FORUM TV-SATСубота
20.04.2024, 06:52

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: П`ятниця, 03.11.2017, 19:17 | Повідомлення # 1126
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Адаптація супутника «Либідь» під «Протон»

займе 7-14 місяців



Джерело зображення - Wikipedia

Запуск українського супутника «Либідь» ракетою «Протон» можливий,
але для цього знадобиться адаптація, яка займе від 7 до 14 місяців.


Спочатку «Либідь» планувалося запускати РН «Зеніт».

Про це повідомив Генеральний директор ВАТ ІСС ім. М.Ф. Решетнева Микола Тестоєдов в інтерв'ю ТАСС. Він розповів, що зараз український супутник «Либідь» знаходиться на підприємстві на відповідальному зберіганні. У ВАТ ІСС очікують рішення замовника - канадської компанії MDA - про подальші дії, у зв'язку з близьким завершенням гарантійного терміну.

Запуск українського супутника «Либідь» ракетою «Зеніт» стає все менш вірогідний через проблеми на виробнику РН - дніпропетровському заводі «Південмаш». Микола Тестоєдов зазначив, що вибір ракет і визначення дати запуску повністю знаходиться в компетенції замовника, яким в даний момент є канадська компанія MDA. Він не бачить проблем в тому, щоб адаптувати апарат під інший носій, зокрема «Протон», але для цього потрібен час. У деяких випадках, зазначив Микола Тестоєдов, супутник спочатку конструюють для запуску різними ракетами, але «Либідь» був зроблений під «Зеніт». Підготовка до запуску «Протоном» зажадає додаткових розрахунків і випробувань.

- 03.11.2017



RATVODДата: Субота, 11.11.2017, 10:56 | Повідомлення # 1127
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Falcon 9 виведе на орбіту два

турецьких супутника зв'язку




Турецькі супутники TÜRKSAT 5A і TÜRKSAT 5B будуть запущені в космос компанією
Space Exploration Technologies (SpaceX) американського мільярдера Ілона Маска
.


Про це заявив у четвер міністр транспорту Туреччини Ахмет Арслан.

«Наші друзі вирішили запустити наші супутники за допомогою ракет Falcon 9 від субпідрядника Airbus, компанії SpaceX», - заявив Арслан, виступаючи на що проходить в Стамбулі 3-му Міжнародному супутникового Шоу.

Вартість угоди, що передбачає будівництво і запуск супутників, складе приблизно 500 мільйонів доларів, повідомив в своєму виступі на тому ж заході голова правління компанії Turksat.

На минулому в жовтні тендері компанія Airbus змогла запропонувати найкращі умови побудови супутників. Супутник TÜRKSAT 5A буде запущений в космос в 2020 році, а супутник TÜRKSAT 5B - в 2021.

У середу Ілон Маск, виконавчий директор американської компанії з виробництва електромобілів Tesla і аерокосмічної компанії SpaceX провів в Анкарі зустріч з президентом Туреччини Тайіпом Ердоганом, на якій обговорювалися питання можливої ​​співпраці між компаніями Tesla, SpaceX і турецькими фірмами.

Нагадаємо - компанія Ілона Маска виношує плани по проведенню пілотованого польоту на Марс до 2024 року, а також по створенню ракети, здатної переносити пасажирів з одного континенту на інший менш ніж за годину.

Борис Скуратівський

- 09 листопада, 2017



RATVODДата: Неділя, 12.11.2017, 18:54 | Повідомлення # 1128
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Регулятор дозволив Telesat вивести на ринок

низькоорбітальне супутникове угруповання



Фото: pensionpulse.blogspot.ru


Федеральна комісія з комунікацій США (FCC) дозволила канадському супутниковому оператору Telesat
вивести на американський ринок угруповання з
117 низькоорбітальних супутників.


Telesat став другим в цьому році оператором після OneWeb, який отримав такий дозвіл.

Два прототипи низькоорбітальних супутників Telesat будуть запущені в цьому році на борту ракет-носіїв «Союз-2» (запуск буде здійснений на космодромі «Східний») і індійської Polar Satellite Launch Vehicle. Серійне виготовлення супутників почнеться в наступному році, початок запусків заплановано на 2020 року, а перша активація угруповання - на 2021 рік. Повне сузір'я буде здатне забезпечувати широкосмуговий зв'язок Ka-діапазону на частоті 4 ГГц при пропускній спроможності в кілька Тбіт/с.

