FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 06:03

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти.
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:10 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Запуски супутників

Проекти. Контракти. Профілактика. Неполадки. Аварії.




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Середа, 22.01.2020, 19:24 | Повідомлення # 1306
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Китай запустив низькоорбітальний 5G-супутник

з пропускною спроможністю
10 Гбіт/сек




Китай провів свій другий в 2020 році космічний запуск, в результаті якого на орбіту
був виведений перший тестовий супутник для майбутньої 5G-угруповання
Yinhe-1.


Запуск був проведений 16 січня в 3:00 за Гринвічем за допомогою ракети Куайчжоу-1A (Y9) з території Центру запусків супутників Цзюцюань.

Супутник Yinhe-1 масою в 227 кг, також відомий як GS-SparkSat-03, працює під управлінням компанії GalaxySpace - виробника супутників з Пекіна. Дана китайська компанія була заснована в 2016 році з метою забезпечення масового виробництва економних і високопродуктивних малих супутників в режимі швидкої і ітеративної розробки для подальшого створення найбільшого в світі LEO-угруповання з глобальним покриттям для організації системи 5G зв'язку. Супутник має пропускну здатність каналу 10 Гбіт/сек.

Супутники розробляються за участю Китайської аерокосмічної науково-технічної корпорації (CAST), Китайської корпорації аерокосмічної науки і промисловості (CASIC) і Китайської корпорації електронних технологій (CETC).

Місія проекту полягає в тому, щоб збільшити якість зв'язку між усіма регіонами та окремими людьми, надати доступ до ефективних і зручним послуг мережі, забезпечивши тим самим доступ до широких масивів знань, виваженої і повної інформації, більш легке і зручне спілкування і більш широкі можливості для загального розвитку.

Кістяк команди компанії складають провідні експерти з питань розвитку Інтернету, аерокосмічної галузі і представники науково-дослідних інститутів. Завдяки широким можливостям для проведення досліджень і розробок в області супутникових технологій в поєднанні з інтернет-мисленням компанія GalaxySpace зможе запропонувати своїм користувачам послуги доступу в інтернет найвищої якості з пристойним обслуговуванням.

Недорогі, але потужні малі супутники зв'язку, розроблені компанією Galaxy Space, мають модульну конструкцію, відносно легку конструкцію, створені з використанням інтелектуальних технологій і придатні для масового виробництва. Після завершення терміну експлуатації супутники Galaxy будуть здійснювати автоматичні орбітальні маневри, спускатися і згоряти в щільних шарах атмосфери.

Угруповання включатиме в себе до 1 000 супутників зв'язку, які будуть обертатися на орбітах від 500 до 1000 км над Землею, забезпечуючи плавне розширення наземних мереж зв'язку на всі ділянки суші, океану і небо, надаючи безперервне обслуговування. Угруповання відповідатиме всім стандартам 5G і дозволить користувачам швидко і гнучко отримувати доступ до мереж 5G за допомогою невеликих, інтелектуальних і недорогих супутникових терміналів, що підходять для використання в школах, приватних будинках, автомобілях, літаках і в багатьох інших ситуаціях.

Невеликий, інтелектуальний і доступний за ціною супутниковий термінал, сумісний з супутниковою системою зв'язку, буде забезпечувати економічні, практичні, стабільні і зручні послуги мережі, які дозволять користувачам ефективно виходити в Інтернет, приймаючи і передаючи дані на високій швидкості. Термінал простий в налаштуванні і використанні і може бути індивідуально адаптований і опціонально оснащений модулями розширення з живленням від сонячних батарей і голосовим AI-керуванням.

Послуги, що надаються компанією GalaxySpace, допоможуть створювати інфраструктуру зв'язку у віддалених сільських районах як розвинених, так і країн, що розвиваються. Через розсіяний розподіл населення деякі робочі, життєві, освітні або медичні установи не мають доступу (або мають нестійкий доступ) до наземної мережі. Швидкий і зручний доступ до супутникової мережі дозволить ефективно вирішувати ці проблеми і забезпечить більше можливостей і безпеки.

Борис Скуратівський

22 січня, 2020



RATVODДата: П`ятниця, 07.02.2020, 15:50 | Повідомлення # 1307
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Запуск 34 супутників OneWeb

пройшов успішно




Сьогодні, в ніч з 6 на 7 лютого, компанія OneWeb успішно вивела в космос 34 своїх супутників.


