FORUM TV-SATЧетвер
18.04.2024, 05:44

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Четвер, 20.06.2019, 23:21 | Повідомлення # 1261
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У Франції представлять

українську ракету-носій Зеніт-1NL




Космічні підприємства України працюють над створенням ракети-носія Зеніт-1NL.


Ракета буде представлена ​​на авіакосмічній виставці «Париж-Ле-Бурже» у Франції, пише УНІАН.

Згідно з даними, над Зенітом трудяться відразу три підприємства - ДП «Південмаш», ПАТ «Київський радіозавод» та ДП «Антонов», що відповідають за розробку ракети, її системи навігації та десантування відповідно.

За попередніми даними, запуск Зеніт-1NL може відбутися вже в 2021 році.

«Стартова вага Зеніт-1NL становить 14,5 тонни. Вага, що виводиться на сонячно-синхронну орбіту, становить 100 кг, на приекваторіальну - близько 230 кг. Час підготовки до пуску - до 1 доби», - повідомляє ресурс.

Примітно те, що запуск ракети-носія відбудеться за допомогою літака, над створенням якого працює «Південмаш». Концепція повітряного старту не поширена в світі, в Україні це буде вперше. Такий запуск допоможе заощадити кошти, розраховані на наземний старт, а також уникнути багатьох обмежень на кшталт зони падіння ступенів ракети космічного призначення.

Чи варто говорити, що для України цей запуск - не просто масштабна подія, але і пропуск в автономний доступ до космічного простору, а для підприємств - можливість зайняти високі позиції на ринку космічних послуг.

Нагадаємо, в лютому стало відомо, що в найближчі два роки Україна планує вивести на орбіту чотири космічні апарати.
При належному фінансуванні в космос відправлять: «Либідь» (2020 р), «Мікросат - М», «Січ - 2-1» (2021 г) і «Січ -2-2» (2022 р).

Лада Васюкова

19 червня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 24.06.2019, 18:45 | Повідомлення # 1262
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ЄКА в лабораторних умовах відтворило

згоряння
супутника в атмосфері




Європейське космічне агентство (ЄКА) наочно продемонструвало
згоряння супутників в атмосфері Землі.


Фахівці оприлюднили відео експерименту, в якому частину космічного апарату розплавили всередині плазмової аеродинамічної труби, передає 3Dnews.



Згідно з даними, метою експерименту став намір вивчити всі особливості процесу згоряння супутників, щоб в майбутньому знизити кількість падінь їх уламків на поверхню нашої планети.

За даними вчених, в теорії космічні апарати при попаданні в атмосферу Землі повинні плавитися повністю. Однак на практиці виявляється, що часто уламки об'єктів «виживають» і внаслідок падіння на поверхню можуть завдати значної шкоди.

Наприклад, в ЄКА згадують падіння паливного бака одного із ступенів ракети в 1997 році. Тоді частина апарату, вагою близько 250 кг, приземлилася поруч з житловим будинком в Техасі.

Лада Васюкова

21 червня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 24.06.2019, 18:54 | Повідомлення # 1263
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
MLS отримав схвалення на зведення космодрому

для
українських ракет в Канаді



Циклон-4М

Maritime Launch Services (MLS) отримала дозвіл Міністерства охорони навколишнього середовища Нової Шотландії
на просування проекту зі зведення космодрому для запуску українських ракет Циклон-4М в Канаді.


Про це пише SpaceQ.

Повідомляється, що міністр екології Вілсон висловив підтримку ініціативи, взявши з компанії MLS зобов'язання виконувати роботи відповідно до необхідних екологічних вимог і норм безпеки.

Maritime Launch Services заявила про плани будівництва космодрому ще в 2017 році. Компанія має намір звести майданчик біля містечка Канзо в провінції Нова Шотландія. За попередніми даними, вже до 2022 року космодром буде готовий до експлуатації.

Нагадаємо, MLS - це група американських експертів аерокосмічної галузі, що включає осіб, які співпрацювали з NASA. Вони працюють з виробниками ракети «Циклон 4», які вже давно хочуть вийти на ринок Північної Америки.

Лада Васюкова

21 червня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 25.06.2019, 14:53 | Повідомлення # 1264
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
30 малих супутників IoT відправляться в космос

у рамках
російсько-туніського співробітництва




Росія приступить до співпраці з Тунісом в рамках проекту по запуску супутників для IoT.