FCC відхилила вимогу каліфорнійського геостаціонарного оператора ViaSat заборонити Telesat вивід супутників на американський ринок. Однак регулятор зажадав від Telesat надати план по зниженню кількості космічного сміття. Нагадаємо, цієї осені сенатори США звернулися до FCC з проханням звернути більш пильну увагу на проблему космічного сміття. При цьому сам ViaSat також очікує схвалення заявки на комерційний запуск супутникової системи на проміжній орбіті.

Схваленню заявки Telesat передував конфлікт оператора з OneWeb і Spire. OneWeb вимагав від FCC ввести обов'язкову 125-кілометрову буферну зону між супутниками Telesat і іншими угрупованнями на негеостаціонарних орбіті. Spire заявляв, що Telesat не надав достатньо інформації щодо того, як його супутники будуть виводитися з орбіти. Незважаючи на те, що Telesat надав попередній план по боротьбі з космічним сміттям, FCC зажадала допрацювати цей план найближчим часом. У питанні буферної зони FCC зберегла нейтралітет, заявивши, що проблеми взаємного маневрування різних сузір'їв операторам краще вирішувати безпосередньо, повідомляє SpaceNews.

- 09.11.2017



RATVODДата: Середа, 15.11.2017, 22:38 | Повідомлення # 1129
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
«Укркосмос» планує створити дві платформи

супутникового телемовлення
- DTH Premium і DTH Lowcost




На сьогоднішній день в компанії «Укркосмос» розглядають варіанти запуску двох проектів DTH-платформ.

Вони можуть, в кінцевому підсумку, бути об'єднані в один проект, а можуть розвиватися паралельно. Про це Mediasat повідомив заступник генерального директора компанії «Укркосмос» Юрій Баличев.

Перший проект - DTH Premium. Це проект платформи, розрахований на платоспроможну аудиторію, готову платити за добротний контент преміум-класу.

«Однак з розвитком даної платформи можуть виникнути проблеми, пов'язані з її наповненням. Адже хороший, якісний контент - спорт, хороші фільми і так далі - необхідно шукати. Після чого постають проблеми його мовної та іншої адаптації до умов нашого ринку », - говорить пан Баличев.

Другий проект - DTH Lowcost, орієнтований на середній клас. Розвивати його буде набагато простіше і цікавіше. І це буде якраз той проект і той контент, який можна буде запросто запропонувати тим 85-90% які не визначилися, домогосподарствам середнього достатку. І, на думку представника «Укркосмос», є реальні шанси зацікавити даних людей.

Більш того, як зазначив Юрій Баличев, даний проект попередньо готова підтримати і компанія Spacecom. І не тільки підтримати, але і взяти безпосередню участь в його розвитку і просуванні. І якщо це станеться, і компанію Spacecom вдасться умовити, це стане величезним плюсом проекту. Адже багато з існуючих раніше в Україні DTH-платформ загиналися почасти й через те, що супутниковий оператор лише надавав їм ємності, не проявляючи особливого інтересу в тому, як вони живуть і розвиваються.

А «Укркосмос» зі свого боку має всі необхідні технологічними рішеннями і обладнанням, «заточеним» під DTH. Компанія може пакетувати канали, працювати з самими різними системами кодувань. Сьогодні це обладнання використовується для простого підйому каналів на супутники. Але в будь-який момент готове працювати як частина платформи платного телебачення. Тому справа лише за інвесторами, зацікавленими учасниками проекту - і можна починати планувати конкретні кроки для його реалізації, - резюмує Юрій Баличев.

Борис Скуратівський

- 15 листопада, 2017



RATVODДата: Четвер, 16.11.2017, 13:27 | Повідомлення # 1130
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Глава ДКАУ: розраховуємо, що Україна, нарешті,

отримає власний супутник зв'язку на орбіті
в другій половині 2018 р




У Державному космічному агентстві України (ДКАУ) планують завершити виконання
комплексу необхідних заходів для виведення на орбіту і початку експлуатації
першого українського телекомунікаційного супутника "Либідь"до другої половини 2018 року.