Запуск ракети-носія «Союз-2.1б" з розгінним блоком «Фрегат» відбувся в 00:42 за московським часом (6 лютого 23:40 за київським часом) з космодрому Байконур, передає Кабельник.

Згідно з даними, відділення дев'яти груп космічних апаратів від розгінного блоку пройшло за планом, і всі 34 супутники успішно виведені на цільові орбіти.

Нагадаємо, супутники, вартість виробництва яких склала половину вартості виробництва стандартного космічного апарату, оснащені плазмовими двигунами, що дозволяють їм досягти свого правильного положення на низькій навколоземній орбіті на висоті 1200 км.

Низькоорбітальні супутники OneWeb призначені для забезпечення високошвидкісного інтернету по всьому світу. Уже в наступному році британська компанія планує почати поставляти послуги зв'язку користувачам в будь-якій точці планети.

Лада Васюкова

07 лютого, 2020



RATVODДата: Неділя, 08.03.2020, 09:27 | Повідомлення # 1308
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Компанія Geely займеться

випуском
супутників до кінця року




Китайська компанія Geely першою серед приватних підприємств Китаю
займеться випуском супутників.


Geely планує налагодити виробництво вже до кінця поточного року, передає Ліга.Tech.

Згідно з даними, зараз компанія керує будівництвом науково-виробничого центру з розробки та тестування апаратів. Крім виробничих і випробувальних відсіків в ньому будуть також майданчики для дослідження, розробок і хмарних обчислень.

Відзначається, що в центрі планується збирати супутники різних видів. Головною метою апаратів стане забезпечення високошвидкісного підключення до інтернету, високоточної навігації і можливості хмарних обчислень.

Нагадаємо, в січні Китай провів свій другий в 2020 році космічний запуск, в результаті якого на орбіту був виведений перший тестовий супутник для майбутньої 5G-угруповання Yinhe-1.

Лада Васюкова

05 березня, 2020



RATVODДата: Понеділок, 04.05.2020, 13:28 | Повідомлення # 1309
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
«РІА Новини»: відкладений запуск

«Протона-М» з «Експресами» заплановано на липень




Запуск ракети-носія важкого класу "Протон-М» з супутниками зв'язку «Експрес-80» і «Експрес-103»
запланований на 30 липня, повідомляє «РІА Новини» з посиланням на джерело.


За його даними, для виведення «Експресів» на орбіту планується використовувати ракету, яка планувалася для запуску модуля «Наука» на Міжнародну космічну станцію. На початку березня три ракети-носії «Протон-М», які призначені для запуску супутників, повернули з космодрому Байконур в Центр Хрунічева для заміни бракованих деталей.

«Графік ремонтних робіт в Центрі Хрунічева передбачає відправку ракети" Протон-М "на космодром на початку літа», - сказав співрозмовник агентства.

Раніше гендиректор Центру Хрунічева Олексій Варочка говорив, що пуск ракети-носія «Протон-М» з супутниками зв'язку «Експрес-80» і «Експрес-103» відбудеться в кінці травня через неякісні комплектуючі носія. Йшлося про брак у виробах, вироблених в 2015-2016 роках, була створена комісія для пошуку винних.

03.05.2020

RATVODДата: Вівторок, 19.05.2020, 09:03 | Повідомлення # 1310
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Найбільший в світі оператор супутникового зв'язку Intelsat

заявив про банкрутство




Компанія, яка є першопрохідцем супутникового зв'язку і транслювала
висадку Ніла Армстронга на поверхню Місяця, просить визнати її банкрутом


У компанії Intelsat заявляють про банкрутство по статті 11, а також інформують про отримання фінансування на суму в 1 мільярд американських доларів, яка допоможе їй підтримувати роботу своїх супутникових служб в очікуванні мільярдних надходжень, які компанія сподівається отримати за підсумками запланованого урядового аукціону частот.

Для полегшення процесу реструктуризації компанія Intelsat і ряд її філій подали заявку про визнання банкрутства в суд Східного округу штату Вірджинія, йдеться в заяві компанії.

Визнання банкрутства допоможе супутниковому оператору вирішити проблему із заборгованістю на загальну суму в 14 мільярдів доларів в період, коли федеральні регуляторні органи готують аукціон частот, нині використовуваних для супутникового зв'язку в С-діапазоні, які передбачається виділити операторам бездротових мереж для розвитку 5G. Для підготовки до продажу приналежачих компанії Intelsat блоку частот в даному діапазоні їй доведеться витратити від 1.5 до 2.5 мільярда доларів, і для передачі свого частотного ресурсу до певних термінів вона може отримати до 4.8 мільярда доларів, - сказано в прес-релізі.