Компанії «Спутнікс» і «Главкосмос пускові послуги» уклали угоду з Telnet Holding про створення близько 30 малих космічних апаратів, пише ТАСС.

«В рамках даного проекту сторони планують організувати розробку і виробництво компонентів космічних апаратів, організацію в Тунісі випробувальних лабораторій і установку випробувальних стендів з використанням досвіду компанії «Спутнікс»», - йдеться в спільному прес-релізі компаній.

Згідно з даними, співпраця передбачає реалізацію двох етапів. В першу чергу в космос буде відправлений туніський супутник Challenge One з космодрому Байконур в кінці квітня наступного року.

Що стосується запуску малих супутників для інтернету речей, це буде реалізовано в другому етапі програми співпраці. При створенні апаратів планують використовувати Cubesat-технології, що дозволить значно знизити час на розробку.

Лада Васюкова

25 червня, 2019.



RATVODДата: Середа, 26.06.2019, 08:55 | Повідомлення # 1265
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У Viasat вирішили переглянути плани на запуск супутника:

замість ракети
Ariane 5 вибирають Ariane 6




У компанії Viasat вирішили змінити існуючий контракт з Arianespace, прописавши в його умовах
запуск одного з нових сучасних супутників компанії для роздачі широкосмугового інтернету
не за допомогою ракети Ariane 5, а за допомогою нової ракети Ariane 6.


Про це пише Spaceflight Now.

Завдяки даній угоді Viasat стане першою комерційною компанією, що здійснила запуск супутника за допомогою ракети Ariane 64 - потужнішої модифікації ракети Ariane 6, з чотирма твердопаливними ракетними прискорювачами.

Каліфорнійська компанія Viasat розробила нову серію супутників для роздачі сигналів широкосмугового Інтернету по всьому світу з робочих точок на геостаціонарній орбіті на висоті в більш ніж 36 000 км над екватором.

Три нових супутника типу ViaSat 3 в даний час створюються на заводах компанії Boeing, при цьому в Viasat вже домовилися про їх запуск з компаніями Arianespace, SpaceX і United Launch Alliance.

Спочатку контракт між компаніями Viasat і Arianespace щодо запуску одного з супутників ViaSat 3 був підписаний в 2016 році і передбачав використання для цих цілей ракети Ariane 5 ECA. У ракеті Ariane 6, яка повинна буде зробити свій перший космічний політ з космодрому у Французькій Гвіані в 2020 році, вперше буде використаний новий двигун верхнього ступеня Vinci, який може бути перезапущений в космосі під час багатогодинних місій - на відміну від ракети Ariane 5 з її одноразовим криогенним двигуном верхнього ступеня.

Новий двигун верхнього ступеня дозволить ракеті Ariane 6 вивести супутник ViaSat 3 на «високоенергетичну» геостаціонарну перехідну орбіту, ближче до кінцевої робочої орбітальної позиції апарату, що дасть можливість скоротити відстань транзиту з використанням власних двигунів супутника і прискорить його введення в експлуатацію, повідомили в Viasat.

Для запуску супутника ViaSat 3 буде використана модифікація Ariane 64 нової європейської ракети, розроблена і побудована компанією ArianeGroup - спільним підприємством Airbus Defense and Space і Safran за фінансової підтримки Європейського космічного агентства. Ракета Ariane 64 (або ж А64) здатна виводити на геостаціонарну перехідну орбіту вантаж масою в понад 25 350 фунтів (11.5 метричних тонн), що приблизно на 15% вище середньої вантажопідйомності ракети Ariane 5 при польоті на ту ж орбіту.

«Наша співпраця з Arianespace має давню історію, і ми віримо в те, що їх ракета А64 дозволить Viasat домогтися реалізації ключових цілей, серед яких - забезпечення можливостей доступу до швидкісного високоякісного широкосмугового інтернету для кінцевих користувачів по всьому світу», - каже президент відділу космічних і комерційних мереж в компанії Viasat Дейв Райан. - «Ракета A64 володіє високими конкурентними перевагами для проведення економічно вигідних і надійних запусків супутників ViaSat-3».

Ракета Ariane 6 матиме також полегшений варіант - Ariane 62 - з двома твердопаливними двигунами, розташованими з двох сторін водневої базової пускової установки.