Оцінюючи ситуацію з реалізацією проекту створення супутника Національної системи зв'язку (НСС) "Либідь" в розміщеному в середу на сайті українського космічного відомства інтерв'ю "Урядовому кур'єру", глава ДКАУ Павло Дегтяренко сказав: "Довгий час критичні питання щодо реалізації проекту не вирішували. Це призвело до накопичення комплексу проблем, які зараз складають досить серйозний виклик, з яким агентство (ДКАУ-ІФ) має впоратися ".

П.Дегтяренко позитивно оцінив перспективи завершення проекту, зазначивши: "Ми знайшли підтримку Кабінету міністрів щодо подальшого фінансування завершення цього проекту".

"Розраховуємо, що заплановані кроки дозволять виконати весь комплекс робіт, необхідний для того, щоб Україна, нарешті, отримала власний супутник зв'язку на орбіті в другій половині 2018 року", - уточнив він.

Як повідомлялося, в 2009 році ДКАУ і канадська MacDonald Dettwiler and Associates (MDA) підписали контракт на створення супутника національної супутникової системи зв'язку (НССЗ) "Либідь", MDA виступає головним підрядником по створенню системи. Фінансування проекту забезпечено за рахунок залученого в 2009 році під держгарантії кредиту Канадського експортного агентства (EDS) обсягом $ 254,6 млн. Реалізація проекту була під загрозою зриву в зв'язку з анексією Криму і втратою українською стороною залишеною на півострові задіяної в проекті наземної інфраструктури. Взявши на себе додаткові фінансові зобов'язання, Україна забезпечила подолання форс-мажору: в 2014-2015 роках на материку створено новий центр управління польотом космічним апаратом, а також новий командно-вимірювальний пункт. Створений на платформі Express 1000HТ ВАТ "Інформаційні супутникові системи ім.Решетнева" (ІСС, РФ) супутник, з літа 2014 року за бажанням канадського генпідрядника знаходиться на відповідальному зберіганні на російському підприємстві-виробнику.

Спочатку запуск "Либіді" був намічений на 2012 рік, терміни запуску неодноразово зміщувалися з різних причин.

Уряд України на засіданні в початку жовтня підтримав пропозицію ДКАУ про дофінансування проекту на $ 17 млн ​​у зв'язку з його подорожчанням в нових умовах з метою завершення проекту і забезпечення запуску українського супутника зв'язку.

- 15.11.2017



RATVODДата: Середа, 22.11.2017, 10:03 | Повідомлення # 1131
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Запуск анголського супутника

з космодрому
Байконур відклали



Фото: menosfios.com

Запуск супутника зв'язку Angosat-1 з космодрому Байконур відкладений
через проблеми із заправкою розгінного блоку "Фрегат".
Спочатку запуск планували здійснити 7 грудня.


Джерело «Известий» на Байконурі розповіло, що швидше за все доведеться міняти один з агрегатів блоку. Для цього розгінний блок повернуть на завод-виготовлювач - НВО ім. Лавочкіна. На думку співрозмовника видання, через це старт ракети може бути відкладений на кінець 2017 - початок 2018 року.

Контракт між міністерством телекомунікацій та інформаційних технологій Анголи і «Рособоронекспортом» був підписаний в 2009 році. Документ передбачає створення супутника зв'язку, запуск його на геостаціонарну орбіту, будівництво наземної інфраструктури зв'язку і телемовлення.

Як повідомив на конференції SatComRus-2017 генеральний директор ПАТ "РКК« Енергія »Володимир Солнцев, маса Angosat-1 становить 1 645 кг., Потужність виділяється на корисне навантаження - 7 кВт. На борту космічного апарату буде перебувати 16 транспондерів C-діапазону і 6 транспондерів Ku-діапазону. Angosat-1 займе орбітальну позицію 14 ° східної довготи

- 20.11.2017



RATVODДата: Середа, 22.11.2017, 10:42 | Повідомлення # 1132
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Мовлення з супутника Eutelsat 172A

переведено на Eutelsat 172B



Супутник Eutelsat 172B. Зображення: airbusdefenceandspace.com

Все телемовлення і канали зв'язку, які працювали через супутник Eutelsat 172A,
переведені на новий супутник Eutelsat 172B.
Eutelsat 172A буде переміщений в іншу орбітальну позицію.


