FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 22:00

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Середа, 26.08.2009, 22:16 | Повідомлення # 106
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Запуск супутника Eutelsat W7 (36E)

перенесений на 2010 рік

Корпорація "Енергія" в своєму прес-релізі повідомила про перенесення
запуску на орбіту супутника
Eutelsat W7 на 2010 рік.

Однією з причин перенесення запуску може бути банкротство компанії Sea Launch (Морський старт), оскільки саме ця компанія повинна була здійснити запуск супутника ракетою Zenit 3.

Дану інформацію підтверджує і графік запусків NASA, яка мониторит пуски у всьому світі. На жаль зараз не відома точна дата запуску W7 в 2010 році.

Раніше регіональний директор Eutelsat S.A. у Росії Микола Орлов підтвердив, що супутник буде запущений в позицію 36E до кінця 2009 року, тим самим замінивши старенький Sesat, тоді ж клієнти дістануть доступ до нього. Таким чином спочатку компанія Eutelsat SA заперечила інформації про перенесення запуску W7 на 2010 рік. Зараз же виявляється, що перенесення запуску дійсно відбудеться.

Супутник Eutelsat W7 дуже важливий для український - російського ринку телебачення, оскільки Eutelsat-Sesat є старим супутником і повинен покинути позицію 36E. На 70 нових транспондерах W7 планується запуск нові телеканалів для супутникових платформ Trikolor TV, NTV Plus і Poverkhnost+.

www.sat.net.ua по матеріалах satkurier.pl


RATVODДата: Субота, 29.08.2009, 23:59 | Повідомлення # 107
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
«Газпром» замовив новий супутник

У липні набрав чинності контракт, згідно якому ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М.Ф.Решетнева» побудує для компанії «Газпром космічні системи» супутник зв'язку «Ямал-300К», а в ході Міжнародного авіакосмічного салону МАКС-2009 було оголошено, що Роськосмос запустить цей супутник на російській ракеті «Протон» в середині 2011 року.

Держава зараз надає посилену фінансову підтримку високотехнологічним галузям промисловості. «Газпром» не залишається збоку і вносить свій вклад до вітчизняного гань-тік. Вкладаючи засоби у високотехнологічні, інноваційні проекти, «Газпром» забезпечує високу ефективність своєї діяльності і бере участь у виконанні найважливішого завдання - диверсифікації російської економіки. «З розвитком авіації і космічних технологій ми зв'язуємо плани по диверсифікації економіки», - сказав під час відвідин авіасалона МАКС-2009 Володимир Путін.

Показовий приклад такої діяльності «Газпрому - космічна система зв'язку і мовлення «Ямал». Дочка «Газпрому» - «Газпром космічні системи» розробила і розвернула цю масштабну систему на базі новітніх космічних і телекомунікаційних технологій. Зараз система «Ямал» включає три супутники на геостационарной орбіті: «Ямал-100», «Ямал-201» і «Ямал-202», наземний комплекс управління, наземні мережі супутникового зв'язку і телебачення.

Окрім забезпечення власних потреб «Газпрому» на всіх етапах технологічного циклу (буріння, видобуток, транспортування, переробка, продаж газу) супутникова система «Ямал» обслуговує органи державної влади, використовується при реалізації національних проектів в області освіти і охорони здоров'я. Система надає ресурс багаточисельним компаніям зв'язку, забезпечує трансляцію близько сотні телеканалів на всю територію Росії. Послуги - експортної якості: клієнтами «Газпром космічні системи» є більше 40 відомих зарубіжних телекомунікаційних компаній.

Примітно і те, що система «Ямал» - це перша в Росії космічна система, побудована на принципах повного самоокуповування і без залучення держбюджетного фінансування. Висока економічна ефективність системи досягнута якраз за рахунок використання нових технологій.

На майбутні супутники «Газпрому» дуже розраховують російські споживачі. Космічні проекти газового концерну включені у Федеральну космічну програму Росії. Мінкомсвязі Росії зараз розробляє нову систему поширення і резервування телерадіомовлення, в якій будуть враховані все наявні ресурси, у тому числі і супутники «Ямал». Перехід на цифрове мовлення дозволить розширити об'єм інформації, доступний кожному росіянинові.