«Для нас було великою честю те, що компанія Viasat спочатку вибрала Arianespace для організації запуску одного зі своїх супутників ViaSat 3, і зараз змінила програму, що робить їх першими клієнтами комерційного запуску нашої надпотужної ракети Ariane 64», - каже генеральний директор Arianespace Стефан Ісраель . - «Переходом до використання ракети A64 ми продемонструємо нашу здатність адаптуватися до умов ринку нової епохи - ще краще відповідаючи на запити клієнтів».

Три супутника ViaSat 3 забезпечать покриття всієї земної кулі сигналом широкосмугового інтернету в Ka-діапазоні, при цьому ємність кожного з супутників складе, за даними Viasat, 1 терабіт в секунду.

Перший з трьох супутників забезпечить покриття сигналом території Північної і Південної Америки. За ним послідує другий супутник, призначений для покриття сигналом Європи, Африки та Близького Сходу. А третій апарат буде роздавати сигнал для країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

У компанії Viasat поки не розписали, який із запланованих супутників буде відправлений в космос тією чи іншою ракетою - Arianespace, SpaceX або ULA.

Після підписання в 2016 році з Arianespace контракту на запуск першого супутника серії ViaSat 3, у Viasat в 2018 році заявили про укладення угод з компаніями ULA і SpaceX щодо запуску ще двох супутників ViaSat 3 з мису Канаверал на борту ракет Atlas 5 і Falcon Heavy

Супутники компанії Viasat, що знаходяться в даний час в космосі, забезпечують доступ до Інтернету користувачам в Північній Америці, країнах Карибського басейну і по шляху проходження трансатлантичних авіарейсів. Після запуску чергових трьох супутників компанія стане міжнародною.

У березні в компанії Arianespace заявили, що OneWeb - ще один потенційний гравець на ринку послуг супутникового інтернету - стане замовником послуг компанії при першому запуску ракети Ariane 6 в 2020 році. Очікується, що під час першого польоту ракети Ariane 6 в космос буде запущено близько 30 невеликих супутників OneWeb, які полетять на орбіту на більш легких ракетах Ariane 62.

У компанії Arianespace також уклали контракт з урядом Франції, який передбачає запуск оптичного супутника-шпигуна на борту ракети Ariane 62. А Європейське космічне агентство уклало контракт з Arianespace за дорученням Європейської комісії, який передбачає запуск чотирьох навігаційних супутників Galileo на борту двох ракет Ariane 62.

Компанія Eutelsat - комерційний оператор послуг космічного зв'язку зі штаб-квартирою в Парижі - також уклала в минулому році з компанією Arianespace контракт на проведення декількох запусків, включаючи запуски з використанням нової ракети Ariane 6.

Борис Скуратівський

- 25 червня, 2019



RATVODДата: Середа, 26.06.2019, 20:29 | Повідомлення # 1266
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Довели: «Ямал-601» досяг робочої точки


Фото: Федеральне агентство новин

Майже через місяць після відправлення в космос,
супутник зв'язку «Ямал-601» нарешті досяг робочої точки.


Повноцінна експлуатація апарату почнеться в липні, передає РІА Новини.

«У липні буде виконана установка космічного апарату в штатну позицію 49 градусів східної довготи і переклад діючих мереж з супутника «Ямал-202» на супутник «Ямал-601»», - повідомляє компанія «Газпром космічні системи».

Нагадаємо, супутник зв'язку «Ямал-601» був запущений 30 травня з космодрому Байконур. Після досягнення точки 49 гр.с.д. він повинен замінити на орбіті діючий там супутник «Ямал-202» і надавати послуги зв'язку.

Однак 5 червня стало відомо, що «Ямал-601» не досяг робочої точки в призначений термін. Причиною послужили проблеми з двигуном апарату.

Однак, через пару днів, фахівці провели першу 2-годинну спеціальну операцію по «довиведенню» супутника. Цей маневр був одним з безлічі запланованих, в результаті яких апарат прибув в робочу точку.

Лада Васюкова

26 червня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 27.06.2019, 21:58 | Повідомлення # 1267
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутник INTELSAT-39 доставлений на космодром.



Запуск запланований на 24 липня.


Новий супутник компанії Intelsat - INTELSAT-39 - прибув на територію Французької Гвіани і проходить останні перевірки напередодні запуску, наміченого на 24 липня.