Запуск супутника Eutelsat 172B на борту ракети-носія Ariane 5 відбувся в червні цього року. Виведення з геоперехідної на геостаціонарну орбіту (ДСО) здійснювалося за допомогою електричних двигунів. Космічний апарат досяг ДСО і зайняв орбітальну позицію 172 ° східної довготи через чотири місяці, що вважається рекордом для подібної схеми виведення. Розробник космічного апарату - Airbus, постачальник електрореактивних двигунів - ОКБ «Факел», Калінінград.

Крім традиційного корисного навантаження С- і Ku-діапазонів, на Eutelsat 172B встановлено ​​корисне навантаження Ка-діапазону, що формує багатопроменеву зону покриття високої пропускної здатності. Ця ємність буде використана для мобільного зв'язку - зокрема, компанія Panasonic вже орендувала ємність супутника для реалізації власного сервісу зв'язку з повітряними судами.

- 22.11.2017



RATVODДата: Понеділок, 27.11.2017, 22:43 | Повідомлення # 1133
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутник AsiaSat 9 почав

повноцінну роботу




Супутник AsiaSat 9 - найбільш потужний супутник з космічного флоту компанії AsiaSat
- почав повноцінну роботу в орбітальній позиції
122 градуси східної довготи.


Початку повноцінної експлуатації передував успішний переклад на нього всіх служб, що раніше працювали через супутник AsiaSat 4, завдяки чому була посилена потужність, були розширені пропускні каналу, а також була підвищена ефективність супутника для обслуговування клієнтів компанії, що працюють в сфері сучасних DTH-платформ, дистрибуції телевізійного сигналу, широкосмугового зв'язку VSAT, а також надання послуг мобільного зв'язку в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

«Наш новий супутник AsiaSat 9 забезпечує найбільш потужне і найбільш широке покриття в C-діапазоні, а також передачу кількох виділених променів Ku-діапазону для наших ключових ринків в Азії з використанням основної орбітальній позиції компанії - 122 градуса східної довготи, - говорить президент і генеральний директор компанії AsiaSat Ендрю Джордан. - Ми надзвичайно раді тому, що завдяки інноваційним функціям супутника AsiaSat 9 і істотного поліпшення потужності і покриття ми можемо значно просунутися вперед у сфері надання нашим клієнтам більш економічних і якісніших послуг, сприяючи розвитку в усьому регіоні засобів масової інформації, сфери розваг і зв'язку» .

При створенні супутника AsiaSat 9 було використано кілька істотних нових розробок, включаючи найпотужніші в Азії 110-ватні підсилювачі C-діапазону, фільтри спеціальної конструкції, зоряний датчик і двигуни на ефекті Холла, що забезпечують підвищення ефективності, збільшення стабільності і надійності в обслуговуванні мереж. До цього слід також додати три нових променя Ku-діапазону, спрямованих на М'янму, Індонезію і Монголію, два широких променя Ku-діапазону з високою потужністю в низхідному каналі - до 55 dBW, які обслуговують Австралію і Східну Азію, що дозволить використовувати для призначених для користувача променів більш економічні антени малого діаметру.

Нагадаємо, телеком-супутник AsiaSat 9 був виведений на орбіту в кінці вересня. А вже 11 жовтня апарат прибув в призначену орбітальну позицію 122 гр.с.д.

Борис Скуратівський

- 27 листопада, 2017



slavasamДата: Вівторок, 05.12.2017, 19:34 | Повідомлення # 1134
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Супутники YahSat-3 і SES-14 підготовлені до запуску на орбіту


Супутник Al Yah 3 доставлений на стартовий майданчик компанії Arianespace у Французькій Гвіані. Космічний апарат був побудований компанією Orbital ATK на замовлення Mubadala Development - стратегічної інвестиційної компанії з Абу-Дабі, ОАЕ, яка вклала гроші в проект.

На супутнику Al Yah 3 (YahSat-3) є 53 активних користувальницьких променя Ka-діапазону. Точкові промені Ka-діапазону забезпечують можливість надання послуг двостороннього зв'язку, що дозволить полегшити надшвидкісну доставку даних для кінцевих додатків, таких як широкосмуговий Інтернет і корпоративні мережі, а також організовувати транзитні IP-канали для провайдерів послуг зв'язку.