Новий супутник «Ямал-300К» - це черговий крок в розвитку космічної системи «Ямал». По суті, він є спільною розробкою підприємств Роськосмоса і «Газпрому». «Газпром космічні системи» розробить бортовий ретрансляційний комплекс і канал управління супутника, а ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М.Ф.Решетнева» розробить і виготовить супутник в цілому на базі платформи «Експрес-1000H», а також здасть його в експлуатацію на орбіті. Така міжгалузева співпраця створює хороші передумови для впровадження нових технологій і забезпечить підтримку вітчизняних високотехнологічних галузей.

Денис Давидов. Російська газета
gascom.ru


RATVODДата: Понеділок, 31.08.2009, 17:31 | Повідомлення # 108
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Про підготовку до запуску КА « Німік-5 »

Два тижні тому на Байконур був доставлений комерційний космічний апарат Німік 5 для підготовки до запуску на ракете-носителе «Протон-М» з розгінним блоком «БРІЗ-М». У ці ж дні на космодром прибули фахівці інтернаціональної пускової команди у складі ГКНПЦ імені М.В.Хрунічева (виготівник РН і розгінного блоку «Бриз-М»), Space Systems /Loral (виготівник космічного апарату, США), Ruag Aerospace (виготівник засобів розділення, Швеція ), Telesat ( замовник КА Nimiq 5, Канада), International Launch Services (російсько-американське підприємство, провайдер пускових послуг з використанням РН «Протон»).

За цей час в монтажно-випробувальному комплексі (МІК 92А50) космодрому виконаний значний об'єм робіт з автономної підготовки космічного апарату і складових частин ракети - носія до збірки у складі ракети космічного призначення.

Американські фахівці провели серію перевірок космічного апарату. Сьогодні проходят завершальні операції по заправці КА компонентами палива. У найближчі декілька днів плануються штатні перевірки на заправленому космічному апараті. Потім КА підготують до транспортування в сусіднє приміщення зал ( 111) для стиковки з перехідною системою, за допомогою якої він буде встановлений на розгінний блок «Бриз-М».

Роботи з підготовки перехідної системи, розробленої і виготовленою ГКНПЦ імені М.В.Хрунічева, близькі до завершення. Вже проведені електричні перевірки ПС і імітатора КА, зараз фахівці Центру імені М.В.Хрунічева і Ruag готуються до спільних операцій по монтажу засобів розділення на перехідну систему.

Сьогодні на технічній заправній станції (ТЗП) космодрому почалася заправка баків високого тиску і шаробаллонов розгінного блоку. Напередодні в Міке фахівці ГКНПЦ імені М.В.Хрунічева виконали штатні перевірки РБ, потім «Бриз» вивезли з Міка на заправну станцію. Це перша заправка «Бриз-М», друга (заправка баків низького тиску) буде виконана пізнішим, після збірки РБ у складі ракети космічного призначення. У роботах з РБ на TÇÏ задіяні розрахунки ГКНПЦ імені М.В.Хрунічева, КБ ТХМ, Космотранс.

Паралельно в Міке проходят роботи по збірці і тестуванню триступінчатої ракети «Протон».

Пуск ракети космічного призначення «Протон-М» з розгінним блоком «Бриз-М» і телекомунікаційним космічним апаратом «Німік-5» запланований на 18 вересня ц.р. Це буде сьомий пуск РН «Протон» з початку поточного року.

khrunichev.ru


RATVODДата: П`ятниця, 04.09.2009, 18:20 | Повідомлення # 109
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутник " Thor - 6 "

Опубліковані попередні карти покриття нового супутника "Thor 6",
запуск намічений на 29 жовтня цього року.



RATVODДата: Вівторок, 08.09.2009, 11:12 | Повідомлення # 110
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутник "Eutelsat W7"

Компанія "Eutelsat" і "ILS" оголосили про укладення контракту на запуск супутника "Eutelsat W7".