Супутник INTELSAT-39 був побудований на заводі компанії Maxar Technologies в Пало-Альто (раніше належав компанії Space Systems / Loral, яка нині є частиною Maxar).

INTELSAT-39 став вже 52-им супутником, виробленим компанією Maxar для свого давнього партнера - компанії Intelsat. В даний час на території космічного центру в Куру команди компаній Intelsat, Arianespace і Maxar готують супутник до запуску, який планується провести 24 липня на борту ракети Ariane 5.

Після того як супутник прибуде в планову орбітальну позицію - 62 градуса східної довготи - він почне надавати послуги доступу до широкосмугового Інтернету і дистрибуції відео на території Африки, Європи, Близького Сходу і Азії. Також супутник повинен поліпшити мобільний зв'язок для потреб авіації, судноплавства і урядових організацій в районі Індійського океану.

Супутник INTELSAT-39 повинен замінити супутник INTELSAT-902, який також був побудований компанією Maxar і запущений в космос в 2001 На момент заміни час експлуатації останнього на орбіті на 6 років (або 45%) перевищить плановий термін в 13 років, що є знаковою подією в сфері використання орбітальних ресурсів.

Супутник INTELSAT-39 має на борту транспондери як C-, так і Ku-діапазону, для його підйому на проектну орбіту буде використана гібридна система з електричних і хімічних двигунів, а термін експлуатації апарату на орбіті за проектом повинен скласти 15 років. Досягнувши проектної орбіти, супутник буде зберігати свою позицію, використовуючи повністю електричний двигун, що дає можливість зменшити кількість палива і, відповідно - маси при запуску, а значить - дає оператору можливість збільшення технічної гнучкості і продуктивності апарату.

Борис Скуратівський

27 червня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 01.07.2019, 22:44 | Повідомлення # 1268
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
SpaceX утилізує три неробочих супутники Starlink



SpaceX втратила зв'язок з трьома супутниками Starlink.


З 60-ти апаратів, запущених в рамках проекту, три не функціонують, передає Ліга.Новини.

Як повідомляє прес-служба SpaceX, спочатку всі супутники виконували обмін даними з наземною станцією, проте недавно три перестали відповідати.

У зв'язку з цим, неробочі апарати будуть відправлені з орбіти в атмосферу, де згорять протягом року. Для переміщення несправних об'єктів SpaceX використовує ще два супутники для утилізації.

Незважаючи на, здавалося б, неприємний факт, в компанії Ілона Маска ситуацію оцінюють спокійно. Справа в тому, що SpaceX, запускаючи супутники Starlink, розрахувала програму виведення на орбіту, припускаючи можливі ризики. Несправності деяких апаратів - це норма, як і те, що більшість з них на даний момент працює ідеально.

Нагадаємо, ракета Falcon 9 компанії SpaceX вивела в космос 60 інтернет-супутників Starlink 24 травня. Угруповання, яка в кінцевому підсумку повинно об'єднати в собі 12 000 апаратів, було створена для роздачі інтернету.

Лада Васюкова

01 липня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 02.07.2019, 09:54 | Повідомлення # 1269
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Китай відправить в космос майже

200 «розумних» супутників для моніторингу Землі




Китай запустить в космос супутники для моніторингу земної поверхні.


Комплекс із 192 апаратів, оснащених штучним інтелектом, буде виведено на орбіту вже до наступного року, передає Телеспутнік.

Згідно з даними, супутники угруповання Leo будуть робити знімки поверхні нашої планети, передаючи на Землю проаналізовані дані про її стан і можливі аномалії. Таким чином фахівці зможуть отримувати інформацію про екологічний стан Землі або попереджати прийдешні стихійні лиха.

Варто відзначити, що китайські супутники будуть наділені функцією автопілоту. Як заявили розробники, до сих пір всі подібні апарати керувалися тільки дистанційно з наземних станцій.

За попередніми даними, запуск угруповання Leo відбудеться до 2021 року. Виведуть супутники на орбіту за допомогою ракети-носія «Цзелун-1».

Нагадаємо, в Росії компанії «Спутнікс» і «Главкосмос пускові послуги» уклали угоду з туніським Telnet Holding. В рамках цієї співпраці в космос будуть відправлені 30 малих супутників IoT.