Супутник Al Yah 3 надаватиме свої послуги на території країн Африки, а також в Бразилії. Виробництво супутника Al Yah 3 компанія Yahsat доручила компанії Orbital ATK. Супутник був побудований на базі платформи GEOStar-3, розробленій компанією Orbital ATK. Він був проведений і протестований на заводі компанії Orbital ATK в Далласі, штат Вірджинія.

Супутник буде запущений на орбіту в районі 23 січня наступного року. Разом з ним в орбітальній капсулі ракети в космос відправиться супутник SES-14, побудований компанією Airbus, який повинен замінити на орбіті апарат NSS-806. Супутник SES-14 буде обслуговувати клієнтів в країнах Центральної і Південної Америки, Карибського басейну, в північній Атлантиці, а також в ряді країн Європи.

Супутник YahSat-3 буде розміщений в орбітальній позиції 20 градусів західної довготи, з якої він буде обслуговувати, головним чином, клієнтів в Бразилії. Супутник SES-14, в свою чергу, відправиться в орбітальну позицію 47,5 градуса західної довготи.

Компанія SES вкрай потребує супутнику SES-14, оскільки на початку поточного року нею було втрачено приблизно третину ємностей супутника NSS-806.

Обидва супутники є «повністю електричними» - для підйому на орбіту вони будуть використовувати бортові електричні двигуни. Загальний час, необхідний для досягнення супутниками потрібної точки на орбіті, складе 4-6 місяців.

джерело
RATVODДата: Середа, 06.12.2017, 19:30 | Повідомлення # 1135
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
На BulgariaSat 1 з'явилося телемовлення



Зараз важко сказати як довго воно триватиме, але якщо більше двох тижнів тому з цього борту
можна було прийняти сигнал з трьох несучих, то в цей раз з нового КА почалося мовлення
повноцінного пакету каналів з однієї частоти, куди вдалося вмістити більше 30 телеканалів.


Втім, це не дивно тому що в даному мультиплексі немає жодного телеканалу високої чіткості. Мабуть, обіцяні програми в HD і UHD з'являться з цього борту трохи пізніше. А поки на частоті 12380 H йде трансляція, провайдером якої виступає компанія Polaris Media з Сербії.

У пакеті транслюються в основному телеканали з республіки Сербія, в т.ч. RTS 1 і RTS 2, а також чотири канали Arena Sport і ін. Присутні й болгарські канали, але їх небагато. Частина з них транслюється відкрито: Ekids, Evrokom, Magic TV і кілька радіостанцій. Основний склад пакета закритий системою умовного доступу Bulcrypt.

Слід звернути увагу, що мовлення розпочалося на одній з активованих раніше частот. Можливо, це означає що пакет провайдера з Сербії тут може бути розширено.

Незважаючи на те, що для телеглядачів з країн СНД ця позиція поки малоцікава, чекатимемо з даної точки цікавих новин, а володарі приймальні супутникової системи з «моторчиком» можуть додати цю позицію в меню свого приймача.

Параметри мовлення:

Супутник BulgariaSat-1, 1.9°E

Частота 12380 Ггц, поляризація горизонтальна, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PSK / MPEG4

- 03.12.2017

RATVODДата: Понеділок, 11.12.2017, 15:42 | Повідомлення # 1136
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Китай запустив перший

комунікаційний супутник для
Алжиру



Alcomsat-1 satellite. Photo Credit: APS

Супутник буде використовуватися для ретрансляції радіо- і телевізійних сигналів, термінових повідомлень,
дистанційної освіти та електронного врядування, широкосмугового доступу до інтернету, навігації


Китай запустив перший алжирський комунікаційний супутник Alcomsat-1. Як передало агентство "Сіньхуа", запуск був проведений в 00:40 в понеділок за пекінським часом (19:40 неділі за київським часом) з космодрому Січан в провінції Сичуань (Південно-Західний Китай).

Запуск супутника став першим проектом співпраці Китаю і Алжиру в аерокосмічній галузі. Він буде використовуватися для ретрансляції радіо- і телевізійних сигналів, термінових повідомлень, дистанційної освіти та електронного врядування, широкосмугового доступу до інтернету, навігації.

