апарату на геостаціонарну орбіту перетворилося на справжній квест з безліччю переносів дат. Остання з таких - грудень 2017 - озвучувалася навесні цього року.

«Либідь» має розміститися в точці 48 ° східної довготи. Його розрахунковий термін служби - 15 років.

Апарат є частиною Національної супутникової системи зв'язку (НССЗ) України.

- 08 вересня, 2017

Редакція


RATVODДата: Понеділок, 11.09.2017, 19:06 | Повідомлення # 1110
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Супутник зв'язку Amazonas 5 відправиться на орбіту

за допомогою ракети
«Протон»




Іспанський телекомунікаційний супутник Amazonas 5 буде виведений на орбіту
з використанням ракети-носія важкого класу
"Протон-М».


Пускові роботи планується провести сьогодні, 11 вересня, о 22:23 за московським часом, - йдеться на сайті ГКНПЦ ім. М.В. Хрунічева.

Amazonas 5 є супутником зв'язку, побудованим компанією Space Systems / Loral на замовлення іспанського оператора Hispasat. Апарат побудований на платформі SSL 1300. Його гарантійний термін служби складає 15 років. Після виведення на орбіту він розміститься в точці стояння 61 градус західної довготи, звідки буде надавати послуги телемовлення та широкосмугового доступу на територію Латинської Америки і Бразилії.

Amazonas 5 має на борту 24 транспондера в Ku-діапазоні і 35 - в Ka-діапазоні.

Нагадаємо, в травні цього року оператор супутникового зв'язку Hispasat вперше за 16 років провів глобальний ребрендинг, оновивши корпоративний стиль і логотип.

Віталій Мосейчук

- 11 вересня, 2017

Редакція


Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024