Лада Васюкова

01 липня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 04.07.2019, 20:01 | Повідомлення # 1270
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У 2022 році Канада запустить

супутник
квантового шифрування



Фото: Tech Stock Observer

Канадський уряд запустить новий супутник в космос в 2022 році, щоб продемонструвати можливість
використання квантових технологій для захисту комерційних та національних мереж зв'язку.


Про це пише SpaceNews.

Компанія Honeywell уклала контракт вартістю в 30 мільйонів канадських доларів (23 мільйони доларів США) з Канадським космічним агентством на проведення розробки, побудови, складання і налагодження належачого агентству супутника Quantum EncrYption and Science Satellite (QEYSSat). За умовами контракту Honeywell побудує, відтестує, налагодить і передасть замовнику супутник QEYSSat, який створить канал зв'язку між наземною і космічною станціями для передачі ключів шифрування.

Створення мікросупутника має бути завершено на початку 2022 року. До завдань QEYSSat буде входити тестування квантової технології з метою розробки системи захисту інфраструктури комерційної та національної зв'язку.

У канадському уряді вважають, що нинішні методи шифрування застаріють до кінця десятиліття через зростання обчислювальної потужності квантових комп'ютерів. Оскільки швидкість роботи квантового комп'ютера буде в мільйони разів перевищувати швидкість роботи будь-якого звичайного комп'ютера, вони зможуть дуже швидко зламувати паролі, персональні ідентифікаційні номери та інші системи захисту, поставивши під загрозу збереження будь-якої конфіденційної інформації.

Існуюча технологія квантового шифрування - OKD - спирається на використання оптико-волоконних кабелів і сфера її дії - станом на сьогодні - обмежена відстанню в 200 кілометрів. Як відзначають в Канадському космічному агентстві, супутник QEYSSat повинен продемонструвати роботу технологію квантового захисту в каналі між супутником і наземною мережею, як спосіб подолання обмежень, пов'язаних з відстанню.

Дана місія дасть канадським вченим можливість вивчити, яким способом QKD поводиться в умовах космосу, заклавши основу мережі обміну квантовими ключами на далекі відстані. Це, в свою чергу, дозволить створити в країні більш безпечну інфраструктуру зв'язку.

Прес-секретар Канадського космічного агентства Одрі Барьбе заявила про те, що в Агентстві сподіваються запустити супутник в космос в першій половині 2022 року.

«CSA поки ще не уклала контракт на запуск супутника, - заявила вона в інтерв'ю виданню SpaceNews. - Ми сподіваємося укласти даний договір до кінця 2019 року».

QKD використовує фотони і закони фізики для генерації закритих ключів шифрування для двох користувачів. Окремі фотони будуть передаватися по лазерній лінії зв'язку з наземної станції на мікросупутник, який використовує протокол QKD для створення ключа, який буде ретранслювати на другу наземну станцію.

Міністр з інновацій, науки і економічному розвитку Навдіп Бейнс заявляє, що місія QEYSSat спрямована на досягнення поставлених канадським урядом цілей в сфері безпеки при одночасній розробці нових технологій, здатних зіграти свою певну роль у розвитку економіки країни.

Борис Скуратівський

03 липня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 12.07.2019, 19:18 | Повідомлення # 1271
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
SpaceX вдалося укласти контракт

на запуск ще
двох супутників




Компанія Ілона Маска SpaceX виграла право на укладення чергових контрактів
на проведення запуску супутників.


3 липня компанія SpaceX отримала замовлення від компаній Inmarsat і Space Norway - з початку року це вже шостий контракт, що укладається компанією. Запуск намічений на 2022 рік.

Контракт передбачає запуск двох супутників, які будуть побудовані компанією Northrop-Grumman на базі їх версії апарату GeoStar-3. Кожен з цих супутників буде мати масу приблизно 2 000 кг. Це не будуть стандартні геостаціонарні супутники - апарати планується розмістити на високій еліптичній орбіті.

Після запуску супутників на орбіту, компанія Inmarsat планує здавати в оренду частоти Ka-діапазоні, а компанія Space Norway буде використовувати X-діапазон для військових цілей і забезпечення покриття Арктики.

Дані частоти будуть інтегровані компанією в пакет послуг Global Xpress, що забезпечують - серед іншого - авіаційний зв'язок і підключення до швидкісного Інтернету. Проект носить офіційну назву Арктична супутникова широкосмугова місія (ASBM), для надання послуг зв'язку в Арктиці цивільним і військовим користувачам. Компанія Space Norway уклала угоди про співпрацю з оператором супутникового зв'язку Space Norway і Міністерством оборони Норвегії.