Пуск проведений за допомогою ракети-носія "Чанчжен-3-Бі" (Changzheng-3B, Long March-3B). Це 258-й пуск для ракет-носіїв цієї серії.

10 грудня, 2017.

RATVODДата: Четвер, 14.12.2017, 23:05 | Повідомлення # 1137
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Казахстан планує запуск супутника

KazSat-2R в 2023 році




Казахстан планує здійснити запуск телекомунікаційного супутника KazSat-2R в 2023 р
після закінчення терміну служби KazSat-2.


Про це повідомив віце-міністр оборонної й аерокосмічної промисловості РК Марат Нургужін в інтерв'ю ІТАР-ТАСС.

Запуск космічного апарату фіксованого супутникового зв'язку KazSat-2 відбувся 16 липня 2011 року з космодрому Байконур. Точка стояння на геостаціонарній орбіті становить 86,5° с. д. Зона обслуговування KazSat-2 включає всю територію Республіки Казахстан, а також країн Центральної Азії та центральної частини Росії. Створення та введення в експлуатацію KazSat-2R потрібно для забезпечення безперервності функціонування діючих мереж супутникового зв'язку і телерадіомовлення, які працюють за рахунок ресурсів KazSat-2. Йдеться про 4 тис. станцій супутникового зв'язку, встановлених по всій території Казахстану і забезпеченні потреб 12 операторів супутникового зв'язку республіки, уточнив Марат Нургужін.

За його словами, в даний час супутники KazSat-2 і KazSat-3 завантажені на 63% і 79% відповідно. Свою роботу через космічну систему зв'язку KazSat здійснюють 15 операторів супутникового зв'язку і організацій країни. Для розвитку експорту послуг Казахстаном ведеться робота по виходу на ринки сусідніх держав, найбільш переважними з яких є Киргизстан, Узбекистан і Таджикистан, які не мають власних космічних систем зв'язку.

"В рамках проекту KazSat-2R можна закласти технічні рішення щодо забезпечення повного покриття території Казахстану послугами високошвидкісного доступу до мережі інтернет. У цьому випадку перспективний супутник буде забезпечувати широкосмуговий доступ до інтернету і стільниковий зв'язок в сільських населених пунктах, не охоплених наземними технологіями зв'язку, а також телерадіомовлення по всій країні ", - розповів Марат Нургужін.

Робота над технічним виглядом майбутнього супутника в даний час ведеться фахівцями РК спільно з зацікавленими державними органами в рамках роботи міжвідомчої робочої групи. Варто відзначити, що в даний час в Астані завершується створення комплексу, що охоплює весь цикл виробництва супутників.

11.12.2017.

RATVODДата: Четвер, 14.12.2017, 23:35 | Повідомлення # 1138
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Термін служби телеком-супутника Intelsat 901

продовжать на п'ять років




Компанія Intelsat розраховує продовжити на п'ять років термін служби телекомунікаційного супутника Intelsat 901,
запущеного в 2001 році, повідомляє інтернет-видання Space News.


Для цього до супутника, який знаходиться на орбіті поховання, буде направлено сервісний транспортний засіб MEV-1 (Mission Extension Vehicle 1). На сьогодні розробник MEV-1, компанія Orbital ATK, отримала ліцензію Федеральної комісії зі зв'язку США на технічне обслуговування Intelsat 901.

Запуск MEV-1 запланований на кінець 2018 року на російській ракеті "Протон-М". Відзначимо, що разом з ним планується також запустити супутник Eutelsat 5. Сервісний засіб повинен забезпечити Intelsat 901 паливом для коригування орбіти і роботи супутника протягом п'яти років. Дозвіл регулятора передбачає виділення для MEV-1 чотирьох радіочастот стеження, телеметрії та управління.

Після техобслуговування Intelsat 901 повернуть на орбіту поховання, і сервісне засіб відправиться до іншого супутника - якого, поки не уточнюється.

У Intelsat заявили, що продовження термінів служби супутників дозволяє приділити більше часу на розробку нових апаратів, а також забезпечує гнучкість в плануванні запусків.

Для повного схвалення сервісної місії Orbital ATK повинна отримати ще ліцензію від Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США. Це потрібно, так як на MEV-1 встановлені камери для відстеження стикування з Intelsat 901, які одночасно можуть використовуватися для дистанційного зондування Землі.