«Ми маємо намір прискорити процес очищення С-діапазону на території США, а також бажаємо знайти комплексне рішення, яке дозволить нам зміцнити баланс між активами і пасивами», - зазначив генеральний директор компанії Intelsat Стівен Спенглер.

У керівництві найбільшого в світі оператора послуг супутникового зв'язку вважають, що реструктуризація «з великою часткою ймовірності буде сприяти зменшенню тягаря давніх боргів Intelsat», а також допоможе компанії впоратися з наслідками кризи Covid-19, що охопила багато ринків.

Підрозділ Intelsat General, що надає послуги зв'язку американським комерційним, урядовим і оборонним структурам, не бере участі в процедурі банкрутства по статті 11, - заявили в компанії.

Intelsat має в своєму розпорядженні першу в світі Глобальну мережу (Globalized Network), яка надає за вигідними цінами послуги найвищої якості в сфері передачі відео і широкосмугового зв'язку в будь-яку точку світу. В рамках Глобальної мережі Intelsat об'єднані найбільша в світі мережа магістральних супутникових каналів і наземна інфраструктура, керовані служби і відкрита взаємосумісна архітектура, що дає клієнтам компанії можливість збільшувати свої прибутки і користуватися послугами мережі нового покоління.

Компанія об'єднала всі свої ресурси і можливості в одну загальну екосистему, що включає в себе 50 супутників, а також Телепорт, що забезпечують роботу найширшої і розвиненої мережі зв'язку в світі.

У 2015 році Intelsat почав розпродаж власних активів з метою зменшення боргових зобов'язань. Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація про можливе злиття OneWeb і Intelsat. Однак уже в поточному році обидві компанії заявили про банкрутство.

По стопах супутникових компаній OneWeb і Intelsat також пішов і провайдер мережевих послуг Speedcast International.

Борис Скуратівський

14 травня, 2020



RATVODДата: Вівторок, 19.05.2020, 09:09 | Повідомлення # 1311
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Запуск ракети Ariane 6 можуть відкласти

до наступного року



Ілюстрація: ESA

Запуск ракети Ariane 6, запланований на другу половину поточного року,
можуть перенести на наступний рік.


Таке рішення можуть прийняти в зв'язку з ситуацією, що склалася через пандемію коронавірусу, передає ТАСС.

Як повідомив президент об'єднання Ariane Group Андре-Юбер Руссель, до пандемії ніяких проблем з термінами не було. Тепер же остаточна дата запуску буде визначена радою міністрів Європейського космічного агентства (ЄКА) в кінці червня.

«У нас не спостерігалося будь-якого відставання від термінів аж до виникнення пандемії COVID-19. Однак тепер у нас сильно скоротився додатковий запас часу. Тому цілком можливо, що перший запуск ракети Ariane 6 буде перенесено на 2021 рік», - сказав Руссель.

Відзначається, що при першому запуску ракети Ariane 6 а космос повинні були відправитися супутники OneWeb, але британський оператор недавно заявив про банкрутство. Проте, Arianespace веде пошуки заміни супутникам.

Однак в Arianespace стурбовані тим, що пандемія призведе до зниження фінансування космічної галузі. Компанія сподівається, що план відродження економіки буде враховувати і космічну галузь.

«Абсолютно необхідно, щоб тепер план відродження європейської економіки включав в себе заходи щодо космічної галузі, щоб забезпечити збереження європейської компетенції в цій галузі, а також захистити постачальників Ariane Group. Нам як ніколи необхідно збільшення числа інституційних замовлень в умовах, коли з'являється все більше свідчень того, що відбувається ослаблення на тривалий період комерційного ринку і можливості роботи на експорт», - зазначив президент Ariane Group.

Нагадаємо, Ariane Group запустила виробництво ракет Ariane 6 в травні минулого року. Уже в жовтні двигун ракети пройшов успішне тестування.

Лада Васюкова

15 травня, 2020



DMishaДата: Вівторок, 02.06.2020, 08:28 | Повідомлення # 1312
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
"Ми всі Маски!": Україна планує

запустити в космос власний супутник




Наша країна досі входить до десятки космічних держав світу,
але позиція нині досить хитка.