Крім цього на даних супутниках будуть встановлені модулі зв'язку ВПС США, що підкреслює надзвичайну важливість охоплення місії.

Борис Скуратівський

08 липня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 12.07.2019, 20:28 | Повідомлення # 1272
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Amazon запросила дозвіл

на запуск
3236 інтернет-супутників



Ілюстрація: Axios Media Trends

Amazon планує запустити в космос 3236 інтернет-супутників,
кидаючи тим самим виклик компанії SpaceX Ілона Маска.


Компанія Amazon звернулася до регуляторних органів США з проханням про надання їй дозволу на запуск 3236 супутників зв'язку, вступаючи таким чином у нову космічну гонку за надання послуг доступу в Інтернет з низької навколоземної орбіти і кидаючи виклик компанії SpaceX Ілона Маска, яка планує запуск аналогічного угруповання.

У своїй заявці, спрямованій 4 липня в Федеральну комісію з електрозв'язку (FCC), компанія Amazon вказала на те, що належачі їй супутники серії Kuiper будуть надавати послуги широкосмугового доступу в Інтернет десяткам мільйонів користувачів і компаній, які в даний час відчувають труднощі з якісним доступом до мережі. Агентство координує траєкторії і використання радіочастот.

В FCC вже дали добро на запуск і експлуатацію приблизно 13000 низькоорбітальних супутників. Серед них, зокрема, - 11943 супутника, що належать компанії Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска, яка в травні вивела на орбіту першу партію з 60 апаратів.

Супутники, що знаходяться на низькій навколоземній орбіті - на висоті від 180 до 2000 кілометрів - повинні обертатися навколо Землі, щоб залишатися в космосі, здійснюючи оборот всього за 90 хвилин. Коли один з супутників наближається до лінії горизонту - він передає свої «обов'язки» по обслуговуванню тієї чи іншої ділянки Землі наступному за ним апарату. Таким чином, для забезпечення безперервного і всеосяжного покриття планети сигналом потрібно багато таких супутників.

У своїй заявці, спрямованій в FCC, компанія Amazon вказує на те, що належачі їй супутники будуть працювати на висоті 590-630 кілометрів над поверхнею Землі.

Минулого місяця генеральний директор компанії Amazon заявив, що вартість реалізації проекту Kuiper складе «мільярди доларів». Даний проект існує окремо від належачій Безосу компанії Blue Origin LLC, що виготовляє ракети.

«Це довгостроковий проект, орієнтований на обслуговування десятків мільйонів користувачів, які позбавлені базового доступу до широкосмугового інтернету», - заявили в компанії Amazon в квітні, коли про супутникові програми компанії вперше стало відомо широкій громадськості завдяки заявці, поданій нею в Міжнародний союз електрозв'язку.

У заявці, поданій компанією Amazon в FCC, йдеться про наміри допомагати територіальним громадам США, «пропонуючи послуги фіксованого широкосмугового зв'язку в сільських і важкодоступних районах».

Система Kuiper допоможе операторам мобільних мереж розширити доступність своїх послуг бездротового зв'язку, говориться в заявці від Amazon. Це також відкриває перспективи запуску «послуг високошвидкісної мобільного широкосмугового зв'язку для літаків, морських суден і наземних транспортних засобів».

У компанії Amazon посилаються на дослідження, проведене FCC, в якому говориться, що 21 мільйон американців зазнає труднощів з підключенням до фіксованих ліній широкосмугового доступу в житлових будинках, а 33 мільйони американців не мають доступу до швидкісного мобільного зв'язку. У заявці компанії також наголошується, що 3.8 мільярда осіб по всьому світу позбавлені можливості доступу до швидкого і надійного широкосмугового Інтернету.

Борис Скуратівський

09 липня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 12.07.2019, 21:58 | Повідомлення # 1273
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Китай планує запуск угруповання

з
72 IoT-супутників



Фото: TechZone360

Науково-дослідний інститут при Китайській академії наук (CAS) озвучив свої плани, пов'язані
з формуванням на орбіті угруповання з 72 невеликих супутників для розвитку Інтернету речей (IoT),
які будуть запущені протягом найближчих трьох років.