Супутник буде запущений в листопаді цього року з Байконура, ракетою-носієм "Протон-М".

Eutelsat оголосив, що супутник W7 буде запущений в позицію 36 East за допомогою ракети-носія "Протон" в середині листопада 2009г. Контракт про це підписаний між Eutelsat і компанією ILS, що забезпечує пускові послуги. Зміна носія пов'язана з тим, що Sea Launch підтвердила, що не зможе здійснити запуск в обумовлені терміни. Eutelsat планує ввести в дію супутник W7 у позиції 36 East до кінця 2009 року.

www.sat24.ru


RATVODДата: Середа, 09.09.2009, 17:56 | Повідомлення # 111
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутник Amos 1, 9.5°E

Супутник покинув позицію 4 West

рухається на схід.



RATVODДата: Четвер, 10.09.2009, 12:27 | Повідомлення # 112
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Телекомунікаційні супутники Thor 6 іNSS-12

будуть запущені до кінця 2009 року

Супутник Thor 6, що належить компанії Telenor Satellite Broadcasting (TSB),
знаходиться в завершуючій стадії підготовки до запуску на орбіту.
Компанія TSB підтвердила, що новий супутник буде запущений
ракетою-носієм
Ariane 5 ECA фірми Arianespace з космодрому у французькій Гвіані.

Оскільки ракету Ariane 5 ECA в змозі винести на орбіту два супутники одночасні, то другим в даному випадку стане супутник NSS-12, що належить компанії SES New Skies.

Супутник Thor 6 займе орбітальну позицію 0,8W, де в грудні 2009 р. почне свою роботу, замінивши Thor 3.

Запущений ще в червні 1998 року Thor 3 завершить свою роботу в 2010 році.

Маса супутника Thor 6 складе 2999 кг, супутник побудований на платформі Spacebus 4000B2 компанією Thales Alenia Space і оснащений 36 активними транспондерами Ku-диапазона.

16 транспондерів буде призначено для скандінавських країн, а що залишилися 20 - будуть призначені на потреби зростаючих вимог мовців в Центральній і Східній Європі.

Карта покриття супутника Thor 6

Карта покриття супутника Thor 6

Старт Ariane 5 з супутниками Thor 6 і NSS-12 запланований на 29 жовтня 2009 року.

www.sat.net.ua по матеріалах satkurier.pl


RATVODДата: Четвер, 10.09.2009, 12:41 | Повідомлення # 113
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутник " Eurobird - 4 "

Супутник "Eurobird-4" прибув в позицію 76Е

і перейменований в " Eutelsat W 76 "

Французький супутниковий оператор Eutelsat відкриває нову орбітальну позицію - 76 градусів східної довготи.

Eutelsat W76 був запущений 2 Вересня 1997 року ракетою " Аріан - 4 "

.

Спутник в даний час має лише 10 активних ретрансляторів ( супутник після аварії, не представляється можливим використовувати деякі інші транспондери).


RATVODДата: Четвер, 10.09.2009, 23:11 | Повідомлення # 114
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутник " KazSat - 3 "

РЦКС приступило до розробки технічного завдання

за проектом створення третього національного

геостаціонарного супутника зв'язку і мовлення "KazSat-3",

запуск якого планується на кінець 2013 року.



RATVODДата: П`ятниця, 11.09.2009, 10:28 | Повідомлення # 115
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
W7 стартує з Байконура

Супутниковий оператор Eutelsat запустить новий борт W7 з космодрому Байконур в середині листопада.
До кінця року компанія сподівається ввести супутник в експлуатацію.

© ComNews
10.09.2009

Eutelsat підписав контракт про майбутній запуск з компанією International Launch Services (ILS). Борт W7 виведе на орбіту ракету "Протон-М". ILS має ексклюзивне право на маркетинг РН "Протон" на міжнародному ринку. Її контрольним пакетом володіє Державний космічний науково-виробничий центр імені М.В.Хрунічева, розробник і виробник РН "Протон" і розгінного блоку "БРІЗ-М".