Цього тижня в РНБО повідомили, що в Україні з'явиться міністр, який відповідатиме за розвиток космічної галузі, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

І це не дивно. Бо в нашої країни лишився шанс не втратити місце в елітному клубі космічних держав. Що сталося з державою, яка була третьою в світі з ракетобудування. І чи збираємося ми, як країна, щось із цим робити, розбиралися журналісти.

Доступ до космосу – це, окрім іншого, і звичні нам блага, починаючи від телебачення, інтернету, прогнозу погоди і GPS-навігації в кожному смартфоні і закінчуючи космічними технологіями, пристосованими для побуту, наприклад, тефлонової пательні на кухні. Утім розподілення цих благ у світі залежить від того, є ви ракетною державою чи ні. І Україна - космічна держава, принаймні була.

"Ракети робили наче сосиски на м’ясокомбінаті, десятками одиниць на рік!" - каже аналітик.
Обсяги були колосальні. У столиці українського космосу - Дніпрі - випускали більше ніж половину світового ринку міжконтинентальних балістичних ракет. І це стало головною проблемою - космічна промисловість була спрямована винятково на ядерну війну. Військовий стиль наших ракет мав поступитися цивільному.

Стратегічні підприємства лишились у власності держави, але з ядерного клубу Україна вийшла. На Київ тоді тиснули і з Москви, і з Вашингтону. Та без військового замовлення унікальні інженери, конструкторські бюро, рідкісні виробництва, що вважалися технологічною елітою, зосталися буквально без шматка хліба. Утім люди з мізками мали знайти вихід і це майже вдалося.

Аби вижити, гіганти - Південмаш та конструкторське бюро "Південне" - були змушені самотужки шукати джерела фінансування. 1995-го обидва підприємства стали частиною унікального міжнародного проєкту – "Морський старт". Україна, США, Норвегія та Росія об’єдналися, щоби збудувати плавучий космодром на екваторі посеред Тихого океану. Україна для проекту збудувала більше трьох десятків "Зенітів".

"Ми робили саму ракету, яка комплектувалася з двигунами з Росії, але основні виробничі процеси – паливні баки, агрегати, які подають паливо до двигунів, всі ці елементи вироблялися в Дніпрі", - каже аналітик Андрій Колеснік.

Та в цьому міжнародному проєкті була слабка ланка. Ми не розуміли, що працюємо зі своїми прямими конкурентом у галузі ракетних запусків. І "Морський старт" раптом почав "тонути".

"Оскільки були аварії, спільне підприємство увійшло в мінус. Я думаю, що тут багато чого росіяни нашептали. Вийшло 200 млн доларів, які ми як держава повинні заплатити Боїнгу", - продовжує фахівець.

Був іще один шанс. 15 років тому Україна уклала договір із Бразилією: ми будуємо ракету "Циклон-4", а велика латиноамериканська країна – космодром "Алкантара" біля екватора на березі Тихого океану. Таке розташування давало унікальні пускові переваги. Дозволяло використати обертання землі. Ракета могла брати більше вантажу, а обидві країни вийти на ринок космічних пусків з унікальною ціновою перевагою. Будівництво розпочалось, але Бразилія стала партнером Росії по політичному блоку БРІК. Принаймні, пояснити інакше, чому було згорнуто проєкт "Алкантара" дуже важко.

"У пісок було закопано бразильською стороною 1,5 мільярда доларів. Ми витратили десь мільярд доларів. Це величезна купа грошей! В нас немає космодрому і немає ракет", - обурюється голова Державного космічного агентства України Володимир Усов.

За роки незалежності Україна втратила 90% потенціалу. На колись могутньому заводі "Південмаш" зі ста тисяч працівників нині лишилося тільки п’ять тисяч. Мільйонні борги з зарплати. У конструкторському бюро "Південне" ситуація трохи краща. Рятують міжнародні проекти зі США та Євросоюзом.

Перший ступінь американської ракети-носія "Антарес", яка доставляє тонни обладнання для Міжнародної космічної станції, розроблений та виготовлений у Дніпрі. Паливний бак вписаний у чужий корпус із ювелірною точністю - просто зараз збирають уже шістнадцятий "Антарес" . І є замовлення ще на два. "Антарес" доставляє вантаж NASA на МКС двічі на рік. Черговий запуск уже в серпні. Тож, за українськими конструкторами американці, попри карантин, відправили спеціальний борт. Європейська космічна агенція запускає ракету "Вега", двигун - український.