За інформацією видання Xinhua, реалізацією програми займеться розташована в Пекіні приватна супутникова компанія Commsat, яка отримує фінансування від Сианьського інституту оптики і точної механіки при CAS. У минулому році в космос для проходження орбітальних тестів було відправлено в цілому вісім супутників, створених в рамках програми.

Вже в 2020 році компанія планує почати комерціалізацію програми, запустивши на орбіту ще чотири супутники, а завершення формування угруповання, що складатиметься з 72 супутників, розташованих на низькій навколоземній орбіті, заплановано на кінець 2022 року.

Як повідомляє джерело в CAS, дані супутники будуть працювати в різних сегментах і секторах, серед яких - захист дикої природи, проведення аварійно-рятувальних робіт в польових умовах, контроль пересування транспортних засобів і кораблів, а також відстеження логістики.

У лютому 2018 року компанія запустила на орбіту супутник Young Pioneer 1 - освітній апарат, що надає учням початкової та середньої школи послуги бездротового зв'язку і можливість отримання фотографій з космосу.

У грудні минулого року в космос було відправлено сім виготовлених компанією малих супутників, які отримали назву «Серія сонечок». Вони використовуються для тестування замкнутої системи для Інтернету речей, яка включає в себе супутники, платформи хмарних обчислень, наземні станції управління і термінали.

Борис Скуратівський

10 липня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 12.07.2019, 22:09 | Повідомлення # 1274
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Краще, ніж очікувалося: OneWeb відзначила

справну роботу своїх супутників




Супутники OneWeb пройшли випробування і демонструють якісну роботу.


Про це британська компанія повідомила в Twitter.

«Результати випробувань хороші. Супутники працюють краще, ніж очікувалося. Авіоніка в нормі, енергосистеми в нормі, зв'язок в нормі, системи управління і контролю в нормі», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, OneWeb планує відправити в космос 900 супутників з метою зібрати найпотужніше угруповання для забезпечення широкосмугового доступу до інтернету в усьому світі. Росія підписала контракт на участь в проекті в 2015 році.

27 лютого Arianespace вивів шість супутників OneWeb на орбіту за допомогою російської ракети-носія «Союз». Запуск відбувся з космодрому Куру у французькій Гвіані.

Лада Васюкова

10 липня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 12.07.2019, 22:19 | Повідомлення # 1275
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Ізраїль готується до запуску супутникового угруповання

для надання послуг
телерадіомовлення і доступу в мережу



Фото: NSLComm

Ізраїльський стартап NSLComm, що зібрав з 2015 року 16 мільйонів доларів,
планує запустити в космос групу низькоорбітальних супутників, здатних роздавати
споживачам широкосмуговий інтернет і транслювати програми теле- і радіоканалів.


Перший супутник компанії, що отримав назву NSL-Sat1, був запущений в минулу п'ятницю на борту ракети-носія «Союз», повідомляє The Times of Israel.

Головна особливість даного нано-супутника полягає в наявності в ньому нової розсовуючої антени. NSLComm створює тканиноподібні гнучкі тарілки-антени, які розкриваються в космосі і забезпечують високопродуктивний зв'язок для невеликих супутників на швидкості, яка майже в сто разів вище за швидкість зв'язку найкращих з уже існуючих нано-супутників. При цьому технології компанії в 10 разів дешевші.

Ця технологія дозволяє компактно складати антену в момент запуску супутника і розгортати її вже на орбіті, зменшуючи тим самим масу, розміри і силу опорних конструкцій. Після розкриття субрефлектор антени FlexoSub компенсує всі недоліки форми відбивача і може змінювати параметри вже в польоті.



NSL вже уклала угоду з компанією Amazon Web Services щодо надання послуг зв'язку.

Компанію NSLComm очолює Раз Іцхакі - колишній менеджер відділу нано-супутників компанії Israel Aerospace Industries і засновник Ізраїльської нано-супутникової асоціації. Його компанія є частиною індустрії NewSpace, що займає провідні позиції в сфері космічних польотів з приватним фінансуванням. У число інвесторів NSLComm входять Jerusalem Venture Partners (JVP), OurCrowd, Cockpit Innovation і Liberty Technology Venture Capital. Компанію також підтримують Ізраїльське космічне агентство і компанія Kodem Growth Partners з Нью-Йорка.

У NSL планують запустити 30 супутників вже до 2021 року, а до 2023 - ще «сотні».

Борис Скуратівський

10 липня, 2019.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024