Спочатку Eutelsat планував використовувати для запуску супутника W7 ракетоносець "Зеніт" компанії Sea Launch. Проте фінансові проблеми платформи "Морський старт" привели до того, що запуск трохи був перенесений на 2010 р.

Аби прискорити виведення борту на орбіту Eutelsat домовився про запуск з ILS.
Проте, компанія продовжує переговори з Sea Launch про морський запуск наступного апарату угрупування.

"Своєчасний запуск - одна з істотних умов реалізації програми розширення супутникового угрупування Eutelsat ще дев'ятьма бортами в 2008 - 2011 гг.", - говорить виконавчий директор Eutelsat Джуліано Берретта. В рамках цієї програми оператор вже вивів на орбіту сім космічних апаратів і планує морський старт наступного борту замість старту W7, що не відбувся.

Борт W7 буде направлений в позицію 36 градусів східної довготи. Супутник матиме 70 транспордерів і 6 променів. Окрім розширення безпосереднього телемовлення на Росію, Україну, супутник використовуватиметься для DTH мовлення на Африку. Він замінить космічний апарат Sesat, який буде переведений в іншу позицію.

Космічний апарат W7 був виготовлений фахівцями компанії Thales Alenia Space на базі платформи Spacebus 4000 C4. Його вага 5600 кг

"Запуск W7 був відкладений на декілька місяців із-за проблем з банкротством Sea Launch, які привели до тому, що Eutelsat змінив компанію, організатора запуску, - говорить генеральний директор супутникового оператора "Сетьтелеком" Сергій Пехтерев. - Сам по собі борт дуже цікавий і дозволить поєднати мовний і связевой сервіс на одному борту і в одній позиції 36Е, до того ж вивільнивши Sesat, який як відомо раніше планувався для перегону в позицію 80Е, для підтримки сервісу з аварійного "Експресса-АМ2". Сподіватимемося, що пуск "Протона" пройдет успішно, оскільки ситуація з космічним сегментом над простором Росії і СНД напружена понад всяку міру, і втрата такого борту просто недопустима".


RATVODДата: П`ятниця, 11.09.2009, 10:34 | Повідомлення # 116
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Продовжуються роботи по запуску

космічного апарату
" Німік - 5 "

На Байконурі почалися роботи по загальній збірці ракети космічного призначення (РКН) "Протон-М",
яка використовуватиметься для виведення на орбіту канадського супутника зв'язку "Німік-5" (Nimik 5)
.


Сьогодні блок космічної головної частини (зістикованих розгінного блоку "Бриз-М" і Nimiq 5 під головним обтічником), який напередодні змонтували і протестували фахівці ГКНПЦ імені М.В.Хрунічева і інженери з Space Systems/Loral, доставили в зал складки РКН.

У найближчі декілька днів планується виконати механічну стиковку ракети-носія з КГЧ і потім провести необхідні електричні перевірки всіх систем РКН.

Пуск ракети космічного призначення "Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М" і КА "Німік-5"
планується на 17 вересня 2009 року.

khrunichev.ru


RATVODДата: Вівторок, 15.09.2009, 10:49 | Повідомлення # 117
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Ракета «Протон» з космічним апаратом «Німік-5»

встановлена на стартовому комплексі

На 95-му майданчику космодрому Байконур вчора був перший стартовий день
по графіку підготовки до запуску ракети-носія
«Протон-М» з космічним апаратом «Німік-5».

Cостоявся вивіз РКН «Протон-м» з розгінним блоком «Бриз-м» і КА «Німік-5» на стартовий комплекс.
Ракету-носія встановили у вертикальне положення.
Підготовчі роботи на стартовому комплексі проходять відповідно до графіка.