Але чи є кому продовжити або хоча б зберегти ті унікальні знання і напрацювання, які все ще тримають нас у десятці ракетних країн світу. В одному з корпусів Київської політехніки шість років тому студенти та викладачі створили крихітний наносупутник, який нині - єдиний супутник України в космосі.

Єдиний український супутник, який зараз на орбіті, студентський. Коли Євген -тодішній аспірант КПІ - взявся за конструювання першого в своєму житті супутника, його, зізнається, відверто тролили. Після тривалих розрахунків та експериментів у КПІ отримали перший український наносупутник вагою лише кілограм.

Із супутником зв’язуються через антену, керують із телефону. Ніякого спеціального завдання апарату не давали. Лише долетіти, вийти на зв'язок і якомога довше існувати.

"Студенти без грошей зробили апарат, запустили його в космос і він працює - працює довше всіх", - з гордістю каже завідувач лабораторією КПІ Назар Хомініч.

Секрет живучості супутника-рекордсмена в унікальних схованках, які захищають усі його нанооргани від нищівної сонячної радіації. Бо саме вона - головний ворог таких приладів. Згодом студенти узялися за другий супутник. "Політан-2" сконструювали вдвічі більшим та важчим. Полетів на орбіту вже із завданням – аналізувати кисень у верхніх шарах атмосфери. І вдало його виконав. Тож винахідники взялися ще за два супутники. Один хочуть відправити в космос з рослинами, інший зробити справжнім "оком" над країною.

"Може дати моніторинг полів, моніторинг лісів, моніторинг зони АТО, людину не побачить, але колону техніки можна буде побачити спокійно. Ми запланували не тільки фото, а й запис відео. При чому ми замахнулися на те, щоб він вів трансляцію і як мінімум у форматі 720", - ділиться розробник, викладач КПІ Євген Коваленко.

Переоцінити зиск держави від власного флоту супутників неможливо. Один погляд зверху, і ви знаєте, який буде врожай і чого в країні вдосталь, а що треба посадити. Це колосальні гроші додатково. Те саме в лісовому господарстві, в екологічному моніторингу, бо видно всі викиди і звалища. Легше сказати, де супутник не заробить нам гроші, ніж навпаки. Особливо у воєнний час.

І в цій справі ми теж були за крок до успіху. Спочатку наш вітчизняний апарат "Січ -1" для дистанційного зондування землі був аварійно запущений із Байконуру і втрачений. А потім замовлений у Канаді супутник "Либідь" заморожений, бо Україна, після захоплення Криму, втратила Євпаторійський центр управління. Тепер держава змушена купувати дорогі знімки за кордоном. Та питання не в ціні.

"Ми отримуємо ці данні в той час, коли зручно нашим партнерам. Що саме ми отримуємо, вирішує та сторона, яка надає нам ці знімки", - пояснює Володимир Усов.

Мати власні супутники для зондування землі - питання тепер національної безпеки. І новий очільник Державної космічної агенції обіцяє, що за два роки в України вже буде свій власний супутник на орбіті.

Це буде група супутників "Сокіл". Перший апарат уже майже зібрали в Дніпрі, без російської комплектації, оптику виготовили на столичному "Арсеналі". Він зможе багато чого побачити з космосу й розказати силовикам чи військовим. У Києві взялися за нові дзеркала, які допоможуть розгледіти з космосу навіть дрібні об’єкти.

"Він не просто побачить автомобіль, а буде зображення, яке покаже, який це автомобіль - легковий, з причепом чи без", - обіцяє директор-головний конструктор КП СПБ "Арсенал" Микола Лихоліт.

У державній космічні агенції переконані, що Україна має максимум два роки для рішучих перетворень, інакше ми вилетимо з клубу космічних держав світу. Урятувати галузь можуть - підтримка стартапів, гідне фінансування та корпоратизація підприємств. Держава вже дозволила приватним компаніям будувати ракети в Україні. Нині маємо один приватний завод у Дніпрі на якому працює дві сотні людей. Виготовляють вузли для українсько-американської ракети "Альфа", яка вперше має вивести супутник на орбіту вже цього року.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Вівторок, 02.06.2020, 08:30
RATVODДата: Четвер, 04.06.2020, 08:37 | Повідомлення # 1313
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
«Космічний зв'язок» відключив

ще
18 транспондерів супутника «Експрес-АМ6»




Підприємство «Космічний зв'язок» повідомило
про часткове припинення роботи супутника «Експрес-АМ6»


Причиною послужив вихід з ладу системи охолодження космічного апарату, передає РІА Новини.