Телекомунікаційний супутник Intelsat 901 забезпечує телевізійне мовлення в Північній і Південній Америці, Європі, Африці і на Близькому Сході. Запланований термін служби апарату складає 15 років. Оператор у вересні 2017 року запустив на заміну цього супутника апарат Intelsat 37e.

14.12.2017.

RATVODДата: Четвер, 21.12.2017, 08:38 | Повідомлення # 1139
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Канадська корпорація припинила співпрацю з Україною

по створенню і запуску супутника зв'язку «Либідь»




Канадська транснаціональна корпорація MacDonald, Dettwiler and Associates (MDA) прийняла рішення про вихід
з проекту по створенню і виведенню на орбіту першого українського телекомунікаційного супутника «Либідь»
.


Всьому виною - зникнення великої грошової суми в Сейшельських офшорах, - йдеться в розслідуванні «Громадського телебачення».

У 2009 році MDA уклала контракт з Державним космічним агентством України (ДКАУ) на створення національної супутникової системи зв'язку (НССЗ) «Либідь». Як фінансиста проекту виступило Канадське експортне агентство (EDS), яке надало $ 254,6 млн під гарантії українського уряду.

Потім з ініціативи української сторони в договір була введена Сейшельська компанія-посередник Briklin Limited, яка згодом втратила 8 мільйонів доларів США, що призначалися підприємству «Південмаш». Останнє повинно було побудувати ракету-носій «Зеніт» для виведення супутника на орбіту. Що, як відомо, так і не відбулося.

Таким чином, після закінчення майже восьми років з моменту укладення контракту, космічний апарат «Либідь» так і не був виведений на орбіту, а дата його запуску і раніше переноситься з року в рік. І це незважаючи на той факт, що сам апарат готовий, і знаходиться в Красноярську на відповідальному зберіганні у російської компанії «Інформаційні супутникові системи» ім. Решетнева. Терміни якого, до слова, підходять до завершення



Віталій Мосейчук

- 20 грудня, 2017

RATVODДата: Понеділок, 25.12.2017, 08:38 | Повідомлення # 1140
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Німецький експериментальний супутник

стане останнім «пасажиром»
Ariane 5



Фото: OHB System AG

14 грудня компанія OHB System AG (Німеччина) уклала контракт з Arianespace на запуск супутника Heinrich Hertz,
який намічений на IV квартал 2021 року, і, найімовірніше, він стане останнім для ракети-носія Ariane 5.


Arianespace в 2014 році почала проектування нової ракети-носія Ariane 6 і кілька днів тому було оголошено про початок виробництва перших агрегатів ракети. У міру збільшення кількості пусків Ariane 6 і зростання довіри потенційних замовників до цієї РН, Ariane 5 буде поступово виводитися з експлуатації.

Названий на честь німецького фізика, супутник Heinrich Hertz призначений для проведення експериментів по дослідженню комунікаційних технологій і технічних рішень. Також частина ємності цього апарату буде використовуватися в інтересах німецьких силових структур для забезпечення частин бундесверу захищеними каналами зв'язку в Ku- і Ка-діапазонах.

Heinrich Hertz створюється на платформі SmallGEO, розробленої OHB System AG. Маса космічного аппарта - 3,5 тонни, термін служби - 15 років. Програма SmallGEO - частина програми Європейського космічного агентства з розробки перспективних технологій для космічного зв'язку (ARTES - Advanced Research in Telecommunications Systems, перспективні дослідження телекомунікаційних систем). OHB System AG - провідна компанія в проекті SmallGEO. Останнім часом з боку операторів спостерігається попит на відносно дешеві і легкі комунікаційні геостаціонарні платформи. Мета програми SmallGEO - розробка такої платформи. Перший супутник, створений на платформі SmallGEO - Hispasat 36W-1 - запущений 28 січня 2017 року РН «Союз-СТ-Б / Фрегат-МТ» з космодрому Куру. Виробництво цього супутника зайняло у OHB System AG 7 років, з виробництвом Heinrich Hertz компанія сподівається вкластися в три роки. Контракт на поставку Heinrich Hertz на суму € 31,5 млн між космічним агентством Німеччини DLR і OHB System AG укладений в липні 2017 року.

- 22.12.2017



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024