Пуск ракети космічного призначення "Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М" і канадським телекомунікаційним космічним апаратом Nimiq 5 з майданчика 200 космодрому Байконур запланований 17 вересня 2009 року.

khrunichev.ru


RATVODДата: Вівторок, 15.09.2009, 19:53 | Повідомлення # 118
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутник Eurobird 1 з технічними проблемами

У французького супутникового оператора Eutelsat виникла проблема.
На супутнику Eurobird 1 , який знаходиться в орбітальній позиції 28,5 ° с.д. і використовується для передачі
програм для платформи
Sky Digital, виникли технічні труднощі
.



Вони були зареєстровані в минулі вихідні - в суботу, 12 Вересня 2009р. в 23:24 по центральному часу.
Близько 90 хвилин повністю пропав сигнал з супутника , а після включення послідували ряд зупинок і в неділю.
Багато глядачів говорили, що на багатьох транспондерах сигнал слабкіший, ніж зазвичай.
Eutelsat підтвердив, що супутник Eurobird 1 працює не стабільно. Компанією Eutelsat ведуться роботи по вирішенню цієї проблеми.


RATVODДата: Четвер, 17.09.2009, 10:44 | Повідомлення # 119
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
NSS-703 - ще одна проблема на орбіті

NSS-703 - Борт, що змінив за свою історію трьох операторів власників .



При запуску 6 жовтня 1994 року він належав Інтелсату, і мав ім'я Інтелсат 703.
Потім в 1998, коли акціонери Інтелсату вирішили монетизирувать свою участь в нім і виділили New Skies Satellites на продаж, як окрема юрособа, видавши йому 5 бортів у тому числі і в 57Е і пустили її у вільне плавання.
Далі в березні 2006 New Skies Satellites з потрухами купила SES Astra. А NSS-703 вірно ніс свою службу, без яких або пригод у позиції 57Е. Своїми СНД шными променями (Спот 2) див. тут http://www.ses-worldskies.com/worldsk....dex.php добре покривав Частину Росії і особливо Середню Азію.

Тому був дуже улюблений Російськими Операторами з інтересами в СНД (Оранж БС і голден телеком) і природно самими Казахами (Нурсат і так далі).

Борт ще в 2007 повинні були замінити на новий СУПЕР ІСЗ NSS-8 мало не з 90 транспондерами, але аварія 1.02.2007 Енергомашевського двигуна першого рівня на Зеніт-3SL при запуску СиЛончем ці плани поховала. Ситуація виявилася форс мажорной бо, як, відомо, все хороше коли нибудь - кінчається, кінчилося і робоче тіло в движках стабілізації на NSS-703.

За даними від Оператора останній «пшик» вони зробили на початку вересня і далі борт знаходиться під впливом гравітації (бо Земля не ідеальна кулька) і починає «гойдатися» потихеньку збільшуючи вісімку. Зараз сигнал плаває до 2 дБ . Особливо це погано для VSAT антен 2,4 і 3,7 м, оскільки чим більше діаметр тим точніше у неї налаштування на ІСЗ, при великих антена (більше 4 м) зазвичай коштує трекінг (автосупровід) і Оператора може весь час точно поднаводиться на ІСЗ, а на малих тазках з кутами до 2 градусів, це не так критично . Претензій бути не може 15 років на орбіті від дзвінка до дзвінка, вся електроніка і механіка працює без збоїв..

Із заміною NSS-12 все виявилося непросто ще в червні згідно цьому

http://www.ses-worldskies.com/worldsk....dex.php Дванадцятий повинен був запрацювати ще в 2009-ом. А тепер компанія говорить, що вже в 2010-м http://www.ses-worldskies.com/worldsk....dex.php навіть не уточнюючи дату запуску..

СЕСАстровці терміново перегнали в цю позицію свою стареньку Айстру (номер її знайти не удалося), але її пляма не вирішить всіх проблем. В общому до початку 2010 року, коли буде готовий новий NSS-12 матимемо чергові проблеми на орбіті....

Автор: Сергій Пехтерев
news.nag.ru


RATVODДата: Четвер, 17.09.2009, 17:38 | Повідомлення # 120
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутник NSS 5, 57.0°E

Супутник NSS 5 замінив NSS 703 у позиції 57 East.

Параметри мовлення телеканалів не змінилися.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024