Як відомо, ще в березні «Космічний зв'язок» заявило, що більше не може надавати широкосмуговий доступ до інтернету через супутник «Експрес-АМ6», оскільки було змушене відключити транспондери в Ка-діапазоні через аномальну роботи системи охолодження.

Але в подальшому проблема виявилася набагато серйозніше. Через кілька днів після відключення транспондерів в Ка-діапазоні, було констатовано «повну відмову рідинного контуру системи терморегулювання». У зв'язку з цим оператор був змушений відключити два транспондера C-діапазону, два - L-діапазону і 14 - Ku-діапазону.

Як результат - 30 з 72 транспондерів на «Експрес-АМ6» не функціонують. Таким чином супутник не працює більш ніж на третину.

Лада Васюкова

02 червня, 2020.


RATVODДата: Субота, 06.06.2020, 08:48 | Повідомлення # 1314
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Ракету-носій "Протон-М" для запуску супутників "Експрес"

відправили на Байконур




5 червня із ракетно-космічного заводу АТ "ГКНПЦ ім. М.В. Хрунічева" (входить в Держкорпорацію "Роскосмос")
на космодром Байконур відправлені блоки ракети космічного призначення "Протон-М" і розгінний блок "Бриз-М",
повідомляє прес -служба центру.


Всі заходи, пов'язані з відправкою поїзда, пройшли штатно.

Відповідно до державного контракту, потужності виведення виробництва ГКНПЦ ім. М.В. Хрунічева забезпечать запуск телекомунікаційних супутників "Експрес-80" і "Експрес-103" в інтересах російського супутникового оператора ФГУП "Космічна зв'язок".

Раніше стало відомо, що запуск супутників перенесений на липень. До цього запуск переносили на кінець травня через те, що в ракеті були виявлені браковані комплектуючі.

"Експрес-80" і "Експрес-103" повинні надати послуги цифрового телерадіомовлення, високошвидкісного доступу в інтернет, а також передачі даних на території Росії і країн СНД. Супутники виведуть на геостаціонарну орбіту і розмістять в точках 80° і 103° східної довготи

05 червня, 2020.

RATVODДата: Субота, 06.06.2020, 08:58 | Повідомлення # 1315
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Японська компанія викупила стартап Effective Space

для техобслуговування супутників на орбіті




Японська компанія Astroscale придбала ізраїльський стартап Effective Space.


З його допомогою японці планують здійснювати технічне обслуговування супутників безпосередньо на орбіті, передає 3Dnews.

Згідно з даними, стартап Effective Space був створений в 2013 році. Проект передбачає створення спеціальних космічних прибиральників, які можуть бути використані і для техобслуговування супутників на орбіті.

«За задумом розробників, спеціальні сервісні супутники будуть вносити необхідні корективи в орбіти супутників зв'язку, продовжуючи тим самим термін їх експлуатації», - пише ресурс.

Крім того, ці апарати можна буде задіяти для збирання та знищення космічного сміття. Можливо, з часом за допомогою таких сервісних супутників вдасться здійснювати доставку пального у космос.

Лада Васюкова

05 червня, 2020.




RATVODДата: Неділя, 07.06.2020, 19:43 | Повідомлення # 1316
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутник «Експрес-АМУ7» зібраний



У компанії «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М. Ф. Решетньова»
завершена збірка телекомунікаційного космічного апарату« Експрес-АМУ7»
.


Збірка супутника завершилася об'єднанням двох його модулів: платформи, що містить системи життєзабезпечення космічного апарату, і корисного навантаження, призначеної для виконання його цільових завдань.

Наступним етапом роботи над космічним апаратом стануть його електричні випробування.

Супутник «Експрес-АМУ7» створюється на базі платформи «Експрес-1000» розробки Решетнівської фірми. Устаткування модуля корисного навантаження виготовлено європейською компанією Thales Alenia Space.

05 червня, 2020.

RATVODДата: Вівторок, 23.06.2020, 09:04 | Повідомлення # 1317
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
SpaceX запустила ракету Falcon 9

з 58 супутниками зв’язку Starlink




22 червня з майданчика космодрому на мисі Канаверал відбувся успішний запуск
ракети-носія SpaceX Falcon 9 з черговою партією супутників зв’язку Starlink, що складається з 58 апаратів,
і трьома супутниками SkySat компанії Planet, призначеними для спостереження за поверхнею Землі.


Старт відбувся в 5:21 за часом Східного узбережжя США.

Таким чином, SpaceX в дев’ятий раз здійснила успішне виведення в космічний простір супутників Starlink. Крім того, компанія вже вдруге в червні здійснює успішний запуск супутників, маючи намір досягти рекордних чотирьох пусків до кінця місяця. Оскільки під час пуску ракети стояла ясна погода, фахівцям SpaceX вдалося без проблем здійснити посадку першого ступеня ракети-носія на спеціальну плавучу платформу в Атлантичному океані. Раніше ця щабель вже два рази використовувалася для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію.

Нагадаємо, в рамках проекту Starlink компанія SpaceX планує сформувати супутникову мережу, яка, як заявлено, буде здатна забезпечити широкосмуговим доступом в мережу Інтернет всіх жителів Землі. Проект почав реалізовуватися в 2018 році і до теперішнього моменту в космічний простір було виведено 540 супутників зв’язку. Компанія планує створити мережу з тисяч супутників Starlink, тому в майбутньому кількість апаратів, запущених в рамках даного проекту, буде стрімко рости. За словами генерального директора SpaceX Ілона Маска (Elon Musk), потрібно вивести в космос не менше 800 супутників зв’язку, щоб забезпечити помірне покриття територій США і Канади. В цілому кількість супутників в мережі Starlink складе близько 12 000 одиниць.

Компанія Planet, чиї супутники також були виведені в космос сьогодні, стала першим учасником нової програми SpaceX по спільному запуску міні-супутників. Після сьогоднішнього успіху Planet забронювала місця для ще трьох супутників SkySat в одному з майбутніх пусків. В рамках наступного старту, який повинен відбутися в цьому місяці, крім супутників Starlink, в космічний простір відправляться три апарати зондування Землі американської компанії BlackSky Global.

13.06.2020



RATVODДата: Четвер, 25.06.2020, 18:53 | Повідомлення # 1318
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Корейський оператор запустить супутник KoreaSat-6A,

який зможе змінювати зону покриття




Корейська компанія KT SAT - дочірня структура KT, що працює в сфері супутникового зв'язку,
- планує запустити
в 2024 році супутник Mugunghwa 6A (KoreaSat-6A), який повинен
розміститися на тій же орбіті, де вже знаходиться супутник
Mugunghwa 6 (116 с.д. ).


При цьому Mugunghwa 6A повинен стати «наступником» супутника Mugunghwa 6.

18 червня компанія KT SAT, яка відзначила в поточному році своє 50-річчя, презентувала в супутниковому центрі Geumsan своє нове бачення і плани на наступні 50 років. До сих пір в KT SAT основну увагу приділяли надання послуг радіорелейного зв'язку, при цьому супутник був скоріше лише доповненням для її наземних мережевих ресурсів зв'язку. Однак тепер вона має намір стати оператором платформи за допомогою супутникових мереж, які можуть забезпечувати підключення «сліпих точок» телекомунікацій - в океані і космосі.

Швидко мінливий ринок телекомунікаційних послуг і зародження нових технологій, які зумовлюють хід Четвертої промислової революції, прискорюють перехід від старої космічної ери, очолюваної урядом, до нової космічної ери, в якій приватні компанії формують новий попит.

«В епоху приватного освоєння космосу силами приватних компаній зростає попит на зв'язок в океані і в повітрі - збільшується потреба в послугах зв'язку для літаків, кораблів, а також автономних транспортних засобів, - говорить генеральний директор KT SAT Сонг Кьюнгмін. - В силу збільшення споживання контенту (головним чином, через ОТТ платформи) зросла важливість супутника».

При створенні супутника Mugunghwa Satellite 6A в компанії KT SAT планують використовувати сучасні технології супутникового зв'язку, що відповідають останнім тенденціям галузі.

Зокрема, планується задіяти технологію високої пропускної здатності, яка забезпечує збільшення обсягів передачі даних в десять разів.

У компанії також вивчають можливість використання технічних рішень, що дозволяють змінювати зону покриття супутника вже після його запуску. Багато супутники не можуть змінювати покриття своїх променів після запуску, проте ті з них, які підтримують технологію змінних променів, можуть змінювати конфігурацію променів і зони покриття в процесі експлуатації на орбіті.

У компанії KT пояснюють, що висока пропускна здатність і гнучкість супутника Mugunghwa 6A роблять його придатним для задоволення швидко зростаючого попиту на передачу трафіку, викликаного впровадженням послуг 5G.

KT SAT забезпечує потреби в послугах зв'язку для 70% всіх корейських торгових суден. У компанії заявляють про щорічне 20% - не зростання доходів на ринку терміналів з дуже малою апертурою (MVSAT). У компанії пропонують різні рішення, включаючи доступ в інтернет і до електронної пошти на кораблях, відеоспостереження та послуги з управління роботою судна. З урахуванням всього цього в першій половині 2021 року компанія планує запустити інтегровану платформу Ocean.

Крім цього, оператор також виходить на ринок інших країн, що зазнають труднощів у сфері покриття дротового зв'язку, пропонуючи їм рішення, засновані на використанні ресурсів супутників KT SAT. В рамках своєї міжнародної діяльності компанія також надає послуги супутникового мовлення операторам супутникового зв'язку з Монголії і проводить активні консультації з рядом інших провайдерів щодо можливого надання таких послуг.

Борис Скуратівський

24 червня, 2020.




RATVODДата: П`ятниця, 03.07.2020, 07:34 | Повідомлення # 1319
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Запуск "Протон-М" з телекомунікаційними супутниками на борту

відбудеться
30 липня




Запуск ракети-носія "Протон-М" з телекомунікаційними супутниками "Експрес-80" і "Експрес-103" на борту
намічений на 30 липня в 0:27 (за Мск), пише "РИА Новости" з посиланням на прес-службу "Роскосмосу"
.


Це буде єдиний старт "Протона" в 2020 році. Раніше планувалися ще два запуски, проте вони були перенесені на 2021 і 2022 рік.

В середині червня "Протон-М" доставили на космодром Байконур. Раніше стало відомо, що запуск супутників перенесений на липень. До цього запуск переносили на кінець травня через те, що в ракеті були виявлені браковані комплектуючі.

"Експрес-80" і "Експрес-103" повинні надати послуги цифрового телерадіомовлення, високошвидкісного доступу в інтернет, а також передачі даних на території Росії і країн СНД. Супутники виведуть на геостаціонарну орбіту і розмістять в точках 80 ° і 103 ° східної довготи відповідно.

01 липня, 2020.

RATVODДата: П`ятниця, 31.07.2020, 14:51 | Повідомлення # 1320
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Ракета "Протон-М» успішно

стартувала з
Байконура




З пускової установки № 39 стартового майданчика № 200 космодрому Байконур 31 липня 2020 року в 00:25:19 за київським часом відбувся пуск ракети-носія «Протон-М» з розгінним блоком «Бриз-М» і російськими телекомунікаційними космічними апаратами «Експрес-103» і «Експрес-80», виготовленими в компанії «Інформаційні супутникові системи» імені академіка М. Ф. Решетньова »(входить до складу Держкорпорації« Роскосмос »).

Всі етапи польоту ракети-носія пройшли в штатному режимі.

Відповідно до циклограми, через 587 секунд після старту головного блоку (зв'язка з розгінного блоку і двох космічних апаратів) в штатному режимі відокремився від третього ступеня носія. Подальше виведення телекомунікаційних апаратів на цільові орбіти проводиться за рахунок роботи маршової рухової установки розгінного блоку. Загальна тривалість виведення від моменту старту ракети-носія до відділення другого супутника складе 18 годин 16 хвилин 40 секунд.

Ракета-носій «Протон-М» серійно виготовляється в Центрі імені Хрунічева (входить до складу Держкорпорації «Роскосмос») і використовується для виведення корисних навантажень на задані орбіти і відлітні траєкторії в рамках федеральних і комерційних програм з 2001 року. За роки експлуатації ракета «Протон-М» пройшла чотири фази глибоких модернізацій, що дозволили значно поліпшити її енергомасові і екологічні характеристики при виведенні важких одиночних і парних корисних навантажень.



31 липня, 2020.

Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Супутникові новини » СУПУТНИКИ. Запуски. Проекти. Контракти. (Профілактика. Неполадки. Аварії.)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024